Rossmann - część XVII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 20:49   #3151
ParoleParole
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Zależy który. Tego starego lubianego HM już nie ma został zastąpiony przez ten: http://www.bourjois.pl/katalog/makij...ix/node_244157
łee a miałam w planach ten kupić wczesniejszy
Stary 2013-05-13, 21:00   #3152
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zależy który. Tego starego lubianego HM już nie ma został zastąpiony przez ten: http://www.bourjois.pl/katalog/makij...ix/node_244157

Cytat:
Napisane przez d0m1n1k4 Pokaż wiadomość
ja czytałam że serum jest trochę gorszy od tego klasycznego, ale ile w tym prawdy to mogą powiedzieć dziewczyny, które używały obu

ja na codzień używam colorstay, teraz szukam czegoś lżejszego na lato, ale z w miare dobrym kryciem i utrzymywaniem się, może cos polecicie?

Używałam obu i klasyczny był dla mnie idealny - lepszy od serum który słabiej kryje.
Starego HM już nie ma nad czym ubolewam
miałam okazje użyć też kilka razy "nowej" wersji i niestety to już nie to samo, kryje słabiej, krócej się utrzymuje i za taką cenę myślę że nie za bardzo się opłaca.
Dobrze że mam jeszcze kilka "starych"w zapasie później będę kombinować
Póki co po testach Rimmel Wake Me Up dobrze się spisał i na -40% skłaniam się do zakupu

Edytowane przez Siuniaaa
Czas edycji: 2013-05-13 o 21:01
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:13   #3153
Justine1989
Zakorzenienie

orientujecie się ile kosztuje osławiony żółty tusz Lovely? byłam dziś w R., ale zapomniałam spojrzeć, a na stronie nie znalazłam,

i jeszcze jedno: zniżka -40% w przypadku produktów objętych dodatkową promocją z gazetki będzie liczona od tej ceny czy regularnej?
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:16   #3154
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
orientujecie się ile kosztuje osławiony żółty tusz Lovely? byłam dziś w R., ale zapomniałam spojrzeć, a na stronie nie znalazłam,

i jeszcze jedno: zniżka -40% w przypadku produktów objętych dodatkową promocją z gazetki będzie liczona od tej ceny czy regularnej?
8,99 albo 9,99 jak dobrze pamiętam

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:21   #3155
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
bo rano zwykle po prysznicu mam jeszcze ślady rozmazanego tuszu. a poza tym nie raz zdarzyło się że wychodziłam gdzieś na impreze czy ważne spotkanie i miałam byle jaki makijaż od rana to zmywałam i robiłam nowy
A, chyba że tak.
Stary 2013-05-13, 21:24   #3156
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Cytat:

Dzisiaj na niego patrzyłam - na pewno 8,99zł
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:27   #3157
becky_b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez InfallibleLifestyle Pokaż wiadomość
Kupowałam go 2 maja za 22,99zł, to jak przez 1,5 tyg zdrożał o 5zł to lekka przesada, przy najbliższej okazji muszę to sprawdzić

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Na rossnecie lakiery do paznokci Loreal Color Riche le vernis są w promocji za 11,49zł, a w Rossmannie to już ponad 18zł. Po co wypisują takie bzdury i zachęcają do zakupu!?
rossnet dziś chyba wariuje. płyny facelle pokazuje za 2,99 (w gazetce 4,99), lakiery taft za 8,69 (w gazetce 9,99).
becky_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:47   #3158
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
orientujecie się ile kosztuje osławiony żółty tusz Lovely? byłam dziś w R., ale zapomniałam spojrzeć, a na stronie nie znalazłam
Kupiłam dziś za 8,99 zł.
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:56   #3159
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
8,99 albo 9,99 jak dobrze pamiętam
Cytat:
Napisane przez InfallibleLifestyle Pokaż wiadomość
Dzisiaj na niego patrzyłam - na pewno 8,99zł
Cytat:
Napisane przez razdwapiec Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś za 8,99 zł.
dziękuję serdecznie, w takim razie będzie mój
mam nadzieję, że znajdę niezmacany egzemplarz
już jednego wykończyłam, kupiłam go na samym początku jako nowość i świetnie mi służył
Stary 2013-05-13, 22:11   #3160
pinats
Zakorzenienie

no no, dawno tu takiego ruchu nie było, miałam kilka stron do nadrobienia widać -40% robi swoje
Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Woda ma bardzo wszechstronne zastosowanie Używam po każdym myciu twarzy, przed tonizowaniem, mam skórę bardzo suchą, atopową i dzięki wodzie jest w lepszej kondycji, mniej się wysusza, nie odczuwam silnego ściągnięcia, robi się gładka i miękka. Łagodzi podrażnienia (np. po goleniu) i reakcje uczuleniowe (z tym mam spore doświadczenie), jak latem słońce za bardzo przypiecze to też koi, chłodzi. Latem nawet w czasie dnia spryskuję nią twarz i ciało, trochę orzeźwia w upały, warto mieć wtedy małą butelkę w torbie. Nie maluję się, więc nie wiem jak współgra z makijażem.
Zauważyłam, że osoby bez problemów skórnych nie widzą działania takiej wody i uważają to za stratę pieniędzy, ale dla mnie to niezbędnik
Cytat:
Napisane przez Lena_94 Pokaż wiadomość
Ja używam latem gdy są upały wiem też że można psikać na zasychające na twarzy maseczki.
Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
woda termalna to cud na kaca wszyscy koledzy mi podbierają po cięzkiej nocy

ja lubię się nią spsikać rano, jak czuję że mam opuchniętą twarz, pomaga
dziękuję bardzo w takim razie na razie jednak zrezygnuję, gdyby była tańsza mogłabym spróbować, ale tak cena nie zachwyca. może kiedyś
Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Ciekawe właśnie... byłabym zadowolona, żeby wliczał się micel bourjois, jeśli już nie dostanę biedronkowego :/
dokładnie!
Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Dziękuje W takim razie to co do zmywania makijażu z oczu?
micel z Bourjois i warto spróbować też wycofywanego z Biedronki, kosztuje 4 zł z groszami, a jest bardzo polecany - jeśli uda Ci się go dostać
Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Też o to pytałam i nie dostałam odpowiedzi
mnie się wydaje, że na męskie też, ale gdybać to my sobie możemy
Cytat:
Napisane przez ladylukier Pokaż wiadomość
Poszłam dzisiaj do Roska z cichą nadzieją, że dostanę jeszcze te cienie do pomadki, ale dowiedziałam się tylko, że na cały sklep przysłali aż dwie sztuki i rozeszły się w sobotę rano.
nie straszcie... też się czaiłam na ten zestaw, a dotąd jakoś nie po drodze mi było do Rossa. w takim razie postaram się pójść jutro, ale i tak podejrzewam, że już po ptokach

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

mam jeszcze takie pytanie odnośnie tuszy. czy któraś używała może tego Lovely oraz tego Essence i mogłaby je porównać? (wiem, że tego drugiego nie ma w Rossie). jestem zaintrygowana tym drugim, tylko naprawdę przeraża mnie ta wielka szczota i zastanawiam się, czy może nie lepiej kupić ten pierwszy, skoro taki tu zachwalany

Edytowane przez pinats
Czas edycji: 2013-05-13 o 22:12
pinats jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:12   #3161
Fabryczna23
Zadomowienie

Odp: Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
no no, dawno tu takiego ruchu nie było, miałam kilka stron do nadrobienia widać -40% robi swoje

micel z Bourjois i warto spróbować też wycofywanego z Biedronki, kosztuje 4 zł z groszami, a jest bardzo polecany - jeśli uda Ci się go dostać
Dzięki bardzo To jutro lecę do Biedry :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:13   #3162
Inspire
Kuźnia inspiracji

Dot.: Odp: Dot.: Rossmann - część XVII

Dziewczyny, a możecie mi polecić jakieś plastry z woskiem na nogi?

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:13   #3163
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję serdecznie, w takim razie będzie mój
mam nadzieję, że znajdę niezmacany egzemplarz
już jednego wykończyłam, kupiłam go na samym początku jako nowość i świetnie mi służył
Ja się dzisiaj nagrzebałam za niezmacanym, ale znalazłam, więc... powodzenia!

W sumie to go sobie wypróbowałam po 13 i jeszcze mi się nic nie osypało. Świetna ta szczoteczka, muszę przyznać.

Edytowane przez razdwapiec
Czas edycji: 2013-05-13 o 22:15
Stary 2013-05-13, 22:22   #3164
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dzisiaj nagrzebałam za niezmacanym, ale znalazłam, więc... powodzenia!

W sumie to go sobie wypróbowałam po 13 i jeszcze mi się nic nie osypało. Świetna ta szczoteczka, muszę przyznać.
dzięki, a mogę wiedzieć po czym poznałaś, że egzemplarz nówka nieśmigana?
Stary 2013-05-13, 22:29   #3165
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, a mogę wiedzieć po czym poznałaś, że egzemplarz nówka nieśmigana?
To wstyd i hańba, ale odkręcałam każdy (nie do końca!) i zaglądałam czy ta szyjka wewnątrz jest jeszcze żółta czy już upaćkana czarnym tuszem. Dopiero piąty egzemplarz był w porządku.
Stary 2013-05-13, 22:34   #3166
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
To wstyd i hańba, ale odkręcałam każdy (nie do końca!) i zaglądałam czy ta szyjka wewnątrz jest jeszcze żółta czy już upaćkana czarnym tuszem. Dopiero piąty egzemplarz był w porządku.
hmm, ja zawsze biorę egzemplarze z tyłu, BARDZO żałuję, że tusze nie są pakowane w sposób uniemożliwiający otwarcie, trzeba sobie jakoś radzić
Stary 2013-05-13, 22:43   #3167
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, ja zawsze biorę egzemplarze z tyłu, BARDZO żałuję, że tusze nie są pakowane w sposób uniemożliwiający otwarcie, trzeba sobie jakoś radzić
Egzemplarz z tyłu wcale nie równa się egzemplarzowi niezmacanemu. Wiem to od momentu, w którym wzięłam odżywkę do włosów z samego końca półki nie zaglądając pod wieczko (w domu zobaczyłam, że komuś lekko wybuchła ta ciecz w łapkach). I jeszcze nie polecam zmacanych dezodorantów w kulkach - brzydzi to trochę mimo wszystko.
Stary 2013-05-13, 22:44   #3168
joasia-1984
Raczkowanie

Dlaczego micel z biedronki ma zostać wycofany?
joasia-1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:54   #3169
pinats
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-1984 Pokaż wiadomość
Dlaczego micel z biedronki ma zostać wycofany?
więcej o tym można przeczytać na wątku Biedronkowym, na blogach też pisało już wiele osób. powód nie jest jeszcze znany, ale informacja potwierdzona
Stary 2013-05-13, 23:01   #3170
joasia-1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
więcej o tym można przeczytać na wątku Biedronkowym, na blogach też pisało już wiele osób. powód nie jest jeszcze znany, ale informacja potwierdzona
Czyli trzeba zapasy gromadzić
joasia-1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:05   #3171
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
A podczas ostatniej promocji -40% były w ogóle jakieś dodatkowe promocje na kolorówkę? Nie pamiętam
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:33   #3172
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha

Cytat:
Dzisiaj wzięłam go specjalnie dla szczoteczki, którą włożę do innego tuszu.

Wiecie może czy te cienie Rimmel które są niby gratisem do pomadki, to jakieś inne niż te leżące w szafach? Bo dzisiaj sobie chciałam specjalnie kupić jedną z pomadek, żeby dostać cienie, przy kasie zapłaciłam i czekam na gratis, a pani mi mówi, że ona już ich nie ma i mam wrócić na sklep zagadać do innej pani. No to wróciłam, zaczepiam inną panią, a ona mi mówi, że ona już cieni nie ma i jej to nie obchodzi. W szafie było ich mnóstwo, nie mogła mi jednej sztuki dać stamtąd?
Serio pytasz? . Rozwalają mnie tacy klienci. To chyba logiczne, że sklepy dostają gratisy specjalnie na promocję. Jeśli miałaby dać Ci cienie z półki, to jak potem ma im dobrze inwentaryzacja wyjść skoro będą towar rozdawać na prawo i lewo?
Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
A ja chciałam się poskarżyć, byłam w piątek w Ross żeby kupić promocyjnie nowy żel Fa lotion z gratisowym balsamem. A tu przy kasie pani zapytana o ten dodatek (paluchem jej w gazetce nawet pokazałam!) zdziwiona stwierdziła że oni nie dostali żadnych balsamów do rozdawania A tak się cieszyłam że za 7,99zł bede miała dwa produkty... Dostałam w zamian krem do rąk Kammil co prawda, no ale to i tak nie jest fair skoro gazetka obowiązuje chyba wszędzie?
Tak właśnie jest. Gratisów do promocji dostaje się dosłownie po kilka sztuk i zazwyczaj są one rozdawane w pierwszy(e) dzień(dni), a potem klienci oburzeni, że nic nie dostają . Bywa i tak jak mówisz, że wcale nie ma gratisów. W sumie mogła Ci dać jakiś inny, który jej został.

muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:47   #3173
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muchahahaha Pokaż wiadomość

Tak właśnie jest. Gratisów do promocji dostaje się dosłownie po kilka sztuk i zazwyczaj są one rozdawane w pierwszy(e) dzień(dni), a potem klienci oburzeni, że nic nie dostają . Bywa i tak jak mówisz, że wcale nie ma gratisów. W sumie mogła Ci dać jakiś inny, który jej został.
To był pierwszy dzień tej promocji, byłam w sklepie po 14. w centrum miasta w dużej galerii handlowej... Fakt,że jest w gazetce zaznaczone "oferta do wyczerpania zapasów" ale to chyba raczej była "oferta dla wybrańców" nie rozumiem takiej polityki, czuję się oszukana trochę...

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 00:08   #3174
kk888
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
27,99 zł

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

a wczesniej jaka byla cena?

na poprzedniej promocji -40% ceny byly zawyzaone i nie tylko aj to zauwazyalm:

"Kilka miesięcy temu wraz z całą blogosferą udałam się na totalną promocję w Rossmannie -40% na wszystko. 40% to nie w kij dmuchał, pomyślałam. Szkoda tylko, że te procenty były odliczane od zawyżanych przed promocją sztucznych cen. Nie wszystkie artykuły były tak "udoskonalone", niestety tyczyło się to większości. Efekt był taki, że zniżka faktycznie była, ale nie aż tak duża."

link do bloga: http://chwila-dla-mnie.blogspot.com/...-trio-eye.html

I gdzies jeszcze czytalam, jak sobie przypomne wrzuce link.
kk888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 01:19   #3175
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muchahahaha Pokaż wiadomość
Serio pytasz? . Rozwalają mnie tacy klienci. To chyba logiczne, że sklepy dostają gratisy specjalnie na promocję. Jeśli miałaby dać Ci cienie z półki, to jak potem ma im dobrze inwentaryzacja wyjść skoro będą towar rozdawać na prawo i lewo?
Tak, serio pytam i rozwalają mnie takie uprzejme, zawsze pomocne pracownice właśnie tej sieci drogerii.

Dobra ściema z tym zawyżaniem cen. W sumie spodziewałam się tego.

Edytowane przez razdwapiec
Czas edycji: 2013-05-14 o 01:23
Stary 2013-05-14, 07:33   #3176
alamirka
Moderator

Cytat:

Od ceny regularnej
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 07:54   #3177
Lena_94
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a możecie mi polecić jakieś plastry z woskiem na nogi?
Ja mogę tylko odradzić
Próbowałam veet i usunęły tyle co nic
Lena_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 08:02   #3178
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Dziewczyny jest już Aussie w Rossmannie ?
Stary 2013-05-14, 08:21   #3179
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest już Aussie w Rossmannie ?
jest i teraz są na promocji
Stary 2013-05-14, 08:56   #3180
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez aSHa85 Pokaż wiadomość
jest i teraz są na promocji
Ooo a znasz moze ceny ?

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości