|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Lurker ;)
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Ja bym powiedziala, ze dziewczynki tez potrafia dac popalic
Patrzac na to jaka ja bylam a jacy moi bracia :P Matka mnie od kiboli wyzywala bo na mecze chodzilam z szalikiem
|
#3032 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem... jak będę piersią karmiła to MOŻE na swoim? albo na modyfikowanym, na wodzie nie bo wówczas jest to niepełnowartościowy posiłek. |
||
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Zjadło mi cytaty!
![]() Lady trzymam mocno kciuki! Musi być dobrze. Złośliwe nowotwory są do wyleczenia,wiem coś o tym! Jestem z Tobą całym sercem! I zgadzam się z Meduza,że to okropne że złego człowieka nic nie trafi a dobrzy ludzie cierpią. Bez sensu!Marsi masz cudownego syna! Bardzo mądrego,chciałabym moc wychować Blanke na taka dziewczynkę,mądra i szanująca rodziców i w ogóle ludzi. Aaa.. I bardzo ładnie napisałaś o stosunku dowiary,lepiej bym tego nie ujęła. Szaja pisz książkę jak nic! Meneq bardzo mi przykro. Mam nadzieję że uda się tacie przyjechać szybko do Was,albo Wam do Polski ![]() I prawda jak dużo wsparcia daje forum? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Ale za to byłam w biedronce i kupiłam małej body i ten komplet że spodniami. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
szaja - Wiem, że pisałaś, że kaszkę holle mogę zmieszać z nutramigenem, ale mam jeszcze pytanie czy mogę później dodawać do niej marchewkę albo jabłuszko tak jak do tej sinlac?
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Mam pytania
![]() Dziewczyny jak odciągacie pokarm do mrożenia to jakie porcję? Będziecie go później używać do rozszerzania diety? Ile czasu może mleczko stać 1. W lodowce po odciagnieciu 2. W lodowce po rozmrożeniu 3. W zamrażalce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() moje dziecko spało dziś w nocy prawie 10 godzin zasnął ok 20.30 a obudził się parę minut po 6, po czym zjadł chwilę pogadał i poszedł spać do prawie 9 ![]() w sumie codziennie śpimy jakoś do 8/9/10 ale przeważnie koło 2 w nocy mamy pobudkę na jedzenie
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
w lodowce trzymam jedną dobę a w zamrażalce nie zaleca si,ę dłużej niż dwa miesiące ale to chyba z tego powodu,że mleko z czasem zmienia swój skład dopasowując się do wieku dziecka, troszkę tego nie kumam bo mi się wydaje,że to bardziej chodzi o to mleko w pierwszych dniach po porodzie, kiedy jeszcze siara występuje ale potem?
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dawno nie robilam zapasu, na dodatek ta laktoza w tym zamrozonym mleku... nie wiem czy bede małej je dawala w razie W. Musze znowu uzbierac 3 porcje na poniedzialek bez początkowej 1 fazy mleka wrr.. Moje dziecko nie robiło dwa dni qpy, nad ranem tak zaczęła mi płakać o matko(nigdy wczesniej nie plakala rano)... tak się pręzyła itd... dałam jej czopka... ych..
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
fewcia prawda prawda. Jeszcze raz dzieki
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) nasza pediatra uważa że jeśli dziecko ewidentnie się bardzo długo męczy przy zrobieniu kupki to trzeba podać czopek i pomóż dziecku od jednego ani dwóch się nie uzależni. W końcu my jak nie umiemy zrobić a chemy to też sobie nie raz pomagamy.
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak po czopku zrobiła taką w miare ładną kupke, za pare minut tez nienajgorsza, później zielona(ale to od żelaza, bo wczoraj jadłam dużo pietruszki i rybe) no i później mocno zielona( to też na pewno od żelaza) ale jak jej ulzyło. O 8 rano zasnęła, wstałysmy o 11 ![]() a ja jeszcze w piżamie. zaraz trzeba wyruszyć na spacer![]() Lady, trzymamy kciuki z Amelka!
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-05-14 o 13:19 |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam o tym, co piszecie na temat ulewania i... moja też bardzo dużo ulewa. Czasem od razu po zjedzeniu potrafi mocno chlusnąć mlekiem, bardzo dużą ilością. Nie po każdym karmieniu jej się to zdarza, tylko tak co drugie... Ale mam się tym martwić, w momencie gdy moja bardzo dobrze przybiera na wadze? Dodam tylko, że ma po kim odziedziczyć problemy żołądkowe - mój TŻ to wieczny zgagowiec, ma bardzo delikatny żołądek.
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Cytat:
![]() ! A jakie czopki dajcie? One są na receptę? Moja raczej nie ma na szczęście problemów ze zrobieniem Kupki,ale wiedzy nigdy dość! ![]() Mam za to inny problem,Kupki są bardzo wodniste,prawie nie mają tych grudek. Co to może oznaczać? Bo się troszkę martwię ![]() Black myślę że jak Oliwia dobrze przybiera na wadze to nie ma problemu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3046 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
LADY trzymam mocno, musi byc dobrze...
MENEQ rozumiem ze Ci ciezko, na pewno nie jest latwo byc tak daleko od najblizszych :-( |
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40806049]hmmmm teoretycznie tak, ale... po co? Do sinlacu można dodawać owoce, potraktować to jako deser to sinlac słodki jest. A te kaszki raczej takie... obojętne są
pamiętaj, że żelazo zatwardza też, więc może stąd kupne problemy. Jak przybiera to jest ok [/QUOTE]o to moze to to. Szaja, weź Ty napisz książkę !
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
fewcia są to czopki glicerynowe dostępne w aptece bez recepty, ja za pudełko 10 szt płaciłam jakieś 3 zł
|
#3050 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja daję słone krakersy, a kiedyś robiłam też z pikantnymi, przepyszne było!
Dziękuję Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
strasznie mi miło, dziękuję raz jeszcze! To idę odpisywać dalej
|
|||
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Nie moge sobie poradzic z pogrubianiem na telefonie. Ktoras pytala o serial PRZYJACIOLKI,ja rzadko ogladam ale wlasnie widzialam na IPLI wszystkie odcinki. Ostatnio prawie wszystkie seriale ogladam na ipli albo tvn playerze bo moge w dowolnym czasie i jest mniej reklam albo wcale ich nie ma
|
|
|
|
#3052 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale, ja chyba zawsze będę za nauczaniem religii nie w szkole, ale w salkach katechetycznych, właśnie po to, żeby uniknąć robienia czegoś dla przymusu, bo rodzina wywiera nacisk itp. Do takich salek na pewno chodziłoby mnie ludzi i rozwiązałby się problem z Komunią czy bierzmowaniem. A tak to potem te nieszczęsne naciski, o których piszecie najpierw naciskają na rodziców, żeby chrzcili i posyłali do Komunii, potem będą naciskać na te dzieci, żeby ślub był kościelny. Obłęd jak dla mnie, niech każdy robi co chce i tyle Cytat:
U nas dziś też szczepienie i też już chodzę nerwowo od rana także solidaryzuję się w bólu i trzymam kciuki!Przykro mi bardzo oby Wam szybko czas bez siebie zleciał Cytat:
) z Lidla, taka poduszka-walec, żeby zapobiegać przeciągom i kocha ją miłością bezgraniczną Lady trzymam kciuki za wujka! Fewciu jak tam ta Twoja zmiana w piersi? Mam nadzieję, ze to jednak jakiś upierdliwy zator był i już znikło Gratuluję skończonych miesięcy leci ten czas jak opętany U nas chyba jutro będzie rewolucja. Chrzestna chce zabrać Ewę na spacer i jeśli się uda to po raz pierwszy zostawię dziecko pod opieką kogoś innego niż tż Zamysł taki, że mam odpocząć, ciekawe czy się uda
|
|||||
|
|
|
#3053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- tak nam kazdy lekarz mowil.ja mojemu podawalam gastrotus, bo wlasnie od ulewania chyba przelyk go piekl bo strasznie sie meczyl w nocy, ten syropek jest wlasnie na takie dolegliwosci .. na ulewanie nam nie pomogl natomiast
|
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40806049]hmmmm teoretycznie tak, ale... po co? Do sinlacu można dodawać owoce, potraktować to jako deser to sinlac słodki jest. A te kaszki raczej takie... obojętne są
[/QUOTE] wiesz co szaja, gastrolog mowila, zebym najpierw wprowadzila kaszke i dawala ja przez tydzien, po tygodniu do kaszki kazala dodac jedna lyzeczke marchewki - az dojdziemy do pieciu. Jesli bedzie ok, to mam w ten sam sposob probowac z jabluszkiem. A za miesiac dopiero mam podawac zupki. z tym, ze ta lekarka o sinlacu mowila, a ja sie zastanawiam czy moge tak samo postepowac z holle, dlatego pytam. tegi sinlacu mam juz dosc, takie histerie odchodza przy karmieniu, ze juz obydwoje jestesmy zmeczeni
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-05-14 o 13:46 |
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
szklanko u nas skype na tapecie, ale wiesz przy 7/8 godzinnej roznicy czasu latwo nie jest. Na komorce zablokowalam wychodzenie polaczen miedzynarodowych, bo mogloby sie to zle skonczyc. Za to zdarza mi sie dzwonic do domu, czy na komorke ze skypea. To prepaid jest i w miare tani. Minuta rozmowy z Polski kosztowala ok. 9PLN.
Teraz jest mi jeszcze bardziej smutno... Tz zamiast wracac do domu, to poszedl pic z opiekunem stazu. Niech ten dzien juz sie skonczy. |
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40802039]cudne
Nie wiem, czy jestem ateistką, obchodzę święta dla tradycji rodzinnych, wszelkie sakramenty mam, Agu ochrzczona i Dorka też będzie. Podejście takie samo - bo... no jakoś nie wierzę w apostazję tzn. nie znam nikogo, kto by tak naprawdę miał tak dośc i tak mu przeszkadzały sakramenty i KK, że walczył o to I tak sobie myślę, że nasza religia jest po prostu - dla dzieci atrakcyjna oooo dokładnie jak nie urok, to... poród ![]() u nas też się robi i własnie! tak czasem myślę, czy te cyrki to nie przez odparzenie, bo gdy je z piersi to jednak ciepło się robi, główka ściśnięta mam wrażenie bardziej, może odparzenie podrażniaa dodatkowo się? ![]() sudocremem smarowałam, jak nie pomoże to może tormentiol lub faktycznie maśc robiona jakaś? u nas też pod paszkami się robią piękne osiągi macie pogrubione my robimy:przewracam się z pleców na brzuszek (nawet wtedy, gdy wredna matka chce zmienić mi pampka) pewnie unoszę i utrzymuję w górze główkę, podpierając się na przedramionach albo dłoniach utrzymuję stabilnie główkę w pozycji pionowej, rozglądam się na boki przekręcam się z pleców na bok i odwrotnie gdy leżę, prostuję nóżki i próbuję się nimi odpychać podążam wzrokiem za przedmiotem chwytam przedmioty chwytem prostym, utrzymuję je w rączce, a nawet dwóch potrząsam grzechotką odwracam główkę w stronę źródła dźwięku uważnie słucham gdy do mnie mówią leżąc na plecach próbuję unosić główkę w pozycji na brzuszku próbuję pełzać (ponieważ jeszcze mi nie wychodzi, strasznie się wkurzam) gdy podciągają mnie do siadu, przyciągam brodę do klatki piersiowej odkryłem nową zabawkę - swoje stópki (spróbowałem dziś nawet swojego spoconego palucha - fuj) wyrażam swoje emocje - złość wychodzi mi perfekcyjnie spieszy mi się do siadania komunikuję się ze światem - gugu, gigi, gege, ghhhiii, le, łe, mamama (nieświadome), młe, nie itp. śmieję się w głos rozpoznaję najbliższe osoby ładnie jem z łyżeczki a to dopiero zaczynamy ![]() a chcesz wprowadzać gluten teraz czy nie? na jakim mleku? swoim, modyfikowanym czy od razu mleczne (wówczas tylko wodę dodajesz)? Na to musisz popatrzeć, a tak to obojętnie jaką, byleby po 4mcu a nie po 6 no ale szyjka do wietrzenia nie bardzo :/[/QUOTE] a ja np znam taką osobę, która nie otrzymała apostazji...powodu nie pamiętam..ale jeszcze raz podpytam kuzynki |
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza marchewka za nami
Pluła, Pluła ale nawet smakowało ![]() Idę nadrobić bo oczywiście chwilę człowieka nie ma i znów tyle stron
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-14 o 14:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

Patrzac na to jaka ja bylam a jacy moi bracia :P Matka mnie od kiboli wyzywala bo na mecze chodzilam z szalikiem 

i lakierki i takie "za mszowe"... 

I zgadzam się z Meduza,że to okropne że złego człowieka nic nie trafi a dobrzy ludzie cierpią. Bez sensu!

zasnął ok 20.30 a obudził się parę minut po 6, po czym zjadł chwilę pogadał i poszedł spać do prawie 9

zaraz trzeba wyruszyć na spacer