Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 04:18   #811
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Marchewa! Spac bys poszla a nie ludzi wkrecasz! Az mi serce zakolatalo a ja tu dziecko karmie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 04:52   #812
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
edit: jak już o odpadaniu mowa, to znalezione na fb (ps. nie znoszę dowcipów, ale ten mi trochę podniósł kącik ust, bez obrazy dla żadnego stróża prawa/ drogi )

Zatrzymuje drogówka młodego kolesia i pyta się:
- Piłeś coś dzisiaj?
- Nie!!
- Nie mamy alkomatu, więc zadam Ci pytanie jako test. Jak odpowiesz prawidłowo to Cię puścimy.
- Spoko, odpowiada młody kierowca.
- Więc jedziesz drogą i widzisz dwa światła z naprzeciwka, co to może być?
- No samochód, nie?
- No tak, ale jaki? Honda, Suzuki czy Seat? Kiepsko, ale zadam Ci drugie pytanie. Jedziesz sobie ulicą i widzisz jedno światło. Co to może być?
- No motor chyba, nie?
- No tak, ale jaki? Suzuki, Honda czy Kawasaki? No nic chłopcze, będę Cię musiał zatrzymać.
Gościu się w☠☠☠☠ił i pyta policjanta:
- Panie władzo, czy ja mogę zadać jedno pytanie?
- Jasne młody człowieku.
- Na poboczu drogi stoi blondynka w miniówce, z dekoltem aż jej cycki widać i zatrzumuje TIR-a. Kto to jest?
- No wiadomo, że k....a.
- No tak. Ale kto? Twoja matka, żona czy córka?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Skurcze co 3 minuty, jedziemy na IP...

No dobra żarcik.. Chyba wpuszcze kogoś w kolejkę bo nuda, wrażeń nie ma a ja tak głupio jak ten pies ogrodnika stoje i nie korzystam.. Miejsce miłe i zagrzane, doborowe towarzystwo na liście, koło Tity i Motyla, to kto chętny?

wstalam na siku, no ale przeciez moje dziecko ot tak spac nie pojdzie - wiec jablko, pomarancza, no i wizaz a tu takie dowcipy!
mnie tam pasuje "obsluga" bez kolejki cala ciaze licze na pierwszenstwo, wiec w tak doborowym towarzystwie wybrzydzac nie bede

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

nadrobilam, wiec czas isc spac dziwne te moje nocne/poranne maratony - jeszcze kilka mies wstecz nie uwierzylabym, ze jestem w stanie o tak nieludzkich porach wlaczac kompa, robic kisiel itd. milej koncowki chrapania!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 04:54   #813
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość

dziś sobie kupiłam w aptece taka herbatke z herbapolu.. 11,50zł dałam droga dość no ale trudno, może sobie wypije jedną, chyba przed porodem nie zaszkodzi jedna filiżaneczka??
proszę rozwiń myśl że nie jest na laktacje tylko dla karmiących?

na dozie jest za 6zl spokojnie mozesz pic, tak mysle. To mieszanka 4 ziol: anyzu, kopru, melisy i czegos jeszcze. Wspomaga laktacje o tyle, ze pijesz plyny, mysle, ze raczej w samej produkcji mleka nie ma wielkiej zaslugi. Za to bardzo dobrze wplywa na trawienie, moze pomagac dziecku ze wzdeciami mi ona bardzo smakuje, bardziej niz rumiankowa, ktorej hektolitry pochlanialam niedawno.

Cytat:
zastępuję dzisiaj Ash, bo nie może dziewczyna oderwać oczu od Sofii
a tym gazikiem to całe ciało jesteś w stanie umyć? ale się namachasz ja ostatnio idę na łatwiznę i nie myję najpierw na sucho z mydełkiem, a potem płukam, tylko wlewam płyn do kąpieli do wanienki i myję. nie wiem czy to bardzo źle, znalazłam ten sposób na youtube? boję się rozebraną trzymać córkę za długo, to dlatego.
Raczej cycka ale teraz wreszcie zasnela spokojnym snem. Mozw dlatego, ze sie widno robi Musimy kupic jakas mega delikatna lampke nocna. Nie wiem czemu ale duzo latwiej jej sie zasypia w dzien... Moze to dlatego, ze tak dlugo byla naswietlana w szpitalu

A kapiemy tak jak Wy: do wanienki 2.pompki hippa i kilka kropel olejku (u nas nagietkowy w tym.momencie). Mala wkladamy so wannu zawinieta w pieluszke i myjemy ja rekami. Ms.jeszcze bardzo delikatna skorke, balabym.sie.zastosowac jakie kolwiek tarcie.

Cytat:
A dziewczyny, które już urodziły.. czy wasze porody w jakikolwiek sposób przypominały porody waszych mam, sióstr, ciotek?? ze się podobnie zaczynały, alboo ze jak mama bezproblemowo to i wy bezproblemowo? cokolwiek?
moja rozmowa z mama po porodzie:
-mamo, rodzilam 13h a i tak sie skonczylo cesarka
-biedne dziecko, ja cala Wasza 4.w sumie rodzilam pewnie krocej. No i zadnej cesarki

A tak sie nastawialam. Ale wiekszosc moich znajomych mialo podobne porody do ich mam...

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-05-14 o 04:58
Stary 2013-05-14, 05:35   #814
antoinettee
Zadomowienie

Myślałam, że ominie mnie ta ciążowa bezsenność ale niestety tłukę się dziś całą noc z boku na bok. Chcę spać a nie mogę, w dodatku brzuch mi co jakiś czas twardnieje i wtedy jakoś gorzej mi się oddycha. Czuje w powietrzu, że coraz bliżej ten poród. Te twardnienie brzucha to zapewne skurcze braxtona-hicksa Byłam wczoraj na wizycie u gina i wszystko OK, oprócz tego, że w miesiąc przytyłam 5 kg 2,5 kg na 2 tygodnie mi przypadło. Powiedział, że spoko, że to okres gdzie się najwyżej przybiera na wadze. Oprócz tego ciśnienie książkowe, mała główką w dół i brak paciora

Cały weekend byłam zalatana, wczoraj też wieczorem trochę nadrobiłam ale malusio więc gratulacje dla nowych mamuś , brawa za wizyty , skończone miesiąca i tygodnie życia naszych forumowych bobasków i kciuki za rodzące

Niuńka z Wami też jestem całym sercem i o Was myślę
Stary 2013-05-14, 06:47   #815
Kinga_20
Zakorzenienie

Hej, ja nic nowego nie napisze - znowu szpital, ktg wyszlo ok, ale kazali powtorzyc za 3-4h, wiec musialam przyjsc na IP, wiec mnie polozyli, bo inaczej u mnie ktg nie zrobia. Oczywiscie ktg w szpitalu wzorowe - jaja sobie Lilka z matki robi i tyle. Teraz znowu ktg 4 razy dziennie co 6h. No i czekamy. Pewnie bez wspomagaczy sie nie obejdzie.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:18   #816
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

AAAAA dziś kończymy 36tc wiec zostało 28 dni do tp

Cytat:
a tak serio, to moja koleżanka z pracy chustowała pierwsze dziecko- 3 lata temu, w stolycy.. Co prawda starała się nie przejmować, ale mówiła, że ile to ona się nasłuchała jaką to krzywdę własnemu dziecku w tej chuście robi od osób jadących razem komunikacją, że masakra.. a niby ludzie tacy tu do przodu..
człowiek się niby nie przejmuje, ale adrenaline takie komentarze jednak podnosza..
ja nie lubię jak się obcy ludzie wtrącają w nieswoje sprawy

Cytat:

Zatrzymuje drogówka młodego kolesia i pyta się:
- Piłeś coś dzisiaj?
- Nie!!
- Nie mamy alkomatu, więc zadam Ci pytanie jako test. Jak odpowiesz prawidłowo to Cię puścimy.
- Spoko, odpowiada młody kierowca.
- Więc jedziesz drogą i widzisz dwa światła z naprzeciwka, co to może być?
- No samochód, nie?
- No tak, ale jaki? Honda, Suzuki czy Seat? Kiepsko, ale zadam Ci drugie pytanie. Jedziesz sobie ulicą i widzisz jedno światło. Co to może być?
- No motor chyba, nie?
- No tak, ale jaki? Suzuki, Honda czy Kawasaki? No nic chłopcze, będę Cię musiał zatrzymać.
Gościu się w☠☠☠☠ił i pyta policjanta:
- Panie władzo, czy ja mogę zadać jedno pytanie?
- Jasne młody człowieku.
- Na poboczu drogi stoi blondynka w miniówce, z dekoltem aż jej cycki widać i zatrzumuje TIR-a. Kto to jest?
- No wiadomo, że k....a.
- No tak. Ale kto? Twoja matka, żona czy córka?

no i dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:32   #817
axella
Zakorzenienie

GG do axella

młoda przesypia całe dnie a w ncy leży i marudzi..jestem nieprzytomna

niewiem jak to ogarnac.. dzis sciagaja mi szwy..boje sie

Zuziak ma tydzień

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:49   #818
Ashyshqa
Zakorzenienie

Axella u nas to samo. Wydaje mi sie, ze to ma cos do czynienia ze swiatlem... O 20 zasypia bez problemu, w swoim lozeczku, ale juz po karmieniu ok 23 nie ma szans. Potem cala noc jest marudzenie i wiszenie na cycku a jak tylko robi sie jasno ona odplywa na 4h... Tak wiec sprobujemy spac przy nocnej lampce, moze to cos pomoze... Powodzenia ze szwami
Stwierdzilam,ze my pojdziemy do szpitala wspolnie i poprosze,zeby ja zwazyli i zmierzyli bilirubine. Zobaczymy jak nasz progres

Stary 2013-05-14, 07:55   #819
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Axella u nas to samo. Wydaje mi sie, ze to ma cos do czynienia ze swiatlem... O 20 zasypia bez problemu, w swoim lozeczku, ale juz po karmieniu ok 23 nie ma szans. Potem cala noc jest marudzenie i wiszenie na cycku a jak tylko robi sie jasno ona odplywa na 4h... Tak wiec sprobujemy spac przy nocnej lampce, moze to cos pomoze... Powodzenia ze szwami
Stwierdzilam,ze my pojdziemy do szpitala wspolnie i poprosze,zeby ja zwazyli i zmierzyli bilirubine. Zobaczymy jak nasz progres

spimy przy lampce.. i nic to nie daje.. nie wiem o co chodzi.. i tak lezy pare godzin i nie wie czego chce.

Dziewczyny,ile kupek robia Wasze dzieci na dobę?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-14, 07:59   #820
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

maarchewka, małpo! Ciężarne straszyć.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:00   #821
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
takie zamrozone wkladasz do podgrzewacza i juz? i ile jestes w stanie "odciagnac" na zapas? kurcze ja musze zrobic jakies wielkie zapasy ;( i troche mnie to przeraza...kazda kropelka bedzie dla nas wazna. gdyby tak od poczatku bylo mleko to moglabym te gliwice przyspieszyc a tak pewnie trzeba bedzie czekac do wrzesnia i caly rok w tylku.
mleko najlepiej odmrażać stopniowo, tzn w lodówce, więc tak też zrobiłam
Nigdy nie wkłada się zamrożonego prosto do podgrzewacza, bo traci się przy tym cenne składniki mleczka

ja 3 pojemniczki mleka odciagnelam 4 i 5 dnia po porodzie jak miałam nawał, wtedy przez kilka godzin odciagnełam ok 150 ml

teraz miedzy karmieniami jestem w stanie w krotka chwile odciagnac ok 50-60ml mleka, także spokojnie zrobisz zapasy
tylko potrzebny jest dobry laktator

===
witam sie z rana
wyspałam sie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:05   #822
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
mleko najlepiej odmrażać stopniowo, tzn w lodówce, więc tak też zrobiłam
Nigdy nie wkłada się zamrożonego prosto do podgrzewacza, bo traci się przy tym cenne składniki mleczka

ja 3 pojemniczki mleka odciagnelam 4 i 5 dnia po porodzie jak miałam nawał, wtedy przez kilka godzin odciagnełam ok 150 ml

teraz miedzy karmieniami jestem w stanie w krotka chwile odciagnac ok 50-60ml mleka, także spokojnie zrobisz zapasy
tylko potrzebny jest dobry laktator

===
witam sie z rana
wyspałam sie
Wow, to sporo, sprobuje dzis miedzy karmieniami, moze tez troszke pomroze. Jaki masz laktator?

Stary 2013-05-14, 08:05   #823
ankaaa206
Wtajemniczenie

witamy się i my
skurczybyki w nocy mnie męczyły dość bolesne, a oczywiście teraz jest juz wszystko ok, nic nie boli, coś czuję że jeszcze się pokulam w tej ciąży dość długo.
dzisiaj na ktg i badanko ręczne niech mi tam gin pomerda w środku co maly się ogarnie i pomysli że w sumie to już pora na wyjście
zjadłam pół paczki paluszków chlebowych z biedry i popijam colą, i pomyśleć że za niedługo <czyli nie wiadomo kiedy> nie będe mogła się tak odzywiać

Kinga Twoja Lili ma charakterek, uparła się że nie wychodzi i koniec

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:07   #824
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nam doradczyni mówiła, że te tańsze właśnie nie mają odpowiedniego splotu i można je porównać do prześcieradła - nie ma opcji aby dobrze dociągnąć i na dłuższą metę można dziecku krzywdę zrobić :/ tak mi się przypomniało.
Elastyczne niby są dobre na początek ale nie na dłuższe chodzenie bo też się łatwo luzują

----

z tej pani też nie brać przykładu

http://tablica.pl/oferta/chusta-tkan...tml#80814b7d2f

o jacie co za kobieta , tylko krzywde dziecku robi
ta chusta w ogole nie jest dociagnieta masakra
Stary 2013-05-14, 08:11   #825
ankaaa206
Wtajemniczenie

muszę poczytać o tych chustach :P chociaż w mojej zapyziałej mieścinie będe się na mnie patrzeli jak na ufo tu wystarczy że dziecku czapki nie ubierzesz jak jest upał, to ciocie dobra rada na chodniku już swoje 3 grosze wrzucą

Julka
Stary 2013-05-14, 08:14   #826
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Wow, to sporo, sprobuje dzis miedzy karmieniami, moze tez troszke pomroze. Jaki masz laktator?

warto miec zapas na czarna godzine ja moze tez dzis troche poodciągam dla mojego głodomorka

mam reczny medeli ,ale nie ten z tłokiem tylko z pompką, cos tego typu http://witaaminkaa.blox.pl/resource/laktator.jpg
, z tym ze ja go dostalam w prezencie i to juz chyba niedostepny na rynku model...

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
muszę poczytać o tych chustach :P chociaż w mojej zapyziałej mieścinie będe się na mnie patrzeli jak na ufo tu wystarczy że dziecku czapki nie ubierzesz jak jest upał, to ciocie dobra rada na chodniku już swoje 3 grosze wrzucą
w ciechocinku jest to samo ale mam to gdzieś
Stary 2013-05-14, 08:14   #827
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej, ja nic nowego nie napisze - znowu szpital, ktg wyszlo ok, ale kazali powtorzyc za 3-4h, wiec musialam przyjsc na IP, wiec mnie polozyli, bo inaczej u mnie ktg nie zrobia. Oczywiscie ktg w szpitalu wzorowe - jaja sobie Lilka z matki robi i tyle. Teraz znowu ktg 4 razy dziennie co 6h. No i czekamy. Pewnie bez wspomagaczy sie nie obejdzie.

ale cie ta Lilka bierze na przetrzymanie..

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Zuziak ma tydzień
za ściągnięcie szwów i za tydzień Zuzi

Cytat:
tu wystarczy że dziecku czapki nie ubierzesz jak jest upał, to ciocie dobra rada na chodniku już swoje 3 grosze wrzucą
Stary 2013-05-14, 08:22   #828
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
spimy przy lampce.. i nic to nie daje.. nie wiem o co chodzi.. i tak lezy pare godzin i nie wie czego chce.

Dziewczyny,ile kupek robia Wasze dzieci na dobę?
my dzisiaj mielismy super nocke nawet mlody spal a ostatnie karmienie przed porankiem na spiocha i spal dalej ... ja zapalam lampke jak przygotowuje mm i jak karmie potem gasze...
co do kup to od paru dni mniej robi tak ze 3-4 razy no moze 5 wczesniej robil tak kolo 10 razy

Cytat:

Zuziak ma tydzień
musimy sie jakos zgrac z naszymi maluchami , mam nadzieje ze to nastapi heeee

a u mnie w domu przeziebienie -Dawid wczoraj zaczal a maz sie zarazil i dzisuaj kicha i smarka masakra mam nadzieje ze Michasia nie zaraza
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:28   #829
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
my dzisiaj mielismy super nocke nawet mlody spal a ostatnie karmienie przed porankiem na spiocha i spal dalej ... ja zapalam lampke jak przygotowuje mm i jak karmie potem gasze...
co do kup to od paru dni mniej robi tak ze 3-4 razy no moze 5 wczesniej robil tak kolo 10 razy

musimy sie jakos zgrac z naszymi maluchami , mam nadzieje ze to nastapi heeee

a u mnie w domu przeziebienie -Dawid wczoraj zaczal a maz sie zarazil i dzisuaj kicha i smarka masakra mam nadzieje ze Michasia nie zaraza
kurde sporo.. Z robi 1 na dzień :<
czeemuuu:<?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-14, 08:33   #830
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
rozkręci się potem zatesknisz za 1 kupką

za tydzien zycia Zuzi jak to szybko leci
Stary 2013-05-14, 08:45   #831
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Skurcze co 3 minuty, jedziemy na IP...

No dobra żarcik.. Chyba wpuszcze kogoś w kolejkę bo nuda, wrażeń nie ma a ja tak głupio jak ten pies ogrodnika stoje i nie korzystam.. Miejsce miłe i zagrzane, doborowe towarzystwo na liście, koło Tity i Motyla, to kto chętny?
Marchewka, uduszę Cię aż mi serce zaczęło szybciej walić

Cytat:

ojj ta Lilka, podobne ziółko jak Zuzia
trzymam za Was

Cytat:

Zuziak ma tydzień
dla Z. za tydzień ale ten czas leci
powodzenia ze szwami

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
warto miec zapas na czarna godzine ja moze tez dzis troche poodciągam dla mojego głodomorka

mam reczny medeli ,ale nie ten z tłokiem tylko z pompką, cos tego typu http://witaaminkaa.blox.pl/resource/laktator.jpg
, z tym ze ja go dostalam w prezencie i to juz chyba niedostepny na rynku model..
też mam ręczny z medeli dostałam w spadku od kuzynki

Dzień dobry, witam się wtorkowo.. zjadłam już owsiankę i biorę się za sprzątanie.. później zakupy i obiadek..

Może jeszcze zdążę wydepilować nogi, żeby dłużej gładkie były na porodówce

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:47   #832
humpback
Zakorzenienie

banka zdrowia dla Dawidka i twojego męża
Stary 2013-05-14, 08:51   #833
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Storyl widzę Cię na dole co tam u Was ? Jak się czujesz ?
u nas wszystko ok, od kilku dni znowu Was podczytuje, byłam ciekawa, które dziewczyny już się rozpakowały
ja niestety jeszcze z Igusiem w dwupaku, a chcę już go mieć po drugiej stronie brzucha

Dziewczyny pomocy!

chyba zaczęły mi się sączyć wody, zaczynam troche panikować ale chyba bez powodu, bo nic innego się nie dzieje..
co mam w takiej sytuacji zrobić? siedzieć spokojnie czy jechadź to gdzieś sprawdzić?

Dziś zaczynamy 38 tc Już coraz bliżej końca
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:54   #834
AsieniA
Raczkowanie

dzień dobry

coś na miły początek dnia

https://www.facebook.com/photo.php?v=513762012004599
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:56   #835
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja robi jakieś 4 dziennie, ale do wczoraj to wciąż była smółka Dziś po raz pierwszy zrobiła taką inną kupkę Zobaczymy ile tego będzie.

Veronic, wstawiłaś zdjęcie ręcznego aventu

Banka współczuję przeziębienia w domku mam nadzieję, że Michasia ominie.
Stary 2013-05-14, 09:02   #836
ankaaa206
Wtajemniczenie

Veronic a Ty byłaś na jakimś szkoleniu czy coś w tym stylu z tego chustowania czy sama z siebie się nauczyłaś odpowiednio wiązać?

Julka
Stary 2013-05-14, 09:02   #837
humpback
Zakorzenienie

storyl - jedź na ip sprawdzić czy to wody i za kolejny tydzień
Stary 2013-05-14, 09:10   #838
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a z tym spaniem 6 godzin bez jedzonka w dzień to myślicie, że można dopuszczać takich sytuacji czy wybudzać?
Na SR mówili, że dziecko ma się karmić co 3-4h, czasami w nocy może dojść do 5h. Chyba bym wybudzała jedzonkiem.
A jak noc minęła po takiej drzemce ?
Cytat:
na dozie jest za 6zl spokojnie mozesz pic, tak mysle. To mieszanka 4 ziol: anyzu, kopru, melisy i czegos jeszcze. Wspomaga laktacje o tyle, ze pijesz plyny, mysle, ze raczej w samej produkcji mleka nie ma wielkiej zaslugi. Za to bardzo dobrze wplywa na trawienie, moze pomagac dziecku ze wzdeciami mi ona bardzo smakuje, bardziej niz rumiankowa, ktorej hektolitry pochlanialam niedawno.
Anyżek
Cytat:
A miałaś regularne @ ? Bo u mnie to jest pewne, że przenoszę tp lekarki, bo mi nie pasuje, że za wcześnie troszkę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:18   #839
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
u nas wszystko ok, od kilku dni znowu Was podczytuje, byłam ciekawa, które dziewczyny już się rozpakowały
ja niestety jeszcze z Igusiem w dwupaku, a chcę już go mieć po drugiej stronie brzucha

Dziewczyny pomocy!

chyba zaczęły mi się sączyć wody, zaczynam troche panikować ale chyba bez powodu, bo nic innego się nie dzieje..
co mam w takiej sytuacji zrobić? siedzieć spokojnie czy jechadź to gdzieś sprawdzić?
wody płodowe się uzupełniają. Można jednak sprawdzić czy to faktycznie wody.. jedź na ip i się dowiesz. Nasza Marchewka wczoraj była na ip z tym samym poblemem

Cytat:
Veronic a Ty byłaś na jakimś szkoleniu czy coś w tym stylu z tego chustowania czy sama z siebie się nauczyłaś odpowiednio wiązać?
ja już Jej o to pytałam wczoraj i mówiła, że sama to ogarnęła. Oglądała filmiki w necie, a najwiecej pomogła jej ulotka dołączona do chusty Nati

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Anyżek
też mnie zdemotywował ten skłądnik

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 09:22   #840
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A miałaś regularne @ ? Bo u mnie to jest pewne, że przenoszę tp lekarki, bo mi nie pasuje, że za wcześnie troszkę
Miałam bardzo regularne 28-29 dni, prędzej to przez leki, które brałam.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale cie ta Lilka bierze na przetrzymanie..
Oj no... :-D

Cytat:
witamy się i my
skurczybyki w nocy mnie męczyły dość bolesne, a oczywiście teraz jest juz wszystko ok, nic nie boli, coś czuję że jeszcze się pokulam w tej ciąży dość długo.
dzisiaj na ktg i badanko ręczne niech mi tam gin pomerda w środku co maly się ogarnie i pomysli że w sumie to już pora na wyjście
zjadłam pół paczki paluszków chlebowych z biedry i popijam colą, i pomyśleć że za niedługo <czyli nie wiadomo kiedy> nie będe mogła się tak odzywiać

Kinga Twoja Lili ma charakterek, uparła się że nie wychodzi i koniec
po mamusi :-D oj żeby się chociaż u Ciebie rozkręciło samo.

Lonely no mała wredulka mi rośnie

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości