Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 20:58   #3781
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko
Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Dziewczyny, nie wiem czy Wy macie, ale ja prowadze, tak dla inspiracji, takze jesli macie ochote http://pinterest.com/ciachorowski/for-the-wedding/
Stary 2013-05-12, 20:58   #3782
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Cytat:
Napisane przez babti Pokaż wiadomość

I powiem nieskromnie, że troszkę jest czego zazdrościć Ale poza sezonem
TŻ urodzony nad morzem, ma tam rodzinę więc korzystamy i jeźdźimy do ukochanej Babci. Oby jak najdłużęj. W zeszłym roku byliśmy jesienią, ale taką jeszcze wczesną i ciepłą (wrzesień był piękny w zeszłym roku). Teraz nie wiem kiedy pojedziemy.
Stary 2013-05-12, 21:05   #3783
bride88
Zadomowienie

wrzucam nasze menu weselne (zdjęcia na dole)

Na wstępie napiszę, że mamy wesele jednodniowe, płacimy 180zł za osobę, w tym mamy obiad dwudaniowy, 3 dania gorące, kawa herbata napoje zimne bez ograniczeń, ciasta, owoce, zimna płyta (6 pozycji do wyboru), przywitanie chlebem i szampanem. My musimy kupić alkohol(wiadomo), tort i paczki do rozdania dla gości. Chcemy też dobrać stół wiejski dodatkowo płatny 1700zł. Lodów nie bierzemy (dodatkowo płatne 15zł od osoby).
Menu na zdjęciach poniżej jest tylko przykładowe podane przez lokal, my możemy dokonać zmian, np nie ma jakiejś sałatki jaką lubimy to nam zrobią itp. I teraz tak, z tego co jest to ja tak powybierałam, doradźcie czy dobrze i o jakich godzinach to podawać. Dodam, że mamy ślub w Kościele o 15, zejdzie tam gdzieś do ok 16, 30-40 minut zajmie dojazd do lokalu, gdzie goście będą nam tam składać życzenia, więc myślę, że do obiadu usiądziemy gdzieś o 17:15-17:30.

Obiad:
danie pierwsze:
rosół z kury z makaronem
danie drugie:
filet z kurczakaotulinie z boczku
kotlet de volaille
schab soute z ananasem zapiekany z serem i żurawiną
pieczeń wieprzowa po bawarsku
purre z koperkiem i jeszcze jedna pozycja do wyboru tylko co???
Sałatki do obiadu
tu na pewno chcemy 2 rzeczy których nie ma w menu a mianowicie:
mizeria i klasyczna sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki itp (a nie jakaś fasolka czerwona)
oraz kapusta zasmażana lub ćwikła z chrzanem
Przekąski zimne (tzw zimna płyta) muszę wybrać coś co nie pojawia się na typowym wiejskim stole bo ten dodatkowo dokupujemy
6 pozycji:
- zestaw mięs pieczonych
- śledź po królewsku
- schab w galarecie
- sałatka grecka
- sałatka z pieczonym kurczakiem i sosem koktajlowym
- sałatka capresse
Pierwsze danie gorące:
- rolada drobiowa w otulinie z boczku
- kluski śląskie
- kalafior/brokuły zapiekany pod beszamelem
Drugie danie gorące:
- rubinowy barszcz czerwony z krokietem
Trzecie danie gorące:
- gołąbki w sosie pieczarkowym

Nie mam pojęcia czy dobrze to dobrałam. Jeśli obiad będzie o 17:15 - 17:30 to o jakich godzinach gorące dania, tort?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0623.jpg (87,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0625.jpg (97,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0624.jpg (93,9 KB, 2 załadowań)
bride88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:09   #3784
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ej no... jestem dziś przezroczysta....

asia nie płacz. Nie wiedziałam, że do Twojej sukni musi być bardotka. Przecież masz ramiączka? Byłaś w atlanticu? Bo tam też mają ładne bardotki ślubne

mijode zobacz w necie jest kalkulator, ile napojów potrzeba. Pamietam, że tam jest stosunek cola sprite mirinda 60% 20% 20% ale nie pamiętam jak ilościowo.
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:10   #3785
burlesque90
Zakorzenienie

Zjadłam

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:11   #3786
bride88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Wpisujta się
wpisałam się, mamy w ten sam dzień ślub
Stary 2013-05-12, 21:12   #3787
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bride88 Pokaż wiadomość
my płacimy 2000zł, nie pamiętam ile jest dokładnie wszystkich zdjęć na płycie ale chyba 1500, 150 zdjęć ma być w albumie z tego co pamiętam, a 40 zdjęć dużych ma być w osobnym albumie z sesji ślubnej robionej w inny dzień po ślubie

PERFUZJA wszystkiego najlepszego, gratuluję

no właśnie zastanawiam się jakby to wyglądało bo mój kok jest bardzo nisko więc "efektu maryjki" by nie było, tylko, że wtedy welon zasłoni całą fryzurę...

hmm tylko moja fryzura jest tak nisko, że nie mam pojęcia jak pod spód się welon zmieści...

ja teraz myślę od menu weselnym, mam listę z lokalu i muszę wybrać a nie mam pojęcia jak to zrobić, może wkleję za chwilę to coś doradzicie?
Do Twojej fryzury welon tylko od góry. Od dołu będzie wyglądało jakby Ci coś pełzło po szyi
Stary 2013-05-12, 21:13   #3788
VwVampirka
Zakorzenienie

Tez sie wpisalam :d

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:16   #3789
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
asia nie płacz. Nie wiedziałam, że do Twojej sukni musi być bardotka. Przecież masz ramiączka? Byłaś w atlanticu? Bo tam też mają ładne bardotki ślubne

mijode zobacz w necie jest kalkulator, ile napojów potrzeba. Pamietam, że tam jest stosunek cola sprite mirinda 60% 20% 20% ale nie pamiętam jak ilościowo.
http://wesele.plock.pl/wesele-8.html
Stary 2013-05-12, 21:20   #3790
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Cytat:
wrzucam nasze menu weselne (zdjęcia na dole)

Na wstępie napiszę, że mamy wesele jednodniowe, płacimy 180zł za osobę, w tym mamy obiad dwudaniowy, 3 dania gorące, kawa herbata napoje zimne bez ograniczeń, ciasta, owoce, zimna płyta (6 pozycji do wyboru), przywitanie chlebem i szampanem. My musimy kupić alkohol(wiadomo), tort i paczki do rozdania dla gości. Chcemy też dobrać stół wiejski dodatkowo płatny 1700zł. Lodów nie bierzemy (dodatkowo płatne 15zł od osoby).
Menu na zdjęciach poniżej jest tylko przykładowe podane przez lokal, my możemy dokonać zmian, np nie ma jakiejś sałatki jaką lubimy to nam zrobią itp. I teraz tak, z tego co jest to ja tak powybierałam, doradźcie czy dobrze i o jakich godzinach to podawać. Dodam, że mamy ślub w Kościele o 15, zejdzie tam gdzieś do ok 16, 30-40 minut zajmie dojazd do lokalu, gdzie goście będą nam tam składać życzenia, więc myślę, że do obiadu usiądziemy gdzieś o 17:15-17:30.

Obiad:
danie pierwsze:
rosół z kury z makaronem
danie drugie:
filet z kurczakaotulinie z boczku
kotlet de volaille
schab soute z ananasem zapiekany z serem i żurawiną
pieczeń wieprzowa po bawarsku
purre z koperkiem i jeszcze jedna pozycja do wyboru tylko co???
Sałatki do obiadu
tu na pewno chcemy 2 rzeczy których nie ma w menu a mianowicie:
mizeria i klasyczna sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki itp (a nie jakaś fasolka czerwona)
oraz kapusta zasmażana lub ćwikła z chrzanem
Przekąski zimne (tzw zimna płyta) muszę wybrać coś co nie pojawia się na typowym wiejskim stole bo ten dodatkowo dokupujemy
6 pozycji:
- zestaw mięs pieczonych
- śledź po królewsku
- schab w galarecie
- sałatka grecka
- sałatka z pieczonym kurczakiem i sosem koktajlowym
- sałatka capresse
Pierwsze danie gorące:
- rolada drobiowa w otulinie z boczku
- kluski śląskie
- kalafior/brokuły zapiekany pod beszamelem
Drugie danie gorące:
- rubinowy barszcz czerwony z krokietem
Trzecie danie gorące:
- gołąbki w sosie pieczarkowym

Nie mam pojęcia czy dobrze to dobrałam. Jeśli obiad będzie o 17:15 - 17:30 to o jakich godzinach gorące dania, tort?

A na obiad nie masz to samo co pierwsze danie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:25   #3791
bride88
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
A na obiad nie masz to samo co pierwsze danie?

na pierwsze danie mam wybrać po jednej pozycji z podanych do wyboru składników dania obiadowego, czyli oczywiście trzeba wybrać inne pozycje niż wybrałam do obiadu

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Do Twojej fryzury welon tylko od góry. Od dołu będzie wyglądało jakby Ci coś pełzło po szyi
hmmm no dokładnie, w tej mojej fryzurze nie widzę możliwości wpięcia welonu pod kok

Edytowane przez bride88
Czas edycji: 2013-05-12 o 21:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 21:32   #3792
eszanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Longlife Pokaż wiadomość
Hej i jak tęsknicie? :P
Mam pytanie i nadzieję, że uda mi się je zadać kultutalnie . Czy Wasi ojcowie prowadzą Was do ołtarza czy idziecie tam ze swoimi mężczyznami?
Mnie prowadzi tato

A tak w ogóle to sama w to nie wierzę, ale... usadziliśmy gości

Juto mamy poniedziałek, mój ostatni panieński a ja nawet nie wiem jak powinnam rozplanować ten tydzień kijowa ze mnie Panna Młoda
Stary 2013-05-12, 21:36   #3793
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie i nadzieję, że uda mi się je zadać kultutalnie . Czy Wasi ojcowie prowadzą Was do ołtarza czy idziecie tam ze swoimi mężczyznami?
idę z tatą. u nas tak sie robi w regionie.,
Cytat:
Napisane przez Kamiletta Pokaż wiadomość
dziewczyny, a bedziecie mialy slubne tablice rejestracyjne bo ja zamowilam, a teraz nie wiem czy to dobry pomysl po przeczytaniu watku na ten temat. nigdy nie pomyslalam, ze za to grozi mandat, nie zastanawialam sie po prostu nad tym, a nie chcialabym problemow na slubie. z drugiej strony prawie kazdy ma takie tablice na slubie i chyba nic sie nie dzieje, prawda?
ja bede miała i nie słyszałam o żadnym mandacie z tego tytułu...
Cytat:

.
a widzisz, atlantica ominęłam, bo stwierdziłam że tam pewnie nic nie będzie
muszę mieć. z przodu moja sukienka na dosyć masywne ramiączka, ale z tyłu przechodzą one w cienkie zdobione paseczki, na dodatek schodzą lekko do środka i podczas ostatniej przymiarki ramiączka wystawały. muszę coś kupić przed wizytą u krawcowej

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:46   #3794
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduję sie juz jako pani G.

Dziękuje za wszystkie życzenia, to naprawdę strasznie miłe! No i oczywiscie, Naiat, Yavanno, Cowie było mi bardzo, bardzo miło, ze przyszlyscie.

Wszystko sie udało, goście zachwyceni. Ja nie powiem, pare ładnych niedociągnięć widziałam, ale juz tego nie zmienię. I bardzo dobrze, bo powiem Wam, ze było super, ale drugi raz nie chciałabym tego wszystkiego planować i przeżywać

Mamy cały dom i prezentach i alkoholach, nawet nie wiem gdzie jest mój laptop, wiec o porządnej relacji na razie nie mam mowy, bo zajmie duuuuzo czasu. Ale obiecuje, ze jak tylko sie troche ogarniemy to napisze

A na pogodę nie narzekam ani troche. Gdyby było ciepłej to umieralabym z gorąca w mojej kiecce. I nie padało w żadnym z ważnych momentów, troche deszczu wieczorem nie zaszkodziło
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Jedna rzecz do przodu:

1 czytanie: http://www.slubomania.pl/index.php/slub/169-1czytnie7
2 czytanie: http://www.slubomania.pl/index.php/slub/176-2czytanie4 nie może teggo u nas braknąć
muszę jakoś mojego tżta znowu na czytania namówić... znaczy spróbować... bo jest strasznie na nie...
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Będą magiczne

Ale ze mnie baba. Zapomniałam podzielić się niusem. Jak wiecie, mój kuzyn fotograf będzie nam robił zdjęcia. Zapytaliśmy się ile nas policzy (bo mi tak głupio było mi prosić go o prezent) i on am mówi, że to będzie prezent. Oprócz tego będziemy mieć również oczywiście sesję.
Mało tego: rozpoczyna współpracę z drugą fotografką i w ramach testów ona będzie z Michałem robić nam zdjęcia na ślubie i weselu. Czyli za free mamy dwóch fotografów. Strasznie się cieszę.

Cytat:
tatuś mnie poprowadzi
Cytat:
dziewczyny, a bedziecie mialy slubne tablice rejestracyjne bo ja zamowilam, a teraz nie wiem czy to dobry pomysl po przeczytaniu watku na ten temat. nigdy nie pomyslalam, ze za to grozi mandat, nie zastanawialam sie po prostu nad tym, a nie chcialabym problemow na slubie. z drugiej strony prawie kazdy ma takie tablice na slubie i chyba nic sie nie dzieje, prawda?
pierwsze słyszę, żeby groził mandat... wiesz, policjanci też ludzie, nie zatrzymają całego łańcucha pojazdów, które i bez tablic z daleka widać, że są ślubne, tylko po to, żeby wlepić mandat
no chyba, że masz chody i załatwisz zatrzymanie... ja się zastanawiam, czy tatusia o pomoc nie poprosić
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:47   #3795
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie o to pytalam w wydziale komunikacji i pani sie zdziwila, ze wogole o to pytam

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:50   #3796
missbennet
Zakorzenienie

w ogóle to zapomniałam się pożalić... jutro idę szukać ślubnego stanika... mam nadzieję, że tam gdzie idę od razu trafię, mają ich tam dużo, więc nie powinno być tragedii... chciałam effuniaka, ale jak się zdecydowała to z kolei było za późno na zamawianie, bo mógłby nie przyjść przed przymiarką...

a na dobry początek dnia idę zrobić hybrydy, a potem do fryzjera farbować włosy i może z tżtem pojedziemy szukać obrączek
Stary 2013-05-12, 21:56   #3797
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50

Cytat:
Napisane przez eszanka Pokaż wiadomość
Mnie prowadzi tato

A tak w ogóle to sama w to nie wierzę, ale... usadziliśmy gości

Juto mamy poniedziałek, mój ostatni panieński a ja nawet nie wiem jak powinnam rozplanować ten tydzień kijowa ze mnie Panna Młoda
Dobrałysmy się idealnie też rozsadziłam i nawet buty kupiłam

Jutro:

-Bukiet i inne KWIOTKI
-Potwierdzic ciasta i zamówić chleb do kościoła
-Kupić długopisy,parasol,kwiaty do donicy,zapałki/zapalniczki
-Fryzjer Tz
-dzwonić na salę
-zrobić kieliszki do rozbicia,
-Sprzątać sprzątać sprzątać
-nabożeństwo fatimskie i spotkanie z organista

Tz włączył mi "rybka śpi spij i ty" to znak

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:58   #3798
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie wiem czy to zwyczaj protestancki czy nie, ale mnie prowadzi ojciec Jak tylko się z TŻ zareczyliśmy od razu go zapytałam, czy nie ma nic przeciwko bo bardzo mi na tym zależy.
I ojciec strasznie się ucieszył, chciałam go w ten sposób wyróżnić a nie wiem czy będę miała jeszcze okazję, żeby zrobić to w takim stylu

Śmiałam się z niego bo się mnie pyta czy to trzeba iśc jakimś "specjalnym krokiem"
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:04   #3799
bride88
Zadomowienie

gdyby mój tata żył też bardzo bym chciała żeby prowadził mnie do ołtarza, ale niestety od 11 lat nie żyje i do ołtarza idziemy razem z TZtem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 22:05   #3800
ladyInGreen
Zadomowienie

Cytat:
Mamy tablice i przystrojenie auta już w cenie.
Stary 2013-05-12, 22:05   #3801
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
wpisałam się, mamy w ten sam dzień ślub
Tak jest
Stary 2013-05-12, 22:15   #3802
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Dobra bąbelki, uciekam

A, zapomniałam dodać - za nauki 3 dniowe ( piątek od godziny 18 do 17 w niedzielę) daliśmy 280 zł z noclegami i pełnym wyżywieniem ( kolacja, 2 śniadania i 2 obiady). Myślę,że warto było

Bridee, Ciacho - też mam taką samą datę ślubu

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-05-12 o 22:16
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:15   #3803
bride88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość

pierwsze słyszę, żeby groził mandat... wiesz, policjanci też ludzie, nie zatrzymają całego łańcucha pojazdów, które i bez tablic z daleka widać, że są ślubne, tylko po to, żeby wlepić mandat
no chyba, że masz chody i załatwisz zatrzymanie... ja się zastanawiam, czy tatusia o pomoc nie poprosić
podobno mandat można zarobić ale wątpię żeby jakiś policjant był aż tak chamski
Stary 2013-05-12, 22:20   #3804
dziobun
Zadomowienie

nadal chcecie mieć druhenki?
http://i.imgur.com/ST0B3hi.gif
Stary 2013-05-12, 22:21   #3805
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Stary 2013-05-12, 22:22   #3806
Misia89p
Wtajemniczenie

Mnie tatuś prowadzi swoją jedyną córeczkę i w ogóle jedyne dziecko był bardzo dumny jak go o to poprosiłam i dla mnie to bardzo ważne.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:22   #3807
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
Uśmialiśmy się z Tż
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:23   #3808
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Dobra bąbelki, uciekam

A, zapomniałam dodać - za nauki 3 dniowe ( piątek od godziny 18 do 17 w niedzielę) daliśmy 280 zł z noclegami i pełnym wyżywieniem ( kolacja, 2 śniadania i 2 obiady). Myślę,że warto było

a gdzie byliście?
Cytat:
podobno mandat można zarobić ale wątpię żeby jakiś policjant był aż tak chamski
no właśnie o to mi chodzi zresztą, z daleka widać, że to ślub, więc czemu mieliby w ogóle zatrzymywać, przecież znają zwyczaje
Stary 2013-05-12, 22:24   #3809
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Dobra bąbelki, uciekam

My płaciliśmy 90 zł za duszyczkę
Ale bez noclegu. Sobota 8.00 - 16.00 zdaje się i niedziela 8.00 - 16.00. Oczywiście z wyżywieniem. Zapewniony był obiad, napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń a także ciasta, ciasteczka i cukierki No i w niedzielę oczywiście msza i spotkanie z panem z poradni rodzinnej. On taki wstęp nam zrobił. A potem każda para jeszcze i tak na poradnie już indywidualnie się zapisywała gdzie komu pasowało. Poza tym na naukach była bardzo przyjemna atmosfera, ksiądz żartował, było dużo anegdotek dotyczących zarówno ślubów jak i późniejszych zmian (np. wtrącająca się non stop teściowa czy tam babcia ). I w ogóle jak się skończyło to żałowaliśmy że tylko dwa dni trwało
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:25   #3810
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Mnie tatuś prowadzi swoją jedyną córeczkę i w ogóle jedyne dziecko był bardzo dumny jak go o to poprosiłam i dla mnie to bardzo ważne.
Mnie też tatuś prowadzi.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości