Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 12:08   #1681
XminorXlosX
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI

Cytat:
Napisane przez blackmarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przeszukałam forum, ale nic mi nie wyskoczyło. Miała już któraś okazję wypróbować nową odżywkę Isany mit Baumwollextrakt nawilżającą? Ja właśnie ją dorwałam w Rossmannie za 3,99, skład bardzo mi się podoba
Co? Odżywki ISANY są teraz w promocji w Rossie?

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:09   #1682
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, przeszukałam forum, ale nic mi nie wyskoczyło. Miała już któraś okazję wypróbować nową odżywkę Isany mit Baumwollextrakt nawilżającą? Ja właśnie ją dorwałam w Rossmannie za 3,99, skład bardzo mi się podoba
Mam ją Bardzo ładnie wygładza włosy, są cudne w dotyku i miękkie, ale dla mojej miotełki solo jest za lekka (jak prawie wszystko), aczkolwiek po myciu rozczesałam włosy. Za jakiś czas sprawdzę jak się spodoba włosom w wersji kręconej.
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:12   #1683
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
ja jej używam na co dzień jako d/s, jak nie mam lepszego pomysłu. w sumie fajna, wygładza, włosy są miękkie, nie są obciążone.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:19   #1684
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Aj, próbowałam wydobyć skręt przez noc, spałam z podpiętymi, nażelowanymi włosami i dupa. Połowa włosów mokra po nocy.
A za 10min wychodzę na uczelnię. Nie wiem, co z nimi zrobić teraz. Ani dosuszać, ani co...
Wydaje mi się, że nie powinno się spać z mokrymi spiętymi włosami one nie mają możliwości wyschnąć przecież..
Przez to ja nawet do północy czekam aż będą suche, żeby koczki zrobić
Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
dla mnie mix, bo ja zawsze jeden wybrany olej nakładam i tyle, nigdy nie chce mi się mieszać i kombinować, no i nie wiem co z czym można
Odżywki, maski, balsamy, oleje i kremy można spokojnie mieszać byle nie szampony i kosmetyki z silikonami

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:21   #1685
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Pozdrawiam znad nowego odcinka.
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40785106]Aaa, przypomniałaś mi, że o GoT zapomniałam! No to mam filmidło do kawy [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Alassiel Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio denerwuje GoT, bo nic się właściwie nie dzieje, a zaraz koniec sezonu...
Wlaśnie! Od książki nie mogłam się oderwać a w serialu tak przynudzają, że o matko. A tyle musi się jeszcze wydarzyć, przeniosą to na 4 sezon czy upchną w ostatnich odcinkach? Liczyłam chociaż na ślub w siódemce...
Ale trzeba im oddać sprawiedliwość, że wrócili do fabuły i ogólnie jest "książkowo". Tylko nudno.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:21   #1686
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
oo ciekawy pomysł ja mam problem, żeby spać w związanych włosach nawet przez sen potrafię ściągnąć gumkę
olejujesz same końce?
Ja też, bo strasznie się wiercę. Ale z gumkowym zabezpieczeniem trzyma mi się ta skarpeta całą noc.

Od ucha w dół (czyli sam kucyk) olejuję małą ilością oleju tak często jak się da (lub przypomni), a raz lub dwa razy na tydzień całość- razem ze skalpem (wtedy na odżywkę- opcja full wypas).

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Po umyciu jedwab chi plus na jedwab na noc na końce
No to skoro rozdwajają się w takim tempie to może taka ochrona to dla nich za mało. Może spróbuj zabezpieczać olejem+jedwabiem lub pokusić się o odżywkę po myciu z silikonem? O ile taka ilość paćkadeł nie obciąży ci włosów, oczywiście. No i chroń przed mechanicznymi uszkodzeniami- upinając, wiążąc albo zaplatając.
Rozumiałabym, gdybyś katowała je prostownicą albo były to pozostałości po rozjaśnianiu.. Ale jeżeli pare tygodni po podcięciu zdrowe włosy mają już rozdwojone końcówki to ja bym przede wszystkim postawiła na ochronę silikonową i upięcia właśnie.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-05-13 o 12:23
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:24   #1687
lilith_ed
Zakorzenienie

Ja uwielbiam tę odżywkę z Isany po wymieszaniu z NMF i kwasem hialuronowym. Taka mieszanka nawilża moje wysokoporowce
lilith_ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:25   #1688
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez lilith_ed Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam tę odżywkę z Isany po wymieszaniu z NMF i kwasem hialuronowym. Taka mieszanka nawilża moje wysokoporowce
NMF??

a to przy wilgotności dużej nie będzie puszyło
Stary 2013-05-13, 12:29   #1689
blackmarta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40785555]Mam ją Bardzo ładnie wygładza włosy, są cudne w dotyku i miękkie, ale dla mojej miotełki solo jest za lekka (jak prawie wszystko), aczkolwiek po myciu rozczesałam włosy. Za jakiś czas sprawdzę jak się spodoba włosom w wersji kręconej.[/QUOTE]

Koniecznie muszę wypróbować, bo ja właśnie po olejowaniu i innych odżywczych zabiegach lubię takie lżejsze odżywki.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ja jej używam na co dzień jako d/s, jak nie mam lepszego pomysłu. w sumie fajna, wygładza, włosy są miękkie, nie są obciążone.
właśnie tak też chcę ją używać.

Cytat:
Napisane przez lilith_ed Pokaż wiadomość
jak się nie sprawdzi samotnie to też ją trochę stuninguje

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:34   #1690
Redhaired Witch
Nindżopesz

Blackmarta, mowa o tej nowej, niebieskiej? Na Zakręconym o nią pytałam i zdania były podzielone. Że za lekka ale jednocześnie cięższa od starej wersji, że nic nie robi a innym ładnie wygładza włosy, że dobra do miksów. Póki co sama się nie zdecydowałam.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:38   #1691
blackmarta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Blackmarta, mowa o tej nowej, niebieskiej? Na Zakręconym o nią pytałam i zdania były podzielone. Że za lekka ale jednocześnie cięższa od starej wersji, że nic nie robi a innym ładnie wygładza włosy, że dobra do miksów. Póki co sama się nie zdecydowałam.
Tak, dokładnie o tą. Ja też nie wiem, czy bym się zdecydowała, ale jak mi zaświeciło na półce 3,99 to nie mogłam jej nie wrzucić do koszyka

Jednak trzeba na sobie wypróbować, dam znać jak zadziałała na mnie. Mam raczej średnioporowate włosy, choć w miarę odżywania zmierzają nawet trochę ku niskiej porowatości

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:39   #1692
Konto usunięte

Red jednak cofam co powiedziałam odnośnie Twojej metody reanimacji skrętu - moje durne włosy na kręcenie z samą wodą faktycznie podatne nie są. Jednak przy dzisiejszej reanimacji trochę usprawniłam tę metodę i najpierw rozrabiałam trochę żelu z wodą w łapkach, potem miziałam tym pasmo włosów i na lepki od żelu i wody palec nawijałam je Twoim sposobem. Po zsunięciu pasma z palca lekko zgniotłam tę spiralkę, puściłam i mam falę. Luźniejszą niż te Twoje, ale to pewnie kwestia czasu potrzebnego na przyzwyczajenie włosów.
1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:45   #1693
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Odżywki, maski, balsamy, oleje i kremy można spokojnie mieszać byle nie szampony i kosmetyki z silikonami
Super, teraz spokojnie będę mogła szaleć ostatnio jak nałożyłam olej na odzywkę oleo to co chwila sprawdzałam, czy czasem mi włosy nie wyłażą i trzymają si głowy
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Ja też, bo strasznie się wiercę. Ale z gumkowym zabezpieczeniem trzyma mi się ta skarpeta całą noc.

Od ucha w dół (czyli sam kucyk) olejuję małą ilością oleju tak często jak się da (lub przypomni), a raz lub dwa razy na tydzień całość- razem ze skalpem (wtedy na odżywkę- opcja full wypas).

No to skoro rozdwajają się w takim tempie to może taka ochrona to dla nich za mało. Może spróbuj zabezpieczać olejem+jedwabiem lub pokusić się o odżywkę po myciu z silikonem? O ile taka ilość paćkadeł nie obciąży ci włosów, oczywiście. No i chroń przed mechanicznymi uszkodzeniami- upinając, wiążąc albo zaplatając.
Rozumiałabym, gdybyś katowała je prostownicą albo były to pozostałości po rozjaśnianiu.. Ale jeżeli pare tygodni po podcięciu zdrowe włosy mają już rozdwojone końcówki to ja bym przede wszystkim postawiła na ochronę silikonową i upięcia właśnie.
Będę musiała wypróbować

U mnie się nie sprawdzi, bo myję włosy 3 razy w tygodniu to wolę zafundować im olej po całości

Właśnie ja też mam problem z rozdwajającymi się końcami u mnie niestety pozostałości po rozjaśnianiu, teraz chciałam podciąć końce, ale nie podetnę, bo ostatnim razem fryzjerka zamiast podciąć 1-2 cm to ciachnęła 5, więc muszę poczekać aż trochę podrosną. Podetnę na wakacjach, żeby ładnie i zdrowo wyglądały

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Proszę o linka na kwc do tej odżywki z Isany
Stary 2013-05-13, 12:46   #1694
Konto usunięte

Cytat:
Proszę o linka na kwc do tej odżywki z Isany
Klik!
Stary 2013-05-13, 12:54   #1695
lilith_ed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
NMF??

a to przy wilgotności dużej nie będzie puszyło
NMF

Ja taką mieszankę nakładam tylko przed myciem.
Po myciu tylko emolienty u mnie.
lilith_ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 12:58   #1696
meeedzik
Zakorzenienie

Viekki dzięki
Stary 2013-05-13, 13:10   #1697
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

mnie by to pewnie spuszyła jak ta lala
chociaż może kiedyś spróbuję przedmyciowo coś zz takimi spuszaczami, ale jak ja zawsze olejuję przed myciem, a myję odżywką to dziewnie chyba byloby:
-nałożyć olej,
- dodać coś potencjalnie puszącego,
- splukać
- nałożyć odżywkę myjącą
- nałożyć maskę z olejem
Stary 2013-05-13, 13:39   #1698
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Zgubił mi się Twój, post, ale chciałam napisać, żebyś nie przejmowała się tym wszystkim, wiem że jest Ci ciężko, ale dobrze że Ty pamiętasz o tacie
Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Aleexandra trzymaj się
Dziękuję dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość

W sumie, kurzy mi się prostownica...
Ja ci dam prostownicę ! Piękne loczki!

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
naprawde nie wiem co napisac... , więc :

ja własnie dzisiaj zrobiłam pierwszy raz TURBO ewki

Muszę znowu wrócić do Ewki, bo ostatnio odpuściłam sobie ćwiczenia...

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Alex

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Obiecałam fotki włosów. Sory, że krzywo, ale fotki strzelałam sama.
Ale fajnie się układają! I bardzo ładny kolor, pasuje ci. W ogóle jesteś ładna

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
aleeexandra

Dziś jest już lepiej, ale teraz się stresuję jutrzejszą ustną maturą z polskiego. W dodatku w komisji mam najgorsze jędze na świecie

Mam GHD po Bingo z olejem arganowym, włosy są tak miękkie, że cały czas ich dotykam
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 13:44   #1699
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

No właśnie nie jestem do końca pewna czy nie zostało mi tych kilku centymentrów po rozjaśnianiu. Teoretycznie już dawno je ścięłam, ale praktycznie? Ciężko powiedzieć
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:29   #1700
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Nadal nawilżam, puch mi nie straszny jeśli mają z powrotem być miękkie
czyli psiukacz, potem oliwka hipp
co dalej się zobaczy

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:31   #1701
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Obiecałam fotki włosów. Sory, że krzywo, ale fotki strzelałam sama.
śliczne włosy , kolor i ty!
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale piękny odcień blondu <3 dla takiego mogłabym zdradzić mój szatyn
rzeczywiście przepiekny

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40781221]Tak z czystej ciekawości spytam - używała może któraś z Was Magic Leverag? Wyjaśnienie w załączniku To najdziwniejsza wersja papilotów (może poza japońskimi gąbkowymi papilotami w kulce - japanese sponge ball curler), a zastanawiam się, czy na czymś takim włosy nie nauczyłyby się szybciej skrętu (czyli wydobywanie skrętu - wersja dla niecierpliwych).[/QUOTE]

tlko trzeba miec do niech krókie włosy
Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Założyłam, ale boję się że szybko się zniechęcę, jak nikt nie będzie zaglądał :<
Ps. dziękuję
nie bój sie ja będe czytac
Cytat:
U mnie w końcu dziś słońce, przez cały week padał deszcz i było zimno :/
u mnie za to dzis bardzo deszczowo :/

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:48   #1702
meeedzik
Zakorzenienie

Ja też mam dziś GHD a myślałam, że przesadziłam i będzie dziś przyklap najpierw na noc oleje na odżywkę, później mycie Alterrą morelową ( nie wiem czemu ale nie mogę przekonać się do mycia balsamem BDFM za wodnisty jest dla mnie i boję się, że nie domyje oleju i nie lubię nim myć chyba muszę kupić jakiś dziecięcy i najlepiej małą buteleczkę ) po myciu oleo z kroplą gliceryny i około 5 kropel alterry migdałowej na długość i pod czepek i czapkę na 30 minut, no i b/s też dałam oleo dosłownie pasek mniejszy jak 1cm i włosy jakoś tak długo mi dziś schły około 2-3 godziny a zawsze po 1-1,5 miałam suchutkie.
Muszę kupić jeszcze jakąś odżywkę, bo na razie to tylko tego fructisa oleo mam, ale jestem z niego zadowolona i zawsze sprawdza się na włosach
A w sobotę będę w Naturze i Jasminie to może coś upoluję

Karmazynko uu nie lubię deszczu :/ u mnie słonecznie tyle, że chłodno po około 13-15 stopni a jak słońce bardziej przygrzeje to dochodzi d o 18
Stary 2013-05-13, 14:49   #1703
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Kaveri loczunie boskie, aniołek
Ojej, miło mi
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Dziołszki, za 3,99 zł - bynajmniej w gazetce - są, ale SZAMPONY
Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Ja ci dam prostownicę ! Piękne loczki!
Tylko na grzywkę
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:49   #1704
meeedzik
Zakorzenienie

nie wiem jakim cudem post mi się zdublował :p

Kaveri nie ścinaj grzywki, bo będziesz żałować, teraz masz cudne włoski, później będziesz sie tylko męczyć z grzywką.

Edytowane przez meeedzik
Czas edycji: 2013-05-13 o 14:52
meeedzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:57   #1705
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45

aleexandra ja też miałam jędzę w komisji, dostałam pytania z kosmosu- maturę zdałam na 13 punktów Głowa do góry Daj znać, jak poszło.

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży

Edytowane przez tekla45
Czas edycji: 2013-05-13 o 14:59
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:57   #1706
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Kaveri nie ścinaj grzywki, bo będziesz żałować, teraz masz cudne włoski, później będziesz sie tylko męczyć z grzywką.
Może, ale nie wyglądam zbyt ładnie bez grzywki...
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 14:58   #1707
Konto usunięte

Cytat:
Co Wy taką nagonkę na te grzywki robicie? Jak ma dziewczyna ochotę na zmianę, to niech sobie ciachnie, przynajmniej nie będzie żałować, że nie spróbowała. Jak jej się znudzi ta cała stylizacja grzywkowa, to zapuści i po problemie

Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396
Czas edycji: 2013-05-13 o 14:59
Stary 2013-05-13, 15:01   #1708
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Dziołszki, za 3,99 zł - bynajmniej w gazetce - są, ale SZAMPONY
To to ja właśnie widziałam

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:02   #1709
say-hello
Zakorzenienie

hello melduję się z good hair day po masce bingo z ghassoul (dziękuję Żanetko )
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:03   #1710
meeedzik
Zakorzenienie

Viekki hehe ja wiem po sobie jak mnie korci, żeby ściąć lecę zadowolona do fryzjera wszystko super ładnie, a później, żeby grzywka się ładnie układała muszę prostować :/ i zawsze włosy na grzywce mam najbardziej zniszczone przez to, no i też ciężej zapuścić, teraz mam grzywkę do brody i żałuję, że w listopadzie obcięłam właśnie kiedy sięgała mi już do brody, teraz miałabym długą
No ale wiadomo każdy zrobi jak uważa i jak ma ochotę, a my tylko przestrzegamy

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości