|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowosądeckie PM !!!
Umówiłam się z Panią Paluliną Silarow-zdam relację dla tych z was, które jeszcze nie mają kwiatów na swój ślub
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#573 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
jestem bardzo zadowolona
miałam 4 fryzury robione z czego 1 bardzo dokładnie (ta ze zdjęcia, którą Wam tu wklejałam), 2-ie tak na szybko i 1 też na dość szybko, to ta ostatnia i właśnie ta która mi się najbardziej spodobała Pani Gosia świetna babeczka
|
|
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
no to super
a ile płaciłaś za próbną i ile bierze już za ślubną? a powiedz mi , co z makijażem, zapisałaś się gdzieś na próbny?
|
|
|
|
|
#576 |
|
Przyczajenie
|
A masz moze zdj tych fryzurek?
|
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was ma w najbliższym czasie ślub, czy ja jestem w kolejce? (22 czerwca).. dopadł mnie taki stres, cały czas mam wrażenie, że czegoś nie kupiłam, nie zamówiłam..
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam zdjęcia tylko pierwszej i czwartej fryzurki, bo na zdjęciach z tych dwóch środkowych fryzurek nie za bardzo widać. N apierwszym zdjeciu widać fryzurkę nr 1, a na 2 i 3 zdjęciu fryzurkę nr 4, która mi się najbardziej podoba Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-11 o 12:52 |
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
amb86 i jak wrażenia po wizycie u P Silarow?
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
niestety odwołała nasze spotkanie w czw, a w pt miała byc na giełdzie (i chyba była, bo przez cały dzień nie mogłam sie do niej dodzwonić). Byc może w pon mi sie uda.
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#581 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnie, na pewno wszystko będzie ok, może zrobisz listę co do tej pory jest zrobione a co jeszcze do zrobienia i kiedy, jakoś rozdzielisz to sobie. Ja planuję zrobić taką listę, szczególnie z rzeczami, które trzeba będzie zrobić w ostatnim tygodniu przed ślubemCytat:
![]() właśnie też myślę, że 4 jest bardziej elegancka i klasyczna |
||
|
|
|
|
#582 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
do tej pory raczej pasywnie uczestniczyłam w wizazu, ale jak dotarłam do tego wątku, to nie mogłam się oprzeć i musiałam się odezwać! ![]() Naprawdę super, że coś takiego powstało! ![]() ![]() Jest tu mnóstwo informacji mega przyadtnych dla każdej przyszłej "sądeckiej" PM Nasz ślub będzie 10 sierpnia 2013 Ślub: Nowy Sącz, kościółek na Starym Cmentarzu , godzina 15:30 Wesele: Sala Zygmuntowska - wiem, że już ktoś się meldował z Salą Zygmuntowską - o ile się nie mylę, to nawet jedna z PM na 3 sierpnia - czyli tydzień przed nami - strasznie jestem ciekawa opinii... w necie ciężko cokolwiek znaleźć...Kolor: szafir, chaber, niebieski... Obrączki: są już - z naszego złota - mały jubiler, na Lwowskiej, naprzeciwko poczty - postaram się wrzucić zdj Muzyka: Dj LuCas/ Dj March Fotograf: super kolega Władziu! ![]() Kamerzysta: hmm... jest zaklepany, ale nawet wstyd się przyznać, nie wiem jak się gość nazywa - siostra w zeszłym roku się tym za nas zajmowała - szczerze mówiąc jesteśmy jeszcze przed spotkaniem z nim Fryzjer: do ustalenia jeszcze w dalszym ciągu niestety ![]() Kosmetyczka: Pani wizażystka Inga W., przyjedzie do domku... malowała mnie już 2 lata temu na wesele siostry - bardzo pozytywnie! ![]() Bukiet: coś w stylu tego na zdj, które postaram się wrzucić - na milion % będzie to niebieska (holenderska) hortensja Suknia: ivory, styl raczej "księżniczkowaty" postaram się pokazać na zdjButy: jeszcze brak... myślałam o chabrowych, bądź szafirowych, ale jakoś nie znalazłam nic godnego uwagi jeszcze... Teraz wpadł mi do głowy inny pomysł - butku nude, albo ecru ... iiiii szafirowy klips w kształcie serca! co myślicie? pokażę na zdj co konkretnie mi chodzi po głowie... ![]() Biżuteria: totalny brak pomysłu... ale raczej chyba same kolczyki chciałabym Kwiaciarnia: Ogród Jagi - już zaklepany, zaliczka wpłacona - kurcze dziewczyny... to durne jak cholera, ale nawet nie zapytaliśmy o koszty w momencie jak byliśmy na spotkaniu w tej kwiaciarni Odbyło się to w trakcie takich "wewnętrznych" targów ślubnych, właśnie przez nich organizowanych, dlatego chyba jakoś tak dziwnie nam to umknęło... Przeraziły mnie Wasze posty na temat cen jakie tam mają, ale teraz to już klamka zapadła... Mam nadzieję, że jakoś to będzie ;P Cukiernia: (tylko tort, bo placki będą domowe, robione przez koleżankę mamy ) co prawda jeszcze nie zaklepane na 100%, ale będą Mecyje Sądeckie Zaproszenia: zamówione, wydrukowane, gotowe do rozdania - niestety ze względu na to, że aktualnie mieszkamy w krk, dopiero za 2tyg zaczynamy rozdawanie gościom (wzór zaproszenia - ecru - na zdj niżej )Teraz już na pewno będę tutaj stałym bywalcem...
|
|
|
|
|
#583 |
|
Przyczajenie
|
amb86 dzięki za zdjęcia róży nostalgicznej
Jest piękna! bride88 bardzo ładne są te fryzurki Byłaś u P. Gosi Baran? Mi się marzą włosy lekko zakręcone, ułożone na jeden bok + żywy kwiat wpięty w ten drugi "goły" bok, ale boję się że mi się szybko rozprostują No cóż, nic nie poradzę na to, że wolę siebie w rozpuszczonych włosach, ale pewnie na ślub będę musiała pomyśleć o koczku.Natajka86 Hej, ja też mam ślub 10 sierpnia Możesz napisać coś więcej o tej Wizażystce Indze W., podać jakieś namiary? Zazdroszczę, że już masz zaproszenia u siebie. Ja nadal nie mam zamówionych, ponieważ za długo zwlekałam i model, który mi się podoba będzie ponownie dostępny pod koniec maja
|
|
|
|
|
#584 |
|
Przyczajenie
|
amb86 Dzięki za zdjęcia róży nostalgicznej
Jest przepiękna! bride88 Śliczne są te fryzurki Byłaś na próbnej u P. Gosi Baran? Mogłabym prosić o adres jej salonu? Mi się marzą lekko zakręcone włosy, ułożone na bok z głębokim przedziałkiem oraz kwiatem wpiętym w drugi "goły" bok. Boję się tylko, że mi się szybko rozprostują, a nic nie poradzę na to, że wolę siebie w rozpuszczonych włosach Pewnie będę musiała pomyśleć o jakimś koczku.Natajka86 Hej, ja też mam ślub 10 sierpnia Zazdroszczę Ci, że masz już zaproszenia u siebie. Ja niestety zwlekałam z zamówieniem i model, który mi się podoba będzie ponownie dostępny pod koniec maja Boję się, że nie zdążę ich rozdać i wysłać Mogłabyś coś więcej napisać o wizażystce Indze W.? Mogłabym prosić o namiary na nią? |
|
|
|
|
#585 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co z pierwszym tańcem, chodzicie gdzieś na kurs?
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
adres: Poniatowskiego 36, telefon: 443-78-51 Ja też na co dzień lubię siebie w rozpuszczonych włosach i na ślub myślałam o rozpuszczonych lekko pofalowanych włosach ale miałam już taką fryzurę na ślubie siostry i się nie sprawdziła, bo mimo iż moje włosy na prawdę długo zostają skręcone to z godziny na godzinę wyglądają gorzej. Dlatego zdecydowałam się na tego koka z boku, tylko grzywkę będę miała na bok, podkręconą w falę i podpiętą a nie tak zwisającą jak na zdjęciu. Jedną z moich próbnych fryzur próbnych były właśnie loczki na bok, jednak dla mnie jest to mało eleganckie upięcie (i nie wygodne, raz taką fryzurę miałam) ale wiadomo jak komuś pasuje to najważniejsze żeby się dobrze czuł ![]() my planowaliśmy tańczyć początkowo do kawałka Mika Mendes - Magico (chodziliśmy na kizombę i salsę przez długi czas, nie chcieliśmy układu wyuczonego w szkole tańca tylko spontan): https://www.youtube.com/watch?v=29DT-71bk-M ale teraz wzięło nas na większy romantyzm i chyba będziemy chcieli tańczyć do tej (nie udało mi się znaleźć na yt czystszej wersji a wersje są 2, minimalnie się różnią a mi chodzi o tę konkretną): https://www.youtube.com/watch?v=5RmJJwfyCis mój TZ już ma koncepcję, że w w 2:57 minucie mnie podniesie i będzie się ze mną kręcił w koło a z tuby kelner nam wystrzeli konfetti, normalnie się uśmiałam jak mi to powiedział, ma pomysły ![]() na lekcje prywatne nie będziemy chodzić, nie podobają mi się wyuczone, miernie wykonywane pląsy, wolę sama coś z narzeczonym popróbować i liczyć na spontaniczność ![]() a na pewno na płycie z wesela chcę mieć wykorzystany ten bajeczny utwór https://www.youtube.com/watch?v=eYpMqhQt9kU a Wy dziewczyny do jakich piosenek tańczycie/tańczyłyście pierwszy taniec? Witam nową PM-kę macie bardzo podobne obrączki do naszych, tylko my mamy bardziej płaskie a Wy wypukłe ![]() nasze zaproszenia już jakiś czas siedzą u mnie, (zamawiałam na allegro i czekałam na nie prawie miesiąc) ślub mamy 24 sierpnia i niedługo wybieramy się rozdawać Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-12 o 23:38 |
|
|
|
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz na mnie kolej żeby zdać relacje ze ślubu i wesela
![]() A więc było MEGA FAJNIE!! Pomimo niesamowitego pecha do prawie samego końca ( min. niefortunne próbne makijaże - po drugim próbnym musiałam mieć czyszczone przez kosmetyczkę rzęsy specjalnym rozpuszczalnikiem do kleju gdyż pani na próbnym nie dość że dała go o wiele za dużo i wpadł do oka to jeszcze jego pozostałości zaschły jak beton na linii rzęs i wszelkie próby zdjęcia go doprowadziły tylko do opuchnięcia i podrażnienia powieki, pęknięty prezent dla rodziców który zakupiliśmy w necie itd) ceremonia ślubna jak i sama impreza przebiegła super. Fryzurę robiłam u Mariolki- dzięki dziewczyny za jej polecenie- luzno włosy upięte na boku i wpięte ostróżki o nieziemskim kolorku. Córeczce też zrobiła śliczną fryzurkę ![]() Makijaż robiłam sobie sama- podkład Estee Louder Light, smoky eye w granacie, rzęsy na pasku Ardell i błyszczyk Lancome Color Fever w kolorze jasnego różu z drobinkami brokatu- myślę że wyszło fajnie. Widziałam podczas czesania dwie dziewczyny malowane przez Monike i miały ładne wyraziste makijaże - ja się niestety za pożno o niej dowiedziałam ale myślę że kto się do niej wybiera powinien być zadowolony. Fotografów miałam - Kreatywną Klatkę - tak,tak dwóch dziewczynę i chłopaka - bardzo mili a efekty ich pracy ocenię jak dostanę zdjęcia ![]() Trochę się obawiałam czy przy tak małej liczbie gości (27 osób) dwóch fotografów to nie za dużo ale naprawdę byli super, z jednej stronie prawie niewidoczni ale aparaty pstrykały we właściwych momentach. Przy dużych weselach pracują we troje. Korzystaliśmy z usług dj'a Arkusa- jesteśmy również zadowoleni, świetnie się wszyscy bawili, kareoke się wszystkim podobało jedynie co to może mogłoby być ciut krótsze. Imprezę mieliśmy w Karczmie na Kamieńcu - jedzenie ogólnie smaczne aczkolwiek niestety zupa była trochę przesolona a ziemniaki niedosolone. Tort i ciasto z Mecyji Sądeckich jak zwykle rewelacja - prawie nic nie zostało )Pomimo moich obaw i nieciekawych prognoz pogoda dopisała. Jaka ulga że nie była taka jak dzisiaj. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Acha a pierwszy taniec był do piosenki Seal "I am your man" . Edytowane przez EwaNS Czas edycji: 2013-05-13 o 00:15 |
|
|
|
|
#588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdradź która kosmetyczka zrobiła Ci taką tragedię na rzęsach i tą pierwszą z której też nie byłaś zadowolona, będzie to dla nas przestroga. Fajnie, że napisałaś o makijażystce Monice ze Stylissiomo, jestem do niej zapisana na make up próbny na sobotę bo idę na weselę do kolegi więc przy okazji go wypróbuję i dzięki Twojej recenzji mniej się stresuję ![]() no i pochwal się jakimiś zdjęciami, choćby z zamazanymi twarzami
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-13 o 00:27 |
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Mój slub za 1,5 miesiąca, a jeszcze nie rozdałam zaproszeń
ale nikt nie jest zaskoczony czy zdziwiony, że "tak późno" je roznisimy Byliśmy w poradni-od razu opieprz że za późno.... a niektóre poglądy tej pani mnie po prostu wbiły w ziemię..no ale trzeba to przeżyć. Dzis ide na kurs przedmałżeński..![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- ja nie chodze na żaden kurs, choc pewnie przydałby się (mi szczególnie).. trochę się boję tego pierwszego tańca, ale stawiam na bujanie się.. a jaka piosenka? Nie wiem wciąż być może to t.love, ale nie całą piosenkę,poza tym obawiam się reakcji starszego pokolenia
|
|
|
|
|
#590 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was ponownie!
Ja mam ślub 3 sierpnia właśnie w sali zygmuntowskiej Kościół: Kolejowy, właśnie byliśmy w ostatnią sobotę spisać protokół przedślubny Makeup i fryzurę zrobię sobie sama (bo z żadnej opcji nie byłam zadowolona, jedna makijażystka [K. Barth] i 2 fryzjerki [Obie z WP]), Suknia to styl lat 50-60 do połowy łydki, z woalką (wszystko mam, łącznie z butami), a także mój narzeczony jest ubrany od stóp do głów!Samochód będzie także w tym stylu, zamówiony z deesa.pl (nie reklama!) Kwiaty jeszcze nie mam pojęcia ale mam ciocię kwiaciarkę więc liczę na nią Myślałam o białych różach i jakimś niebieskim akcencie.Paznokietki robię sobie też sama Zwykły french na krótkim tipsie bo po moich to się nie ma co spodziewać że urosną do nieba:/ (a na palce serdeczne planuję wtopić sobie małą zasuszoną niezapominajkę )Muzyka: na wyjście zespół Satisfaction a na salę DJ Wac Fotograf: Koleżanka ze studiów ![]() Zaproszenia: ręcznie wykonane, już gdzieś wklejałam to zdjęcie + księga gości Kamerzysta: póki co brak, ale zastanawiamy się nad kupnem kamery i damy jakieś zaufanej osobie (mój narzeczony to grafik komputerowy więc nam sklei potem coś fajnego )No i to chyba tyle. Czekam na dalsze info od innych panien młodych
|
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Bride88 dziękuję
)A więc pierwszy próbny makijaż miałam robiony przez Anię Bocheńską a drugi przez panią Ewę z Waryńskiego. Niestety na razie nie mam zdjęć gdyż w ferworze przygotowań nie zrobiliśmy ani jednego naszym aparatem ( tym bardziej jestem zła iż obiecałam Mariolce zdjęcia fryzurki którą mi zrobiła) Jak tylko dostanę coś od fotografa to postaram się wkleić. Empecassia ja miałam właśnie tą samę kolorystkę bukietu co ty- a więc białe róże i ostróżki które mają piękny kolor granatowy jakby z domieszką fioletu. Myślałam początkowo nad hortensją ale nie było dostępnej jednak nie żałuję. Ostróżka pięknie się prezentowała zarówno w bukiecie, na torcie jak również wpięta we włosach. Jedynie co to rzeczywiście nie jest to trwały kwiatek ale zadanie wykonał ![]() Jeszcze wrócę do naszej ceremonii ślubnej bo może którejś zestresowanej pm'ce poprawię humor w tym deszczowym dniu A więc podczas składania przysięgi małżeńskiej mój mąż się zestresował i zamiast słów " i Cie nie opuszczę aż do śmierci " powiedział " i Cię nie DOPUSZCZE aż do śmierci " ksiądz proboszcz próbując zahamować śmiech próbował go poprawić ale nie za bardzo to wyszło na co ja też nie mogłam powstrzymać się od śmiechu i z wielkim wysiłkiem prawie szeptem żeby głośno nie wybuchnąć do mikrofonu powiedziałam swoją część ( co córa póżniej skomentowała że "mówiłaś tak cicho jakbyś za tatę nie chciała wyjść). Pózniej do końca ceremonii oboje musieliśmy się mocno trzymać żeby zachować powagę ale różnie to było |
|
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
EwaNS a możesz pokazać zdjęcie bukietu? Bo ja nadal się waham, nie jestem zdecydowana
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie ma czego zazdrościć :P zaproszenia mam, ale co z tego... leżą i czekają na rozdanie i póki co nie zanosi się aby to jakoś szczególnie szybko nastąpiło... przeraża mnie to jak czasu jest coraz mniej i z niczym nie można się wyrobić.... koszmar! :P Pani Inga, wizażystka, to Pani która wykładała w Sączu w jakiejś szkółce kosmetycznej - super babeczka - moja siostra ją zna, bo właśnie miała z nią zajęcia Dostałam namiary na nią trochę "po znajomości", dlatego chyba nie bardzo mogę przekazywać je dalej tu w necie... Nawet nie wiem szczerze mówiąc czy ona zajmuje się makijażem tak normalnie "zawodowo" i "zarobkowo" w sensie takiego dodatkowego zajęcia... empecassia, koniecznie musisz zdać relacje zaraz po weselu jak spisała się Sala Zygmuntowska! A duże planujecie wesele? Ilu gości będziecie mieć? Może już coś wiesz na temat tego lokalu? Czego się wystrzegać, na co uważać itd? Będę wdzięczna za wszelkie informacje aska_ns1 niestety na żaden kurs nie chodzimy... i w ogóle jak uda nam się cokolwiek zatańczyć, to będzie cud! ;D Mój mężczyzna nie ma kompletnie poczucia rytmu... zero totalnie... nie radzi sobie na parkiecie tak jak powinien (bez tego też Go uwielbiammmm! ) ale same rozumiecie... może być kiepsko. Hmm... na kurs jest chyba za późno już to raz, a dwa... kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Nie ogarniam tego zupełnie... A powiedzcie dziewczyny, czy na podziękowaniach dla rodziców macie jakąś alternatywę do "Cudownych rodziców mam"? Mi chodzą po głowie dwa kawałki... ale nie wiem co do końca o nich myśleć :P Jak tam u Was ta sprawa wygląda? |
|
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
To zdjęcie w ogóle niestety nie odzwierciedla uroku bukietu gdyż było robione wczoraj wieczorem kiedy ostróżki już były podeschnięte- jak dostanę zdjęcia od fotografa to wkleję porządne
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
???
|
|
|
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie aż mnie skręca z ciekawości bo nie mam ani jednej z tego dnia robionego własnym aparatem a fotograf powiedział że pierwsze fotki podeśle do końca tego tygodnia a całość do trzech tygodni
![]() Pytaliśmy się go czy są jakieś fajne zdjęcia a on na to że zwykle jest kilka "perełek" na weselach a u nas jest ich tak dużo że będzie miał problem z wyborem tych najlepszych ....ale z drugiej strony jak sobie pomyślę jak szampańsko się wszyscy bawili to zbytnio się nie dziwię hi,hi. Na przykład dowiedziałam się że kolega który jest szanowanym wykładowcą informatyki na uniwersytecie jest mistrzem makareny , a fryzura "afro" jest bardzo twarzowa...
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez amb86 Czas edycji: 2013-05-14 o 12:20 |
|
|
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Za bukiet, przyzdobienie na tort, kwiatki do włosów, kwiatki do butonierki dla męża i świadka, zapakowanie prezentu dla rodziców i niewielkie przystrojenie w kościele ( mieliśmy kościół pięknie przyzdobiony bo kilka dni wcześniej było bierzmowanie więc nie było wiele trzeba) zapłaciliśmy 300 zł ale to jest znajoma męża ( kwiaciarnia w Chełmcu) więc pewnie troszkę taniej policzyła chociaż generalnie ona ma w okolicy najlepsze ceny.
|
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
EwaNS śliczny bukiet! Właśnie o coś takiego mi chodziło
Wezmę to zdj do ciotki i powiem jej, żeby mi coś podobnego wykombinowała jeśli mi pozwolisz oczywiście!Natajka86 co do sali to wiem tyle, że jedzenie pyszne (moja znajoma tam miała wesele zeszłego roku i mówiła mi o sali w samych superlatywach), ponadto nasz DJ tam grał i również wychwalał szamanko. Co do samej sali - moim zdaniem jest śliczna! A wesele planujemy na około 120-140 osób, właścicielka zapewniała mnie ze wszyscy się pomieszczą. Na samej stronie sali jest zdjęcie, gdzie stoły są ustrojone i wydaje się, że pomieści się dużo osób Ponadto kobieta wydaje się być bardzo ugodowa, idzie nam na rękę póki co. My pewnie będziemy mieć coś koło 30 dzieci więc dużo osób się zwinie szybko.Aha i jeszcze jedna sprawa, pytanko do wszystkich panien młodych kiedy ubiegacie się o wymianę dowodu osobistego? Jak to się załatwia? Pozdrawiam! Edytowane przez empecassia Czas edycji: 2013-05-14 o 13:40 |
|
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
Empecassia fajnie że Ci się mój bukiet podoba zwłaszcza że nie wygląda już tak ładnie jak w dniu ślubu i oczywiście korzystaj ze zdjęcia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

a ile płaciłaś za próbną i ile bierze już za ślubną? a powiedz mi , co z makijażem, zapisałaś się gdzieś na próbny?

No cóż, nic nie poradzę na to, że wolę siebie w rozpuszczonych włosach, ale pewnie na ślub będę musiała pomyśleć o koczku.
Jak tylko dostanę coś od fotografa to postaram się wkleić.
, a fryzura "afro" jest bardzo twarzowa...