|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
ja nie jadę do biedronki, chyba że później jak mi się humor poprawi
jak na razie wyprawiłam Tż, poleżałam z kicią, się załatwiłam, zważyłam (niezmiennie +10 kg, więc jest ok), jem kanapkę i czuję ogromny niepokój... pewnie nerwy przed środą i piątkiem, moje schizy ale nic to... życie toczy się dalej miałam pracować ile się da, ale chyba od 1 czerwca koniec z nowymi zleceniami, czas przerzucić się na rozpoczęte książki, ogarnięcie spraw przedporodowych, odpoczynek... jejku ale ze mnie marudne flaczysko Margosia, ja się zastanawiam, jak Ty to robisz, że nie narzekasz, że Cię nic nie boli, że Twoj Glut taki spokojnym dzieckiem jest, no jesteś tak aktywna seksulanie ... jesteś moim ideałem
|
|
|
|
#212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry Ale miałam noc, była taka burza, że obudziła mnie kilka razy i przeraziła bardzo, a zwykle lubię burze. To była pierwsza w moim regionie, zapowiadana od dwóch dni i się doczekałam. Dziś u mnie pochmurno, ale za to powietrze świeżutkie |
|||
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Cię Marionette nawet nie powitałam w naszym zacnym gronie
Witaj, cieszę się, że jeszcze dołączają do nas nowe Mamusie
|
|
|
|
#214 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzień i miesiąc Napisz mi proszę,czy posiadasz poduszkę rogala? bo ja się zastanawiam nad kupnem,czy warto,czy to tylko gadżet jest?Cytat:
za tydzień oraz zyczę owocnych polowań w Biedroneczce ![]() Cytat:
za tydzień i oraz gratki za studniówkę ![]() Cytat:
Dzień dobry Brzuchatki Jadę dziś odwiedzić koleżankę,która urodziła w lutym ślicznego chłopczyka i obiecała dać ciuszki na pierwsze miesiące życia. Jest szansa,że będę mogła dziś pierwszy raz się Wam pochwalić czymkolwiek,bo ja przecież wciąż mam czas na zakupy ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dzionka ! |
||||
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Witam się porannie.
Widzę wreszcie nowy wątek. Jestem wykończona po wczorajszej komunii. W domu byłam po 21 bo moje dziecko tak świetnie się bawiło, że nie miała ochoty wracać. Poza tym po komunii było after party i czas do spędzenia z własną bliską rodziną i z siostrą która dziś spowrotem do Szwajcarii jedzie. Obiadku dziś nie muszę robić bo dostałam wałówkę z komunii więc dziś serwujemy ziemniaczki, tartą marchewkę i kaczkę w sosie żurawinowym, oraz polędwicę cielęcą w sosiku... mniam. Idę nadrabiać.
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miałam jakiś taki niemrawy weekend dlatego nie zaglądałam. Zamęczyłabym was marudzeniem. W sobotę rozbolała mnie głowa. Całe popołudnie i wieczór jęczałam i leżałam w łóżku, bo nic nie pomagało. Nie spałam w nocy do 3 nad ranem. W niedzielę obudziłam się wykończona i co najgorsze z bólem głowy. Dziś na szczęście żyję
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej
ją chyba do biedry skocze po śniadaniu spać nie mogę, Fi się wierci, a moje jelita zaraz pekna. Oli, śniło mi się, że na Twoich aukcjach wydalam 350 zł na wyprawke ![]() Gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za badania/wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Któraś kupiła kocyk? Bo ja jestem zła, czekałam grzecznie o 7 pod Biedronką, wchodzę a tam nie ma kocyków, nie dostali
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cześć dziewczyny
(i chłopaki w brzuszkach )Wróciłam z biedry, upolowałam co chciałam, zjadłam śniadanko i się cieszę. Jeszcze tylko chętnie bym się wyspała . Czy was też tak biodra bolą od leżenia na boku?Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję tygodni stokrotka, współczuję, u mnie nie było problemu
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Hyhyhyhy, ja nie ide do biedry
Za leniwa jestem, a poza tym mam juz 5 kocykow lekkich, no moze 4 jesli jeden wystawie na All, no i z tej radosci wozkowej zrobilam sobie zakupki pasujace do wozka - torba idealnie pod tapicerke za 10 pln, wklad-spiworek za 29,90 , kolderka Laury Ashley za 9,99, posciel polar+ ażur za 16,40, becik za 9,99 i jeden kocus grubiutki z mikrofibry nowka za 27,99, bo nie mam, a mnie zauroczyl wsio w zalacznikach, niech mi ktos zablokuje dostep do All ![]() Gratuluje tygodni i miesiecy (Czarodziejko ), ja dzis spokojnie spedze dzien, bo mi sie lakiery, farby tudziez kleje pokonczyly niestety . Zrobie golabki, pranie i moze jakies aukcje wystawie. Np. ciazowe ciuchy . No i finanse powinnam podreperowac, bo zbankrutuje ![]() Lala w domku ze mna, kontuzjowana po Komunii - poszli na plac zabaw, gdzie skoczyla z wysokosci na PROSTE NOZKI zeby zaimponowac chlopakom, i cos sobie bidna odbila i bola plecki i w klatce piersiowej przy schylaniu/ kaszlu jesli nie zacznie sie polepszac, konieczny bedzie lekarz... na szczescie na dniach maz wpisal Lale na swoj pakiet firmowy w Medicover, tak ze w razie czego luksus w miejsce przychodni rejonowej, a kysz panstwowa sluzbo zdrowia Ktory kolor kocyka brac, hmm? Ecru czy czekoladowy?...
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-13 o 08:24 |
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze wiekszosc przejedzona po komuniach - ale wam dobrze u nas najblizsza komunia bedzie u mnie i u szwagierki Jak wrocicie z Biedry pochwalcie sie "lupami". Ja kiedys pisalam ze wylicytowalam 3 kocyki roznej wielkosci i grubosci dla malego za 35 zl z przesylka, wiec nie potrzebuje juz. Pogoda u nas tez do d.... a mialam w planach prac wreszcie te ciuszki - chyba i tak wstawie, bo kurnia kiedy ja to zrobie, najwyzej beda schly dluzej w domku.
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Biedronkę mam zamiar obrabować dopiero jutro, bo jadę na SR. U siebie w wioseczce mam tylko dwa spożywczo -chemiczne sklepy. Mam nadzieję, że coś tam jeszcze dla mnie zostanie.
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath jakie lupy - jestes mega wielka. Ja jakbym miala fundusze na koncie, tez bym z allegro nie wychodzila, ale ze ich brak i w sumie to wszystko mam, wiec po co.
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Ty się nie śmiej. Ja od 6 dzisiaj nie śpie, a równo o 7 byłam w biedronce po rzeczy i byłam jedyną osobą na zakupach. Kupiłam kocyk biały w kwiatki, pieluchy tetrowe i flanelowe.
![]() TŻ był w szoku, myślał, że mu się śniło, że wstałam i pojechałam. Bo ja to śpioch jestem.
|
#225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poka poka!
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomarudź ze mną trochę PUCHATKU, rogala nie mam, miałam mieć pożyczony ale chyba dopiero trafi w moje ręce po porodzie do karmienia malucha... albo i nie. Myślałam o kupnie własnego, ale ... jakoś nie jestem do niego na 100% przekonana, choć może i by na moje nocne bóle bioder pomógł. Któraś z nas kupowała, ale nie pamiętam kto. Rzuć hasło na czerwono to się Dziewczę odezwie
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A biodra, owszem bolą przy dłuższym leżeniu na boku.
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, to może pomyślimy o jakimś mega wielkim orderze dla naszej Margoś i Jej Gluta za ich ciążową postawę...
cosik mi się wydaje, że jak mój Lokatorek będzie niegrzeczny to będę mu za wzór stawiała Gluta
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam w biedronie. Mam dwa kocyki - rozowy i zolty, sa super mieciutkie, raczej cienkie, leciutkie
Jestem zachwycona Kupilam Norbertowi 2 pizamki, tez super. W tych maluszkowych rzeczy fajne te 3-paki body, pieluchy bez szału, ladne kompleciki bawelniane i sukieneczki, te baletki mnie nie urzekly, wydaje mi sie, ze noga sie bedzie pocic.a, u nas przy koszach bylo tloczno, o 7.05...
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-05-13 o 08:27 |
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie NENI spi z rogalem?
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie ciężarne rozkupują biedronkę
a rodzinę mam dużą i każdy coś dać będzie chciał, a jeden kocyk to z irlandii przybędzie
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że nie. Tak nazywano w okresie szkolnym i nawet później mojego męża, bo zawsze miał rogala na drugie śniadanie w szkole. Z tego co pamiętam mąż był w nocy przy mnie.
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)no chyba Neni ma rogala, a może Rockyyy? |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Normalnie zamierzam przy zaproszeniach od razu mowic, ze ZADNYCH DROGICH CUDENIEK, tylko pampersy jak juz ktos sie uprze
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath, tam były rzeczy po grosiku ale tyyyyyyle nakupiłam
![]() Puchatku ja mam rogala i sobie chwalę, chociaż nie prześpię całej nocy z wsadzonym między nogi, bo mi drętwieje ta od spodu :P ale cudownie się do niego przytulam i opieram o niego plecy Teraz jest taki plus, że jest mi strasznie gorąco spać, a nigdy nie potrafiłam zasnąć jak nie byłam przykryta, bo musiałam trzymać rękami róg kołdry (tak już mam :P ), a teraz obejmuję rogala i śpię odkryta
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec tez zle i odstawiam a z pupa jest gorzej niz wtedy, co tak Wam plakalam tutaj, ale juz mnie malo wzrusza w tym temacie we srode znow zaczne sie kluuuuuuc
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny z rana!!!
miałam plan pospać do 10, ale jakoś już od 7 na nogach. dziś na 18 idę na szkołę rodzenia z moją bratową! ciekawe jak to wygląda tutaj i czego się dowiem ciekawego
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ale slodziutko musi to wygladac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Jadę dziś odwiedzić koleżankę,która urodziła w lutym ślicznego chłopczyka i obiecała dać ciuszki na pierwsze miesiące życia. Jest szansa,że będę mogła dziś pierwszy raz się Wam pochwalić czymkolwiek,bo ja przecież wciąż mam czas na zakupy 

), ja dzis spokojnie spedze dzien, bo mi sie lakiery, farby tudziez kleje pokonczyly niestety

12.06.2010

a rodzinę mam dużą i każdy coś dać będzie chciał, a jeden kocyk to z irlandii przybędzie
we srode znow zaczne sie kluuuuuuc