Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 15:55   #1591
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
u mnie pół godziny wcześniej jesteśmy bez serca

ale tak na ppoważnie uważam, że świetną porę wybrałaś cała noc szaleństw
Jak nam się goście rzucą do stołów to przed 22 nie wstaną
My liczyliśmy 8 godzin zabawy od 20 do 4
+ poprawiny
No i cały weekend
Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
My mamy o 16:30, a przed nami zapewne ktoś będzie, więc się zastanawam czy kocioł może się mały nie zrobić...
Nieee, wiesz u nas jest tak, że na tej parafialnej w BC może być naprawdę sporo ludzi, a jeszcze pani od dekoracji w Kościele musi przygotować krzesła, jakieś wstążki po tej mszy, więc akurat te pół godziny będzie na zrobienie nam miejsca
Cytat:
przede mną jest 1 msza i kompletnie mnie to nie martwi a wiem, że Goście się spotkają na pewno, bo my będziemy praktycznie wchodzić, a inna para młoda wychodzić... Już taki mój los, u nas każdy tak ma... trudno i zawsze ejst porówywanie pary młodej, która lepiej wygląda przynajmniej ja tak zawsze porównywałam
No niestety, prawie wszystkie musimy się z tym liczyć - my prawdopodobnie będziemy jedyni
Bo BC nie jest popularne (dziwne, bo 15.08 już coraz powszechniejszy, aby szukać oszczędności, a BC w czerwcu, maju też w sezonie, ale ludzie się nie garną), u TŻ będzie to pierwszy ślub w BC (parafia wiejska, ma 10 lat), bo nawet proboszcz się z deczka zdziwił, że chcemy właśnie ślub w BC
Ale nie robił problemów - tylko powiedział, że albo 15, albo dopiero po mszy o 16.
Stary 2013-05-12, 15:55   #1592
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Znalazłam 2 fryzury dla dziewczyn, które chcą mieć rozpuszczone

a takich kolczyków będę szukać na swój ślub.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_moda-damska_7304099.jpg (28,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_fotografia_7294862.jpg (43,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_uroda_7270590.jpg (64,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_uroda_zmyslowe-upiecie_139082.jpg (11,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_uroda_7331383.jpg (38,0 KB, 9 załadowań)

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:00   #1593
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Śliczna ta zielona. Dobrze, że mój TŻ jest otwarty na wszystkie opcję kolorystyczne
Ale właśnie ta ślubna lepiej żeby była biała - w zieloną, różową, niebieską etc można się ubrać zawsze, ale w taką białą/kremową ślubną tylko raz (zazwyczaj )

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
a takich kolczyków będę szukać na swój ślub.
KaEs - a chcesz mieć welon? Bo takie kolczyki mogą się wkręcać w welon...
Ja będę mieć raczej wkrętki, bardzo błyszczące
Stary 2013-05-12, 16:05   #1594
KaEs
Wtajemniczenie

Nie chcę mieć welonu i planuje delikatną suknię, także wydaje mi się, że pasowałoby... no ale zanim wybiorę suknie... Myślę przejśc się do river island we wro, tam często mają fajne kiecki, może coś na poprawiny by mi wpadło idzie lato, będą zwiewne... bo w 2014 wątpię bym miała czas się wybrac na wycieczkę do wro przed ślubem a suknia jak się spodoba to może czekć sobie w szafie czy się za bardzo spieszę?

Chodzi mi głównie o to, że jak coś mi się na maksa podoba to nie ma sesnu nie kupować... z tego względu, że na ostatnio chwilę zazwyczaj zakupy są na siłę... a ja mam takie szczęście, że przed weselami nic nie mogę znaleźć, bo nagle jak szukam nic fajnego w klepach nie ma

Stary 2013-05-12, 16:08   #1595
Tycikata
Wtajemniczenie

hej hej

powracam do rzeczywistości po nocy i dzisiejszym przedpołudniem z TŻ. znowu się nie zobaczymy przez tydzień....

jak zawsze w nocy śpię jak zabita i nic mnie nie obudzi...tak tym razem obudził mnie na chwilę TŻ....bo mnie, o tak sobie, pocałował w nocy...
kurrde on romantyczny nie jest ale czasami ma jakieś swoje romantyczne zagrania..

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
KOchana!

Bylam w sklepach i sie zaopatrzylam!!!

Mam olej z pestek dyni i z wiesiolka, i mam taki mix Selenium Zinc z Pharma Nord o taki o http://www.pharmanord.pl/contentServ...elen_cynk.htm#

Teraz jak przelknac te oleje na surowo. Ten z dyni to jeszcze do salatki dodam, a ten z wiesiolka???
a ten z wiesiolka moze też spróbuj do sałatki? albo jak nie to na łyżeczkę chlupnij sobie i czymś popij

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja swojego foto zabieram z tż nad morze (ok.500km) albo na mazury (tylko 100km) Foto jeszcze o tym nie wie (), ale widziałam że robił sesje wyjazdowe, więc pewnie bez problemu
ja też chcę swojego zabrać nad nasze morze....
nasz foto powiedział że może sobie też weźmie wtedy urlop i pojedzie ze swoją narzeczoną to se porobimy zdjęcia

albo myślałam też aby znaleźć sobie jakiegoś miejscowego foto...

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:14   #1596
exist_
Zakorzenienie

Dzięki za opinie o tej 16, dla mnie też jest w sam raz, powiedziałam TŻ może iść do kościoła zmieniać godzinę, to powiedział żebym się nie przejmowała jego mamą Także brawo dla niego

Poza tym ksiądz musi do nas kawał drogi przyjechać i to on będzie gościem z najdalsza więc muszę to brać pod uwagę

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2013-05-12 o 16:16
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 16:17   #1597
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dzięki za opinie o tej 16, dla mnie też jest w sam raz, powiedziałam TŻ może iść do kościoła zmieniać godzinę, to powiedział żebym się nie przejmowała jego mamą Także brawo dla niego
Też uważam, że to bardzo dobra godzina. Zwłaszcza na ślub kościelny.
My raczej będziemy celować w 17, ale tylko dlatego, że chcemy być po 18 na sali, a wiadomo że na USC (+życzenia) to nam nie więcej niż godzinka starczy.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 16:21   #1598
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też uważam, że to bardzo dobra godzina. Zwłaszcza na ślub kościelny.
My raczej będziemy celować w 17, ale tylko dlatego, że chcemy być po 18 na sali, a wiadomo że na USC (+życzenia) to nam nie więcej niż godzinka starczy.
W takiej sytuacji to wiadomo że inaczej trzeba liczyć czas.

U nas w parafii w przyszłą sobotę jest ślub o 13. Dodać do tego całonocne wesele - w życiu bym nie chciała od takiej wczesnej pory.
Wiem że w niektórych rejonach są takie tradycje, że ślub i o 12, ale ja nie stąd i tym bardziej mnie dziwi 13, zwłaszcza że to jedyny ślub tego dnia.
Stary 2013-05-12, 16:27   #1599
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
W takiej sytuacji to wiadomo że inaczej trzeba liczyć czas.

U nas w parafii w przyszłą sobotę jest ślub o 13. Dodać do tego całonocne wesele - w życiu bym nie chciała od takiej wczesnej pory.
Wiem że w niektórych rejonach są takie tradycje, że ślub i o 12, ale ja nie stąd i tym bardziej mnie dziwi 13, zwłaszcza że to jedyny ślub tego dnia.

Też bym nie chciała o tej godzinie... Dla mnie za wcześnie godz 13 ślub, to o 12 pewnie błogosławieństwo w domu, a gdzie czas na przygotowania i wyspanie się?

Gdybym mogła ominęłabym tradycyjne błogosławieństwo, ale dla rodziców to bardzo ważne. Ja najchętniej wolałabym gdyby z rana wparowali do pokoju i mnie pobłogosławili... Nie lubię tej tradycji.

Stary 2013-05-12, 16:46   #1600
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym nie chciała o tej godzinie... Dla mnie za wcześnie godz 13 ślub, to o 12 pewnie błogosławieństwo w domu, a gdzie czas na przygotowania i wyspanie się?

Gdybym mogła ominęłabym tradycyjne błogosławieństwo, ale dla rodziców to bardzo ważne. Ja najchętniej wolałabym gdyby z rana wparowali do pokoju i mnie pobłogosławili... Nie lubię tej tradycji.
Ja dziś oglądałam film z wesela, gdzie przy błogosławieństwie było pół rodziny, dzieci mówiły jakieś wierszyki o końcu panieńskiego stanu, rymy częstochowskie
Później rodzice brali po kolei jakieś zielone gałązki, kropili tym młodych, PMka za kazdym razem robiła znak krzyża świętego i w końcu się pomyliła , później młodzi całowali krzyż a później jeszcze rodziców

Ja nic do błogosławieństwa nie mam, ale do nas nie zjedzie się pół rodziny, będzie w intymnym gronie naszych rodziców i świadków którzy też będą już czekać żeby jechać do kościoła.
Nie będzie chrzestnych ani dziadków - jak będą chcieli to mnie pobłogosławią kiedy indziej.
Stary 2013-05-12, 17:17   #1601
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Nie chcę mieć welonu i planuje delikatną suknię, także wydaje mi się, że pasowałoby... no ale zanim wybiorę suknie... Myślę przejśc się do river island we wro, tam często mają fajne kiecki, może coś na poprawiny by mi wpadło idzie lato, będą zwiewne... bo w 2014 wątpię bym miała czas się wybrac na wycieczkę do wro przed ślubem a suknia jak się spodoba to może czekć sobie w szafie czy się za bardzo spieszę?

Chodzi mi głównie o to, że jak coś mi się na maksa podoba to nie ma sesnu nie kupować... z tego względu, że na ostatnio chwilę zazwyczaj zakupy są na siłę... a ja mam takie szczęście, że przed weselami nic nie mogę znaleźć, bo nagle jak szukam nic fajnego w klepach nie ma
Chyba lepiej poczekać do wakacji - będą wyprzedaże

Cytat:
A mi się podoba Tylko w intymnym gronie (i u nas tak zapewne będzie) i ja bym wolała bez klękania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 18:05   #1602
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziś oglądałam film z wesela, gdzie przy błogosławieństwie było pół rodziny, dzieci mówiły jakieś wierszyki o końcu panieńskiego stanu, rymy częstochowskie
Później rodzice brali po kolei jakieś zielone gałązki, kropili tym młodych, PMka za kazdym razem robiła znak krzyża świętego i w końcu się pomyliła , później młodzi całowali krzyż a później jeszcze rodziców

.
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Chyba lepiej poczekać do wakacji - będą wyprzedaże

A mi się podoba Tylko w intymnym gronie (i u nas tak zapewne będzie) i ja bym wolała bez klękania
Pogrubione: u mnie dokładnie tak jest... Masa ludzi, wujki, ciotki, dziadki, chrzestni, rodzeństwo, rodzice, znajomi... masakra.

Stary 2013-05-12, 18:10   #1603
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Allofkowa, dobre!
Jak zobaczyłabym na menu, że zarcie, którego nie lubię, to bach! Nie przychodzę

My będziemy mieć menu na stołach.
Już o tym mówiłam: doradził nam to DJ, bardzo to ułatwia sprawę. Ludzie wtedy wiedzą, że np. o 19 jest kolejny ciepły posiłek = nie nakładają sobie pełnych talerzy sałatek, ciasta = nie marnuje się to.

Widzą o której jest pierwszy taniec i tort, więc nie wychodzą wtedy na fajkę itd.
ja też chcę menu na stołach postawić
byłam u koleżanki na weselu i gdyby nie to, że zostałam tak jakby zastępczą świadkową to bym nie wiedziała o istnieniu ciast
i chciałabym przy każdej sałatce i cieście postawić tabliczki co to jest, bo czasami niby ładne a nie smakuje

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, dzisiaj byłam w salonie sukien ślubnych. Akurat kumpeli koleżanka pracuje w jednym i powiedziała, że bez problemu może wpaść popatrzeć. Klientki wyszły i zaproponowała mi przymierzenie sukienek.
Mierzyłam 3, szkoda, że jestem niska i jakaś niewymiarowa bo w sumie ta, która mi wpadła w oko kiepsko leżała w biuście -dodatkowo do zdjęcia mi się podniosła wiec wyszłam źle ale kumpela mówiła, że ładnie wyglądam.
Koronkowe sukienki są ecru(wersje białe też są) a ta księżniczka jest biała. Ta z koronkową górą i rękawami może być też w wersji z takimi koronkowymi ramiączkami- akurat mieli dla kogoś taką i dodatkowo białą, pięknie wyglądała!) Koronka delikatna, miękka, nic nie obcierało <3 A suknie lekkie bardzo mi się wydawały
Fajnie sobie tak pomierzyć
Ta o kroju Princess mimo, że jestem płaska dała efekt mega biustu (ramiączka wystające są od stanika, już mi się nie chciało ściągać) Babka mówiła, że one się na biuście nie trzymają więc mały biust to nie jest wielki problem i prawda bo jak mnie związała to wszystko mi się raczej w talii trzymało nawet nie miałam w planach tego kroju przymierzać. Tż'towi najbardziej przypadła do gustu ale myślę, że skoro on nie jest super wysoki i ja też (Tż - może ma 170cm a ja 166cm) to nie wiem jakbyśmy obok siebie wyglądali gdybym miała taką suknię

Jeszcze tyle przymiarek przede mną, że nie mogę się doczekać. Tylko ceny mnie dołują i poważnie myślę nad szyciem w Poznaniu i Wągrowcu oraz Kostrzynie Wlkp są dobre, polecane babki.
w drugiej pięknie bardzo Ci ten fason pasuje
Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Kobity, kumpela mnie namówiła i kupuję chyba na poprawiny szpilki w kolorze fuksji, która będzie naszym kolorem przewodnim (w załączniku). TŻ mi zamówi na all, jak wróci do domu.
Co o nich myślicie?? 11 cm, platforma wbudowana.

Miałam kupić nude, ale kumpela moja uważa, że najlepiej będzie jak w ogóle zrezygnuję z tej fuksjowej szarfy tylko po prostu ubiorę samą sukienkę (ecri) i do tego te szpilki fuksjowe i już bez szarfy.

Jeszcze raz Wam wysyłam foto sukienki no i szpilki

Powiedzcie proszę co myślicie i czy tak może być i czy lepiej z szarfą czy w takim układzie bez.
bez szarfy, z butami w kolorze fuksji i będzie bosko

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
właśnie się dowiedziałam, że w sierpniu nie ma peonii nie wiem jakie kwiaty teraz wybiorę! kurcze, to psuje mi cały zamysł na dekorację ....

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

cukraktywna, zobacz, co znalazłam dla Ciebie http://media-cache-ak1.pinimg.com/73...7269610232.jpg
też chcialam i kocham peonie i też się załamałam gdy odkryłam, że nie ma ich w sierpniu coś wymyślimy i będą na naszych weselach

Cytat:

O tak!! skoro są w sierpniu to...chyba mam na nie charpkę
dla mnie jakieś takie cmentarne te kwiaty są
Cytat:
Czy godz. 16 na ślub kościelny w środku lata to za późno "bo goście będą głodni"?
my chcemy właśnie 16, taka optymalna godzina
Cytat:
Ja się opalam mega szybko i zawsze jestem z tych 'ciemniejszych'

Zapodam Wam przykład zdj. robione 28 sierpnia także końcówka wakacji...

Właśnie, ślub mam pod koniec sierpnia, więc przez całe wakacje będę musiała uważać, bo nie chcę być aż tak opalona na ślubie, nie chcę kontrastować z suknią

co chwilę Wam wrzucam jakieś zdjęcia przykładowe, muszę się z tym opanować!
MURZYN!!! ode mnie się słońce odbija, najlepiej mi się opala na krem bambino albo nivea

nadrobiłam mniej więcej
wczoraj caly mój rok podszedł do zerówki na którą nie chciało mi się uczyć, więc i ja podeszła, dostałam do łapki ściągę, pan mgr dostał ciastka i gazetki (nigdy nie widziałam tak ucieszonego człowieka :P ) no i napisałam i zdałam co prawda tylko 3,5 ale raczej poprawiać tego nie będę jeszcze to przemyślę
TŻ ciągnie mnie teraz do znajomych na małe piwo, ale pójdę tylko ze względu na ich córeczkę którą uwielbiam z wzajemnością

miłego wieczorku wam życzę i do zobaczenia jutro, będę na bieżąco, bo w pracy będę
Stary 2013-05-12, 18:27   #1604
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
i chciałabym przy każdej sałatce i cieście postawić tabliczki co to jest, bo czasami niby ładne a nie smakuje

MURZYN!!! ode mnie się słońce odbija, najlepiej mi się opala na krem bambino albo nivea

wczoraj caly mój rok podszedł do zerówki na którą nie chciało mi się uczyć, więc i ja podeszła, dostałam do łapki ściągę, pan mgr dostał ciastka i gazetki (nigdy nie widziałam tak ucieszonego człowieka :P ) no i napisałam i zdałam co prawda tylko 3,5 ale raczej poprawiać tego nie będę jeszcze to przemyślę
Świetny pomysł z tymi tabliczkami do sałatek... Saama często zastanawiam się jaka to jest... a dziwnie to wygląda jak człowiek przygląda się miseczce więc na pewno 'odgapię' pomysł jeśli pozwolisz

co do murzyna... to wyobraź sobie jak co roku niszczy mi się skóra... Trudno jest unikać słońca, jeżdząc na rowerze, a o filtrach zapominam

I gratki za zdanie egzaminu dużo jeszcze ich masz?

Stary 2013-05-12, 18:34   #1605
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
genialny pomysł!

Stary 2013-05-12, 18:35   #1606
velika
Winter is coming

A jakie kwiatki będą pod koniec czerwca? Na kwiatkach się nie znam wcale, nie lubię ich i specjalnie nie mam żadnej wizji bukietu ani dekoracji, więc nie będę wydziwiać, tylko wezmę, co będzie swoją drogą przeglądam właśnie stronki dekoratorów w mojej okolicy, coś strasznego :/ Sama się dekoracji nie podejmę, bo mam dwie lewe ręce do czegoś takiego, ale nic mi się nie podoba tak na serio zajmę się tym we wrześniu, ale już się boję.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:37   #1607
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:

w reserved/mohito są teraz śliczne kremowe/białe sukienki. i jest spory wybór

Cytat:
Witam się

A my mamy na godz. 17
wahaliśmy się między właśnie 16, a 17, ale wygrała ta druga godzina ze względu na to, że ślub mamy 30 sierpnia, więc woleliśmy ominąć duchotę i w moim przypadku spływanie makijażu nie wiadomo jaką będziemy mieć pogodę, ale o godz. 17 jest chłodniej, niż o 16 w razie w więcej czasu będziemy mieć też na wyspanie się i przygotowania

choć godzina 16 mi się bardzo podoba

Goście będą mogli zjeść obiadek u siebie w domach ja zawsze tak robię przed weselami i nie umieram wówczas z głodu
my też w 17tą celujemy zastanawialiśmy się nad 16tą ale stwierdziliśmy, że u nas dużo przyjezdnych i lepiej dla nich później

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
ja mam kostiumy z H&M co roku i co roku powtarzam sobie, ze to juz ostatni raz bo jakosciowo sa fatalne.
Do konca urlopu nie docieraja nawet, porozciagane majtki, kolor blednie :/
nie zgadzam się :P mam kostium z HMu, przeżył całe wakacje w Chorwacji i jest jak nowy nic się z nim nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Zadumana Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny piszecie jak oszalałe nie zdąze tego wszystkiego nadrobić

Melduje się po długiej nieobecności, przez moja prace mgr nie mam na nic czasu, a wieczorem padam jak mucha dziś mam chwilkę- mówię , wejdę a potem znów do pisania. Jednak kiedy sie obronie bede tu codziennie

Jutro mam spotkanie z panem z naszego zespołu, dajemy zadatek i następna sprawa załatwiona potem szukam fotografa, bo zostało mi dokładnie 363 dni
gratulacje

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:38   #1608
ijaa
Zakorzenienie

Kurde.. przegapiłam 350 dni do ślubu! Damn It!

Stary 2013-05-12, 18:39   #1609
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie się dowiedziałam, że w sierpniu nie ma peonii nie wiem jakie kwiaty teraz wybiorę! kurcze, to psuje mi cały zamysł na dekorację ....

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

cukraktywna, zobacz, co znalazłam dla Ciebie http://media-cache-ak1.pinimg.com/73...7269610232.jpg
podobne do peoni są też bodajże róże angielskie i jeszcze jakieś jedne na A ale nie pamiętam nawy może Myha pomoże

byliśmy dziś z TŻtem w CH i przy okazji wstąpiliśmy do apartu, żeby zapytać o odnowienie mojego pierścienia mocy i przy okazji stwierdziliśmy, że pomierzymy obrączki... i założyliśmy jakieś pierwsze z brzegu.. i tak patrzyłam na te nasze ręce i takie dziwne uczucie mnie ogarnęło.. dotarło do mnie, że to się dzieje na prawdę, że bierzemy ślub !!
w sumie to chyba taki pierwszy moment od początku, kiedy dociera do mnie cała powaga tego wszystkiego.

17.02 16.09
[*][*][*]

Edytowane przez Loczek_brown
Czas edycji: 2013-05-12 o 18:42
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:41   #1610
velika
Winter is coming

A ja dziś kupiłam kostium kąpielowy w tesco, ale taki sportowy na basen, bo już mi ze starego cycki wypływały :/ Dwuczęściowych nawet nie szukam, przymierzyłam dziś z ciekawości 75 D w tesco opalanie i morze nie dla mnie, nawet jak bym chciała, to kostiumu sobie nie kupię...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:45   #1611
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

aniuska18032 suknie 2 i 3 OK z przewagą drugiej. Pierwsza wygląda jakbyś pożyczyła od babci z jej ślubu.

Cytat:

w drugiej pięknie bardzo Ci ten fason pasuje
To myślicie, że coś takiego mogłabym sobie uszyć ? http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3750
http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3730
http://www.morilee.com/Bridals/angelina_faccenda/1262

Taka góra mi się marzy a dół nie zbyt 'księżniczkowaty' , dość prosty jak w tej sukni numer 2 - skoro uważacie w większości, że pasuje mi taki fason
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bg_1252-045.jpg (50,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bg_1252-136.jpg (52,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bg_1273-222.jpg (51,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bg_1957_0024.jpg (66,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bg_1957_0148.jpg (56,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bg_5109-009.jpg (60,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie-slubne-na-miare-040.jpg (42,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wy,arzopna1.jpg (27,0 KB, 5 załadowań)

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-05-12 o 19:08
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:47   #1612
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A ja dziś kupiłam kostium kąpielowy w tesco, ale taki sportowy na basen, bo już mi ze starego cycki wypływały :/ Dwuczęściowych nawet nie szukam, przymierzyłam dziś z ciekawości 75 D w tesco opalanie i morze nie dla mnie, nawet jak bym chciała, to kostiumu sobie nie kupię...
U mnie z kolei nie ma problemu z miseczkami, a obwodem o ile znajdę wszędzie miseczkę - swoje standardowe B, o tyle obwód jest zazwyczaj w 75 w górę... Jak jest 70 to też zazwyczaj przyduże, a znalezienie 65 graniczy z cudem. Ten co kupiłam w h&m jest akurat 70 i to pierwsza 70 która na mnie pasowała... a namierzyłam się ich mnóstwo! Już nawet nie wybrzydzałam w kolorach i fasonach. Mierzyłam dosłownie wszystko. Ja nie wiem... rozmiar rozmiarowi nierówny!;/
Mogłabyś mi oddać trochę swoich piersi

Stary 2013-05-12, 18:47   #1613
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
byliśmy dziś z TŻtem w CH i przy okazji wstąpiliśmy do apartu, żeby zapytać o odnowienie mojego pierścienia mocy i przy okazji stwierdziliśmy, że pomierzymy obrączki... i założyliśmy jakieś pierwsze z brzegu.. i tak patrzyłam na te nasze ręce i takie dziwne uczucie mnie ogarnęło.. dotarło do mnie, że to się dzieje na prawdę, że bierzemy ślub !!
w sumie to chyba taki pierwszy moment od początku, kiedy dociera do mnie cała powaga tego wszystkiego.

Ja też jak ostatnio byłam z Tż'tem w Aparcie jak odbieraliśmy pierścionek z reklamacji (ale nie zaręczynowy) to patrzyliśmy na obrączki, nie mierzyliśmy ale tak oglądaliśmy ...i to takie przyjemne było !

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-05-12, 18:50   #1614
say-hello
Zakorzenienie

patrzcie jaki fajny patent dla PMek, które chcą przebierać suknię ślubną podczas wesela:

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
podobne do peoni są też bodajże róże angielskie i jeszcze jakieś jedne na A ale nie pamiętam nawy może Myha pomoże
już usłyszałam kilka propozycji, najbardziej mi się dalie spodobały
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Kurde.. przegapiłam 350 dni do ślubu! Damn It!
ale i tak gratulacje!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:54   #1615
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie z kolei nie ma problemu z miseczkami, a obwodem o ile znajdę wszędzie miseczkę - swoje standardowe B, o tyle obwód jest zazwyczaj w 75 w górę... Jak jest 70 to też zazwyczaj przyduże, a znalezienie 65 graniczy z cudem. Ten co kupiłam w h&m jest akurat 70 i to pierwsza 70 która na mnie pasowała... a namierzyłam się ich mnóstwo! Już nawet nie wybrzydzałam w kolorach i fasonach. Mierzyłam dosłownie wszystko. Ja nie wiem... rozmiar rozmiarowi nierówny!;/
Mogłabyś mi oddać trochę swoich piersi
Pomyśl sobie, że ja w żadnym staniku dobrze nie wyglądam a przynajmniej nie znalazłam takiego w którym bym dobrze wyglądała...ciężko z tym jak się wygląda jak chłopiec

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
patrzcie jaki fajny patent dla PMek, które chcą przebierać suknię ślubną podczas wesela:

Fajne!

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-05-12, 19:34   #1616
Agata_2810
Raczkowanie

Kochane przepraszam że nie pisze, ale nie mam ostatnio humoru w ogóle, prawie wcale nie włączam kompa:/
pochwalę sie tylko że do ślubu zostało nam 489 dni, a więc jest już 4 z przodu
postaram się Was podczytywać i tak samo postaram się podczytywać co u dziewczyn z klubu.
Jak będzie lepiej mam nadzieję że będe więcej pisać.
Stary 2013-05-12, 19:59   #1617
monikkad
Wtajemniczenie

Ja jestem wykończona, bo zjeździe na uczelni... I w ogóle mam parszywy humor.

Co do błogosławieństwa będziemy mieć. Jeszcze nie wiem w jakiej formie, ale pewnie tak tradycyjnie.
Stary 2013-05-12, 20:07   #1618
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam! Weekend w domu z TŻ , wspólne poranki i zasypianie wspaniałe i znowu czekanie na następny weekend, ale tym razem kolej TŻ. Dostaliśmy dwa zaproszenia w ten weekend na wesele w czerwcu i sierpniu.

Zamówiliśmy obrączki Ja 8, choć trochę luźna, TŻ 24.
Błogosławieństwo na pewno będziemy mieć u mnie w domciu.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:09   #1619
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
To myślicie, że coś takiego mogłabym sobie uszyć ? http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3750
http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3730
http://www.morilee.com/Bridals/angelina_faccenda/1262

Taka góra mi się marzy a dół nie zbyt 'księżniczkowaty' , dość prosty jak w tej sukni numer 2 - skoro uważacie w większości, że pasuje mi taki fason
Myślę, że tak. Też uważam, że w drugiej sukni jest Ci najlpiej

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:10   #1620
monikkad
Wtajemniczenie

Mam mega ochotę olać w przyszły weekend wszystko i powiedzieć TŻ-towi, żeby przyjechał w piątek po pracy (o 15.00 by u mnie był) i wrócił w niedzielę wieczorem

Jak się to okaże jakkolwiek realne to tak zrobię i walę już wszystko ;] Mam dość ciągłeg ślęczenia nad kserówkami, uczenia się i w ogóle. Całą majówkę kończyłam licencjat. Kurde nie wiem noo, zrobić tak ? :PPP

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości