|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Spaceroholiczka
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Kat, a powiedz mi jeszcze czy przez ten źle dobrany rozm. 70E mogę mieć wiecznie czerwone ślady po ramiączkach? Nadal tak mam, nieraz aż bolą i są odciśnięcia, jakby moje cycki były za ciężkie. Przy mniejszym obwodzie i większej misce uniknę tego?
|
|
|
|
#2012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam z Esotiq, Gorsenii i Trumpha. Panie na siłę wciskają mnie w 65 E (powodzenia, leży może i fajnie, ale ciągle go czuję, a do tego ten ścisk), potem 70 (spoko luz, wyjdę, ale po 30 minutach - godzinie jest mi słabo, dopiero mój chłop mi podsunął, że to prawdopodobnie od tego![]() Kupuję w Pepco 75 C lub D, w zależności od modelu, nic mi się nie rusza, fiszbina nie "tnie mi cycka" i czuję podparcie W takich mogę chodzić.Nie wspominając już o cenie Jednak ja od zawsze mam problem z wszelkim uciskiem, więc mój przypadek jest marginesalny
|
|
#2013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo teraz widocznie musisz je za bardzo ściągać w górę, żeby trzymały. A linia zapięcia z tuły jest prosta? Czy leci w górę? ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() dopoki dobrze leży i nie podłazi w górę to nie ma co się cisnąć na siłę
|
|
#2014 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#2015 | |
|
Nindżopesz
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40806160]Już umiesz
Dobrze, że akurat nie jadłam ani nie piłam. Cytat:
Dobra, to pociążowo (o ile takowa będzie) kupię sobie dopasowany, prawdziwy. A w temacie użyłam Bingo ze spiruliną i keratyną i skręt mi się prawie rozpadł ale włosy są takie milusie, że sama nie wiem czy to fajnie czy nie fajnie... Jak z balkonu zniknie malarz spróbuję zrobić fotę wyprostu do oceny. |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
to przydałby się ciaśniejszy
![]() probuję minerałów, pierwszy odcień za jasny, ale przykryłam za cimnym i magia I faktycznie pioruńska wydajne
|
#2017 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
AM: kryjące: natural light, natural fairest, beige fairest i matujący beige light
|
#2019 |
|
Nindżopesz
|
Interesują Cię dowolne marki? Mogę wygrzebać coś z pamięci i skomentować.
|
|
|
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
Po przeczytaniu tych paru stron nasunęła mi się refleksja:
CYCKI, CYCKI WSZĘDZIE!
|
#2021 | ||
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci jak ich poużywam kilka razy
![]() Bo wlasnie naciapalam pierwszy ![]() co do oleju isany, to nie wiem co myśleć, włosy lekkie i sypkie, miękkie też, ale jakieś takie w półwyproście i smętnie wiszą ![]() za 3 dni kolejna próba będzie
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2013-05-14 o 14:13 |
|
|
|
#2023 |
|
Konto usunięte
|
Ja przepraszam, że tak nieofftopowo, ale mam pytanie
![]() Da się jakoś uniknąć szorstkości i trochę już siana w kręconych włosach, na 3 dzien po myciu? Reanimowałam je dzisiaj odrobiną wody i żelu (tak jak wczoraj, pamiętałam o odgnieceniu go potem przez koszulkę), co prawda teraz to już mam fale nie loki, jednak co z tego, że znośnie wyglądają skoro w dotyku są wręcz okropne
|
|
|
|
#2024 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Z Meow byłam zadowolona ale nie pamiętam jaką miałam formułę (tzn. próbkę). Nie robiło tapety ani się nie warzyło. W każdym razie Meow są jasne, paleta im się zaczyna od bardzo jasnych odcieni. Lucy Minerals niezależnie od formuły robiły mi suchą maskę. I krycie było za duże jak na mój gust, nienaturalne. To samo Blusche - tapeta. Adorned with Grace były super, takie lekkie i niewidoczne choć kryjące, upiększające. Tak samo MAC i LaurEss, nie wiem które z tych trzech najfajniejsze. Ale wybrałam równie dla mnie fajne Lumiere bo niższa cena i łatwiej o próbki (były na Allegro). Więc z Lumiere: Veena Velvet i Flawless Face robiły mi tapetę ale niezbyt suchą i nie taką jak LM i Blusche, za to trochę warzącą się, a Luminesse i Cashmere są dla mnie b. fajne, delikatne, niezbyt kryjące co prawda, nie robią kompletnego matu. O ile pamiętam VV i FF są nieco jaśniejsze niż L i C nawet w tym samym odcieniu. |
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
o tak to wyszło, jakoś cos nie teges
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2013-05-15 o 14:00 |
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40807144]Ja przepraszam, że tak nieofftopowo, ale mam pytanie
![]() Da się jakoś uniknąć szorstkości i trochę już siana w kręconych włosach, na 3 dzien po myciu? Reanimowałam je dzisiaj odrobiną wody i żelu (tak jak wczoraj, pamiętałam o odgnieceniu go potem przez koszulkę), co prawda teraz to już mam fale nie loki, jednak co z tego, że znośnie wyglądają skoro w dotyku są wręcz okropne [/QUOTE]a co do pytania to nie wiem, bo ja jak mam loki to na drugi dzień juz sa nieprzyjemne w dotyku i potrafię ich reanimować
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40807144]Ja przepraszam, że tak nieofftopowo, ale mam pytanie
![]() Da się jakoś uniknąć szorstkości i trochę już siana w kręconych włosach, na 3 dzien po myciu? Reanimowałam je dzisiaj odrobiną wody i żelu (tak jak wczoraj, pamiętałam o odgnieceniu go potem przez koszulkę), co prawda teraz to już mam fale nie loki, jednak co z tego, że znośnie wyglądają skoro w dotyku są wręcz okropne [/QUOTE]Mnie taka ilość żelu też by wkurzała szorstkością włosów możesz spróbować odżywkę b/s dać 3 dnia albo pół na pół z żelem ![]() Mnie się podobają takie delikatne i lekkie fale , szczególnie z przodu wyglądasz tak świeżo i lekko
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
na zdjęciach jakoś lepiej to wygląda
![]() a ta lekkość to fioletowy zielony mejkap i te minerałki cuda robią z cerą! A mam takie paskudne czerwone placki
|
#2031 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogrzebałam na wątkach dla zakręconych, chyba wypróbuję jeszcze sposób z psikadełkiem, jeśli sposób z odzywką b/s 3 dnia się nie sprawdzi. Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak mam pod cycem na wydechu 72, w cycu zależnie od cyklu 86-87 w zwisie (lol) 88 to celować w rozmiar 65DD tylko czy jeszcze jakieś? Chciałam przez internet zamówić i nie wiem czy będzie pasować. Zamawiałyście w necie? Gdzie najtaniej i dobrze? Myślę o Cleo.
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajny masz ten kolorek
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() a kolorek to sprana wiśnia, ta co ją miranda ma
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
To ja może pokaże
Akurat po fryzjerze, wysuszone i rozczesane.
Edytowane przez oranzada_ Czas edycji: 2013-05-27 o 14:35 |
|
|
|
#2036 |
|
Nindżopesz
|
Ładne
Achtung, mam na wymianę około połowy maski Bingo ze spiruliną i keratyną (czyli ze 250 g) i ze 4 razy użytą pomarańczową piankę do loków Isany (z prostowłosą babką). Reflektuje ktoś? Najchętniej przygarnęłabym w zamian odlewkę Seboradinu z żeń-szeniem, Organic Anti-Age, Bioetiki nr 1, czegoś ruskiego lub tego Marca Anthonego ale jestem otwarta na propozycje
|
|
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
O nieee, jakie piękne!
Mam pytanie techniczne co do odżywki Artiste z keratyną. Wiem, że przy takiej ilości protein przydałoby się coś do niej dodać, żeby nie zrobiła sianka, ale zastanawiam się co? Jak dodam olej, to raczej nie będzie się taka mieszanka nadawać na po-myciu, bo będę mieć przyklap na całego, a z kolei przed myciem na sens...? Czy może wystarczy dodanie odżywki Garnier AiK? Dodawałam jej do żelatyny przy laminowaniu i efekty były świetne. Zaznaczam, że jestem biedną studentką i z preparatów do włosów posiadam tylko płyn Facelle, Garnier AiK, Alterrę z granatem i aloesem (maskę, nie odżywkę), czystą glicerynę, jakiś olej z Alterry i Jantar
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ![]() Achtung, Achtung! 23-26.05 w rosmannie będzie 40% promocja na kolorówkę i pielęgnację twarzy
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudownie!!
|
|
#2040 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

ale na szczęście pod oczami jeszcze nic nie mam.

cel: do dooopy