|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Marchewa! Spac bys poszla a nie ludzi wkrecasz! Az mi serce zakolatalo a ja tu dziecko karmie!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Cytat:
wstalam na siku, no ale przeciez moje dziecko ot tak spac nie pojdzie - wiec jablko, pomarancza, no i wizaz a tu takie dowcipy! ![]() mnie tam pasuje "obsluga" bez kolejki cala ciaze licze na pierwszenstwo, wiec w tak doborowym towarzystwie wybrzydzac nie bede ![]() ---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- nadrobilam, wiec czas isc spac dziwne te moje nocne/poranne maratony - jeszcze kilka mies wstecz nie uwierzylabym, ze jestem w stanie o tak nieludzkich porach wlaczac kompa, robic kisiel itd. milej koncowki chrapania!
|
||
|
|
|
#813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
na dozie jest za 6zl spokojnie mozesz pic, tak mysle. To mieszanka 4 ziol: anyzu, kopru, melisy i czegos jeszcze. Wspomaga laktacje o tyle, ze pijesz plyny, mysle, ze raczej w samej produkcji mleka nie ma wielkiej zaslugi. Za to bardzo dobrze wplywa na trawienie, moze pomagac dziecku ze wzdeciami Cytat:
Musimy kupic jakas mega delikatna lampke nocna. Nie wiem czemu ale duzo latwiej jej sie zasypia w dzien... Moze to dlatego, ze tak dlugo byla naswietlana w szpitalu ![]() A kapiemy tak jak Wy: do wanienki 2.pompki hippa i kilka kropel olejku (u nas nagietkowy w tym.momencie). Mala wkladamy so wannu zawinieta w pieluszke i myjemy ja rekami. Ms.jeszcze bardzo delikatna skorke, balabym.sie.zastosowac jakie kolwiek tarcie. Cytat:
-mamo, rodzilam 13h a i tak sie skonczylo cesarka -biedne dziecko, ja cala Wasza 4.w sumie rodzilam pewnie krocej. No i zadnej cesarki ![]() A tak sie nastawialam. Ale wiekszosc moich znajomych mialo podobne porody do ich mam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-05-14 o 04:58 |
|||
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że ominie mnie ta ciążowa bezsenność ale niestety tłukę się dziś całą noc z boku na bok. Chcę spać a nie mogę, w dodatku brzuch mi co jakiś czas twardnieje i wtedy jakoś gorzej mi się oddycha. Czuje w powietrzu, że coraz bliżej ten poród. Te twardnienie brzucha to zapewne skurcze braxtona-hicksa
Byłam wczoraj na wizycie u gina i wszystko OK, oprócz tego, że w miesiąc przytyłam 5 kg![]() 2,5 kg na 2 tygodnie mi przypadło. Powiedział, że spoko, że to okres gdzie się najwyżej przybiera na wadze. Oprócz tego ciśnienie książkowe, mała główką w dół i brak paciora ![]() Cały weekend byłam zalatana, wczoraj też wieczorem trochę nadrobiłam ale malusio więc gratulacje dla nowych mamuś , brawa za wizyty , skończone miesiąca i tygodnie życia naszych forumowych bobasków i kciuki za rodzące Niuńka z Wami też jestem całym sercem i o Was myślę
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja nic nowego nie napisze - znowu szpital, ktg wyszlo ok, ale kazali powtorzyc za 3-4h, wiec musialam przyjsc na IP, wiec mnie polozyli, bo inaczej u mnie ktg nie zrobia. Oczywiscie ktg w szpitalu wzorowe - jaja sobie Lilka z matki robi i tyle. Teraz znowu ktg 4 razy dziennie co 6h. No i czekamy. Pewnie bez wspomagaczy sie nie obejdzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i dzień dobry
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
młoda przesypia całe dnie a w ncy leży i marudzi..jestem nieprzytomna
![]() niewiem jak to ogarnac.. dzis sciagaja mi szwy..boje sie ![]() Zuziak ma tydzień |
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Axella u nas to samo. Wydaje mi sie, ze to ma cos do czynienia ze swiatlem... O 20 zasypia bez problemu, w swoim lozeczku, ale juz po karmieniu ok 23 nie ma szans. Potem cala noc jest marudzenie i wiszenie na cycku a jak tylko robi sie jasno ona odplywa na 4h... Tak wiec sprobujemy spac przy nocnej lampce, moze to cos pomoze... Powodzenia ze szwami
Stwierdzilam,ze my pojdziemy do szpitala wspolnie i poprosze,zeby ja zwazyli i zmierzyli bilirubine. Zobaczymy jak nasz progres ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Dziewczyny,ile kupek robia Wasze dzieci na dobę? |
|
|
|
|
#821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie wkłada się zamrożonego prosto do podgrzewacza, bo traci się przy tym cenne składniki mleczka ja 3 pojemniczki mleka odciagnelam 4 i 5 dnia po porodzie jak miałam nawał, wtedy przez kilka godzin odciagnełam ok 150 ml teraz miedzy karmieniami jestem w stanie w krotka chwile odciagnac ok 50-60ml mleka, także spokojnie zrobisz zapasy ![]() tylko potrzebny jest dobry laktator ![]() === witam sie z rana wyspałam sie
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy się i my
skurczybyki w nocy mnie męczyły dość bolesne, a oczywiście teraz jest juz wszystko ok, nic nie boli, coś czuję że jeszcze się pokulam w tej ciąży dość długo. dzisiaj na ktg i badanko ręczne niech mi tam gin pomerda w środku co maly się ogarnie i pomysli że w sumie to już pora na wyjście ![]() zjadłam pół paczki paluszków chlebowych z biedry i popijam colą, i pomyśleć że za niedługo <czyli nie wiadomo kiedy> nie będe mogła się tak odzywiać ![]() Kinga Twoja Lili ma charakterek, uparła się że nie wychodzi i koniec
|
|
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o jacie co za kobieta , tylko krzywde dziecku robi![]() ta chusta w ogole nie jest dociagnieta |
|
|
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
muszę poczytać o tych chustach :P chociaż w mojej zapyziałej mieścinie będe się na mnie patrzeli jak na ufo
tu wystarczy że dziecku czapki nie ubierzesz jak jest upał, to ciocie dobra rada na chodniku już swoje 3 grosze wrzucą
|
|
|
|
#826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ja moze tez dzis troche poodciągam dla mojego głodomorka![]() mam reczny medeli ,ale nie ten z tłokiem tylko z pompką, cos tego typu http://witaaminkaa.blox.pl/resource/laktator.jpg , z tym ze ja go dostalam w prezencie i to juz chyba niedostepny na rynku model... ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i za tydzień Zuzi ![]() Cytat:
|
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kup to od paru dni mniej robi tak ze 3-4 razy no moze 5 wczesniej robil tak kolo 10 razy Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. a u mnie w domu przeziebienie -Dawid wczoraj zaczal a maz sie zarazil i dzisuaj kicha i smarka masakra mam nadzieje ze Michasia nie zaraza
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde sporo.. Z robi 1 na dzień :< czeemuuu:<? |
|
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
rozkręci się
![]() potem zatesknisz za 1 kupką![]() za tydzien zycia Zuzi |
|
|
|
#831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mi serce zaczęło szybciej walić ![]() Cytat:
![]() trzymam za Was ![]() Cytat:
dla Z. za tydzień ale ten czas leci ![]() powodzenia ze szwami Cytat:
dostałam w spadku od kuzynki Dzień dobry, witam się wtorkowo.. zjadłam już owsiankę i biorę się za sprzątanie.. później zakupy i obiadek.. Może jeszcze zdążę wydepilować nogi, żeby dłużej gładkie były na porodówce
|
||||
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
banka zdrowia dla Dawidka i twojego męża
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
u nas wszystko ok, od kilku dni znowu Was podczytuje, byłam ciekawa, które dziewczyny już się rozpakowały
![]() ja niestety jeszcze z Igusiem w dwupaku, a chcę już go mieć po drugiej stronie brzucha ![]() Dziewczyny pomocy! chyba zaczęły mi się sączyć wody, zaczynam troche panikować ale chyba bez powodu, bo nic innego się nie dzieje.. co mam w takiej sytuacji zrobić? siedzieć spokojnie czy jechadź to gdzieś sprawdzić? Dziś zaczynamy 38 tc |
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() coś na miły początek dnia ![]() https://www.facebook.com/photo.php?v=513762012004599 |
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Moja robi jakieś 4 dziennie, ale do wczoraj to wciąż była smółka
Dziś po raz pierwszy zrobiła taką inną kupkę Zobaczymy ile tego będzie.Veronic, wstawiłaś zdjęcie ręcznego aventu ![]() Banka współczuję przeziębienia w domku |
|
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
Veronic a Ty byłaś na jakimś szkoleniu czy coś w tym stylu z tego chustowania czy sama z siebie się nauczyłaś odpowiednio wiązać?
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
storyl - jedź na ip sprawdzić czy to wody
i za kolejny tydzień
|
#838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak noc minęła po takiej drzemce ? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też mnie zdemotywował ten skłądnik
|
||
|
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj no... :-D Cytat:
Lonely no mała wredulka mi rośnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

cala ciaze licze na pierwszenstwo, wiec w tak doborowym towarzystwie wybrzydzac nie bede

spokojnie mozesz pic, tak mysle. To mieszanka 4 ziol: anyzu, kopru, melisy i czegos jeszcze. Wspomaga laktacje o tyle, ze pijesz plyny, mysle, ze raczej w samej produkcji mleka nie ma wielkiej zaslugi. Za to bardzo dobrze wplywa na trawienie, moze pomagac dziecku ze wzdeciami
Musimy kupic jakas mega delikatna lampke nocna. Nie wiem czemu ale duzo latwiej jej sie zasypia w dzien... Moze to dlatego, ze tak dlugo byla naswietlana w szpitalu 
Byłam wczoraj na wizycie u gina i wszystko OK, oprócz tego, że w miesiąc przytyłam 5 kg
2,5 kg na 2 tygodnie mi przypadło. Powiedział, że spoko, że to okres gdzie się najwyżej przybiera na wadze. Oprócz tego ciśnienie książkowe, mała główką w dół i brak paciora
, brawa za wizyty

a tak pewnie trzeba bedzie czekac do wrzesnia i caly rok w tylku.
kurde sporo.. Z robi 1 na dzień :< 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)