|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VIII
Witajcie Kochane, melduję się
Po raz kolejny uniknęłam szpitala, było groźnie, ale zmiana leków pomogła. Przynajmniej na razie. Dziś dowiedziałam się, że do wszystkich problemów które już mam doszła anemia Czasami nie mam już siły, a to jeszcze 14 tygodni.No nic nie będę marudziła. Muszę pochwalić Wasze zalupy. Cudności i ile nowych produktów! Kusicie, nie powiem Moje zakupowe podboje ograniczają się na zdobyczach ze współpracy. I musze się pochwalić, bo cieszę się ogromnie, nawiązałam współpracę z Costasy Cytat:
Cytat:
Pisałyście także o pędzlach. Dla mnie najlepsze i niezniszczalne (czasami żałuję, bo chętnie już bym coś nowego kupiła ) są pędzle EDM. Mam je już kilka lat i nic, absolutnie nic się z nimi nie dzieje. Przeżyły pędzle Lumiere, Sephora, Inglot i EcoTools.
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VIII
Margolcia, śliczności te LL
a co do anemii - łatwo mówić: nie przejmuj się... ale tak naprawdę to mało która ciężarna nie ma anemii. większość już praktycznie od początku ciąży ma ten problem, a ty zobacz jak długo dawałaś radę
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za rady! A co sadzisz o tym malwowym szamponie z YR? |
|
|
|
|
#2374 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Testowalam wczoraj te rzesy w butelce ktore ktoras z was kupowala ( nie pamietam niestety ktora to kusicielka byla Cytat:
![]() a jaki byl konkurs ? i na jaki kremik sie zdecydowalas?Ja chyba bede musiala zamowic ten co ostatnio stosowalam bo niestety ten z granatem mi nie pasi takze jakby ktoras chciala sie skusic na niego to pisacCytat:
A teraz chwila chwalipiectwa bylam w weekend na kongresie i targach kosmetycznych i przywloklam kilka nowosci. Na targach niesetety malo eko kosmetykow i panie ze stoisk patrzyly na mnie jak na kosmite jak zamiast marketingowych bzdur o dzialaniu patrzylam na sklady Udalo mi sie upolowac kilka perelek w ktorych sie zakochalam. Sa to kosmetyki gabinetowe, nie maja zadnych certyfikatow sklady troche dlugie ale na szczescie calkowicie naturalne. Droga spustoszenia na konice nabylam zabieg ze zlotem i perlami ( maska zelowa, serum z drobinami zlota ) maske algowa ze zlotem oraz czarnym kawiorem z clareny oraz do zabiegu o nazwie sushi z wyciagiem z ryzu: serum, krem i maske zelowa ( nie ma jej na zdjeciu bo maja mi ja doslac - na targach zabraklo ) ta seria pachnie oblednie wanilia 2 zdjecie to nabytki z lusha i alverde dzieki uprzejmosci kari Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2013-05-13 o 14:01 |
|||||
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Opiumalfa, no jakimś cudem tak to już jest, że skóra dorosłego człowieka jest przyzwyczajona do innych detergentów. a skóra dziecka jest bardzo delikatna i nie ma co jej szorować tak samo jak łeb starego chłopa
![]() być może zbyt delikatny szampon nie domywa wszystkiego i łupież jest efektem połączenia sebum, wody i innych obcych substancji na głowie... kto to wie? a co do malwowego szamponu YR to nie wiem, nie używałam i nie znam składu. pokrzywowy bardzo wielu ludziom już przypasował, więc jest sprawdzony.
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-05-13 o 14:04 |
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowisz o tym? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...purifiant.html Ja mowilam o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-objetosc.html |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Margo
lily lolo Effcia - retinol fajnie cienie spod oczu przegania ![]() zakupki
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, piękne nabytki
![]() Cytat:
Zdecydowałam się na kremik oczyszczający. Stwierdziłam, że nie będę kombinować, skoro tamten wręcz pokochałam ![]() I małe info: Ruszamy Kochani!!!! Gaia Creams, już drugi rok z rzędu, jest partnerem obchodów Tygodnia Wegetarianizmu. W trakcie całego tygodnia (od 13 do 19 maja) na hasło "Tydzień Wege" oferujemy: 12% ZNIŻKI ORAZ WSPANIAŁY PREZENT- NIESPODZIANKĘ!!!! Koniecznie przekażcie znajomym ❣❣❣ Setare: Darmowa Wysyłka!!! 1. Darmowa wysyłka obowiązuje na terenie Polski 13.maja 2013roku w godzinach 18.00 - 23.59. - zakupy powyżej 30zł oraz w dniu 14.maja w godzinach 8.00 - 23.59 - zakupy powyżej 50zł. 2. Wysyłki wyłącznie po wcześniejszej wpłacie na konto. Wysyłka Pocztą Polską, przesyłką biznesową. 3. Minimalne zamówienie 30zł (13 maja) oraz 50zł (14 maja) (bez kosztów wysyłki). 6. Wszystkie wysyłki będą wysyłane jako przesyłki biznesowe. Dzisiaj pojawi się kolejna dostawa towaru - produkty naturalne :glinki, algi itp Jutro kolejna dostawa - kosmetyki rosyjskie : m.in maski Love 2Mix Organic, lotiony przeciw wypadaniu itp. |
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VIII
Cytat:
I nie tylko ten szampon. Chciałam wziąć ta płukanke ale 10 euro za 150 ml to lekka przesada. Poczekam na promo jakieś. A to reszta. Moze nie wszystko jest do konca 100 naturalne, ale... 1. Zel pod prysznic YV Bio z Aloesem 2. Szampon pokrzywowy YV 3. Olej z pestek dyni 4. Olej z wiesiołka 5. Isana Olejkowy zel pod prysznic 6. Glis Kur - odzywka Oil Nutritive. Skonczyla mi sie Avokado z Garniera a innej nie bylo. Ma dosc zachwycajacy sklad jak na sklepowa odzywke. Tyle olei wysoko w skladzie! https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html ImageUploadedByTapatalk1368457542.356202.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-05-13 o 17:10 |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
promocja w Archipelagu Piękna :
Na hasło "DZIEŃ MATKI" wszystkie kosmetyki do kąpieli : musujące bomby, kuleczki z masłem shea,peelingi cukrowe, sole, mydła ręcznie robione,żele i masełka pod prysznic kupisz z 15% rabatem. |
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a możecie polecić jakieś maseczki do skóry mieszanej, przetłuszczającej się, ale czasami też odwodnionej? Glinki zielona i czerwona są ok, ale nie ma jakiś dużych efektów po nich. Myślałam o maseczkach algowych, dobre oceny na KWC mają te z Bielendy. Może testowałyście?
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy szampony love2mix sa skladowo przyjazne
?
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!bardzo się cieszę i gratuluję - na pewno będzie Ci się świetnie używało ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- szampony są ok, w maskach są lekkie silikony.
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Kochane. Sama jestem ciekawa cieni prasowanych, mam odcienie Cappuccino i Shrinking Violet. Z sypkich Cream Soda (jest rewelacyjny jako korektor
Ach i jeszcze się nie pochwaliłam - zniszczyłam sobie włosy. Może to zbyt wiele powiedziane, ale po Castingu mam mega przesusz. Ostatnio też zaniedbałam pielęgnację i daleko im do dawnej kondycji Chyba czas przeprosić się z henną.Mlodziudka gratuluję! Jej ja jeszcze niczego nie wygrałam ![]() Wspaniala chociaż nie polubiłam się z rosyjskimi kosmetykami, akurat Love2Mix (seria z efektem laminowania) sprawdza się bardzo dobrze. Szczególnie teraz na tych moich przysuszonych włosach. Lemka polecam dwuetapowy zestaw dr.Hauschka (maseczka oczyszczająca, po niej rewitalizująca) Efekt jak po wizycie u kosmetyczki, w każdym razie u mnie. Fajna jest też oczyszczająca Sanoflore. edit: Doczytałam, ze szukasz algowych. Bardzo polecam z NoaLab. Szczególnie z acai, z mentolem chłodzi, a tego nie lubię.
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2013-05-13 o 20:50 |
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby ci służyły. zdaj relację!a co do 5 i 6 to nie na ten wątek
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki... a moze ktoras by sie skusila na wieksze zamowienie z lawendowej szafy? mam rabat 20%...ale sama go nie zuzyje, jesli wogole to na jakies drobiazgi...
moze bysmy sie zgadaly na wieksze zakupki, zeby ich "ograbic" z zapasow magazynowych... np. serum babuszki agafii wychodzi po 14 zl z ta moja znizka... mam tez tanie wysylki od siebie wiec by sie oplacalo jak ktos chce to pszcie... bo musze ten rabat zuzyc :p
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam wpisać ten kod Tydzień Wege, ale pojawia mi się informacja, że kod wygasł 14.05.2012r.
Co robię źle?
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dawno mnie nie było i dawno nie robiłam porządnych zakupów, aż poszłam do TK Maxxa
![]() Oto moje nowe nabytki: 1) szampon do włosów tłustych neobio 2) balsam do ciała neobio 3) balsam do ciała savonnerie 4) krem na noc l'angellica 5) prawdziwe mydło marsylskie 6) krem na dzień do cery mieszanej neobio TK Maxx jest ostatnio wyjątkowo dobrze zaopatrzony w kosmetyki ekologiczne. Widziałam czysty olejek arganowy, sporo mydeł naturalnych w kostce, a nawet tusz do rzęs Logony!
|
#2392 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
?
|
||
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Benera za mydło marsylskie zaplacilam 16,99 (za 300 gr).
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Sicilia jak zwykle piekny zestaw kupiłaś
jakoś nie mogę dojść do tkmaxxx....... ale przynajmniej portfel śpi dzięki temu spokojnie....
|
#2395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Oczyszczającą maseczkę ma Logona z serii z bio mięta. |
|
|
|
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie miałam napisac, że większość algowych z bielendy ma składy ok.zamówiłabym coś z iherba ale walczę! mam ochote na tusz ten
|
|
#2398 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Piękne zakupy. Ja mam chyba obawy do kupowania kosmetyków w TK Maxx. Nie wiadomo jak długo jechały czy płynęły na statku i w jakich warunkach... ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- no to troszkę tańsze, bo normalnie kosztuje 19,90 zł |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja chce sobie w nastepnym rzucie zamowic http://www.iherb.com/Physician-s-For...44764:brzydal: Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2013-05-14 o 10:50 |
|
|
|
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

Po raz kolejny uniknęłam szpitala, było groźnie, ale zmiana leków pomogła. Przynajmniej na razie. Dziś dowiedziałam się, że do wszystkich problemów które już mam doszła anemia
Czasami nie mam już siły, a to jeszcze 14 tygodni.

ale nasmarowałam na noc tłustym nagietkowym sylveco i juz nie szczypie 
takze jakby ktoras chciala sie skusic na niego to pisac