|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Sopai i Siasia gratulacje kochane mamuśki..
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
gratuluję mamusie
Sopai fajnie że jesteś zadowolona z kraśnickich a jak jest po cc w tym szpitalu? po ilu godz. postawili cie na nogi?
|
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny
![]() ja miałam cesarke o 10,20/10.30 a postawili mnie na nogi ok 22 na drugi dzien o 5 rano zdjeli cewnik i powiedzieli ze mozna chodzic, nastepnego dnia poszłam pod prysznic, ogólnie starałam sie szybko wstac i chodzic boli ale pomaga dlatego szybko i w miare szybko wracałam do siebie jedyny minus to wysokie łózka jak dla mnie... kudlaczka mam 153cm wzrostu nie wiem czemu tak powiedział ale widocznie wzrost plus obciazenie kregosłupa przy ciazy w moim przypadku wpływa na to ze wg. niego cc to jedyne mozliwe rozwiazanie |
|
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny Gratuluje teraz życzę dużo cierpliwości i wytrwałości
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Kinga, jeżdżę do poradni ginekologicznej przy szpitalu na Staszica. Trzeba się wcześniej zapisywać, zadzwonić bezpośrednio do gabinetu (tel. 81-53-497-62), nie wiem z jakim wyprzedzeniem - w moim przypadku trochę na moją korzyść zadziałało moje niedoinformowanie i to, że jestem po terminie. Mam jakieś tam pierwszeństwo... szczegóły wizyty opisałam na blogu - zapraszam swoją drogą
. W pobliżu poradni jest prywatne OVUM - ponoć ktg kosztuje tam 20 - 25 zł (nie wiem dokładnie, a o tej możliwości mówił mi mój lekarz prowadzący) i robią od ręki, bez kolejek. Jak jest wieczór/noc, święto/niedziela, a coś się dzieje, jesteś zaniepokojona, albo w terminie, to na Izbie Przyjęć też zrobią ktg, bez problemu, może czasem trzeba chwilkę odczekać... Cytat:
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Sopai to bardzo dlugo Cie z cewnikiem trzymali. Na staszica wyjmuja od razu jak postawia na nogi.
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Cytat:
Na Jaczewskiego też szybciej, i od razu stawiają na nogi po wyjęciu cewnika. A zgadzam się, też nie wiem dlaczego te łóżka są takie wysokie
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Mniebjak tylko postawili na nogi to od razu wyslali pod prysznic. "Jak juz pani stoibto niech pani idzie sie wykapac-to pomoze" i fakt, bardzo pomoglo. Wrocilam na sale z lepszym nastrojem
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Sojeczka no trzymali mnie długo ale i dziewczyna która 2 godziny przede mną była operowana też miała zdjęty cewnik dopiero o 5 dnia następnego położna powiedziała że obawia się że jak wyjmie nam cewniki (ja po pełnej narkozie a koleżanka po zzo) to jak będziemy chciały siku to żebyśmy nie straciły przytomności czy omdlały lub po prostu upadły w toalecie. Niby tak ze względów bezpieczeństwa. Zdecydowanie zgadzam się z tym że prysznic działa cuda czlowiek czuje się jakby zrzucił skórę i odmłodniał o 10 lat
Łożka są wysokie i te wózki dla dzieci też miałam problem żeby wziąć mała na ręce czy to stojąc na podłodze czy siedząc na łóżku :/ a na sali operacyjnej poprosiłam o stopień do wejści na łóżko bo nie dałabym rady na nie wskoczyć nawet pomiędzy skurczami :/
|
|
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, w przyszłym tyg w lidlu będzie seria dla przyszłych mam: jeansy, legginsy, bielizna itp. Dla mam biustonosze do karmienia. A dla dzieciuszków body- te z lidla polecam, u mnie sprawdzają się rewelacyjnie!
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję mamy, a za niedługo rodzące trzymam kciuki żeby szybko i sprawnie. Ja odzyskałam moje hasło z allegro i jestem uzależniona chyba ;-) ale te ubranka do mnie mówią weź weź... I znowu mam fazy zachciankowe na (nie) dobre jedzenie typu pizza....
|
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
i po badaniu... wada serca ktora mialam dalej mam ale nie pogorszyla sie wiec nie ma wskazan do natychmiastowego cc
moge jeszcze troche poczekac bo da sie z tym żyć.wymeczyla mnie badaniem ponad 40 min. teraz zebra i mostek troche mnie bola ale to normalne po echo serca kupilam dzis termo rolety do pokoju malego i naszej sypialni w biedrze swietne sa, bo nie przepuszczaja w 100 %swiatla slonecznego, dodatkowo w lato odbijaja promienie wiec w pokoju jest chlodno i ciemno jak w nocy moj brat ma takie i polecam je kazdemu kto ma wieksza biedronke, bo cena jest rewelacyjna 24,99 za szt. w mniejszych raczej ich nie znajdziecie, ja musialam specjalnie jechac do wiekszej stonki w tesco zostalam milo zaskoczona przez pania kasjerke... do kas dzika kolejka, do samoobslugowych jeszcze wieksza, wiec poszlam do kasy z pierszenstwem i wcale nie liczylam ze mnie ktos przepusci, poprostu byla tam mniejsza kolejka niz do reszty kas... i w pewnym momencie wola mnie kasjerka zebym podeszla pierwsza :O szok :O |
|
|
|
|
#975 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle utrudnień człowiek codziennie spotyka, które dla osoby wyższej o 10 cm nie są już żadnym problemem Te szpitalne łóżka albo chociaż łóżeczka szpitalne dla niemowlaków powinny mieć jakąś regulację wysokości...Sopai i Siasia a jak tam pierwsze chwile w domku z córeczkami?? Radzicie sobie? Dogadujecie się z maluszkami? Jak tam u Was z karmieniem?Cytat:
Cytat:
W tym kolejną sukieneczkę Moje dziecko będzie miało same kiecki Co do zachcianek, to ja nie mogę się opanować przed lodami i czekoladą ajajaj... Ale nie sądzę, żeby było to podyktowane ciążą, bo bez ciąży było to samo A na wczorajszej wizycie u gina okazało się, że przybyło mi znów 2 kg w miesiąc, ech... Więc teraz jestem pięć kg na plusie... ![]() Cytat:
za wizytę Hymmm zainteresowałaś mnie tymi roletami, bo szukamy właśnie do salonu, a która z Biedronek jest taka większa, przy jakiej ulicy? bo jakoś dotąd nie zwróciłam uwagi, dla mnie wszystkie mniej więcej takie same![]() Brawa dla pani kasjerki, to zawsze miłe zachowanie Ja jakiś czas temu w Galerii Orkana stałam w jakimś obuwniczym typu ccc, czy co tam jest, w dłuuugiej kolejce i jakaś babka wepchała się przede mnie mówiąc, że ona tu stała, tylko coś oglądała Nie kłóciłam się, ale było mi trochę przykro, zwłaszcza, że potem jakaś druga babka z tyłu zaczęła się pruć do mojego męża jak do mnie doszedł, że kolejka kończy się gdzie indziej Co prawda i tak była już praktycznie moja kolej Ale przynajmniej przed tą babą co się wepchała zostałam obsłużona
|
||||
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja ciągle 2w1... niestety. Termin minął 5 dni temu. Nie ma póki co żadnych znaków, że coś się zaczyna. Dzisiaj miałam trzecie ktg (robi się co drugi dzień od przewidywanego dnia porodu) - ostatnie w trybie ambulatoryjnym - tętno młodej w porządku, zero skurczów. Na czwartek zarezerwował mi doktor z poradni miejsce na oddziale patologii ciąży na Staszica. Mam się zgłosić o 8:30 na IP. Mam nadzieję ciągle, że do czwartku mała sama się zdecyduje na opuszczenie M1... boję się tej całej farmokologii, badań, cewników i masaży szyjki... Fajnie Wam dziewczyny, że macie już porody za sobą..ja zwlekałam psychicznie, odwlekałam w wyobraźni moment rozwiązania, a teraz mam problem i wyrzucam sobie, że to przez to moje myślenie (że jeszcze czas, nie pora, że Młoda jeszcze zdąży) mamy to opóźnienie..eh!
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
La Cocinerita
a w domu jest dużo lepiej niż w szpitalu, jakoś tam odczuwałam większy stres jak zostawałam z małą i miałam poczucie takiego hmm że ktoś mnie źle oceni że np. nie potrafię małej szybko uspokoić takie dziwne uczucie i taka panika jak mąż wracał do domu i zostawałam sama... położna w zasadzie pojawiała się wtedy kiedy chciałaś aby pomogła przystawić dziecko ew. jak długo plakało to brała na dokarmienie bo wiadomo że na początku mleka jest mało a na oddziale było ciepło więc dziecko miało wzmożone pragnienie też a teraz jest super ![]() co prawda wczoraj miałysmy atak kolki ale został opanowany i mała padła z wyczerpania no ale tak już jest ... pokarmu mam coraz więcej i mała się najada przesypia właściwie całą noc no chyba że w dzien za długo pośpi i byłyśmy już na pierwszym spacerku takim 30 minutowym ![]() Aha i okazało się że moje dziecko jest tak drobne że ubranka na 56 starczą na dłuzej ;P wiec musiałam dokupić na cito trochę bodziaków i śpiochów ![]() No a moja córcia jest fajna i z każdym dniem ładniejsza ma bujną czarną czuprynkę no i pozałatwialiśmy już większość formalności, teraz tylko czekamy na pesel i będziemy składać dokumenty na becikowe ![]() kudlaczka nie wyrzuciaj nic sobie, po prostu tak jest widocznie mała jeszcze nie gotowa moja też raczej gotowa nie b yła ale poziom stresu jaki miałam w środę spowodował że pojawiły się skurcze i to w takim tempie że szok :P Edytowane przez sopai1 Czas edycji: 2013-05-14 o 12:52 |
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
La Cocinerita duże biedronki są napewno przy : al. spółdzielczości pracy na przeciw olimpu a druga to chyba przy jana pawła kolo pepco kiedyś był tam carrefour. jest jeszcze jedna wielka biedronka ale nie pamietam przy jakiej ulicy sie miesci
przy diamentowej tez jest spora, przewaznie w takich biedronkach mają tez produkty ze starych ofert dobrze przecenione tak dorwałam body dla malego po 5 zl
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia dla Was dziewczyny!
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#982 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Cytat:
Cytat:
Trzymamy mocno kciuki! Starajcie się myśleć pozytywnie i nie denerwować, wkrótce będziecie trzymać swoje córeczki w ramionach - życzę wam żeby jak najszybciej! Rozumiem, że ta sytuacja jest dla was frustrująca Życzę wam ogromu cierpliwości i dobrego samopoczucia na te ostatnie chwile w dwupaku! ![]() Cytat:
Pogłaszcz ode mnie swoją małą, śliczną czarnulkę z bujną czuprynką ![]() Cytat:
Na pewno zajrzę, jeśli będą mi wymiary tych rolet pasować to może nawet się na nie zdecyduję ![]() Evelizarda bardzo fajny wpis na blogu Ech ja już teraz kombinuję jak logistycznie rozplanować spotkanie z koleżanką na mieście czy łażenie po sklepach - jak już maleństwo się urodzi... Ostatnio zauważyłam na stronie Olimpu, że są tam dwa pokoje dla Matek z dziećmi - od razu zalała mnie fala sympatii do tej galerii handlowej http://www.galeriaolimp.com.pl/2011/...kiem%E2%80%9D/ Na pewno przetestuję kiedyś, zobaczę czy jest tak fajnie, jak piszą Swoją drogą, takie pokoje powinny być normą - przynajmniej w centrach handlowych...
Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2013-05-14 o 14:39 |
||||
|
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
a nie we wszystkich galeriach są pokoje dla matki z dzieckiem?? zdaje się że w plazie też jest.
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakoś nie rzucił mi się nigdy w oczy, ale jak jest to super Im więcej, tym lepiej Czyli przynajmniej jest jakiś punkt w centrum, gdzie można w spokoju przewinąć i nakarmić malucha
|
|
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
La Cocinerita będę się odzywać na pewno
już ukochałam i potargałam mojego bąbla ![]() Shirmus no a właśnie okazuje się że na kolkę jelitową reguły nie ma i wczoraj zdecydowanie miała kolkę ze wszystkimi jej objawami niestety :/ |
|
|
|
|
#986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
że występuje po 3 tyg. występuje przez co najmniej 3 tyg przynajmniej 3x w tyg. to wtedy można mówić o kolce. ale jak widać niema reguły. to może róbcie jej masaże brzucha i ponoć najlepiej jak dziecko śpi na brzuchu.a przede wszystkim mama nie może się stresować
|
||
|
|
|
|
#987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() To Ja - ZombiiSia ![]() Cytat:
). Mąż mi bardzo pomaga więc daje rade ale nie wiem co to będzie jak pójdzie do pracy... ![]() Dziś była położna z przychodni, obejrzała małą i nie i jest dobrze. Powiedziała jak kąpać. i że już można wychodzić na dwór (a nam się ciągle wydaje że małej zimno... ) i dała pare fajnych ciekawych broszur do poczytania.Cytat:
A dziś mam swoją córeczkę obok, śpi na moim łóżku! Nie myśl o porodzie z perspektywy czekającego Cię bólu tylko spotkania ze swoim kochanym dzieckiem! Idziesz na cudowne spotkanie! A z doświadczenia (jeszcze ciepłego) Ci powiem, że farmakologia, badania cewniki nie bolą... Oni są tacy doświadczeni i znają się na rzeczy że zobaczysz, sama się zdziwisz... Ja się tak szykowałam najpierw na wenflon, wbiła się nie wiem kiedy.... Po tym przyzwyczaiłam się do zastrzyków bo codziennie coś to już nawet uwagi nie zwracałam, a kłuli w brzuch i w tyłek. Dalej balonik, pytałam czy już? później bolało... nie powiem że nie... no ale on mi robil rozwarcie którego nie miałam więc w sumie cieszyłam się że cos w końcu boli bo to znaczy że coś się dzieję do przodu... Cewnik??? Phi! Kochana, spodziewałam się bólu... czekałam na niego rozłożona na samolocie przed grupą studentów z Norwegi.. i co? i nic... pytałam gina co z tym cewnikiem a on się śmieję że juz założony... kiedy? gdzie? nie wiem, a przecież czekałam na ból... tak samo przy wyciąganiu go. Położna tak to zrobiła że ja tylko zobaczyłam że go w ręku już trzyma... kiedy wyjęła? nie wiem... Nie nastawiaj się negatywnie! Po wszystkim przytulisz swoje maleństwo.... Pozdrawiam i życzę szczęśliwych i szybkich rozwiązań Lecę do mojej kochanej Matysi |
||
|
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko miało być inaczej, naturalnie, bez tego całego zamieszania. Niby nic się nie stanie jak mi w rodzeniu pomogą lekarze, ale to już nie będzie to samo... Ciągle mam nadzieję, że zacznie się samo, bez ingerencji, tak jak to sobie wymarzyłam... buziaki!
|
|
|
#989 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie ci, że masz za co targać - też bym chciała dziecię z czuprynką ![]() Muszę zacząć uważniej się rozglądać w tej kwestii ![]() Cytat:
No to super, że wszystko u was dobrze Pozdrowionka dla malutkiej Matysi!
|
||
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Evelizarda bardzo fajny wpis na blogu
Ech ja już teraz kombinuję jak logistycznie rozplanować spotkanie z koleżanką na mieście czy łażenie po sklepach - jak już maleństwo się urodzi... Ostatnio zauważyłam na stronie Olimpu, że są tam dwa pokoje dla Matek z dziećmi - od razu zalała mnie fala sympatii do tej galerii handlowej http://www.galeriaolimp.com.pl/2011/...kiem%E2%80%9D/ Na pewno przetestuję kiedyś, zobaczę czy jest tak fajnie, jak piszą Swoją drogą, takie pokoje powinny być normą - przynajmniej w centrach handlowych...[/QUOTE]O dobrze wiedzieć! chociaż to wciąż problem-niestety ![]() A z tym dzienniczkiem maluszka to super sprawa od razu widzisz jak coś jest nie tak. I przydaje się u lekarza. Ja do tej pory noszę bransoletkę na ręku aby wiedzieć, z której piersi było karmione maleństwo. Niby pamięta się...ale jednak nie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

. W pobliżu poradni jest prywatne OVUM - ponoć ktg kosztuje tam 20 - 25 zł (nie wiem dokładnie, a o tej możliwości mówił mi mój lekarz prowadzący) i robią od ręki, bez kolejek. 

za wizytę!
Także B a r b a r a mam nadzieję, że zobaczymy się w środę 

Tyle utrudnień człowiek codziennie spotyka, które dla osoby wyższej o 10 cm nie są już żadnym problemem
W tym kolejną sukieneczkę 
Pogłaszcz ode mnie swoją małą, śliczną czarnulkę z bujną czuprynką
) i dała pare fajnych ciekawych broszur do poczytania.