W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 13:47   #1261
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

ok trzymacie sie - moja lista wyprawkowa TADAM:

Lista wyprawkowa – ita83

DLA DZIECKA
  • łóżeczko 120x90cm
  • materac do łóżeczka :gryka-pianka-kokos
  • kołderka + poduszeczka
  • przescieradła x4
  • podklad na materac x1
  • poszewka na kołderke i poduszke x3
  • ochraniacz x2
  • koszyk mojżeszowy ze stelarzem
  • miekki rozek x1
  • kocyki : 1 cienki, 2 grubsze
  • przewijak
  • przewijak turystyczny
  • wanienka
  • termometr do wody
  • 2 ręczniki z kapturkiem 60x60cm
  • wózek x-lander xa 3 w 1
  • mata edukacyjna precious planet FB
  • karuzelka nad łóżeczko rainforest FB
  • konik morski FB
  • bujaczka elekrtyczna brigthstars
  • pieluszki tetrowe białe x5
  • pieluszki tetrowe kolorowe x5
  • pieluszki flanelowe x3
  • pieluchy pampers new born : mała paczka do szpitala i większa do domu
  • chusteczki nawilżone do pupki pampers sensitive
  • paklanki (woreczki na pieluchy)
  • butelki medela calma x4
  • szczotka do butelek
  • podgrzewacz do butelek
  • 1 butelka TT (mam laktator elektryczny w spadku funkiel nowka nie smigany)
  • termoopakowanie na butelke
  • szczoteczka do włosków
  • obcinacz do paznoki ( mam TT i jestem mega zadowolona)
  • termometr baby ono elektryczny
  • termometr tradycyjny
  • frida/katarek
  • krem nivea SOS
  • oliwka nivea
  • puder
  • mydełko
  • płyn i szampon do kąpieli najpierw olliatum potem Nivea
  • mleczko do ciała też najpierw olliatum potem Nivea
  • krem do twarzy
  • waciki do twarzy i pupki
  • patyczki do uszu z ogranicznikiem
  • proszek do prania Fairy
  • plyn do plukania Fairy
  • mleko modyfikowane małe opakowanie

SPIS UBRANEK:

Roz 48
Pajace x5
Body z krotkim rekawkiem x5
Bluza/kurtka x1

Roz 56
Pajacex6
Pajac z polarka x1
Body z kr. X2
Body z dl. X4
Spiochy bawelna x1
Spiochy polarek x1
Polspiochy x1
Getry x1
Kaftaniki/bluzeczki x10
2 koszule ( 1 z dl i 1 z kr rekawkiem)
Bezrekawnik x1
Kamizelka z ortalionu x1
Bluzy/kurtki x4
Spodnie x3

Roz 62
Kombinezon
Spodnie ocieplane
Pajace x4
Spiochy x1
Polspiochy x2
Spodnie x11
Spodenki krotkie x2
Kaftaniki/bluzki x 11
Podkoszulki x2
Bluzy/kurtki x6
Pizamki x2

Po za tym
Niedrapki x2
Skarpetki x12
Czapeczki x22
Buciki x 12

DLA MAMY (czyli mnie J)

· laktator reczny medela
· nakładki sylikonowe na brodawki medela
· maść na brodawki medela
· herbatka bocianek x10
· wkładki laktacyjne (2 opk na poczatek)
· klapki pod prysznic do szpitala (beda traktowane jako pantofle)
· koszule do karmienia x10 (do kupienia 5)
· majtki jednorazowe x 2 opk
· majtki bawełniane babcine rozm 16 x 5 sztuk
· podklady poporodowe x3opk
· kosmetyki do szpitala (mniejsze opakowania i o naturalnym zapachy typu dave): szczoteczka + pasta do zebow; zel +szampon 2 w 1; balsam do ciala; dezodorant; pomadka nawilzajaca; krem do twarzy, szczotka i gumki do wlosow
· plyn do szoczewek + pojemnik
· pojemnik na okulary+sciereczki do okularow
· skarpetki
· szlafrok cienki
· telefon+ladowarka
· drobne
· jasiek
· woda mineralna – 3 male butelki w tym jedna z miodem
· biszkopty – 2 opk
· ubrania na wyjscie

APTECZKA DOMOWA
  • tabletki homeopatyczne Ricinus communis 5CH lub Lactinal– pobudzajace laktacje
  • tantum rosa
  • kora debu
  • olejuszka
  • witamina D i K
  • Efferalgan w czopkach najlepiej 150mg bo maluchowi przełamie sie na pół a od 6 –ca cały
  • Viburcol – tylko na recepte
  • Esputicon
  • Grippe water
  • Octenisept
  • Pulmex baby
  • Ibum/Calpol
  • Masc na odparzenia : bepanhem, sudocrem, linomag
  • Diprobase ( w razie uczuleń)
  • Herbatka koperkowa
  • Masc majerankowa
  • sól fizjologiczna
  • woda morska do noska

Edytowane przez ita83
Czas edycji: 2013-05-14 o 13:54
ita83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:48   #1262
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Spróbuje inaczej
Bardzo ładna bryczka
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia ogolonego kocurka
Jaki świetny

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:50   #1263
tweedledee
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40806590]przykro mi bardzo i rozumiem o czym piszesz... dlatego ja nikomu nie opowiadam ani się nie zwierzam z planów.. moje wybory moje dziecko
ja np wczoraj usłyszałam od mojej mamy że jak robię coś w ogródku to robię to na pokaz i żebym przestała się popisywać ???!!!! pracuję w ogródku bo bardzo lubię, a że nic mi nie dolega więc mogę i to mnie bardzo cieszy... masakra jakaś [/QUOTE]

no tak, bo przecież żyjesz przede wszystkim opinią sąsiadów i własnej rodziny, któej możesz opisywać wyimaginowane historyjki, jak to ciężko pracujesz
jezu, skąd się takie pomysły biorą... przykro mi strasznie dziewczyny, teraz widzę, jakie ogromne wsparcie dostaję od najbliższych i jakie to ważne
Stary 2013-05-14, 13:51   #1264
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 29 tygodniu!

Byliśmy wczoraj na SR - wróciłam wymasowana, nauczona oddychania i w ogóle jakaś taka spokojniejsza

Byliśmy też w Biedronce, poszłam nastawiona, że po 18 to i tak nic nie będzie - pamiętając co pisałyście rano. I jakie było moje zdziwienie, jak zobaczyłam PEŁNO towaru! Wzięłam różowy kocyk w misie, ale TŻ był nimi tak oczarowany, że zabrał jeszcze biały w serduszka

No i co najważniejsze - KUPILIŚMY WÓZEK! Ogółem polowaliśmy na wózek od jakiegoś czasu, codziennie przeglądaliśmy ogłoszenia i czekaliśmy na coś co nas zainteresuje i wczoraj się doczekałam
gratuluje zakupu

Cytat:
jak fajnie wyglada

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:52   #1265
krysiaa2608
Raczkowanie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40806590]przykro mi bardzo i rozumiem o czym piszesz... dlatego ja nikomu nie opowiadam ani się nie zwierzam z planów.. moje wybory moje dziecko
ja np wczoraj usłyszałam od mojej mamy że jak robię coś w ogródku to robię to na pokaz i żebym przestała się popisywać ???!!!! pracuję w ogródku bo bardzo lubię, a że nic mi nie dolega więc mogę i to mnie bardzo cieszy... masakra jakaś [/QUOTE]

Ja pierdziele... Wiecie co, najlepiej to jednym uchem wpuszczać, drugim wypuszczać i nie brać do serca - tylko chole.ra jasna, dlaczego ja tak nie umiem?!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:53   #1266
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Spróbuje inaczej
Super wózeczek

Cytat:
To nie kot! To żywy lew miniaturowy

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 13:55   #1267
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ita

A jak wagowe dziewczynki i w którym tc się urodziły?
wagowo jeszcze nie udalo mi sie dowiedziec - a porod w terminie i to jeszcze wywolywany

najwazniejsze ze sa zdrowe - i jakie cudne
Stary 2013-05-14, 13:57   #1268
tweedledee
Zakorzenienie

hahahahahah dzoan, ja nie wiem, jak mogłam taką sesję przegapić! kociak mega!!! Ależ się uśmiałam

P.S. masz takie same wysokie krzesła, jak ja
Stary 2013-05-14, 13:58   #1269
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Wiecie co, za każdym razem jak wracam od moich rodziców to mam wrażenie, że będę złą mamą... Wyśmiewanie/komentowanie każdego pomysłu na mnie po prostu działa jak płachta na byka! Wózek - co to ma być za wożenie dziecka w foteliku, ubranka - i tak ich nie założysz ani razu bo będą za małe, poród - rozwalisz cały6 szpital swoimi krzykami, biedny TZ, brak smoczka dla małej - głupi pomysł, torba do szpitala - po co mi te niektóre rzeczy, bez sensu... Wczoraj już się po prostu poryczałam
nie ma się co przejmować, bo chyba każda z nas coś takiego usłyszała.
po prostu nie słuchaj i rób to co uważasz za słuszne.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

ita po co Ci poduszka do łóżka?
dziecko na płasko musi spać, nie podkładaj jej tej poduszki pod główkę.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:02   #1270
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
nie ma się co przejmować, bo chyba każda z nas coś takiego usłyszała.
po prostu nie słuchaj i rób to co uważasz za słuszne.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

ita po co Ci poduszka do łóżka?
dziecko na płasko musi spać, nie podkładaj jej tej poduszki pod główkę.
wiem wiem domciatko - dzieci do 2-go roku zycia spia na plasko - ja mam jeszcze w spadku po wyprawce z poprzedniej ciazy - moze kiedys uzyje
Stary 2013-05-14, 14:02   #1271
Neni1984
Zakorzenienie

Ja z doskoku
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
piszecie, że to do codziennej pielęgnacji będziecie używały linomag, a którego dokładnie? ten:
http://www.linomag.pl/produkt/64/0
?
edit: LINOMAGŸ BOBO A+E
Tak-ten z różową nakrętką A+E i maść zieloną też planuję kupić. Mam jeszcze ten z cynkiem (z białą nakrętką), ale jak zużyję to kupię chyba z Babydream, bo Sroka nie pochwala jego składu
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

hahahahah, ale jaka wygoda (nie no, kurier przywiózł mi mój ukochany podkładzik, także dzisiaj będzie full make up jeszcze dostałąm próbkę świetnego różu, a tego mi brakowało... ale będę dzisiaj błyszczeć w tej Ikei).
Jaki podkład?

Ja biorę mały spryskiwacz i będę psiakała. Nie wyobrażam sobie brać miski do szpitala i robić tam nasiadówek
A Tantum Rosa działa podobnie jak Octenisept? Bo Octenisept już mam i nie wiem czy Tantum kopywać w takim razie?
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

W ogóle dziękuję za polecenie ślimakowego kremu!! Stosuję 3 tydzień i rewelka pory pozwężane, mniej syfków się robi
Super
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Witamy studniówkowo z Kubanem! :par ty:

Wróciłam właśnie od okulisty i mimo mojej ślepoty -3,5 nie mam przeciwwskazań do porodu sn. To chyba dobrze
x 2
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 30 tygodniu
Ja dzisiaj znowu w biegu, zaraz lecę do fryzjera a na 15,15 wizyta trzymajcie kciuki bo mały jakiś niemrawy dzisiaj, o 5 kopał a teraz nie bardzo chce się odezwać. Wieczorem będę to nadrobię
i
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
na Wstałam zrobić mu śniadanie i wyprawić do pracy i oczywiście taka rozczochrana, zaspana, bez make-upu z paskudnymi przebarwieniami, które zafundowała mi nasza córka i w okropnej koszuli nocnej a ten mi mówi, że pięknie wyglądam Jaki on potrafi czasami być słodki i kochany

Aż chyba pójdę zaraz poprasować
Aż skrzydeł dostałaś
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:03   #1272
mela1234
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Było również coś o poprawnej pozycji, że od 34 tygodnia powinnyśmy siadać w poprawnej pozycji aby ułatwić dziecku zejście powoli główką do kanału rodnego.
A jaka to jest prawidłowa pozycja. Opisuj mi tu szybko bo za 4 tyg będę musiała zacząć stosować

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
no i właśnie dlatego zrezygnowałam z kosmetyków hipp na rzecz: na ewentualne suchą skórę, ciemieniuszkę,
Na ciemieniuchę położna nam mówiła, że 2 godz przed kąpielą posmarować masłem lub oliwą z oliwek miejsce z ciemieniuchą i założyć czapeczkę. Wyczesać, umyć i będzie dobrze.

Cytat:
Co do prania ciuszków mówiła, że można spróbować prać w proszkach, w których swoje rzeczy pierzemy... kiedyś nie było żadnych specjalnych dla dzieci i nic się nie działo..no chyba że dziecko naprawdę uczuleniowe, to trzeba..ale na początek ona radziłaby próbować w zwykłych proszkach. I płukanie 2 razy.
Kiedyś mamy prały w płatkach mydlanych a nie w dorosłych proszkach.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mamusie dziewczynek, jak przy zmianie pieluszki będziecie smarować ciałko to co dokładnie będziecie smarować
Napiszę ci jak ja to robiłam (i zamierzam robić) smarowałam pachwiny i pupkę, ogólnie miejsca gdzie są fałdki pod pieluchą. Wewnątrz cipci nic się nie smaruje. Jedynie tam się myje wacikiem z wodą przed kąpielą.

Cytat:
Ja tylko powielę pytanie, które już się pojawiało:
W jaki sposób będziecie używały w szpitalu tanturm rosa czy kory dębu?? Mam wziąc ze sobą miskę do szpitala, żeby rozrobić czy jakiś pojemniczek do spryskiwania?
Ja używałam butelki po wodzie mineralnej takiej z dziubkiem.

Jestem padnięta. Od rana byłam na pobraniu krwi. Ponad godzinę czekałam w kolejce. Przede mną tylko 1 ciężarna, a reszta to dziadki i babcie. A ja niemiłosiernie głodna. Wzięłam Małgosię bo potem do małego Kacperka jechałyśmy. Weszła ze mną do gabinetu i od razu tekst, że ona się boi, że mnie będzie bolało i nie może na to patrzeć. Zasłoniła sobie twarz, a laborantki prawie z krzeseł pospadały ze śmiechu.
Nakupowałam pelargonii, surfinii, truskawek i poziomek i nie mam siły tego powsadzać. Musze się zdrzemnąć. Ale nadrobiłam was sumiennie
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:06   #1273
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
wiem wiem domciatko - dzieci do 2-go roku zycia spia na plasko - ja mam jeszcze w spadku po wyprawce z poprzedniej ciazy - moze kiedys uzyje
no to dobrze ze wiesz hahaha)
ja tak tylko profilaktycznie hahah

Stary 2013-05-14, 14:07   #1274
dzoan
Zakorzenienie

Hehe..prawda, że miniatura lwa? strasznie mi się podoba i jemu chyba też jest dobrze w takie ciepłe dni ma wentylację

Tweed moi rodzice mają takie krzesła, zdjęcia u nich robione Fajne są swoją drogą.. nawet kot się na nich często uwala

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:09   #1275
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Oliath zastananowie sie nad taką pieskową zabawką dla mojego kłapouszka.Ale bym miał chłopak radoche
Gwarantuje, ze bedziecie z klapouszkiem oboje piac z zachwytu
Cytat:
Spróbuje inaczej
no i jak za darmo albo jeszcze taniej
Cytat:
OMG, co to za gatunek ssaka?
Cytat:
Dziękuję wszystkim! Powiem Wam, że już miałam dość przeglądania ogłoszeń i wątpiłam, że mi się coś spodoba No, ale jak zobaczyłam to się normalnie zakochałam w tym wózku

Wiecie co, za każdym razem jak wracam od moich rodziców to mam wrażenie, że będę złą mamą... Wyśmiewanie/komentowanie każdego pomysłu na mnie po prostu działa jak płachta na byka! Wózek - co to ma być za wożenie dziecka w foteliku, ubranka - i tak ich nie założysz ani razu bo będą za małe, poród - rozwalisz cały6 szpital swoimi krzykami, biedny TZ, brak smoczka dla małej - głupi pomysł, torba do szpitala - po co mi te niektóre rzeczy, bez sensu... Wczoraj już się po prostu poryczałam
Najprostsze rozwiazanie to NIE SPOTYKAC SIE z rodzicami. Wbrew pozorom w pelni wykonalne i czasem troszke nawet poprawia stosunki

No bo przestalabys sie nieprzystojnie zachowywac, toz wstyd przynosisz panienskiemu nazwisku!

Pozeram wegeterianska lasagne
Jak zjem, musze dziecko w tym wroclawskim online systemie do szkoly zapisac wybranej
I mam ogromna nadzieje, ze maz przywiezie dzis wozeczek z tego Wolowa po pracy spokoju nie bede miala jesli mu sie nie zechce jechac a to 45 km w jedna stronke jest, no piechota pojde jak sie zirytuje
Ile czekalyuscie na kuriera od GR-AN?? Bo nie ma i nie ma a torba juz wyschla wyprana
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:10   #1276
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

mela, dostałam takie coś na szkole rodzenia o tej pozycji:

- siadamy przodem do obiektu oglądanego, w sensie nie skręcamy się
- kolana niżej niż biodra
- można siadać na krześle przodem, ręce opierać na oparciu krzesła
- nie krzyżujemy nóg
- leżymy na lewym boku
- unikamy długich podróży w aucie w jeden pozycji
- siedzimy prosto, z kręgosłupem prostym
- nie rozwlekamy się na fotelu, krześle (pozycja półleżąca)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020123.jpg (59,4 KB, 7 załadowań)

Stary 2013-05-14, 14:13   #1277
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jaki podkład?

Ja biorę mały spryskiwacz i będę psiakała. Nie wyobrażam sobie brać miski do szpitala i robić tam nasiadówek
A Tantum Rosa działa podobnie jak Octenisept? Bo Octenisept już mam i nie wiem czy Tantum kopywać w takim razie?
Ten, którym się zachwycam ostatnio, minerałek z Annabelle minerals Kupiłam duże opakowanie Róż już wypróbowałam, jest boski, bo bardzo delikatny

Ja też, dlatego wolałam zapytać

Ja tantum rosa, octenisept jest ze spirytusem, jakoś tak bym się bała typ pryskać
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja używałam butelki po wodzie mineralnej takiej z dziubkiem.

Jestem padnięta. Od rana byłam na pobraniu krwi. Ponad godzinę czekałam w kolejce. Przede mną tylko 1 ciężarna, a reszta to dziadki i babcie. A ja niemiłosiernie głodna. Wzięłam Małgosię bo potem do małego Kacperka jechałyśmy. Weszła ze mną do gabinetu i od razu tekst, że ona się boi, że mnie będzie bolało i nie może na to patrzeć. Zasłoniła sobie twarz, a laborantki prawie z krzeseł pospadały ze śmiechu.
Nakupowałam pelargonii, surfinii, truskawek i poziomek i nie mam siły tego powsadzać. Musze się zdrzemnąć. Ale nadrobiłam was sumiennie
O tym nie pomyślałam, też fajny pomysł

Małgosia jak zwykle przesłodka

Dziadkowie oczywiście pewnie w stanie agonalnym, każdy baaardzo pilnował kolejki

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Hehe..prawda, że miniatura lwa? strasznie mi się podoba i jemu chyba też jest dobrze w takie ciepłe dni ma wentylację

Tweed moi rodzice mają takie krzesła, zdjęcia u nich robione Fajne są swoją drogą.. nawet kot się na nich często uwala
Ja je średnio lubię, za niska do nich jestem zanim się wdrapię, już mam zadyszkę... zwinna jak kot-lew nie jestem
Stary 2013-05-14, 14:16   #1278
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo dobra kobieto

Tweed a jak się dziadki i babcie denerwowali, że rodzice z dziećmi do lat 3 mogą wchodzić bez kolejki! I w dodatku troje rodziców się na to zdecydowało! Muszę powiedzieć, że było to odważne z ich strony patrząc na zachowanie niektórych w kolejce.

Aha byłam w Biedrze. Kupiłam tylko ręczniczek - szary. Inne mi się nie podobały. Kocyki mam, a bodziaków nie było!
Stary 2013-05-14, 14:16   #1279
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ten, którym się zachwycam ostatnio, minerałek z Annabelle minerals Kupiłam duże opakowanie Róż już wypróbowałam, jest boski, bo bardzo delikatny

Ja też, dlatego wolałam zapytać

Ja tantum rosa, octenisept jest ze spirytusem, jakoś tak bym się bała typ pryskać

O tym nie pomyślałam, też fajny pomysł

Małgosia jak zwykle przesłodka

Dziadkowie oczywiście pewnie w stanie agonalnym, każdy baaardzo pilnował kolejki

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Ja je średnio lubię, za niska do nich jestem zanim się wdrapię, już mam zadyszkę... zwinna jak kot-lew nie jestem
Octenisept nie jest ze spirytusem i idealnie nadaje się na odkażanie błon śluzowych - nie szczypie
Skinsept jest na bazie alkoholu

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:17   #1280
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
posprawdzałam sobie linomag ktory kupilam (lonomag masc ziololek i linomag z tlenkiem cynku) i zaden nie zawiera boraksu/kwasu borowego. jedynie uwaga na linomag krem ten ma boraks.
Ten zakazany ma czerwony pasek na opakowaniu
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Jest b.dobra, ale mozna kupic juz masci o tym samym skladzie ale bez kwasu borowego
Np. Tormentalum- też sporo tlenku cynku, ale za to bez paskudnych konserwantów.
Cytat:
Byliśmy też w Biedronce, poszłam nastawiona, że po 18 to i tak nic nie będzie - pamiętając co pisałyście rano. I jakie było moje zdziwienie, jak zobaczyłam PEŁNO towaru! Wzięłam różowy kocyk w misie, ale TŻ był nimi tak oczarowany, że zabrał jeszcze biały w serduszka

No i co najważniejsze - KUPILIŚMY WÓZEK! Ogółem polowaliśmy na wózek od jakiegoś czasu, codziennie przeglądaliśmy ogłoszenia i czekaliśmy na coś co nas zainteresuje i wczoraj się doczekałam Wyobraźcie sobie, że facet wystawił wózek Deltim Puma 3w1 (gondola,spacerówka,fotel ik) w sumie podwójnie, bo jak dziecko miało miesiąc to koleś z własnej winy złamał ramę, a żonie tak dobrze się prowadziło ten wózek, że... kupił drugi taki sam, tylko w innym kolorze. Więc w ogłoszeniu sprzedawał wózek z 2 gondolami, 2 spacerówkami i 2 fotelikami - jeden czerwono szary, drugi taki fioletowy Więc pojechaliśmy do niego po SR, czerwono szary wygląda jak nówka, fioletowy w sumie też, ma tylko daszek od gondoli lekko wyblaknięty od słońca; dał nam też tą ramę która mu się kiedyś złamała,bo można z niej przełożyć kółka itp jak będziemy chcieli - zapłaciliśmy... 240 zł
:
za tydzień, wózek i brak chęci na fast foody
Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa boski
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:17   #1281
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierdziele... Wiecie co, najlepiej to jednym uchem wpuszczać, drugim wypuszczać i nie brać do serca - tylko chole.ra jasna, dlaczego ja tak nie umiem?!
wspolczuje sytuacji.
Cale szczescie ja od rodzicow nic takiego nie slysze. A z tesciami jakos specjalnie kontaktu nie mam. Raz tylko tesc powiedzial, jak mu tz zdradzil, ze chcemy wozek tak za 1500zl, to tesc stwierdzil, ze juz nie mamy na co pieniedzy wydawac ze wozek mozemy kupic za 500zl, owszem ale nie 3w1. To i tak najdrozszy wydatek jaki jest., a o pieniadze go nie prosilismy.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:18   #1282
czarownica1
Zakorzenienie

Mela, albo mnie gdzieś urwało moje pisanie albo Tobie mojego posta bo ja na ciemieniuche chce przede wszystkim olejek ze slodkich migdałow i wlasnie tak jak Ty piszesz a nie oliwke hipp
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:18   #1283
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
ja też
Stary 2013-05-14, 14:18   #1284
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Spróbuje inaczej
Teraz poszły ładny wózeczek

Cytat:
Aaaaaaaaaa zarąbisty jest taki dumny się wydaje na tych zdjęciach. Czadowy po prostu

Cytat:

Najlepiej ograniczyć wizyty albo się nie przejmować. Choć wiem, że to może być trudne

Bez komenatrza

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
wagowo jeszcze nie udalo mi sie dowiedziec - a porod w terminie i to jeszcze wywolywany

najwazniejsze ze sa zdrowe - i jakie cudne
Nooo cudowne

Cytat:

- siadamy przodem do obiektu oglądanego, w sensie nie skręcamy się
- kolana niżej niż biodra
- można siadać na krześle przodem, ręce opierać na oparciu krzesła
- nie krzyżujemy nóg
- leżymy na lewym boku
- unikamy długich podróży w aucie w jeden pozycji
- siedzimy prosto, z kręgosłupem prostym
- nie rozwlekamy się na fotelu, krześle (pozycja półleżąca)
OMG wychodzi na to, że ja bardzo rzadko siadam w prawidłowej pozycji
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:19   #1285
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję wszystkim! Powiem Wam, że już miałam dość przeglądania ogłoszeń i wątpiłam, że mi się coś spodoba No, ale jak zobaczyłam to się normalnie zakochałam w tym wózku

ja wam bardzo współczuje. Mysle, ze szczególnie boli jak to wlasny rodzic - matka tak mowi. Tesciow mozna jakos przezyc, a od rodzica przykro cos takiego uslyszec. Jednak radze robic swoje i nie przejmowac sie.

Ja na szczescie nie slysze takich tekstow. Widze po minach, ze czasami cos sie nie podoba, ale milczą. Słyszałam tylko kilka razy i od mamy i tesciowej, ze teraz inaczej sie dzieci ubiera i w ogole, zebym robila tak jak uwazam za stosowne. One to na poczatku myslaly, ze w bet wsadze, kaftaniki do miesiaca i tyle mi trzeba.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:20   #1286
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mela, albo mnie gdzieś urwało moje pisanie albo Tobie mojego posta bo ja na ciemieniuche chce przede wszystkim olejek ze slodkich migdałow i wlasnie tak jak Ty piszesz a nie oliwke hipp
Mi tam coś poobcinało. Ale ja tak tylko dodatkowo informacyjnie napisałam bo mi się przypomniało. Idę się zdrzemnąć.
Stary 2013-05-14, 14:22   #1287
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Octenisept nie jest ze spirytusem i idealnie nadaje się na odkażanie błon śluzowych - nie szczypie
Skinsept jest na bazie alkoholu
źle napisałam, ma w składzie alkohol pewnie i jest delikatny, skoro jest do pępuszka, no ale jakoś wolę tantum
Cytat:
Dziękuję bardzo dobra kobieto

Tweed a jak się dziadki i babcie denerwowali, że rodzice z dziećmi do lat 3 mogą wchodzić bez kolejki! I w dodatku troje rodziców się na to zdecydowało! Muszę powiedzieć, że było to odważne z ich strony patrząc na zachowanie niektórych w kolejce.

Aha byłam w Biedrze. Kupiłam tylko ręczniczek - szary. Inne mi się nie podobały. Kocyki mam, a bodziaków nie było!
No domyślam się, pewnie komentarze był mało subtelne...
No ale po to w laboratoriach są takie a nie inne reguły, żeby z nich korzystać, chociaż sama nie wiem czy chciałabym sobie nerwy psuć
Stary 2013-05-14, 14:23   #1288
czarownica1
Zakorzenienie

mój Syn w dziwy sposob zapiera się o zebra, powygina mi je!
Stary 2013-05-14, 14:23   #1289
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

OMG wychodzi na to, że ja bardzo rzadko siadam w prawidłowej pozycji
połozna mówiła, żeby po 34 tygodniu właśnie starać się jak najczęściej siadać prawidłowo, żeby dać dziecku jak najwięcej czasu zejść główką do kanału rodnego.
najważniejsze zmieniać pozycję, nie siedzieć godzinami w jednej pozycji i nie skręcać się przez godziny.
trzymać kolana niżej bioder itp

Stary 2013-05-14, 14:24   #1290
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tam coś poobcinało. Ale ja tak tylko dodatkowo informacyjnie napisałam bo mi się przypomniało. Idę się zdrzemnąć.
tez sie musze po kwiaty wybrac na targ przypomnialas mi
dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości