Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 16:33   #991
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

a propo niecierpliwych, ja zapowiedziałam TŻ, że nikt nic nie wie dopóki nie urodzę, bo nie mam ochoty między skurczami odbierać telefonów z pytaniami czy to już, albo jakby jeszcze to był falstart to by mi żyć nie dali kolejne dni urodzi się to się dowiedzą
moja mam oczywiście oburzona, że jak ja tak mogę, że ona zadzwoni do szpitala i się dowie czy rodzę i że przyjedzie uwierzcie mi, jakby moja mamuśka przyjechała mi na poród to bym chyba oszalała

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i kupiłam sobie tą mgiełke.. Już wiem czemu jej znaleźć nie mogłam Ja myślałam ze to wyglada jak w Avonie.. Czyli takie opakowanie przezroczyste i taka psikawka.. A to wyglada jak dezodorant.. Nigdy bym nie przypuszczała, żeby sobie w twarz dezodorantem psiukać, ale widzę człowiek całe życie się uczy..

Kupiłam Uriage za 13,99 zł.. Jak pani ekspedientka zobaczyła cenę to się tak podnieciła, że tanio i za darmo, ze chyba też sobie kupila.. i w ogole nie mogla uwierzyć, że taka promocja.. W superpharm..
ja mam avene już spakowaną, kupiłam ją chyba za 10 zł na promocji w superpharm też
Stary 2013-05-14, 16:34   #992
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a propo niecierpliwych, ja zapowiedziałam TŻ, że nikt nic nie wie dopóki nie urodzę, bo nie mam ochoty między skurczami odbierać telefonów z pytaniami czy to już, albo jakby jeszcze to był falstart to by mi żyć nie dali kolejne dni urodzi się to się dowiedzą
moja mam oczywiście oburzona, że jak ja tak mogę, że ona zadzwoni do szpitala i się dowie czy rodzę i że przyjedzie uwierzcie mi, jakby moja mamuśka przyjechała mi na poród to bym chyba oszalała

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

ja mam avene już spakowaną, kupiłam ją chyba za 10 zł na promocji w superpharm też
chyba nie było, bo mówiłam, ze chce najmniejsze i najtansze co jest bo ja w sumie to nie używam takich rzeczy tylko na poród bo może się przyda..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 16:37   #993
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie było, bo mówiłam, ze chce najmniejsze i najtansze co jest bo ja w sumie to nie używam takich rzeczy tylko na poród bo może się przyda..
ja ją dawno kupowałam uwielbiam wody termalne, na upał w domu, na podrażnienia twarzy, w podróży, na plaży, od razu skóra się budzi i jest rześko, umycie twarzy wodą z kranu nie daje tego efektu
Stary 2013-05-14, 16:43   #994
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja ją dawno kupowałam uwielbiam wody termalne, na upał w domu, na podrażnienia twarzy, w podróży, na plaży, od razu skóra się budzi i jest rześko, umycie twarzy wodą z kranu nie daje tego efektu
moze też polubie, po prostu nigdy tego nie używałam

Wojtek
Stary 2013-05-14, 16:45   #995
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Hmm ale czemu się boisz?
Ja się ucieszyłam jak mi wody odeszły
I szczerze na dwóch USG wychodziło 3 kg i kurcze inne dziewczyny które rodziły ta waga z USG i z porodu zgadzała się +/- 100 g a u mnie taka różnica, że jak powiedzieli, że 3600 i 56 cm to nie mogłam uwierzyć bo miałam dokładnie tyle samo gram i centymetrów.
I podejście do rodzenia jest różne w różnych szpitalach. Gdzie w jednym coś jest standardem tak w innym to rzadkość.
Chyba wszytskiego...począwszy od bólu, komplikacji przy porodzie itd aż po to jak to będzie jak mała będzie już z nami.

Cytat:
Jak pozwole mamie przyjechac to małż mi do konca życia, zyć nie da.. ze robie coś za jego plecami, że jego rodzicom będzie przykro, że co on im powie, że moi przyjechali/albo moja mama przyjechała, a jego nie.. A jak będę trzymała się wersji, ze ma nie przyjeżdzać to mama nie wybaczy TŻtowi, że ją od wnuka oddziela, że jej nie lubi i w ogole staje między nami.. Normalnie dylemat jak w greckiej tragedii..

I żadno nie może zrozumieć, że mnie w trudnej sytuacji stawia..
Ja nigdy nie mówię moim rodzicom jak mój Tż coś postanowi, że to on postanowił tylko, że ja ( jeśli oczywiście się zgadzam z tym ). Im jest jakos ciężej wtedy to przyjąć i zawsze ten Tż jest tym złym wtedy.
Ja mam średnie kontakty z mamą wiec raczej bym się jej lamentami nie przejęła, ale rozumiem Cię, że jesteś między młotem a kowadłem. Rozumiem też Tż i jego rodziców. To wszytsko strasznie skomplikowane.

U nas był problem z gośćmi na wesele. Bo jak zrobiliśmy listę to było 210 osób. No sporo. Znajomych chyba 30 reszta to rodzina. Moja pewnie koło 100osób bo mama miała dużo rodzeństwa. A przed samym weselem mama wyskoczyła do mnie z pretensjami, że ona nie mogła na wesele zaprosić rodzeństwa mojej babci ( nosz kurde nawet ich nie znam za bardzo ) bo my naspraszaliśmy znajomych, że co miała zrobić jak zobaczyła że tyle ludzi na liście mamy itd. A ja jej wtedy mówię no spoko chciałaś zaprosić rodzeństwo babci, a co z rodzeństwem dziadka i drugich dziadków? A wtedy Tż tez musiałby zaprosić bo ja to wygląda i doszlibyśmy do tego że połowa osób na weselu to byliby jacyś obcy ludzie. No i moim zdaniem właśnie trzeba się liczyć z ty, że jak ktoś przyjeżdża z jednej strony to może z drugiej też by chcieli. A matka jest od tego, żeby zrozumieć.

Tż wrócił ze sklepu. Kupił małej kocyk. Mieciutki rzeczywiście ale jakiś taki sztuczny się wydaje. No i wybrał żółty...średnio mi się podoba ale mówił, że był jeszcze tylko niebieski i biały, a biały już mamy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:06   #996
Veronic
Wtajemniczenie

Hej

dzisiaj rano wpadła do nas na chwilę położna z wagą- i nie uwierzycie - Mały waży już 4kg - szok - 700g w tydzień;p

potem byliśmy w galerii w toruniu, oczywiście Mały rozryczał się na całą galerię... bo po 1,5 godziny zachciało mu się jeść ... potem karmienie w samochodzie i ponownie galeria - bo TŻ musiał sobie buty kupić

wróciliśmy do domu i karmienie trwało ponad godzinę ... moje cycki są wykończone...
teraz Młody niby śpi - niby nie śpi, bo pojękuje i popłakuje sobie ehh

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jak cudownie jest być w domu

Załącznik 5249457

Nie będę się pewnie odzywać parę dni. Muszę odetchnąć po tych koszmarnych 3 miesiącach.
Jak coś to sms
Trzymajcie się laski
ale fajniutkie
odpoczywajcie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:12   #997
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mój Tż jest geniuszem...wysłałam go na wielkie zakupy. Mówił że jeszcze pojedzie zatankować. Wiec myślałam, że pierwsze kupi chleb w netto ( ten lubi najbardziej) bo ma po drodze na stacje, zatankuje, pojedzie do kauflandu i do biedrony na końcu bo ma mi kupić mojego ulubionego loda rożka. A ten dzwoni do mnie, że jest w kauflandzie ( biedronka obok) i na końcu na stacje pojedzie...ciekawe co mi z tego loda zostanie.
to może być zbyt skomplikowane dla faceta. Mój np jak mu napiszę listę zakupów to mogę być pewna że coś pominie, a z taką iloscią sklepów to już napewno by sobie nie poradził. Ostatnio mu piszę "kup to i tamto (lista jedno pod drugim) ale NIE kupuj chleba, ja już kupiłam" i co? kupił i to 2 bo w smsie pojawiło się słowo chleb a reszty to on nie czytał a ze nie napisałam mu ile to kupił po swojemu, zwykle ma tendencję do kupowania zbyt dużej ilosci pieczywa, jak sama nie określę ile ma kupić to na 100% kupi za dużo tata ma to samo, połowę zapomni albo nie usłyszy. Jak Twój sobie z tym poradzi to wielkie dla niego

Cytat:
Kurcze, a w ogole dalej jest problem z mamą.. Dzisiaj dzwonił tato.. I gadamy gadamy, w koncu się pytam jak mama a on ze ciągle płacze..

Potem mi ją dał do telefonu i mówi, że nie płacze, ale ze chciała do mnie przyjechać i ze mną pobyć i mi jakoś pomóc a ze P. nie chce i że on zawsze robi problem.. I że jego mama przyjechała do jego siostry na tydzien przed porodem i była tydzien po i problemu nie było a ona nie może..

No i jej tlumaczyłam, że ona (tesciowa) też pewnie by chciała do nas przyjechać, ze wszyscy się zwalą, ja bedę się denerwować ze zadzwonie do niej kiedy ma przyjechać i ze tak będzie najlepiej bo będzie mniej stresu i w ogole.. ale do niej to zupełnie nie dociera..

Kurde tak żałuje, że powiedziałam, że to P. zarządził ze nie ma odwiedzin a nie że my tak zarządziliśmy.. I zła jestem bo tłumaczyłam jej ze nie chcemy zeby od razu przyjechali po porodzie tylko jak P. wroci do pracy bo nas będzie za duzo i ze bardziej mi pomogą jak właśnie bedę sama.. ale to jak grochem o ściane.. Wzieła sobie urlop na koniec maja a nie na czerwiec chociaż prosiłam zeby wzięła później..
ehh z tymi naszymi mamuśkami... Niepotrzebnie Cię stresuje. Dobrze, że próbujesz jej wytłumaczyć, może zrozumie, a jak nie to może przez tatę spróbuj?
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:13   #998
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Kobiety od rana ciągle czuje mega parcie na pęcherz. I nie wiem czy to Kuby zasługa, czy po prostu jakaś infekcja. Już mnie to irytuje.
Nie chce mi się teraz szukać w pamięci i w necie jakie żurawiny w tabsach można w ciąży, więc proszę zapodajcie nazwy tabletek, które zostały Wam zaordynowane przez Waszych ginów, to wyślę małża do apteki...
Na razie wpierdzielam suszoną żurawinę i piję wodę z cytryną... Zobaczymy czy będzie poprawa, czy to jednak może Młody mi tam gmyra...
ja lykalam femisept uro i teraz znow mi wyszly bakterie w moczu, wiec planuje zakup kolejnego pudelka.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:15   #999
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Jak pozwole mamie przyjechac to małż mi do konca życia, zyć nie da.. ze robie coś za jego plecami, że jego rodzicom będzie przykro, że co on im powie, że moi przyjechali/albo moja mama przyjechała, a jego nie.. A jak będę trzymała się wersji, ze ma nie przyjeżdzać to mama nie wybaczy TŻtowi, że ją od wnuka oddziela, że jej nie lubi i w ogole staje między nami.. Normalnie dylemat jak w greckiej tragedii..

u mnie z kolei jest tak ze ja w prost powiedzialm tż ze moja mama jest mi bliższa niż jego i wolę żeby to ona mi na początku pomagała przy małym a dwie nie są potrzebne oczywiscie w odwiedziny jak najbardziej ale na codzien do pomocy nie widze u siebie teściowej i on dobrze to rozumie matka to matka a tesciowa to obca kobieta nawet jak bede miala do wyboru z kim zostawić małego mama czy tesciowa to na pewno zostawie z mamą bo jej bardziej ufam i moge powiedziec to czy tamto jak mi sie nie spodoba a tesciowej juz nie bo zaraz sie obrazi

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

a własnie odebralam telefon od mojej mamy i mówi mi ze wszyscy do niej wydzwaniają czy już urodziłam i wymienia mi obie babcie ciotki jakieś koleżanki, sasiadki a ja mówie to dobrze ze do ciebie a nie do mnie bo bym na tel. wisiala caly dzień
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:17   #1000
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
ehh z tymi naszymi mamuśkami... Niepotrzebnie Cię stresuje. Dobrze, że próbujesz jej wytłumaczyć, może zrozumie, a jak nie to może przez tatę spróbuj?
z tatą mam słaby kontakt.. tzn gadamy ale nigdy mu się nie zwierzam jakoś specjalnie i chyba jeszcze trudniej by mi bylo przez niego wyjaśniac..
No nić zostawie sprawę jak jest..

Wojtek
Stary 2013-05-14, 17:20   #1001
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie ja też bym tak chciała, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja w każdym razie swoim napiszę jak już będę po. Prędzej Was poinformuje niż ich
Teraz znowu próbowałam małżowi wytłumaczyć, że nie chcę pielgrzymek w szpitalu, to spojrzał się na mnie jak na dziwoląga i stwierdził, że wymyślam. A ja kurka na serio nie mam ochoty paradować z cycmi na wierzchu, chodząc jak kaczka (o ile będzie sn) z wielką podpachą, a nie daj Bóg z zaplamioną koszulą ani przed teściami ani przed moim tatą...

Cytat:
Ja nigdy nie mówię moim rodzicom jak mój Tż coś postanowi, że to on postanowił tylko, że ja ( jeśli oczywiście się zgadzam z tym ). Im jest jakos ciężej wtedy to przyjąć i zawsze ten Tż jest tym złym wtedy.
Ja mam średnie kontakty z mamą wiec raczej bym się jej lamentami nie przejęła, ale rozumiem Cię, że jesteś między młotem a kowadłem. Rozumiem też Tż i jego rodziców. To wszytsko strasznie skomplikowane.
Ja też się staram zawsze mówić, że to mój wymysł, a ja Mąż rozmawia ze swoimi, to proszę, żeby ewentualnie mówił, że to Jego wymysł.
Tak jak z tymi odwiedzinami teścia o 8 rano, bo był w pobliżu i pomyślał, że wpadnie na kawę... Kilka dni pod rząd... A ja po nieprzespanej nocy, w piżamie i szlafroku... Powiedziałam Mężowi co o tym myślę, to o dziwo się zgodził ze mną i przy najbliższej rozmowie napomknął im, że ja w nocy nie sypiam, że odsypiam w dzień i żeby jak mogą, to mi nie przeszkadzali Poskutkowało

---

Wszamałam banana i mi mało. Chyba czas zabrać się za winogrona

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
u mnie z kolei jest tak ze ja w prost powiedzialm tż ze moja mama jest mi bliższa niż jego i wolę żeby to ona mi na początku pomagała przy małym a dwie nie są potrzebne oczywiscie w odwiedziny jak najbardziej ale na codzien do pomocy nie widze u siebie teściowej i on dobrze to rozumie matka to matka a tesciowa to obca kobieta nawet jak bede miala do wyboru z kim zostawić małego mama czy tesciowa to na pewno zostawie z mamą bo jej bardziej ufam i moge powiedziec to czy tamto jak mi sie nie spodoba a tesciowej juz nie bo zaraz sie obrazi
Otóż to!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:21   #1002
maarchewka
Zakorzenienie

Przeszłam dzisiaj jakieś 7 albo 8 km piechotą.. Połaziłabym po schodach, ale dalej mam takie zakwasy ze strach, lydki mnie pieką niemiłosiernie.. a jak siąde na chwile to potem już iść nie moge i musze długo się rozchodzić..

Wojtek
Stary 2013-05-14, 17:24   #1003
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Przeszłam dzisiaj jakieś 7 albo 8 km piechotą.. Połaziłabym po schodach, ale dalej mam takie zakwasy ze strach, lydki mnie pieką niemiłosiernie.. a jak siąde na chwile to potem już iść nie moge i musze długo się rozchodzić..
a bierzesz magnez-potas? bo sie zastanawiam czy nie odstawić i zmniejszylma do jednej tabletki na dzień ale znowu skurcze łydek mnie dopadły? i już nie wiem czy brac czy nie bo ponoc powinno sie przed porodem odstawić
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:24   #1004
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie ja też bym tak chciała, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja w każdym razie swoim napiszę jak już będę po. Prędzej Was poinformuje niż ich
Teraz znowu próbowałam małżowi wytłumaczyć, że nie chcę pielgrzymek w szpitalu, to spojrzał się na mnie jak na dziwoląga i stwierdził, że wymyślam. A ja kurka na serio nie mam ochoty paradować z cycmi na wierzchu, chodząc jak kaczka (o ile będzie sn) z wielką podpachą, a nie daj Bóg z zaplamioną koszulą ani przed teściami ani przed moim tatą...

!
Muszę się tego wuczyć, bo odruchowo mówie o stanie faktycznym, a to zupełnie się nie sprawdza..

Wojtek
Stary 2013-05-14, 17:26   #1005
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Mysia- Ty o tej szafie pełnej ubrań, że i mnie ochota naszła na jakieś "nieciążowe" zakupy.
Kocham mój brzuszek, kocham Kubusia, chcę go w brzuszku jak najdłużej, ale kurka jakbym już chciała założyć swoje dawne ciuchy! Wiem, że na początek będzie problem zwłaszcza ze spodniami, bo jednak trochę mi się przytyło, ale jakbym tak mogła założyć jakąś swoją bluzeczkę... I w Tatuum mnie kusi jedna, i w Stradivariusie kuszą... Chyba muszę jakoś temu kuszeniu zaradzić

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-14, 17:27   #1006
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
j

dzwoniła do mnie mama

"co się nie odzywasz? my tu z babcią myślimy, że urodziłaś i nie chcesz dać znać"

powiedziałam, że ma się nie martwić, nie dowie się po tygodniu to stwierdziła, że mam dzwonić jak się zacznie i nie bać, nie pojedzie ze mną ale chociaż sobie z babcią flaszkę otworzą i będą piły nasze zdrowie aby gładko poszło taaa już to widzę - obie niepijące są

a mężu z daleka krzyczał, że dowiedzą się jak dostaną zaproszenie na chrzciny

i jest połowiczny sukces mam koszulkę z wielorybkiem, ale kocyki zostały same różowe w biedronie więc nie brałam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:28   #1007
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
a bierzesz magnez-potas? bo sie zastanawiam czy nie odstawić i zmniejszylma do jednej tabletki na dzień ale znowu skurcze łydek mnie dopadły? i już nie wiem czy brac czy nie bo ponoc powinno sie przed porodem odstawić
Cloche się pytała lekarza co robić nie wiem czy widziałaś.. Lekarz powiedział, że jak jest niedobór - czyli skurcze łydek to nie odstawiać, a jak nie ma niedoboru to odstawić.. Magnez nie taki mocny, zeby skurcze porodowe całkiem wyciszyc.. Ja nie biorę.. bo nie biorę w sumie to go zapomniałam wziąśc przez kilka dni, aw sumie potem już nie mialam skurczy łydek to już też nie biore.. Potasu nie brałam w ogole..

Wojtek
Stary 2013-05-14, 17:29   #1008
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę się tego wuczyć, bo odruchowo mówie o stanie faktycznym, a to zupełnie się nie sprawdza..
Ja kiedyś byłam szczera aż do bólu, bo uważałam, że tak z rodzicami trzeba. Ale po kilku awanturach, przepłakanych nocach itp, stwierdziłam, że rodzice to jednak inna epoka i u nich najlepiej sprawdza się "mniej wiesz, lepiej dla Ciebie" oraz "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal"

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-14, 17:30   #1009
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia- Ty o tej szafie pełnej ubrań, że i mnie ochota naszła na jakieś "nieciążowe" zakupy.
Kocham mój brzuszek, kocham Kubusia, chcę go w brzuszku jak najdłużej, ale kurka jakbym już chciała założyć swoje dawne ciuchy! Wiem, że na początek będzie problem zwłaszcza ze spodniami, bo jednak trochę mi się przytyło, ale jakbym tak mogła założyć jakąś swoją bluzeczkę... I w Tatuum mnie kusi jedna, i w Stradivariusie kuszą... Chyba muszę jakoś temu kuszeniu zaradzić
a ja to odwrotnie, w spodnie to może jakieś się wcisne, chociaż może mnie będą cisnąć troche w brzuchu, ale w bluzki takie krótsze to może być problem jak mi jeszcze cycki urosną od mleczka..

Wojtek
Stary 2013-05-14, 17:32   #1010
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
to może być zbyt skomplikowane dla faceta. Mój np jak mu napiszę listę zakupów to mogę być pewna że coś pominie, a z taką iloscią sklepów to już napewno by sobie nie poradził. Ostatnio mu piszę "kup to i tamto (lista jedno pod drugim) ale NIE kupuj chleba, ja już kupiłam" i co? kupił i to 2 bo w smsie pojawiło się słowo chleb a reszty to on nie czytał a ze nie napisałam mu ile to kupił po swojemu, zwykle ma tendencję do kupowania zbyt dużej ilosci pieczywa, jak sama nie określę ile ma kupić to na 100% kupi za dużo tata ma to samo, połowę zapomni albo nie usłyszy. Jak Twój sobie z tym poradzi to wielkie dla niego
Dał radę. Lody może nie były zmrożone ale się nie rozpłynęły bo "położył je pod warzywa na patelnie i włączył kime"
On nie lubi robić zakupów sam. Raczej woli jechać za mna z koszykiem ale teraz nie ma wyjścia. Ostatnio zrobiłam mu listę bo znajomi na grila przyjeżdzali. Tez miał chyba 3 sklepy do odwiedzenia bo są blisko siebie. I napisałam mu, żeby kupił solone paluszki bo ja innych nie lubię i co kupił delikatesowe. Ja go pytam czy nie było solonych a on na to, że nie napisałam. Ja mu mówię popatrz na ta listę i co sie okazało...zakupy robił z pamięci.
Tak samo kiedyś mu napisałam 4 masła bo była promocja 2 za ileś i kupił 2 bo napisałam mu ze z tej promocji wiec zobaczył 2 no to 2.

Cytat:
Ja też się staram zawsze mówić, że to mój wymysł, a ja Mąż rozmawia ze swoimi, to proszę, żeby ewentualnie mówił, że to Jego wymysł.
Tak jak z tymi odwiedzinami teścia o 8 rano, bo był w pobliżu i pomyślał, że wpadnie na kawę... Kilka dni pod rząd... A ja po nieprzespanej nocy, w piżamie i szlafroku... Powiedziałam Mężowi co o tym myślę, to o dziwo się zgodził ze mną i przy najbliższej rozmowie napomknął im, że ja w nocy nie sypiam, że odsypiam w dzień i żeby jak mogą, to mi nie przeszkadzali Poskutkowało
Moja teściowa od października była u nas 5 razy z czego 2 razy to były urodziny moje, a później Tż. Chyba nikt by się nie odwazył przyjść do nas o 8 bo wiedzą co ja myślę o telefonach o tej godzinie a co dopiero odwiedziny.

Ja dzisiaj bym jadła i jadła bez przerwy normalnie.

Mam dla was zdjęcia brzuszka tak z okazji że mamy już 9 miesiąc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0009.jpg (67,7 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0011 (2).jpg (56,3 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0010 (2).jpg (67,9 KB, 59 załadowań)

Laura

Stary 2013-05-14, 17:37   #1011
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja to odwrotnie, w spodnie to może jakieś się wcisne, chociaż może mnie będą cisnąć troche w brzuchu, ale w bluzki takie krótsze to może być problem jak mi jeszcze cycki urosną od mleczka..
A to ja o takich bluzkach to nie mówię... Na takie to trzeba będzie pewnie poczekać jeszcze trochę. Ja mówię o takich luźniejszych, przewiewnych, bo takich kilka mam. Teraz niby nałożę, ale są do pępka i wyglądam jak Ferdek Kiepski

Cytat:

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-14, 17:46   #1012
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dał radę. Lody może nie były zmrożone ale się nie rozpłynęły bo "położył je pod warzywa na patelnie i włączył kime"
On nie lubi robić zakupów sam. Raczej woli jechać za mna z koszykiem ale teraz nie ma wyjścia. Ostatnio zrobiłam mu listę bo znajomi na grila przyjeżdzali. Tez miał chyba 3 sklepy do odwiedzenia bo są blisko siebie. I napisałam mu, żeby kupił solone paluszki bo ja innych nie lubię i co kupił delikatesowe. Ja go pytam czy nie było solonych a on na to, że nie napisałam. Ja mu mówię popatrz na ta listę i co sie okazało...zakupy robił z pamięci.
Tak samo kiedyś mu napisałam 4 masła bo była promocja 2 za ileś i kupił 2 bo napisałam mu ze z tej promocji wiec zobaczył 2 no to 2.

Moja teściowa od października była u nas 5 razy z czego 2 razy to były urodziny moje, a później Tż. Chyba nikt by się nie odwazył przyjść do nas o 8 bo wiedzą co ja myślę o telefonach o tej godzinie a co dopiero odwiedziny.

Ja dzisiaj bym jadła i jadła bez przerwy normalnie.

To moja przyjaciółka sie śmiala, że faceci to tylko mało informacji potrafią przetworzyc i że może swojemu tylko jedno info w smsie napisać, bo i tak tylko to pierwsze zrozumie.. I ja na próbe swojemu wysłałam w 1 smsie 3 różne informacje i wszystkie przeczytał i na wszystko odpisal.. Zakupy tez potrafi sam zrobić i wszystko kupi co ma kupić.. czasami nawet wyjdzie z inicjatywą kupienia czegoś dodatkowego.. Przynajmniej z tym problemu nie ma

A co do brzucha- zgrabny, śliczny nie zaduży.., a na tym 2 zdjęciu się wydaje jakoś nisko.. Tzn sam brzuch może nie nisko, ale spora jest odległośc między cycami a brzuchem...

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
A to ja o takich bluzkach to nie mówię... Na takie to trzeba będzie pewnie poczekać jeszcze trochę. Ja mówię o takich luźniejszych, przewiewnych, bo takich kilka mam. Teraz niby nałożę, ale są do pępka i wyglądam jak Ferdek Kiepski

jeszcze się okaze ze będziemy w tych samych ciuchach chodzic bo brzuch może i troche się zmniejszy ale cycki urosną i dalej się w ubrania nie zmieścimy hehe

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

A i moja bratowa mówiła, że po ciaży to i tak musiała garderobę wymienić.. Nie to, że przytyła czy coś, bo chudzina z niej straszna.. Ale mówila, że niby rozmiar był ok, ale zupełnie inaczej te ciuchy leżały i zle w nich wyglądała...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-14 o 17:40
Stary 2013-05-14, 17:48   #1013
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Kobiety od rana ciągle czuje mega parcie na pęcherz. I nie wiem czy to Kuby zasługa, czy po prostu jakaś infekcja. Już mnie to irytuje.
Nie chce mi się teraz szukać w pamięci i w necie jakie żurawiny w tabsach można w ciąży, więc proszę zapodajcie nazwy tabletek, które zostały Wam zaordynowane przez Waszych ginów, to wyślę małża do apteki...
Na razie wpierdzielam suszoną żurawinę i piję wodę z cytryną... Zobaczymy czy będzie poprawa, czy to jednak może Młody mi tam gmyra...
ja miałam femisept uro

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Przykład ogłupienia ciążowego...

Przyszła do mnie siostrzenica Tż - w niedzielę miała komunię, więc wypytywałam ją co dostała od chrzestnych, a ona mówi, że od chrzestnego takiego mini laptopa.. ale nie pamięta jak to się nazywa...że chyba na literę B, a ja na to : Booklet ? Takie coś sobie wymyśliłam...
Dopiero po jej wyjściu zaczaiłam, że chodziło jej pewnie o tableta

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Witamy się z domu :róża:
Chyba nie możliwością jest Was nadrobić
czekamy na opis a wy odpoczywajcie z Matyldą

Cytat:

masakra. a czego ty byś chciała, bo skoro nie zadowolisz każdego to zrób tak żebyś ty była szczęśliwa i nie przejmuj się mamą
Stary 2013-05-14, 17:50   #1014
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
masakra. a czego ty byś chciała, bo skoro nie zadowolisz każdego to zrób tak żebyś ty była szczęśliwa i nie przejmuj się mamą
chyba najmniej to przeżyje jak nie przyjedzie.. Bo przynajmniej potem TZ mi dupy truć nie będzie.. A mama 230 km stąd to tego widzieć nie bedę.. a czego oczy nie widzą...

Wojtek
Stary 2013-05-14, 17:51   #1015
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:

dla Twojego TŻ
ładny brzuszek, a Ty taka szczupła ile przytyłaś w ciąży?

Cytat:
To moja przyjaciółka sie śmiala, że faceci to tylko mało informacji potrafią przetworzyc i że może swojemu tylko jedno info w smsie napisać, bo i tak tylko to pierwsze zrozumie.. I ja na próbe swojemu wysłałam w 1 smsie 3 różne informacje i wszystkie przeczytał i na wszystko odpisal.. Zakupy tez potrafi sam zrobić i wszystko kupi co ma kupić.. czasami nawet wyjdzie z inicjatywą kupienia czegoś dodatkowego.. Przynajmniej z tym problemu nie ma
hehe dobry test. U mnie raczej sprawdza się zasada Twojej przyjaciółki. Staram mu się pisać krótkie info i w 1 smsie tylko 1 sprawa, inaczej nie doczyta, pominie, zagubi się
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:52   #1016
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

jeszcze się okaze ze będziemy w tych samych ciuchach chodzic bo brzuch może i troche się zmniejszy ale cycki urosną i dalej się w ubrania nie zmieścimy hehe

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

A i moja bratowa mówiła, że po ciaży to i tak musiała garderobę wymienić.. Nie to, że przytyła czy coś, bo chudzina z niej straszna.. Ale mówila, że niby rozmiar był ok, ale zupełnie inaczej te ciuchy leżały i zle w nich wyglądała...
Ej, ja już nie chce większych cycków! Niech będą takie jakie są, albo wrócą do swojego pierwotnego rozmiaru (małe B)
I garderoby też nie chcę zmieniać...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-05-14, 17:53   #1017
nuna2
Zakorzenienie

jakie kochane krasnalki z maleństw

Motylek już w domu Witaj

Marchewka głupia sytuacja strasznie Jednak Twój TŻ ma prawo się złościć... Bo albo traktowani są wszyscy na równi i mogą przyjechać wszyscy albo tak postepować, jaką podejmowaliście już decyzje... Jesli Twoja mama przyjedzie to może być przykro i poczuć sie urażona z kolei mama TŻta... Do kitu Cię postawili Daj mamie parę dni. Może nieświadomie a gra na Twoich uczuciach...

Justyna G
za brzusio
Stary 2013-05-14, 17:56   #1018
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam taki plan, i już zapowiedziałam mężowi żeby żadnych informacji nie przesyłał dopóki nie będę na to gotowa

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej

dzisiaj rano wpadła do nas na chwilę położna z wagą- i nie uwierzycie - Mały waży już 4kg - szok - 700g w tydzień;p

Cytat:
Stary 2013-05-14, 17:57   #1019
katherine271
Raczkowanie

Marchewka, ją wiem że każda sytuacja może być problemem na swój sposób ale powiem Ci ze ją bym wiele dała żeby moja mama tak garnela się do pomocy mi albo choc do zobaczenia wnuczki, moja dla odmiany w terminie mojego porodu wyjeżdża na ponad miesiąc, to jest dopiero przykre, także warto docenić jak ktoś chce szczerze pomoc bo naprawdę dużo gorsze jest nie moc liczyć na najbliższych, ją mam tylko mamę z najbliższej rodziny ale liczyć na nią nie mogę, predzej na teściowa ale ona ma jeszcze inne zajęcia i też nie może za bardzo pomoc

Ją mam termin na 25 a 25 moja córka ma występ z baletu, 27 w przedszkolu dzień matki i piknik a 2 kolejny występ. Dobrze byłoby urodzić już to bym może dała radę już z mała pójść, albo jednak przenosić i uczestniczyć we wszystkim bo to ważne dla mojej córki, ech a i tak będzie co ma być bo wpływu na to nie mam. Najbardziej boję się wylądować w szpitalu w długi wEekend bo to najgorszy czas moim zdaniem, mam uraz bo niejedno widziałam. I co nam zostaje? Czekać, czekać i czekać, nic innego
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 17:59   #1020
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
dla Twojego TŻ
ładny brzuszek, a Ty taka szczupła ile przytyłaś w ciąży?
8kg było 2 tygodnie temu, ale przez ten czas mam wrażenie, że brzuch 2 razy urósł. Z tym, że wszyscy mówią, że tylko brzuch mam nic więcej nie przybrałam. Położna ostatnio stwierdziła, że jakby mi zrobić zdjęcie do biustu to po twarzy nikt by nie powiedział, że w ciąży jestem. No i wysoka jestem bo 175cm wzrostu.

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości