Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 21:43   #2431
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Butter dokładnie. tak więc czekam.
Bika my też ją pozdrawiamy.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:47   #2432
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Bika, pozdrów Martynkę od nas, jak będziesz miała z nią jeszcze kontakt. I życz powodzenia

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:50   #2433
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
To powiedz

Kurcze.. bo tak czekam i czekam na ten swój @ a od jakiegoś czasu mam mega dużo śluzu. Raz jest rozciągliwy, raz nie. Tyle, że jest cały biały, ale ja właśnie mając biały zaszłam w ciążę..
ja też taki biały i dużo miałam w cyklu kiedy zaszłam w ciążę

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Udało mi się skontaktować z Martynką tak mi napisała:

"czesc niestety nie mam kasy na oplacenie netu a sa i inne problemy.... jakto zyciu... teraz jestem u rodzicow wiec korzystam chwilke z netu.. ogolnie pozdrow dziewczyny odemnie bardzo....strasznie tesknie za Wami... u mnie nic ciekawego juz nie moge sie doczekac do porodu... bo szzerze to od miesiaca mecze sie z bolem glowy i nic nie moga mi poradzic teraz dopiero po ciazy bede mogla dodatkowe badania zrobic...."

Napisała jeszcze, że 27 maja po wizycie u neurologa okaże się czy będzie miała cc. Pozdrawia Was i pyta co u Was
pozdrów ją od nas, szkoda, że nie ma neta i szczęśliwego rozwiązania jaj życz

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 21:51   #2434
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko to nie jestem sama To ja teraz mam taki śluz tyle, że to trwa dość długo więc wątpie aby był płodny

Stary 2013-05-11, 21:53   #2435
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Dzięki dziewczyny w imieniu Matryny, podała mi swój nr tel, więc wszystko jej przekazę
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:25   #2436
Ana***
Zakorzenienie

Bika pozdrowienia dla niej!

Madzia cechy śluzu płodnego: przezroczysty, śliski, elastyczny, rozciągliwy, dający uczucie naoliwienia - nie muszą występować wszystkie cechy... mogą być wszystkie, a mogą być np. dwie. Jeżeli podczas danego czasu (przypuszczalnie owulacji) obserwuje się zawsze podobne cechy to prawdopodobnie wskazują na owulację (pisze prawdopodobnie, bo na 100% potwierdza ją tylko monitoring)
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 22:57   #2437
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

blonde
wspólczuje,

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie wiem nigdy nie zakładałam mu, ba nawet nigdy żadnego nie miałam mam dla niego koszulę gładką białą do tego ciemne rurki jeansy i trampki czarno żółte i krawat chcialam żółty włąśnie. Po kościele trampki mu zamienię na sandałki szaro-żółte. Więc ten żółty krawat mi potrzebny. Tylko jak na złosć znaleźć nie mogę
nie kazde dziecko da sobie załozycMoj to zadsnej muchy tez nie załozy, koszule jeszcze sobie da, ale on jakis juz czas to ma swój gust
No zołty to by ładnie pasował

Cytat:
Blonde co to a zajęcia?
pytasz o ta capoeire?
To takie sztuki walki z tancem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Capoeira
Naprawde swietnie to wygladało jak juz ktos jest wprawiony

Cytat:
To powiedz

Kurcze.. bo tak czekam i czekam na ten swój @ a od jakiegoś czasu mam mega dużo śluzu. Raz jest rozciągliwy, raz nie. Tyle, że jest cały biały, ale ja właśnie mając biały zaszłam w ciążę..

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny w imieniu Matryny, podała mi swój nr tel, więc wszystko jej przekazę
no to super

Kupilam dzis Sebie sandalki elefantem i juz mam zakupy zakonczonePieniedzy wydałam znacznie wieej niz planowałam wiec koniec.
Mama jeszcze dzis kupiła Sebie lokomotywe Tomka z dwoma wagonikami, co by mu dac na lotnisku, zeby sie czyms zajał, bo zapewne bedzie wołał,z e chce do babci

Jutro juz musze troche popakowacObysmy sie zabrali

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 08:07   #2438
onyks
Zakorzenienie

Hej

Witam się niedzielnie, pogoda pod psem

A co do psa....wczoraj byliśmy na zakupach w Poznaniu i wracając potrąciliśmy psa, wbiegł nam prosto pod koła w takiej wiosce, jechaliśmy jakieś 50, ale nie było gdzie odbić, ja się poryczałam, tż też łzy w oczach stały resztę drogi.....szkoda mówić. Tż mówi, że pies odszedł, ale nie był w dobrym stanie i pewnie nie przeżyje....aż nie mogę pisać o tym Pierwszy raz w życiu nam się coś takiego zdarzyło

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:57   #2439
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

no to super

Kupilam dzis Sebie sandalki elefantem i juz mam zakupy zakonczonePieniedzy wydałam znacznie wieej niz planowałam wiec koniec.
Mama jeszcze dzis kupiła Sebie lokomotywe Tomka z dwoma wagonikami, co by mu dac na lotnisku, zeby sie czyms zajał, bo zapewne bedzie wołał,z e chce do babci

Jutro juz musze troche popakowacObysmy sie zabrali
szybko zleciał wasz pobyt, ale spotkaliście się z rodziną a teraz powrót do rzeczywistości, a jak tam Twój tz bez was sobie radził?

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Hej

Witam się niedzielnie, pogoda pod psem

A co do psa....wczoraj byliśmy na zakupach w Poznaniu i wracając potrąciliśmy psa, wbiegł nam prosto pod koła w takiej wiosce, jechaliśmy jakieś 50, ale nie było gdzie odbić, ja się poryczałam, tż też łzy w oczach stały resztę drogi.....szkoda mówić. Tż mówi, że pies odszedł, ale nie był w dobrym stanie i pewnie nie przeżyje....aż nie mogę pisać o tym Pierwszy raz w życiu nam się coś takiego zdarzyło
oj biedny piesek ale co zrobisz zwierzęta nieraz pchają się pod koła, przykro mi, ze musieliście to przeżywać

wyspałam się dzisiaj fajnie, nawet na siku do toalety w nocy nie wstawałam

Łukaszek
Stary 2013-05-12, 10:20   #2440
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana dzięki. A przed @ jaki powinien być?
Blonde jakie sandałki kupiłaś? fajne te zajęcia.

Moja się boi pompki (takiej dużej, co się ją nogą pompuje). Dziś podjęła próbę zaprzyjaźnienia się Podeszła, złapała za końcówkę węża i... wąż się wygiął, to Maja tak uciekała, żę tylko się zastanawiam czy nadąży przebierać nóżkami.

Stary 2013-05-12, 10:41   #2441
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

witajcie!
Pogoda sie popsuła, jest 11 st. wieje i pada idziemy na obiad do teściów, miałam jechać wózkiem, a kubuś z tż autem, ale musimy wszyscy jechać, bo za zimno, nie utrzymam parasolki jednoczęsnie pchając wózek
Moje dzieci nareszcie zaczęły się bawić razem Iza siedzi już pięknie, nie przewala się na boki, Kubuś obok niej - poucza ją, gdzie sie co naciska w zabawkach, no komedia dosłownie, mała przy tym śmieje się tak, że boki zrywamy mówię wam, jak ona jest w brata zapatrzona, z oczu go nie spuszcza on też starsznie za siostrą jest, z dnia na dzień jeszcze bardziej, jak już widzi, że moze się z nią pobawić to już wogóle jest szał zastanawiam sie czy nie zacząć ich już razem kąpać mała siedzi ładnie, stabilnie, a Kubuś i tak zawsze mi nad wanną wisi, opłukuje ją (bierze konewkę i polewa), zabawki podaje, chlapie, myślę, że bawiliby się już w wannie hmmmm

Blonde - butki z elefanten są super kupowałam 2 pary wcześniej (z tym, ze sportowe i nic się nie działo z nimi);ja kupiłam teraz małemu skórzane sandałki w dzieciowym naszym, nie pamietam firmy, ale model identyczny jak renbut robi - takie same miał rok temu i 2 lata temu i identyczne kupiłam teraz tylko inna firma no i kolor. Drugie mu kupiłam takie do piasku ze skórzaną tylko wkładką, a tak to z eko skórki z firmy american star.

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:51   #2442
onyks
Zakorzenienie

Stokrotko, miałam Ci napisać, Witold to przepiękne imię, ja bym brała

Tomalinko, jak się czujesz?

Butter, jak brzuch?

Ana, a jak u Ciebie?

Bao, fajnie że się tak bawią

Bika,
ale Emilka fajniutka

Stary 2013-05-12, 11:20   #2443
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bao super, ze dzieci ci się tak ładnie razem bawią, możesz sobie odpocząć.

Stary 2013-05-12, 11:25   #2444
gochaa_p
Zakorzenienie

hellol
mąż nadal w domu więc czasu na neta brak ale pamiętam o Was

zaproszenia na chrzest prawie wszystkie już rozwiezione, no ale dzieci mi się rozchorowały, całą noc kaszlały, Wojtek nawet miał temperaturę więc dziś Sebek jeździ sam :/

ONYKS dawałaś już Nataszcie coś więcej po za mlekeim, bo kupiłam jej marchewke, jabłko i banana i nie wiem czy nie za wcześnie :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 11:27   #2445
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gosiu zdrówka dla dzieci Ile Ewa już ma? Ja zaczęłam dawać marchewkę tego dnia jak Maja skończyła 5 m-ce.

Stary 2013-05-12, 11:28   #2446
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hellol
mąż nadal w domu więc czasu na neta brak ale pamiętam o Was

zaproszenia na chrzest prawie wszystkie już rozwiezione, no ale dzieci mi się rozchorowały, całą noc kaszlały, Wojtek nawet miał temperaturę więc dziś Sebek jeździ sam :/

ONYKS dawałaś już Nataszcie coś więcej po za mlekeim, bo kupiłam jej marchewke, jabłko i banana i nie wiem czy nie za wcześnie :/
Właśnie miałam pisać o tym

Zaczęłam od zwykłego kleiku ryżowego, od paru dni daję jej łyżeczką. Za dwa tyg mam dać samo jabłuszko, potem jak będzie dobrze włączyć marchewkę, banana mam nie dawać narazie. Ale my taki system mamy ze wzgl na jej alergię

Stary 2013-05-12, 11:30   #2447
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Onyks a właśnie , jak tam z Waszą alergią? My idziemy w piątek do alergologa i co? I Mai buźka jest idealna . Chyba wywołam zdjęcie na których widać te zmiany skórne, bo przecież nie dam jej specjalnie jakiegoś alergenu aby ją wywaliło

Stary 2013-05-12, 11:36   #2448
onyks
Zakorzenienie

Wczoraj mąż mnie porwał do tego Poznania i miałam sobie wybrać czy chcę oprawki do okularów czy buty.....i chociaż okulary a się proszą żeby je wymienić to wróciłam z butami

Wybierałam między tymi dwoma parami:

LINK

LINK

Wzięłam te pierwsze

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Onyks a właśnie , jak tam z Waszą alergią? My idziemy w piątek do alergologa i co? I Mai buźka jest idealna . Chyba wywołam zdjęcie na których widać te zmiany skórne, bo przecież nie dam jej specjalnie jakiegoś alergenu aby ją wywaliło
Ja wrzuciłam zdjęcia na tel i też jej pokazywałam, bo na wizycie buźka już była lepsza

Kazała ostrożnie wprowadzać pokarmy, obserwować czy nic nie wyjdzie i mówiła że może jednak zrobimy te testy pod koniec czerwca. Narazie na buźce zmian nie ma tylko nad kolankiem ma suchy czerwony placek i smarujemy żeby zeszło

Stary 2013-05-12, 11:44   #2449
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj mąż mnie porwał do tego Poznania i miałam sobie wybrać czy chcę oprawki do okularów czy buty.....i chociaż okulary a się proszą żeby je wymienić to wróciłam z butami

Wybierałam między tymi dwoma parami:

LINK

LINK

Wzięłam te pierwsze

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Ja wrzuciłam zdjęcia na tel i też jej pokazywałam, bo na wizycie buźka już była lepsza

Kazała ostrożnie wprowadzać pokarmy, obserwować czy nic nie wyjdzie i mówiła że może jednak zrobimy te testy pod koniec czerwca. Narazie na buźce zmian nie ma tylko nad kolankiem ma suchy czerwony placek i smarujemy żeby zeszło
wow ale obcas mają, nie będzie Ci gorąco w takich butach?

Łukaszek
Stary 2013-05-12, 12:22   #2450
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
wow ale obcas mają, nie będzie Ci gorąco w takich butach?
Ale wygodne są jak będzie bardzo ciepło to nie będę ich nosić, na jesień bardziej się przydadzą

Stary 2013-05-12, 12:47   #2451
metkaa
Zakorzenienie

cześć

onyks kurcze, nie dziwie się, że Wam smutno,

co do butów to ładne ale cena kosmos

szymek nam sie pochorowal,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:11   #2452
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
cześć

onyks kurcze, nie dziwie się, że Wam smutno,

co do butów to ładne ale cena kosmos

szymek nam sie pochorowal,

To zdrówka dla niego

Stary 2013-05-12, 13:23   #2453
malamaluczka87
Zadomowienie

Hej dziewczynki!
Wyszłam już wczoraj ze szpitala- ale piszę dopiero teraz bo kompletnie nie mogłam się odnaleść. Jeszcze spotkała mnie duża przykrość, bo moj tż zaspał i stracił zasięg (mieszkamy przy granicy) więc po godzinie ze szpitala odebrał mnie nasz kumpel, który blisko mieszka. W domu popłakałam się jak bóbr i czuję, że mamy teraz poważny krysyz związku. Nie wiem co teraz tż musiałby zrobić by mi wynagrodzić wszystkie wpadki z całego miesiąca. I to osoba, na którą powinnam była najbardziej liczyć, to ta mnie najbardziej stresuje w tak ważnym dla mnie momencie życiowym.

Adaś ok, choć rozkopał się jak piłkarz od czasu szpitala. Uważam na siebie dużo bardziej. Czuję się inaczej po tym pobycie i na pewno nie mam zamiaru już się forsowawć. Ale pracę mogę skończyć dopiero pod koniec maja. Natomiast wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja, więc jadę już trybem energooszczędnym. Szkoda tylko, że dziś mamy w firmie najważniejsze komunie...;P

Mabi, Metka, Gucia- ;-***

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:50   #2454
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu zdrówka dla dzieci Ile Ewa już ma? Ja zaczęłam dawać marchewkę tego dnia jak Maja skończyła 5 m-ce.
10ego skończyła 4 m-ce

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

Zaczęłam od zwykłego kleiku ryżowego, od paru dni daję jej łyżeczką. Za dwa tyg mam dać samo jabłuszko, potem jak będzie dobrze włączyć marchewkę, banana mam nie dawać narazie. Ale my taki system mamy ze wzgl na jej alergię
jutro ide z nimi do pediatry to zobaczymy co powie
Stary 2013-05-12, 13:55   #2455
Natala84
Zakorzenienie

dziękuje za życzenia zdrówka dla Marysi już jest znacznie lepiej, w końcu przestała gorączkować... zastanawiam się, czy to nie trzydniówka była, bo mała jeszcze nie miała a właściwie poza gorączką (39-40 stopni ) przez właśnie 3 dni to jej nic nie było zobaczymy, czy ją wysypie...

Gocha, a jak karmisz? piersią czy mm?

Onyks, współczuje sytuacji z psem buty bardzo fajne, ale ja bym chyba tylko stać w nich umiała

Zabciu, a kiedy planujesz zacząć znów pracować? Są u Was żłobki, przedszkola?

Mała, uważaj teraz na siebie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:13   #2456
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Onyks, buty bardzo ładne
Przykro mi z powodu psa..wiem, jakie to smutne, raz tak trzasnęliśmy kota, który nocą wyskoczył z lasu ale on nie uciekł

Mala, to oszczędzaj się! TŻ się faktycznie nie popisał
A co się w szpitalu w końcu okazało? Leczysz się?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:17   #2457
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Gocha, a jak karmisz? piersią czy mm?
k:
pierś
Stary 2013-05-12, 14:20   #2458
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
pierś
to ja bym chyba zaczekała do skończonego 5 miesiąca

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 15:38   #2459
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
szybko zleciał wasz pobyt, ale spotkaliście się z rodziną a teraz powrót do rzeczywistości, a jak tam Twój tz bez was sobie radził?

no u mnie zawsze najgorszy ten tydzien po powrocie
Ja jestem bardzo zzyta z rodzina i te powroty sa najgorsze
A Tz całkiem dobrze, napewno bardziej wypoczał tam sam niz tu z Nami, bo my tu nigdy nie wypoczywamy bo ciagle w biegui troche remontów malych porobił
Cytat:
Blonde jakie sandałki kupiłaś? fajne te zajęcia.

takie, tylko ze szare
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
witajcie!
Pogoda sie popsuła, jest 11 st. wieje i pada idziemy na obiad do teściów, miałam jechać wózkiem, a kubuś z tż autem, ale musimy wszyscy jechać, bo za zimno, nie utrzymam parasolki jednoczęsnie pchając wózek
Moje dzieci nareszcie zaczęły się bawić razem Iza siedzi już pięknie, nie przewala się na boki, Kubuś obok niej - poucza ją, gdzie sie co naciska w zabawkach, no komedia dosłownie, mała przy tym śmieje się tak, że boki zrywamy mówię wam, jak ona jest w brata zapatrzona, z oczu go nie spuszcza on też starsznie za siostrą jest, z dnia na dzień jeszcze bardziej, jak już widzi, że moze się z nią pobawić to już wogóle jest szał zastanawiam sie czy nie zacząć ich już razem kąpać mała siedzi ładnie, stabilnie, a Kubuś i tak zawsze mi nad wanną wisi, opłukuje ją (bierze konewkę i polewa), zabawki podaje, chlapie, myślę, że bawiliby się już w wannie hmmmm

Blonde - butki z elefanten są super kupowałam 2 pary wcześniej (z tym, ze sportowe i nic się nie działo z nimi);ja kupiłam teraz małemu skórzane sandałki w dzieciowym naszym, nie pamietam firmy, ale model identyczny jak renbut robi - takie same miał rok temu i 2 lata temu i identyczne kupiłam teraz tylko inna firma no i kolor. Drugie mu kupiłam takie do piasku ze skórzaną tylko wkładką, a tak to z eko skórki z firmy american star.
fajnie, z e dzieciaki sie razem bawia

Ja juz kilka razy mialam dla Seby elefanteny i swietne sa

Czesc

Bylismy z bratem na cmentarzu u babci, ja z Nim wrocilam do domu,a Seba z bratanica i moja mama pbeda wracac tramwajemBratowa w szpitalu, robia badania, sprawdzaja, do wieczora sie okaze czy wychodzi czy ja zostawiaja
Stary 2013-05-12, 16:01   #2460
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez się zastanawiam nad kleikiem Może by się bardziej najadały..ale zapytam dopiero na wizycie naszej w poradni, akurat będzie wtedy czas na wprowadzanie czegoś nowego...

Mnie ostatnio koleżanka powiedziała, że ona dostała opierdziel od lekarza, jak usłyszała, że dała dzieciom banana I ona nie rozumie (lekarka) po co dają go w słoiczkach od 4 miesiąca... że to niby za wcześnie. A już szczególnie jak dziecko ma jakieś alergie czy cos...

My dziś znowu gości mieliśmy...a dziewczyny coś marudne
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości