|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
![]() Widzisz oliath, ja sama mogę robić za snajpera na allegro, wszystkie aukcje moje ![]() ooo, nie jestem najgorsza ![]() ![]() Cytat:
Ja już dzisiaj tyłka z domu nie ruszam ... jutro sobie kupię
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Cytat:
![]() Twee zaraz zrezygnuje i się przeniesie na inny wątek
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chole.rcia nie kuś tymi wózkami bo ja już mam wózek a przez nie mi się gust zmienia. |
|
|
|
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Muszę się spionizowac najpierw
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, już nie będę.
![]() W ramach przeprosin stuknijmy się butelkami coli ![]()
|
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
co do frytek to przypomniało mi sie że Nigella kiedys robiła posypane kminkem nie mielonym tylko tym w nasionkach probowałam i było super
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba wolę nie wiedzieć, jak ten gołąb mi tą colę przetransportuje
![]() Mi też wypadałoby wstać... przygotowałam deskę do prasowania, żelazko, wodę do zelazka i... usiadłam przed kompem ![]() ja nie wiem, co się dzisiaj ze mną dzieje ![]() ![]() Cytat:
Grunt to czuć wsparcie w trudnych chwilach
|
|
#880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
powiedzcie mi bo ostatnio w tym lerla sie troche przestraszylam jak stwardnial mi brzuch i mialam ten bol przez chwile i sobie pomyslalam ze ja tak naprawde niewiem co mam robic jak sie zacznie.. wiec: 1*jak sie zacznie beda skurcze to mam oddychac i liczyc co ile mi twardnieje/ co ile mam skurcz? 2*kiedy mam jechac do szpitala jak beda skurcze co ile? 3*najpierw wody odchodza i zaraz sa skurcze czy to w tym samym czasie sie dzieje? 4*zawsze odchodzi czop? 5*zawsze sie brzuch obniza i to zwiasuje porod czy to zabobon i sciema? Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-05-13 o 19:26 |
||
|
|
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od endo, wszystko jest ok tylko pyta co mnie tak zdenerwowalo bo ciśnienie miałam 150/90
Dziewczyny takiego posranego popołudnia to ja w życiu nie miałam. Jak weszłam do gabinetu to miałam ochotę sie rozplakac z tej zlosci ![]() Niby nic takiego jak teraz o tym myśle ale ja jestem w ciazy i dla mnie to teraz dramat ![]() Najpierw zdenerwowala mnie teściowa bo o coś ja poprosiliśmy z TZ (drobiazg) to nasluchalismy sie ze hoho za nim sie zgodziła Potem jeden z pracownikow wydzwanial do mnie przez cała drogę do endo z pretensjami ( nie będę sie wdawac w szczegóły) i jak mu czegoś nie zalatwie u szefa to on jutro do pracy nie przychodzi i żebym juz zastępstwo szukała Na odstresowanie przez wizyta poszliśmy na lody do maca. Kolejki ogromne nikt mnie nie przepuścil i kij im w oko. Ale jak mi sie jedna stara prukwa wtrynila w kolejkę to moja wściekłość sięgnęła apogeum. Mówię do niej a ona udaje ze nie słyszy. Poczekalam az złoży zamówienie i pytam sie jej czy jest z siebie zadowolona ze wjechała sie w kolejkę kobiecie w ciazy. A ona, ojej w ogóle pani nie widziałam nosz kurde pewnie ze nie w końcu teraz wyglądam jak drobinka...w międzyczasie chyba z 4 osoby wepchaly mi sie tez i normalnie byłam cholera niewidzialna
|
|
#882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mój mąż kochany kupił mi dziś!!!!!!!1 ARBUZA, truskawki, nektarynki, winogron...to co że z hiszpanii itp:P Cytat:
Cytat:
No Czaruśka uśmiech prosim!!! |
|||
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka dzis chyba poprostu taki durny dzien .. straszny jest..
nie polecam magnuma rozowego,rozki z lidla sa o wiele lepsze. a za jednego magnuma mam 5 rozkow lol (jak sa w normalnej cenie) |
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. kiedy skurcze beda co 5min 3. wody odchodzą czasami przed, czasami w trakcie. Na pewno zaraz po odejsciu wód, nawet jeśli nie ma skurczybyków trzeba jechac do szpitala 4. Wydaje mi się, że tak 5. jw
|
|
#885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka wcale się nie dziwie, że podkurzona jesteś, sama bym cholery dostała. Może i nie mam wybitnie roszczeniowej postawy, bo póki ustoję, to niech mnie nie przepuszczają, mam ich gdzieś, ale jakby mi się jakieś babsko wbiło w kolejkę, to nie ręczę za siebie
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
czytałam ostanio ze jak wody odejda to niezawsze w szpitalu odrazu decydują sie na poród czasem czekaja do paru dni jesli dziecku to pomoze np w 8 mies tyle ze wtedy jest bardzo duze ryzyko zakarzenia
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)dzieki dziewczyny jestem troche uswiadomiona ![]() szukam lampki nocnej takiej stojacej tylko bez przycisku wlaczania tylko bardziej dotykowej i obowiazkowo z regolacja jasnosci i nie moge NIGDZIE znalesc.. same sa z wlacznikiem |
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Coli, wiecie, że dziś w biedronce u mnie nie było?
![]() jadę na Spricie
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
Cytat:
skurcze trwajace przynajmniej 30 sek, co 5 minut, o rosnacej sile bolu. wody nie zawsze odchodza wczesniej, najczesciej przy rozwarciu 6-7 cm, ale zdarza sie tak, ze polozna musi przebijac pecherz z wodami. jesli wody odeszly a skurczy nie ma i tak trzeba jechac do szpitala. zapamietac godzine odejscia wod i ich kolor. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jak odejdą wody, szczególnie zielone czy brązowe to od razu bez zastanowienia. Jeśli odejdą ładne, czyste to może nie tak od razu, ale też chyba nie ma co czekać za długo. A jeśli nie odejdą, bo nie muszą, to jak skurcze będą tak co 5 minut. Nie ma sensu męczyć się za długo w szpitalu. 3. Czasem nie odchodzą same z siebie w ogóle. Mojej siostrze w trakcie porodu położna przebijała pęcherz płodowy. 4. Wydaje mi się, że tak, ale czasem dzieje się to nawet dwa tygodnie przed porodem. Czasem też chyba można tego nie zauważyć. Może odrywać się i wypadać po troszku, albo większy kawał. 5. Chyba zawsze się obniża, ale to też u każdej w innym czasie. |
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
100 zlotych prosze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że wróciłam
![]() Katarzynkajg była też na zajęciach, wszystko u niej ok, mało bywa w domu, ale czasem nas podczytuje ![]() Także zachęcam do pomachania do Katarzynki -może się zmobilizuje i pogada czasem coś do nas ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zjadłam fryty i rockera z Kfc i popijam pepsi ![]() Moj TZ podjezdza na driva i babka sie go pyta co zamawia, a on: chwileczke, żona jest w ciazy i potrzebuje dłuższej chwili na zastanowienie
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka555
No nie ciekawy miałaś dzień A co do 13-go to ja lubię tą datę, wychodziłam za mąż 13, imieniny też mam 13 ![]() Oliath szkoda, ze takie cyrki wyszły z tym wózkiem, ale tak się zastanawiam normalnie bym chyba nie odpuszczała, ale ostatnio jestem taka jakaś rozlazła, że chyba podarowałym sobie całą tą sytuację z tym facetem, zwłaszcza, ze do sądu o ten wózek nie będziesz szła, bo jak dojdzie do sprawy to Lilo już z wózka wyrośnie
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
droga jestes,jak za takie coś
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)