|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Ja do kina chodzę rzadko, za to oglądam w necie
Zaniosłam CV do szkoły, jutro pójdę do przedszkola Ciągle dostaję maila w sumie nie wiem od kogo że chcą się ze mną spotkać w sprawie pracy i mam dokończyć jakiś test. Nie wiem o co chodzi, z testu wynika że jest to praca telemarketera a jak nigdy nie składałam CV na takie stanowiska. Dostałam dzisiaj nawet sms. Może było pod jakąś inną nazwą i wysłałąm a okazało się że to jakiś badziew |
|
|
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3423 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie za mnie kciuki jutro
Zaczynam szkolenie o 9:00.Musiałam sobie kupić legginsy do pracy no i farbują |
|
|
|
|
#3425 |
|
Konto usunięte
|
idź spać i wstań jutro wypoczęta! tylko wcześniej upierz leginsy, powinny przestać farbować po praniu.
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi, dam sobie spokój z tą pracą
Bordowa, Nouvelle, Littleedeviil ![]() Znalazłam dziś na stronie PUP otwartą ofertę pracy pod moje wykształcenie, spełniam wymagania (no poza doświadczeniem, które jest mile widziane ). Wizytę w PUP mam na 23 maja i ciekawa jestem, czy mi zaproponują tą ofertę Dodam, że to oferta z firmy, na której mi tak bardzo zależało i Pani miała się odezwać, ale do dziś tego nie zrobiła. Nie wiem, co mam myśleć - czy odrzucili moją kandydaturę, czy o mnie zapomnieli, czy jeszcze coś innego? Wcześniej nie było rekrutacji na te stanowisko, a skoro oferta w PUP jest otwarta, to skierowania raczej nie dostanę. Zresztą nie wiem, jak wygląda otrzymanie oferty pracy z PUP, bo nigdy takiej nie dostałam.
Edytowane przez IvonaMM Czas edycji: 2013-05-13 o 21:58 |
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co myślicie o tej ofercie?
Opis stanowiska pracy Poszukuje 3 przedsiębiorcze i zdecydowane na zespołowe prowadzenie nowo otwartego Studia w Katowicach w zakresie usług: - doradztwo w dziedzinie odżywiania i kontroli wagi oraz pielęgnacji cery. Zapewniamy pełne przeszkolenie Wymagania - kreatywność - samodzielność w podejmowaniu decyzji - komunikatywność - praca w zespole - otwartość na zdobywanie wiedzy w wymaganiach było: bez doświadczenia, średnie wykształcenie... |
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40796162]pierwszej w ogóle nie poczułam, natomiast druga i trzecia na dole trochę mi rozrywała policzek, no ale cóż. zdrowe, to nie wyrywam.[/QUOTE]
Jeśli już o zębach mowa to wpadałoby się wybrac - ale kasy nie mam chodziłam kiedyś u mnie w mieścinie na NFZ i się tak zraziłam, że szok... Później to tylko prywatnie do jednej babki no ale nie wytrzepię sobie 120 zł - nie mam dziur ale jakieś tam ubytki zawsze się znajdą, niestety ale nie dosc że mam słaby wzrok to jeszcze słabe zęby |
|
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak to jest z zamówieniem czegoś na rozmowie, która odbywa się w kawiarni?
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
nie wiem, w jakim języku wysłać CV... Ogłoszenie jest po angielsku, ale nie ma słowa o tym, żeby wysłać cv w tym języku, jest za to pod ofertą dopisek po polsku już, żeby umieścić "wyrażam zgodę blabla". W jakim języku byście wysłały swoją aplikację? |
|
|
|
|
#3432 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Po angielsku.
|
|
#3433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3434 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
i to on powinien zapłacić - podstawy savoir vivre ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, to zazdroszczę
ja kurczę myję zęby i w ogóle, a znam takich brudasów co mają to w tyłku i umyją jak się im przypomni i nic im się nie dzieje na starośc będę ślepa i bez zębów
|
|
|
|
|
#3436 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3437 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
|
Idę, proszę o
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzwoniłam dziś do PUP i babka powiedziała, że skoro oferta jest otwarta, to mam sama aplikować, a w urzędzie na wizycie, jeśli tak bardzo zależy mi na skierowaniu, to mogę je dostać, ale to będzie wiązało się tylko z tym, że mam iść do firmy na rozmowę i dostarczyć do urzędu potwierdzenie (pieczątkę?), że byłam w firmie. Rano wysłałam aplikację i zobaczymy, co z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny! Mam problem nie wiedziałam gdzie zapytać mam nadzieje że mi pomożecie. A więc jestem zarejestrowana w PUP<bez prawa do zasiłku> w moim mieście rodzinnym <teraz mieszkam w innym mieście oddalonym od tamtego o jakieś 100km> mam małe dziecko. Na dziś miałam wyznaczony termin podpisu. Do urzędu miał mnie zawieźć mój tż <ja nie mam prawka> niestety okazało się że tż musi wyjechać do pracy zagranicę i ja zostałam na lodzie. Nie mam kompletnie z kim zostawić małej autobusy do tej miejscowości gdzie jest PUP jeżdżą bardzo rzadko i niestety nie dałam rady złożyć tego podpisu. Dzwoniłam tam wczoraj i chciałam przesunąć ten termin na przyszły tydzień niestety pani powiedziała że tak nie można. Dziś doczytałam w necie że mam 7dni ta to żeby usprawiedliwić swoją nieobecność. Tylko ja nie bardzo wiem co tam napisać. Boję się że jeśli napiszę prawde to mi tego nie uznają i wykreślą mnie. Nie chce pisać że byłam chora bo trzeba mieć zaświadczenie lekarskie a ja takiego nie mam. Czy jeśli napiszę że miałam rozmowę o pracę tego dnia to mi takie usprawiedliwienie uznają jeśli zaniosę go dopiero w przyszły poniedziałek?
|
|
|
|
|
#3445 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kolejny dzień jestem zdołowana i nic mi się nie chce....
Muszę się komuś wyżalić: W ramach oszczędności i z powodu topniejących środków na koncie postanowiliśmy jakiś czas temu zrezygnować z wynajmu i zamieszkać z emerytką - starą panną - ciotką Tża, która jest w posiadaniu 3 pokojowego mieszkania w centrum miasta. Sama nam zaproponowała taką ewentualność z obopólną korzyścią ), po ok. 2 tyg stałam ze spakowaną walizką z zamiarem wyprowadzki, ale ciotunia wpadła w taką furię, że wstyd jej robimy przed sąsiadami (bała się pewnie, że ludzie będą się z niej śmiać, że wytrzymaliśmy z nią tylko 2 tyg ) no i po płaczu krzykach zgodziłam się spróbować jeszcze raz (czego bardzo żałuję). W czym rzecz: osoba ta ma niezwykłe przywiązanie do swojego królestwa i chore przyzwyczajenia, których nie potrafię zrozumieć, z mieszkania nie wychodzi praktycznie nigdy, spędza w nim prawie 24/dobę, boi się pewnie,że coś ukradnę albo zepsuję Nie pozwala mi gotować, bo pewnie nic nie umiem, a tak jak ona nie gotuje NIKT. Z tego co mi powiedziała, nie potrafię również sprzątać, ona to robi NAJLEPIEJ, a po mnie trzeba i tak poprawiać, na dodatek nie mogę sama uruchamiać nawet pralki, bo ją zepsuję Kilkakrotnie puściły mi nerwy i powiedziałam jej co myślę, ale to człowiek, który mało rozumie, więc jakiekolwiek dyskusje z nią nie mają sensu.... Zostaje tylko wyprowadzka, dłużej tak nie wytrzymam, przecież to chore żeby czuć się jak więzień i nie mieć grama prywatności.............. .... (osoba ta bez pukania ładuje się do pokoju zawsze kiedy najdzie ją taka ochota), mogłabym pisać tak całą dobę, o tym co tu przeżyłam, mam nadzieję że mnie zrozumiecie ..
|
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Konto usunięte
|
z całym szacunkiem do Was, ale to jest starsza Pani i niestety starsi ludzie tak już mają i czasem z takimi nawykami i zachowaniami nic nie zrobisz.
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-05-14 o 20:03 |
|
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Hej..jestem nowa na forum, ale z chęcią się przyłączę. Można?
![]() Obecnie też szukam pracy i mam za sobą wiele wysłanych aplikacji i nic. Ale spisuję sobie teraz wszystkie wymagania pracodawców do zeszytu i to czego nie mam to postaram się zdobyć, żeby być bardziej atrakcyjnym wśród wielu innych kandydatów. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Zaniosłam CV do szkoły, jutro pójdę do przedszkola 

i jakoś nie cierpiałam strasznie 

Dodam, że to oferta z firmy, na której mi tak bardzo zależało i Pani miała się odezwać, ale do dziś tego nie zrobiła. Nie wiem, co mam myśleć - czy odrzucili moją kandydaturę, czy o mnie zapomnieli, czy jeszcze coś innego? Wcześniej nie było rekrutacji na te stanowisko, a skoro oferta w PUP jest otwarta, to skierowania raczej nie dostanę. Zresztą nie wiem, jak wygląda otrzymanie oferty pracy z PUP, bo nigdy takiej nie dostałam.

chodziłam kiedyś u mnie w mieścinie na NFZ i się tak zraziłam, że szok... Później to tylko prywatnie do jednej babki no ale nie wytrzepię sobie 120 zł - nie mam dziur ale jakieś tam ubytki zawsze się znajdą, niestety ale nie dosc że mam słaby wzrok to jeszcze słabe zęby 

Kilkakrotnie puściły mi nerwy i powiedziałam jej co myślę, ale to człowiek, który mało rozumie, więc jakiekolwiek dyskusje z nią nie mają sensu.... Zostaje tylko wyprowadzka, dłużej tak nie wytrzymam, przecież to chore żeby czuć się jak więzień i nie mieć grama prywatności.............. .... (osoba ta bez pukania ładuje się do pokoju zawsze kiedy najdzie ją taka ochota), mogłabym pisać tak całą dobę, o tym co tu przeżyłam, mam nadzieję że mnie zrozumiecie ..
.