Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 07:24   #1231
XminorXlosX
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
W sumie to poradzę się Was, bo znacie się na wszystkim. Co musiałabym ćwiczyć by poprawić figurę? (zdj. w załączniku)

PS. Przepraszam za brudne lustro
Ale co Ty jeszcze chcesz poprawiać? Wszędzie masz ślicznie zarysowane mięśnie tylko pracuj, żeby nie zaprzepaścić efektu Dla mnie super

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
No chyba temu to trzeba torchę pomóc
Weź BRAVO, wejdź na wątek "Niedorzeczne opinie na temat seksu i antykoncepcji" i na prawdę wychodzi, że robią się same

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

Serio? To super

(W końcu Cię kopnę za to narzekanie o straceniu jednego punktu na maturze )
Się ciesz, że nie rozpaczam, że na PR dowalili zadanie z kombinatoryki i prawdopodobieństwa zwykle było jedno z prawdopodobieństwa i to typy, w których możesz sprawdzić, czy wynik jest dobry nie tym razem... Bardzo nie podobała mi się tematyka i 8pkt za najkrótszy dział w podręczniku a kpina z logarytmów, zupełny brak wymiernej czy wykładniczej...

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Niestety do skłonnością do. Ale teraz mam minimalny bo robię sobie masaże banią chińską. Squat challenge robię, zaczynałam od 20 przysiadów 3 razy dziennie, teraz jestem przy 40- 3x dzień- robię swoim tempie.
Wynika, że już od jakiegoś czasu robisz, widzisz efekty? I czy robisz takie prawdziwe, poprawne przysiady, czy takie byle były ?

Swoją drogą, jak czytam, że ćwiczysz, co jesz, to wydaje mi się, że jesteś przy najniższej możliwej zdrowej wadze dla Twojego ciała... Ono już bardziej schudnąć nie chce i się próbuje bronić

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40750920]Ha, już miałam pisać, że wolę nie pokazywać, bo straszą i w niczym nie przypominają Waszych pięknych, zadbanych włosów, które tu pokazałyście. Właściwie, to włosomaniactwo wyleczyło je tylko z kruszenia się i ograniczyło wypadanie, a tak wyglądają podobnie jak w czasach katowania ich farbami i braku pojęcia o istnieniu odżywek.

Uwaga, kolaż na własną odpowiedzialność, nie funduję ofiarom moich ohydków terapii

1) Pierwsze trzy fotki - moje włosy w czasach LO. Zero odzywki, 7 lat farbowania rudymi farbami. Mam obsesję na punkcie rudych włosów i swoje prawie czarne z natury włosy usiłowałam zrudzić bez rozjaśniania. Zawsze byłam antysuszarkowa, antyprostownicowa i antyrozjaśniaczowa. Za to Palette był wg mnie dobry. Do czasu, aż omal nie wyłysiałam, fu. Na zdjęciach pierwsze próby powrotu do naturalnych, spłowiały rudy zakryłam jakimś ciemnym szamponem Palette'a.

2) Włosy obecnie. Przepraszam za jakość, nie mam aparatu więc cykam komórką. Obecny kolor to kompletny fail po próbach zrudzenia się glossami z henny i cassii. Mój naturalny kolor to prawie czarny. Mam z natury suche włosy, ni to kręcone ni to falowane, ale usiłuję zmusić je do wyprostu, choć wiem, że gładkiej tafli mieć nie będę. Prostownicy używam tylko do grzywki, bo nic innego nie jest w stanie jej ogarnąć.[/QUOTE]

Piękne, ciemne, grube, gęste...

ale za to usilne próbowanie wyprostowania ich Z takiego skrętu nie zrobisz przyjemnej tafelki, co najwyżej spuszony półwyprost a żeby teraz Twój skręt doszedł do siebie po tym wszystkim, to musisz dać mu chwilę czasu.. Wzmocni się, zdefiniuje, będzie dłużej trzymał...

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:41   #1232
Krrem
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi dziewczyny. Jak to jest z obcinaniem włosów maszynką? W sensie taką jak się mężczyznom włosy strzyże? Bo się zastanawiam czy nie poprosić TŻ żeby mi trochę końce podciął, a nożyczek fryzjerskich ani on ani ja nie mamy. Jak to by było z końcówkami włosów?

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 08:53   #1233
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi dziewczyny. Jak to jest z obcinaniem włosów maszynką? W sensie taką jak się mężczyznom włosy strzyże? Bo się zastanawiam czy nie poprosić TŻ żeby mi trochę końce podciął, a nożyczek fryzjerskich ani on ani ja nie mamy. Jak to by było z końcówkami włosów?
Wg mnie mogłoby być niewesoło... Takiej maszynki nie ma jak naostrzyć (nie wiem , czy fryzjerskie się też ostrzy, ale pewnie tak, bo zakłady by zbankrutowały chyba ) , często cała maszynka jest w cenie tańszych dobrych nożyczek, a dochodzi przecież elektronika... Po drugie jak byście to zrobili?

Stary 2013-05-11, 09:06   #1234
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Doczekałaś się
A ja właśnie niedawno poczułam na piersiach, ale moim celem teraz jest, by włosy piersi zakrywały
Tak
Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
No i jak Ci się podba to uczucie?
Najgorzej jest, kiedy mam mokre włosy
Cytat:
To jest mój cel numer I jak na razie sięgają mi z 2 cm przed sutki jak są proste. A chce je czuć jak są poskecane A na razie są tak gdzie się zaczyna mostek Widzicie jaki ch**owy skręt
Moje przerzucone na przód kończą się tam kilka cm za obojczykami.
Cytat:

Kaveri, już się boję następnego celu
Oj tam, cel nr III: czuć włosy na odc. lędźwiowym i koniec. Więcej zapuszczać nie chcę
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że kiedyś uda mi się wyhodować włosy za cycki. Musze się spieszyć, bo jak mi cyce zaczną opadać to będzie coraz trudniej.
Cel ruchomy Scarrabeo: "Zatrzymała cycki, poruszyła włosy."
Cytat:
PS. Przepraszam za brudne lustro
Z racji nowej miłości do Zuzki, polecam Zuzkę zawsze i wszędzie
A poza tym masz naprawdę ładne ciało.
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40750920]Uwaga, kolaż na własną odpowiedzialność, nie funduję ofiarom moich ohydków terapii [/QUOTE]
Co za gęstość!

Pozwoliłam ominąć sobie strony o narzekaniu na figury i odchudzaniu, żeby się nie denerwować, zwłaszcza, że sama robię coś ze swoim brakiem akceptacji i nie chcę jeszcze się dobijać
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:51   #1235
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Cel ruchomy Scarrabeo: "Zatrzymała cycki, poruszyła włosy."

Śmiej się. Przy moim zamiłowaniu do comiesięcznego podcinania końcówek zapuszczanie nie wychodzi mi za dobrze.
Ale dzisiaj odgrzebałam olejki łopianowe GP i postanowiłam, że będę wcierać sobie codziennie. Jak mi nie przyspieszy, to mam nadzieję, że zagęści przynajmniej.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:51   #1236
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Z takiego skrętu nie zrobisz przyjemnej tafelki, co najwyżej spuszony półwyprost
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Myślę, ze ostatnie co Ci trzeba to proteiny, które masz w szamponie, masce i jedwabiu. Jak na mój gust to dobrze by ci zrobiło coś nawilżającego pod olej, a po myciu coś emolientowego, raczej bez protein.
Też się zgadzam.

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40751980]Ogromne dzięki za radę, chyba dam im odpocząć i zafunduję im coś emolientowego - pogrzebię w swoich bingaczowych zapasach, bo ostatnio zamówiłam do testów wszystkie maski, które nie mają w składzie gliceryny (okropnie się nie lubimy).[/QUOTE]

Garniera AiK miałaś? Myślę, że powinnaś spróbować zmiękczyć włosy, u mnie właśnie AiK + olej dawane często gęsto, na noc, na dzień przyniosły świetny efekt. Też miałam podobne z natury.

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Witajcie!
Co do wydobywania loków - loki lokom nie równe i nie każde "wydobyte" będą ładniejsze niż rozczesane... dlatego ja bym śmiało rozczesywała i tylko ugniatała na czymś końce, żeby się ładnie układały.
Siema
Też nie jestem zwolenniczką wydobywania na siłę krzywych strączków ale z niektórych włosów, w tym moich, nie da rady zrobić śliskiej tafli a rozczesane i spuszone nie wyglądają zbyt korzystnie :/

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:55   #1237
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Wg mnie mogłoby być niewesoło... Takiej maszynki nie ma jak naostrzyć (nie wiem , czy fryzjerskie się też ostrzy, ale pewnie tak, bo zakłady by zbankrutowały chyba ) , często cała maszynka jest w cenie tańszych dobrych nożyczek, a dochodzi przecież elektronika... Po drugie jak byście to zrobili?
Kiedyś za każdym razem jak byłam na wakacjach w Zakopcu to chodziłam do takiego salony gdzie babka mi obcinała włosy własnie maszynką :P
Po prostu się grzebieniem rozczesuje włosy zatrzymuje w miejscu gdzie ma być cięcie i się przejeżdża i ścina
Maszynke i ja i on mamy. A na nożyczki nie chcę teraz kasy wydawać bo na wakacje mam uzbierane a chce sobię jeszcze próbki minerałków z LL kupić.
Zastanawiam się jaki kolor. Jestem dość żółta i taka jasna ale nie jakoś strasznie. Chce kupić próbki za 9.90 i jak na razie wybrałam Blondie, Popcorn i In the Buff. Zna któraś te kolory?

14.02.14

Stary 2013-05-11, 10:00   #1238
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Śmiej się. Przy moim zamiłowaniu do comiesięcznego podcinania końcówek zapuszczanie nie wychodzi mi za dobrze.
Ale dzisiaj odgrzebałam olejki łopianowe GP i postanowiłam, że będę wcierać sobie codziennie. Jak mi nie przyspieszy, to mam nadzieję, że zagęści przynajmniej.
Ja zrezygnowałam z wcierek z czystego lenistwa
Stary 2013-05-11, 10:18   #1239
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ja np. uważam, że jedzenie jest dla ludzi i nigdy nie wpadnę na pomysł nie jedzenia słodyczy w ogóle.
Miałam mega nauczycielkę od wf w gimnazjum, byłam wtedy mega rozciągnięta, była instruktorką fitness bodajże, fajnie prowadziła zajęcia, ona mi chyba wpoiła takie zdrowe podejście, że wszystko jest do zjedzenia, pod warunkiem, że się nie zalegnie na kanapie
Dobre podejście! W sumie to też tak uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale z tym niejedzeniem słodyczy, to taka próba, jak długo potrafię wytrzymać
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ale mam super włosy po tym bingo ze spiruliną
Pokaaaż
Cytat:
Ja postanowiłam zrezygnować ze słodyczy na razie- to moja pięta achillesowa. Fastfoody jadam raz na pół roku, smażonego też nie jem. Pieczywo jem raz na kilka miesięcy. Ziemniaki też jem rzadko. Wyjątki robie jak jestem u kogoś, na imprezie. A i tak wyglądam jak wyglądam.
Nie dałabym rady nie jeść pieczywa ;o
Cytat:
Jaki `szok trening`?
W TzG jest szok trening, ale on trwa 15 minut (uwielbiam go, bo jest krótszy niż Killer i Turbo, a zdychać się idzie nieźle )

Witamy
To osobny trening Ewki, chciałam zalinkować, ale patrzę i nie ma już na Youtube

Cytat:
Ale co Ty jeszcze chcesz poprawiać? Wszędzie masz ślicznie zarysowane mięśnie tylko pracuj, żeby nie zaprzepaścić efektu Dla mnie super

Dziękuję
No ten brzuch nie jest idealny, a uda cały czas porównuję z tymi rok temu, jak tak ładnie schudłam, wtedy miałam 48cm w udzie, a teraz 52-54cm Ogólnie cała figura była inna.. Ale nie wiem jak to się stało że przytyłam. Zrobiłam stabilizację, a jojo i tak wystąpiło.. Może wtedy rzeczywiście jadłam za mało, bo 800-1000kcal..
Cytat:
Kiedyś poszłam do takiego stylisty fryzur i miałam takie długie włosy, ale źle obcięte, więc babcia zabrała mnie do fryzjera i on obciął mnie na boba i tył właśnie obcinał maszynką, w sensie że nie wygalał, tylko końcówki
Cytat:

Z racji nowej miłości do Zuzki, polecam Zuzkę zawsze i wszędzie
A poza tym masz naprawdę ładne ciało.
Dziękuję, zaraz zobaczę

Dzisiaj i jutro dni mojego miasta, występy i wgl.. Jutro Big Cyc i Czarno czarni, a tu taka pogoda..

Dziewczyny, to jeszcze się Was poradzę. Co zrobić z krostkami na całych nogach? Wstydzę się zakładać szorty, bo to tak brzydko wygląda

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:19   #1240
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś za każdym razem jak byłam na wakacjach w Zakopcu to chodziłam do takiego salony gdzie babka mi obcinała włosy własnie maszynką :P
Po prostu się grzebieniem rozczesuje włosy zatrzymuje w miejscu gdzie ma być cięcie i się przejeżdża i ścina
Maszynke i ja i on mamy. A na nożyczki nie chcę teraz kasy wydawać bo na wakacje mam uzbierane a chce sobię jeszcze próbki minerałków z LL kupić.
Zastanawiam się jaki kolor. Jestem dość żółta i taka jasna ale nie jakoś strasznie. Chce kupić próbki za 9.90 i jak na razie wybrałam Blondie, Popcorn i In the Buff. Zna któraś te kolory?
ciekawie, nie słyszałam o takiej metodzie obcinania, brzmi niekonwencjonalnie to próbujcie, zdaj relację może będzie nowy hicior

Stary 2013-05-11, 10:22   #1241
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Garniera AiK miałaś? Myślę, że powinnaś spróbować zmiękczyć włosy, u mnie właśnie AiK + olej dawane często gęsto, na noc, na dzień przyniosły świetny efekt. Też miałam podobne z natury.

Siema
Też nie jestem zwolenniczką wydobywania na siłę krzywych strączków ale z niektórych włosów, w tym moich, nie da rady zrobić śliskiej tafli a rozczesane i spuszone nie wyglądają zbyt korzystnie :/
1. Garniera AiK miałam, ale mnie puszył (pewnie wina gliceryny, z którą moje włosy nie lubią się w żadną pogodę)

2. Właśnie przez to, że tył mi się nie kręci, a prawa strona strona to krzywe strączki w półwyproście zaczęłam katować włosy okrągłą szczotką.
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:24   #1242
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Dziękuję, zaraz zobaczę

Dziewczyny, to jeszcze się Was poradzę. Co zrobić z krostkami na całych nogach? Wstydzę się zakładać szorty, bo to tak brzydko wygląda
Daj znać czy Ci się spodobało

Wrastają Ci włoski przypadkiem? Mnie pomaga peeling przed depilacją i robiona maść po.
Stary 2013-05-11, 10:26   #1243
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać czy Ci się spodobało

Wrastają Ci włoski przypadkiem? Mnie pomaga peeling przed depilacją i robiona maść po.
Nie wrastają się. A jaki peeling robisz?

Blog

Stary 2013-05-11, 10:28   #1244
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Nie wrastają się. A jaki peeling robisz?
Może potówki?
Cukrowy albo kawowy.
Stary 2013-05-11, 10:30   #1245
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
ciekawie, nie słyszałam o takiej metodzie obcinania, brzmi niekonwencjonalnie to próbujcie, zdaj relację może będzie nowy hicior
Pewnie to i tak dopiero przyszły weekend/jeszcze następny. Jutro sie widzę z TŻ ale bd pracować nad prezentacją maturalną. Tzn ja sie bd opierdalać a TŻ bd prezentował
Cytat:
Dobre podejście! W sumie to też tak uważam, że wszystko jest dla ludzi, ale z tym niejedzeniem słodyczy, to taka próba, jak długo potrafię wytrzymać

Pokaaaż

Nie dałabym rady nie jeść pieczywa ;o

To osobny trening Ewki, chciałam zalinkować, ale patrzę i nie ma już na Youtube

Dziękuję
No ten brzuch nie jest idealny, a uda cały czas porównuję z tymi rok temu, jak tak ładnie schudłam, wtedy miałam 48cm w udzie, a teraz 52-54cm Ogólnie cała figura była inna.. Ale nie wiem jak to się stało że przytyłam. Zrobiłam stabilizację, a jojo i tak wystąpiło.. Może wtedy rzeczywiście jadłam za mało, bo 800-1000kcal..

