|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
u mnie też pogoda ładna, ale ja za to na 14 do pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Zazdroszczę ładnej pogody
![]() ![]()
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muffiny podwójnie czekoladowe: ![]() Składniki na 6 sztuk: 105g mąki (3/4 szklanki) 20 g kakao 50 g cukru (1/3 szklanki) 125 ml mleka 30 gram roztopionego masła Pół tabliczki czekolady z orzechami Mieszamy składniki suche: mąka, kakao, cukier. Mieszamy mokre: mleko i roztopione masło. Wlewamy składniki mokre do suchych, dodajemy pokrojoną drobno czekoladę. Mieszamy. Napełniamy formę i do piecyka. 180°C, 20-25 minut
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-05-11 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale wczoraj miałam kiepski wieczór, a zapowiadał się tak fajnie ![]() ale znów mnie wzięło, znów stwierdziłam, że jestem beznadziejna, do niczego itp ![]() ![]() ![]() ![]() dziś rano o 7 Mama zadzwoniła, że Siostra się źle czuje, i zostaje dłużej w szpitalu (a miała dziś już wyjść do domu) bo ma złe wyniki krwi ![]() ale jutro do Niej pojadę. Dziś nie mam siły, wszystk mnie denerwuje.Najchętniej zamknęłabym się w pokoju na klucz, żeby wszyscy dali mi święty spokój ![]() wenedka, jak oko? Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-05-11 o 10:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1386 | ||
Blond forever!
|
Cytat:
Cytat:
![]() Skorzystam na pewno (chyba z tego ijaa, bo jest prostszy ![]() Dzwonił do mnie TŻ, bo grał wczoraj na weselu i przedstawiam jego spostrzeżenia: - PM wcale nie garnęli się do zabawy - dla TŻ ogromny minus, ponieważ przez to goście też niechętnie wychodzili na parkiet, a tym samym więcej pili... - okrągłe stoły - jak to TŻ ujął - siedzieli w kółkach (w pierwszej chwili myślę, o co mu cho ![]() ![]() - coś dziwnego - przy jednym stole siedziało 12 osób i do każdego stolika podchodziło 6 kelnerów i na raz kładli talerze na stół - po swojej prawej i lewej stronie - TŻ mówił, że strasznie długo to trwało - kazałam mu zwrócić uwagę, czy idą ciasta - mało - TŻ mówił o fajnej zabawie na oczepiny -jaka to melodia? 7 facetów kontra 7 babek, jedno słuchało piosenki przez słuchawki, a potem nuciło, kto zgadł miał punkt - TŻ mówił, że fajnie to wyszło, ale 7 osób za dużo, bo długo to trwało, skrócił by to do osób 3-4 - tort - w środku pyszny, ale z zewnątrz taki ozdobny lukier - TŻ twierdził, że smakowało jak guma i nikt tego nie jadł (w sensie tej masy) - brak klimy na sali do tańczenia - sala jedzeniowa była z lekka wysunięta i tam klima była - piosenka pierwszego tańca - ładna wg mnie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=AuJrEBtmM1Q - sala ogólnie piękna i miejsce ![]() http://www.inazia.pl/pl/gallery TŻ żałował, że nie mieli pięknej pogody, bo wtedy molo wyglądałoby cudnie ![]() Dziś TŻ też gra, jak chcecie też mogę spisać jego obserwacje ![]()
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2013-05-11 o 11:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Rozeznanie
|
ostatnio jestem strasznie zaganiana, wiec troszkę nadrobiłam ale jeszcze mi duuuuuuuuuuuzo zostało. A dziś szykuje imprezę więc już w ogóle na nic czasu. Wpadłam tylko podziękować ijaa, karoolecka, anannke, anka1897, molise, kishlaczkowa, KaEs, dodaja, monikkad, szklaneczka25, antonina_bielska, garfieldek, velika za życzenia urodzinowe.
![]() A z tego co nadrobiłam: ines sukienka meega, to właśnie mój typ, ale zobaczę jak będę wyglądać w takiej ![]() poznanianka ja cię bardzo podziwiam za prace w żłobku, miałam w swoim życiu epizod pracy w przedszkolu i klasach 1-3 i to jest meeeeeeeeeeeega harówa (a w żłobku to już w ogóle) i każdy kto mówi, ze to zabawa z dziećmi powinien pójść choćby na jeden dzień i dopiero się wypowiadać. lecę do garów, do jutra ![]()
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie by było przykro, gdyby mój Tż tak się zachował- nie jest to miłe i jeszcze dokłada zmartwień. A moje oko ma się lepiej, dziękuję ![]() ![]() Kamilka, to jak taka zmęczona jesteś, to się nam spijesz po winku u świadkowej ![]() ![]() Blondi, na pewno przydadzą się uwagi Twojego Tż ![]() I zgadzam się co do okrągłych stołów. Mnie się one raczej ogólnie nie podobają, a przy mniejszej licizbie gości to nie za bardzo wg mnie to wygląda, ale to też zależy od sali. I ja nie chcę żadnego tortu z marcepanem na wierzchu. Ładnie to wygląda, ale je się ciężko.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-11 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zapisuję każde. ![]() Faktycznie piękne miejsce, piękna sala. ![]() A piosenkę uwielbiam bo jest z mojego ulubionego filmu - Nothing Hil. ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Rozeznanie
|
mysle, ze okragle stoly nadaja sie zwlaszcza do nieduzej liczby gosci
![]() ![]() Dziewczyny, czy macie jakis motyw przewodni wesela? Jakis konkretny kolor? albo cos innego, wspolnego dla zaproszen, wystroju etc? |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Winter is coming
|
witam
![]() Zabalowaliśmy wczoraj z chłopem, świętowaliśmy urodziny mojej przyjaciółki i wylądowaliśmy w nowym klubie potańcować. Świetnie było, tylko łeb mnie boli ![]() ![]()
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - też miałam o to pytać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też będziemy mieć okrągłe, bardzo nam się tak podoba i również tak nam doradzano. ![]() Cytat:
![]() Ogólnie nie będzie to nic wyszukanego. Raz, że nie wiem co, dwa chyba mi się nie chce, trzy goście i tak o tym nie będą pamietać, cztery nasza sala sama w sobie ma to coś, więc dużo jej nie potrzeba. ![]() Restaurację mamy z cegłą, ciepłym światłe, ogólnie tak spokojnie i klimatycznie. Są też tam elementy fioletowe (ciemniejszy, ciepły odcień fioletu) i taki też wybieramy kolor przewodni - chcę takie kwiaty i buty. ![]() Zaproszenia, karty menu, winietki chcemy robić sami: na pewno będą jasne (białe, kremowe) z elementami fioletu (i ewentualnie czerni, brązu - tego też jest trochę na sali). Do tego jasne kwiaty na sali: biel, krem, może trochę fioletowych. Chciałabym też jasne mini świeczki na stołach. Tak mi się to uwidziało, a co jeszcze wyjdzie się okaże. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-05-11 o 11:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zrobimy jakieś aranżacje na stół związane z naszymi ulubionymi miejscami, ale nie wiem czy jest sens tak robić. Jak mi się będzie chciało, to tak, ale na pewno nie będę wariować na punkcie koloru przewodniego itd. ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Do naszej sali ni w kij ni w oko nie pasuje turkusowy, ale nie zamierzam z niego rezygnować np. w kwiatach, dekoracji samochodu, zaproszeniach. Także mam nadzieję, tak jak wenedka, połączę jakoś w całość bez ograniczania się do jednego koloru - jednak będzie kolorowo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może powinnaś z Tż o tym porozmawiać? Powiedzieć, że jest Ci ciężko i potrzebujesz wsparcia? Może Twój Tż nie do końca zdaje sobie sprawę, że tak się tym przejmujesz. Nie jest łatwo o takich sprawach mówić wprost, ale to pierwszy krok ku temu, żeby było lepiej ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyzny a czy któraś z Was organizuje może na własną rękę stół wiejski??
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do naszej sali pasuje fuksja/fiolet, ale nie są to moje jakieś ulubione kolory, więc będzie kolorowo.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ doszedł do wniosku, że faktycznie może zbyt ostro mnie potraktował i koniec końców powiedział, że jakoś damy sobie radę razem, ale niesmak pozostał po tym co mi powiedział na początku. Ja myślę, że On jednak dalej nie potrafi zrozumieć dlaczego poszłam na to L4. Może to wynika z tego, że On nigdy nie był w takiej sytuacji, nigdy nie był traktowany jak jakaś szmata i nie musiał nikogo w ten sposób traktować (ja jako kierownik sklepu musiałam bez sentymentu zwalniać osoby, które tej pracy potrzebowały, tylko dlatego, że nie podobały się regionalnej) ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zbieram się bo jedziemy do Teściów, choć wybitnie mi się nie chce. Ale trzeba jechac, odbębnić i mieć znów spokój na następne kilka tygodni ![]() może wezmę ze sobą iPada to stamtąd się do Was odezwę, a teraz muszę się iść ogarnąć bo wyglądam tragicznie ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-05-11 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
5 lat temu byłam druchną na ślubie mojego brata i oczywiscie na własną rękę organizowaliśmy stół wiejski. Garnek smalczyku zrobiła babcia PM, Kiełbaska była kupiona u poleconego masarza, ogórki były nasze prywatne, tylko że przelane do większego naczynia (beczułka itp.)
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Blondi, też mam piekarnik gazowy i piekę w nim bez problemu
![]() Na początku byłam zrozpaczona (w domu rodzinnym mam elektryczny), ale szybciutko się przyzwyczaiłam, jedynie co, to uważam żeby od spodu się ciacho nie zjarało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak samo chcemy mieć osobny stół z kawą, herbatą owocami i ciastami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | ||
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Dlatego rzadko piekę w tym mieszkaniu (wynajmuję), choć lubię ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Z doświadczenia chodzenia po weselach wiem, że to co jest na stole przed Tobą to jesz, a na resztę nie zwraca się uwagi. Dlatego u nas wszystko będzie na stołach ![]() A nie, przepraszam, będzie osoby stół z "innymi alkoholami" typu whiskey, rum, likier (wódka i wino na stole), ale to malutki i jak nie zejdzie to nic się nie stanie - alkohol się nie zepsuje i nie zmarnuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 | |
Blond forever!
|
Cytat:
- jeżeli jedzenia jest dużo na stołach to nikt nie ogląda się za innym dookoła - słodki stół sprawdza się jeżeli jest dużo dzieci - jeżeli towarzystwo jest raczej starsze to nie wie często, że z takiego stołu można korzystać - jeżeli jest ciepły dzień, wiadomo, że jedzenia idzie mniej, bo więcej ludzie piją - zależy też w jakim miejscu jest ten stół
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Rozeznanie
|
Co do motywu przewodniego, to jest to calkiem niezly pomysl, ale wiadomo wiecej cackania
![]() a czy dajecie gosciom jakies pamiatkowe upominki? jesli tak, to co? ja wymyslilam, ze jesli bedzie motyw przewodni to wtedy latwiej cos dopasowac, np cukierki/ czekoladki w okreslonych kolorach albo cos innego... |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Blondi, ja już się nauczyłam i na najniższy poziom wkładam tę czarną blachę, która jest w piekarniku. Wtedy 'pierwszy ogień' opiera się na niej, a nie wprost na blaszce. No i w połowie czasu pieczenia, obracam ciasto, bo wewnątrz piekarnik grzeje mocniej.
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Paris, my nic nie dajemy ![]() Dla mnie ta 'tradycja' jest bez sensu, więc nie będziemy się w to bawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.