|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
witam wszystkie przyszłe mamusie początku 2014 r
rok temu o tej porze staraliśmy się o małą Zuzię albo Kubusia a teraz od ponad 2 m-cy jestem mamą ![]() gratuluję dwóch kreseczek i życzę powodzenia ![]() oczywiście mam nadzieję, że nie będziecie złe jeśli będę Was z sentymentu podczytywać ![]() pozdrawiam mama lutowa 2013 |
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Widze moje kolezanki z watku I II 2013 zrobily nalot
![]() Ja tez czekalam z niecierpliwoscia na wasz watek ![]() Kochane, powodzenia, jak najwiecej usmiechu, jak najmniej dolegliwosci, i cieszcie sie kazda chwila z brzuszkiem, bo czas zapitala naprawde konkretnie!!!!! I niedlugo juz bedziecie swoje dwie kreseczki trzymaly w ramionach, albo, jak moj, beda plakac bo im sie nie udalo gibnac z boczku na brzuszek ![]() Usciski, Mama styczniowa 2013 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#63 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moja kreska myślę,że jak ta ze środkowego testu. Cytat:
Ja już tutaj miałam jedną ciążę prowadzoną i gdy poszłam do przychodni powiedzieli mi,że mam jeszcze sporo czasu,muszę poczekać,bo pierwsza wizyta jest w 10 tyg.
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dziewczyny gratuluję i powodzenia!!!
![]() Pozdrawiam ,mama lipcowa 2012
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie !
I ja się do was przyłączam 6 maja powinnam dostać miesiączkę a tu niespodzianka - planowana ale nie sądziłam, że w pierwszym cyklu się uda pierwszą wizytę mam na 3 czerwca
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama styczniowa 2009. |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
My staraliśmy się ponad rok (13 miesięcy) , wysyłano nas już do kliniki leczenia bezpłodności i w teraz kiedy myślałam że wcale nie ma szans by się udało (dużo stresu) ... to się udało : Mam 33 lata. W piątek w pracy zrobiłam test wyszły ledwo widocznie 2 krechy, w sobotę powtórzyłam test i wątpliwości się rozwiały... Dzisiaj odebrałam wyniki bety 571, 3 - ok. 4-5 tydzień. Powtórzyłam betę 2 raz by sprawdzić czy rośnie, popołudniu odbieram drugie wyniki by mieć komplet dla lekarza. Jutro mam wizytę u gina więc dam znać co i jak.... pozdrawiam
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-05-13 o 15:35 |
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Maruda, o ja Cie, serdeczne gratulacje!!!!!! Tak sie ciesze, ze sie wam udalo
![]() Kolejna z kwietniowych mrozonek zafasolkowana Buziaki i powodzenia!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamusie
![]() Szukałam "grupy wsparcia" i tak trafiłam tutaj, mam nadzieje, że mogę się wprosić ![]() 11 maja robiłam test, a tu upragnione dwie kreseczki 12 maja obudziłam się ze sporymi mdłościami, wtedy uznałam, że jednak nie potrzebuje kolejnego testu Dodam, że 12 maja miałam pierwszą rocznicę ślubu. To najwspanialszy prezent jaki ja i mój Mąż mogliśmy dostać
|
|
#70 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny a macie jakieś objawy? Według om u mnie jest 5t0d i w sumie co tylko mnie zdziwiło to,że zgagę miałam po soku pomarańczowym i tak kilka razy. A poza tym nic. Jednak w poprzednich ciążach to objawy jakoś później miałam, więc może coś dojdzie za tydzień-dwa
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak chyba jest nie najgorzej...
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję dwóch kreseczek na teście i zyczę spokojnych 9 miesiecy, zdrowych bobasków i lekkich porodów.
Pozdrawiam, Mama lipcowa 2013. |
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tu od dwóch tygodni nic, leżą sobie moje ulubione ciasteczka na półce obok i nawet patrzeć na nie nie chcę. Ale to dobrze, dzieciaczek będzie zdrowszy.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
To i ja sie dolacze do nalotu na Was:p
Gratuluje Wam dziewczyny dbajcie o swoje fasolki,moj dzidzius wlasnie kima przy cycu Pozdrawiam i zycze Wam duzo zdrowka i pieknych brzuszkowStyczniowka 2013 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.” Edytowane przez Buka20 Czas edycji: 2013-05-14 o 12:07 |
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jak ten czas szybko leci, już są mamusie styczeń-luty 2014. Dziewczyny życzę Wam spokojnych kolejnych 8 miesięcy ![]() Mamusia ze stycznia 2012
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie jeszcze dwa długie dni i się dowiem co i jak z moim wymarzonym synusiem trzymajcie za nas kciuki
Pozdrawiam wszystkie gorąco i gratuluję tych dwóch kresek bo ja sama wiem ile to szczęścia daje zobaczenie ich |
|
|
|
#78 |
|
Gang Iren
|
Kurcze miałam kupić ten test elektroniczny,a koło domu nie ma. Muszę jutro się za nim rozejrzeć.
Jaka dzisiaj dziwna pogoda u mnie: deszcz leje,wieje mroźny wiatr i do tego gorące słońce
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Teścik wczoraj pokazał dwie kreseczki. Na dzis miałam termin @ więc dzidziuś powinien pojawić sie pod koniec stycznia. To moja druga ciąża. Pierwszy synek urodził się 10.04.2011. Dolegliwości mam mimo, ze jeszcze wcześnie i to zupełnie inne niz za pierwszym razem. bolą mnie piersi, brzuch, biodra, plecy i...nogi |
|
|
|
#80 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też nogi bolą tak jakby pulsują a to dopiero początek
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnych, niezapomnianych 9 miesięcy dziewczyny
Ten czas mija tak niesamowicie szybko, że zaraz Wy będziecie gratulowały mamom z dalszych części 2014 roku, a potem będziecie tulić maleństwa. ![]() Robiłam test i mam wrażenie jakby to było wczoraj, a tu za 2 msc mój synek będzie już ze mną ![]() Mama lipcowa 2013
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Aż się popłakałam, że to już, dopiero co wrześniowo-październikowy powstawał!
Kochane, życzę spokojnych 9 miesięcy, zdrowych maluszków i wiele radości z ciąży Ja sama jestem ze stycznia ![]() Pozdrawiam, mama majowa 2011 i przyszła wrześniowa 2013
|
|
#83 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
grono przyszłych mamus sie powiększa Cytat:
A co do objawów to tez bolą mnie piersi!! Juz od dwóch tygodni, zanim zrobiłam test to bolało i był to u mnie pierwszy objaw ciazy (nigdy mnie nie bolały przed okresem). Jak śpię to klasę sobie poduszkę pod piersi, bo inaczej spać nie moge. Tż ma póki co zakaz dotykania poza tym to często mam tez zgage. I jestem ciagle zmęczona, potrafię zasnąć w ciagu dnia, co mi sie wczesniej nie zdarzało!!A! I jeszcze jedno: 2 lub 3 razy zdarzyło mi sie poplakac! To tak, bez powodu, łzy napływają mi do oczu i rycze... Trwa to ok 5 min i przechodzi, to chyba hormony szaleją?
Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2013-05-13 o 20:02 |
|||
|
|
|
#84 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() W drugiej ciazy az tak nie mialam,za to w pierwszej to byla burza hormonalna. Potrafilam smiac sie i plakac na przemian. Pamietam jak zaczelam plakac w sklepie,bo... nie bylo czekolady na ktora mialam ochote
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
dołączam się z moją 7 tygodniową fasolką Cytat:
. Ogólnie czuję się dobrze, żadnych mdłości i mam nadzieje ze tak zostanie
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję i życzę najszczęśliwszych 9 miesięcy
![]() Mamuśka styczniowa 2013
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie!
Jak mija Wam dzień? U mnie pracowicie, choć spać mi się chce tak, że marzę o łóżku. I plecy bolą dość znacznie. Jak tam Wasza dieta w ciąży? Jakieś drastyczne zmiany? Pozdrowienia
|
|
|
|
#88 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
współczuję, ja na szczęście mogłam pozwolić sobie na dzień wolny i dłuższe spanie. Co do diety, to na razie poza "odstawieniem" kawy, żadnych większych zmian, no może więcej warzyw i owoców
|
|
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Ja jestem na wakacjach więc sie wysypiam jak nigdy!! Normalnie nawet w weekendy wstaje przed 8, bo juz spać nie moge, a teraz codziennie śpię do ok 10 (mimo ze klade sie spać ok 11-12) i jeszcze dodatkowo popoludniu zasypiam na godzinke juz sie boje jak to bedzie w pracy, bo w poniedziałek kończę urlopA wy pracujecie? Do którego miesiąca macie zamiar pracować? ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- A co do diety w ciazy, to ja wyeliminowalam to co zakazane (alkohol, surowe ryby i miesa i inne takie) i zwracam większa uwagę na to co jem. Unikam tez fast foodow, ale to robiłam od zawsze, więc w sumie niewiele sie zmieniło. Najgorszy dla mnie jest brak coli, red bulla i innych słodkich napojów gazowanych. |
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
W tygodniu wstaję o 6.00, a w weekendy około 7-8
Ale ja całe życie czuję się niewyspana (mniej lub bardziej).Pracować zamierzam tyle ile będę mogła - lubię moją pracę, lubię moich pracodawców, więc nie chce iść na L4 tylko dlatego, że jestem w ciąży, ponieważ póki co nie odczuwam większych dolegliwości. Soleil_Rouge - na wakacjach? Tobie to dobrze! Gdzie wypoczywasz? ![]() Natomiast moje pytanie o dietę wzięło się z tego, że przed dietą przez ponad pół roku byłam na diecie, w efekcie której sporo schudłam. Nigdy nie miałam wielkiej potrzeby jedzenia, także nawet wtedy, kiedy już się nie odchudzałam jadłam ok. 1200 kalorii. Teraz, jak jestem w ciąży oczywiście staram się jeść zdrowo (choć ostatnio wpadła mi pizza), ale po podliczeniu dalej mi wychodzi, że jem ok. 1200, czyli teoretycznie dietetycznie. Nie chciałabym drastycznie przytyć. I teraz pytanie - czy na siłę zwiększyć ilość kalorii czy odżywiać się tak jak teraz - zdrowo, ale bez przejadania się.
Edytowane przez Caillouu Czas edycji: 2013-05-14 o 14:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

rok temu o tej porze staraliśmy się o małą Zuzię albo Kubusia a teraz od ponad 2 m-cy jestem mamą