Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 15:20   #961
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej, ja nic nowego nie napisze - znowu szpital, ktg wyszlo ok, ale kazali powtorzyc za 3-4h, wiec musialam przyjsc na IP, wiec mnie polozyli, bo inaczej u mnie ktg nie zrobia. Oczywiscie ktg w szpitalu wzorowe - jaja sobie Lilka z matki robi i tyle. Teraz znowu ktg 4 razy dziennie co 6h. No i czekamy. Pewnie bez wspomagaczy sie nie obejdzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a u nas odwrotnie, póki nie ma zaawansowanej akcji porodowej to w ogóle nei wpuszczają na oddział.. w sumie dobrze
A jak tam załatwiłaś sobie zwolnienie lekarskie??

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
halo

axella, co do kup mówiła nam położna na sr, że na cycku maluch może robić nawet co kilka dni, bo mleko mamy jest tak wartościowe, że mało jest produktów ubocznych

laski czy Was też cisną wszystkie szpilki? mam nadzieję, że to opuchlizna, bo się załamię jak mi to nie przejdzie, mam chyba ze 100 par butów teraz mogę nosić tylko baletki, sandałki i klapki

w ramach poprawy humoru postanowiłam sobie kupić jakieś płaskie butki na spacery z młodym
podsyłam linki jakby któraś szukała sandałek tanich
http://allegro.pl/sandalki-balerinki...220867175.html
http://allegro.pl/sandalki-ze-zlotym...220887620.html
http://allegro.pl/sandalki-z-urocza-...233312413.html
mnie nie cisną, ja ich w ogóle wsadzić nie mogę, zresztą chodzic w nich bym nie dała rady.. ostatnio zaczęły mnie cisnąć nawet trampko-adidasy, które mam o rozmiar za duze..

--------

Widzę, że trochę podniósł cisnienie mój żarcik ale żadna się nie wybiera rodzić.. No nic oferta dalej aktualna..

W ogole w przenoszeniu jest jakiś mega problem ze zwolnieniem
lekarskim..

Mój lekarz prowadzący wypisał mi tylko do terminu porodu i powiedziała, że mam prosić po terminie o wypisanie w szpitalu.. Wczoraj na IP - nie dadzą, bo nie mają blankietów i oni tam nie wypisują takich rzeczy.. Mam iść do swojej ginki prowadzącej, albo do internisty ze mam biegunkę..

Dzisiaj w przychodni po KTG też miałam lekarza, on mi nie wypisze, bo on ty tylko na przychodni.. moim lekarzem nie jest i żaden ginekolog mi wypisać nie moze i żebym szła do lekarza pierwszego kontaktu ze przeziębiona albo coś.. No ludzie to ciężarna do dnia porodu moze nie móc pracować a po dniu porodu co jest magicznie zdolna do pracy??... w sumie tak, co ja nie dobije to może przyśpieszy poród.. W koncu poszłam do Medicoveru, tam nie ma miejsc ale w koncu mnie gdzieś wcisnęli i moja ginka mi wypisała do 21 maja, po tym i tak już mi muszą wywołać poród.. wiec w koncu jestem kryta.. ale taki problem ze hej..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:21   #962
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jak cudownie jest być w domu

Załącznik 5249457

Nie będę się pewnie odzywać parę dni. Muszę odetchnąć po tych koszmarnych 3 miesiącach.
Jak coś to sms
Trzymajcie się laski
Małe krasnalki

Odpoczywajcie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:21   #963
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
w czwartek tesciowka wpada zobaczyc mala juz sie boje co robie zle
a nie wiesz?? wszystko
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:28   #964
becik_4
Zadomowienie

śmieszni ci nasi rodzice u mnie telefon jest dzięń w dzień dzisiaj mama powiedziala ze mam jej dac znac jak sie zacznie "i tylko spróbuj nie dać " a jaj jej sie pytam po co ? a ona ze przyjedzie i bedzie czekac w poczekalni już się przeraziłam i wyobraziłam jakie tam afery odstawia no ale znając ją to przyjedzie w sumie to mnie wsyztsko jedno bo i tak porodówka na górze wiec nie będe widziec co robi
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:28   #965
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a nie wiesz?? wszystko
otóz to

Ulubiony zart mojego Tżta, niestety w wersji dla facetów;

- Ile zębów powinna mieć teściowa?

- Dwa. Jeden do otwierania zięciowi piwa, a drugi, żeby ją bolał.
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:30   #966
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziewczyny - musimy z małżem kupić nowy odkurzacz ale nie wiem na jaki się zdecydować - napiszcie jakie macie i czy jesteście zadowolone
Hahaha! Odkurzacz...
Wybraliśmy z Mężem odkurzać z punktów z Orlenu. Podłączyli my, odkurzyli część mieszkania, wyłączyli żeby włączyć w innym kontakcie żeby odkurzyć resztę i co... i nie włączył się już To było z miesiąc temu... W piątek został zawieziony do serwisu (bo trzeba osobiście zawieść, a serwis 100km stąd) i czekamy na info...
Teraz korzystamy z takiego starego prostokątnego "jamnika" i nie polecam! Pierdzielony rozpylacz kurzu

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No ja w pon bede mieć skończony 37tc
My w przyszły czwartek... Tak więc do czwartku moooocno zaciskam nogi, a później niech się dzieje co chce!

Cytat:

Załącznik 5249457

Nie będę się pewnie odzywać parę dni. Muszę odetchnąć po tych koszmarnych 3 miesiącach.
Jak coś to sms
Trzymajcie się laski
O ja, jakie cudne
Odpoczywajcie sobie kobiety!

Cytat:

dzwoniła do mnie mama

"co się nie odzywasz? my tu z babcią myślimy, że urodziłaś i nie chcesz dać znać"

powiedziałam, że ma się nie martwić, nie dowie się po tygodniu to stwierdziła, że mam dzwonić jak się zacznie i nie bać, nie pojedzie ze mną ale chociaż sobie z babcią flaszkę otworzą i będą piły nasze zdrowie aby gładko poszło taaa już to widzę - obie niepijące są

a mężu z daleka krzyczał, że dowiedzą się jak dostaną zaproszenie na chrzciny
Powinnam zastosować taki patent na moich teściów... Ale pewnie by nie przeszło

-----

Kobiety od rana ciągle czuje mega parcie na pęcherz. I nie wiem czy to Kuby zasługa, czy po prostu jakaś infekcja. Już mnie to irytuje.
Nie chce mi się teraz szukać w pamięci i w necie jakie żurawiny w tabsach można w ciąży, więc proszę zapodajcie nazwy tabletek, które zostały Wam zaordynowane przez Waszych ginów, to wyślę małża do apteki...
Na razie wpierdzielam suszoną żurawinę i piję wodę z cytryną... Zobaczymy czy będzie poprawa, czy to jednak może Młody mi tam gmyra...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:31   #967
becik_4
Zadomowienie

marchewa to nie wiedzialam ze taki problem z tym zwolnieniem mnie sie pewnie tez zacznie bo mam do 20 a lekarz powiedzial ze do tego czasu to na bank urodze i nie mam juz umowionej wizyty u niego bo powiedzial ze sie w szpitalu spotkamy
Stary 2013-05-14, 15:32   #968
karolina2121
siedzę i myślę

Przykład ogłupienia ciążowego...

Przyszła do mnie siostrzenica Tż - w niedzielę miała komunię, więc wypytywałam ją co dostała od chrzestnych, a ona mówi, że od chrzestnego takiego mini laptopa.. ale nie pamięta jak to się nazywa...że chyba na literę B, a ja na to : Booklet ? Takie coś sobie wymyśliłam...
Dopiero po jej wyjściu zaczaiłam, że chodziło jej pewnie o tableta

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-05-14 o 15:33
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:33   #969
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - musimy z małżem kupić nowy odkurzacz ale nie wiem na jaki się zdecydować - napiszcie jakie macie i czy jesteście zadowolone
ja mam ten - http://www.zelmer.pl/odkurzacze/odku...yczne/odyssey/

przeżył remont i odkurzanie gładzi i innego syfu.. ja jestem zadowolona.. fajna jest turboszczotka, super włosy wciagała, tylko niestety ją rozwaliłam.. Coś mi się wkręciło i chcialam wyciągnac, myślalam, że da się odkręcić, a było sklejone i pękło.. wiec zupelnie z mojej winy..

Kupiliśmy go prawie 2 lata temu..

A i własnie musi być kremowy, bo inne kolory nie mają turboszczotki.. chyba ze cos sie zmienilo.. od koloru zależalo wyposażenie.. bez sensu..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-14 o 15:37
Stary 2013-05-14, 15:36   #970
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Hahaha! Odkurzacz...
Wybraliśmy z Mężem odkurzać z punktów z Orlenu. Podłączyli my, odkurzyli część mieszkania, wyłączyli żeby włączyć w innym kontakcie żeby odkurzyć resztę i co... i nie włączył się już To było z miesiąc temu... W piątek został zawieziony do serwisu (bo trzeba osobiście zawieść, a serwis 100km stąd) i czekamy na info...
Teraz korzystamy z takiego starego prostokątnego "jamnika" i nie polecam! Pierdzielony rozpylacz kurzu

My w przyszły czwartek... Tak więc do czwartku moooocno zaciskam nogi, a później niech się dzieje co chce!

O ja, jakie cudne
Odpoczywajcie sobie kobiety!

Powinnam zastosować taki patent na moich teściów... Ale pewnie by nie przeszło

-----

Kobiety od rana ciągle czuje mega parcie na pęcherz. I nie wiem czy to Kuby zasługa, czy po prostu jakaś infekcja. Już mnie to irytuje.
Nie chce mi się teraz szukać w pamięci i w necie jakie żurawiny w tabsach można w ciąży, więc proszę zapodajcie nazwy tabletek, które zostały Wam zaordynowane przez Waszych ginów, to wyślę małża do apteki...
Na razie wpierdzielam suszoną żurawinę i piję wodę z cytryną... Zobaczymy czy będzie poprawa, czy to jednak może Młody mi tam gmyra...
kup sobie żuravit i jutro badanie moczu zrób, pij ,mega dużo wody, ale i tak podejrzewam że mały Cie smyra, ja mam cały czas uczucie że mnie piecze cewka moczowa a on poprostu sie tak główką wstawił i kłuje

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Przykład ogłupienia ciążowego...

Przyszła do mnie siostrzenica Tż - w niedzielę miała komunię, więc wypytywałam ją co dostała od chrzestnych, a ona mówi, że od chrzestnego takiego mini laptopa.. ale nie pamięta jak to się nazywa...że chyba na literę B, a ja na to : Booklet ? Takie coś sobie wymyśliłam...
Dopiero po jej wyjściu zaczaiłam, że chodziło jej pewnie o tableta

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:36   #971
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Witamy się z domu :róża:
Chyba nie możliwością jest Was nadrobić

Jak się poogarniam to opiszę poród, a póki co zdycham po nieprzespanej nocce szpitalnej...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:37   #972
justyna_g4
Zakorzenienie

Mój Tż jest geniuszem...wysłałam go na wielkie zakupy. Mówił że jeszcze pojedzie zatankować. Wiec myślałam, że pierwsze kupi chleb w netto ( ten lubi najbardziej) bo ma po drodze na stacje, zatankuje, pojedzie do kauflandu i do biedrony na końcu bo ma mi kupić mojego ulubionego loda rożka. A ten dzwoni do mnie, że jest w kauflandzie ( biedronka obok) i na końcu na stacje pojedzie...ciekawe co mi z tego loda zostanie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:39   #973
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Jak się poogarniam to opiszę poród, a póki co zdycham po nieprzespanej nocce szpitalnej...
Witaj Czekamy na opis porodu i zdjęcie Matyldy

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Mój Tż jest geniuszem...wysłałam go na wielkie zakupy. Mówił że jeszcze pojedzie zatankować. Wiec myślałam, że pierwsze kupi chleb w netto ( ten lubi najbardziej) bo ma po drodze na stacje, zatankuje, pojedzie do kauflandu i do biedrony na końcu bo ma mi kupić mojego ulubionego loda rożka. A ten dzwoni do mnie, że jest w kauflandzie ( biedronka obok) i na końcu na stacje pojedzie...ciekawe co mi z tego loda zostanie.
Będziesz miała shake'a

Dzięki za przypomnienie o lodach, mam w zamrażarce 3 rodzaje Manhatanów
Stary 2013-05-14, 15:42   #974
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem w ciągu godziny potrafię iść siku 3 albo 4 razy. A zdarza się też tak, że w nocy ide, wrócę do łóżka i znów czuję, że mi się chce, ale nie mam innych dolegliwości wiec wiem, że to mała się tam ulokowała bo za jakiś czas mija to uczucie.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:

Kurde nie chce nic mówić ale przeraziłam się, że urodziłaś bo to już ten sam miesiąc co mój termin

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:44   #975
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

jestem ciekawa Twojego ekspresowego porodu odpoczywajcie dziewczyny

Julka
Stary 2013-05-14, 15:45   #976
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
kup sobie żuravit i jutro badanie moczu zrób, pij ,mega dużo wody, ale i tak podejrzewam że mały Cie smyra, ja mam cały czas uczucie że mnie piecze cewka moczowa a on poprostu sie tak główką wstawił i kłuje

Mocz właśnie dzisiaj nosiłam do badania. Też mi się wydaje, że to Młody smyra, bo mnie nie piecze ani nic jak siusiam, tylko po prostu non stop bym do kibla latała... Ale w razie W wole już dzisiaj zacząć coś brać, gdyby wyszło, że to jednak nie synuś.

Cytat:

A idź Ty babo wstrętna!
Ja mam w lodówce tylko Koralowe Caffe Latte i Carte d'Ory Panna Cotta, ale nie podchodzą mi ani jedne ani drugie... A tak bym sobie lodzika wciągnęła

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-14, 15:47   #977
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Czekamy na opis porodu i zdjęcie Matyldy

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Będziesz miała shake'a

looody
Jak pozgrywam twórczość TŻ i dziadków to wstawię na pewno

Cytat:
Ja czasem w ciągu godziny potrafię iść siku 3 albo 4 razy. A zdarza się też tak, że w nocy ide, wrócę do łóżka i znów czuję, że mi się chce, ale nie mam innych dolegliwości wiec wiem, że to mała się tam ulokowała bo za jakiś czas mija to uczucie.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Kurde nie chce nic mówić ale przeraziłam się, że urodziłaś bo to już ten sam miesiąc co mój termin

Hmm ale czemu się boisz?
Ja się ucieszyłam jak mi wody odeszły
I szczerze na dwóch USG wychodziło 3 kg i kurcze inne dziewczyny które rodziły ta waga z USG i z porodu zgadzała się +/- 100 g a u mnie taka różnica, że jak powiedzieli, że 3600 i 56 cm to nie mogłam uwierzyć bo miałam dokładnie tyle samo gram i centymetrów.
I podejście do rodzenia jest różne w różnych szpitalach. Gdzie w jednym coś jest standardem tak w innym to rzadkość.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 15:52   #978
maarchewka
Zakorzenienie

Kurcze, a w ogole dalej jest problem z mamą.. Dzisiaj dzwonił tato.. I gadamy gadamy, w koncu się pytam jak mama a on ze ciągle płacze..

Potem mi ją dał do telefonu i mówi, że nie płacze, ale ze chciała do mnie przyjechać i ze mną pobyć i mi jakoś pomóc a ze P. nie chce i że on zawsze robi problem.. I że jego mama przyjechała do jego siostry na tydzien przed porodem i była tydzien po i problemu nie było a ona nie może..

No i jej tlumaczyłam, że ona (tesciowa) też pewnie by chciała do nas przyjechać, ze wszyscy się zwalą, ja bedę się denerwować ze zadzwonie do niej kiedy ma przyjechać i ze tak będzie najlepiej bo będzie mniej stresu i w ogole.. ale do niej to zupełnie nie dociera..

Kurde tak żałuje, że powiedziałam, że to P. zarządził ze nie ma odwiedzin a nie że my tak zarządziliśmy.. I zła jestem bo tłumaczyłam jej ze nie chcemy zeby od razu przyjechali po porodzie tylko jak P. wroci do pracy bo nas będzie za duzo i ze bardziej mi pomogą jak właśnie bedę sama.. ale to jak grochem o ściane.. Wzieła sobie urlop na koniec maja a nie na czerwiec chociaż prosiłam zeby wzięła później..

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
marchewa to nie wiedzialam ze taki problem z tym zwolnieniem mnie sie pewnie tez zacznie bo mam do 20 a lekarz powiedzial ze do tego czasu to na bank urodze i nie mam juz umowionej wizyty u niego bo powiedzial ze sie w szpitalu spotkamy
moze u Ciebie nie będzie problemu ale u mnie robili jakiś mega problem.. nie wiem czemu

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:

super ze juz w domu!!

Wojtek
Stary 2013-05-14, 15:55   #979
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

A idź Ty babo wstrętna!
Ja mam w lodówce tylko Koralowe Caffe Latte i Carte d'Ory Panna Cotta, ale nie podchodzą mi ani jedne ani drugie... A tak bym sobie lodzika wciągnęła
Mogę się podzielić Mam : jogurtowo-ananasowy, czekoladowo-waniliowy i wiśniowo-jabłkowy.
Przesyłam lody listem

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
looody
Jak pozgrywam twórczość TŻ i dziadków to wstawię na pewno

Hmm ale czemu się boisz?
Ja się ucieszyłam jak mi wody odeszły
I szczerze na dwóch USG wychodziło 3 kg i kurcze inne dziewczyny które rodziły ta waga z USG i z porodu zgadzała się +/- 100 g a u mnie taka różnica, że jak powiedzieli, że 3600 i 56 cm to nie mogłam uwierzyć bo miałam dokładnie tyle samo gram i centymetrów.
I podejście do rodzenia jest różne w różnych szpitalach. Gdzie w jednym coś jest standardem tak w innym to rzadkość.
Super

Też bym się cieszyła, mam termin 3 dni po Tobie i liczę, że może coś niedługo ruszy
Stary 2013-05-14, 15:56   #980
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kurcze, a w ogole dalej jest problem z mamą.. Dzisiaj dzwonił tato.. I gadamy gadamy, w koncu się pytam jak mama a on ze ciągle płacze..

Potem mi ją dał do telefonu i mówi, że nie płacze, ale ze chciała do mnie przyjechać i ze mną pobyć i mi jakoś pomóc a ze P. nie chce i że on zawsze robi problem.. I że jego mama przyjechała do jego siostry na tydzien przed porodem i była tydzien po i problemu nie było a ona nie może..

No i jej tlumaczyłam, że ona (tesciowa) też pewnie by chciała do nas przyjechać, ze wszyscy się zwalą, ja bedę się denerwować ze zadzwonie do niej kiedy ma przyjechać i ze tak będzie najlepiej bo będzie mniej stresu i w ogole.. ale do niej to zupełnie nie dociera..

Kurde tak żałuje, że powiedziałam, że to P. zarządził ze nie ma odwiedzin a nie że my tak zarządziliśmy.. I zła jestem bo tłumaczyłam jej ze nie chcemy zeby od razu przyjechali po porodzie tylko jak P. wroci do pracy bo nas będzie za duzo i ze bardziej mi pomogą jak właśnie bedę sama.. ale to jak grochem o ściane.. Wzieła sobie urlop na koniec maja a nie na czerwiec chociaż prosiłam zeby wzięła później..

-----
ehh te mamuśki i tak źle i tak niedobrze

Julka
Stary 2013-05-14, 15:59   #981
maarchewka
Zakorzenienie

I w ogóle juz mi któryś raz mama taką akcję robi.. Jak kupiliśmy mieszkanie to trzeba bylo remontowac.. No i moi rodzice strasznie chcieli nam pomóc.. Ze przyjadą i będą robić.. Tylko, że oni nie bardzo się na tym znają to jedno.. Po drugie mój TZ jest strasznie dokładny a oni niekoniecznie i jemu się nie podoba jak oni robia.. A po trzecie on nie chcial, zeby mu ktokolwiek pomagał, bo jego rodzice się nei wtrącają to moi też nie powinni..

No i przy którymś telefonie powiedziałam mamie, ze mamy coś tam robić, ale nie bardzo nam idzie bo P. do pracy, ja do pracy i robimy tylko w weekend itp.. No to ona wzięła urlop i ze przyjeżdza.. P. się wkurzyl, że jak to przyjeżdza, że to nie bardzo, ze on będzie chodził do pracy a teściowa bedzie sama siedzieć w domu i za niego ściany robiła.. I kazał mi powiedzieć, że ma nie przyjeżdzać..

No i też byl płacz i tato dzwonil do mnie.. No i w koncu byłam między mlotem i kowadłem i powiedziałam, żeby już przyjechala.. No i TZ po pracy znurany jak 150,ja znurana jak 150 zapierniczaliśmy i robiliśmy te ściany.. a mama w ciągu dnia.. Oczywiscie nie zrobiła tego dobrze, TZ wsciekłu.. jak pojechała to robił od nowa.. No i zły na mnie, że ja się od pępowiny nie oderwałam, że oni ze mną robią co chcą i że ja nie jestem po jego stronie tylko po ich..

Wojtek
Stary 2013-05-14, 16:05   #982
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

moze u Ciebie nie będzie problemu ale u mnie robili jakiś mega problem.. nie wiem czemu

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

super ze juz w domu!!
maarchewa twoja mama pewnie nie moze sie doczekac tego maleństwa tak jak i wy i chcialaby od razu byc przy was i dlatego jej przykro bo byc może myślała ze od razu bedzie mogła przyjechac i zobaczyć pocieche sądze ze moja tak by to odebrała i na pewno nie bedzie czekac az jej na to pozwolimy tylko przyjedzie i koniec bo chyba by ja skrecilo gdyby musiala czekac
Stary 2013-05-14, 16:11   #983
diabli
Zakorzenienie

http://dobra-mama.pl/wydarzenia/akcj...e-dziecko.html

krakow!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:13   #984
maarchewka
Zakorzenienie

Jak pozwole mamie przyjechac to małż mi do konca życia, zyć nie da.. ze robie coś za jego plecami, że jego rodzicom będzie przykro, że co on im powie, że moi przyjechali/albo moja mama przyjechała, a jego nie.. A jak będę trzymała się wersji, ze ma nie przyjeżdzać to mama nie wybaczy TŻtowi, że ją od wnuka oddziela, że jej nie lubi i w ogole staje między nami.. Normalnie dylemat jak w greckiej tragedii..

I żadno nie może zrozumieć, że mnie w trudnej sytuacji stawia..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-14 o 16:14
Stary 2013-05-14, 16:15   #985
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

Załącznik 5249457

Jak coś to sms
Trzymajcie się laski
aaa, nareszcie w domu! Wy tez sie trzymajcie! i zagladaj jak dziewczynki pozwola no i mezowi nalezy sie jakis masazyk za ogarniecie sytuacji!

jakie one sa cudne!
Stary 2013-05-14, 16:15   #986
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
I w ogóle juz mi któryś raz mama taką akcję robi..
powiem Ci marchewka tak poczucie winy to najsilniejsza broń matki
moja mi tak non stop robiła, ajk cokolwiek powiedziałam albo chciałam zrobić nie po jej myśli to od razu był lament i że matka mnie nie obchodzi itp. pomogło mi przeczytanie książki 'toksyczni rodzice' i kilka miesięcy cichych dni z mamą, ale teraz mamy dużo zdrowsze relacje, już nie próbuje mnie brać na poczucie winy, a ja też się sama nie truje, że ją ranię
nie zachęcam Cię oczywiście do odwyku od mamy, u mnie to było bardziej skomplikowane i znacznie gorzej niż u Ciebie, ale tak czy siak musisz się wyleczyć z ciągłego martwienia się czy nie robisz jej krzywdy tym, że jesteś dorosła i podejmujesz własne decyzje, trzymam kciuki, bo wiem jakie to trudne
Stary 2013-05-14, 16:18   #987
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę się podzielić Mam : jogurtowo-ananasowy, czekoladowo-waniliowy i wiśniowo-jabłkowy.
Przesyłam lody listem
Opierdzieliła bym chyba wszystkie smaki

Cytat:
I w ogóle juz mi któryś raz mama taką akcję robi.. Jak kupiliśmy mieszkanie to trzeba bylo remontowac.. No i moi rodzice strasznie chcieli nam pomóc.. Ze przyjadą i będą robić.. Tylko, że oni nie bardzo się na tym znają to jedno.. Po drugie mój TZ jest strasznie dokładny a oni niekoniecznie i jemu się nie podoba jak oni robia.. A po trzecie on nie chcial, zeby mu ktokolwiek pomagał, bo jego rodzice się nei wtrącają to moi też nie powinni..

No i przy którymś telefonie powiedziałam mamie, ze mamy coś tam robić, ale nie bardzo nam idzie bo P. do pracy, ja do pracy i robimy tylko w weekend itp.. No to ona wzięła urlop i ze przyjeżdza.. P. się wkurzyl, że jak to przyjeżdza, że to nie bardzo, ze on będzie chodził do pracy a teściowa bedzie sama siedzieć w domu i za niego ściany robiła.. I kazał mi powiedzieć, że ma nie przyjeżdzać..

No i też byl płacz i tato dzwonil do mnie.. No i w koncu byłam między mlotem i kowadłem i powiedziałam, żeby już przyjechala.. No i TZ po pracy znurany jak 150,ja znurana jak 150 zapierniczaliśmy i robiliśmy te ściany.. a mama w ciągu dnia.. Oczywiscie nie zrobiła tego dobrze, TZ wsciekłu.. jak pojechała to robił od nowa.. No i zły na mnie, że ja się od pępowiny nie oderwałam, że oni ze mną robią co chcą i że ja nie jestem po jego stronie tylko po ich..

My też się denerwowaliśmy jak mój tato nam pomagał w remoncie. Bo On chciał dobrze, ale ni w ząb tak dokładnie jak by nam zależało. Dla Niego liczyło się to, że robi, nie ważne, że mój K poprawiał po swojemu... Zatem staraliśmy się zrobić jak najwięcej jak mój tato był w pracy, żeby jak najmniej On robił
A teściu też... "Zrobiłem Wam tak, bo wg mnie tak będzie lepiej..." Nie ważne, że chcieliśmy inaczej...
A co do mamy, to pewnie potrzebuje chwili żeby ochłonąć. Dla Niej to też mega wydarzenie i pewnie chciałaby Ciebie w ogóle za rękę trzymać... I wizja porodu wnuka jest ważniejsza niż to, że może Wam się "przydać" później, jak Tż wróci do pracy... Może Twoja mama potrzebuje jeszcze chwili żeby do Niej dotarło co mówisz, a może jednak powinnaś poprosić o pomoc rodzeństwo (w sensie żeby mamie wytłumaczyli)
Ja kiedyś przy obiedzie śmiechem żartem rozdysponowałam pomoc dla mnie mojej rodzinie Z Męża urlopem nie wiem jak będzie (wiem tyle, że prawie nie będzie Go "dla nas", bo jak mają sezon, to zapierdzielają jak łosie, a i wyspać się musi), ale w każdym razie w czerwcu moja siostra mi pomoże, bo będzie miała już mniej lekcji. Początek lipca też Ona. Środek lipca tato dostaje urlop (z przymusu, ale generalnie to pasi), a koniec lipca mama. Jakoś tak się ułożyło Teściów nie biorę pod uwagę, bo generalnie wiem, że nie będę się czuła swobodnie.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-05-14 o 16:22
Stary 2013-05-14, 16:20   #988
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
powiem Ci marchewka tak poczucie winy to najsilniejsza broń matki
moja mi tak non stop robiła, ajk cokolwiek powiedziałam albo chciałam zrobić nie po jej myśli to od razu był lament i że matka mnie nie obchodzi itp. pomogło mi przeczytanie książki 'toksyczni rodzice' i kilka miesięcy cichych dni z mamą, ale teraz mamy dużo zdrowsze relacje, już nie próbuje mnie brać na poczucie winy, a ja też się sama nie truje, że ją ranię
nie zachęcam Cię oczywiście do odwyku od mamy, u mnie to było bardziej skomplikowane i znacznie gorzej niż u Ciebie, ale tak czy siak musisz się wyleczyć z ciągłego martwienia się czy nie robisz jej krzywdy tym, że jesteś dorosła i podejmujesz własne decyzje, trzymam kciuki, bo wiem jakie to trudne
może sobie przeczytam tą książkę, bo mi to by nie przeszkadzało, ze oni chcą pomagać i uczestniczyć w naszym życiu jeżeli TZtowi by to nie przeszkadzalo.. a jak on mi potem wyrzuty robi i też poczucie winy to ja w takim układzie mogę kiedyś zwariowac....

Wojtek
Stary 2013-05-14, 16:27   #989
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli dzięki fajnie wygląda
na pewno znajdziesz go gdzies taniej, my bardzo polecamy. tutaj po przeprowadzce zostal odkurzacz mamy, bo nie wzielismy jeszcze naszego...nie wiem jaki to model, ale to jest jakas kpina. dla mnie to zakurzacz a tz stwierdzil, ze zabawka i naprawde odkurzanie jest bezcelowe

Cytat:
"co się nie odzywasz? my tu z babcią myślimy, że urodziłaś i nie chcesz dać znać"

powiedziałam, że ma się nie martwić, nie dowie się po tygodniu to stwierdziła, że mam dzwonić jak się zacznie i nie bać, nie pojedzie ze mną ale chociaż sobie z babcią flaszkę otworzą i będą piły nasze zdrowie aby gładko poszło taaa już to widzę - obie niepijące są
motywuja Cie do dzialania!

Cytat:
a mężu z daleka krzyczał, że dowiedzą się jak dostaną zaproszenie na chrzciny
chyba wykorzystam ten tekst

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moi rodzice dzisiaj też akcję zrobili podwójną. Mama służbowo gdzieś wyjechała i miała mieć ważne zebranie gdzie musiała wyłączyć telefon, więc dzwoni do mnie, czy wszystko ok, bo ona musi wyłączyć i ja się nie dodzwonię. Pytam na ile, a ona że około 2 godzinki. To jej powiedziałam, że poród tak szybko przecież nie idzie. To już jej druga taka akcja.
Za pół godziny tata, że idzie do dentysty i wyłącza telefon i ja się nie dodzwonię do niego, a mama na zebraniu więc też wyłączony i żebym się w razie co nie martwiła, że się nie dodzwonię
cala rodzina zwarta i gotowa pewnie jak zaczniesz rodzic rozladuje Ci sie komorka i caly plan szlag trafi biedni rodzice, stresik i ich lapie hehe.
Stary 2013-05-14, 16:31   #990
maarchewka
Zakorzenienie

A i kupiłam sobie tą mgiełke.. Już wiem czemu jej znaleźć nie mogłam Ja myślałam ze to wyglada jak w Avonie.. Czyli takie opakowanie przezroczyste i taka psikawka.. A to wyglada jak dezodorant.. Nigdy bym nie przypuszczała, żeby sobie w twarz dezodorantem psiukać, ale widzę człowiek całe życie się uczy..

Kupiłam Uriage za 13,99 zł.. Jak pani ekspedientka zobaczyła cenę to się tak podnieciła, że tanio i za darmo, ze chyba też sobie kupila.. i w ogole nie mogla uwierzyć, że taka promocja.. W superpharm..

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości