|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
![]() Nie mam weny na nic, czekam na obiad, później coś na włosy (w sumie od jakiegoś czasu nie nakładałam nic przed myciem, pewnie się przyda) i robić Shreda.
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
martakow To w razie W jaki laser wybrac ?
Jak sie juz zdecyduje ?
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja nie usuwam owłosienia, tylko blizny. http://viviean.pl/porownanie-skutecznosci-laserow/ Nie wiem, na ile to prawda, nie zagłębiałam się nigdy w laserową depilację. |
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40750920]Ha, już miałam pisać, że wolę nie pokazywać, bo straszą i w niczym nie przypominają Waszych pięknych, zadbanych włosów, które tu pokazałyście. Właściwie, to włosomaniactwo wyleczyło je tylko z kruszenia się i ograniczyło wypadanie, a tak wyglądają podobnie jak w czasach katowania ich farbami i braku pojęcia o istnieniu odżywek.
Uwaga, kolaż na własną odpowiedzialność, nie funduję ofiarom moich ohydków terapii ![]() 1) Pierwsze trzy fotki - moje włosy w czasach LO. Zero odzywki, 7 lat farbowania rudymi farbami. Mam obsesję na punkcie rudych włosów i swoje prawie czarne z natury włosy usiłowałam zrudzić bez rozjaśniania. Zawsze byłam antysuszarkowa, antyprostownicowa i antyrozjaśniaczowa. Za to Palette był wg mnie dobry. Do czasu, aż omal nie wyłysiałam, fu. Na zdjęciach pierwsze próby powrotu do naturalnych, spłowiały rudy zakryłam jakimś ciemnym szamponem Palette'a. 2) Włosy obecnie. Przepraszam za jakość, nie mam aparatu więc cykam komórką. Obecny kolor to kompletny fail po próbach zrudzenia się glossami z henny i cassii. Mój naturalny kolor to prawie czarny. Mam z natury suche włosy, ni to kręcone ni to falowane, ale usiłuję zmusić je do wyprostu, choć wiem, że gładkiej tafli mieć nie będę. Prostownicy używam tylko do grzywki, bo nic innego nie jest w stanie jej ogarnąć.[/QUOTE] masz zadatki na piękne, falujące gęściochy. widać, ze brakuje im jeszcze trochę dociążenia, więc dodaj im emolientów i spróbuj wydobyć skręt odpowiednią stylizacją - żel lniany chociażby. powodzenia w pielęgnacji! ![]() ale wy lecicie z tym wątkiem nie idę na żadne Juwenalia, bo chyba bym umarła, więc może cokolwiek ponadrabiam swoją drogą, miałam chyba najdzikszą imprezę od dawien dawna, mój stanik wyleciał z czwartego piętra na trawnik przed blokiem, a ponadto nigdy więcej nie pójdę na imprezę bez rajstop, bo to ułatwiło mi wejście w zakład z TŻ pod tytułem 'jak to nie zdejmę majtek?! patrz!', na szczęście spódnica została w ogóle moje włosy na zdjęciach wyglądają jakoś koszmarnie, starczą we wszystkie strony, takie kudłacze, a nie gładkie loki
|
#1325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na zdjęciach na fb wyglądasz super!
|
|
#1326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A twoje włosy wyglądały świetnie, nie gadaj.
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() deszczowypsie no to niezla imprezka ![]() Ojj zdazylo mi sie bywac na podobnie szalonych imprezach ![]() Nawet bylam w sukni slubnej, stroju klowna(z kolezanka w jednym stroju) na dyskotece haha i nie byla to przebierana impreza hahah Akcja z majtkami dobra hahha szalona jestes
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
Pogoda dopisała, zdjęcie powinny być ładne, dorwałyśmy trzy ogromne kwitnące magnolie
Niestety trochę zmaltretowałam włosy lokówką, ale wczoraj zafundowałam im 2h z lnianym glutkiem, chyba się na mnie nie obrażą
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
Klikać zamówienie na costasy czy nie? Mam niby dwa kremy bb (hot pink jest dla mnie za różowy ale go zużyję a holika holika jeszcze nie używałam) i podkład MF Facefinity (ale jest na razie za ciemny poczekam na po wakacjach aż się ciutkę opalę) A że mam tłustą mordkę to wolałabym coś co by się wzieło nie błyszczało jak psu wiadomo co po nałożeniu jak to ma w zwyczaju hot pink i bez pudru ani rusz. Klikać czy nie klikać? ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ah i dzisiaj bd się bawić z pianką i żelem w wydobywanie skrętu
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() najgorsze jest to że do tej pory nie znalazłam stanika ![]() Cytat:
tak się zastanawiam, czym dzisiaj włosy nakarmić... wczoraj dostały masę awokado i nawet się nie odwdzięczyły, więc dzisiaj chyba pójdę w proteiny, a poza tym je przerypię
|
|
#1331 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, mam na zbyciu ponad połowę kremu DLA. Krem nakładałam zawsze na wacik, nie na palec, opakowanie było za każdym razem dezynfekowane, więc niczym się nie zarazicie, a mnie po prostu już nie służy. Może któraś byłaby chętna? Np. na wymiankę?
Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2013-05-11 o 15:51 |
|
|
|
|
#1332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle wykorzystując imprezowe foty wstawiam włosiska już trochę odrośnięte, no i te bejbiki/połamane włosy wszędzie
![]() (na minę nie zwracać uwagi
|
#1335 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie maturę z geo pisze 6 osób tylko. Cytat:
![]() W sumie nie wiem o czym gadasz, ale zamawiaj ![]() Po długiej przerwie wracam do porządnych mixów: maska Alterra + Isana z babassu + Bingacz z Shea + Bingacz mleczny + Bingacz z Ghassoul + Kallos Latte + Scandic bananowy + Scandic Coco + maska Gloria + Pilomax + ruska maska jajeczna + krem BeBeauty + oliwkowy krem Isany ![]() I zauważyłam, że mam już ponad milimetr odrostu Czyli jednak nie stoją w miejscu
pisze się razem ! Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu, gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-05-11 o 16:23 |
||
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
Wybrałam się dzisiaj z koleżanką do Parku Oliwskiego, znowu zrobiłyśmy sensację, jakby ludzie pierwszy raz w życiu aparat widzieli
Właśnie dostałam pierwsze zdjęcie, o:http://img706.imageshack.us/img706/5845/dsc0009mb.jpg Tyle zostało z moich pięknych loków po pięciu minutach na lekkim wietrze...
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
a znalazłaś już na nie sposób? bo mnie denerwują
![]() Cytat:
|
|
#1339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz tak pięknie wszystko kwitnie, że żal nie iść i tego nie uwiecznić, po prosu bajka
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
świetne, jak byłam bodajże 4 maja w Parku to jeszcze nie kwitły
|
#1341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kaveri, dostałaś moją wiadomość? Bo internet mi świruje
|
|
|
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
A Ty z Gdańska?
Jak w majówkę byłam w Wiżajnach na ślubie (Podlasie, bliziutko litewskiej granicy) to jeszcze śnieg w rowach leżał
Edytowane przez Alassiel Czas edycji: 2013-05-11 o 17:03 |
|
|
|
#1343 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Nie mam siły by was nadrobić .Byłam u lekarza. Dostałam leki przeciwzapalne i tyle. Gorączka jest spowodowana systemem obronnym mojego organizmu, który walczy z wirusem. Mam nadzieję, że wyzdrowieje do wtorku
|
|
|
|
#1344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam okropny katar, jeszcze choroby mi brakowało
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominika 3mam kciuki za Twoje zdrowie, mam nadzieję, że będzie lepiej
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1348 | |
|
Nindżopesz
|
Trzymam kciuki.
Cytat:
Ja w przyszłym tygodniu spróbuję uderzyć nad Wisłę pomiędzy kwitnące jabłonie ale na sesję wzdęciową nie mam co liczyć. |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, litości.
Jak w jeden dzień można tyle stron natrzaskać ?! ![]() Nie mam czasu nadrobić. Idę "się" pracować, pastować, ogarniać i w ogóle pindrzyć na jutrzejszą imprezę, coby wszystko mieć naszykowane, bo znając mnie, będę miała mało czasu rano. ![]() Trzymajcie si, wpadnę do Was w poniedziałek. PS. Włosy wyszły świetnie. Ciemnobrązowe, wpadające w czerń. Aj lajk it. |
|
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja zrobiłam 3 treningi z XHit i jeden zumby. Nawet nie jestem jakoś szczególnie zmęczona
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

nie idę na żadne Juwenalia, bo chyba bym umarła, więc może cokolwiek ponadrabiam