|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
Cytat:
A ja nie biegam ,zostaje rower Cytat:
![]() Ania zdrówka dla Szymonka Megi ja tam ze szczęścia z dwójki dzieci nie kicham ,wręcz przeciwnie szlag mnie nie raz mało nie trafi ![]() dzisiaj ich nawyzywałam od niszczycieli ,bałaganiarzy i dewastatorów Wytestowałam dzisiaj mój nowy fotelik ,jeździ się z tym świetnie o wiele lepiej niż ze zwykłym i lżej ,ale i tak uważam że był za drogi i trochę niedopracowany np. śruby mocujące go do rowera są z taką klamką nie wiem czy wiecie co mam na myśli że się zakręca i zagina taką klameczkę.Przecież każdy głupi to odkręci w try miga ,więc kupiłam zwykłe śruby z nakrętkami i dokręciłam kluczami na chama. Dzisiaj pojechaliśmy się przejechać i jak wracaliśmy już nagle chmursko takie wylazło czarne ,darłam jak przecinak do domu ,w ostatniej chwili dojechaliśmy ,jak lunęło ,oberwanie chmury dosłownie, a nogi miałam jak z waty po tej przejażdżce szatańskiej. Tyle nalało u nas że chyba przez 3 dni do ogrodu nie wejdę,ale niby ma się wypogadzać już po niedzieli.Jednak ten deszcz bardzo dużo da roślinom właśnie teraz ,oby ogrodnicy spóźnieni nie przyszli tylko bo szlag trafi wszystko. |
|||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
Szymek jak nowo narodzony . Jakbym sama nie widziała tego jego gardła u lekarza , to bym pomyślała że debil a nie lekarz . Czasem kaszlnie , ale tak to gania jak to Szymek . Nie wiem gdzie on chory . Na komuni normalnie dzis z nami był , tylko lodów nie dostał . ![]() ![]() Komunia fajna bo ksiądz normalny i z dziećmi gadał a nie farmazony z ambony prawił . Zresztą to specyficzna parafia i szkoła też , bo integracyjna . Na obiedzie też miło było , po drodze do domu nabyłam torebkę więc już pełnia szczęscia . Mój kochany syn usilnie chciał mi wcisnąć pomarańczową za jedyne 700 PLNów . No kochane dziecko
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo ta dziewczynka chciała się bawić zbyt blisko
Ja tam na spokojnie mówię że takiego zachowania nie tolerujemy i odchodzimy. Ogólnie bardzo grzeczna była.Cytat:
U nas jest tak mokro że na polach widać jak woda w redlinach stoi. Znajoma mi mówiła że chcieli ziemniaki sadzić i stary zakopał traktor w błocie. Sąsiad koparą go wyciągał. Jak tak dalej będzie to przez najbliższe 2 tygodnie nie wjadą na pole albo ryż będą sadzić.
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - dobrze ze Kalina jest taka "prosta w obsłudze".
Ja często mam takie chwile ze mi dech zapiera jak patrzę na moje dziewczynki. Nataszka - nie widzialam, u mnie nie otwiera sie .Monka- byłam dzisiaj w tym sklepie. Sukienki maja fajne ale dla młodych zgrabnych z długimi nogami dziewczyn. Kupiliśmy dzisiaj dziewczynkom kinect. Była promocja w Auchan. Zestaw kosztuje trochę ponad 800 zł.
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ktoś wrzucił na you tube filmik z wyciągania traktora mój miko uwielbia takie filmiki
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Libra nie wiem czy filmik zrobili ale z opowieści musiało to ciekawie wygladać
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania moja ai taka sama ona nawet przy chorobi psoci pop fajna zabawa taki kinect megi super ze dzieciaki grzeczne i niw wiem co jeszcze napisac ![]() zdrówka dla chorowitków
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-05-13 o 01:01 |
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety, tak jeszcze zyjemy.
Oliwia nie grzeczna kosmicznie w ogole mnie nie slucha,czekamy na decyzje czy dostalysmy sie do przedszkola,ja szukam pracy ake ciezko wiec bede szukac dalej . Nie jestem na biezaco w koncu zmieniilam telefon na nie dotykowy szajs,strasznie ,nie te dotykowe wkurzaly a niemal prawie wszystkie takie sa ;/ Maluchy ze soba bawia sie swietnie uwielbiam sluchac jak OLiwia cos meli tlumaczy
|
|
#3700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajna promocja, nie wiesz do kiedy jest? ale czy to dla dziewczynek czy dla Was ![]() ![]() bo ja się przy tym rewelacyjnie bawię, ![]() i Siostra chce sobie kupić ale tutaj jest powyżej tysiąca, muszę zerknąć w necie chociaż nie mam w moim mieście auchan... ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Coś mi się wydaję że ten wątek potrwa całe lato... musimy się wziąć do roboty bo tytuł mało aktualny, chociaż patrząc dziś przez okno.... ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Miała któraś z Was takie sandałki do dziecka? http://allegro.pl/nike-buty-obuwie-s...241382355.html macie zdanie jakieś na ich temat? |
||
|
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do butów jesli twoja mała nie ma waskiej nogi i tedencji do wsuwania nogi do przodu sa nawet nawet ... dla nas takie sandały to wróg nr 1 ami ma waska noge to po 1 a po drugie ona jej ucieka do przodu tak ze paluchami bedzie orała po ziemi ... takie sandały tylko inna firma tesciowa jej na urodziny kupiła masakra zreszta o ich pisac publicznie nie bede ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() brawa za przedszkole oj ja tez nie lubie dotykowych , no jeszcze ujda w tłoku z klawiatura qwerty a reszta dotyk
|
|
#3702 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może rzeczywiście zmień fugi na ciemne, to będziesz miała spokojniejsze sumienie ![]() A po drugie to daj ścierę chłopakom z rana, to szybciej się nauczą, że celować trzeba dokładniej Cytat:
(i paznokcie ma pomalowane )U mnie się sprawdziło, że jednak przeczucie mam. Nie wiem czy pamiętacie, ale w piątek Ola miała zakładanego Holtera. I jak przed wcześniejsza wizytą u kardiologa nic nie schizowałam, to piątek od rana nie mogłam się skupić, serce mi latało, co i rusz świeczki w oczach. Dzisiaj odebraliśmy wyniki - arytmia się powiększyła. Obecnie prawie 6% spośród wszystkich pobudzeń stanowią pobudzenia komorowe. Leczenia jeszcze to nie wymaga - jedynie mamy podawać magnez z wit. B6. Ale na wynikach wyszło też, że w czasie większego wysiłku te pobudzenia również występują, czyli mamy Olcię oszczędzać - nie może się przemęczać. Mamy jej nie zachęcać do wysiłku. Powiem wam, że ostatnio Olcia tak robi, że biega, biega, biega i się raptem zatrzymuje, pochyla i tak sapie mówiąc że się zmęczyła. To już był znak, że jej się pogorszyło, a ja głupia sądziłam, że to w jakiejś kreskówce podpatrzyła Echhh - koleżanka mi Neopersen poradziła i powiem Wam, że działa (może to efekt placebo, ale chociaż już nie ryczę). Ale jakby nie było, to jest jeden plus - przy arytmii narkoza przy operacji nie jest problemem - Ola zaśnie, więc pobudzeń będzie mniej i dla serduszka lepiej. |
||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Daria trzymam kciuki za pracę
![]() Catro wszystko będzie dobrze
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nataszka ja mogę Ci polecić takie, http://allegro.pl/nowosc-sandalki-sa...208634623.html Zosia już trzeci rok ma takie, w martes sport są w promocji za 69 zł Catro trzymam kciuki za Ole
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka miałam pisać że dziewczyny kupowały podobne sandałki dzieciakom i były zadowolone. Ja wolę choć troszkę usztywnione w pięcie (nie sztywne i twarde), takie żeby trzymały stopę w jednym miejscu. Ale to moja opinia
|
#3706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I te są fajne i adidasa też , bo takie też mieli , a Olka ma na to lato też . Na SZymka właśnie te Nike sprzed roku dobre . Catro będzie dobrze
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2013-05-13 o 22:38 |
||
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Catro- smutna wiadomość. Miałam nadzieje ze z sercem bedzie lepiej i ze w koncu zrobicie operacje na nerkę. A lekarze co mówią? Jaka jest przyczyna tych problemów? Czy ta nerkę niepracujaca ma jakiś wpływ na to?
Ania - jak na razie to brat Tz tym sie najlepiej bawi ![]() Nataszka - u nas sie nie sprawdziły tego typu buciki. Tak jak pisze Edzia one nie są dla drobnych stopek. Ja podobnie jak Iż preferuje taki które trzymają stopę.
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wady serduszka Oli pozwalają na narkozę i to w miarę bezpieczną (jak można tak powiedzieć w sytuacji pełnej narkozy). Tak jak kardiolog powiedziała - największym problemem była tu arytmia, ale przy uśpieniu dziecka tempo pracy serduszka też spowalnia, więc jest to bezpieczny stan dla Oli. A powodem arytmi jest prawdopodobnie wada zastawki aortalnej. Powodem wady zastawki jest prawdopodobnie wada nerki. I takie to błędne koło, bo skąd się pojawiły torbiele w nerce to nie wiadomo. |
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Catro - no to już niedługo , będziemy kciuki tu mocno trzymać
Dobrze , że będziecie miały już to za sobą .
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wycięcie tej nerki moze naprawić serce? Dobrze ze w koncu ją usuną. Ale tego co Wy wszyscy przezyjecie nawet nie chce sobie wyobrażać.
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Catro będzie dobrze.
Wylewaj żale i stresy Mam koleżankę bez nerki. Była starsza jak jej usuwali (9 lat). Dziś sama jest dorosła i ma 2 fajne dziewczyny.
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Carto
Nie wyobrażam sobie co teraz czujesz i jak tu takie małe rozbrykane dziecko spowolnićCo do tych moich fug to tragedii nie ma bo podłogi odkrytej mi zostaje z 1,5m2 więc dużo tego nie ma. Scian wogle nie muszę czyścić bo są na połysk(dziękuję dziewczynom za radę, choć tz mnie do matu przekonywał)Z wymianą fugi się dowiadywałam to będzie dupa a nie wymiana, bo trzebaby tą jasną usunąć co można specjalnym płynem, i wydziubać, co mogę płytki uszkodzić, więc po prostu może poczekam aż się równo przyciemnią jak nie będę czyściła ![]() Cytat:
P0P u nas teraz zestaw xbox+kinect za 999 w tesco ![]() U mnie chłopaki grają głównie w jakieś autka i gry co tylko na piloty. Te gry z wykrywaniem ruchu czy jak to zwać włanczamy raz na kilka mc bo u mnie to trzeba w pokoju poprzestawiać, mam na to za mało miejsca
|
|
|
#3713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy np. lotto zgadula , poznajemy zawody, memo różne, taką planszówkę kiedyś tatuś kupił (są wersje z postaciami z bajek, mnóstwo rodzajów) , marcheweczkę też młoda lubi, skojarzenia układa Cytat:
A w rozmiarach powyżej 25 to ciężej trafić jednak. Zamówiłam w końcu młodej na all wojtyłko (po taniości, ale środek skórzany) Cytat:
![]() I przykro mi z powodu serduszka Madzia, ja chyba miałam średni brąz na fugach na podłodze (kafelki na podłodze beżowe) i z czasem właśnie w miarę równomiernie zciemniały
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam z Zosią w tamtym tygodniu u ortopedy i też mówił o Jezuskach mimo że Zosia koślawi to nie kazał kupować usztywnianych , co lekarz to inaczej gada Pop w tamtym tygodniu byliśmy w sklepie i oglądaliśmy xboxa, nawet mieliśmy go już wziąć, ale u Zosi zero zainteresowania jak na razie. Córka znajomych ma, grała ostatnio jak byliśmy ale Zosi bardziej mikrofon się podobał sama bym w to pograła, może kupimy jej na gwiazdkę albo urodziny w przyszłym roku. Jutro ma imieniny, zamówiłam jej mikrofon i kupiliśmy basen.
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi butami, to ja ufam intuicji-widziałam jak młodej się stopka kolebie w bezpiętkowcach i dlatego jeszcze w tym roku biorę z zapiętkiem.
Mojej nogi "iksują" (ma lekko koślawe kolana) i jak ma butki bez zapiętka to jeszcze bardziej do środka stopy daje. Ale jak dziecko ma wszystko ok ze stopkami/kolankami to czemu nie-ważne żeby młodzieży wygodnie było
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra A co Ciebie te kolana bolą? Wiesz mnie prawde mówiąc zawsze coś boli. Jak biegnę to przez pierwsze 5 km coś boli, a później przestaje, z tego co wiem to wszyscy tak mają. Mnie kolana lub piszczele bolą mocniej nawet przy codziennym życiu jak buty biegowe amortyzacje straciły. Niestety z racji tych moich 68kg po około 500km przebiegniętych buty muszę wymienić, a koleżanki co ważą niecałe 50kg wymieniają po 1500km No ale tego nie zmienię. Wcinam galarelki żeby na stawy zdrowiej było, i mam różne śmierdziele do smarowania.
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
madzia, koślawe to "w iksa", a szpotawe to "na beczkę" (chyba)
jezuski to takie?
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia kolana ma ok ale ona ma takie dziwne stopy ( kacze płetwy jak mój tż ) identycznie jak utaj na zdjęciu http://www.okragleplecy.pl/strona.php?kat=3
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
potrzebuję porady , dziewczyny.
Chodziłam w nowych balerinach i mnie jakby obtarły nad piętą. Potem się okazało, że to nie otarcie ani pęcherz, tylko mi wyszła taka gulka (jak haluks) i nie mogę nosić żadnych butów z piętami, bo boli jak cholera. Kupiłam na biegu sandały-klapki i latam (choć mi zimno nawet jak zakładam jak stara babcia na drogę rajstopowe skarpetki). W aptece pani poradziła maść na odciski, tłumaczyłam, że nie mam odcisku, tylko taką gulkę (bez uszkodzonej skóry). Macie jakiś pomysł co mogę z tym zrobić?
|
|
#3720 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
U nas to samo w sumie za dużo do opowiadania nie mam Dzień w dzień ta moja gaduła biega i szaleje. No i odkąd wstanie gębuszka się jej nie zamyka Cytat:
Moja jak miała gorączkę 39 to biegała normalnie i się śmiała ![]() Ja już dawno bym zdychała na łóżku i palcem bym nie mogła ruszyć nawet Cytat:
moje grube duupsko by się w nią nie zmieściło. Już nie wspomnę o cycach!! Cytat:
![]() A tantum verde dla naszych 3 latków można dawać???:P Ja to jakaś zacofana chyba jestem Cytat:
wskakuje Niezła artystka! i paznokietki pomalowane Kornelia jak usłyszy muzykę to nie śpiewa, ale... tańczy nawet wśród publiczności, czyli w centrum handlowym czy na ulicy Cytat:
![]() Mamy już od 2 lat jakoś i przydatna rzecz a ile śmiechu i zabawy (Mam też płytkę z ćwiczenami na kinecta, ale za dużego mam lenia Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

,zostaje rower 

i trochę niedopracowany np. śruby mocujące go do rowera są z taką klamką nie wiem czy wiecie co mam na myśli że się zakręca i zagina taką klameczkę.

Ja tam na spokojnie mówię że takiego zachowania nie tolerujemy i odchodzimy. Ogólnie bardzo grzeczna była.

Dzisiaj sobie obiecałam że ostatni raz po nich sprzątałam. Idą zaspani z rana i mam mycie. Teraz z tym koniec

moje grube duupsko by się w nią nie zmieściło. Już nie wspomnę o cycach!!