|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
Nie nadrabiam
![]() Witam się po szalonym weekendzie Od czwartku do wczoraj rozwoziliśmy zaproszenia, zostało 26.
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
Cytat:
A co do naklejek i pudełeczek to powiedziałam, że jeszcze poszukam na allegro i żeby się wstrzymała....
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Widziałam, że się Perfuzja chwilę udzielała ![]() Kochanie wyglądałaś naprawdę przepięknie. Straaaaaasznie miło się na Ciebie patrzyło I przysięgę tak ładnie powiedzieliście ![]() Przepraszam, że nie zostałam do końca i nie usłyszałaś ode mnie życzeń osobiście ![]() Co do deszczu. Ja Ci rano niesamowicie współczułam pogody. Ale potem sama poszłam na ten drugi ślub i wesele i naprawdę widziałam, że pogoda wcale nie miała tak strasznego znaczenia. Panna Młoda była zadowolona, goście się bawili i nikomu deszcz nie dokuczał ani trochę ![]() No właśnie. Co do ślubu, a przede wszystkim wesela, na którym byłam. UWAGA relacja krytycznym okiem (żeby nie było, piszę o innym ślubie niż Perfuzji).Powiem tak. Ślub w kościele jest jednak zdecydowanie bardziej podniosły i wzruszający niż w urzędzie. Niestety (swoją drogą trochę mi przykro z powodu urzędnika Perfuzji na ślubie, bo był taki bardzo oficjalny i bez emocji. Mam nadzieję, że oni tego nie zauważali, bo byli pochłonięci tym, że chwila dla nich była ważna No, ale powracając do kościoła. Bardziej wzruszająco, ale znowu trochę za długo. Skróciłabym tą całą zabawę o jakieś dobre 20 minut. No, ale ja to ja. Ksiądz był zabawny, kazanie całkiem fajne i śmieszne ![]() Wesele. Nooo tutaj okazało się, że młodzi dopiero 3 miesiące temu załatwiali salę. W ogóle na dużym luzie podchodzili do kwestii organizacji, przez co potem wypadło im trochę niespodziewanych kłopotów. Tak czy inaczej sala była ładna sama w sobie, więc nie było na co narzekać Za to sztuczne kwiaty niestety rzucały się w oczy i moim zdaniem psuły efekt.Jedzenie smaczne. Siedzieliśmy do 01:30 i do tego czasu był 3daniowy obiad, łosoś po którego można było pójść i prawie nikt nie szedł i jeszcze jeden obiad. Drugiego obiadu połowa nie zjadła całego, zimna płyta była prawie nieruszona. No i DJ. Niestety za mało było integracji jego z gośćmi. A to się odbiło na ilości osób na parkiecie. Raz zrobił z gośćmi zabawę taneczną i wtedy osób bawiących się było dużo więcej. W ogóle niestety mało i rzadko się odzywał i ja się nie czułam zachęcona do zabawy. Dziś uczulę na to mojego DJa ![]() Poza tym wesele było udane Choć powiem Wam, że tylko siedziałam i myślałam nad tym jak strasznie szybko czas ucieka ![]() Tutaj minęła godzina w kościele, tu już na sali jesteśmy, jedzenie, pierwszy taniec, niedługo oczepiny i strasznie szybko to leciało. I aż mi było szkoda, że tyle czasu przygotowuję swoje wesele, a to będzie pstryk i już po. No i kilka razy miewałam łzy w oczach, ale nie ze wzruszenia z powodu pary młodej, ale ze wzruszenia, że już za niecałe 20 dni mój ślub
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() 18.05.2015 Edytowane przez cowie Czas edycji: 2013-05-13 o 09:59 |
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam siły ostatnio nadrabiać, jak patrzę po ilości postów swojej i obecnej Top 5 w wątku, to szaleństwo! |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie mamy lekko z tatą TŻ. Myślałam, że go wczoraj rozerwę, ale TŻ tak się uniósł, że już nawet nie dyskutował. Wyobraźcie sobie, że na 13 dni przed ślubem tata TŻ wypala do nas z tekstem, że mamy zawieźć zaproszenia jeszcze dwóm osobom. Dla nas obcym, bo to są teście siostry TŻ, a zarazem kuzynki TŻ. Obie wyszły za braci. No i ta kuzynka i jej ojciec nalegają (!!!), żeby tych teściów zaprosić, bo oni się będą opiekować rocznym dzieckiem tej kuzynki. Coś nam zaczął gadać o pieniądzach, że te 140 zł on zapłaci (ta, jasne, u nas za osobę jest 180, widać jaki obcykany), ja na to, że nie chodzi o pieniądze, ale o zasady - to do niego nie przemówiło. Więc powiedziałam, że na sali nie ma takiej opcji, my mamy już wszystko potwierdzone i koniec kropka... No tak mnie zeźlił... Dwa miesiące temu, jak wszystkich zapraszaliśmy to nie kazał nam zapraszać dalszej ciotki i wujka (bardzo w porządku ludzie), bo to nie bliska rodzina i szkoda kasy, a teraz takie coś! Na samą myśl mnie skręca... Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-05-13 o 09:58 |
|
|
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzwonie od rana do Ministerstwa i sie dodzwonic nie moge a czekamy na ostatnie papiery...cywilny juz w przyszla sobote a oni sobie w kulki leca
![]() balwany,,
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
fantastka to też się masz, że nie powiem...
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
Cytat:
ja nie chce panienskiego, a juz na pewno nie w klubie, mimo to ci zazdroszcze ![]() wysłane z tapatalk |
|
|
|
|
#3879 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie poszłam spać
Cytat:
ale w końcu się przekonał (tak jakby)Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam takich wspomnień, ja nie będę ich mieć ![]() Cytat:
My ostatnio uzgodniliśmy, że weźmiemy sobie z pieniędzy, które dostaniemy po 1000 zł i wydamy na co nam się podoba. Ja kupię sobie torebkę, a Tż będzie robił tatuaż Też sobie coś planujecie?Za resztę kasy opłacimy usługodawców ...
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosenne słonko, majowa burza, kolejna PMka na Męża się wkurza! PM13 cz.50
Aha, pierwszy punkt na dzisiejszej liscie to do odhaczony
hybrydy zrobione co prawda czerwone, a nie nudziaki, ale to dopiero pierwszy razi glownie dla testu jakie sa wytrzymale Teraz jade kupic stanik, trzymajcie kciuki! ![]() wysłane z tapatalk |
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry , chociaż nie taki dobry
![]() Dzisiaj moi goście, nadal odmawiają. Odkąd wstałam a jest to pół h temu, odmówiło mi 6 osób dorosłych i 3 dzieci w wieku 7-8lat. ![]() Tak się zastanawiam, co ja im zrobiłam ? Najbliższa rodzina, nie pojmuję.. Z rodziny taty policzę osoby na palcach u dwóch ręki, i jeszcze miejsce zostanie.. ![]() Z moich 110 gości na liście, obstawiałam, że będzie 90. Na obecną chwilę, mam około 50 osób !!! MAM DOŚĆ
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Po poprawinach, poprawin ''poprawinowych'' ![]() Jestem wykończona jak nie wiem co i do tego wczoraj już zlapało mnie choróbsko. Wszytsko mnie boli ......cóż za pech ;/ Perfuzja czekamy na szczegółową relację Gratuluje
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda Ja mając wizażowego bzika na punkcie organizacji widziałam te niedociągnięcia spowodowane organizacją ot tak sobie. I widać było wyluzowane podejście młodych do wesela. Z jednej strony dobrze, bo oni nie byli zestresowanie i się dobrze bawili, ale ja to wszystko zauważałam
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana spokojnie Podzwoń po nich też sama Ja w ogóle nie miałam w zaproszeniu podanego terminu ani numeru te;efonu Do wszystkich zadzwoniliśmy sami MOze spróbuj i będziesz miała szybciej jakiś obraz
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A podają jakieś powody odmów?
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie też dlatego bo jesteś przyszłą panną młodą Ja rok temu jak byłam na weselu to też patrzyłam na każde niedociągnięcie Zapisałam i dopilnowałam tego u siebie Że tuby były źle ustawione, ze śwdkowie siedzieli za parą młodą, ze trzeba dopilnować p[odawania jedzenia i zabronić zabierania talerzy po 5 minutach Ze na tort ładna muzyka musi iść itp itd
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge sie wbic.
Jakis kiepski dzien mam dzis. W ogole ostatnio kiepskawo z humorwm u mnie.
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i już wszystkich obdzwoniliście? Jaki bilans? Zazwyczaj odmawia 1/3 gosci. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
NIom chyba ostatnio faktycznie.........:glasi u:
|
||
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O własnie. Tubami mi przypomniałaś wyjście z kościoła. Trochę głupio wyszło, bo młodzi wyszli pierwsi, zeszli na dół i stali koło samochodu i czekali na gości. Goście wyszli i od razu ustawiali się na życzenia. Ni było żadnego rzucania, klaskania ani nic. No i całowania nie było w kościele...
|
|
#3892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jesteśmy dłuuugoo po zaręczynach, ja się boję tego dnia Nie lubię być w centrum zainteresowania, nie lubię na siebie patrzeć na filmach/zdjęciach, nie lubię jak ktoś mi te zdjęcia robi... No chyba strasznie będę się stresowała, a wtedy głos mi się łamie, ręce drżą, mam rozstrój żołądka... no masakra normalnie Po co mi takie duże wesele?Dlaczego nie będziesz miała takich wspomnień z panieńskiego? Cytat:
Nam na razie przy rozdawaniu wszyscy mówili, że będą, ale jak będzie, to się okaże
|
|
|
#3893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z zapraszaniem gości ze strony TŻta też miałam niezłe przeboje... Trzeba kogoś zaprosić, bo wypada, bo ktoś tam komuś kiedyś coś ![]() Cytat:
Spokojnie, jeszcze masz czas, podzwoń, popytaj, nie przejmuj się odmowami. Skoro ludziom na Tobie nie zależy to też miej ich w A może mają jakieś sensowne powody odmów?
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Ich powody są dla mnie masakryczne.
Moja kuzynka ma chłopaka, i jego mama pod koniec maja idzie na usunięcie nerki, ślub 8 czerwca, i odmawia, mi mówi, że oni nie będą się bawić.. Ani nie po ślubie, ani nie po zaręczynach, ani nic a tu taka wymówka.. no,ale cóż..
|
|
|
|
#3895 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umiłowany mój podobny do gazeli,do młodego jelenia." W tym momencie połowa naszych gości w Kościele by nie wytrzymała Cytat:
![]() no ale dzięki za chęci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, że zabawa się tak udałaCytat:
Cały tydzień bez deszczu, a w weekend takie ulewy jak wczoraj i przedwczoraj Cytat:
bardzoooo. |
||||||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gosci pewnie czesc wyjdzie, czesc zostanie, zawsze tak jest u nas
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja zorganizowałam sobie poza świadkmai koleżankę którą zajęła się tymi tubami przed kościołem. Dała te tuby 4 chłopakom przed mszą, wytłumaczyła wszystko (ja ich wcześniej też doinformowałam), ustawiła ich tak zeby tuby były kolorami pomieszane - bo na tym weselu co byłam niestety z jednej strony były biale a z drugiej czerwone i nie równo poszły. I miała ich ustawić zaraz przy wyjściu Jak wychodziliśmy usłyszałam tylko ''trzy, cztery'' i bach bach Takze ładnie jej to wyszło Warto pomyśleć
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z gośćmi pewnie będzie tak samo ![]() Ty mnie nie strasz ![]() Ja zacznę dzwonić sama już przed 5lipca
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli nie planujecie wielkiego wyjścia?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Od czwartku do wczoraj rozwoziliśmy zaproszenia, zostało 26.

A faceci to już nie wspominam, takiego powodznia w życiu nie miałam 

Najbliższa rodzina, nie pojmuję..