|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja robiłam test z TŻ, no i wyszła druga kreska blada, ja się popłakałam, bo nie planowaliśmy malucha tak szybko. TŻ się cieszył więc zaczął mnie przytulać i pocieszać. Jak trochę ochłonęłam powiedziałam, że musimy zrobić drugi, bo ta blada kreska mnie nie przekonała. W drodze do apteki już zaczęliśmy sobie trochę na ten temat żartować. Później musieliśmy trochę odczekać, bo nie miałam czym sikać
znowu blada kreska wyszła. Trzeci test zostawiłam na rano. Kolejna blada kreska wyszła, ale już raczej nie miałam wątpliwości. Umówiliśmy się na wizytę na dwa dni później bo chcieliśmy iść z TŻ razem. No i już się maleństwo pokazało. |
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a ja to poszłam dopiero 25tego lutego do gina, 16 zrobiłam bete ale wynik miałam chyba 19tego. ale jak weszłam to gin powiedział, ze zawcześnie i nic nie bedzie widać. . . Ps. jak kłuje mnie przy oddychaniu to co to znaczy? kłuje mnie w żebrach ale czuje to na plecach trochę nad nerką.. tzn. tam kiedyś była nerka bo podobno w ciąży to się narządy przemieszczają ![]() O maatko jak boli . moje dziecko na babystrology od jakiś 3 dni siedzi cały czas po turecku
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-12 o 18:48 |
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Ide poczytac
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się podobają bezowo-biale body takie uni, bo nie wiem czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka no i kocyki tez się wydaja fajne ![]() Może z przemeczenia Cie boli?? Hmmm....
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
troche boli nadal, jak opieram się o krzesło to już w ogóle.
![]() Mam tak zapchane zatoki że oddychać nie umiem. Mam nadzieję, że te objawy przeziębienia nie są groźne dla maluszka i te bóle w żebrach nie łączą się z gardlem głową i zatokami i temperaturą. ..
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę zobaczyć jak moje pewnie też po turecku siedzi
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, nadrobiłam Was po łebkach bo od piątku trochę naprodukowałyście.
My wróciliśmy dzisiaj z wesela, przespałam później w domu chyba 5 godzin, na weselu było super, dałam radę zatańczyć chyba 3 szybsze tańce a tak to wolniutkie, dzisiaj troszkę brzuszek rano ciągnął jakbym zakwasy miała ale już jest ok. Bawilśmy się naprawdę fajnie, wytrzymałam do 2:30 powiem Wam że potem mnie już tak spanie łamało, że zasnęłam w momencie. No i co najcudowniejsze chyba od tych moich wygibasów pobudziłam malucha, ponieważ wczoraj pierwszy raz poczułam jak mnie kopie, nie jakieś wielkie kopniaki tylko takie jakby szturchanie ale poczuł to też mąż i to dwa razy I na 100 % to nie był żołądek i jelita tylko bejbik Anoula proszę dopisz mi na liście wizyt 28.05 g. 15:25 USG połówkowe
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to super, że się wybawiłaś i to jeszcze z takim bonusem `idę poskakać, może mój się ruszy.`
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Perfuzja po weselichu? |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieli nas zaledwie 2 dni jeszcze 20 minut.................... ..
|
|
#1121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to też tak sobie wyobrazalam,ale bylam tak pewna,ze będzie jedna kreska,ze nawet ręka mi nie zadrżała...szczególnie,ze już to był chyba 10 test w ciągu kilku miesięcy i wyszłam z łazienki,a M. do mnie: i co nie ma dzidziusia? ja: no wlasnie jest... on: nie wierzę i się nabijal czy 2 kreski to są bliźniaki;pmało romantycznie...uwierzyl dopiero po wizycie u gina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszyscy mi mowia,ze super w niej wyglądam,a kosztowala chyba 5 zl z tym kluciem to nie wiem ![]() ![]() a ja nie miałam bety
|
|||
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w szoku,myślałam że będę mieć problemy z zaciążeniem,zwłaszcza że leczyłam długo prolaktynę. Ale bardzo bardzo się ucieszyłam. Ja też nie miałam bety |
|
|
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak czytam o Waszym testowaniu to od razu mnie wzięło na wspominki
![]() Ja robiłam test kilka dni przed terminem @, z popołudniowego moczu... totalnie na spontanie, test miałam w szafce więc mnie poniosło i go zrobiłam... (to był Nasz 7cs więc na nic się nie nastawiałam ale jakaś iskierka nadziei była) ![]() Na początku patrze,patrze nic nie ma... po chwili ujrzałam drugą jaśniutką kreseczkę.. ale myślę może mam przewidzenia...,więc poszłam do pokoju i wzięłam go pod światło dzienne no i ciągle była ta kreska...Ręce mi drżaly,chwyciłam za tel i od razu zadzwoniłam do Tż,że wyślę mu zaraz mms-a z tym testem, on też widział tą kreskę... więc nie wytrzymałam, ubrałam się i poleciałam na betę, po 1,5h razem z Tż odebraliśmy wynik i wtedy wszystko stalo się oczywiste ![]() Jutro od rana mam sporo spraw do załatwienia więc już teraz 3mam mocno kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-12 o 20:50 |
|
|
|
#1124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mierzył,bo mówił, żena następnej wizycie czyli w 19 tyg bedzie mierzyl całe ciałko D Powiedział, że na oko ma napewno 10cm z groszem
|
|
|
|
|
#1125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Ale wolny dzien szybko leci...ehh. Byliśmy z mężem na małych zakupkach, trochę ogarnęliśmy chatę i już wieczór ![]() Dzidzia nie umiem odczytywać usg gdybys nie pokazała co ijak to nigdy bym sie nie domyśliła co jest co Dzastin zakupu autka, niech się dobrze sprawuje Maomami super, że się wybawiłas na weselichu i na dodatek dzidziuś postanowił pofikać Cytat:
Biorę teraz 1 x dziennie i już nawet śluzu mniej ![]() Cytat:
![]() Ja uwielbiam jeździć i do tej pory śmigam Cytat:
Cytat:
Gratuluję II kreseczek!!
|
||||
|
|
|
#1126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poleciała mi je właśnie babeczka z doradztwa laktacyjnego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Acha i jeszcze im większy brzuch tym bardziej się budziłam w nocy. Przy każdej zmianie pozycji - pobudka. Tak że nie pamiętam już kiedy całą noc przespałam ciągiem, ale to musiało być gdzieś na początku pierwszej ciąży, czyli jakieś 1.5 roku temu
|
|||
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja się boję tego wstawania...ze mnie śpioch przeogromny.Chyba się już muszę zacząć programować na inny tok
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nadrabiać ale jakoś opadłam z sił, byliśmy dzisiaj z TŻtem na komunii i chociaż nie robiłam przez cały dzień nic specjalnego jestem okropnie zmęczona i usypiam na siedząco.
Na szczęście jestem już u siebie w domu i w końcu się porządnie wyśpie w moim własnym łóżku .Rano wybieram się do biedronki (chyba że zmienią mi się plany to wybiorę się później) ale jak tylko wrócę do domu od razu dam znać czy warto kupić kocyk i resztę I tak na wszelki wypadek jakbym rano tutaj nie zaglądnęła, trzymam mocno kciuki za jutrzejsze wizyty !
|
|
|
|
#1129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zaczne od tego ze chyba oszalalłyście - mnie ne było 24 godziny a tu tyle ? :O Przesiedziałam dzień u mamy , mój Tż oficjalnie opił zdrówko córeczki , a my szukałyśmy łóżeczka i przewijaka i znalazłyśmy . Jutro już będą , ja chyba sama oszalałam
Teraz zacznę nadrabiać .. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle to chyba coś mnie bierze , kicham jak oszalała , mam nadzieje że tylko mi się zdaje. Mam do Was pytanie .. Jestem w UK i z lekami mam tu różnie . Teściowa moja nie długo przyjeżdża i pomyślałam ze może przywiozła by mi polskie lekki takie przydatne dla maluszka , dostępne bez recepty. MOże pomogłybyście mi skompletować taka mini apteczkę dla maluszka? Wiem już że potrzebuje wodę morską do noska , Linomag i ..? Tymczasem ja lece dalej nadrabiać ..
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
za wizyty jutrzejsze ![]() Czekamy na same dobre i piękne wiadomości!!! |
|
|
|
#1131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do testów ciążowych .. ja nie pwiedziałam nikomu że go robię .. Było to zaledwie miesiąc po poronieniu , każdy się nademną użalał jednocześnie sam na swój sposób przezywając sytuację . Jak powiedziałam o dwóch kreskach , to patrzyli na mnie z politowaniem , ze smutkiem .. Wszyscy myśleli że dalej sobie nie poradziłam , że mi się wydaje , że hormony z poprzedniej ciąży jeszcze dają fałszywy wynik testu .Ja nie zwątpiłam ani przez sekundkę .. Uwieżyli mi dopiero po 3/4 tygodniach gdy zobaczyłam na usg bijące serduszko .. Za pierwszym razem było inaczej , śmialiśmy się i płakaliśmy jednocześnie. Było super uff .. skończyłam . Ide spać . Kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-05-12 o 23:44 |
|||
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Piękne i życzę miłego dnia ja dzisiaj pracuję do 16, nie chce mi się przeokrutnie ale jak mus to mus.
Miłego dnia, kciukasy za udane wizyty. |
|
|
|
#1133 |
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczyny.
Mya bo ty mialas jasniejsza druga kreseczke (moze inne dziewczyny tez?) czy i jesli powtarzalas test to po jakim czasie wyszly ci rownie wyrazne? Dzisiaj zrobilam tez,mialam dwupak testow,wiec ten sam co przedwczoraj,ale ta kreska jest taka sama,tzn widac ja bez problemu,ale slabsza. Dzisiaj kupie test elektroniczny i jutro go zrobie.
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Za wszystkie dzisiejsze wizyty mocne
!
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana Mamusie
![]() Właśnie wcinam śniadanko,ćórę sprzedałam wczoraj wieczorem babci,zeby dzis w deszczu po nią nie musiała iść,czuje się dziwnie w domu... Tak cicho i spokojnie,mogłam w łóźku dłużej poleżeć Nie chce mi się do pracy iść>>>![]() Dziękuje bardzo za miłe słowa pod adresem mojej córeczki Nie będę ukrywać-dla mnie tez jest śliczna Tylko wciąz nie wiem ko kim?![]() babku mam nadzieję,że energia od Ciebie szybko do mnie dotrze.Dla pewności wyslij kurierem,a nie pocztą ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Ja zrobiłam test w "Dzień Kobiet"najpiękniejszy prezent jaki mogła dostać kobieta ![]() Pierwszy z córa i ten drugi zrobiłam w tej samej toalecie w pracy ![]() Od razu wyszły dwie piękne kreski
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak już tak piszecie o testach to i ja opisze jak ja zrobiłam. Ogólnie powtarzałam wszystkim że jakbym była w ciąży to bym się z tego baaaardzo cieszyła. Okresu nie miałam od stycznia a był 22 marzec i koleżanka napisała mi smsa że jest w ciąży, coś mnie ruszyło że przecież tyle czasu okresu nie miałam i że przydałoby się zrobić test. Zrobiłam i wmawiałam sobie że będzie jedna kreska, patrze a tu druga się pojawia wpadłam w panikę i zadzwoniłam do koleżanki i zaczęłam płakać, a jak już się uspokoiłam to zaczęłam skakać z radości. TŻtowi powiedziałam 2 dni później bo się bałam jego reakcji . 5 dni później zobaczyłam serduszko i był to już 9 tydzień W biedronce jeszcze nie byłam bo dopiero wstałam, jak się troszkę ogarnę to pójdę i dam Wam znać
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-13 o 08:25 |
|
|
|
#1137 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Gratuluję wszystkim udanych wizyt, poznania płci i pierwszych ruchów! Wczoraj miałam dość spory problem w toalecie.. Zjadłam na obiad biały ryz i panierowane kawałki kurczaka i mnie zatkało Lecę zaraz do Biedronki zobaczyć te rzeczy dla maluszków. Cytat:
![]() rybko proszę o wpisanie chłopaka Jakbt się zmieniła płeć to poproszę o zmianęCytat:
Ogólnie o po przepłynięciu jednego basenu żabką łapałam zadyszkę i musiałam chwilę odczekać aby mi się oddech uspokoił. Cytat:
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Witam rano
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty Zmykam bo mam biegunkę
|
#1139 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio sobie uświadomiłam, że mój maluszek pojawi się na świecie ok. miesiąc przed moimi 30 urodzinami a ja zawsze powtarzałam, że chciałabym mieć dziecko przed 30-tką
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

znowu blada kreska wyszła. Trzeci test zostawiłam na rano. Kolejna blada kreska wyszła, ale już raczej nie miałam wątpliwości. 

Ślub 25.08.2012 

),a ma 0,5% alkoholu.Absolutnie nie tknęłabym innego alkoholu tzn.lampki wina czy łyka piwa,a mnóstwo kobiet w ciązy niestety ma takie podejście,że od czasu do czasu to można.
Jak w ogóle nie cierpię, to jeśli trzeba prasowac firanki, to już nie znoszę