|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
ok trzymacie sie - moja lista wyprawkowa TADAM:
Lista wyprawkowa – ita83 DLA DZIECKA
SPIS UBRANEK: Roz 48 Pajace x5 Body z krotkim rekawkiem x5 Bluza/kurtka x1 Roz 56 Pajacex6 Pajac z polarka x1 Body z kr. X2 Body z dl. X4 Spiochy bawelna x1 Spiochy polarek x1 Polspiochy x1 Getry x1 Kaftaniki/bluzeczki x10 2 koszule ( 1 z dl i 1 z kr rekawkiem) Bezrekawnik x1 Kamizelka z ortalionu x1 Bluzy/kurtki x4 Spodnie x3 Roz 62 Kombinezon Spodnie ocieplane Pajace x4 Spiochy x1 Polspiochy x2 Spodnie x11 Spodenki krotkie x2 Kaftaniki/bluzki x 11 Podkoszulki x2 Bluzy/kurtki x6 Pizamki x2 Po za tym Niedrapki x2 Skarpetki x12 Czapeczki x22 Buciki x 12 DLA MAMY (czyli mnie J) · laktator reczny medela · nakładki sylikonowe na brodawki medela · maść na brodawki medela · herbatka bocianek x10 · wkładki laktacyjne (2 opk na poczatek) · klapki pod prysznic do szpitala (beda traktowane jako pantofle) · koszule do karmienia x10 (do kupienia 5) · majtki jednorazowe x 2 opk · majtki bawełniane babcine rozm 16 x 5 sztuk · podklady poporodowe x3opk · kosmetyki do szpitala (mniejsze opakowania i o naturalnym zapachy typu dave): szczoteczka + pasta do zebow; zel +szampon 2 w 1; balsam do ciala; dezodorant; pomadka nawilzajaca; krem do twarzy, szczotka i gumki do wlosow · plyn do szoczewek + pojemnik · pojemnik na okulary+sciereczki do okularow · skarpetki · szlafrok cienki · telefon+ladowarka · drobne · jasiek · woda mineralna – 3 male butelki w tym jedna z miodem · biszkopty – 2 opk · ubrania na wyjscie APTECZKA DOMOWA
Xawery mały zbój ale mój - 24.03.2010 Leon kochany klusek - 22.08.2013 Edytowane przez ita83 Czas edycji: 2013-05-14 o 13:54 |
|
|
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Bardzo ładna bryczka
![]()
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40806590]przykro mi bardzo i rozumiem o czym piszesz... dlatego ja nikomu nie opowiadam ani się nie zwierzam z planów.. moje wybory moje dziecko
![]() ja np wczoraj usłyszałam od mojej mamy że jak robię coś w ogródku to robię to na pokaz i żebym przestała się popisywać ???!!!! pracuję w ogródku bo bardzo lubię, a że nic mi nie dolega więc mogę i to mnie bardzo cieszy... masakra jakaś ![]() no tak, bo przecież żyjesz przede wszystkim opinią sąsiadów i własnej rodziny, któej możesz opisywać wyimaginowane historyjki, jak to ciężko pracujesz jezu, skąd się takie pomysły biorą... przykro mi strasznie dziewczyny, teraz widzę, jakie ogromne wsparcie dostaję od najbliższych i jakie to ważne
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje zakupu jak fajnie wyglada
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40806590]przykro mi bardzo i rozumiem o czym piszesz... dlatego ja nikomu nie opowiadam ani się nie zwierzam z planów.. moje wybory moje dziecko
![]() ja np wczoraj usłyszałam od mojej mamy że jak robię coś w ogródku to robię to na pokaz i żebym przestała się popisywać ???!!!! pracuję w ogródku bo bardzo lubię, a że nic mi nie dolega więc mogę i to mnie bardzo cieszy... masakra jakaś Ja pierdziele... Wiecie co, najlepiej to jednym uchem wpuszczać, drugim wypuszczać i nie brać do serca - tylko chole.ra jasna, dlaczego ja tak nie umiem?!
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Super wózeczek To nie kot! To żywy lew miniaturowy
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
wagowo jeszcze nie udalo mi sie dowiedziec - a porod w terminie i to jeszcze wywolywany
najwazniejsze ze sa zdrowe - i jakie cudne
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahahah dzoan, ja nie wiem, jak mogłam taką sesję przegapić!
![]() ![]() ![]() P.S. masz takie same wysokie krzesła, jak ja
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu nie słuchaj i rób to co uważasz za słuszne. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- ita po co Ci poduszka do łóżka? dziecko na płasko musi spać, nie podkładaj jej tej poduszki pod główkę. |
|
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1271 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja z doskoku
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja biorę mały spryskiwacz i będę psiakała. Nie wyobrażam sobie brać miski do szpitala i robić tam nasiadówek ![]() A Tantum Rosa działa podobnie jak Octenisept? Bo Octenisept już mam i nie wiem czy Tantum kopywać w takim razie? Cytat:
![]() Cytat:
x 2 Cytat:
i ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1272 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem padnięta. Od rana byłam na pobraniu krwi. Ponad godzinę czekałam w kolejce. Przede mną tylko 1 ciężarna, a reszta to dziadki i babcie. A ja niemiłosiernie głodna. Wzięłam Małgosię bo potem do małego Kacperka jechałyśmy. Weszła ze mną do gabinetu i od razu tekst, że ona się boi, że mnie będzie bolało i nie może na to patrzeć. Zasłoniła sobie twarz, a laborantki prawie z krzeseł pospadały ze śmiechu. Nakupowałam pelargonii, surfinii, truskawek i poziomek i nie mam siły tego powsadzać. Musze się zdrzemnąć. Ale nadrobiłam was sumiennie
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ja tak tylko profilaktycznie hahah |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe..prawda, że miniatura lwa?
strasznie mi się podoba i jemu chyba też jest dobrze w takie ciepłe dni ma wentylację ![]() Tweed moi rodzice mają takie krzesła, zdjęcia u nich robione Fajne są swoją drogą.. nawet kot się na nich często uwala
|
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jak za darmo albo jeszcze taniej ![]() OMG, co to za gatunek ssaka? Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40806590]przykro mi bardzo i rozumiem o czym piszesz... dlatego ja nikomu nie opowiadam ani się nie zwierzam z planów.. moje wybory moje dziecko ![]() ja np wczoraj usłyszałam od mojej mamy że jak robię coś w ogródku to robię to na pokaz i żebym przestała się popisywać ???!!!! pracuję w ogródku bo bardzo lubię, a że nic mi nie dolega więc mogę i to mnie bardzo cieszy... masakra jakaś No bo przestalabys sie nieprzystojnie zachowywac, toz wstyd przynosisz panienskiemu nazwisku! Pozeram wegeterianska lasagne ![]() Jak zjem, musze dziecko w tym wroclawskim online systemie do szkoly zapisac wybranej I mam ogromna nadzieje, ze maz przywiezie dzis wozeczek z tego Wolowa po pracy a to 45 km w jedna stronke jest, no piechota pojde jak sie zirytuje ![]() Ile czekalyuscie na kuriera od GR-AN?? Bo nie ma i nie ma a torba juz wyschla wyprana
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
mela, dostałam takie coś na szkole rodzenia o tej pozycji:
- siadamy przodem do obiektu oglądanego, w sensie nie skręcamy się - kolana niżej niż biodra - można siadać na krześle przodem, ręce opierać na oparciu krzesła - nie krzyżujemy nóg - leżymy na lewym boku - unikamy długich podróży w aucie w jeden pozycji - siedzimy prosto, z kręgosłupem prostym - nie rozwlekamy się na fotelu, krześle (pozycja półleżąca) |
|
|
|
#1277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Róż już wypróbowałam, jest boski, bo bardzo delikatnyJa też, dlatego wolałam zapytać ![]() Ja tantum rosa, octenisept jest ze spirytusem, jakoś tak bym się bała typ pryskać ![]() Cytat:
Małgosia jak zwykle przesłodka ![]() Dziadkowie oczywiście pewnie w stanie agonalnym, każdy baaardzo pilnował kolejki ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
zanim się wdrapię, już mam zadyszkę... zwinna jak kot-lew nie jestem
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo dobra kobieto
![]() Tweed a jak się dziadki i babcie denerwowali, że rodzice z dziećmi do lat 3 mogą wchodzić bez kolejki! I w dodatku troje rodziców się na to zdecydowało! Muszę powiedzieć, że było to odważne z ich strony patrząc na zachowanie niektórych w kolejce. Aha byłam w Biedrze. Kupiłam tylko ręczniczek - szary. Inne mi się nie podobały. Kocyki mam, a bodziaków nie było!
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skinsept jest na bazie alkoholu
|
|
|
|
|
#1280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzień, wózek i brak chęci na fast foody ![]() Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa boski
|
|||
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cale szczescie ja od rodzicow nic takiego nie slysze. A z tesciami jakos specjalnie kontaktu nie mam. Raz tylko tesc powiedzial, jak mu tz zdradzil, ze chcemy wozek tak za 1500zl, to tesc stwierdzil, ze juz nie mamy na co pieniedzy wydawac ze wozek mozemy kupic za 500zl, owszem ale nie 3w1. To i tak najdrozszy wydatek jaki jest., a o pieniadze go nie prosilismy.
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, albo mnie gdzieś urwało moje pisanie albo Tobie mojego posta bo ja na ciemieniuche chce przede wszystkim olejek ze slodkich migdałow i wlasnie tak jak Ty piszesz a nie oliwke hipp
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1284 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Teraz poszły
ładny wózeczekAaaaaaaaaa zarąbisty jest Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40806590]przykro mi bardzo i rozumiem o czym piszesz... dlatego ja nikomu nie opowiadam ani się nie zwierzam z planów.. moje wybory moje dziecko ![]() ja np wczoraj usłyszałam od mojej mamy że jak robię coś w ogródku to robię to na pokaz i żebym przestała się popisywać ???!!!! pracuję w ogródku bo bardzo lubię, a że nic mi nie dolega więc mogę i to mnie bardzo cieszy... masakra jakaś Bez komenatrza Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja np wczoraj usłyszałam od mojej mamy że jak robię coś w ogródku to robię to na pokaz i żebym przestała się popisywać ???!!!! pracuję w ogródku bo bardzo lubię, a że nic mi nie dolega więc mogę i to mnie bardzo cieszy... masakra jakaś ja wam bardzo współczuje. Mysle, ze szczególnie boli jak to wlasny rodzic - matka tak mowi. Tesciow mozna jakos przezyc, a od rodzica przykro cos takiego uslyszec. Jednak radze robic swoje i nie przejmowac sie. Ja na szczescie nie slysze takich tekstow. Widze po minach, ze czasami cos sie nie podoba, ale milczą. Słyszałam tylko kilka razy i od mamy i tesciowej, ze teraz inaczej sie dzieci ubiera i w ogole, zebym robila tak jak uwazam za stosowne. One to na poczatku myslaly, ze w bet wsadze, kaftaniki do miesiaca i tyle mi trzeba. |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam coś poobcinało. Ale ja tak tylko dodatkowo informacyjnie napisałam bo mi się przypomniało. Idę się zdrzemnąć.
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie i jest delikatny, skoro jest do pępuszka, no ale jakoś wolę tantum Cytat:
No ale po to w laboratoriach są takie a nie inne reguły, żeby z nich korzystać, chociaż sama nie wiem czy chciałabym sobie nerwy psuć
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
mój Syn w dziwy sposob zapiera się o zebra, powygina mi je!
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
połozna mówiła, żeby po 34 tygodniu właśnie starać się jak najczęściej siadać prawidłowo, żeby dać dziecku jak najwięcej czasu zejść główką do kanału rodnego.
najważniejsze zmieniać pozycję, nie siedzieć godzinami w jednej pozycji i nie skręcać się przez godziny. trzymać kolana niżej bioder itp |
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

Wzięłam różowy kocyk w misie, ale TŻ był nimi tak oczarowany, że zabrał jeszcze biały w serduszka
gratuluje zakupu
To nie kot! To żywy lew miniaturowy

a to 45 km w jedna stronke jest, no piechota pojde jak sie zirytuje