|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Hej dzieczyny! powodenia dziś na wizytach!
ja zaczynam dzis 14 tydzień a jutro USG
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo
![]() Też mam zamiar skoczyć do biedronki ale nie chcę mi sie na razie wyskakiwać z piżamki ![]() Wczoraj Bruno tak wieczorkiem szalał w brzuchu jak nigdy ![]() za dzisiejsze wizyty
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Super imię, też nad takim myślę
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kilka osób o imieniu Bruno znam i Borys też ale Hugo nie, chodź nie powiem, ciekawe
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
ja sama nie wiem jakie imie mi sie podoba... moze jutro bede wiedział czy to chłopak czy dziewczyna wiec bedzie mi łatwiej...
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie jestem pewna ale czuje ruchy mojego maleństwa, ale obawiam się że to za szybko bo dziś jest 11 tydz...poczulam te ruchy 2-3 dni temu, w łóżku wieczrem, kiedy kładliśmy się spać, leżałam na boku i usiłowałam zasnąć. i poczułam lekkie smyranie w dole brzucha, myślałam że mój TŻ mnie głaska palcem, a on oświadczył, że przecież nic nie zrobił, otworzyłam oczy i rzeczywiście, on leżał plecami do mnie, a ja znów poczułam smyrnięcie
zazwyczaj czuje jak leżę. to za wcześnie choć kto wie, to już 4 ciąża...---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
perfuzja się odzywała jak po weselu?
bo nie zauważyłam a ciekawa jestes ;D
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Co z ta Biedrą?:P Nie wiem zy ruszyć tyłek i pójść
![]() Byłam wczoraj w Biedrze i nic nie bylo. Oferta miałabyć od dziś? |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie wróciłam z zakupów, jestem bardzo zadowolona i polecam kocyk jak i rożek z myjką. Fakt faktem że te rożki mają takie śmieszne kolory (trochę jak sprane) ale wzięłam biały z żyrafką czy czymś takim i jest świetny. Kocyk mięciutki, choć mały wybór jeżeli chodzi o osoby które nie znają jeszcze płci dziecka bo jest przewaga różowych i niebieskich, ja wzięłam jasny z różowymi wzorami, bo jasny z kolorowymi kółkami czy czymś takim mi się nie podobał
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-13 o 11:06 |
|
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
bylam w biedronce, zakupilam 2 reczniczki i 2 kocyki.
jesli chodzi o wzory to brzydkie troche ale w dotyku bomba ![]() kupilam tez w bobasowym zwykly rożek. na zdjeciach nie prezentuje sie tak jak w rzeczywistosci a w dotyku cos niesamowitego mieciutki!http://img.ec24h.pl/mulan/tmp/9/e/2/....800x600-s.jpg Domi ja mam recznik tez biały i fioletowy a kocyk jeden rozowy w misie i jeden bialy w takie serduszka chyba taki jak Ty mowisz
27.10.2013 na świat przyszła Basia Edytowane przez koala19 Czas edycji: 2013-05-13 o 11:07 |
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się czaję na jeszcze jeden kocyk i też myślałam o tym różowym w misie bo świetny jest . Nom ten kocyk jest w serduszka i kwiatki jakieś jeszcze . A ten rożek cudny !! |
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
no to kocyk masz taki jak ja
a przyznam ze ten w kółka był obrzydliwy ![]() ale za tą cene to i tak genialne bo jak sie rozglądam w bobasowych to jakieś brzydkie i nieprzyjemne po 29 chodzą... jeszcze poluje na kocyk do łóżeczka z tego materiału i moze dorwe gdzies za mniej niz 140zł http://samiboo.home.pl/userdata/gfx/...605eb1ed59.jpg
|
#1154 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie oglądałam gazetke biedronki ale cunde...
http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...e i radośnie/8 maluszek na stronie 14 mnie rozwalił jest przecudny.....
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I można też kupić sam minky i uszyć/dać do uszycia. Ale trzeba trafić na dobrą cenę materiału, bo większości kawałek jest za 50zł, więc w ogóle się nie opłaca. Sama też poluję
|
|
#1156 | |
|
Konto usunięte
|
Dziń dybry Zaczynamy dziś 13 tydzień i o 15:15 mamy usg genetyczne ) Mam nadzieję, że może wypnie mi się dupskiem maleństwo. Chcę siusiaka Mąż stwierdził, że na bank będzie chłopiec, a jak zapytałam dlaczego tak sądzi to powiedział "bo tak i już, zobaczysz!".Wyruszam do Lublina o 14 bo mam ponad 50km. Wytłukę się znowu busem, ale niestety mąż pracuje do 15.30. Wczoraj odwiedziliśmy chrzestnego męża, moja mała bawiła się z kuzynem, ja w takiej workowatej tunice i.... nicccccc! Nikt nie zauważył czy co??? ;p Dziś odwiedziła nas chrzestna męża i tez nic nie zauważyła. Już mnie to wkurza ;p Chyba im powiem sama bo w sumie nie wie nikt prócz naszych rodziców i mojej 1 babci (2 nie wolno denerwować, a nie wiem dlaczego ciąże wnuków ją bardzo denerwują, tzn. wnuczek- uważa, że chłopy nas chcą zamęczyć ;ppp) Miałam nadzieję, że się sami domyślą widząc taki okrągły brzuch, a tu nic ;p ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie to jelita...
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40784656]
Ja kupiłam taki córci na targu za 60zł [/QUOTE]Czemu u nas takich cudów nie ma za genetyczne
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na zakupach i zapomniałam zajść do biedry
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, trochę mnie nie było, wyjazd służbowy, potem rozpakowywanie, pranie i do tego słaby nastrój dzisiaj. Chociaż tyle, że wieczorem idę do gina i przynajmniej posłucham sobie serduszka maluszka. Fajne te kocyki w Biedronie, chyba aż sama się wybiorę, nie sądziłam że tam mają takie rzeczy. Z gazetki jeszcze wpadły mi w oko komplety body niemowlęcych, ale nie wiem czy już się ładować w dziewczęce kolory, bo póki co 75% szans na dziewczynkę, to trochę mało Jestem ciekawa jak dzisiaj wypadnie USG, tydzień temu miałam robione kosmicznym sprzętem w innym mieście a dziś pewnie takim zwyczajnym już u siebie. Nie wiem tylko czy pokazywać mojemu ginowi wyniki z USG, które robiłam u innego lekarza, bo jeszcze się obrazi czy coś... Chyba zrobię tak, że jak mi poda jakieś inne parametry (np. co do przezierności karkowej), to wtedy się ujawnię ![]() Dziewczyny po usg genetycznym, robicie jeszcze test pappa? Bo mi lekarka powiedziała, że na moim miejscu by nie robiła i teraz nie wiem, czy wydawać kolejną kasę na badania, czy już odpuścić mając te 95% szans na brak wad genetycznych. No i pożalę się, morfologia i mocz wyszły mi słabsze niż ostatnio - dr google powiedział, że to anemia choć parametry nie są jakoś mocno przekroczone, ale chyba coś jest na rzeczy bo słabiej się czuję i włosów mi więcej wypada
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale fakt za tą cenę warto kupić .Te kocyki są świetne tylko rzeczywiście drogie |
|
|
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
co do kocyków z minky, ja swojego z la millou moge cały dzien dotykać hhehe więc wydaje mi sie że dziecku tez sie bedzie podobało
znalazłam na all ktos sprzedaje mało używany jakby któras była zainteresowana tym wzorem http://allegro.pl/kocyk-la-millou-i3245534367.htmltrzymam kciuki za wszystkie wizyty, ja dzis mam wizyte u dietetyka, ciekawe co on madrego powie na moj brak apetytu bo od polożnej usłyszałam ze to może być anoreksja ciążowa??????hehe |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
My witamy się z rana w 20 tygodniu
- z zapchanym nosem i gardłem Obkalkulowałam że od sierpnia zeszłego roku nie byłam nawet przeziębiona , więc mam nadzieję że teraz nie złamie mnie raz a porządnie
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Magalska a Ty też chyba jakoś bardzo szybko ruchy czułaś, czy coś mylę? Przy 4tej ciązy to mi się wydaje mocno możliwe
![]() Nena ja tez mam słabą morfologię i dostałam od razu leki do lykania przy pierwszym kiepskim wyniku (dodam, ze tylko troszkę było poniżej norm), bo gin powiedział, ze będzie leciała skoro teraz tak jest i jak zrobiłam za miesiąc kolejną to wynik był minimalnie ale jeszcze słabszy mimo leków, to byłam w nerwach, ale tu gin mnie uspokoi, że jest dobrze, bo skoro tylko tak spadło, to leki robia swoje, inaczej miałabym już dużą gorszą. Ktosiula a to Ty chyba miałaś identyczne wyniki jak ja i pisąłas, ze ginek nic nie kazał robić. Jak Twoja kolejna morfo? Trele ja polecam Espumisan i cos na ząbkowanie. A Tobie polecam jeszcze czosnek, miodek i cytrynkę. I zdrówka życzę. Tez mnie gardło boli Gosia gratulacje Kciuki za wizyty Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:20 |
|
|
|
#1165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a słuchaj trele miałam się pytać czy na ostatnim skanie potwierdzili Ci datę porodu? ja właśnie wcinam rabarbar mmm ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co
jednak zadzwoniałam i umówiłam się na badania prenetalne, wizyta 16 maja o godz 15.30. za wizyte aż 250 zł, ale da płytę z usg, wydruki zdjęć czarno białe lub kolorowe i załączy opis.
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Znów ciężka nocka za mną...My właśnie wróciliśmy z miasta, byliśmy załatwiać sprawy związane z rejestrowaniem auta itp. Zajrzałam do Biedry i kupiłam kocyk- żółty. ![]() A propo ruchów... chyba zaczęłam je konkretniej czuć, od wczoraj wieczorem... ![]() teraz obserwuję siebie czy to na pewno to... ale jestem niemal że pewna![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:45 |
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
a ja dziś na rano do pracy i zapomniałam o biedronce ale zobaczę po pracy może jakies body bym wziela, zakladajac ze cos jeszcze zostanie ![]() syncio mi się przeziębil, pol nocy nie spalismy
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Nena mam Sorbifer Durules. Kiedy masz wizytę?
Metka zdrówka dla Młodego Rybka jak się czujesz, lepiej coś czy ciągle masz te kucie? Może byś się posżła osłuchać, może to płuca czy oskrzela?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

a jutro USG

za dzisiejsze wizyty
Ślub 25.08.2012 

Zaczynamy dziś 13 tydzień i o 15:15 mamy usg genetyczne
Obkalkulowałam że od sierpnia zeszłego roku nie byłam nawet przeziębiona , więc mam nadzieję że teraz nie złamie mnie raz a porządnie