|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 c
Cytat:
I jak wyżej.. - w krakowie takie prawdopodobieństwo jest wielkie ;] to wyjdę pewnie wg niektórych na hipokrytkę która wspomniała o czymś ;] ale ja w kfc też czasami jadam.. ;p Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-05-12 o 13:05 |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 c
brzydka ;-( Pada troszkę.. ;-(
a co do chorób - ja prawie nigdy nie choruje. na szczęście. I mam nadzieję, że się to nie zmieni a skoro Ty masz takie problemy to akurat to rozumiem bo różne sytuacje chodzą po ludziach
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy niech uważa jak chce
Ja wolę się nie przekonywać za 20 lat, że tylko przez jakiś czas mogłam jeść to i tamto i żyć Nie chodzi mi w zdrowej żywności o wagę, tylko to co w niej jest. Może i według niektórych jestem dziwną paranoiczką, ale ja wolę świadomie coś kupować, a nie ładować w siebie syf i śmieci, jak w jakąś parówkę. Aczkolwiek jak płachta na byka działa na mnie stwierdzenie, że "ja jem wszystko i żyję" Analogiczne stwierdzenie do "ja uprawiam seks przerywany i jakoś nie wpadłam", albo "jem dziennie jedną kanapkę i chudnę", tudzież "nie myję owoców przed zjedzeniem i nic mi nie jest", bo to wszystko rzeczy, które udają się 1000 razy, a za 1001. razem "coś" idzie nie tak i wielki lament, bo "zawsze tak robiłam, czemu teraz nie wyszło?". Podejrzewam, że ludzie, którzy zmarli na raka płuc też się zastanawiali, czemu przez 30 lat palili papierosy i nic im nie było, a teraz nagle zachorowali Ogólnie w temacie raka co nieco wiem i przecież nie bez powodu nagły rozkwit tej choroby przypadł w drugiej połowie XX. wieku, czyli odkąd do jedzenia zaczęto pakować pół tablicy Mendelejewa.Ale nie będę ciągnąć tematu. Wyraziłam swoje zdanie i cieszę z mojego stylu życia. Jaki mają inni niewiele mnie interesuje ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- A tak w temacie to jestem w szoku po przejrzeniu cen wyprzedażowych Madonny Przecież te suknie Pronovias albo La Sposa kosztują 5-6 tysięcy, a tutaj przecenione na 2-3 Ta Madonna to jest jakaś sieć salonów?http://sales.madonna.pl/pronovias-suknia-delta/ http://sales.madonna.pl/pronovias-suknia-denver/ http://sales.madonna.pl/la-sposa-suknia-muralla/ http://sales.madonna.pl/suknia-borghese/ - tylko z innego materiału |
|
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do sieci sklepów tu masz ich adresy gdzie można znaleźć ich salony ;p |
||
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jako przyszły technolog żywności biję Ci brawo Ja też zwracam uwagę na składy i nie jem wielu świnstewek, którymi się kiedyś zajadałam... I nie chodzi mi o wygląd a o zdrowie i długie aktywne życie (Chcę korzystać na emeryturze ![]() ).Nie można przesadzać bo teraz zdrowej żywności ze świecą szukać i jest droga, ale są produkty (wędliny, sery i pieczywo głównie) na których nie można oszczędzać i lekceważyć Witam ![]() Ja dziś biegałam godzinę Pogoda brzydka cały weekend akurat jak mój TŻ ma wolne!Zaraz idę zrobić obiadek - szaszłyki z kurczakiem, cukinią, papryką i pieczarkami. |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
pokusa jest silniejsza
![]() Cytat:
![]() zgadzam się z mariamarysienka w kwestii, że jak żyją inni też mnie niewiele obchodzi każdy ma prawo do swojego zdania jak będę kiedyś chora będę wiedzieć, że to moja wina i świadoma decyzja przeżycia życia bez wyrzeczeń
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię Cię!! Twister to jest jedyna rzecz (no poza frytkami) którą jadam z KFC!
i którą mogłabym zjeść dziś, bo chyba z miesiąc nie jadłam loi jestem własnie taaaaaka głodna ale już po 2 dniach gotowania dla samej siebie dzisiaj już mi się nie chce, a wieczorem mam i tak zrobić pizzę dla TŻta (oczywiście taką domową :P) |
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Mi by sie przydał zdrowy tryb zycia.... szczegolnie zdrowe jedzenie. co do warzyw to tylko lubie takie zupy - kremy
uwielbiam taka zupe z brokułow ale samej brokuły bym nie zjadła moze zaczne codziennie na obiad jesc mała miseczke takich zup a pozniej jakies miesko surówek tez nie lubie , a juz całkiem sałatek warzywnych czy czegos podobnego bo nie lubie takze majonezu
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie pokusa życia dłużej, aktywniej i czerpania z życia więcej jest silniejsza, niż twister z kfc
Jeśli miałabym umrzeć młodo to naprawdę byłoby mi smutno z tego powodu. A jeśli chodzi o salony Madonny to kawał drogi mam do nich Najbliżej Warszawa
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
no co zrobić, ludzi przybywa w zastraszającym tempie a ziemi ubywa; nie są w stanie wszystkich wykarmić więc stosują wątpliwe zdrowotnie metody... ja się staram wybierać zdrowe rzeczy ale tyle o nich wiem ile o nich powiedziano na opakowaniu...
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego trzeba czytać i się dowiadywać o różnych rzeczach, ale jeśli komuś się nie chce, to przecież niech żyje jak chce
![]() A w temacie warzyw nabrałam ogromnej ochoty na kalafiora ![]() Tak w ogóle to moja mama właśnie ogląda Wielką Grę na jakimś kanale i tak mi żal, że skończyli ten program Byłam i nadal jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy tych ludzi, którzy tam szli i dobrze odpowiadali na pytania. No i fajnie się słucha tego charakterystycznego głosu i sposobu mówienia Stanisławy Ryster
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, ze nie kazdy ma takie podejscie, najwazniejsze by każdy jadl to co chce . Koleżanka zajada się codziennie parówkami, ja tez je bardzo lubiłam, ale od kiedy w jednej znalazłam kawałek niebieskiej folii.. powiedziałam nie <bleee> .I od tego czasu kupuję tylko kiełabski od zaufanego rzeznika. Wmoich okolicach mam mozliwosc kupowania jajek prosto od farmera i mięsa, warzywka mama ma swoje na działce, wiec jem tak zdrowo na ile moge sobie pozwolić.A MCD i KFC(nigdy tam nie bylam) omijam szerokim łukiem. W McD. byłam równo 10 lat temu ostatni raz. I nigdy tam nic nie zjem.
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do żywności: ja czytam składy na opakowaniach zanim coś zakupię : przede wszystkim szynkę, ser żółty i etc. Staram się nawet znajdować przepisy na słodkości które zawierają tylko jedną łyżeczkę proszku do pieczenia bądź drożdże ale idealnie zdrowo będziemy jedli gdy się wyprowadzimy bo neistety na 70% zawartości lodówki nie mam wpływu... Kiedyś w młodości chodziłam do Maca nigdy więcej.Do kfc owszem zdarzy mi się ale bardzo rzadko.... I planuję w przyszłości mieć swoje grządki z warzywkami i krzaczki i drzewka owocowe
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2013-05-12 o 14:30 |
|
|
|
|
#1158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie tosta :P a twistera w sumie mogłabym sobie sama zrobić -ale ostatnio mi nie smakowała tortilla jak robiłam bo dodałam sera feta ;p ale uwielbiam te tortille za 3,99 z ziarnami z biedronki
Cytat:
mi lekarka od kręgosłupa mówiła pare lat temu że przez ciąże to mogę mieć straszne problemy i że nawet mogę się znaleźć na wózku.. ale najwyżej będę musiała przeleżeć całe 9 miesięcy.. i mam nadzieję że się myliła ;p Cytat:
możesz spróbować a co do sałatek szkoda - ja uwielbiam majonez ale częśto używam jogurtu naturalnego i tak :P Cytat:
ale faktycznie, ciężko się do czegoś przekonać. Ja np nie jadam wołowiny oraz takich flaków czy tego typu ;p wolę warzywa! A co do świństw.. czasami też się zastanawiam na ile są rzetelni producenci.. i czy faktycznie na tych etykietach jest caaała prawda :P właśnie jadłam wczoraj.. taki śmieszny bo młody i miał takie lekko zielonkawe łodyżki.. przepyszny ! mają pełno na targach już polskich kalafiorków ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
chyba ze mam szczeście że tylko na takie trafiam A co do ogródka to to też i moje marzenie ale wtedy łączy się z teściami :P
|
||||
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gdy więcej to w ogóle takiego przepisu nie realizuję i zdarzają się takie ![]() Ja daleko od teściów i daleko od rodziców ![]() Ostatnio matula dostała nakładkę do gotowania na parze na garnuszek i teraz to byśmy mogły ciągle risotto jeść
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2013-05-12 o 14:34 |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna taka nakładka ja wgl uwielbiam dania proste na parze jak z TŻtem zamieszkamy kiedyś sami, w sensie nie w mieszkaniu studenckim, to pierwsze w co zainwestuję to będzie dobry garnek na parę bo w tym mieszkaniu i tak mamy już za dużo przeze mnie sprzętów, a mieszkanie malutkie :P
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak bede chciała przejsc na zdrowe jedzenie to non stop bede glodna i myslała o jedzeniu .... poczatki sa trudne ale pozniej i tak sie łamie i wracam do starych nawykow
najgorsze jest to jak z TŻ chcemy film obejrzec to zawsze jakies chipsy czy cos kupimy kiedys chcielismy przerzucic sie na suszone owoce ale wynik był taki ze i suszone owoce zjedlismy i pozniej jeszcze chrupki ogolnie juz prawie waze 56 kg i jak to zobaczyłam to jestem w szoku i musze cos z tym zrobic wakacje tuz tuz a ja nic nie robie w styczniu wziełam sie za siebie i centymetry leciały , i miałam nawet prawie 52 kg i co? odkryłam pyszne chipsy sunbites i juz pozniej coraz bardziej sie wyłamałam.. no gratuluje sobie Jutro wyjezdzam , ale od wtorku ide na fitness.... zaraz beda wakacje a ja zamiast lepiej sie czuc we własnym ciele to ja coraz gorzej do tego moja mama mnie dołuje i mowi ze jestem gruba.... moja samoocena tak spadła ze wstydze sie rozebrac przed TŻ
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
No a póki co jak się mieszkam z rodzicami to nie wiem jak u Was (są tu jakieś PM które mieszkają jeszcze z rodzicami?
) ale u mnie 80% obiadów jest robionych takich by mój ojciec był zadowolony a ja jestem ugodowa Ja ze swojej strony polecam chrupki kukurydziane dla dzieci + odrobina soli do smaku od dawna takie zajadamy jak coś oglądamy, rzadko chipsy ![]() Czasami też zrobimy popcorn ale w takiej maszynce specjalnej a popcorn zdrowy (bez tłuszczu) bo zawiera polifenole ![]() Dla mnie dobra przekąską są też winogrona, kocham
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2013-05-12 o 14:44 |
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- ostatnio tez jedlismy winogrona do filmu swoja droga to juz bym chciała jesc arbuza
|
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiesz.. np dla mnie 56 kg to prawie wymarzona waga :P Co do sunbitsów to podobno mają ten syrop glukozofo-fruktozowy :P Cytat:
ale jak np u nich byłam i im gotowałam to oni to 2 kg ziemniaków na obiad i oczywiście kotlety :P ale jak u nich np byłąm to pamiętam że cąłe wakacje nie jadłam mięsa :P bo oni mają też świetny ogród warzywny i ja na samych cukiniach i pomidorach prawie jechałam :P dla dziewczyn które szukają fotografów polecono mi naprawdę fajną stronę http://welonik.pl/ wprowadzamy z jakiego jesteśmy województwa i jaki zakres cenowy nas interesuje i wynajduje nam przeróżnych fotografów
|
||
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam z rodzicami, ale u mnie w domu nigdy nie jadło się tłusto
![]() Lilly wiesz co, jak pisałaś rozpaczliwe posty o tym, jaka jesteś gruba, to myślałam, że ważysz co najmniej 70 kg A skoro ważysz tylko 56 to trzeba niestety rzucić fast foody i ćwiczyć, przede wszystkim ćwiczyć
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas też nie tłusto ale jak mięso to i pyry
ziemniak to jest dodatek ale u mnie 50 % musi być i koniec... tyle razy mówiłam: jeśli się nie najeść to lepiej więcej warzyw albo mięsa dołożyć niż ziemniaków. Na nic się to zdaje
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2013-05-12 o 14:53 |
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
same mieso jem ew. z kapusta kiszona
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Aż musiałam sprawdzić co to te sunbites
w życiu nie słyszałam a tym bardziej nie próbowałam
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam że suszone owoce wcale nie są zdrowe - nierzadko dosładzane, kalorii mają tyle co normalne owoce a są mniejsze więc mniej zapychają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

bo u nas widzę że mży z nieba..
na szczęście. I mam nadzieję, że się to nie zmieni
a skoro Ty masz takie problemy to akurat to rozumiem bo różne sytuacje chodzą po ludziach 
Przecież te suknie Pronovias albo La Sposa kosztują 5-6 tysięcy, a tutaj przecenione na 2-3
jako przyszły technolog żywności biję Ci brawo
akurat jak mój TŻ ma wolne!

Byłam i nadal jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy tych ludzi, którzy tam szli i dobrze odpowiadali na pytania. No i fajnie się słucha tego charakterystycznego głosu i sposobu mówienia Stanisławy Ryster 

ogolnie juz prawie waze 56 kg i jak to zobaczyłam to jestem w szoku i musze cos z tym zrobic