|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Darabianie przez internet - ostrzegam, radzę, polecam :)
Stworzyłam ten wątek dla Wizażanek, które miały lub mają coś wspólnego z takimi finansami albo planują dopiero spróbować tej formy dorobku. Piszę o dorabianiu bo chyba nikt tak naprawdę przez internet nie zarabia, oczywiście oprócz osób, które zajmują się tym profesjonalnie i może blogerów
![]() Czytałam ostatnio wiele o dorabianiu poprzez portale zajmujące się gromadzeniem osób, które klikają w reklamy, czytają maile, wypełniają ankiety, piszą krótkie teksty na różne strony. Na ile te portale są wiarygodne a wirtualne pieniądze wypłacalne? Ja sama dopiero niedawno zarejestrowałam się na jedną taką stronę w celu sprawdzenia "z czym to się je". Normalną pracę (że tak to ujmę ![]() ![]() Ale jestem ciekawa czy Wizażanki mają już doświadczenia w tej branży, czy któraś z Was tak dorabia? A może nacięłyście się już na jakimś portalu, który Was oszukał? Chętnie poczytam historie z życia wzięte ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2013-05-13 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Darabianie przez internet - ostrzegam, radzę, polecam :)
fajny wątek, subskrybuję
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też z chęcią poczytam opinie innych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Czy piszesz o serwisie inCLICK.pl? Bo właśnie zastanawiam się nad rejestracją
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() też z chęcią poczytam opinie
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam pozytywne opinie u nich na fb, więc w sumie wydaje mi się, że wiarygodnych użytkowników. Jeśli się zarejestrujesz - daj znać! ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2013-05-13 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jeżeli nie posiada się żadnych specjalnych kwalifikacji to najlepszy wyjściem na zarobienie w internecie będzie pisanie teksów dla pozycjonerów, tzw precli(takich krótkich tekstów które potem i umieszcza się z linkami w sieci).
Stawki nie są duże(około 1/1,5 zł za tysiąc znaków), ale za to pracy jest dużo i te kilkaset złoty idzie miesięcznie dorobić. Zleceń można szukać na gumtree, allegro lub specjalnych giełdach tekstów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja korzystam z LuckyMails, są wypłacalni, 2 albo 3 razy wypłacałam sobie pieniądze. Kokosów nie ma, może jakbym miała poleconych to byłoby lepiej, a tak to klikam podczas rozmów telefonicznych.
Korzystam też z ZielonyMails i eRmail, ale tu wypłat jeszcze nie miałam (ZielonyMail jest jakoś powiązany z LuckyMails). LuckyMails i ZielonyMail to klikanie w linki w mailach i na banery, dostępne na stronie po zalogowaniu, z eRmail wiadomości przychodzą na konto pocztowe, niby więcej płatne niż tamte 2 ale też jest wyższe minimum do wypłaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2013-05
|
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠...JTejaJcA CXmjVaX
Hej. Tu można naprawdę zarobić. Nie są to duże pieniądze ale zawsze coś, i mało czasu zajmuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Cześć,
dziewczyny a znacie eRmail? Dostałam reklamę mailem, szukałam czegos na ten temat w necie ale nic konkretnego nie znalazłam, chyba to nowość... Zarejestrowałam sie i zobacze, niby tylko skorzystać można.. Edytowane przez Karina90 Czas edycji: 2013-05-14 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() Dodatkowo kiedyś po wypełnieniu ankiety skontaktowała się ze mną jakaś niemiecka firma zajmująca się badaniami online i przez dwa tygodnie najpierw wypełniałam krótkie ankiety + robiłam zdjęcia dotyczące podanych tematów a potem pisałam na forum z ludźmi z całego świata - za to dostałam około 300 zł ![]() I wiecie jak taki zarobek (mimo, że niewielki) cieszy? ![]()
![]() |
#14 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TUTAJ klik! Nie wiem czy mogę wrzucić tutaj link dlatego tylko podlinkowałam, jeśli to niedozwolone to proszę Moderatora o usunięcie! ![]() W sumie to jedyny taki serwis na jakim się zarejestrowałam, poleciła mi go zresztą koleżanka. Nie jestem do takich "dorobków" przekonana, ale przekonam się osobiście czy cokolwiek wyniknie z takiego klikania ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2013-05-16 o 12:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Ci wielkie za info, a ile udało Ci się nazbierać do tej pory? Bo ja mam na razie koło 40 zł. więc myślę, że aby uzbierać 2 stówki to pewnie ze 2 miesiące poklikać trzeba
![]()
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Też dołączę
![]() ![]() ![]() Kilka razy też zostałam oszukana, bo np. serwis z którego korzystam nie wykrył w porę oszusta.
![]() |
#20 |
Copyraptor
|
Ja korzystam tylko z CennychOpinii i teraz zbieram już trzeci bon
![]() Wkurzające jest tylko jak wypełniasz już kilka minut po czym klikniesz "złą" odpowiedź bo się im nie wpasowujesz w wymagania i wtedy nie dostajesz kasy a ankieta się wyłącza ![]() Z innych sposobów zarabiania, ale też przez internet, polecam tzw. stocki internetowe. Można sprzedawać fotografie albo ilustracje, najlepiej wektorowe. Można je robić w wolnym czasie a raz wrzucona fotografia może być sprzedawana wielokrotnie. Tylko to są mikrosprzedaże (tj. zarabia się mało, 25 centów do kilku dolarów zazwyczaj), i musi się ich trochę uzbierać. No i wymagania techniczne co do fotografii są wysokie a wektory trzeba umieć robić no i mieć pomysły. Ale jeżeli ktoś ma dobry sprzęt foto albo trochę talentu i chęci, to sobie poradzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Strony takie jak Elance.com
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja dorabiam na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ jak ktoś chetny to podesle link do rejestracji, to piszcie na priv. to chyba pierwsza stronka na której w koncu kase sie zbiera w zł a nie w groszach za ankiete no i daja 20zł na start
![]()
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Koleżanko ja na tym zęby zjadłem . Wiem ze ciężko ci będzie otrzymać na twoje konto pieniądze , ponieważ strony te zazwyczaj wypłacają pieniądze od kwoty minimalnej ok 200zł zebranie takiej kwoty graniczy z cudem. A co powiesz na 400zł i pewną gotówkę z której będziesz musiała się rozliczyć w Skarbowym!!!. Przejdź do strony i zacznij zarabiać gwarantuje . Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy. Link http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠...ook2856 4031.php
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.