W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 14:24   #1291
krysiaa2608
Raczkowanie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
mela, dostałam takie coś na szkole rodzenia o tej pozycji:
- siadamy przodem do obiektu oglądanego, w sensie nie skręcamy się
- kolana niżej niż biodra
- można siadać na krześle przodem, ręce opierać na oparciu krzesła
- nie krzyżujemy nóg
- leżymy na lewym boku
- unikamy długich podróży w aucie w jeden pozycji
- siedzimy prosto, z kręgosłupem prostym
- nie rozwlekamy się na fotelu, krześle (pozycja półleżąca)
O matko, jestem okropna i prawie nic z tego nie robię

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:27   #1292
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Ja też
Stary 2013-05-14, 14:28   #1293
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

- nie krzyżujemy nóg
- leżymy na lewym boku
ja to sie ostatnio wyginam w chinskie osiem bo tak zle tak niedobrze ale najlepiej mi wychodzi jednak lezenie no jeszcze siedzenie na fotelu biurowym

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja też
coz za samokrytyka
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:29   #1294
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

- nie krzyżujemy nóg
- leżymy na lewym boku
ooo to robie caly czas

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:32   #1295
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
ani ja!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:32   #1296
krysiaa2608
Raczkowanie

Kurde naszło mnie na mcdonalda trzeba było wczoraj jednak zjeść z TZ tą zapiekankę!

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-14, 14:32   #1297
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja jak siedzę przed kompem to teraz dałam sobie kolana niżej, stopy do tyłu i kolana poniżej bioder mam!! hura

Stary 2013-05-14, 14:32   #1298
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Ja też
Cytat:
ani ja!
jak dobrze, że nie jestem sama!

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-14, 14:33   #1299
Katerine2
Raczkowanie

Witam sie brzuchateczki w nowym watku

Nareszcie jutro wizyta i podglad niuni. Zabieram synka niech sobie pooglada siostrzyczke
Piekna pogoda, zaraz bede kosic trawe. Zebralam sie dzis w sobie i poumawialam Mateusza na wizyty u dentysty i alergologa bo mimo tego ze rok temu wprowadzilismy leczenie alergii to niestety chyba za slabe leki na teraz sa. Ma alergie wziewna na 7 rzeczy m.in. trawy wczesne i pozne - strasznie kicha i oczy zalzawione po wyjsciu na podworko. Do fryzjera takze sie umowilam na piatek w ramach odstresowania

Gratuluje udanych wizyt

Nie wylaczam wizazu to w przerwach bede podczytywac zalegle stronki

Na obiadek mialam dzis barszcz ze szczawiem
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:33   #1300
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Kurde naszło mnie na mcdonalda trzeba było wczoraj jednak zjeść z TZ tą zapiekankę!
ja sobie barszcz ugotowałam, ale teraz chce mi się frytek z oleju.
barszcz chyba pozniej zjem a teraz bede obierac ziemniaki haha

Stary 2013-05-14, 14:36   #1301
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
coz za samokrytyka
no dobra, kolana mam zawsze wyżej niż biodra, jak siedzę, bo boję się żylaków
Ale reszta
czarownica, daj przykład, napisz, że jesteś ideałem, który do tego wszystkiego się dostosowuje?
Stary 2013-05-14, 14:37   #1302
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Witam sie brzuchateczki w nowym watku

Nareszcie jutro wizyta i podglad niuni. Zabieram synka niech sobie pooglada siostrzyczke
Piekna pogoda, zaraz bede kosic trawe. Zebralam sie dzis w sobie i poumawialam Mateusza na wizyty u dentysty i alergologa bo mimo tego ze rok temu wprowadzilismy leczenie alergii to niestety chyba za slabe leki na teraz sa. Ma alergie wziewna na 7 rzeczy m.in. trawy wczesne i pozne - strasznie kicha i oczy zalzawione po wyjsciu na podworko. Do fryzjera takze sie umowilam na piatek w ramach odstresowania

Gratuluje udanych wizyt

Nie wylaczam wizazu to w przerwach bede podczytywac zalegle stronki

Na obiadek mialam dzis barszcz ze szczawiem
ach .. juz wiem co Tz ugotuje w weekend

Franuś
Stary 2013-05-14, 14:39   #1303
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
ooo to robie caly czas
ja dzisiaj też
i już mam dosyć, gorzej się czuję leżąc niż będąc w ruchu
Stary 2013-05-14, 14:41   #1304
surka
Zakorzenienie

Neni
ty ostatnio kupowałaś prakę z wsadem od góry, możesz podać mi namiary oraz czy jesteś zadowolona

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
wagowo jeszcze nie udalo mi sie dowiedziec - a porod w terminie i to jeszcze wywolywany

najwazniejsze ze sa zdrowe - i jakie cudne
Najważniejsze, że zdrowe i niech zdrowo się chowają

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Napiszę ci jak ja to robiłam (i zamierzam robić) smarowałam pachwiny i pupkę, ogólnie miejsca gdzie są fałdki pod pieluchą. Wewnątrz cipci nic się nie smaruje. Jedynie tam się myje wacikiem z wodą przed kąpielą.
Dziękuję
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:41   #1305
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co, za każdym razem jak wracam od moich rodziców to mam wrażenie, że będę złą mamą... Wyśmiewanie/komentowanie każdego pomysłu na mnie po prostu działa jak płachta na byka! Wózek - co to ma być za wożenie dziecka w foteliku, ubranka - i tak ich nie założysz ani razu bo będą za małe, poród - rozwalisz cały6 szpital swoimi krzykami, biedny TZ, brak smoczka dla małej - głupi pomysł, torba do szpitala - po co mi te niektóre rzeczy, bez sensu... Wczoraj już się po prostu poryczałam
Olej takie gadki.To Twoje dziecko i bedziesz robic,kupowac tak jak Ty uwazasz za słuszne Rób swoje i poprostu z nimi na te tematy staraj sie nie gadac a moze i ogranicz spotkania-po co masz sie konkretnie wkur*** teraz jak potrzeba Ci spokoju i wsparcia?

Ja na szczescie nie slysze zadnych komentarzy,gadam na dzieciowe tematy z sąsiadką,zoną kuzyna ale jest ok.czasem nawet sie czegos ciekawego dowiem.
Tesciow mam 500 km dalej ale jak z tesciową poruszyłam tematy wyprawki to mi cisnienie sie dzwigło bo po co kupowac wg niej to wszytsko? Tylko to co do szpitala a reszte potem sie dokupi
Ja jej powiedziałam ze i tak kupimy przed bo tak postanowilismy i tyle.Wiec nawet jakby teraz nas odwiedzili to juz sie nie udzielam A po porodzie przyjadą na pewno ale bd robic swoje i w jasny sposób w razie czego dac do zrozumienia ze robie to co uwazam za sluszne i najlepsze dla dziecka I nie bd prosic nikogo o rady.Noo ale teraz to ja sobie moge a moze w praktyce bedzie inaczej.Ale w razie czego mam wizaz,SR

Przykre jest tylko to ze mam bardzo mały kontakt ze swoją rodziną na Sląsku.Jak ja nie odezwe sie,nie zadzwonie pierwsza to nikt sie nie odezwie
Stary 2013-05-14, 14:43   #1306
Sofina
Raczkowanie

malaczarnakejt dzięki za odpowiedź

co do głupich komentarzy rodziny to bardzo Wam współczuje, my na szczęście otrzymujemy wsparcie. za to znajomi potrafią czasem dopierdzielić nie mówiąc już o dalszej rodzince- ja np usłyszałam ostatnio, że po co nam tak wcześnie dziecko, na pewno byśmy sobie rady nie dali gdyby nie rodzina- a tak wogóle to i tak długo razem nie będziemy

nie mówiąc już o tym, że nie planujemy ślubu w najbliższym czasie, toż to zbrodnia...
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:43   #1307
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja dzisiaj też
i już mam dosyć, gorzej się czuję leżąc niż będąc w ruchu
lez lez, kregosłup Ci odpocznie poobserwujesz maluszka

Chociaz mnie dzis zlapal dol. Jeszcze jak byla brzydka pogoda to sie trzymalam, a teraz tak ladnie, a ja leze, nic nie moge zrobic, a tyle bym chciala. Normalnie zazdroszcze Tż jak sprzata
Jedynie moj maly Robaczek mi to wynagradza, ale musialam sie wyryczec Tż.

Franuś
Stary 2013-05-14, 14:44   #1308
roxi1980
Zakorzenienie

Witam, od razu gratuluję nowych tygodni, miesięcy i wizyt
ja od rana zapracowana...
Po kiepskiej pobudce - nie mogłam oczu otworzyć, bo spałam mało, chyba ze 4h (proszę nie pytać, co się działo w nocy ), jakaś rozdrażniona byłam i moje niewspółpracujące dziecko o poranku doprowadziło mnie do płaczu
W końcu tata zaprowadził go do przedszkola, a ja z sameo ranka zabrałam się za moją górę prasowania i tak spędziłam cudowne 2h Potem byłam z mężem w Decathlonie z reklamacją roweru i... jak wróciliśmy była już 13, więc biegiem zrobiłam kanapki i mąż pojechał popracować
Mała mi właśnie dzielnie przestawia narządy, uwielbiam to!!!
Kocyki z bedronki schną - powiem Wam niedługo czy po praniu są równie cudownie miękkie (prałam od razy, bo obrzydliwie śmierdzą )

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
jak już tak szykujemy wyprawkę to wklejam tu mał wskazówki co prawda nie pamietam za nic skąd je wziełam możliwe ze nawet któraś z Was to wstawiła ale chyba nie okrzyczycie mnie za bardzo nawet jak sie powieli a moze akurat którejś się przyda

Wskazówki do zakupów:
1. żadnych ciuszków zapinanych na plecach i karku - dziecko do pół roku głównie leży i będzie go to uwierać
2. żadnych guzików - tylko zatrzaski i najlepiej metalowe (plastikowe łatwo zniszczyć przy prasowaniu)
3. w bieliźnie (body, pajace, koszulki) jak najmniejsza ilość szwów (szczególnie na pleckach)
4. pajace tylko rozpinane symetrycznie, czyli od góry i na obu nóżkach (są też wkładane przez głowę i zapinane na skos - pierwsze bardzo źle się zakłada, drugie dla przebrania dziecka trzeba zdejmować za każdym razem prawie całkowicie, co podczas nocnego przewijania kończy się wybudzeniem dzieciaka ze snu)
5. koszulki i kaftaniki są mniej praktyczne niż body - zwijają się pod pleckami, warto jednak kupić kilka (fajne są kopertowo zapinane), bo się łatwiej zakłada (niektóre mamy tak twierdzą - ja z body nie miałam problemów od początku, a na pewno pielucha bezpieczniej siedzi na miejscu)
6. spodenki - czy dresowe, czy jeansy, czy jakiekolwiek - muszą mieć gumę w pasie, chociaż częściowo
7. ubranka z kapturem tylko na wyjście, bo dziecko kaptur musi mieć na głowie inaczej będzie pod pleckami i będzie przeszkadzał
8. przy bodziakach zapinanych na ramieniu trzeba zwracać uwagę czy nie są zbyt wąskie pod szyją - lepsze są te z "zakładkami"
9. śpiochy TYLKO z rozpięciem w kroku
10. półśpiochy (rewelacja!!!) ale z grubym nieuciskowym ściągaczem - nie z gumką w pasie
11. skarpetki - tylko gruby, bezuciskowy ściągacz
12. przy bluzach i sweterkach trzeba brać pod uwagę, że dziecko jak leży to ma brodę przyciągniętą do klatki piersiowej - więc żadnych ostro zakończonych suwaków, kołnierzyków i półgolfów
13.kombinezon albo zwykły z nogawkami, albo dwuczęściowy - kurteczka i taki a'la śpiwór na nóżki - ale musi mieć otwór na pasy bezpieczestwa do fotelika samochodowego!!!
14. czapki z jak najmniejszą ilością szwów szczególnie z tyłu główki

ZAKUPY (w podziale na wykombinowane przeze mnie kategorie):

1. UBRANKA (minimum)
* body z krótkim rękawem 56 - 5 szt. (zamiennie kaftaniki)
* body z krótkim rękawem 62 - 5 szt.
* body z długim rękawem 56 - 5 szt.
* body z długim rękawem 62 - 5 szt.
* pajace, śpiochy, półśpiochy 56 - 5 szt.
* pajace, śpiochy, półśpiochy 62 - 10 szt.
* skarpetki - 2 pary
* bluza + spodenki (ew. dresik) - 2 komplety.
* łapki niedrapki (albo takie bodziaki z długim rękawem z wywijanym mankietem, który tworzy rękawiczkę - żeby się maluch nie drapał
* ew. czapeczka cienka bawełniana (niby są one do stosowania po kąpieli, ale nie zdarzyło mi się używać w tym celu - za to pod czapkę zimową owszem, bo miał w niej trochę luzy i żeby mu nie wiało, to zakładałam)

2. SEN
* łóżeczko
* albo kołderka (+ 2 zmiany pościeli + 2 prześcieradła (najlepiej podgumowane, żeby nie kupować ceratek, bo są do d*** )
* albo 2 prześcieradła + kocyk (część osób nie kupuje pościeli na początku, bo kładą dziecko do snu w rożku i ew. przykrywają kocykiem, a poduszki się początkowo i tak nie używa)
* rożek (ja kupiłam frotowy, cieplutki, nieusztywniany i byłam zadowolona, używa się go krótko, ale warto kupić)

3. HIGIENA / KOSMETYKI
* płatki kosmetyczne do mycia buzi
* spirytus 96% + patyczki do pielęgnacji pępka (żadnych gazików LEKO - są za szytwne do pępuszka)
* gaziki jałowe do przemywania oczu
* sól fizjologiczna w ampułkach lub woda morska w sprayu do pielęgnacji noska
* odciągacz (np. Nose Frida / Katarek ew. podobny lub gruszka - polecam odciągacz - jest lepszy i nie ma ryzyka uszkodzenia śluzówki nosa)
* coś do kąpieli- płyn albo emolient - my od początku używaliśmy Nivea Sensitive do włosów i ciała, przy problemach z suchością skóry małego przy skazie białkowej przeszliśmy na Emolium, potem Balneum - lepsze potem używałąm długo Johnsona do włosów i ciała (mino, że początkowo byłam do niego źle nastawiona)
* coś do smarowania (balsam, emulsja, oliwka (nie polecam, bo brudzi ubranka i ciężko ubranko założyć na takie klejące ciałko - używałam tylko do stópek jak się małemu łuszczyła skórka w pierwszych dniach życia, bo tak bywa))
* szczotka do włosów
* krem z filtrem (zimowy z filtrem na zimę, na lato SPF 40-50)
* nożyczki / cążki do pazurków

4. PRZEWIJANIE
* przewijak na łóżeczko (rewelacja - dzięki temu mój kręgosłup jeszcze zipie)
* pampersy (nie ma co gadać Pampers jest najlepszy - w razie braku ew. Huggies lub DADA z biedronki, ale nic innego, bo są kichowate - początkowe Pampers1 są rewelacyjne, Pampers2 tylko z napisem STRETCH i taką gąsiennicą, bo mają elastyczne boczki, te bez nich są do d***, potem od 3 już zawsze są elastyczne boczki)
* chusteczki (trzeba szukać "swoich", te tańsze szczerze mówiąc śmierdzą jakoś aptecznie, ja używam Huggies Pure (bezzapachowe) albo Pampers zwykły lub Clean&Play (pomarańczowe), poza tym jeszcze niezłe są HIPP)
* do pupy i pachwin na początku- LINOMAG albo ALANTAN PLUS MAŚĆ (nie Alantan krem!) albo NIVEA SENSITIVE S.O.S. krem pielęgnacyjny; Od czasu jak mały jadł więcej niż mleko (czyli od 5 miesiąca, chodzi o skład kupek) używałam wyłącznie sudocrem, czasem bepanthen, bo kupki mleczne są łagodne i dla nosa mamy i dla skóry dziecka, potem wraz z rozszerzaniem diety rośnie ich jadowitość hahaha Niestety ostatnio doczytałam, że jego skład pozostawia wiele do życzenia, więc będę szukać czegoś nowego.

5. KĄPIEL
* wanienka + ew stelaż
* 2-3 ręczniki kąpielowe duże - nawet 100x100 (najlepiej z kapturkiem)
* pieluchy tetrowe (10-20 szt.) - super sprawa do osuszania ciałka po kąpieli, ja kładłam Norbusia na ręczniku a osuszam ciałko pieluszką

6. INNE
* pieluchy planelowe (5 szt.)
* termometr
* wózek
* fotelik samochodowy
* min. 2 kocyki (gruby akrylowy i cienki)
* proszek / płyn do prania - dla mnie Lovela ma nieznośny zapach, więc od początku prałam w Jelp
* lampka nocna delikatna (polecam solną - nie rozbudzisz malucha a przebrać się da w takim świetle)
* leki - coś na gorączkę z paracetamolem (np. Efferalgan w czopkach), czopki glicerynowe (jak nie może maluch zrobić kupki), bobotic / espumisan (na kolki, wzdęcia)
* butelki (polecam Avent Philipsa albo Tommee Tippee - dla mnie genialne) - jeśli karmienie piersią to wystarczą 2 szt. 125/150 lub 230 ml (do podania hebatki albo do podania mleka jeśli trzeba odciągać pokarm), jeśli karmienie butlą to co najmniej 3 do mleka i 1 do herbatki (polecam duże do mleka, mnie już po 2 miesiącu życia mała butelka przestała wystarczać, bo Norbertowi zdarzało się wypić 180)
* szczotka do butelek (po wielu, wielu wywalonych do kosza najlepsza okazała się Tommee Tippee

7. DLA MAMY (w zależności od szpitala - u nas po porodzie nie wolno było normalnej bielizny zakładać, wymagane były podkłady, więc piszę jak u mnie było)
* majtki fizelinowe jednorazowe (żeby nie latać po szpitalnym korytarzu jak kaczka usiłując utrzymać podpaskę między udami :P),
* podkłady higiniczne na łózko 90*60 - 5 szt. (później kupowałam te 60x60 jako podkładki do przewijania Norberta)
* podpaski poporodowe
* koszula do karmienia 2-3
* wkładki laktacyjne

To ja, to ja!!! To moje własnoręczne opracowanie - wrzucałam je w 2 albo 3 części

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:44   #1309
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie barszcz ugotowałam, ale teraz chce mi się frytek z oleju.
barszcz chyba pozniej zjem a teraz bede obierac ziemniaki haha
No i pieknie....
Ide teraz obrac 2-3 ziemniaki i czas na frytki.Wachałam sie z tą decyzją ale utwierdziłaś mnie w jej słusznosci.Frytki trzeba zjesc
Stary 2013-05-14, 14:46   #1310
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
opanuj sie idz zjedz jablko

Franuś
Stary 2013-05-14, 14:47   #1311
fiazo
Zakorzenienie

położyłam się na trochę i tak minęło ponad 1,5h

lecę jeść i na ćwiczonka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:47   #1312
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
co do głupich komentarzy rodziny to bardzo Wam współczuje, my na szczęście otrzymujemy wsparcie. za to znajomi potrafią czasem dopierdzielić nie mówiąc już o dalszej rodzince- ja np usłyszałam ostatnio, że po co nam tak wcześnie dziecko, na pewno byśmy sobie rady nie dali gdyby nie rodzina- a tak wogóle to i tak długo razem nie będziemy

nie mówiąc już o tym, że nie planujemy ślubu w najbliższym czasie, toż to zbrodnia...
u nas kiedyś było gorzej (bo co to za ślub - cywilny??!!) - ciągle coś słyszeliśmy, teraz już (coraz rzadziej), ale tylko o brak chrztu się czepiają (wyłącznie męża rodzice i babcia). Ja generalnie mam na to wy******** Moje życie, moja rodzina, moja sprawa - FINITO!

aaaaa też robię dziś frytki Przez Was...

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-05-14 o 14:48
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:47   #1313
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra, kolana mam zawsze wyżej niż biodra, jak siedzę, bo boję się żylaków
Ale reszta
czarownica, daj przykład, napisz, że jesteś ideałem, który do tego wszystkiego się dostosowuje?
ja przykladu nie dam, ja wredna baba co to moze Was n\a gorsza droge sprowadzic i do tego niereformowalna
Stary 2013-05-14, 14:48   #1314
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Witam, od razu gratuluję nowych tygodni, miesięcy i wizyt
ja od rana zapracowana...
Po kiepskiej pobudce - nie mogłam oczu otworzyć, bo spałam mało, chyba ze 4h (proszę nie pytać, co się działo w nocy ), jakaś rozdrażniona byłam i moje niewspółpracujące dziecko o poranku doprowadziło mnie do płaczu
W końcu tata zaprowadził go do przedszkola, a ja z sameo ranka zabrałam się za moją górę prasowania i tak spędziłam cudowne 2h Potem byłam z mężem w Decathlonie z reklamacją roweru i... jak wróciliśmy była już 13, więc biegiem zrobiłam kanapki i mąż pojechał popracować
Mała mi właśnie dzielnie przestawia narządy, uwielbiam to!!!
Kocyki z bedronki schną - powiem Wam niedługo czy po praniu są równie cudownie miękkie (prałam od razy, bo obrzydliwie śmierdzą )

To ja, to ja!!! To moje własnoręczne opracowanie - wrzucałam je w 2 albo 3 części
co sie w nocy dzialo?

moj tez schnie, pierwsze wrazenie bylo, ze kocyk nie bedzie taki jak byl, ale poczekam az doschnie

Franuś
Stary 2013-05-14, 14:48   #1315
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

no niestety trzeba w pewnym momencie odciąć pępowinę od rodziców, albo jednego z nich
moja matka jest osobą trochę toksyczną i dłuższe przebywanie w jej towarzystwie działa jak płachta na byka bo potrafi ni z gruchy ni z pietruchy jakimś tekstem tak przywalić że hej i oczywiście niby nic takiego nie powiedziała .. ...ehhh długo by opowiadać
mam już swoje lata i wiem że niestety jej za bardzo ufać nie mogę, choć ogólnie czasem jest w porządku i babcią jest ok

wózki super
u nas TZ ma wskoczyć dziś na pawlacz i znieść gondolę do prania... gdzieś zawieruszył się też fotelik samochodowy, był u moich rodziców a teraz nie możemy go znaleść.. a też chciałabym go wyprać..

Oliath - robię Twoje placuszki na obiad, szukałam weny
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 14:48   #1316
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
opanuj sie idz zjedz jablko
Ostatnie jabłko zjadłam rano z ryżem... Ni nic, poratowałam się wafelkiem kokosowym

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-14, 14:49   #1317
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
niedługo też chcę je wyprać i jestem ciekawa ich wyglądu "po".
Stary 2013-05-14, 14:50   #1318
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
u nas kiedyś było gorzej (bo co to za ślub - cywilny??!!) - ciągle coś słyszeliśmy, teraz już (coraz rzadziej), ale tylko o brak chrztu się czepiają (wyłącznie męża rodzice i babcia). Ja generalnie mam na to wy******** Moje życie, moja rodzina, moja sprawa - FINITO!
Skąd ja to znam........

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-05-14, 14:50   #1319
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
lez lez, kregosłup Ci odpocznie poobserwujesz maluszka

Chociaz mnie dzis zlapal dol. Jeszcze jak byla brzydka pogoda to sie trzymalam, a teraz tak ladnie, a ja leze, nic nie moge zrobic, a tyle bym chciala. Normalnie zazdroszcze Tż jak sprzata
Jedynie moj maly Robaczek mi to wynagradza, ale musialam sie wyryczec Tż.
a niech Tz sprzata
a Ty sobie pomysl, ze teraz tyle kleszczy, komarow, zaraz beda upaly od ktorych ciemno przed oczami bedzie sie robic... byc moze to ostatni taki czas ze sobie polezysz na legalu
Stary 2013-05-14, 14:52   #1320
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez schnie, pierwsze wrazenie bylo, ze kocyk nie bedzie taki jak byl, ale poczekam az doschnie
jak prałaś?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości