Być niczym hollywoodzka gwiazda... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 16:15   #1
Eva Magnolia
Przyczajenie

Być niczym hollywoodzka gwiazda...

Bycie sławnym - marzenie wielu dziewczynek. Mówi się, że przejdzie z wiekiem, mnie niestety nie przeszło. Chciałabym coś osiągnąć, wyjechać stąd, najlepiej do USA, zaznać innego życia. Poza tym zawsze podobało mi się życie aktorek, wcielanie się w różne postacie - wydaje mi się to bardzo ciekawe, choć zdaję sobie sprawę z tego, że to także ciężka praca. Nie zrozumcie mnie źle...ale naprawdę chciałabym spróbować coś robić w tym kierunku. Czytałam dużo na ten temat, również biografie sławnych ludzi i z tego co widzę ważne jest miejsce, jeśli mieszka się w USA to jest duże ułatwienie, ja niestety urodziłam się w Polsce gdzie no nie ukrywajmy...szału nie ma. Myślałam o castingach, ale do tego trzeba też mieć chyba jakieś doświadczenie? Nie chodzi mi o papierek, ale ktoś kto nigdy nie miał styczności z "graniem" pewnie ma marne szanse na dostanie roli. Trzeba jednak COŚ potrafić. Wiem, że taka droga wymaga mnóstwo siły, odwagi, samozaparcia, ale jeśli w coś mocno się wierzy, dąży do tego...może jednak uda się? Kiedyś czytałam jakieś forum i jedna osoba napisała, że jeśli już wybrałaś tą drogę to pojawiają się już pierwsze trudności i tak będzie non stop i czy jesteś w stanie sobie z tym poradzić? Nie będę sama siebie oszukiwać: Nie wiem, ale CHCĘ SPRÓBOWAĆ. Myślałam na początek o wyjeździe do Anglii po lo, na jakiś program np. work&travel a wolnym czasie chodzić na castingi. A co mogłabym teraz robić? Jakieś ćwiczenia w domu? Chcę dobrze wykorzystać swój czas, nie jestem już najmłodsza mam 18 lat (dobra to zabrzmiało śmiesznie, ale większość aktorów zaczyna już w dzieciństwie). Czy wiek nie jest przeszkodą?
Miło by było gdyby ktoś odpisał, chętnie posłuchałabym jakiś rad, wymieniła pare zdań. Czekam
Eva Magnolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 13:44   #2
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Dot.: Być niczym hollywoodzka gwiazda...

A chodzi Ci bardziej o granie czy o sławę?
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 13:59   #3
paula78
Zakorzenienie

Albo ma się to coś albo nie i żadne ćwiczenia z Pinokia nie zrobią Ala Pacino.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 14:08   #4
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Może powinnaś najpierw zapytać kogoś kto się na tym zna czy w ogóle masz talent. Nie wiem, może u Ciebie są jakieś szkoły aktorskie, jeszcze nie dla studentów czy ogniska jak u państwa Machulskich kiedyś było, a może jeszcze jest, i zapytać czy w ogóle masz szanse. Wiele dziewczyn o tym marzy, ja kiedyś też, i może Tobie się uda, ale pod warunkiem, że masz talent albo takie warunki fizyczne, że i bez niego zrobisz karierę
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 14:22   #5
Eva Magnolia
Przyczajenie

Niebieskooka arystokratka - o granie, wiadomo że nie dla samej sławy - to głupie. W końcu sława jest bardzo męcząca. Choć są i plusy Hmm poszukam, popytam. Mieszkam w okolicach Krakowa także myślę, że możliwość jest.
Stary 2013-05-14, 14:36   #6
201605161006
Konto usunięte

Powiem Ci, ze przynajmniej raz na rok, a zwykle częsciej, fani robią polski dubbing do jakichs znanych gier, lub tez tworzą wlasne, moze zacznij od tego - oni tam szukają amatorów, zrobisz 2-3 dubbingi do gier i juz bedziesz miala jakies doswiadczenie i wpis w CV, od tego mozesz zacząć.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 14:48   #7
Eva Magnolia
Przyczajenie

takasobie93 - A jak się w to wkręcić? Trochę odbiegnięcie od tematu, ale właściwie też fajne Zawsze coś na początek czemu nie?
Stary 2013-05-14, 19:14   #8
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 12:39   #9
Zosia-Samosia
Raczkowanie

www.Szkaktorska.pl

Moze najpierw jakas szkola

Edytowane przez Zosia-Samosia
Czas edycji: 2013-05-16 o 12:42
Zosia-Samosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 14:33   #10
roxyroxy
Zadomowienie

z Anglia/USA to sredni pomysl. Po pierwsze, w tych krajach jest rowniez duzo, mlodych , ambitnych osob o takim samym celu jak Ty. Po drugie, znasz angielski dobrze, umiesz mowic z angielskim /amerkanskim akcentem. Wiekszosc Castingow nie bedzie miala roli dla 'cudzoziemki' takze na starcie bedziesz spalona

zapisz sie do jakiegos kolka teatralnego, na warsztaty.

wazne jest tez czy chcesz byc aktorka czy celebrytka? bo jesli chodzi o to drugie to akurat nie potrzebujesz duzo talento. Wystarczy,ze zapiszesz sie do reality show i zrobisz z siebie idotke haha

natomiast co do spelniania marzen, mysle ,ze zawsze warto probowac. Ci ktorzy cos osiagneli, to ci, ktorzy podjeli ryzyko, probowali nowych rzeczy, nie poddawali sie.
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości