|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Hej mamusie!
Zaczynamy dzisiaj 13 tydzień! 3 dni mnie nie było i mam 11 stron do przeczytania, będę musiała na to trochę czasu wygospodarować. Byłam wczoraj w biedronie i skusiłam się na pierwszą rzecz dla maluszka- ręczniczek z małpką Słodki jest.Dostałam też od kuzynki rożek, adapter do pasów i poduchę do spania/karmienia. Bardzo się cieszę bo miałam sobie i poduchę i adapter kupować. Z podusią jeszcze nie spałam bo brzuszek maleńki. Ryba niezły sen! Mnie się ostatnio śnił poród i dziduś, ale lekko było :P Nemosek nie znam się, nie wiem czy to ptaszek czy nie ptaszek. Fajne zdjęcie! Domii gratuluję! Anoula dopisz mnie do wizyt: 15.05 godzina 17 - wizyta; 20.05 godzina 8.20 - USG genetyczne Dziękuję! Tak mi strasznie, strasznie przykro. Trzymaj się dzielnie. Nie wiem co napisać...
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-05-14 o 13:39 |
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, myslałam że mamy już takie zle informacje za sobą...
Życie jest niesprawiedliwe. :/ jakoś nie mogę się z tym pogodzić, że dobrych ludzi spotykają tak złe rzeczy... ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Ze mną jest naprawdę ciężko. NIE umiem składać zdań, do pań mówię Pani i odwrotnie, coś chce powiedzieć a uciekają mi słowa. :/ ciekawe czy to ciąża czy choroba Powiedziałam wczoraj mężowi, ze jak poród będzie tak bolesny jak boli mnie głowa to po porodzie umrę. A jak będzie lajtowy to mogę rodzić co 9 miesięcy pod warunkiem że nie będzie w ciaży tych bóli.. kazał mi ćwiczyć jogę, twierdząc ze mi to pomoże na ból głowy a głowa boli mnie strasznie, oprócz zęba nic nigdy mnie tak nie bolało, nawet złamana ręka........
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40802815]Oooo! Dokładnie o tym mówiła, tylko ja byłam tak zaaferowana oglądaniem dziecka, że nie zapamiętałam
![]() Co do pani dr to faktycznie uroczo się nazywa I taka też jest, bardzo sympatyczna, miła kobieta.Wrzucam zdjęcia mojego dzieciątka, 13 tydzień. I co sądzicie, widać tam coś między nogami? ;p mąż twierdzi, że to chłopak na 100%, córcia wciąż powtarza, że urodzi się chłopczyczek. Jak się okaże dziewuszka to nie wiem, siuśka na drutach dorobię chyba ;ppp Wiecie co, ja mam niby za miesiąc przyjść do lekarki, ale tak sobie pomyślałam, że teraz jest 13 tc, a jakbym poszła w 20 to może by mi połówkowe już zrobiła?[/QUOTE] O jakie malenstwo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ktore mają już bobaski, które tetry lepiej wieksze czy mniejsze?
40x80 czy 50x80 CZY TO MA JAKIES WIĘKSZE ZNACZENIE ? :d
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
CZY SĄDZICIE ŻE PRZYDATNE SĄ : http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...221094092.html
? pielucho-ceratki ? bo robię zakładki z rzeczami dla maluszka takimi tańszymi z Allegro co chce i właśnie sie zastanawiam czy się przydają ![]()
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
ILoNa- tak mi przykro ;( trzymaj sie kochana . Ja mialam dzis super noc , srednio co dwie godziny pobudka ( taki przedsmak tego co nas czeka za nie dlugo ) . Nos zapchany ze sie oddychac nie da , gardlo podraznione od oddychania przez buzie I te straszne kichanie . Rano wstaje nic nie widze .. Kupilam sol fizjologiczna do noska dla dzieciakow I zobaczymy co bedzie ... Mam do Was prosbe , poradzcienmi jak wyjsc z glupiej sytuacji .. No wiec - zaczyna sie u nas temat wozka. Moja mama pierwsza sie zdeklarowala ze kupi taki jaki bede chciala . Dwa dni temu napisal do mnie moj tato z Polski ze chcialby bardzo kupic wozek dla wnuczki .. Juz ich szybko pogodzilam , umawiajac ze kupila po polowie. Teraz odzywa sie mojego Tz siostra ze ona ma wozek I mam go brac. Wozek jest uzywany ale fajny I jak bym nie miala sytuacji z rodzicami to bym wziela .. Powiedzialam jej jak sytuacja wyglada ze to ich pierwsza I jedyna wnuczka I ze nie moge Im odmowic .. I sie zaczelo : wszystko musi miec nowe , jeszcze bedzie chciala itd itp rece opadaja ..
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm.. ciężko coś doradzić. A może Twoi rodzice mogli by kupiić kołyskę/bujaczek i np mate do tego czy łóżeczko z pościelą... coś też ważnego? Zresztą dziwna kobieta że nie rozumie sytuacji... Jak się tak bardz upiera żebyś wzięła czy ma wam suszyć głowę to weź, najwyżej będzie stał w kącie albo w piwnicy, badź na wszelki wypadek będzie gdy tamten się zepsuje... a potem powiesz że mała wyrosła i albo jej oddasz albo sprzedasz :P
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
Ilona trzymaj się mocno! Wszystkie jesteśmy z Tobą
![]() Tak poza tym to hej hej. Wczoraj dopiero co wróciłam ze szpitala. Krwawienie ustało w piątek, brzusio jeszcze pobolewa, czasami mocniej że znów zaczynam panikować, ale leżę i leżę w łóżku, pogoda (duszno, upał) dobija mnie totalnie, nie mam na nic siły. Na samą myśl o tym co przeżywałam podczas usg w tamtym tygodniu chce mi się płakać, to było coś strasznego. Na szczęście z dzidzią wszystko w porządku. Dziwię się tylko że nie powtórzyli mi usg przed wyjściem. Któraś z Was pisała że dostawała w szpitalu duphaston na krawienie, u mnie chyba jej nie uznają bo cały czas tylko luteina i nospa. Muszę się jakoś zebrać w sobie, za niecałe 3 tygodnie ślub, za niecałe 2 komunie i inne imprezy na które wcale nie mam ochoty iść. l4 mam do 27 maja i chociaż nie znoszę siedzenia w domu, wolałabym pójść do pracy to wiem że teraz ważne jest zdrowie maleństwa. Na dodatek chyba zmienię lekarza prowadzącego, mój obecny będąc na obchodzie w szpitalu nawet się mną nie zainteresował, gbur jeden. Wieczorkiem nadrobię wiadomości z całego tygodnia ![]() btw..NENA1984 jak to możliwe że tak wcześnie znasz już płeć swojego dziecka? Miłego dnia życzę
Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-05-14 o 15:02 |
|
|
|
#1332 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziwne mam ciśnienie. Niskie a tętno bardzo wysokie. Zawsze miałam niskie ciśnienie, ale odkąd jestem w ciąży to czuje takie bicie serducha i faktycznie tętno mam wysokie zwykle 80-kila, a dzisiaj nawet 96 przy ciśnieniu 105/64... i to przed mierzeniem z 30 min siedziałam na tyłku i nic nie robiłam... muszę lekarce powiedzieć... ma któraś z Was tak samo? I już od dawna czuje to serducho, że bije jak szalone...i jeste taka zmęczona
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do pielucho ceratek ja nie uzywałam,
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziak- dobrze że jest ok! Odpoczywaj ile trzeba
UWAGA UWAGA : DOSTAŁAM WOLNE OD JUTRA DO NIEDZIELI
|
#1335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Dziękuję dziewczyny że napisałyście o co chodzi z tą glukozą bo zgłupiałam całkowicie kiedy lekarz powiedział mi że mam to zrobić do następnej wizyty a babka w recepcji że od 22 do 26 tygodnia . Już teraz wiem co i jak
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-14 o 15:20 |
|||
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
JESZCZE JEDNO, CHYBA OSTATNIE PYTANIE :d
http://allegro.pl/nosefrida-aspirato...223675995.html opłaca się czy to jest mało czy dużo za tą fridę? bo nie mam pojęcia ile to kosztuje , szwagierka powiedziałą ze kupiła za 15 złotych, ale nie wiem czy wali w ch*ja jak zwykle czy faktycznie mogła ze tyle kupić :p
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
![]() Cytat:
Zuziak! Super, że wszystko ok! |
||
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie było, bardzo się cieszę, że mogłam zobaczyć jak wygląda obraz 3D, bo teraz wiem że dla mnie jest dziwny. Zresztą ja mam też problem z normalnym USG, jak mi coś lekarz pokazuje na monitorze to nic nie widzę, no oczywiście potakuję z grzeczności . No ale tak sobie leżę i myślę, że jak ja go podziwiam że widzi jakąś plamę i jest w stanie stwierdzić z tej plamy jakieś ważne parametry. Tak więc dla mnie najwięszke szczęście na USG to usłyszeć że wszystko ok
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
Ilonka bardzo mi przykro
![]() Nie zaglądałam do Was przez chyba tydzień, ale czuję się fatalnie. Ciągłe wymioty i bolący żołądek powoli mnie wykańczają. Dlatego wzięłam sobie tydzień urlopu co by nie męczyć się w pracy. Jak będzie trzeba to przeleżę cały ten tydzień, aby tylko nie wymiotować. To w którym tygodniu można poznać już płeć dziecka?
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-05-14 o 16:19 |
||
|
|
|
#1344 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w 14 tc
Cytat:
Cytat:
za dobre wyniki!!Fajnie, że tyle rzeczy dostajesz ![]() Cytat:
Cytat:
Wyleguj się ile wlezie ![]() super!Cytat:
Jak dostałam zdjęcia z genetycznego nie podpisane co jest co, to nie wiem na którym jest głowa, na którym nos Cytat:
![]() To zależy od sprzętu i ułożenia dzieciaczka. |
||||||
|
|
|
#1345 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
zimno mi i mam dreszcze. zasypiam na stojaco;/
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana wypij coś gorącego chociaż
Mnie coś na sen bierze
|
|
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
Czy słyszałyście o takim przesądzie, że ciężarne nie mogą podawać do chrztu? Dlaczego? Pytam się bo istnieje prawdopodobieństwo, że poproszą mnie na chrzestną, a mam mówiła, że jak jest się w ciąży to się nie podaje.
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba, Ty idz do lekarza i się lecz, bo wcale ale to wcale mi się te Twoje choróbska nie podobają!
Ja ostatnio pisałam, że nie chce mi się już spać. Ehe... Co za ściema ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Dziewczyny,tak się nudze w pracy, że zaraz osiwieje z nudów i będę liczyć te siwe wlosy
|
|
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
Ryba - super że dostałaś wolne ! Kuruj się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

Słodki jest.

Ślub 25.08.2012
Życie jest niesprawiedliwe. :/
a głowa boli mnie strasznie, oprócz zęba nic nigdy mnie tak nie bolało, nawet złamana ręka........

KCIUKI DLA ANI 

trzeba to opić, oczywiście jakimś mlekiem czy czymś takim 
Jak dostałam zdjęcia z genetycznego nie podpisane co jest co, to nie wiem na którym jest głowa, na którym nos