|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dzień dobry
Ja już po wizycie Macica ładnie urosła (stały tekst) mam drobną infekcje ale to dla mnie nie nowość bo wiedziałam o tym od kąd zaczęłam czuć pieczenie w tamtych okolicach, dostałam globulki na 6 dni i powinno przejść USG nie zrobił ale jak tylko wyszłam z wizyty to zadzwoniłam i zapisałam się na jutro na 13:20 na USG do innego lekarza, z tego co mi powiedziała przez telefon to zapłacę tylko 60zł Powiedział mi że tym ostatnim ciosem w brzuch nie powinnam się martwić bo dziecku napewno nic się nie stało. Następną wizytę mam 6.06 o godzinie 17:00 Anoula możesz mnie dopisać .Aaa i mam do Was pytanie, dostałam skierowanie na morfologie, mocz i glukoze i mam to zrobić do następnej wizyty bo lekarz był w szoku że jeszcze tego nie miałam robionego tylko że pani w recepcji powiedziała mi że glukoze się robi od 22 do 26 tygodnia ciąży a ja na następnej wizycie będę dopiero w 19 tygodniu i nie ogarniam tego jak mam to zrobić Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-14 o 11:20 |
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super..
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1294 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie widziałam samo SUG kosztuje 40 złotych jak ktoś che bez wizyty a 80 z wizytą, ale ja i tak chodzę do NFZ:P a co do glukozy o pewnie chodzilo mu o zwykły poziom a nie z obciążeniem, jak masz na skierowaniu? Ja właśnie będę miała robione za jakieś 3-4 tygodnie glukoze z obciążeniem, toxo morf, mocz i coś tam jeszcze Wiecie co mi sie sniło???????? ze miałam wizyte u gina, ale on przyszedł do mnie do domu. No a ja spałam w łóżku z mężem, ja od ściany a mąż od brzegu. I ten gin mnie budzi i mówi pora na badanie pani W. no to ja mówie że męża muszę przesunąć bo mi tym aparatem z usg nie sięgnie. No i mojego przerzuciłam na moją strone a sama poszłam na brzeg. Wsadził mi aparat ( bad. dowcipne, żeby płeć poznać ) no ale powiedział że jak przyłoży do brzucha zwykły aparat i zrobi tak jakby w jednym czasie te dwa USG to już na 100 % poznamy płeć bo dziecko zwariuje i nie będzie wiedzialo co ma robić to pokaże co ma między nogami. No to odsłoniłam brzuch a on do mnie że mam iść po aparat do innego "gabinetu" a ja mówię żeby mi wyjął w takim razie aparat który mam w sobie a on do mnie " on jest bez przewodowy, możesz iść z nim i ja faktycznie poszłam do tego innego gabinetu bez gaci a poza tym mam wizyte za tydzień, będzie skończony 18 zaczęty 19 tydzień :P może się ujawni nasz bąbelek. Sprawdziłam co mam i mam narazie : kombinezon, 3 body na krótki rękawek r.56 i kocyk. chyba muszę zacząc faktycznie coś kupować... najpóźniej 20 września chce mieć całą wyprawkę zrobioną...... Ps. oglądałam program i wiecie co??????? w NIEMCZECH ponad 100tysięcy polek rocznie wykonuje aborcję
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi super, że macica rośnie
a jeszcze lepiej, ze to usg jutro ![]() Ryba w głos się do ekranu śmiałam nie z aborcji oczywiście ![]() Dziewczyny dobrze mówią z tym obciążeniu, teraz masz zwykły poziom cukru. A swoją drogą jak to szybko minęło, że już chwilę każda dostanie do picia też przepyszny glukozowy cud-miód strach się bać Azealia gdzie zniknęłaś? |
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
na dworze 25 stopni a mi zimno
![]() https://www.facebook.com/pages/Tabli...42509412465210
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z wami w 15 tygodniu
![]() Kasias_84 3mam kciuki za wizytę ! ![]() Aagateczka87 - Wszystko będzie dobrze ! ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Też bym poszła ![]() Ja dziś zaczynam 15 tydzień i glukozę już miałam robioną dwa razy. Mocz robiłam przed każdą wizytą, tylko że mam bakterie w moczu i dziś robiłam posiew. Zobaczymy co z tym dalej
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra... no ale jednak uważam że każdy odpowiada za siebie i to indywidualna decyzja taka sama jak nasza że bardzo chcemy mieć dzieciątka to rozumiem że mogą być kobiety które po prostu nie są stworzone do macierzyństwa...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem, te wszystkie kobiety nie decydują już niestety tylko o sobie w takich wypadkach
|
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie a u mnie po normalnum badaniu glukowy wyszlo 107wiec troche za duzo i jutro bede miala robione z obciazeniem 75 g glukozy zobaczymy jak to zniose jak wyjdzie zle to zwedy do poznania do poradni.
Tak po za tym wszystko ok czytam was codziennie ale nie zawszemam czas odpisac. co do ciuszkow z biedronki bardzo fajne ale ja narazie nic nie kupowalam ![]() Dostalam od znajomej przewijak na lóżeczko bo ona nie urzywa a stwierdzila ze nie ma gdzie go trzymac . łóżeczmko tez bede miala chyba od niej . Zdjecia super ja tez sie nie znam nic za specjalnie nie widze . Ja nie mam zadnego zdjecia mojego szkraba
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
bylam wczoraj w biedronce, bodziaki były ale niestety same rozowe ![]() super, ze wizyty udane
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
Powodzenia na wizytach ![]() Ale dzisiaj niepozbierana jestem :/ |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, ja myślę, ze aborcja do pewnego tygodnia jest dobra, bo jak dziecko ma być neichciane, bite, maltretowane, to może i lepiej, że się nie urodzi.Wiem, że to cieżki temat, ale jak widzę co te matki z tymi biednymi dzieciaczkami wyprawiają to aż mnie krew zalewa... Np ta co przechowywała dzieci w zamrażalce...
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze z tego co wiem to tylko taki gadżecik dla rodzicow, lekarz nie ma z tego żadnego pożytku, bo zadnych parametrów z tego nie odczyta. Mi raz miły lekarz na NFZ sam z siebie pokazał taki obraz, i powiem wam ze tez sie zastanawialam kiedys czy nie isc sobie na taka sesje prywatnie, no ale jak dla mnie to było STRASZNE. Nie dość, że mało widać ( żeby nie było sprzęt miał wypasiony ) to to dziecko takie wcisniete miedzy te kiszki, i tak wyglądało jak by nie składało się z jednej części. Zdjęcie mi dał też takie ( czarno -białe to już zupełnie nic nie widać) i komu nie pokazuje, to każdy się boi tego zdjęcia Może na późniejszym etapie to jest fajne ( ja to robilam w 13 tygodniu) ale jak dla mnie to żadna atrakcja
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
przyszlam sie pozegnac ..........
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- nasza dzidzia jest juz aniołkiem
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi przykro ![]() ![]() juz myślałam, że nie będzie takich przykrych wiadomości
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
ojej bardzo mi przykro .
Edytowane przez olenka1304 Czas edycji: 2013-05-14 o 12:55 |
|
|
|
#1310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może miałaś za wcześnie zrobione, kilka stron temu wklejałam linki ze zdj 3D w 21tyg i były śliczne
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40802815]Oooo! Dokładnie o tym mówiła, tylko ja byłam tak zaaferowana oglądaniem dziecka, że nie zapamiętałam
![]() Co do pani dr to faktycznie uroczo się nazywa I taka też jest, bardzo sympatyczna, miła kobieta.Wrzucam zdjęcia mojego dzieciątka, 13 tydzień. I co sądzicie, widać tam coś między nogami? ;p mąż twierdzi, że to chłopak na 100%, córcia wciąż powtarza, że urodzi się chłopczyczek. Jak się okaże dziewuszka to nie wiem, siuśka na drutach dorobię chyba ;ppp Wiecie co, ja mam niby za miesiąc przyjść do lekarki, ale tak sobie pomyślałam, że teraz jest 13 tc, a jakbym poszła w 20 to może by mi połówkowe już zrobiła?[/QUOTE] Ja mam na opisie dokładnie tak: "Trofoblast ściana tylna pokrywa ujście wewnętrzne" Pozwoliłam sobie zaznaczyć na usg,może to jest siusiak???? ![]() Cytat:
Rybo |
|
|
|
|
#1314 |
|
Raczkowanie
|
pojechalismy w niedziele wieczorem do szpitala bo bolał mnie brzuch.... mówi dowiemy się wszystkiego nie bedziemy sie stresowac....
a wiec uslyszalam ze czeka mnie lyzeczkowanie.... lożysko sie odkleiło... wczoraj po 12 miałam czyszczona macice.... pod narkoza..... obudziłam się i pierwsze co powiedzialam to pokazcie mi....a pielegniarki co mamy pokaza? a ja na to nie wiem.....sniło mi się ze miałam cesarke.... i po przebudzeniu chcialam zobaczyc dziecko.....![]() Po zabiegu przespalam się i o 17 przyszedl ksiądz pomodlić się za nasze dzieciątko....... to bylo straszne wyłam jak bóbr.... teraz jestem juz w domu.....dziś wyszłam ze szpitala 13,05,2013
|
#1315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech odpoczywa w pokoju[*] Nie miało tak być,nie miało.... ((
|
||
|
|
|
#1317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
ilona strasznie mi przykro,
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo siły Wam życzę...Ehh... myślałam,ze wszystko co złe i przykre jest już za Nami...a tu takie wiadomości ![]() Pisz do Nas jak tylko będziesz miała ochotę...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

Macica ładnie urosła (stały tekst) mam drobną infekcje ale to dla mnie nie nowość bo wiedziałam o tym od kąd zaczęłam czuć pieczenie w tamtych okolicach, dostałam globulki na 6 dni i powinno przejść
tylko że pani w recepcji powiedziała mi że glukoze się robi od 22 do 26 tygodnia ciąży a ja na następnej wizycie będę dopiero w 19 tygodniu i nie ogarniam tego jak mam to zrobić 

super..
Ślub 25.08.2012
) no ale powiedział że jak przyłoży do brzucha zwykły aparat i zrobi tak jakby w jednym czasie te dwa USG to już na 100 % poznamy płeć bo dziecko zwariuje i nie będzie wiedzialo co ma robić to pokaże co ma między nogami. No to odsłoniłam brzuch a on do mnie że mam iść po aparat do innego "gabinetu" a ja mówię żeby mi wyjął w takim razie aparat który mam w sobie
a on do mnie " on jest bez przewodowy, możesz iść z nim

juz myślałam, że nie będzie takich przykrych wiadomości
wczoraj po 12 miałam czyszczona macice.... pod narkoza..... obudziłam się i pierwsze co powiedzialam to pokazcie mi....a pielegniarki co mamy pokaza? a ja na to nie wiem.....sniło mi się ze miałam cesarke.... i po przebudzeniu chcialam zobaczyc dziecko.....