Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 05:58   #901
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXI

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Przejrzałam właśnie skład dzisiejszego nabytku czyli jogurtu Bon Creme Tarta z malinami, wzięłam bo kiedyś tutaj był chwalony i ulga, syropu g-f brak..ale za to w składzie koszenile Niedługo chyba sama będą produkowała wszystko na bazie naturalnego jogurtu (a tola ostatnio fatalna u mnie, grudkowata i kwaśna) i musów owocowych własnej roboty Grecki mają dobry w biedronie, ale wersji light nie ma, a ta zwykła ma tyle kcal ile śmietana.
dlatego ja już tylko naturalne, albo greckie kupuję. To,że w gotowych słodyczach są różne fajne rzeczy, to się można spodziewać, ale w jogurcie?
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 08:36   #902
alamirka
Moderator

Widziałam u siebie te La Rissy juz rzucone na wyprzedaż. Ale nie brałam, bo zapas takowych mam spory
Wzięłam tylko mydełko Linda z tych limitowanych niebieskie, bo pasuje mi do łazienki
Duży serek wiejski lekki w kubełku za 3.95. Nie przypominam sobie żeby w takim dużym rodzinnym opakowaniu był lekki Cena super, więc wpadł w koszyk. Do tego zsiadłe mleko, chipsy carbonara bo mi bardzo smakują a dla mamy przeceniny pojemniczek na cebulkę

Faktycznie powóciły Laysy Dla Niej i Dla Niego, u mnie w kartonie razem z tymi chrupkami duszkami. Desperadosy też tańsze, ale sobie podarowąałam bo mam zapas z promocji w Tesco, jak za trójpak było 7.99.

U mnie sałata lodowa po 3.99. Bo ktoś pytał.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Widziałam jakąś parkę czekającą pod magazynem i wyniesiono im komódke wiklinową. Na sklepie ich nie było, może prosili o odłożenie, a może trza się pytać czy tam na magazynie coś się jeszcze ostało

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2013-05-12 o 08:35
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 08:56   #903
joasia-a
Zakorzenienie

Matko.. i ja zaczęłam sprawdzać składy.. Kupiłam jeszcze ostatnio syrop Pola- pół biedy że jest robiony na soku marchwiowym - ale pierwsza pozycja - syrop glukozowo-fruktozowy - dodawałam czasami do jogurtu naturalnego do platkow - jednak nie umiem go jesc "na slodko" bez dodatku jakiegos soku :[

A wracając do biedronki.. kupiłam ostatnio płatki Just Fit te z jogurtowymi płatkami (zawsze wybieram i tak owoce truskawki i moreli b omi nie smakują) ale wyjątkowo są słodkie? dawniej na to nei narzekałam...
Stary 2013-05-12, 09:18   #904
koraalina8
Raczkowanie

Cytat:
Przejrzałam właśnie skład dzisiejszego nabytku czyli jogurtu Bon Creme Tarta z malinami, wzięłam bo kiedyś tutaj był chwalony i ulga, syropu g-f brak..ale za to w składzie koszenile Niedługo chyba sama będą produkowała wszystko na bazie naturalnego jogurtu (a tola ostatnio fatalna u mnie, grudkowata i kwaśna) i musów owocowych własnej roboty Grecki mają dobry w biedronie, ale wersji light nie ma, a ta zwykła ma tyle kcal ile śmietana.

Wzięłam też serek z niebieską pleśnią, jest dość łagodny i miękki jak na ser tego typu.
ja biorę activię - ostatnio nawe potaniała. fajna, kremowa i gęsta. jogurty smakowe i tak za słodkie, wolę dodać owoce
koraalina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:26   #905
spika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Widziałam u siebie te La Rissy juz rzucone na wyprzedaż. Ale nie brałam, bo zapas takowych mam spory
Wzięłam tylko mydełko Linda z tych limitowanych niebieskie, bo pasuje mi do łazienki
Duży serek wiejski lekki w kubełku za 3.95. Nie przypominam sobie żeby w takim dużym rodzinnym opakowaniu był lekki Cena super, więc wpadł w koszyk. Do tego zsiadłe mleko, chipsy carbonara bo mi bardzo smakują a dla mamy przeceniny pojemniczek na cebulkę

Faktycznie powóciły Laysy Dla Niej i Dla Niego, u mnie w kartonie razem z tymi chrupkami duszkami. Desperadosy też tańsze, ale sobie podarowąałam bo mam zapas z promocji w Tesco, jak za trójpak było 7.99.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Widziałam jakąś parkę czekającą pod magazynem i wyniesiono im komódke wiklinową. Na sklepie ich nie było, może prosili o odłożenie, a może trza się pytać czy tam na magazynie coś się jeszcze ostało
Kubełek wiejskiego 500g?
spika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:27   #906
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koraalina8 Pokaż wiadomość
ja biorę activię - ostatnio nawe potaniała. fajna, kremowa i gęsta. jogurty smakowe i tak za słodkie, wolę dodać owoce
a activia nie ma owoców już w środku ? bo poszukuję dobrych jogurtów też.. ale nie zjem jogurtu który ma kawałki owoców w środku ;/
Jedyne co to borówkowy/jagodowy (dawniej kupowałam te z biedronki ciekawe jakie mają skład :P)
Stary 2013-05-12, 09:45   #907
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez spika Pokaż wiadomość
Kubełek wiejskiego 500g?
Tak Wiejski lekki 500g. Na szczęście bez żadnych ulepszaczy w składzie
Stary 2013-05-12, 09:45   #908
anannke
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za info odnośnie syropu - powiem wam że ja się do tego świata chyba nie nadaje... strasznie mierzi mnie takie robienie ludzi w balona i żerowanie na czyjej nieuwadze, niewiedzy, to że ktoś się spieszy i nie ma czasu się zastanowić. kurcze człowiek to musiałby byś ekspertem od wszystkiego. Na każdym kroku liczą na naszą naiwność/łatwowierność/brak wiedzy i wciskają ludziom syf. A ja nie znam się na składach i żałuję ale postaram się zainteresować tym tematem. Strasznie głoszą że naturalne, zdrowe, bez konserwantów bez barwników a i tak jak się wgłębić to połowa składu to jakieś dziadostwo i potem się dziwić że ludzie tyją, że mają większe problemy zdrowotne...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:50   #909
koraalina8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
a activia nie ma owoców już w środku ? bo poszukuję dobrych jogurtów też.. ale nie zjem jogurtu który ma kawałki owoców w środku ;/
Jedyne co to borówkowy/jagodowy (dawniej kupowałam te z biedronki ciekawe jakie mają skład :P)
chodziło mi o activię naturalną ale jest też śliwka/wiśnia/brzoskwinia i jakaś aksamitna, owocowa ale bez kawałków owoców. niemniej ja biorę naturalną
Stary 2013-05-12, 09:58   #910
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko znowu activia ma to mleko w proszku a to tez nie potrzebny skladnik. Ja moge polecic ten jogurt bez mleka w proszku http://www.pl.all.biz/jogurt-natural...-cukru-g195687
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:21   #911
koraalina8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Tylko znowu activia ma to mleko w proszku a to tez nie potrzebny skladnik. Ja moge polecic ten jogurt bez mleka w proszku http://www.pl.all.biz/jogurt-natural...-cukru-g195687
wiadomo, taki to najlepszy. a gdzie można kupić? bo moje zakupy to w sumie do biedronki i okolicznych sklepików sie ograniczją. czasem po serki grani gdzieś do tesco albo spoem podjadę (biorę 10 na zapas i mam z głowy :P) ale w sumie to tyle.
Stary 2013-05-12, 10:29   #912
arrachne
Zadomowienie

Mi też nie smakują lody Panna Cotta - to białe przypomina mi w smaku masło utarte z mlekiem w proszku Sam sos jest ok.
Za to Cafe Latte Są dosyć mocno kawowe i nie przesłodzone.

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:35   #913
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo, taki to najlepszy. a gdzie można kupić? bo moje zakupy to w sumie do biedronki i okolicznych sklepików sie ograniczją. czasem po serki grani gdzieś do tesco albo spoem podjadę (biorę 10 na zapas i mam z głowy :P) ale w sumie to tyle.
Wiesz co Ja kupuje zawsze w auchanie ale wczoraj tez widzialam w Kauflandzie Moze w tych sklepach u Ciebie gdzies znajdziesz

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Mi też nie smakują lody Panna Cotta - to białe przypomina mi w smaku masło utarte z mlekiem w proszku Sam sos jest ok.
Za to Cafe Latte Są dosyć mocno kawowe i nie przesłodzone.
Jak to wczoraj jadlam to powiedzialam to samo mojemu,ze czuje jakbym jadla maslo Dobrze,ze to napisalas bo widac,ze nie tylko Ja tak to wyczulam Sos jest bardzo dobry i to jedyny plus tych lodow
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 11:34   #914
tutsibuo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Od dzisiaj świece La rissa przecenione na 3,19zł.

No masz, a ja wczoraj zapłaciłam 4,99 - na koszu nie było ceny i dopiero teraz zobaczyłam na paragonie
tutsibuo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:17   #915
Finlora
Zakorzenienie

Co to za lody Caffe Latte? Szukałam ich u siebie, ale chyba nie było.

Dokupiłam 3 płyny micelarne
Były jeszcze 2, ale akurat nie miałam tyle kasy w portfelu, będę musiała zajrzeć jutro
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 12:24   #916
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Co to za lody Caffe Latte? Szukałam ich u siebie, ale chyba nie było.

Dokupiłam 3 płyny micelarne
Były jeszcze 2, ale akurat nie miałam tyle kasy w portfelu, będę musiała zajrzeć jutro
Ja jutro idę, mam nadzieję, że będzie chociaż jeden
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:42   #917
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Ja jutro idę, mam nadzieję, że będzie chociaż jeden
U mnie jest dużo Kupiłam dziś 4, niestety na więcej nie miałam kasy, ale myślę, że jutro jeszcze spokojnie będą...
A jeśli to tylko taki chwyt, żebyśmy kupiły więcej
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:46   #918
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Duży serek wiejski lekki w kubełku za 3.95. Nie przypominam sobie żeby w takim dużym rodzinnym opakowaniu był lekki Cena super, więc wpadł w koszyk.
to chyba nowość bo wersji light w B. nie było o takiej gramaturze

poszłam z zamiarem dokupienia ze 2 jeszcze płynów micelarnych- oczywiście nie było, kupiłam jedynie jedno mydełko z edycji limitowanej i duże bułki do hamburgerów -cena 3,99zł (a identyczne -nawet ten sam producent w C. widziałam za 5,99zł )
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 12:48   #919
Inka_1
Raczkowanie

Cafe Latte to lody Carte d'Or, w promocji za 9,90. Kupiłam wczoraj i są niezłe, ale do kawowych Grycana (moje ulubione) im daleko. IMHO są bardzo słodkie A jak wypadają Tiramisu? Ktoś jadł?

Miceli u mnie kilka jeszcze jest, wzięłam jeden na spróbowanie bo mam spore zapasy i nawet jeśli okaże się super to znajdę jakiś zamiennik i bez niego przeżyję.
Za to świece La Rissa wymiotło, nie ma ani jednej sztuki a chciałam kilka na zapas kupić.
Inka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:12   #920
kuki9
Zakorzenienie

Dziewczyny czy to prawda, że biedronkowy micel ma byc wycofany? Skąd takie info?
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:17   #921
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Zrobiłam zapas płynów i kupiłam mydełka
O masz Ci, to tak wyglądają te micele, a ja cały czas myślałam że chodzi o te żele micelarne do mycia twarzy

Prawda jest jak dupa ...Każdy ma swoją..

GabrysiaBrycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:17   #922
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to prawda, że biedronkowy micel ma byc wycofany? Skąd takie info?
np. stąd http://za-wysoko.blogspot.com/2013/05/biedronka-wycofuje-ze-sprzedazy-pyny.html
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:46   #923
magrat16
Zakorzenienie

Ale tylko płyn micelarny, czy żel też? Żel wielbię, płyn znam od niedawna, ale może kupię z buteleczkę.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 13:48   #924
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
to chyba nowość bo wersji light w B. nie było o takiej gramaturze
No chyba tak, bo tez nigdy nie widziałam lekkiego w kubełku rodzinnym
A stoją normalnie w kartonie ze zwykłymi.

U mnie świece La Rissy już powywozili do wyprzedażówek i stoja na karonowych regalikach na wyprzedaży. Czyli tak jak pisałysmy tu, znowu znikną zapewne na lato
Stary 2013-05-12, 14:25   #925
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tutsibuo Pokaż wiadomość
No masz, a ja wczoraj zapłaciłam 4,99 - na koszu nie było ceny i dopiero teraz zobaczyłam na paragonie
Też widziałam LaRissy w szkle w koszach na wyprzedaży, ale ceny nie było - a nie chciało mi się biegać do czytnika. Same zielone herbaty

Cytat:
Napisane przez Inka_1 Pokaż wiadomość
Cafe Latte to lody Carte d'Or, w promocji za 9,90. Kupiłam wczoraj i są niezłe, ale do kawowych Grycana (moje ulubione) im daleko. IMHO są bardzo słodkie A jak wypadają Tiramisu? Ktoś jadł?

Miceli u mnie kilka jeszcze jest, wzięłam jeden na spróbowanie bo mam spore zapasy i nawet jeśli okaże się super to znajdę jakiś zamiennik i bez niego przeżyję.
Za to świece La Rissa wymiotło, nie ma ani jednej sztuki a chciałam kilka na zapas kupić.
Próbowałam lody Panna Cotta i są smaczne, ale jednak trochę za słodkie...
Cafe Latte są też słodkie? Bardzo, bardzo słodkie?
A jak Tiramisu?

Cytat:
Napisane przez aga_s83 Pokaż wiadomość
jak dobrze pamiętam to z tyłu w prawym górnym rogu były numerki, ale są tylko dwa odcienie oznaczone cyferkami 1 i 2.
ja do swoich cieni wzięłam 1. pamiętam jak dziewczyny pisały też że jak się chwilę zostawi je nie rozmazane to one ciemnieją i fakt mogę potwierdzić, ale mi to nie przeszkadza;-)
czekam na przecene pudrów, ale u mnie jeszcze nie ma? jest prawie cała szafa przeceniona oprócz właśnie pudru i korektora... przecenią je w ogóle?
Cytat:
Napisane przez ewcia1980 Pokaż wiadomość
Proszę Są dwa odcienie 1 i 2
Dziękuję Wam Zwłaszcza za instrukcję

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:31   #926
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

To nowosć Ciekawe czy u mnie jest

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:43   #927
asia2285
Zakorzenienie

Te pudełka składane co są po 5 zl to są z wyprzedaży?

Manchester United

Coś o mnie--->
All about me
Nowy post: Łapacz snów - DIY Dreamcatcher
asia2285 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 15:22   #928
Inka_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość

Próbowałam lody Panna Cotta i są smaczne, ale jednak trochę za słodkie...
Cafe Latte są też słodkie? Bardzo, bardzo słodkie?
A jak Tiramisu?
Moim zdaniem są bardzo słodkie. Ja zjadłam swoją porcję, mąż nie dał rady, on na nadmiar słodyczy jest bardziej wyczulony. Nie kupię ich więcej, i w ogóle chyba z lodami tej marki dam sobie spokój, wszystkie które próbowałam są przesłodzone.
Inka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:25   #929
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
(a tola ostatnio fatalna u mnie, grudkowata i kwaśna) i musów owocowych własnej roboty Grecki mają dobry w biedronie, ale wersji light nie ma, a ta zwykła ma tyle kcal ile śmietana.

Wszystko kwestia gustu. Nie kupuję jogurtów naturalnych, bo są dla mnie za mdłe. Słodkich też nie, bo za słodkie. Kupiłam z 2 tygodnie temu kefir w B. i właśnie ta grudkowość i kwaśność mi się spodobała (choć i tak wole kefiry regionalnego producenta). Te wszystkie produkty light to świństwa. Prawdziwy, grecki i light to kuriozum i sprzeczność. Niektórzy greckość kojarzą z gęstością, a dodanie tanich zagęstników to pestka. Ja wiem, że ludzie wolą tłuszcz w czipsach niż serach. Są naprawdę i tacy klienci jak ja. Nie kupujący słodkich jogurtów, czipsów, mlecznych czekolad i słodyczy (oprócz czekolady gorzkiej powyżej 70% kakao). Dla mnie info light na produkcie to odstraszacz.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:32   #930
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Jedna z wizazanek pisała do BOK i oni to potwuerdzili
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja kupiłam wczoraj 3. Micela używam do demakijażu oczu, więc na trochę starczą
(a mam jeszcze w zapasie całe Sensibio Biodermy, napoczęty FlosLek i i dwufazę FlosLek).
Ja mam połowę biodermy, bebeauty, AA i dermedic, ale chyba kupię ze 2 buteleczki bo sporo mi tego idzie

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinia18 Pokaż wiadomość

dziś kupiłam listki sunbites, niby taka zdrowa przekąska a syrop bodajże na 4 miejscu w składzie
one wlasnie wcale takie zdrowe nie są, to tylko chłyt martetindowy

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Od dzisiaj świece La rissa przecenione na 3,19zł.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości