|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Cytat:
Tez tak robie z rożkami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Do tego matka w koszulce z tekstem "Jak będę potrzebowała rad, to o nie poproszę!" i można zapraszać teściów, tudzież ich odwiedzić
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Michas na dzis
![]() i Dawid po dentyscie , wczoraj zauwazylam ze 1 stala mu wyrosla a mleczna dalej na swoim miejscu .. i dzisiaj rwanko bylo Dawid byl bardzo dzielny.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Ty po takim czasie to już na prawdę nie możesz się pewnie doczekać.
Super, że już dziś będziecie wszyscy w domu
|
#605 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#607 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja już dawno myślałam, że mi się obniżył i każdy mi to mówił.. a w zeszłym tygodniu chyba poszedł do góry Cytat:
![]() Cytat:
teraz to mnie zachęciłaś jeszcze bardziej ![]() może jeszcze dziś zrobię ten chłodniczek Cytat:
no i bardzo dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
a co jesz ?
|
||||||||
|
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojemu daję bobotic, ale nie wiem czy to coś daje czy nie
![]() pręży się i krzyczy przed zrobieniem bączka lub kupki, potem już jest ok on jest po prostu niemożliwy, w dzień prawie w ogóle nie śpi ! (Tak jak Przemek Vil) chciałby non stop być przytulany i non stop jeść cycki mam już wyssane na maksa wkurzyłam się, odciągnęłam 60ml na szybko i dałam Małemu- wypił- myślałam, że mu wystarczy, odłożyłam do łóżeczka, a za chwilę ryk- potem 1 cyc, odbeknięcie, 2 cyc, odbeknięcie, niby zasnął, położyłam do łóżeczka, znowu płacz, i znowu do cycka, potem znowu łóżeczko- ale spać nadal nie chciał, wiercił się tylko tak z 5 min, potem płacz , no i tata musiał go zabrać na rączki teraz tak sobie gadają razem
|
|
|
|
#609 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
łososia smażonego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2. 3. za*ebisty pomysł!!!! diabli, do dzieła ![]() ----------------------------------------------------------- Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś ![]() U nas dzisiaj w miarę dobrze, zdecydowanie lepiej niż w sobotę, chociaż i tak nic mi sie nie chce ![]() Młody wyciąga się na okrągło pod prawymi żebrami i już z bólu przestaję czuć te okolice... no cóż, nie będę narzekać, bo jakby się mniej ruszał, to bym sie martwiła ![]() Wczoraj mąż był w pracy, więc zabrałam moją mamę na "odchamienie się", czyli lody w kawiarni i kino (w końcu tak mi pomaga z przygotowaniami, że chwila relasku tez jej się przydała) uśmiałyśmy sie strasznie, kiedy, stojąc w kolejce po bilety, odwróciłam się, a zaraz za mną stały jeszcze dwie ciężarówki
|
|||||||
|
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie tr
|
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
AAŚ- super , że wychodzicie do domku !! nareszcie !! PARTY TIME !!
diabli- mi wszyscy mówili: "Tobie w ogóle nie obniżył się brzuch" a za kilka dni urodziłam:P więc z tym brzuchem to jest różnie
|
|
|
|
#612 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te dla dziewczynek były cudowne. Cytat:
![]() Wróciłam. Idąc do pierdonki spotkałam koleżankę, która rodziła w styczniu. Ale ma aniołeczka. Gdzie ten małż.
|
||
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Mięso na parze lub gotowane, ryż, kasze, makaron, marchewke i buraczki gotowane, zupy delikatne typu krupnik. Z owoców to jabłka sobie piekę w foli, banany jem bo pomagają na "strzelające kupy". Z nabiałem też nie można przesadzac więc zjem jakiś serek raz dziennie i tyle. Ze słodyczy to suchary bez cukru
i biszkopty. A z używek to kawa inka![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywa
Znajoma zadzwoniła i zaproponowała mi basen.. no nie powiem, na basen to ja zawsze mam ochotę
![]() skuszona tą propozycją zgodziłam się bez zastanowienia.. ale teraz przemyślałam i chyba jednak sobie daruję, może nie będę się już wygłupiała... |
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam lulu
![]() Młody mi od godziny takie figle i harce odstawia, że zaraz mi brzuch pęknie... Może jak matka zechce się zdrzemnąć to i On się zdrzemnie chociaż troszkę...
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie tr
Cytat:
Dawidek oczywiście też dzielny chłopczyk Cytat:
nie wiedziałam, że banany pomagają na strzelające kupy no a z tą używką w postaci kawy inki to już zaszalałaś W sumie ta dieta nie jest taka zła, ja tam lubię wszystkie ww. rzeczy więc nie powinnam mieć problemu. A ile już schudłaś od porodu ?
|
||
|
|
|
#617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie lepiej, żeby te zwiastuny zwiastowały coś za najwcześniej 2 tygodnie. a najlepiej to za 3! plus 2, 3 dni na ogarnięcie... mnie się naprawdę nie spieszy...Cytat:
Cytat:
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywan
Cytat:
my wlasnie zamawiamy kropelki z niemiec na kolki wzdecia itp. oby dzialyyyy![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
ale dla matki drzacej o to by waga dziecka,raczej rosla niz spadala to miod na obolale cycki a jeszcze jak wszystko odbywa sie w ciszy i spokoju, nie budzac tatusia to czego chciec wiecej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
podczytuje od rana a potem mi neta wcięło i zapomniałam połowę rzeczy co miałam napisać
![]() Color super że jesteś, martwiłam się troszkę Ash Sofcia jest cudowna Katate daj znać potem czy sprawdzają się te kropelki chociaż wiadomo, u każdego dziecka co innego się sprawdzi.Veronic Twój pewnie chociaż jak jest przytulony to spokojny Przemek wytrzymuje bez płaczu czasem kilka min ale najczęściej popłakuje ciągle jak nie je i nie ma smoczka i obojętnie czy się go tuli czy nie mam nadzieję że szybko zacznie się koncentrować na przedmiotach różnych to chociaż czymś się go zajmie bo teraz tulenia nie, lulania nie, pielucha sucha, najedzony, smoczek wypluwa i nadal coś mu się nie podoba Diabełek wcielony a ja sobie robię dziś dzień lenia, posegregowałam ciuszki Młodego, poprałam, czekam z jeszcze jednym praniem na kuriera a paczką, mąż się gdzieś szlaja a ja mam wszystko gdzieś, leżę sobie z książką i jakoś wyjątkowo mi bałagan nie przeszkadza
|
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Schudłam 15kg z czego 12 zaraz po szpitalu i teraz jeszcze 3.
A i jeszcze bardzo dużo wody piję i herbatki takie dla karmiących z Herbapolu. One nie sa na laktacje tylko dla karmiących. Soki na razie odpuściłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Ja mam tetrowych 20 i to jest tak na styk. I mam flanowych z 8 takich różnej wielkości i te większe prostokątne to do przykrywania i otulania super. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
+ 5 flanelek których używam do przykrywania w upał albo wyłożenia leżaczka bo już dwa razy był prany i uważam że ilość jest wystarczająca
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie tr
Cytat:
|
|
#624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Nieźle![]() ja schudłam 10kg i waga stoi w miejscu, a jeszcze 5kg mi zostało i tłuszcz na brzuchu i udach muszę zacząć ćwiczyć <jak mi Mały pozwoli:P>z tym, że ja się nie ograniczam z jedzeniem jem normalnie słodycze![]() tylko wzdymających i smażonych rzeczy nie jem/nie piję Młody w końcu zasnął i już 2 godziny jest bez jedzonka grzeczniutki leży koło mnie ![]() Vil- jak się go weźmie to nie płacze, patrzy się, wodzi wzrokiem, próbuje coś tam "gadać", wyraźnie jest zadowolony ![]() no chyba, że idzie bączek- to wtedy się pręży i krzyczy |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katate a ty od ktorego dnia zycia podajesz?
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, to sobie na pewno dokupię tetrówek. na razie w ogóle nie myślałam o pieluszkach, znaczy wiem, że muszę kupić, ale jeszcze się za to nie wzięłam
mam tylko dwie tetrówki i dwie flanelki z takiego kompletu, który dostałam gratis do jednego zamówienia... wiem, że to mało, no ale zawsze coś
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
tż odebral mi badanie na paciora i wyszło że jest ale znikome ilości wiec co beda podawac antybiotyk czy nie ? kurcze lekarza dopiero mam pod koniec tygodnia zeby sie spytać
|
|
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szczerze mówiąc, to nie wiem czy ten "symetykon" cokolwiek daje, chociaż jak ja kiedyś brałam ulgix wzdęcia (też symetykon w składzie) to mi pomagał |
|
|
|
|
#630 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
My z bączkami mamy identycznie a i rączki tak samo lubimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Ślub 27. X. 2012
czuje go juz prawie miedzy kolanami
no i bardzo dobrze