|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, te jeansy za 39 PLN wyglądają atrakcyjnie,chyba się wybiorę na łowy
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ale masz brzuszek ! Najładniejszy jaki widziałam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybko dużo zdrówka!!! Trele współczuję alergii.
Niunia najważniejsze że wszystko z dzidziolkiem wporządku, odpoczywaj i dbaj o maleństwo ![]() Antibia mam nadzieję że nic poważnego się nie dzieje. Ja byłam w biedronce na zakupach dzieciowych, kupiłam kocyk ten miętowy z białymi wzorkami, miałam kupić jeszcze ręcznik beżowy z małpką, ale zadzwoniła mama żebym coś kupiła do domu i nie chciało mi się wychodzić i wypłacać więcej pieniędzy, więc po ręczniczek najwyżej wrócę jutro, a był z dobrej firmy bo popatrzyłam na metkę i ten ręczniczek jest z FARO. A kocyk jest taki milusi, bardzo dużo było wzorów i wogóle naprawdę super, bodziaki były też unisex ale w sumie będę mieć tego tyle że stwierdziłam że nie będę kupowała. Wczoraj rozmawialiśmy z mężem na temat imion i chyba doszliśmy do ostatecznego porozumienia
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
Antibia mam nadzieję, że to tylko na ten planowany zabieg założenia szwa, a nie coś wyskoczyło w związku z dzisiejszą wizytą. Tak czy siak trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze.
Brzusio śliczny Ja na początku lipca muszę zaliczyć Ukrainę, będzie ok. 800 km i ogólnie gin mówił, ze co godzinę trzeba zrobić 15 min postoju na pochodzenie po powietrzu.Najgorzej się boję, bo tam drogi podobno fatalne, dziura na dziurze |
|
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze że o imieniu powiemy rodzicom i znajomym dopiero jak się maleństwo urodzi, niech mają niespodziankę
Jeżeli będzie dziewczynka to będzie Zuzanna Maja, a jeżeli będzie chłopiec to Kacper Piotr Chcieliśmy Kubusia ale mamy w bardzo bliskiej rodzinie, a mężowi się Michał nie podoba więc na tym stanęły nasze ustalenia.
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My już chyba też doszliśmy do porozumienia w sprawie imion, chłopiec będzie Kamil a dziewczynka Kornelia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będziecie robić postoje i tyle Na pewno więcej Ci pomoże urlop nad morzem niż zaszkodzi droga tam ![]() Jaaaaaaaki brzucho piękny!! Cytat:
Z Lidla mam dwie bluzki i nie są takiej najgorszej jakości. Nie rozciągnęły się ani nie zrobiły szorstkie po praniu Właśnie wróciłam z Biedry i złowiłam kocyki. Dwa, bo nie mogliśmy się z TŻtem zdecydować na wzór Wybraliśmy żółty i ten miętowy Czytałam, że też wybierałyście te wzorki
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja widziałam miętowy w gazetce ale w Biedrze go nie było więc wzięlam żółty, jest taki mięciutki ![]() Chyba się skuszę na te jeansy z Lidla tylko najpierw chciała bym je obczaić dokladnie, od kiedy będą dostępne? od 23.05?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Kacperek to mój typ na chłopca O matko, ale ja się masakrycznie czuję. POMOCY! caly dzień przepłakałam z bólu i fizycznego i psychicznego! pomódlcie się za mnie, coby szybko mi minęło. Nie dostałam wolnego w pracy na jutro więc muszę iść ale w środe mogę mieć wolne. Jutro jakaś kontrola z Wa-wy przyjeżdża. :/
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Nas już jest jeden Kacperek w rodzinie, synek mojego brata;-)
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1249 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłam na wizycie i tak: dzidzia ma 7cm, zdrowa, wszystko w porządku Jedynie coś tam coś tam jest nisko i blisko czegoś tam i mamy szlaban na przytulanki mizianki ;p Co by mąż nie trącał dziecka ;p Bo jakoś blisko szyjki jest położone czy coś. Mam już brać Prenatal raz dziennie i nadal Luteinę. Kolejna wizyta za miesiąc. Dzidzia się okropnie wierciła i nie pani dr nie mogła uchwycić nosa, karku, przepływów, ale udało się po 30 minutach "łapanki". Widziałam to cudo, oczka otwarte, paluch w buzi. Pani dr wypsnęło się, że ma wrażenie, że chłopiec, ale nic nie powie. A ja patrze na usg i jak nic doszukałam się czegoś a'la siusiak DDJutro Wam pokażę dla wspólnych obrad nam płcią )
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Weronisiek - Gratuluje udanej wizyty Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-13 o 19:48 |
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba, uszy do góry
a tego Twojego szefa to bym za jaja powiesiła, co za typ ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40794794]Miałam zwykłe usg, 3D ma mi zrobić nieco później. Byłam na wizycie i tak: dzidzia ma 7cm, zdrowa, wszystko w porządku Jedynie coś tam coś tam jest nisko i blisko czegoś tam i mamy szlaban na przytulanki mizianki ;p Co by mąż nie trącał dziecka ;p Bo jakoś blisko szyjki jest położone czy coś. Mam już brać Prenatal raz dziennie i nadal Luteinę. Kolejna wizyta za miesiąc. Dzidzia się okropnie wierciła i nie pani dr nie mogła uchwycić nosa, karku, przepływów, ale udało się po 30 minutach "łapanki". Widziałam to cudo, oczka otwarte, paluch w buzi. Pani dr wypsnęło się, że ma wrażenie, że chłopiec, ale nic nie powie. A ja patrze na usg i jak nic doszukałam się czegoś a'la siusiak DDJutro Wam pokażę dla wspólnych obrad nam płcią )[/QUOTE]Gratki oj nieładnie, nieładnie Ale najważniejsze, że zdrowe
|
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40794794]Miałam zwykłe usg, 3D ma mi zrobić nieco później.
Byłam na wizycie i tak: dzidzia ma 7cm, zdrowa, wszystko w porządku Jedynie coś tam coś tam jest nisko i blisko czegoś tam i mamy szlaban na przytulanki mizianki ;p Co by mąż nie trącał dziecka ;p Bo jakoś blisko szyjki jest położone czy coś. Mam już brać Prenatal raz dziennie i nadal Luteinę. Kolejna wizyta za miesiąc. Dzidzia się okropnie wierciła i nie pani dr nie mogła uchwycić nosa, karku, przepływów, ale udało się po 30 minutach "łapanki". Widziałam to cudo, oczka otwarte, paluch w buzi. Pani dr wypsnęło się, że ma wrażenie, że chłopiec, ale nic nie powie. A ja patrze na usg i jak nic doszukałam się czegoś a'la siusiak DDJutro Wam pokażę dla wspólnych obrad nam płcią )[/QUOTE]Super czekamy na fotki siusiaka
|
|
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
Ja też kupiłam ten miętowy i jest śliczny
)a jakie mają byc jeansy w Lidlu? |
|
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() weronisiek gratuluję udanej wizyty, wrzuć foto siusiaka, komisja oceni i zweryfikuje:P
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-13 o 20:55 |
|
|
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40794794]Miałam zwykłe usg, 3D ma mi zrobić nieco później.
Byłam na wizycie i tak: dzidzia ma 7cm, zdrowa, wszystko w porządku Jedynie coś tam coś tam jest nisko i blisko czegoś tam i mamy szlaban na przytulanki mizianki ;p Co by mąż nie trącał dziecka ;p Bo jakoś blisko szyjki jest położone czy coś. Mam już brać Prenatal raz dziennie i nadal Luteinę. Kolejna wizyta za miesiąc. Dzidzia się okropnie wierciła i nie pani dr nie mogła uchwycić nosa, karku, przepływów, ale udało się po 30 minutach "łapanki". Widziałam to cudo, oczka otwarte, paluch w buzi. Pani dr wypsnęło się, że ma wrażenie, że chłopiec, ale nic nie powie. A ja patrze na usg i jak nic doszukałam się czegoś a'la siusiak DDJutro Wam pokażę dla wspólnych obrad nam płcią )[/QUOTE]a u kogo robiłaś badania genetyczne ? i czy jesteś zadowolona? ja się też wybieram do Lublina a jestem na etapie szukania kogoś kto potrafi zrobić usg genetyczne może być 3 D, bo mój gin nie robi |
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
ja wsadziłam muffinki do pieca,
na dniach tez Wam wrzuce zdjecie mojego brzucha tylko cos sie zebrac nie moge ![]() jak myślicie czy w rownym 16 tyg lekarz da rady zobaczyc siusiaka na usg tym zwyklym gabinetowym? wiadomo ze to nie jest wspaniala maszyna ![]() Ryba ja wczoraj z tż nazbierałam pędy sosnowe i zasypałam cukrem, za miesiac bede miec naturalny syrop na przeziebienie, kaszel itp. dzieciaczki tez mogą go pić może zrob taki bedziesz miala na zaś
|
#1257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i powiem Ci, że spało się nawet wygodnie, ale jak miałam się przekręcić z boku na bok to była masakra, bo musiałam tym kocem manewrować pod kołdrą Spałam tak kilka nocy a potem zrezygnowałam z koca i z poduchy
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Badanie trwało 30 minut, na spokojnie obejrzałyśmy wszystko, mam masę zdjęć. Ocena karku, nosek, kończyny, serce, inne narządy, przepływy krwi, wód płodowych, przezierność karkowa- wszystko sprawdzone. Ja chodzę prywatnie na Olejną 4 do dr Eulalii Saadi- mały prywatny gabinet, ale pani dr ma profesjonalny sprzęcior znajdziesz w necie jej stronę, nr tel, godziny przyjęć.
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Raczkowanie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40796894]Jestem zadowolona
Badanie trwało 30 minut, na spokojnie obejrzałyśmy wszystko, mam masę zdjęć. Ocena karku, nosek, kończyny, serce, inne narządy, przepływy krwi, wód płodowych, przezierność karkowa- wszystko sprawdzone. Ja chodzę prywatnie na Olejną 4 do dr Eulalii Saadi- mały prywatny gabinet, ale pani dr ma profesjonalny sprzęcior znajdziesz w necie jej stronę, nr tel, godziny przyjęć.[/QUOTE]Dzięki bardzo |
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na wizycie i tak: dzidzia ma 7cm, zdrowa, wszystko w porządku Jedynie coś tam coś tam jest nisko i blisko czegoś tam i mamy szlaban na przytulanki mizianki ;p Co by mąż nie trącał dziecka ;p Bo jakoś blisko szyjki jest położone czy coś. Mam już brać Prenatal raz dziennie i nadal Luteinę. Kolejna wizyta za miesiąc. Dzidzia się okropnie wierciła i nie pani dr nie mogła uchwycić nosa, karku, przepływów, ale udało się po 30 minutach "łapanki". Widziałam to cudo, oczka otwarte, paluch w buzi. Pani dr wypsnęło się, że ma wrażenie, że chłopiec, ale nic nie powie. A ja patrze na usg i jak nic doszukałam się czegoś a'la siusiak DDJutro Wam pokażę dla wspólnych obrad nam płcią )[/QUOTE]Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

KCIUKI DLA ANI 

po ślubie chcemy z TŻ jechać na mały urlop nad morze i samochodem :x teraz sie zastanawiam czy to dobry pomysł będę w 19 tygodniu ciąży.
Na pewno więcej Ci pomoże urlop nad morzem niż zaszkodzi droga tam 

Ale najważniejsze, że zdrowe