Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 cz.3 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 13:03   #1141
joasia-a
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 c

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
tak przejrzałam tego bloga i trochę mi się śmiać chce, bo większość produktów jest beeee i wynika, że najlepiej to chyba nic nie jeść swoją drogą polecam nie oddychać bo raka płuc dostaniecie
nikt nie popada aż w takie paranoje - bez przesady ;] i sama większość z tych rzeczy jem, mimo że wiem jakie są te wszystkie składniki e itd..
I jak wyżej.. - w krakowie takie prawdopodobieństwo jest wielkie ;]
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
a na dowód tego dziś z tż zamarzył nam się obiad z KFC
to wyjdę pewnie wg niektórych na hipokrytkę która wspomniała o czymś ;]
ale ja w kfc też czasami jadam.. ;p

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-05-12 o 13:05
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:04   #1142
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 c

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
A jaka tam u was pogoda? bo u nas widzę że mży z nieba..
brzydka ;-( Pada troszkę.. ;-(

a co do chorób - ja prawie nigdy nie choruje. na szczęście. I mam nadzieję, że się to nie zmieni a skoro Ty masz takie problemy to akurat to rozumiem bo różne sytuacje chodzą po ludziach ja chyba tylko miodu nie mogę jeść.. bo dostaje ataku kaszlu po nim ;/ ale nie rozumiem: "nie moge tego kupic bo to spowoduje u mnie raka"

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:22   #1143
mariamarysienka
Zakorzenienie

Każdy niech uważa jak chce Ja wolę się nie przekonywać za 20 lat, że tylko przez jakiś czas mogłam jeść to i tamto i żyć Nie chodzi mi w zdrowej żywności o wagę, tylko to co w niej jest. Może i według niektórych jestem dziwną paranoiczką, ale ja wolę świadomie coś kupować, a nie ładować w siebie syf i śmieci, jak w jakąś parówkę. Aczkolwiek jak płachta na byka działa na mnie stwierdzenie, że "ja jem wszystko i żyję" Analogiczne stwierdzenie do "ja uprawiam seks przerywany i jakoś nie wpadłam", albo "jem dziennie jedną kanapkę i chudnę", tudzież "nie myję owoców przed zjedzeniem i nic mi nie jest", bo to wszystko rzeczy, które udają się 1000 razy, a za 1001. razem "coś" idzie nie tak i wielki lament, bo "zawsze tak robiłam, czemu teraz nie wyszło?". Podejrzewam, że ludzie, którzy zmarli na raka płuc też się zastanawiali, czemu przez 30 lat palili papierosy i nic im nie było, a teraz nagle zachorowali Ogólnie w temacie raka co nieco wiem i przecież nie bez powodu nagły rozkwit tej choroby przypadł w drugiej połowie XX. wieku, czyli odkąd do jedzenia zaczęto pakować pół tablicy Mendelejewa.
Ale nie będę ciągnąć tematu. Wyraziłam swoje zdanie i cieszę z mojego stylu życia. Jaki mają inni niewiele mnie interesuje

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

A tak w temacie to jestem w szoku po przejrzeniu cen wyprzedażowych Madonny Przecież te suknie Pronovias albo La Sposa kosztują 5-6 tysięcy, a tutaj przecenione na 2-3 Ta Madonna to jest jakaś sieć salonów?
http://sales.madonna.pl/pronovias-suknia-delta/
http://sales.madonna.pl/pronovias-suknia-denver/
http://sales.madonna.pl/la-sposa-suknia-muralla/
http://sales.madonna.pl/suknia-borghese/ - tylko z innego materiału

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:26   #1144
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
brzydka ;-( Pada troszkę.. ;-(

a co do chorób - ja prawie nigdy nie choruje. na szczęście. I mam nadzieję, że się to nie zmieni a skoro Ty masz takie problemy to akurat to rozumiem bo różne sytuacje chodzą po ludziach ja chyba tylko miodu nie mogę jeść.. bo dostaje ataku kaszlu po nim ;/ ale nie rozumiem: "nie moge tego kupic bo to spowoduje u mnie raka"
To zazdroszczę tego braku chorób ;p ze mnie się śmiali w LO trochę że napiszą o mnie swoje prace magisterskie (chodziłam na biol-chem i wiele osób poszło na studia medyczne) - w 3 klasie mało co na lekcjach się pojawiałam bo miałam takie problemy ale bywa

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
A tak w temacie to jestem w szoku po przejrzeniu cen wyprzedażowych Madonny Przecież te suknie Pronovias albo La Sposa kosztują 5-6 tysięcy, a tutaj przecenione na 2-3 Ta Madonna to jest jakaś sieć salonów?

też mi się podobają pierwsze 3
A co do sieci sklepów tu masz ich adresy gdzie można znaleźć ich salony ;p
Stary 2013-05-12, 13:29   #1145
zollla
Wtajemniczenie

Cytat:
Każdy niech uważa jak chce Ja wolę się nie przekonywać za 20 lat, że tylko przez jakiś czas mogłam jeść to i tamto i żyć Nie chodzi mi w zdrowej żywności o wagę, tylko to co w niej jest. Może i według niektórych jestem dziwną paranoiczką, ale ja wolę świadomie coś kupować, a nie ładować w siebie syf i śmieci, jak w jakąś parówkę. Aczkolwiek jak płachta na byka działa na mnie stwierdzenie, że "ja jem wszystko i żyję" Analogiczne stwierdzenie do "ja uprawiam seks przerywany i jakoś nie wpadłam", albo "jem dziennie jedną kanapkę i chudnę", tudzież "nie myję owoców przed zjedzeniem i nic mi nie jest", bo to wszystko rzeczy, które udają się 1000 razy, a za 1001. razem "coś" idzie nie tak i wielki lament, bo "zawsze tak robiłam, czemu teraz nie wyszło?". Podejrzewam, że ludzie, którzy zmarli na raka płuc też się zastanawiali, czemu przez 30 lat palili papierosy i nic im nie było, a teraz nagle zachorowali Ogólnie w temacie raka co nieco wiem i przecież nie bez powodu nagły rozkwit tej choroby przypadł w drugiej połowie XX. wieku, czyli odkąd do jedzenia zaczęto pakować pół tablicy Mendelejewa.
Ale nie będę ciągnąć tematu. Wyraziłam swoje zdanie i cieszę z mojego stylu życia. Jaki mają inni niewiele mnie interesuje

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

jako przyszły technolog żywności biję Ci brawo
Ja też zwracam uwagę na składy i nie jem wielu świnstewek, którymi się kiedyś zajadałam...
I nie chodzi mi o wygląd a o zdrowie i długie aktywne życie (Chcę korzystać na emeryturze ).

Nie można przesadzać bo teraz zdrowej żywności ze świecą szukać i jest droga, ale są produkty (wędliny, sery i pieczywo głównie) na których nie można oszczędzać i lekceważyć

Witam
Ja dziś biegałam godzinę mój rekord.
Pogoda brzydka cały weekend akurat jak mój TŻ ma wolne!
Zaraz idę zrobić obiadek - szaszłyki z kurczakiem, cukinią, papryką i pieczarkami.

zollla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:40   #1146
existence
Zakorzenienie

Cytat:
nieładnie
pokusa jest silniejsza
Cytat:
nikt nie popada aż w takie paranoje - bez przesady ;] i sama większość z tych rzeczy jem, mimo że wiem jakie są te wszystkie składniki e itd..
I jak wyżej.. - w krakowie takie prawdopodobieństwo jest wielkie ;]

to wyjdę pewnie wg niektórych na hipokrytkę która wspomniała o czymś ;]
ale ja w kfc też czasami jadam.. ;p
to ja pozdrawiam znad twistera

zgadzam się z mariamarysienka w kwestii, że jak żyją inni też mnie niewiele obchodzi każdy ma prawo do swojego zdania jak będę kiedyś chora będę wiedzieć, że to moja wina i świadoma decyzja przeżycia życia bez wyrzeczeń mogłabym nawet umrzeć młodo byle szczęśliwa
Stary 2013-05-12, 13:44   #1147
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
to ja pozdrawiam znad twistera
Nie lubię Cię!! Twister to jest jedyna rzecz (no poza frytkami) którą jadam z KFC! i którą mogłabym zjeść dziś, bo chyba z miesiąc nie jadłam lo
i jestem własnie taaaaaka głodna ale już po 2 dniach gotowania dla samej siebie dzisiaj już mi się nie chce, a wieczorem mam i tak zrobić pizzę dla TŻta (oczywiście taką domową :P)
Stary 2013-05-12, 13:45   #1148
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię Cię!! Twister to jest jedyna rzecz (no poza frytkami) którą jadam z KFC! i którą mogłabym zjeść dziś, bo chyba z miesiąc nie jadłam lo
i jestem własnie taaaaaka głodna ale już po 2 dniach gotowania dla samej siebie dzisiaj już mi się nie chce, a wieczorem mam i tak zrobić pizzę dla TŻta (oczywiście taką domową :P)
zamów sobie
Stary 2013-05-12, 13:47   #1149
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się z mariamarysienka w kwestii, że jak żyją inni też mnie niewiele obchodzi każdy ma prawo do swojego zdania jak będę kiedyś chora będę wiedzieć, że to moja wina i świadoma decyzja przeżycia życia bez wyrzeczeń mogłabym nawet umrzeć młodo byle szczęśliwa
Dokładnie tak Mi lekarz powiedział, że jak dożyje do 50 to będzie sukces a jak do 40 będę na własnych nogach to rewelacja. Ostatnio jem to na co mam ochotę i dobrze mi z tym
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:48   #1150
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
masz podobny tok myślenia w tej sprawie do mnie

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 13:53   #1151
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Mi by sie przydał zdrowy tryb zycia.... szczegolnie zdrowe jedzenie. co do warzyw to tylko lubie takie zupy - kremy uwielbiam taka zupe z brokułow ale samej brokuły bym nie zjadła moze zaczne codziennie na obiad jesc mała miseczke takich zup a pozniej jakies miesko surówek tez nie lubie , a juz całkiem sałatek warzywnych czy czegos podobnego bo nie lubie takze majonezu
Stary 2013-05-12, 14:02   #1152
mariamarysienka
Zakorzenienie

Dla mnie pokusa życia dłużej, aktywniej i czerpania z życia więcej jest silniejsza, niż twister z kfc Wielu ludzi wyobraża sobie, że życie zdrowo stanowi ogromny wysiłek i kosztuje mnie wiele wyrzeczeń, ale ja jestem naprawdę z tym szczęśliwa Jeśli miałabym umrzeć młodo to naprawdę byłoby mi smutno z tego powodu.

A jeśli chodzi o salony Madonny to kawał drogi mam do nich Najbliżej Warszawa

I love you
I will
I do
Stary 2013-05-12, 14:05   #1153
Ilsa Lund
Zakorzenienie

no co zrobić, ludzi przybywa w zastraszającym tempie a ziemi ubywa; nie są w stanie wszystkich wykarmić więc stosują wątpliwe zdrowotnie metody... ja się staram wybierać zdrowe rzeczy ale tyle o nich wiem ile o nich powiedziano na opakowaniu...

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:06   #1154
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie pokusa życia dłużej, aktywniej i czerpania z życia więcej jest silniejsza, niż twister z kfc Wielu ludzi wyobraża sobie, że życie zdrowo stanowi ogromny wysiłek i kosztuje mnie wiele wyrzeczeń, ale ja jestem naprawdę z tym szczęśliwa Jeśli miałabym umrzeć młodo to naprawdę byłoby mi smutno z tego powodu.

A jeśli chodzi o salony Madonny to kawał drogi mam do nich Najbliżej Warszawa
dla mnie stanowiłoby ogromny wysiłek bo nie lubie warzyw lubie tylko sałate , pomidor , ogorki, marchew

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
no co zrobić, ludzi przybywa w zastraszającym tempie a ziemi ubywa; nie są w stanie wszystkich wykarmić więc stosują wątpliwe zdrowotnie metody... ja się staram wybierać zdrowe rzeczy ale tyle o nich wiem ile o nich powiedziano na opakowaniu...
czasem myslimy ze cos jest zdrowe a to jest najgorsze g**no
Stary 2013-05-12, 14:20   #1155
mariamarysienka
Zakorzenienie

Dlatego trzeba czytać i się dowiadywać o różnych rzeczach, ale jeśli komuś się nie chce, to przecież niech żyje jak chce
A w temacie warzyw nabrałam ogromnej ochoty na kalafiora

Tak w ogóle to moja mama właśnie ogląda Wielką Grę na jakimś kanale i tak mi żal, że skończyli ten program Byłam i nadal jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy tych ludzi, którzy tam szli i dobrze odpowiadali na pytania. No i fajnie się słucha tego charakterystycznego głosu i sposobu mówienia Stanisławy Ryster

I love you
I will
I do
Stary 2013-05-12, 14:26   #1156
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
No nie wpisywałam matury na CV, nie wiem po co miałabym to robić Zwłaszcza że to poprawa, a nie pierwsza matura

Ja też uważam na to co jem. Nie chcę umrzeć na raka, jak cała masa osób w dzisiejszych czasach A przez to że ludzie jedzą syfy, które czekają w sklepach na osoby, które nie czytają składów, to chorują i umierają młodo w ogromnych bólach.
mam podobne podejśćie do żywności, zwłaszcza, ze już miałam nowotwór, na szczeście wycięty i nie złośliwy. i od tamtego czasu naprawde wolę te 3-4zł więcej dać, niż cały czas się przejmowac, a ta trauma mi została Wiadomo, ze nie kazdy ma takie podejscie, najwazniejsze by każdy jadl to co chce. Koleżanka zajada się codziennie parówkami, ja tez je bardzo lubiłam, ale od kiedy w jednej znalazłam kawałek niebieskiej folii.. powiedziałam nie <bleee> .I od tego czasu kupuję tylko kiełabski od zaufanego rzeznika. Wmoich okolicach mam mozliwosc kupowania jajek prosto od farmera i mięsa, warzywka mama ma swoje na działce, wiec jem tak zdrowo na ile moge sobie pozwolić.
A MCD i KFC(nigdy tam nie bylam) omijam szerokim łukiem. W McD. byłam równo 10 lat temu ostatni raz. I nigdy tam nic nie zjem.
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:26   #1157
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:

I w Poznaniu to nic

Co do żywności: ja czytam składy na opakowaniach zanim coś zakupię : przede wszystkim szynkę, ser żółty i etc. Staram się nawet znajdować przepisy na słodkości które zawierają tylko jedną łyżeczkę proszku do pieczenia bądź drożdże ale idealnie zdrowo będziemy jedli gdy się wyprowadzimy bo neistety na 70% zawartości lodówki nie mam wpływu...
Kiedyś w młodości chodziłam do Maca nigdy więcej.
Do kfc owszem zdarzy mi się ale bardzo rzadko....

I planuję w przyszłości mieć swoje grządki z warzywkami i krzaczki i drzewka owocowe

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2013-05-12 o 14:30
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 14:31   #1158
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
zamów sobie
zrobiłam sobie tosta :P a twistera w sumie mogłabym sobie sama zrobić -ale ostatnio mi nie smakowała tortilla jak robiłam bo dodałam sera feta ;p ale uwielbiam te tortille za 3,99 z ziarnami z biedronki

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Dokładnie tak Mi lekarz powiedział, że jak dożyje do 50 to będzie sukces a jak do 40 będę na własnych nogach to rewelacja. Ostatnio jem to na co mam ochotę i dobrze mi z tym
Nie słuchaj lekarzy bo jeszcze i ich przeżyjesz! mi lekarka od kręgosłupa mówiła pare lat temu że przez ciąże to mogę mieć straszne problemy i że nawet mogę się znaleźć na wózku.. ale najwyżej będę musiała przeleżeć całe 9 miesięcy.. i mam nadzieję że się myliła ;p

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość
Mi by sie przydał zdrowy tryb zycia.... szczegolnie zdrowe jedzenie. co do warzyw to tylko lubie takie zupy - kremy uwielbiam taka zupe z brokułow ale samej brokuły bym nie zjadła moze zaczne codziennie na obiad jesc mała miseczke takich zup a pozniej jakies miesko surówek tez nie lubie , a juz całkiem sałatek warzywnych czy czegos podobnego bo nie lubie takze majonezu
Ale czemu np samego brokuła nie zjesz? :P przez jego wygląd czy jak? możesz spróbować a co do sałatek szkoda - ja uwielbiam majonez ale częśto używam jogurtu naturalnego i tak :P

Cytat:
dla mnie stanowiłoby ogromny wysiłek bo nie lubie warzyw lubie tylko sałate , pomidor , ogorki, marchew

czasem myslimy ze cos jest zdrowe a to jest najgorsze g**no
To już masz prawie sałatkę :P do tego oliwa z oliwek z jakimiś przyprawami i dobra sałata ale faktycznie, ciężko się do czegoś przekonać. Ja np nie jadam wołowiny oraz takich flaków czy tego typu ;p wolę warzywa!
A co do świństw.. czasami też się zastanawiam na ile są rzetelni producenci.. i czy faktycznie na tych etykietach jest caaała prawda :P

Cytat:
A w temacie warzyw nabrałam ogromnej ochoty na kalafiora
właśnie jadłam wczoraj.. taki śmieszny bo młody i miał takie lekko zielonkawe łodyżki.. przepyszny ! mają pełno na targach już polskich kalafiorków

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Co do żywności: ja czytam składy na opakowaniach zanim coś zakupię . Staram się nawet znajdować przepisy na słodkości które zawierają tylko jedną łyżeczkę proszku do pieczenia bądź drożdże ale idealnie zdrowo będziemy jedli gdy się wyprowadzimy bo neistety na 70% zawartości lodówki nie mam wpływu...
Kiedyś w młodości chodziłam do Maca nigdy więcej.
Do kfc owszem zdarzy mi się ale bardzo rzadko....

I planuję w przyszłości mieć swoje grządki z warzywkami i krzaczki i drzewka owocowe
hm.. ale w większości przepisów jest góra pół/jedna łyżeczka proszku hm ;> chyba ze mam szczeście że tylko na takie trafiam

A co do ogródka to to też i moje marzenie ale wtedy łączy się z teściami :P
Stary 2013-05-12, 14:33   #1159
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:

hm.. ale w większości przepisów jest góra pół/jedna łyżeczka proszku hm ;> chyba ze mam szczeście że tylko na takie trafiam

A co do ogródka to to też i moje marzenie ale wtedy łączy się z teściami :P
No zapewne tak, po prostu zwracam na coś takiego uwagę i gdy więcej to w ogóle takiego przepisu nie realizuję i zdarzają się takie
Ja daleko od teściów i daleko od rodziców
Ostatnio matula dostała nakładkę do gotowania na parze na garnuszek i teraz to byśmy mogły ciągle risotto jeść

1.08.2015

Czas edycji: 2013-05-12 o 14:34
Stary 2013-05-12, 14:38   #1160
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
No zapewne tak, po prostu zwracam na coś takiego uwagę i gdy więcej to w ogóle takiego przepisu nie realizuję i zdarzają się takie
Ja daleko od teściów i daleko od rodziców
Ostatnio matula dostała nakładkę do gotowania na parze na garnuszek i teraz to byśmy mogły ciągle risotto jeść
jak nie działka obok teściów i dziadków TŻta to nam zostaje kupić mieszkanie :P ale nawet jeśli mieszkanie to w mojej kuchni przynajmniej będzie pełno doniczek z przyprawami!!

Fajna taka nakładka ja wgl uwielbiam dania proste na parze jak z TŻtem zamieszkamy kiedyś sami, w sensie nie w mieszkaniu studenckim, to pierwsze w co zainwestuję to będzie dobry garnek na parę bo w tym mieszkaniu i tak mamy już za dużo przeze mnie sprzętów, a mieszkanie malutkie :P
Stary 2013-05-12, 14:39   #1161
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

ale jak bede chciała przejsc na zdrowe jedzenie to non stop bede glodna i myslała o jedzeniu .... poczatki sa trudne ale pozniej i tak sie łamie i wracam do starych nawykow najgorsze jest to jak z TŻ chcemy film obejrzec to zawsze jakies chipsy czy cos kupimy kiedys chcielismy przerzucic sie na suszone owoce ale wynik był taki ze i suszone owoce zjedlismy i pozniej jeszcze chrupki ogolnie juz prawie waze 56 kg i jak to zobaczyłam to jestem w szoku i musze cos z tym zrobic wakacje tuz tuz a ja nic nie robie w styczniu wziełam sie za siebie i centymetry leciały , i miałam nawet prawie 52 kg i co? odkryłam pyszne chipsy sunbites i juz pozniej coraz bardziej sie wyłamałam.. no gratuluje sobie Jutro wyjezdzam , ale od wtorku ide na fitness.... zaraz beda wakacje a ja zamiast lepiej sie czuc we własnym ciele to ja coraz gorzej w styczniu obiecałam sobie ze wreszcie mi sie uda, juz zaczełam w siebie wierzyc , zmieniac swoje zycie i co? wyszło jak zawsze do tego moja mama mnie dołuje i mowi ze jestem gruba.... moja samoocena tak spadła ze wstydze sie rozebrac przed TŻ
Stary 2013-05-12, 14:40   #1162
asiaczek87
Zakorzenienie

No a póki co jak się mieszkam z rodzicami to nie wiem jak u Was (są tu jakieś PM które mieszkają jeszcze z rodzicami? ) ale u mnie 80% obiadów jest robionych takich by mój ojciec był zadowolony a ja jestem ugodowa

Ja ze swojej strony polecam chrupki kukurydziane dla dzieci + odrobina soli do smaku od dawna takie zajadamy jak coś oglądamy, rzadko chipsy
Czasami też zrobimy popcorn ale w takiej maszynce specjalnej a popcorn zdrowy (bez tłuszczu) bo zawiera polifenole
Dla mnie dobra przekąską są też winogrona, kocham

1.08.2015

Czas edycji: 2013-05-12 o 14:44
Stary 2013-05-12, 14:47   #1163
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
No a póki co jak się mieszkam z rodzicami to nie wiem jak u Was (są tu jakieś PM które mieszkają jeszcze z rodzicami? ) ale u mnie 80% obiadów jest robionych takich by mój ojciec był zadowolony a ja jestem ugodowa

ja ze swojej strony polecam chrupki kukurydziane dla dzieci + odrobina soli do smaku od dawna takie zajadamy jak coś oglądamy, rzadko chipsy
Czasami też zrobimy popcorn ale w takiej maszynce specjalnej a popcorn zdrowy (bez tłuszczu) bo zawiera polifenole
ja mieszkam z rodzicami i nie zapowiada sie na zmiane do 4 lat

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

ostatnio tez jedlismy winogrona do filmu swoja droga to juz bym chciała jesc arbuza
Stary 2013-05-12, 14:48   #1164
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak bede chciała przejsc na zdrowe jedzenie to non stop bede glodna i myslała o jedzeniu .... poczatki sa trudne ale pozniej i tak sie łamie i wracam do starych nawykow najgorsze jest to jak z TŻ chcemy film obejrzec to zawsze jakies chipsy czy cos kupimy kiedys chcielismy przerzucic sie na suszone owoce ale wynik był taki ze i suszone owoce zjedlismy i pozniej jeszcze chrupki ogolnie juz prawie waze 56 kg i jak to zobaczyłam to jestem w szoku i musze cos z tym zrobic wakacje tuz tuz a ja nic nie robie w styczniu wziełam sie za siebie i centymetry leciały , i miałam nawet prawie 52 kg i co? odkryłam pyszne chipsy sunbites i juz pozniej coraz bardziej sie wyłamałam.. no gratuluje sobie Jutro wyjezdzam , ale od wtorku ide na fitness.... zaraz beda wakacje a ja zamiast lepiej sie czuc we własnym ciele to ja coraz gorzej w styczniu obiecałam sobie ze wreszcie mi sie uda, juz zaczełam w siebie wierzyc , zmieniac swoje zycie i co? wyszło jak zawsze do tego moja mama mnie dołuje i mowi ze jestem gruba.... moja samoocena tak spadła ze wstydze sie rozebrac przed TŻ
a ile masz wzrostu ? bo wiesz.. np dla mnie 56 kg to prawie wymarzona waga :P
Co do sunbitsów to podobno mają ten syrop glukozofo-fruktozowy :P

Cytat:

ja ze swojej strony polecam chrupki kukurydziane dla dzieci + odrobina soli do smaku od dawna takie zajadamy jak coś oglądamy, rzadko chipsy
ja mieszkałam do października tylko z babcią więc raczej miałyśmy "lajtowe" obiady, często na parze albo jakieś ryże, a jak mięso to jakieś z marchewką albo coś :P moi rodzice są we Włoszech i wracają tylko na BN więc spokojnie ale jak np u nich byłam i im gotowałam to oni to 2 kg ziemniaków na obiad i oczywiście kotlety :P ale jak u nich np byłąm to pamiętam że cąłe wakacje nie jadłam mięsa :P bo oni mają też świetny ogród warzywny i ja na samych cukiniach i pomidorach prawie jechałam :P

dla dziewczyn które szukają fotografów polecono mi naprawdę fajną stronę http://welonik.pl/ wprowadzamy z jakiego jesteśmy województwa i jaki zakres cenowy nas interesuje i wynajduje nam przeróżnych fotografów
Stary 2013-05-12, 14:49   #1165
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja mieszkam z rodzicami, ale u mnie w domu nigdy nie jadło się tłusto Często jedliśmy kurczaka, zawsze do obiadu musiała być surówka albo warzywa gotowane. Ziemniaki i mięso bez polewania tłuszczem czy sosem. Majonez był używany bardzo rzadko, zazwyczaj jogurt naturalny. Mama często robi zupy, obiady jemy jednodaniowe (oprócz niedzieli, kiedy są dwa dania). I przede wszystkim warzywa i owoce sezonowe, czyli żadnych nowalijek, których nawożenie przekracza wszelkie normy, ani takich sprowadzanych z bardzo daleka, gdzie zawartość owocu w chemii jest znikoma

Lilly wiesz co, jak pisałaś rozpaczliwe posty o tym, jaka jesteś gruba, to myślałam, że ważysz co najmniej 70 kg A skoro ważysz tylko 56 to trzeba niestety rzucić fast foody i ćwiczyć, przede wszystkim ćwiczyć

I love you
I will
I do
Stary 2013-05-12, 14:50   #1166
asiaczek87
Zakorzenienie

No u nas też nie tłusto ale jak mięso to i pyry ziemniak to jest dodatek ale u mnie 50 % musi być i koniec... tyle razy mówiłam: jeśli się nie najeść to lepiej więcej warzyw albo mięsa dołożyć niż ziemniaków. Na nic się to zdaje

1.08.2015

Czas edycji: 2013-05-12 o 14:53
Stary 2013-05-12, 14:56   #1167
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
a ile masz wzrostu ? bo wiesz.. np dla mnie 56 kg to prawie wymarzona waga :P
Co do sunbitsów to podobno mają ten syrop glukozofo-fruktozowy :P
mam 163 cm wzrostu.... gruba napewno nie jestem , matka przesadza jak zwykle. No ale mam boczki , cellulit, i brzuszka tez mi nie brakuje

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
No u nas też nie tłusto ale jak mięso to i pyry ziemniak to jest dodatek ale u mnie 50 % musi być i koniec... tyle razy mówiłam: jeśli się nie najeść to lepiej więcej warzyw albo mięsa dołożyć niż ziemniaków. Na nic się to zdaje
u mnie tez ale ja ziemniakow nie jem same mieso jem ew. z kapusta kiszona
Stary 2013-05-12, 14:56   #1168
asiaczek87
Zakorzenienie

Aż musiałam sprawdzić co to te sunbites w życiu nie słyszałam a tym bardziej nie próbowałam

1.08.2015

Stary 2013-05-12, 14:57   #1169
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Aż musiałam sprawdzić co to te sunbites w życiu nie słyszałam a tym bardziej nie próbowałam
dobre sa szczegolnie papryka z ziołami
Stary 2013-05-12, 14:57   #1170
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ja słyszałam że suszone owoce wcale nie są zdrowe - nierzadko dosładzane, kalorii mają tyle co normalne owoce a są mniejsze więc mniej zapychają podobno lepiej zjeść nasze polskie jabłko i bardziej się nasycić

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości