Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 16:19   #1711
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja nie znoszę jak mówią 'mój Pan'
Ja to widziałam tylko na watku o masochistkach
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:20   #1712
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja nie znoszę jak mówią 'mój Pan'
Tak, albo "moja Pani"... Wiem, że to skrót od "pani mego serca", ale mnie przed oczami pojawia się taki obraz:
http://newsimg.bbc.co.uk/media/image..._getty_466.jpg
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:25   #1713
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
I dlatego go lubię
Powinno być Go lubię! Wypowiadaj się o wątku z odpowiednim szacunkiem!
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:44   #1714
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Tak, albo "moja Pani"... Wiem, że to skrót od "pani mego serca", ale mnie przed oczami pojawia się taki obraz:
http://newsimg.bbc.co.uk/media/image..._getty_466.jpg
Szczał w dziesiątkę!
Stary 2013-05-13, 16:54   #1715
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Może mi ktoś wytłumaczyć jaki jest sens zabierania 2 letniego dziecka na pogrzeb?
Wczoraj był pogrzeb mojego ukochanego dziadka, wyłam jak bóbr, a córka brata mojego dziadka przyszła z dwuletnim dzieckiem. Dziecko latało po kościele, zabierało kwiaty z trumny, krzyczało, podchodziło do ludzi, a matka (notabene w czerwonym sweterku) nic. Dopiero jak ksiądz poprosił, żeby wyprowadziła dziecko z kościoła to je wzięła. Potem na cmentarzu było to samo - dziecko biegało pomiędzy grobami i krzyczało. Ja nie wiem - po cholerę ona wzięła syna na pogrzeb. Dziecko nie rozumie, że umarł ktoś ważny - ok. Nie rozumie, że zachowuje się źle - ok. Absolutnie nie winię dziecka tylko jego matkę. Potem wpuściła to dziecko do mojego pokoju i jak poprosiłam, żeby go wzięła (wyłam jak bóbr) to ona do mnie "jesteś tu sama, możesz się nim zająć". Wywaliłam ją z pokoju razem z dzieckiem, ale naprawdę niech mi ktoś wytłumaczy jaki jest sens zabierania malutkiego dziecka na pogrzeb?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 17:04   #1716
WhiteCherry
Zakorzenienie

gdzie ja mieszkam...

Cytat:
Krakowski sąd na 25 lat więzienia skazał byłego studenta Uniwersytetu Jagiellońskiego Marka K. za zabójstwo 16-letniej Marty, która była z nim w ciąży. Sąd uznał, że mężczyzna nie planował zbrodni i działał pod wpływem impulsu.
Do zabójstwa doszło w kwietniu 2006 roku. Sprawca zadał 16-latce 36 ciosów nożem, patelnią i wałkiem, gdy dowiedział się, że dziewczyna jest w ciąży. Zdaniem sądu nie ma twardych dowodów, które wskazywałyby na to, że Marek K. planował zbrodnię. - Są tylko luźne poszlaki, które nie dają jednoznacznej odpowiedzi - argumentowała sędzia Beata Marczewska.
ciekawa jestem, ile dadzą tym kolesiom, którzy pocięli studentów 30-centymetrowymi nożami na miasteczku studenckim (jeden z poszkodowanych stracił fragment wątroby, jelita i dopiero dziś wybudzali go ze śpiączki).

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2013-05-13 o 17:06
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:30   #1717
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Może mi ktoś wytłumaczyć jaki jest sens zabierania 2 letniego dziecka na pogrzeb?
Wczoraj był pogrzeb mojego ukochanego dziadka, wyłam jak bóbr, a córka brata mojego dziadka przyszła z dwuletnim dzieckiem. Dziecko latało po kościele, zabierało kwiaty z trumny, krzyczało, podchodziło do ludzi, a matka (notabene w czerwonym sweterku) nic. Dopiero jak ksiądz poprosił, żeby wyprowadziła dziecko z kościoła to je wzięła. Potem na cmentarzu było to samo - dziecko biegało pomiędzy grobami i krzyczało. Ja nie wiem - po cholerę ona wzięła syna na pogrzeb. Dziecko nie rozumie, że umarł ktoś ważny - ok. Nie rozumie, że zachowuje się źle - ok. Absolutnie nie winię dziecka tylko jego matkę. Potem wpuściła to dziecko do mojego pokoju i jak poprosiłam, żeby go wzięła (wyłam jak bóbr) to ona do mnie "jesteś tu sama, możesz się nim zająć". Wywaliłam ją z pokoju razem z dzieckiem, ale naprawdę niech mi ktoś wytłumaczy jaki jest sens zabierania malutkiego dziecka na pogrzeb?
Współczuję Ci bardzo, mnie normalnie wkurzają takie dzieci i mający je gdzieś rodzice, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji na pogrzebie kochanej osoby...

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:31   #1718
visionAM
Zakorzenienie

Kraków to w ogóle pod tym względem straszne miasto
Niebezpieczne jak cholera.

Dziwi mnie, że ludzie jedzą lody- świderki albo gałkowe w trójkątnym wafelku małą plastikową łyżeczką jaka to przyjemność? ja wolę polizać (bez podtekstów )
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 19:30   #1719
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Kraków to w ogóle pod tym względem straszne miasto
Niebezpieczne jak cholera.

Dziwi mnie, że ludzie jedzą lody- świderki albo gałkowe w trójkątnym wafelku małą plastikową łyżeczką jaka to przyjemność? ja wolę polizać (bez podtekstów )
Ja jem łyżeczką, bo zawsze się upie*rzę liżąc

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:00   #1720
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Moim zdaniem zabranie dwulatka na pogrzeb nie miało najmniejszego sensu. Jak ja nie cierpię takich głupich matek. Przecież zna swoje dziecko i wie jak prawdopodobnie się zachowa. Nie miała z kim zostawić? Trzeba było siedzieć na dupie w domu. Współczuję.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:17   #1721
masija
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/55104/...zonych_wlosow/

nie rozumiem tej kobiety.
Co jej do tego co kto robi, jak wygląda. Sama jest jak to się mówi 'światowa', gada non stop o tolerancji, otwarciu na ludzi, etc. a sama, imo, sobie przeczy.
No błagam. I szczerze? Takie pierdoły? Nie ma o czym mówić tylko o tym na ile facet jest ostrzyżony?

Wiem, wiem-mało to ważne ale drażni mnie ta pani...

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:24   #1722
201607231707
Konto usunięte

O Jezu, nie znoszę Rubikowej...
Stary 2013-05-13, 23:06   #1723
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Też lubiłam biologię A największy koszmar, oprócz matmy - wf :<

Ja się bałam przewrotów do przodu(bo jak to słyszałam w szkole-fikołki to się po wódce robi), no psychiczna blokada Bałam się bardzo jako dziecko, potem chwilę nie, potem strach wrócił.
Po drugie jakieś stanie na rękach i inne cuda, taa na pewno jak pompki nie umiałam zrobić a co dopiero tak
A aerobiki i inne- któż inny najbardziej mylił każdy ruch jak nie ja?

I jeszcze ten super fakt niemożliwości umycia się potem

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
O Jezu, nie znoszę Rubikowej...
A ja nie rozumiem jej fenomenu, dla mnie to modelka jednej miny

a po 2 pudelek zszedl na psy...

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-05-13 o 23:07
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:06   #1724
201607231707
Konto usunięte

Ja kozła nie przeskoczyłam nigdy, raz rozpłakałam się ze strachu i musieli mnie uspokajać pół lekcji
Boże, nienawidziłam wfu z całego serca, a wszyscy mi mówili "kiedyś sobie podziekujesz" - taaa, za 20 minut gry w siatkę czy skłonów, już czuję tego sportowego ducha!
Stary 2013-05-13, 23:11   #1725
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kozła nie przeskoczyłam nigdy, raz rozpłakałam się ze strachu i musieli mnie uspokajać pół lekcji
Boże, nienawidziłam wfu z całego serca, a wszyscy mi mówili "kiedyś sobie podziekujesz" - taaa, za 20 minut gry w siatkę czy skłonów, już czuję tego sportowego ducha!
Uwielbiałam siatkówkę! Od podstawówki do końca liceum brałam udział w zawodach!
Stary 2013-05-13, 23:19   #1726
201604200942
Konto usunięte

Boże, a ja miałam dwie lewe ręce (i nogi) na wfie.
W gimnazjum byłam porównywana do siostry-sportsmenki, a ja ani w siatkówkę, ani skoki, o biegach już nie wspomnę. Dobrze, że w technikum miałam fajnego wuefistę i dostałam 5 za samo uczestnictwo w lekcji i umowę, że będę sobie w spokoju robiła brzuszki, nie wadząc nikomu
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:59   #1727
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
gdzie ja mieszkam...

ciekawa jestem, ile dadzą tym kolesiom, którzy pocięli studentów 30-centymetrowymi nożami na miasteczku studenckim (jeden z poszkodowanych stracił fragment wątroby, jelita i dopiero dziś wybudzali go ze śpiączki).
Pamiętam sprawę którą zacytowałaś. Najpierw zeznawał, że nadziała mu się na nóż gdy robił kanapki. Później ciało wywiózł samochodem, którym przyjechał z tego co pamiętam (tu były podejrzenia że zaplanował wszystko).

Tym z juwenaliów to pewnie nie postawią zarzutu usiłowania morderstwa, gdzieżby. Choć wiadomo, że jak ktoś wychodzi na ulicę z nożem to po to żeby zabić i tyle.
A czy Kraków wyjątkowo niebezpieczny... czy ja wiem... więcej ludzi to i więcej czubów przypada. W moim rodzinnym mieście też różne historie się zdarzały.
Stary 2013-05-14, 00:47   #1728
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

I jeszcze ten super fakt niemożliwości umycia się potem

...
Jak się naprawdę mocno spocisz to jednak kurz i inne takie trochę spłyną. Ale lepiej myć się wodą

Wiem, wiem... Dziwnie mi się skojarzyło.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2013-05-14 o 00:48
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 01:03   #1729
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Pamiętam sprawę którą zacytowałaś. Najpierw zeznawał, że nadziała mu się na nóż gdy robił kanapki. Później ciało wywiózł samochodem, którym przyjechał z tego co pamiętam (tu były podejrzenia że zaplanował wszystko).
tak, potem zwłoki obciążył dwoma kanistrami i wrzucił do takiego zalanego wyrobiska (dobrze to przemyślał, bo wyrobisko miało być lada dzień zasypane, więc nikt nigdy nie odnalazłby ciała. Ale cóż, złośliwość rzeczy martwych, koleś źle przymocował jeden z kanistrów, ciało wypłynęło i zauważył je przechodzień...).

Cytat:
Tym z juwenaliów to pewnie nie postawią zarzutu usiłowania morderstwa, gdzieżby. Choć wiadomo, że jak ktoś wychodzi na ulicę z nożem to po to żeby zabić i tyle.
A czy Kraków wyjątkowo niebezpieczny... czy ja wiem... więcej ludzi to i więcej czubów przypada. W moim rodzinnym mieście też różne historie się zdarzały.
nie bez powodu Kraków to miasto maczet ;]
Stary 2013-05-14, 07:31   #1730
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś się nie słyszy żeby we Wrocławiu czy Warszawie ludzie mogli dostać za nic kosę w brzuch albo że po osiedlach chodzą grupy pseudo kibiców z maczetami Trochę mieszkałam w Krakowie, sporo widziałam, więc nikt mnie nie przekona, że Kraków to nie jest niebezpieczne miasto. Przykładowo w Warszawie policja czy straż miejska jest dosłownie wszędzie, może i się nie zapuszczam na jakieś odległe dzielnice, ale widać różnicę gołym okiem.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2013-05-14 o 07:50
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:05   #1731
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

W tym wątku pierwszy raz się wypowiem, ale właśnie przeczytałam, i to nie na pudelku, że Angelina Jolie usunęła sobie obie piersi, żeby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka piersi. Dla mnie to jakiś kosmos.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:11   #1732
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
W-f w gimnazjum to był horror, zawsze miała słabe ręce więc stanie na rękach, rzucanie piłką lekarską czy odbijanie piłki w siatkówce nigdy mi nie wychodziło. Czułam się jak ostatnia ofiara i śmieć jak inne dziewczyny mnie wyzywały gdy nie dałam rady tak walnąć piłkę żeby przeleciała przez siatkę.
Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
W tym wątku pierwszy raz się wypowiem, ale właśnie przeczytałam, i to nie na pudelku, że Angelina Jolie usunęła sobie obie piersi, żeby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka piersi. Dla mnie to jakiś kosmos.
A ja się jej nie dziwię, podobna lekarze powiedzieli jej, że z jej genem ma 87% szansy na to, że będzie miała raka. Dla mnie jednak zdrowie jest ważniejsze niż cycki, poza tym jest coś takiego jak rekonstrukcja piersi.

Edytowane przez 05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Czas edycji: 2013-05-14 o 08:15
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:47   #1733
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

niedawno słyszałam w radio, że już mu ten zarzut postawili.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jakoś się nie słyszy żeby we Wrocławiu czy Warszawie ludzie mogli dostać za nic kosę w brzuch albo że po osiedlach chodzą grupy pseudo kibiców z maczetami Trochę mieszkałam w Krakowie, sporo widziałam, więc nikt mnie nie przekona, że Kraków to nie jest niebezpieczne miasto. Przykładowo w Warszawie policja czy straż miejska jest dosłownie wszędzie, może i się nie zapuszczam na jakieś odległe dzielnice, ale widać różnicę gołym okiem.
Mam nadzieję, że to ironia

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40800793]
A ja się jej nie dziwię, podobna lekarze powiedzieli jej, że z jej genem ma 87% szansy na to, że będzie miała raka. Dla mnie jednak zdrowie jest ważniejsze niż cycki, poza tym jest coś takiego jak rekonstrukcja piersi.[/QUOTE]

Tylko, że wcześnie wykryty rak jest uleczalny bez amputacji.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 09:01   #1734
mary_poppins
sissy that walk

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40800793]W-f w gimnazjum to był horror, zawsze miała słabe ręce więc stanie na rękach, rzucanie piłką lekarską czy odbijanie piłki w siatkówce nigdy mi nie wychodziło. Czułam się jak ostatnia ofiara i śmieć jak inne dziewczyny mnie wyzywały gdy nie dałam rady tak walnąć piłkę żeby przeleciała przez siatkę.[/QUOTE]
Miałam to samo Mówi się, że gry zespołowe mają uczyć współpracy i wzmagać w uczniach ducha walki. Ale ja dziękuję za taką współpracę, gdy najgorszych lepsi nie chcą w drużynie i buczą jak się okaże, że Kasia musi grać z nimi, i za takiego ducha walki gdzie durną grę traktuje się jak najważniejszą rzecz na świecie i w szatni po zajęciach wyżywa się na tych, przez których się ten "mecz" przegrało
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:06   #1735
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Tylko, że wcześnie wykryty rak jest uleczalny bez amputacji.
Im wcześniej rak jest wykryty tym większe jest prawdopodobieństwo, że człowiek wyjdzie z tego cało ale... U znajomej moich rodziców wykryto raka we wczesnym stadium, szanse wyzdrowienia były bardzo wysokie. Niedługo minie rok od jej śmierci, tak więc ja rozumiem decyzję Jolie.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 10:33   #1736
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
A przez kozła to ok jescze u mnie (oprócz tego, że raz mi pękły spodnie ) oczywiście normalny przeskok nie z jakimiś akrobacjami.

Ale mina babki jak 17/18/19 letnia dziewczyna mówi, że się boi fikołka- bezcenne A ja miałam taką psychiczną blokadę, że koniec.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
morderstwa, gdzieżby. Choć wiadomo, że jak ktoś wychodzi na ulicę z nożem to po to żeby zabić i tyle.
Niekoniecznie, niektórzy dla samoobrony noszą. Tż uważa, że powinnam nosić

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

A ja się jej nie dziwię, podobna lekarze powiedzieli jej, że z jej genem ma 87% szansy na to, że będzie miała raka. Dla mnie jednak zdrowie jest ważniejsze niż cycki, poza tym jest coś takiego jak rekonstrukcja piersi.[/QUOTE]

Ja bym pewnie liczyła na te 13%

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:03   #1737
malootka
Zakorzenienie

własnie. czasem nowotwór jest wykrywany we wczesnym stadium, a i tak kobiety umierają. Pomimo, że osoby z dziedzicznymi skłonnościami do raka badają się znacznie częściej.
Ja rozumiem Jolie (chociaż nic na ten temat nie wiedziałam, przeczytałam dopiero w tym wątku).
To również mój pierwszy post w tym temacie.
malootka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 11:08   #1738
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Ja jem łyżeczką, bo zawsze się upie*rzę liżąc
hehe to ja odwrotnie - łyżeczką się uwalę
Stary 2013-05-14, 11:38   #1739
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
A przez kozła to ok jescze u mnie (oprócz tego, że raz mi pękły spodnie ) oczywiście normalny przeskok nie z jakimiś akrobacjami.

Ale mina babki jak 17/18/19 letnia dziewczyna mówi, że się boi fikołka- bezcenne A ja miałam taką psychiczną blokadę, że koniec.

Jak dobrze przeczytać, że nie jestem sama z tą fobią od podstawówki bałam się przewrotów robić, w życiu zrobiłam może ze 3 razy. Nie wiem z czego ten lęk wynika, ale do dziś mam taką samą blokadę i żadna siła mnie nie zmusi do zrobienia tego przewrotu
Stary 2013-05-14, 11:45   #1740
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Ja się też panicznie bałam 'fikołków', wydaje mi się, że miałam jakąś wkrętkę, że coś mi się z kręgosłupem stanie, nie wiem skąd mi się to wzięło, ale fakt jest taki, że teraz też bym nie zrobiła
czokled jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości