|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Cytat:
I też się boję fikołków, zawsze się bałam, że coś mi się z karkiem stanie |
||
|
|
|
#1742 |
|
Konto usunięte
|
ja sie panicznie balam skokow przez skrzynie i kozla, zawsze mialam wizje ze gdzies zaczepie nogami i sie zaplacze i wyladuje widowiskowo na twarzy
![]() poza tym ogolnie nie przepadalam za wfem, zwlaszcza jak byl na pierwszej lekcji albo, co, gorsza, gdzies w srodku, zadna przyjemnosc, tak jak juz ktoras z was wspomniala - nawet sie umyc nie mozna. No i niestety 90% wfistow tak naprawde chce miec podczas tych zajec swiety spokoj, rzuca dzieciakom pilke "macie grajcie" a sami ida pogadac albo wypic kawe no i ten wszechobecny smrod potu w szatniach i z pokoju wuefistow, okropnosc.
|
|
|
|
#1743 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzeniona
|
A ja przewroty i skoki przez kozła lubiłam, tak samo jak wszelkie fikołki na trzepaku
Akurat gimnastyka była jedyną rzeczą, którą lubiłam na wf-ie, ale mieliśmy ją okropnie rzadko. Za to siatkówka, biegi, rzucanie piłką lekarską, gra w kosza - koszmar.
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40801347]Im wcześniej rak jest wykryty tym większe jest prawdopodobieństwo, że człowiek wyjdzie z tego cało ale... U znajomej moich rodziców wykryto raka we wczesnym stadium, szanse wyzdrowienia były bardzo wysokie. Niedługo minie rok od jej śmierci, tak więc ja rozumiem decyzję Jolie.[/QUOTE]
Z ta amputacja piersi to też nie jest tak prosto: guz był bardzo szybko wykryty ale moja mama miała mały biust i jej lekarz od razu jej powiedziała, że wycięcie guza i tkanki dookoła sprawi, że to co zostanie nie będzie wygladać estetycznie. Mama zdecydowała się na amputację całej piersi i dopiero teraz po roku myśli o rekonstrukcji. Więc ja nie do końca wierzę, że szybkie wykrycie nie równa się mastektomia. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Edytowane przez cholerna romantyczka Czas edycji: 2013-05-14 o 12:34 |
|
|
|
#1746 | ||
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Właśnie się dzisiaj dowiedziałam. Cytat:
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2013-05-14 o 14:52 |
||
|
|
|
#1747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
A ja zawze liżę Pamietam jak dawniej z tż chodziliśmy w Opolu do budki z lodami i braliśmy włoskie lody w polewie czekoladowej. Taki lód sie caly topił pod tą polewa i była niezla zabawa, jak staliśmy za budką i walczylismy z czasem (i z lodem) Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co wiem, to Sharon Osbourne tez zrobila to samo.
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2013-05-14 o 15:22 |
||
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
'Profilaktycznie' bym tego nie nazwała. Ona wiedziała, że prawie na pewno zachoruje na raka - 87% ryzyka to jednak naprawdę sporo - a nawet przy bardzo częstych badaniach nie ma pewności, że zdąży się wykryć raka w tak wczesnym stadium, aby można go było jeszcze wyleczyć. Nawet ktoś w tym wątku pisał o kobiecie, która mimo, iż dowiedziała się o nowotworze na wczesnym etapie choroby i tak umarła.
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;4080468 9]ja sie panicznie balam skokow przez skrzynie i kozla, zawsze mialam wizje ze gdzies zaczepie nogami i sie zaplacze i wyladuje widowiskowo na twarzy
![]() poza tym ogolnie nie przepadalam za wfem, zwlaszcza jak byl na pierwszej lekcji albo, co, gorsza, gdzies w srodku, zadna przyjemnosc, tak jak juz ktoras z was wspomniala - nawet sie umyc nie mozna. No i niestety 90% wfistow tak naprawde chce miec podczas tych zajec swiety spokoj, rzuca dzieciakom pilke "macie grajcie" a sami ida pogadac albo wypic kawe no i ten wszechobecny smrod potu w szatniach i z pokoju wuefistow, okropnosc.[/QUOTE]to było najgorsze! do dzisiaj jak pomyslę "sport" to czuję ten smród i odrzuca mnie od wysiłku fizycznego!
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Spocić się jest fajnie, ale tylko gdy się może potem iść pod prysznic, a nie na dalsze lekcje. Już trzeba być debilem, żeby układać plan na 7 godzin, gdzie dwie w środku to w-f
|
#1751 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze wspomnę o tym co mnie trafia do dziś - w dwóch moich szkołach prysznice były, ale nieczynne. Zawsze odcięte od wody. To po jasny gwint je w ogóle zbudowano
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-05-14 o 16:30 |
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
bez przesady, to nie przedszkole. Ale ja np. miałam w drugiej klasie lo basen (w ramach wfu) w środku zajęć, po nim 10min. przerwy i jeśli się ćwiczyło tego dnia to naprawdę nie było szans zdążyć na fizykę, która była następną lekcją tak, żeby przy okazji nie moczyć sobie ciuchów wodą kapiącą z włosów.
|
|
|
|
#1754 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc już dobrze nie pamiętam jak to było. Na pewno pan od basenu zgodził się nas "wypuszczać" 5min. przed czasem, a pani od fizyki bardzo wyrozumiale podchodziła do zdarzających kilkuminutowych spóźnień. Nie zmienia to faktu, że to lekko stresująca sytuacja.
|
|
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co dwa tygodnie mam o 11:45 zajęcia. Na szczęście ugadałyśmy się z gościem, że będzie wypuszczał wcześniej. Teraz od kilku miesięcy tylko pokazuję się, zaznacza mi obecność i wychodzę po jakiś 30 minutach.
|
|
#1758 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1759 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Może i nie byłoby to łatwe, ale byłoby to sensowne. A jak na razie to efekt jest taki, że łatwiej ma osoba układająca plan, a trudniej mają uczniowie. A ponoć WF jest dla uczniów.
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kiedyś moja koleżanka studiująca biologię (specjalizacja - pedagogiczna) jechała z zajęć na swoim wydziale na wydział pedagogiczny, gdzie studenci różnych kierunków specjalności nauczycielskich mieli wspólny wykład. Koleżanka ze swoim kierunkiem spóźniła się pół godziny (bo nie mieli fizycznie możliwości być wcześniej), wykładowca powiedział, że to brak szacunku i wyszedł. Ciekawa jestem, jak to w końcu rozwiązali.
|
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40810288]Tak popatrzyłam na miasto i muszę zadać pytanie: masz na Świerkowej? Ja miałam to szczęście, że w planie między w-f a innymi zajęciami było zawsze okienko.[/QUOTE]
![]() Dziwne, jak w poprzednim semestrze musiałam dojeżdżać na świerkową, to miałam 45 min na dojazd - nawet zimą można było podróżować bez pośpiechu. Myślałam, że każdy wydział, rok tak ma. No a sam WF to temat długi i szeroki. Nigdy nie zrozumiem dawania WFu w środku zajęć, często kosztem innych, ważniejszych przedmiotów. I siedź później śmierdzący przez resztę dnia ... A z innych "dziwów i dziwności"to nie rozumiem czemu ludzie muszą pchać się do autobusu jak jeszcze nie wszyscy wysiedli. Dodatkowo wielu chyba lubi siedzieć w gorącu i duchocie, często jak jest 10 - 15*C i słońce grzeje to wszystkie okna pozamykane, zero świeżego powietrza. Natomiast na przystankach część ludzi ma chyba dużą potrzebę bliskości, bo wielu z nich koniecznie musi przejść 10cm ode mnie choć wszędzie mnóstwo miejsca.
|
#1763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1764 |
|
Konto usunięte
|
Też to doskonale pamiętam, zwłaszcza, ze bylam w grach zespołowych tą słabszą. A prysznice akurat zawsze były w szkołach w których ja sie uczylam, za wyjątkiem podstawówki, ale kazdy sie wstydzil bo nie byly to takie kabiny tylko kilka pryszniców obok siebie, jak to jest ukazane na filmach w więzieniach. Takze nikt z tego nie korzystał.
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to dziwne, ale będę mieć na zawsze uraz do: księży, zakonnic i nauczycieli wychowania fizycznego. Amen. I jeszcze najbardziej mnie wkurzało to, że wbili mnie w jakieś przeświadczenie, że skoro nie walczę jak szatan o pierniczoną piłkę do kosza, albo nie potrafię milion razy pod rząd odbijać piłki do siatki złożoną pieścią, to jestem debil w sferze fizyczno-sportowej i koniec. A dzisiaj sobie codziennie napitalam 7 kilosów biegusiem i kurdę, jakoś daję radę, bez zadyszki. Być może dlatego, ze nikt nie stoi nad moja głową i nie tworzy sztucznego stresu...
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-05-14 o 19:53 |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie był myk? Basen oddalony był od szkoły 15 minut autobusem miejskim, który jechał według rozkładu a w zasadzie to jak chciał. Nie było szans wysuszyć włosów, siebie i spokojnie się ubrać zwłaszcza zimą i dojechać na czas. Mamuśki z rady pedagogicznej problemu nie widziały, bo po swoje potomstwo przyjeżdżały samochodami reszta jechała sama autobusem, dopiero jak wszyscy zaczęliśmy chorować zrezygnowany z tego nieprzemyślanego pomysłu przy oburzeniu durnych bab z trójki klasowej i komitetu. |
|
|
|
|
#1768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podwoziły owszem albo nawzajem swoje dzieci lub szczęśliwców którzy się im dzieciom odpowiednio przez tydzień podlizali. Nie chodzi o to ze mamusie podwoziły własne dzieci, zrozumiałe miały możliwości i czas to czemu nie. Wkurzona byłam na ich postawę: nie widziały problemu bo ich dzieci były w szkole na czas i to w suchych włosach i ciuchach. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-05-14 o 20:14 |
|
|
|
|
#1770 |
|
Konto usunięte
|
Może podwoziły? Tylko były w stanie zabrać np. trójkę dzieci, i nawet jeśli ze cztery matki woziły samochodem dzieciaki to dalej zostaje z pół klasy skazane na czekanie na miejski autobus.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

Trochę mieszkałam w Krakowie, sporo widziałam, więc nikt mnie nie przekona, że Kraków to nie jest niebezpieczne miasto. Przykładowo w Warszawie policja czy straż miejska jest dosłownie wszędzie, może i się nie zapuszczam na jakieś odległe dzielnice, ale widać różnicę gołym okiem.