|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Ja trzymam oby się udało po dobroci!!!
|
|
|
|
|
#543 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyneczki
Witamy się z Kacperkiem w 32 tygodniu czyli 8 miesiącu No i witamy się z domku już na szczęście A no i witamy się w nowym wątku ![]() To się przywitałam chyba ze wszystkich okazji ![]() Dzisiaj wyszłam ze szpitale bo na weekend jednak nie chcieli mnie wypuścić. Z maluszkiem wszystko dobrze, rośnie mi chłop jak dąb i podobno taka jego uroda że mamę bardzo główką w pęcherz uciska i tak nisko łobuziak sobie siedzi Odpoczęłam sobie w szpitalu, wyspałam się za wszystkie czasy, moja znajoma leżała ze mną na sali i okazało się że nawet w tym samym tygodniu jesteśmy więc było o czym gadać i tak bardzo mi się nie dłużyło. W sobotę inna znajoma z pracy urodziła 3 tygodnie przed terminem śliczną ![]() Z mniej przyjemnych rzeczy w piątek rodziła młoda dziewczyna, miała wskazanie do cesarki z powodu wady wzroku a "pani doktor" która była na dyżurze oświadczyła jej że ona nie robi cesarek!! Dziewczyna rodziła z nie pełnym rozwarciem i ta koszmarna wariatka tak ją ponacinała że założyła jej 27 szwów Nie wiem dokładnie jak tam ta cała sytuacja wyglądała ale porządnie się przestraszyłam Nie miałam pojęcia że coś takiego w ogóle może się zdarzyć. Słyszałam o niej wcześniej złe opinie ale to przeszło wszelkie granice. Jeżeli pojadę rodzić i ta rzeźniczka będzie na dyżurze to przysięgam że wolę urodzić na ulicy Zrobię sobie herbatkę i poczytam trochę co tam naskrobałyście od środy
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość, że dłużej...to dzisiaj w nocy chyba z 5 razy chodziłam...myślałam, ze się wścieknę!!! ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() a ta baba....szkoda nawet pisać..co za ....ję.dza!!!! |
||
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niech to same promocje same dzieciowe rzeczy, a pewnei jak trzeb abedzie cos kupic to nic nie znajde, a z tymi kocykami mnie kusiciejeju Ty juz masz torbe spakowana?? jakos mnie przeraziły Twoje tygodnie Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-13 o 14:06 |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uczucie mam jakbym miała pęcherz pełny, ale jak idę na wc to kilka kropel poleci, malutko i koniec. i tak co chwilę ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- malinka no przecieraj nam drogę )ufff, szybko leci czas, dopiero co się poznawałyśmy, a tu już wyprawki gotowe |
|
|
|
|
#547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielkie gratulacje ![]() Cytat:
wizażowe ! wiem jak to jest się cieszyć i bardzo rozczarować, ale może uda się Wam dojść do porozumienia! ![]() Cytat:
za 8 msc !Dobrze, że już wyszłaś do domku i jestes u siebie ![]() Odnośnie lekarki- ja bym zrobiła taką haję i od razu by poszła oficjalna skarga na taką lekarką, na jaką trafiła ta dziewczyna.. To mi się podoba w moim szpitalu w którym będę rodziła- lekarz nie podważa opinii i zaleceń lekarza prowadzącego. W przypadkach oczywistych (było ułożenie pośladkowe, jest główkowe- owszem, ale nie w przypadku które mogą mieć bardzo duże znaczenie również dla zdrowia matki).. masakra po prostu
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mela, mnie też posiadanie bezimiennego dziecka niezmiernie irytuje OMG!!!! Ty prawie rodzisz A potem reszta... to zdecydowanie za szybko! ![]() Cytat:
Taaaaak mi się chce, idę, a tu... może 50ml i tak co trochę, ale za to - W NOCY NIE SIKAM WCALE
|
|||
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
OMG MALINKA
![]() Dziewczyny, jestescie kochane, ze tak mnie pocieszacie i doradzacie !!!Wielka
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
przejrzałam gazetkę lidla i nie wiem czy coś kupię. spodni długich ciążowych mi nie brakuje, te staniki ciążowe takie se, a do karmienia zaczynają się od obwodu 80
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie- ja dzisiaj nie wstawałam w nocy na siku
![]() coś dziwnego.. zasnęłam jakoś o 1 w nocy, a tu Tż mnie obudził prawie o 10 i tej nocy nie było żadnych wycieczek, jestem pod ogromnym wrażeniem pojemności mego pęcherza tej nocy
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozecie mi wierzyc albo nie ale od tygodnia dopiero czuje cieżar ciąży, sikam, mama skórcze, twardy brzuch, bolense kopniaki, a dzisiaj zauważam jak mała sie zagnieżdza między zebrami, tak mnei gdzies stukneła akurat jak miałam filiżanke kawy w rece ze aż podskoczyłam, wylałam i musiałam cała sie przebrać. Nie jestem przewrażliwona, wydaje mi sie że mam wysoki próg bólu, a teraz nic tylko Wam tu marudze ... to naprawde nie jestem ja, to ciaza |
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak w ogóle zastanawiam się jak się tam sprawy mają u katarzynkijg??
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w życiu czegoś takiego nie słyszałam, skoro było wskazanie do cc to powinno się je wykonać. a co z planem porodu? nikt tego nie respektuje? czy jak to działa? |
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z panią lekarz spotkałabym się w sądzie
|
|
#557 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przyszła babcia (moja mama) też by się ucieszyła bo ma akurat 31 maja 50 urodziny, więc pierwsza wnuczka to byłby dla niej najlepszy prezent ![]() Cytat:
Ja do lidla nie idę za tydzień bo mi się już nie opłaci. No chyba że luknąć te biustonosze do karmienia, ale w moim rozmiarze nie będzie raczej (chyba że jakąś inną rozmiarówkę mają)
|
||||
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzis jakos dużo myślę i spr na pasku czy jest nasza Ewusia.... W kazdym razie przesyłam jej moc zdrówka na cały tydzien i pisz jak się miewasz kochana!!!!
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja tylko na chwilę, wpadłam usprawiedliwić się że w tym tygodniu będe mniej zaglądać i się mniej udzielać, bo mam bardzo dużo na głowie, m.in. latanie do biblioteki, pisanie pracy mgr (w końcu trzeba się za to wziąć na poważnie ), usg, nowe meble, porządki, wycieczki po fotelik i na oglądanie wózków, zjazd, komunia- jak o tym wszystkim myślę to już teraz mnie przerasta,ale mam nadzieję że dam radę wsio ogarnąć ![]() Gratki za nowe tygodnie I jak zawsze trzymam kciuki, jeśli ktoś dziś wizytuje ![]() ita83 Od 2 dni tak mam,że bardzo długo sikam. Zdziwiło mnie to bo wcale więcej nie pije niż zazwyczaj ![]() Ściskam was brzuchatki, wpadnę jak tylko będe mogła, choć nie wiem kiedy to nastąpi
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam już wyniki glukozy: na czczo 82 (norma do 106) po 1 h 174 po 2 h 77 Do reszty nie mam norm... chyba ok, nie?
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skierowanie do cesarki to nie prośba, a wymóg, który lekarz ma obowiązek spełnić. a jak nie może/ nie chce, to niech idzie z koszykiem do lasu zbierać grzyby, a nie pracować w szpitalu za grube pieniądze.
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
a ja miałam robić dziś barszcz na obiadek, ale mi się nie chce hahahah
![]() chyba sobie jakąś maseczkę upiększającą na twarz zaraz nałożę co by tu robić na tym urlopie? |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
a długo jej już nie ma??
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie Wy widzicie tę ofertę ciezarna w lidlu???
na stronie nie ma nic o ciężarówkach... |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
a co tak po godzinie duzo?
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-13 o 14:19 |
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w planie porodu może się znajdować informacja i zapisek, że lekarz okulista widzi przeciwwskazania do porodu naturalnego i zalecana jest cesarka. tak jak napisałaś to wymóg więcej powinien być w planie porodu na pierwszym miejscu. |
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- jeśli cesarka jest tylko zalecona przez okulistę, lekarz nie musi jej wykonać. jeśli było skierowanie, to cesarka nie jest zalecona, a konieczna i gin ma ją wykonać. skierowanie jest osobnym papierem, ale fakt- w planie można zaznaczyć, że ma być cc.
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-13 o 14:17 |
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
po godzinie jesteś poza normą. reszta ok, więc nie wiem jak na to patrzeć.
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
![]() Tez się właśnie zdziwiłam... ale chyba trzecie kłucie jest najistotniejsze?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

no nie wiem, nawet jesli All mu napisze, ze aukcja byla ok i powinien sprzedac, to i tak moze NIE sprzedac, takie zycie, najwyzej dostanie ostrzezenie i co mu wiecej zrobia

35 days to go!!!!
no niech to same promocje same dzieciowe rzeczy, a pewnei jak trzeb abedzie cos kupic to nic nie znajde, a z tymi kocykami mnie kusicie

Taaaaak mi się chce, idę, a tu... może 50ml i tak co trochę, ale za to - W NOCY NIE SIKAM WCALE
!!!

Tez się właśnie zdziwiłam... ale chyba trzecie kłucie jest najistotniejsze?