|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=tweedledee;40784607] Nacytowałam się jak durna i wszystko poszło się pie.prz.yć! ![]() ![]() Z tego co pamiętam: [B]Oliath[/B Ja też się pochwalę w końcu swoją studnióweczką ![]() Niedawno wróciłam z glukozy, ależ się jej bałam W sumie źle nie było, glukoza sama w sobie ok, zabił mnie głód (jak za długo nie jem słabnę i wymiotuję), także po drugim wkłuciu, jak już zaczęłam odpływać położyłam się na kozetce i tak już do końca Ale grunt, że już PO, czekam tylko na wyniki - mam nadzieję, że będę mogła swobodnie wcinać cukier [COLOR="Silver"]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale dziś spam! Tylko do biedronki pojechać i już kilka stron nadrabiania :P Kupiłam kocyk - lazurowy w jakieś białe coś tam I 2 paczki bodziaków, najmniejszy rozmiar 68 cm, ale takie słodkie, że nawet Małż mówi, że bierzemy, i tak się przydadzą I mamy niebieskie w zwierzątka i beżowe. Te w samochody nam się nie podobały. |
|||||
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo źle zrobiłaś. Inni na urlopach, l4, a ty się biedna męczysz w pracy. To ty powinnaś teraz wypoczywać!!
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tez podziekuje
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
ide w kimanko
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Usapalam sie okropnie robiąc sobie w PRACY fotki brzucha z RĘKI. Wyszły beznadziejnie i jakoś kijowa tez ale pomyślałam ze wrzuca do klubu.
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze zielone
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:40 |
|
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
AAAAleż jestem tępa.... przecież to faktycznie koniec 25t, początek 26...a ja zawsze sobie odejmowałam tydzień |
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinno byc wtedy ok.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocławianki patrzcie co znalazłam
![]() http://motherandbaby.pl/ Targi Mother & Baby 18-19 maja w Hali Stulecia we Wrocławiu. Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:52 |
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Pospałam sobie.. osłabiona się czuję i dzień taki drętwy, ja do niczego.. szybko mi się akumulatorki rozładowały.. Jeszcze szkoła rodzenia na 16. Nawet piękna pogoda nie pomaga poczuć się lepiej
Żołądek nadal nie wrócił do normalności, niby głodny na nowe żarcie, ale starego wciąż nie przetrawił. Zero życia we mnie Widzę, że świętujemy kolejne tygodnie kolejnych mamusiek, więc gratuluję kolejny raz i dziękuję za gratki z powodu mojego tygodnia!Domi, mela śliczne brzusie macie...i w ogóle obie pięknie wyglądacie... |
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec lenistwa, ruszam w szał sprzątania
Do później mamusie
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam pytanie. Zastanawiam się bo:
Miałam robione USG 28 tygodniu. Wszystko było ok. Teraz w szpitalu tez miałam USG robione w 30 tygodniu . Babeczka sprawdzała: łożysko, pępowinę, wymiary, przepływy, wody płodowe, tętnice pępowinowe, masę Dzidka, czaszkę, mózg ()komory, sierp, móżdżek). kręgosłup, serduszko, Odejścia naczyniowe, płuca, brzuszek, żołądek, wątroba, nerki, pęcherz. Czy warto iść na umówione USG 3 trymestru??? Jeśli nie, to kiedy teraz powinnam iść na USG? Nie ukrywam, ze to koszt 200 zł a pewnie jeszcze przed porodem będę chciał iść zobaczyć czy wszystko ok. Co myślicie?
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz siadam przed torbą z ciuchami dla Fi i spisuję czego ile mam i czego potrzebuję...
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz z tym, ze tam się nei zbiera z grobów, bo ich już jakby nie ma...tylko z tego placu... |
|
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic poprobuje w wolnej chwili, o 16 dzis kończę prace i jadę do endo. Mam tylko wynik TSH (1,01 ciekawe co endo na to
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi na początku z suwaczkami pomogła Cynamonkowa.Dobra kobita
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak się czaję na tego Magnata i czaję... :PCytat:
|
||
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamy
na razie spokój z maturami więc razem z Tżtem zaczynamy rozglądać się za wyprawką. Jutro jade jeszcze tylko z siuśkami i na pobranie krwi. Dziękuje Wam za cynk o tych kocykach w biedronce, nawet nie miałąm pojęcia że są, chyba jeszcze dzisiaj skocze z Tżtem do biedry co by mi nie sprzątneli za szybko na początku wątku zauwazyłam wskazówki dotyczące wózka, zastanawiamy sie z Tżtem na wózkami Roan Marita zw na dużą gondole i wiele pozytywnych opini, któraś z Was ma moze wózek z tej firmy i mogła by mi coś podpowiedzieć ?
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie nie moge doczekac czwartkowej wizyty
ciekawe czy bedzie tym razem widac siusiaka bo przeciez ostatni raz bylo widac w 23 tc, a wiadomo ze lekarze tez moga sie pomylic :Pja od wczoraj jestem padnieta, caly czas bym chyba spala, czuje sie tak ciezko, rece i nogi mnie bola jakbym nie wiem co robila... moze to przez to, ze wczoraj wstalam przed 5 bo musialam jechac na egzamin z filozogii (poprawka) jestem ciekawa .... |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
tym samym autem? jak będziecie jeździli we dwoje plus synek, pasażer nie będzie miał poduchy...
|
#506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj właśnie był taki przymusowy dzień i byliśmy u mego ojca Cytat:
|
|||
|
|
|
#507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro było u Ciebie dokładnie sprawdzane, a na pewno było jak leżałaś ze skurczami to myślę, że możesz sobie odpuścić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wynik TSH !Cytat:
w porządku?Neni ma Roan Marita, więc myślę, że najlepiej się wypowie o tym wózku
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka dziękuję i też Ci głasiu głasiu robię
madi ja też chciałam wczoraj konwalie pozbierać u teściów..pod lasem mieszkają.. ale mąż nie chciał ze mną pójść, bo on się nagle taki miastowy zrobił i 'nie będzie w kleszcze właził' ![]() Cytat:
![]() (nie skrzypi )
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jestem u rodziców to zawsze po mszy idziemy na cmentarz, w Krakowie ostatnio też poszliśmy na cmentarz Batowicki bo tam ma mój mąż wujka..i powiem Wam że spoko cmentarz jak park. |
|
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
enlevee- po sprawdzeniu odpowiedzi wydaje mi sie że całkiem nieźle0 ale nie chce zapeszać bo wyniki dopiero w czerwcu
![]() Dziękuje więc będe czekać na odp Neni |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

)

W sumie źle nie było, glukoza sama w sobie ok, zabił mnie głód
(jak za długo nie jem słabnę i wymiotuję), także po drugim wkłuciu, jak już zaczęłam odpływać położyłam się na kozetce i tak już do końca
[COLOR="Silver"]

bo źle zrobiłaś. Inni na urlopach, l4, a ty się biedna męczysz w pracy. To ty powinnaś teraz wypoczywać!!

Żołądek nadal nie wrócił do normalności, niby głodny na nowe żarcie, ale starego wciąż nie przetrawił. Zero życia we mnie