Kiedyś poszłam do takiego stylisty fryzur i miałam takie długie włosy, ale źle obcięte, więc babcia zabrała mnie do fryzjera i on obciął mnie na boba i tył właśnie obcinał maszynką, w sensie że nie wygalał, tylko końcówki

Dziękuję, zaraz zobaczę

Dzisiaj i jutro dni mojego miasta, występy i wgl.. Jutro Big Cyc i Czarno czarni, a tu taka pogoda..

Ja tak samo. Za bardzo kocham tosty i pieczywo czosnkowe Nie lubię chleba ale bułka to jest to

A pametasz jak co twoje końcówki na to? Bo ja już nie pametam bo to w podstawówce było zresztą wtedy ja na to uwagi nie zwracałam tylko mama

14.02.14

Stary 2013-05-11, 10:30   #1246
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Może potówki?
Cukrowy albo kawowy.
Już nie wiem.. Bo mam to już od dzieciństwa

Blog

Stary 2013-05-11, 10:34   #1247
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Uczulenie/zapalenie? Dermatolog?
Stary 2013-05-11, 10:37   #1248
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi pomogła zmiana maszynek Teraz mam lidlowskie. Cien takie różowe z 20 wymiennymi głowicami i do tego laserowa depilacja i cotygodniowy peeling cukrowy.
Niestety ostatnio wystawiłam nogi na słońce. Całe nogi w wysypce, czerwone i piekące. Mimo posmarowania filtrem dostałam takiego uczulenia że o mamo...
Pierwszy kontakt ze słońcem jest okropny... Trzeba kupić nowy wyższy filtr...
Ale to ściśle związane ze słońce bo mam uczulenie. Tylko na nogach

14.02.14

Stary 2013-05-11, 11:04   #1249
Melanchton
Zakorzenienie

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40752578]Chrzanić puch czy inne przeproteinowanie - te włosy nawet przeproteinowane są boskie, że o kolorze nie wspomnę to Twój naturalny?[/QUOTE]
Niestety nie, choć brwi też farbuję, więc idzie się nabrać. Moje własne włosy są ciemne z ciepłym połyskiem. Gęsto przetykane siwizną. Świat jednak raczej nigdy ich nie zobaczy.
Cytat:
Jeśli golisz - przejść na depilację woskiem. Ja po wielu perypetiach, katowaniu się maszynkami, kremami i nawet depilatorem ( ) zdecydowałam się w końcu na kupno podgrzewacza do wosku, pasków z fizeliny i kilku wkładów Depilflaxa i jazda! Jestem bardzo zadowolona i muszę powiedzieć, że to w zasadzie nawet nie boli.
Jeśli bardzo jesteś przywiązana do maszynek - jest duża różnica między jednorazówką a maszynką z wymiennymi nożykami. Naprawdę bardzo duża! Kiedy po raz pierwszy użyłam męskiego Mach3 (zgadnijcie czyjego ) pomyślałam sobie: wow!
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Siema
Ty jesteś poza konkursem, Twoje włosy som najpiękniejsze i wszyscy to wiedzom.
Ja aktualnie mogę sobie pozwolić na zmiękczające rzeczy, bo pofarbowałam henną i zrobiły się sztywniejsze same z siebie, więc nie martwię się o uliz. Jest tylko jeden minus: odrost wyraźnie ciemniejszy! Rozważam różne koncepcje:
- pofarbować Khadi, może lepiej chwyci niż Eld
- zrobić sam odrost chemiczną farbą (jeśli tak to ile myć między jednym a drugim...?) na całej głowie
- albo inaczej: tylko na przedziałku i gnieździe (leniwam, a włosów dużo...), a reszta niech se rośnie.
- zrobić inną hennę tzn. pomieszać chnę z kasztanem albo czymś, włosy się przycienią i może różnica nie będzie tak widoczna.

Zacznę chyba od Khadi, ale co jak nie chwyci...?
Czy ja chcę mieć ciemne włosy...? Jestem bardzo blada, więc rysy się wyostrzą (to na plus zawsze ), ale jeśli przestanę być ruda...?
Doradzajcie!
Cytat:
Ja zrezygnowałam z wcierek z czystego lenistwa
Ja wcieram Saphonicsa (czy jak się to pisze, Safonixa? ) z farmony. I masuję skórę głowy. Na więcej mnie nie stać, kozieradkę wyrzuciłam, bo śmierdziała.
Stary 2013-05-11, 11:19   #1250
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Niestety nie, choć brwi też farbuję, więc idzie się nabrać. Moje własne włosy są ciemne z ciepłym połyskiem. Gęsto przetykane siwizną. Świat jednak raczej nigdy ich nie zobaczy.

