|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() A jak tam załatwiłaś sobie zwolnienie lekarskie?? Cytat:
-------- Widzę, że trochę podniósł cisnienie mój żarcik ale żadna się nie wybiera rodzić.. No nic oferta dalej aktualna.. W ogole w przenoszeniu jest jakiś mega problem ze zwolnieniem lekarskim.. Mój lekarz prowadzący wypisał mi tylko do terminu porodu i powiedziała, że mam prosić po terminie o wypisanie w szpitalu.. Wczoraj na IP - nie dadzą, bo nie mają blankietów i oni tam nie wypisują takich rzeczy.. Mam iść do swojej ginki prowadzącej, albo do internisty ze mam biegunkę.. Dzisiaj w przychodni po KTG też miałam lekarza, on mi nie wypisze, bo on ty tylko na przychodni.. moim lekarzem nie jest i żaden ginekolog mi wypisać nie moze i żebym szła do lekarza pierwszego kontaktu ze przeziębiona albo coś.. |
||
|
|
|
#962 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Odpoczywajcie |
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiesz?? wszystko
|
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
śmieszni ci nasi rodzice
|
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#966 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybraliśmy z Mężem odkurzać z punktów z Orlenu. Podłączyli my, odkurzyli część mieszkania, wyłączyli żeby włączyć w innym kontakcie żeby odkurzyć resztę i co... i Teraz korzystamy z takiego starego prostokątnego "jamnika" i nie polecam! Pierdzielony rozpylacz kurzu ![]() My w przyszły czwartek... Tak więc do czwartku moooocno zaciskam nogi, a później niech się dzieje co chce! Cytat:
Odpoczywajcie sobie kobiety! Cytat:
![]() ----- Kobiety od rana ciągle czuje mega parcie na pęcherz. I nie wiem czy to Kuby zasługa, czy po prostu jakaś infekcja. Już mnie to irytuje. ![]() Nie chce mi się teraz szukać w pamięci i w necie jakie żurawiny w tabsach można w ciąży, więc proszę zapodajcie nazwy tabletek, które zostały Wam zaordynowane przez Waszych ginów, to wyślę małża do apteki... Na razie wpierdzielam suszoną żurawinę i piję wodę z cytryną... Zobaczymy czy będzie poprawa, czy to jednak może Młody mi tam gmyra...
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
marchewa to nie wiedzialam ze taki problem z tym zwolnieniem mnie sie pewnie tez zacznie bo mam do 20 a lekarz powiedzial ze do tego czasu to na bank urodze i nie mam juz umowionej wizyty u niego bo powiedzial ze sie w szpitalu spotkamy
|
|
|
|
#968 |
|
siedzę i myślę
|
Przykład ogłupienia ciążowego...
Przyszła do mnie siostrzenica Tż - w niedzielę miała komunię, więc wypytywałam ją co dostała od chrzestnych, a ona mówi, że od chrzestnego takiego mini laptopa.. ale nie pamięta jak to się nazywa...że chyba na literę B, a ja na to : Booklet ? Dopiero po jej wyjściu zaczaiłam, że chodziło jej pewnie o tableta
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-14 o 15:33 |
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeżył remont i odkurzanie gładzi i innego syfu.. ja jestem zadowolona.. fajna jest turboszczotka, super włosy wciagała, tylko niestety ją rozwaliłam.. Coś mi się wkręciło i chcialam wyciągnac, myślalam, że da się odkręcić, a było sklejone i pękło.. wiec zupelnie z mojej winy.. Kupiliśmy go prawie 2 lata temu.. A i własnie musi być kremowy, bo inne kolory nie mają turboszczotki.. chyba ze cos sie zmienilo.. od koloru zależalo wyposażenie.. bez sensu.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-14 o 15:37 |
|
|
|
|
#970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z domu :róża:
Chyba nie możliwością jest Was nadrobić ![]() Jak się poogarniam to opiszę poród, a póki co zdycham po nieprzespanej nocce szpitalnej...
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż jest geniuszem...wysłałam go na wielkie zakupy. Mówił że jeszcze pojedzie zatankować. Wiec myślałam, że pierwsze kupi chleb w netto ( ten lubi najbardziej) bo ma po drodze na stacje, zatankuje, pojedzie do kauflandu i do biedrony na końcu bo ma mi kupić mojego ulubionego loda rożka. A ten dzwoni do mnie, że jest w kauflandzie ( biedronka obok) i na końcu na stacje pojedzie...ciekawe co mi z tego loda zostanie.
|
#973 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za przypomnienie o lodach, mam w zamrażarce 3 rodzaje Manhatanów
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Kurde nie chce nic mówić ale przeraziłam się, że urodziłaś bo to już ten sam miesiąc co mój termin
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpoczywajcie dziewczyny
|
|
|
|
|
#976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam w lodówce tylko Koralowe Caffe Latte i Carte d'Ory Panna Cotta, ale nie podchodzą mi ani jedne ani drugie... A tak bym sobie lodzika wciągnęła
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak pozgrywam twórczość TŻ i dziadków to wstawię na pewno ![]() Cytat:
Hmm ale czemu się boisz? Ja się ucieszyłam jak mi wody odeszły ![]() I szczerze na dwóch USG wychodziło 3 kg i kurcze inne dziewczyny które rodziły ta waga z USG i z porodu zgadzała się +/- 100 g a u mnie taka różnica, że jak powiedzieli, że 3600 i 56 cm to nie mogłam uwierzyć bo miałam dokładnie tyle samo gram i centymetrów. I podejście do rodzenia jest różne w różnych szpitalach. Gdzie w jednym coś jest standardem tak w innym to rzadkość.
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, a w ogole dalej jest problem z mamą.. Dzisiaj dzwonił tato.. I gadamy gadamy, w koncu się pytam jak mama a on ze ciągle płacze..
Potem mi ją dał do telefonu i mówi, że nie płacze, ale ze chciała do mnie przyjechać i ze mną pobyć i mi jakoś pomóc a ze P. nie chce i że on zawsze robi problem.. I że jego mama przyjechała do jego siostry na tydzien przed porodem i była tydzien po i problemu nie było a ona nie może.. No i jej tlumaczyłam, że ona (tesciowa) też pewnie by chciała do nas przyjechać, ze wszyscy się zwalą, ja bedę się denerwować ze zadzwonie do niej kiedy ma przyjechać i ze tak będzie najlepiej bo będzie mniej stresu i w ogole.. ale do niej to zupełnie nie dociera.. Kurde tak żałuje, że powiedziałam, że to P. zarządził ze nie ma odwiedzin a nie że my tak zarządziliśmy.. I zła jestem bo tłumaczyłam jej ze nie chcemy zeby od razu przyjechali po porodzie tylko jak P. wroci do pracy bo nas będzie za duzo i ze bardziej mi pomogą jak właśnie bedę sama.. ale to jak grochem o ściane.. Wzieła sobie urlop na koniec maja a nie na czerwiec chociaż prosiłam zeby wzięła później.. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- super ze juz w domu!! |
|
|
|
|
#979 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Mam : jogurtowo-ananasowy, czekoladowo-waniliowy i wiśniowo-jabłkowy.Przesyłam lody listem ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Też bym się cieszyła, mam termin 3 dni po Tobie i liczę, że może coś niedługo ruszy
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
I w ogóle juz mi któryś raz mama taką akcję robi.. Jak kupiliśmy mieszkanie to trzeba bylo remontowac.. No i moi rodzice strasznie chcieli nam pomóc.. Ze przyjadą i będą robić.. Tylko, że oni nie bardzo się na tym znają to jedno.. Po drugie mój TZ jest strasznie dokładny a oni niekoniecznie i jemu się nie podoba jak oni robia.. A po trzecie on nie chcial, zeby mu ktokolwiek pomagał, bo jego rodzice się nei wtrącają to moi też nie powinni..
No i przy którymś telefonie powiedziałam mamie, ze mamy coś tam robić, ale nie bardzo nam idzie bo P. do pracy, ja do pracy i robimy tylko w weekend itp.. No to ona wzięła urlop i ze przyjeżdza.. P. się wkurzyl, że jak to przyjeżdza, że to nie bardzo, ze on będzie chodził do pracy a teściowa bedzie sama siedzieć w domu i za niego ściany robiła.. I kazał mi powiedzieć, że ma nie przyjeżdzać.. No i też byl płacz i tato dzwonil do mnie.. No i w koncu byłam między mlotem i kowadłem i powiedziałam, żeby już przyjechala.. No i TZ po pracy znurany jak 150,ja znurana jak 150 zapierniczaliśmy i robiliśmy te ściany.. a mama w ciągu dnia.. Oczywiscie nie zrobiła tego dobrze, TZ wsciekłu.. jak pojechała to robił od nowa.. No i zły na mnie, że ja się od pępowiny nie oderwałam, że oni ze mną robią co chcą i że ja nie jestem po jego stronie tylko po ich.. |
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pozwole mamie przyjechac to małż mi do konca życia, zyć nie da.. ze robie coś za jego plecami, że jego rodzicom będzie przykro, że co on im powie, że moi przyjechali/albo moja mama przyjechała, a jego nie.. A jak będę trzymała się wersji, ze ma nie przyjeżdzać to mama nie wybaczy TŻtowi, że ją od wnuka oddziela, że jej nie lubi i w ogole staje między nami.. Normalnie dylemat jak w greckiej tragedii..
I żadno nie może zrozumieć, że mnie w trudnej sytuacji stawia.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-14 o 16:14 |
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Wy tez sie trzymajcie! i zagladaj jak dziewczynki pozwola no i mezowi nalezy sie jakis masazyk za ogarniecie sytuacji!jakie one sa cudne! |
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci marchewka tak
poczucie winy to najsilniejsza broń matki moja mi tak non stop robiła, ajk cokolwiek powiedziałam albo chciałam zrobić nie po jej myśli to od razu był lament i że matka mnie nie obchodzi itp. nie zachęcam Cię oczywiście do odwyku od mamy, u mnie to było bardziej skomplikowane i znacznie gorzej niż u Ciebie, ale tak czy siak musisz się wyleczyć z ciągłego martwienia się czy nie robisz jej krzywdy tym, że jesteś dorosła i podejmujesz własne decyzje, trzymam kciuki, bo wiem jakie to trudne
|
|
#987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opierdzieliła bym chyba wszystkie smaki ![]() Cytat:
![]() My też się denerwowaliśmy jak mój tato nam pomagał w remoncie. Bo On chciał dobrze, ale ni w ząb tak dokładnie jak by nam zależało. Dla Niego liczyło się to, że robi, nie ważne, że mój K poprawiał po swojemu... Zatem staraliśmy się zrobić jak najwięcej jak mój tato był w pracy, żeby jak najmniej On robił ![]() A teściu też... "Zrobiłem Wam tak, bo wg mnie tak będzie lepiej..." Nie ważne, że chcieliśmy inaczej... A co do mamy, to pewnie potrzebuje chwili żeby ochłonąć. Dla Niej to też mega wydarzenie i pewnie chciałaby Ciebie w ogóle za rękę trzymać... I wizja porodu wnuka jest ważniejsza niż to, że może Wam się "przydać" później, jak Tż wróci do pracy... Może Twoja mama potrzebuje jeszcze chwili żeby do Niej dotarło co mówisz, a może jednak powinnaś poprosić o pomoc rodzeństwo (w sensie żeby mamie wytłumaczyli) ![]() Ja kiedyś przy obiedzie śmiechem żartem rozdysponowałam pomoc dla mnie mojej rodzinie Z Męża urlopem nie wiem jak będzie (wiem tyle, że prawie nie będzie Go "dla nas", bo jak mają sezon, to zapierdzielają jak łosie, a i wyspać się musi), ale w każdym razie w czerwcu moja siostra mi pomoże, bo będzie miała już mniej lekcji. Początek lipca też Ona. Środek lipca tato dostaje urlop (z przymusu, ale generalnie to pasi), a koniec lipca mama. Jakoś tak się ułożyło Teściów nie biorę pod uwagę, bo generalnie wiem, że nie będę się czuła swobodnie.
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-05-14 o 16:22 |
||
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 | |||
|
Zakorzenienie
|
na pewno znajdziesz go gdzies taniej, my bardzo polecamy. tutaj po przeprowadzce zostal odkurzacz mamy, bo nie wzielismy jeszcze naszego...nie wiem jaki to model, ale to jest jakas kpina. dla mnie to zakurzacz
a tz stwierdzil, ze zabawka i naprawde odkurzanie jest bezcelowe Cytat:
motywuja Cie do dzialania!Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() biedni rodzice, stresik i ich lapie hehe.
|
|||
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
A i kupiłam sobie tą mgiełke.. Już wiem czemu jej znaleźć nie mogłam
Ja myślałam ze to wyglada jak w Avonie.. Czyli takie opakowanie przezroczyste i taka psikawka.. A to wyglada jak dezodorant.. Nigdy bym nie przypuszczała, żeby sobie w twarz dezodorantem psiukać, ale widzę człowiek całe życie się uczy.. Kupiłam Uriage za 13,99 zł.. Jak pani ekspedientka zobaczyła cenę to się tak podnieciła, że tanio i za darmo, ze chyba też sobie kupila.. i w ogole nie mogla uwierzyć, że taka promocja.. W superpharm.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

teraz mogę nosić tylko baletki, sandałki i klapki
ale żadna się nie wybiera rodzić.. No nic oferta dalej aktualna.. 
juz sie boje co robie zle 

Ślub 27. X. 2012

no i mezowi nalezy sie jakis masazyk za ogarniecie sytuacji!
Opierdzieliła bym chyba wszystkie smaki