|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
Wszędzie masz ślicznie zarysowane mięśnie Dla mnie super ![]() Weź BRAVO, wejdź na wątek "Niedorzeczne opinie na temat seksu i antykoncepcji" i na prawdę wychodzi, że robią się same Cytat:
zwykle było jedno z prawdopodobieństwa i to typy, w których możesz sprawdzić, czy wynik jest dobry nie tym razem... Bardzo nie podobała mi się tematyka i 8pkt za najkrótszy dział w podręczniku a kpina z logarytmów, zupełny brak wymiernej czy wykładniczej... ![]() Cytat:
I czy robisz takie prawdziwe, poprawne przysiady, czy takie byle były ? ![]() Swoją drogą, jak czytam, że ćwiczysz, co jesz, to wydaje mi się, że jesteś przy najniższej możliwej zdrowej wadze dla Twojego ciała... Ono już bardziej schudnąć nie chce i się próbuje bronić [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40750920]Ha, już miałam pisać, że wolę nie pokazywać, bo straszą i w niczym nie przypominają Waszych pięknych, zadbanych włosów, które tu pokazałyście. Właściwie, to włosomaniactwo wyleczyło je tylko z kruszenia się i ograniczyło wypadanie, a tak wyglądają podobnie jak w czasach katowania ich farbami i braku pojęcia o istnieniu odżywek. Uwaga, kolaż na własną odpowiedzialność, nie funduję ofiarom moich ohydków terapii ![]() 1) Pierwsze trzy fotki - moje włosy w czasach LO. Zero odzywki, 7 lat farbowania rudymi farbami. Mam obsesję na punkcie rudych włosów i swoje prawie czarne z natury włosy usiłowałam zrudzić bez rozjaśniania. Zawsze byłam antysuszarkowa, antyprostownicowa i antyrozjaśniaczowa. Za to Palette był wg mnie dobry. Do czasu, aż omal nie wyłysiałam, fu. Na zdjęciach pierwsze próby powrotu do naturalnych, spłowiały rudy zakryłam jakimś ciemnym szamponem Palette'a. 2) Włosy obecnie. Przepraszam za jakość, nie mam aparatu więc cykam komórką. Obecny kolor to kompletny fail po próbach zrudzenia się glossami z henny i cassii. Mój naturalny kolor to prawie czarny. Mam z natury suche włosy, ni to kręcone ni to falowane, ale usiłuję zmusić je do wyprostu, choć wiem, że gładkiej tafli mieć nie będę. Prostownicy używam tylko do grzywki, bo nic innego nie jest w stanie jej ogarnąć.[/QUOTE] Piękne, ciemne, grube, gęste... Z takiego skrętu nie zrobisz przyjemnej tafelki, co najwyżej spuszony półwyprost
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie mi dziewczyny. Jak to jest z obcinaniem włosów maszynką? W sensie taką jak się mężczyznom włosy strzyże? Bo się zastanawiam czy nie poprosić TŻ żeby mi trochę końce podciął, a nożyczek fryzjerskich ani on ani ja nie mamy. Jak to by było z końcówkami włosów?
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , często cała maszynka jest w cenie tańszych dobrych nożyczek, a dochodzi przecież elektronika... Po drugie jak byście to zrobili?
|
|
#1234 | |||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Najgorzej jest, kiedy mam mokre włosy ![]() Cytat:
Oj tam, cel nr III: czuć włosy na odc. lędźwiowym i koniec. Więcej zapuszczać nie chcę ![]() Cytat:
Z racji nowej miłości do Zuzki, polecam Zuzkę zawsze i wszędzie ![]() A poza tym masz naprawdę ładne ciało. [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40750920]Uwaga, kolaż na własną odpowiedzialność, nie funduję ofiarom moich ohydków terapii [/QUOTE]Co za gęstość! Pozwoliłam ominąć sobie strony o narzekaniu na figury i odchudzaniu, żeby się nie denerwować, zwłaszcza, że sama robię coś ze swoim brakiem akceptacji i nie chcę jeszcze się dobijać
|
|||
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiej się. Przy moim zamiłowaniu do comiesięcznego podcinania końcówek zapuszczanie nie wychodzi mi za dobrze. ![]() Ale dzisiaj odgrzebałam olejki łopianowe GP i postanowiłam, że będę wcierać sobie codziennie. Jak mi nie przyspieszy, to mam nadzieję, że zagęści przynajmniej.
|
#1236 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40751980]Ogromne dzięki za radę, chyba dam im odpocząć i zafunduję im coś emolientowego - pogrzebię w swoich bingaczowych zapasach, bo ostatnio zamówiłam do testów wszystkie maski, które nie mają w składzie gliceryny (okropnie się nie lubimy).[/QUOTE] Garniera AiK miałaś? Myślę, że powinnaś spróbować zmiękczyć włosy, u mnie właśnie AiK + olej dawane często gęsto, na noc, na dzień przyniosły świetny efekt. Też miałam podobne z natury. Cytat:
![]() Też nie jestem zwolenniczką wydobywania na siłę krzywych strączków ale z niektórych włosów, w tym moich, nie da rady zrobić śliskiej tafli a rozczesane i spuszone nie wyglądają zbyt korzystnie :/ |
|||
|
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu się grzebieniem rozczesuje włosy zatrzymuje w miejscu gdzie ma być cięcie i się przejeżdża i ścina ![]() Maszynke i ja i on mamy. A na nożyczki nie chcę teraz kasy wydawać bo na wakacje mam uzbierane a chce sobię jeszcze próbki minerałków z LL kupić. ![]() Zastanawiam się jaki kolor. Jestem dość żółta i taka jasna ale nie jakoś strasznie. Chce kupić próbki za 9.90 i jak na razie wybrałam Blondie, Popcorn i In the Buff. Zna któraś te kolory?
|
|
|
#1238 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaaaż Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ten brzuch nie jest idealny, a uda cały czas porównuję z tymi rok temu, jak tak ładnie schudłam, wtedy miałam 48cm w udzie, a teraz 52-54cm Ogólnie cała figura była inna.. Ale nie wiem jak to się stało że przytyłam. Zrobiłam stabilizację, a jojo i tak wystąpiło.. Może wtedy rzeczywiście jadłam za mało, bo 800-1000kcal..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj i jutro dni mojego miasta, występy i wgl.. Jutro Big Cyc i Czarno czarni, a tu taka pogoda.. Dziewczyny, to jeszcze się Was poradzę. Co zrobić z krostkami na całych nogach? Wstydzę się zakładać szorty, bo to tak brzydko wygląda
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawie, nie słyszałam o takiej metodzie obcinania, brzmi niekonwencjonalnie to próbujcie, zdaj relację może będzie nowy hicior
|
|
#1241 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Właśnie przez to, że tył mi się nie kręci, a prawa strona strona to krzywe strączki w półwyproście zaczęłam katować włosy okrągłą szczotką. |
|
|
|
|
#1242 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Wrastają Ci włoski przypadkiem? Mnie pomaga peeling przed depilacją i robiona maść po. |
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wrastają się. A jaki peeling robisz?
|
#1244 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1245 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie lubię chleba ale bułka to jest to ![]() A pametasz jak co twoje końcówki na to? Bo ja już nie pametam bo to w podstawówce było zresztą wtedy ja na to uwagi nie zwracałam tylko mama
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie wiem.. Bo mam to już od dzieciństwa
|
#1247 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi pomogła zmiana maszynek
Teraz mam lidlowskie. Cien takie różowe z 20 wymiennymi głowicami i do tego laserowa depilacja i cotygodniowy peeling cukrowy. Niestety ostatnio wystawiłam nogi na słońce. Całe nogi w wysypce, czerwone i piekące. Mimo posmarowania filtrem dostałam takiego uczulenia że o mamo... Pierwszy kontakt ze słońcem jest okropny... Trzeba kupić nowy wyższy filtr... Ale to ściśle związane ze słońce bo mam uczulenie. Tylko na nogach
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40752578]Chrzanić puch czy inne przeproteinowanie - te włosy nawet przeproteinowane są boskie, że o kolorze nie wspomnę
Niestety nie, choć brwi też farbuję, więc idzie się nabrać. Moje własne włosy są ciemne z ciepłym połyskiem. Gęsto przetykane siwizną. Świat jednak raczej nigdy ich nie zobaczy. ![]() Cytat:
Ja po wielu perypetiach, katowaniu się maszynkami, kremami i nawet depilatorem ( ) zdecydowałam się w końcu na kupno podgrzewacza do wosku, pasków z fizeliny i kilku wkładów Depilflaxa i jazda! Jestem bardzo zadowolona i muszę powiedzieć, że to w zasadzie nawet nie boli. ![]() Jeśli bardzo jesteś przywiązana do maszynek - jest duża różnica między jednorazówką a maszynką z wymiennymi nożykami. Naprawdę bardzo duża! Kiedy po raz pierwszy użyłam męskiego Mach3 (zgadnijcie czyjego ) pomyślałam sobie: wow! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja aktualnie mogę sobie pozwolić na zmiękczające rzeczy, bo pofarbowałam henną i zrobiły się sztywniejsze same z siebie, więc nie martwię się o uliz. Jest tylko jeden minus: odrost wyraźnie ciemniejszy! Rozważam różne koncepcje:- pofarbować Khadi, może lepiej chwyci niż Eld - zrobić sam odrost chemiczną farbą (jeśli tak to ile myć między jednym a drugim...?) na całej głowie - albo inaczej: tylko na przedziałku i gnieździe (leniwam, a włosów dużo...), a reszta niech se rośnie. - zrobić inną hennę tzn. pomieszać chnę z kasztanem albo czymś, włosy się przycienią i może różnica nie będzie tak widoczna. Zacznę chyba od Khadi, ale co jak nie chwyci...? ![]() Czy ja chcę mieć ciemne włosy...? Jestem bardzo blada, więc rysy się wyostrzą (to na plus zawsze ), ale jeśli przestanę być ruda...? ![]() Doradzajcie! ![]() Ja wcieram Saphonicsa (czy jak się to pisze, Safonixa? ) z farmony. I masuję skórę głowy. Na więcej mnie nie stać, kozieradkę wyrzuciłam, bo śmierdziała.
|
|
|
#1250 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2. Red ma za ładne włosy, powinna stąd spadać A tak na serio - mój ideał włosowy buhuhu.3. Ad. hennowych rozterek napisałam do Ciebie na PW, żeby mnie tu nikt o reklamę nie posądził. 4. Saponics jest fajny - nie podrażnia i jest po nim masa bejbików
|
|
|
|
|
#1251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i ciągle mi siniaki nabija![]() Cytat:
![]() Cytat:
Silikon jest, ale patrząc po umiejscowieniu jest go bardzo mało ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40751073]Nad rozluźnieniem skrętu pracuję od jesieni zeszłego roku, więc żeby nauczyć ohydki skrętu na nowo pewnie potrzebowałabym 2 razy tyle czasu. Myję włosy 2 razy w tygodniu i to tylko dlatego, że uchodzi z nich nawilżenie. Gdyby nie to, to myłabym je tylko raz w tygodniu. Problem polega na tym, że mnie się skręt trzyma jakieś pół godziny, dodatkowo mam na głowie susz busz i saharę, a następnego dnia wstaję z sianem godnym Einsteina i żadne reanimacje nic nie dają. Stąd to moje maniackie dążenie do prostych.[/QUOTE] [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40751269]Kiedy bawiłam się w wydobywanie skrętu, bo taki etap w swoim włosomaniactwie też miałam, robiłam tak: 1) Olejowanie 2) Mycie - głową w dół, nie trę włosów 3) Odżywka / maska zależało od potrzeb włosów, rozczesanie włosów na odżywce, grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach 4) Plunking, żeby trochę się tej wilgoci pozbyć 4) żel lniany / żel aloesowy / żel sklepowy (zależy co testowałam), zabezpieczenie końcówek, ugniatanie 5) i tu już zależało od tego co testowałam w danym momencie czyli albo upinanie, albo koczki, albo po ugnieceniu zostawiałam włosy samym sobie i potem tylko odciskałam żel z sucharków Efekt był w miarę, niestety tył mi się nie chciał kręcić - zaakceptowałam, w końcu i tak go nie widzę, a nowy kompleks włosowy mi niepotrzebny. Skręt się rozwalał chwilę po wyjściu na zewnątrz. Spać próbowałam i w podpiętych na różne sposoby i w przewieszonych przez ramę łóżka. Od podpięcia bolał mnie skalp. Rano ugniatałam je na żel z wodą, ale robiły się z nich nieprzyjemne w dotyku, obklejone szorstkie dziwactwa - 3/4 zmieniało się w puch, jako tako kręciły się końcówki. Obecnie śpię w warkoczu, bo od przewieszania włosów przez ramę też boli mnie czasem skalp.[/QUOTE] Stylizator, a może nawet mieszanina kilku ![]() Ja tak mam - na nogach spoko, od maszynki, ale dużo gorsze mam na rękach, którym nic nie robię - zapalenie mieszków włosowych, biorące swoją genezę z bardzo suchej skóry i problemów ze złuszczaniem naskórka. Mam to od zawsze
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że to ukróci Wasze lamentowanie nad figurą: http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i...ez-rurke/0q8m3
![]() Tak sobie pozwoliłam offtopnąć.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#1253 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kascysko powiedz Ty mi jak swojego utuczyłaś? Mój przy wzroście 202 waży jakies 81/2 kg I wgl nie da się przytyć a przydałoby mu się tak z 10-15 kg. Chyba że macie pomysł jak przetranspotowac mu moje kilogramy to by było już 5.5kg do przodu
|
|
|
#1255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne zadanie, które bym rozwiązała bez problemu to właśnie to z prawdopodobieństwa ![]() A wiecie jakie są fajne efekty jak się goli nogi nie z kremem czy pianką tylko właśnie z peelingiem? ![]() Jedyne co miałam pod ręką i zaryzykowałam, ale same plusy: piękny zapach, wypeelingowane i ogolone, gładziutkie nogi Cytat:
Jak już mają 1 milimetr, to muszę ogolić, bo mnie do szału doprowadzają..Cytat:
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-05-11 o 11:47 |
|||
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam u dermatologa i nic nie pomogła.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam suchą skórę niestety.. Cytat:
Jak można się tak oszpecić..
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś niesamowitym przypadkiem upakowania tych kg ![]() A to zły ![]() Ej ej, słuchałam dzisiaj radia i mówili, że wczoraj w Krakowie 200 razy wzywano karetkę do pijanych studentów, konkretnie do miasteczka studenckiego Cytat:
Cytat:
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wosk to była tragedia, bolało bardziej niż depilator, a żeby wyrwało wszystkie wlosy to trzeba było 3-4 razy w jednym miejscu działać, a od tego miałam strasznie podrażnioną skorę, potem kupiłam depilator, na początku było ok, potem zaczęły wrastać włoski, a już po tygodniu nie były gładkie, więc cóż maszynka..
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Wszędzie masz ślicznie zarysowane mięśnie
Dla mnie super 
zwykle było jedno z prawdopodobieństwa i to typy, w których możesz sprawdzić, czy wynik jest dobry
nie tym razem... Bardzo nie podobała mi się tematyka i 8pkt za najkrótszy dział w podręczniku a kpina z logarytmów, zupełny brak wymiernej czy wykładniczej... 

Widzicie jaki ch**owy skręt 

Ogólnie cała figura była inna.. Ale nie wiem jak to się stało że przytyłam. Zrobiłam stabilizację, a jojo i tak wystąpiło.. Może wtedy rzeczywiście jadłam za mało, bo 800-1000kcal..

) zdecydowałam się w końcu na kupno podgrzewacza do wosku, pasków z fizeliny i kilku wkładów Depilflaxa i jazda! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jakbym była facetem , to bałabym się taką dziewczynę przytulić, że się połamie... Toż to chudzinka straszna
? To jest chyba jakaś nowość, a że i nutri-gładkie i oleo mi przypasowały to wzięłam. 
Jak już mają 1 milimetr, to muszę ogolić, bo mnie do szału doprowadzają..