Ty jesteś poza konkursem, Twoje włosy som najpiękniejsze i wszyscy to wiedzom.

Zacznę chyba od Khadi, ale co jak nie chwyci...?
Czy ja chcę mieć ciemne włosy...? Jestem bardzo blada, więc rysy się wyostrzą (to na plus zawsze ), ale jeśli przestanę być ruda...?
Doradzajcie!

Ja wcieram Saphonicsa (czy jak się to pisze, Safonixa? ) z farmony. I masuję skórę głowy. Na więcej mnie nie stać, kozieradkę wyrzuciłam, bo śmierdziała.
1. Tak czy siak masz we mnie kolejną fankę swoich włosów

2. Red ma za ładne włosy, powinna stąd spadać A tak na serio - mój ideał włosowy buhuhu.

3. Ad. hennowych rozterek napisałam do Ciebie na PW, żeby mnie tu nikt o reklamę nie posądził.

4. Saponics jest fajny - nie podrażnia i jest po nim masa bejbików
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:24   #1251
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
1,55 wzrostu.
Cytat:
Ja ważę 46kg i wyglądam grubawo. Twarz mi się taka wielka zrobiła. I w biodrach jestem szeroka co mi urody nie dodaje. Muszę uda wyrzeźbic i brzuch, ale na ćwiczenia nie mam czasu i siły
To ja chyba świnią grubą jestem: 62 kg przy 152 cm. Nadal chodzę w S i M, chuda się sobie nie podobam
Cytat:
Nie przesadzasz? Jakbym była facetem , to bałabym się taką dziewczynę przytulić, że się połamie... Toż to chudzinka straszna Już o innych czynnościach nie wspominając
Z tym białym to ja tak mam - mój facet ma prawie 10 kg niedowagi (taki metabolizm, i tak odrobinę go podtuczyłam) i ciągle mi siniaki nabija
Cytat:
Kutfa, miał być reset dzisiaj, a tu kicha, nikt nie chce ze mną pić, wszyscy się uczą. Kupiłam dwa Gingersy, piję w samotności.
Cho do Kraka
Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Nie mam już żadnej d/s do zostawiania tylko na 3-5minut, więc kupiłam dzisiaj garnier fructis goodbye damage, o TAKĄ, mógłby mi ktoś na szybciocha przeglądnąć skład ? To jest chyba jakaś nowość, a że i nutri-gładkie i oleo mi przypasowały to wzięłam.
Skład: aqua, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, cetyl esters, niacinamide, saccharum officinarum/sugar cane extract,hydrolyzed vegetable protein pg-propyl silanetriol, trideceth-6, chlorhexidine digluconate, limonene, camellia sinesis leaf extract, linalool, benzyl salicylate, benzyl alcohol, amodimethicone, isopropyl alcohol, pyrus malus extract/apple fruit extract, pyridoxine hci, citric acid, butylphenyl methylpropional, centrimonium chloride, citronellol, cirtus medica limonum peel extract/lemon peel extract, hexyl cinnamal, phyllanthus emblica fruit extract, parfum

Mogę jej używać po farbowaniu? Spodziewam się w niej silikonów, ale ich nie odstawiłam całkowicie (jeszcze )
Próbuj Proteiny roślinne, jeśli nie są opisane, są bardzo duże i krzywdy nie zrobią Silikon jest, ale patrząc po umiejscowieniu jest go bardzo mało
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40751073]Nad rozluźnieniem skrętu pracuję od jesieni zeszłego roku, więc żeby nauczyć ohydki skrętu na nowo pewnie potrzebowałabym 2 razy tyle czasu. Myję włosy 2 razy w tygodniu i to tylko dlatego, że uchodzi z nich nawilżenie. Gdyby nie to, to myłabym je tylko raz w tygodniu. Problem polega na tym, że mnie się skręt trzyma jakieś pół godziny, dodatkowo mam na głowie susz busz i saharę, a następnego dnia wstaję z sianem godnym Einsteina i żadne reanimacje nic nie dają. Stąd to moje maniackie dążenie do prostych.[/QUOTE]

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40751269]Kiedy bawiłam się w wydobywanie skrętu, bo taki etap w swoim włosomaniactwie też miałam, robiłam tak:

1) Olejowanie
2) Mycie - głową w dół, nie trę włosów
3) Odżywka / maska zależało od potrzeb włosów, rozczesanie włosów na odżywce, grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach
4) Plunking, żeby trochę się tej wilgoci pozbyć
4) żel lniany / żel aloesowy / żel sklepowy (zależy co testowałam), zabezpieczenie końcówek, ugniatanie
5) i tu już zależało od tego co testowałam w danym momencie czyli albo upinanie, albo koczki, albo po ugnieceniu zostawiałam włosy samym sobie i potem tylko odciskałam żel z sucharków

Efekt był w miarę, niestety tył mi się nie chciał kręcić - zaakceptowałam, w końcu i tak go nie widzę, a nowy kompleks włosowy mi niepotrzebny. Skręt się rozwalał chwilę po wyjściu na zewnątrz. Spać próbowałam i w podpiętych na różne sposoby i w przewieszonych przez ramę łóżka. Od podpięcia bolał mnie skalp. Rano ugniatałam je na żel z wodą, ale robiły się z nich nieprzyjemne w dotyku, obklejone szorstkie dziwactwa - 3/4 zmieniało się w puch, jako tako kręciły się końcówki.
Obecnie śpię w warkoczu, bo od przewieszania włosów przez ramę też boli mnie czasem skalp.[/QUOTE]
Stylizator, a może nawet mieszanina kilku
Cytat:
Ja tak mam - na nogach spoko, od maszynki, ale dużo gorsze mam na rękach, którym nic nie robię - zapalenie mieszków włosowych, biorące swoją genezę z bardzo suchej skóry i problemów ze złuszczaniem naskórka. Mam to od zawsze
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:32   #1252
pluskotka
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że to ukróci Wasze lamentowanie nad figurą: http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i...ez-rurke/0q8m3

Tak sobie pozwoliłam offtopnąć.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:33   #1253
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To ja chyba świnią grubą jestem: 62 kg przy 152 cm. Nadal chodzę w S i M, chuda się sobie nie podobam
A ja mam 173cm i 57kg, a do S i M nie daję rady się wbić. Nawet kiedy ważyłam ok. 50 kg S była nieosiągalna. Jakim cudem?
Stary 2013-05-11, 11:38   #1254
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam 173cm i 57kg, a do S i M nie daję rady się wbić. Nawet kiedy ważyłam ok. 50 kg S była nieosiągalna. Jakim cudem?
Jesteś wysoka ot dlatego :P

Kascysko powiedz Ty mi jak swojego utuczyłaś? Mój przy wzroście 202 waży jakies 81/2 kg
I wgl nie da się przytyć a przydałoby mu się tak z 10-15 kg.

Chyba że macie pomysł jak przetranspotowac mu moje kilogramy to by było już 5.5kg do przodu

14.02.14

Stary 2013-05-11, 11:42   #1255
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Się ciesz, że nie rozpaczam, że na PR dowalili zadanie z kombinatoryki i prawdopodobieństwa zwykle było jedno z prawdopodobieństwa i to typy, w których możesz sprawdzić, czy wynik jest dobry nie tym razem... Bardzo nie podobała mi się tematyka i 8pkt za najkrótszy dział w podręczniku a kpina z logarytmów, zupełny brak wymiernej czy wykładniczej...
Widziałam tą maturkę Jedyne zadanie, które bym rozwiązała bez problemu to właśnie to z prawdopodobieństwa
Cytat:
Mnie pomaga peeling przed depilacją i robiona maść po.
A wiecie jakie są fajne efekty jak się goli nogi nie z kremem czy pianką tylko właśnie z peelingiem?
Jedyne co miałam pod ręką i zaryzykowałam, ale same plusy: piękny zapach, wypeelingowane i ogolone, gładziutkie nogi
Cytat:
Jeśli golisz - przejść na depilację woskiem. Ja po wielu perypetiach, katowaniu się maszynkami, kremami i nawet depilatorem ( ) zdecydowałam się w końcu na kupno podgrzewacza do wosku, pasków z fizeliny i kilku wkładów Depilflaxa i jazda! Jestem bardzo zadowolona i muszę powiedzieć, że to w zasadzie nawet nie boli.
Fuuu, ja sobie nawet nie umiem wyobrazić, że zapuszczam włosy na nogach, żeby je wydepilować Jak już mają 1 milimetr, to muszę ogolić, bo mnie do szału doprowadzają..
Cytat:
Waga nie jest wcale ważna. Skoro ja ważę ostatnio coraz więcej, coraz więcej jem, coraz więcej ćwiczę i... coraz mniejszy noszę rozmiar

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-05-11 o 11:47
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:47   #1256
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Fuuu, ja sobie nawet nie umiem wyobrazić, że zapuszczam włosy na nogach, żeby je wydepilować Jak już mają 1 milimetr, to muszę ogolić, bo mnie do szału doprowadzają..
Gdybym miała golić nogi przy jednym milimetrze musiałabym to chyba robić dwa razy dziennie. Stąd uważam, że depilacja jest lepszym rozwiązaniem, bo mam spokój na jakieś 3 tygodnie.
Stary 2013-05-11, 11:49   #1257
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam u dermatologa i nic nie pomogła.
Cytat:
Mi pomogła zmiana maszynek Teraz mam lidlowskie. Cien takie różowe z 20 wymiennymi głowicami i do tego laserowa depilacja i cotygodniowy peeling cukrowy.
Niestety ostatnio wystawiłam nogi na słońce. Całe nogi w wysypce, czerwone i piekące. Mimo posmarowania filtrem dostałam takiego uczulenia że o mamo...
Pierwszy kontakt ze słońcem jest okropny... Trzeba kupić nowy wyższy filtr...
Ale to ściśle związane ze słońce bo mam uczulenie. Tylko na nogach
A w jakiej cenie są te maszynki?
Cytat:

Jeśli bardzo jesteś przywiązana do maszynek - jest duża różnica między jednorazówką a maszynką z wymiennymi nożykami. Naprawdę bardzo duża! Kiedy po raz pierwszy użyłam męskiego Mach3 (zgadnijcie czyjego ) pomyślałam sobie: wow!
To może rzeczywiście warto pocierpieć.. Hmm. Muszę pomyśleć
Cytat:

Ja tak mam - na nogach spoko, od maszynki, ale dużo gorsze mam na rękach, którym nic nie robię - zapalenie mieszków włosowych, biorące swoją genezę z bardzo suchej skóry i problemów ze złuszczaniem naskórka. Mam to od zawsze
Ojjj, na rękach to trochę gorzej..
Ja też mam suchą skórę niestety..
Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to ukróci Wasze lamentowanie nad figurą: http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i...ez-rurke/0q8m3

O fuuuuuuuuu..
Jak można się tak oszpecić..

Blog

Stary 2013-05-11, 11:49   #1258
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Może masz szeroko rozstawione kości? Ja ważę 60 kilo przy wzroście 174 i noszę rozmiar S zawsze kiedy długość rękawów/nogawek jest odpowiednia.
Stary 2013-05-11, 11:52   #1259
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym białym to ja tak mam - mój facet ma prawie 10 kg niedowagi (taki metabolizm, i tak odrobinę go podtuczyłam) i ciągle mi siniaki nabija

Cho do Kraka
A ja przy niższej wadze i 20 cm więcej i tak nie wcisnę się nigdy w spodnie S, za szerokie biodra jesteś niesamowitym przypadkiem upakowania tych kg

A to zły

Ej ej, słuchałam dzisiaj radia i mówili, że wczoraj w Krakowie 200 razy wzywano karetkę do pijanych studentów, konkretnie do miasteczka studenckiego

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość

Cytat:
Widziałam tą maturkę Jedyne zadanie, które bym rozwiązała bez problemu to właśnie to z prawdopodobieństwa
A dobrze ci wyszło? Bo ono wyglądało niewinnie, z pozoru

Stary 2013-05-11, 11:54   #1260
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

u mnie wosk to była tragedia, bolało bardziej niż depilator, a żeby wyrwało wszystkie wlosy to trzeba było 3-4 razy w jednym miejscu działać, a od tego miałam strasznie podrażnioną skorę, potem kupiłam depilator, na początku było ok, potem zaczęły wrastać włoski, a już po tygodniu nie były gładkie, więc cóż maszynka..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości