|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sprawa nr 1-na wesele bym nie szła. Nie bój się odmówić, bo jest jeszcze sporo czasu i mogą skorygować liczbę osób i nie być stratni. Nam klika osób odmówiło tydzień przed weselem i problemu nie było, choć wiadomo, że poprosiliśmy o potwierdzenie na miesiąc przed datą ślubu. Sami też dostaliśmy teraz zaproszenie na wesele na 29 czerwca i nie idziemy. Nie mam zamiaru w 9tym miesiącu się kulać na jakąś imprezę Jeśli jest to blisko i bardzo Ci zależy to idź tylko na ślub. No ale wtedy wypada dać prezent![]() Sprawa nr 2- jeśli będzie można rok to trzeba korzystać. To jest najważniejszy rok w życiu dziecka i nie zrezygnuję z przywileju, bo pracodawca by tak wolał. Każdy pracodawca wolałby żebyśmy wróciły po roku. Tylko ja mam ten komfort, że wiem na 100%, że mnie nie zwolnią jak wrócę po roku. Nie wiem jak tam u Ciebie. |
||
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Pospaceruje i mu przejdzie
|
|
|
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój też zawsze wychodzi czym mnie doprowadza do furii ![]() Ale co tam! Ważne, że maluszek śliczny
|
||
|
|
|
#1384 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Ja miałam tydzień temu (29t4d bodajże) prawie identyczną wagę i mój gin powiedział, że jest to bardzo dobra waga na ten tydzień, choć tu dzieci bywają większe. Ale jakoś się specjalnie nie przejmuję, teraz może znowu przybrać więcej. Ale Twoja ginka ma rację, przez nadciśnienie dziecko może być mniejsze. A tak w ogóle to gratuluję wizyty ![]() A o co się tak pokłóciliście? Przejdzie mu na pewno... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Mały od paru dni bardzo boleśnie mnie kopie. Mam wrażenie, że ma tam bardzo mało miejsca
![]() A dodatkowo, jak ma czkawkę, to czuję główkę po prawej, a nie na dole jak wcześniej. Czyli leży w poprzek??? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-14 o 18:04 |
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40810847]W którym jesteś dokładnie tygodniu? Ja miałam tydzień temu (29t4d bodajże) prawie identyczną wagę i mój gin powiedział, że jest to bardzo dobra waga na ten tydzień, choć tu dzieci bywają większe. Ale jakoś się specjalnie nie przejmuję, teraz może znowu przybrać więcej. Ale Twoja ginka ma rację, przez nadciśnienie dziecko może być mniejsze. A tak w ogóle to gratuluję wizyty ![]() A o co się tak pokłóciliście? Przejdzie mu na pewno... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] jestem teraz w 29 t 1 dzień, więc prawie tak samo jak Ty byłaś, w sumie termin przesunął mi się tylko o 1 dzień ale ginak mówiła, ze będzie z tych mniejszych. Pokłociliśmy się o pierdołę na prawdę ale mi się przykro zrobiło, a zamiast ja się gniewać to on się uniósł i zdenerwował. Znając mojego męża to będą długo ciche dni, chociaż uważam, ze to on zawinił
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wesela:
mialam z Marysia w ciazy taki dylemat. TP na 17 sierpnia, wesele przyjaciolki ze szkolnej lawki w podstawowce 6 sierpnia. Powiedzialam, ze przyjde jesli nie urodze, chociaz posiedziec i popatrzec na innych. No i 6 sierpnia z waga prawie 100 kg poszlam na wesele. Ile ja sie wytancowalam, ile ja sie najadlam i ubawilam ze znajomymi to moje. Fakt w niedziele sie zle czulam, a w pon pojechalam na IP i zaczela mi sie akcja porodowa, ktora po wejsciu na porodowke i uslyszeniu krzykow innych kobiet zaraz sie cofnela. Urodzilam 11 sierpnia. to tak w skrocie. A ogolem kolezanka do konca nie wiedziala czy bede.kallisto jakie dobre wiesci - super. No i gratki za zakupy - tez uwazam ze nasze hurtownie mega drogie
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tż, ochłonie i wszystko będzie dobrze |
||
|
|
|
#1390 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także uważam że bez sensu żebyś szła i się męczyła. A co do drugiego, to ja mam zamiar siedzieć rok a potem będę szukała pracy bo umowa mi się kończy z końcem roku a raczej nie ma szans na przedłużenie. Cytat:
![]() Cytat:
No i mam nadzieje, że pogodzicie się szybko z Tż Neni nie wiem...może i się przekręcił. moje dziecko to mam wrażenie że co drugi dzień to inna pozycję ma
|
|||
|
|
|
#1391 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40810512]Sammi my mamy wesele 08.06 i chyba nie pójdziemy, tylko do kościoła.
Ja tak samo jak Ty, nie wysiedzę tak długo, też mi muzyka przeszkadza (ostatnio w pubie 2 h myślałam, że oszaleję), a jak byśmy szli na wesele, nawet na te 2-3 h, to wiadomo, że i prezent trzeba większy kupić.. A teraz każdy grosz się liczy Po drugie na wesele musiałabym się ubrać, do kościoła ubiorę jeszcze coś, co ponoszę, a na wesele to wiadomo, że raczej sukienka jakaś elegantsza.Szczerze przyznam, że żałuję, bo bardzo bardzo lubię tych znajomych, ale takie wyjście będzie chyba najlepsze. Co do pracy, ja chcę zostać z Małym minimum rok. Zresztą potem i tak nie mam gdzie wracać, czeka mnie szukanie pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No fakt, prezent też trzeba dać, w naszym przypadku to byłoby minimum 400 zł, żeby młodym się za miejsca zwróciło chociaż. Sukienkę akurat mam ale tak czy siak to nieważne, bo też nie dam rady raczej wysiedzieć... zadzwonię dzisiaj do tej koleżanki i z nią pogadam ![]() Dziękuję Wam za podpowiedzi. Ja chyba wewnętrznie tez byłam na nie, tylko potrzebowałam wsparcia i bodźców, że to słuszna decyzja ![]() Cytat:
za tygodnie, 8 mc i zakupy (zaintrygowały mnie te tuniki po 15 zeta - gdzie kupowałaś?)Cytat:
Cytat:
za wizytę Jeśli tż wyszedł to faktycznie chyba na noże poszło...ale skoro wyszedł to musiałaś mieć twarde argumenty trzymam kciuki żebyście szybko się dogadali |
|||
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Wy o frytkach a ja miałam pizzę. Mężowi się zachciało to zrobiliśmy
O mały włos z blachą do sąsiadów byśmy lecieli bo piekarnik nam się nagrzewał i nagle się wyłączył. Jest elektryczny i tv działał, czajnik działał, a piekarnik nie. No ładnie. Na szczęście okazało się, że przedłużacz do którego był podłączony się zepsuł, a nie sam piekarnik! Co do wesel, to my w męża rodzinie mamy dwa w tym roku, z czego jedno na 100% 22 czerwca i już mówiliśmy, że nie idziemy. Od początku jak rozmawialiśmy to była decyzja na nie ze względu na ciążę, a miesiąc temu teściu zmarł więc podwójny powód, żeby nie iść.
|
#1394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ad2. ja mam plan max pół roku siedzieć w domu i później wracam,ale nie na cały etat.poza tym będę się z Tż-tem dzielić obowiązkami,On bierze moją część macierzyńskiego(tutaj to się nazywa paternity dla Taty)po tych 6 miesiącach. Poza tym jak wrócimy już oboje do pracy,to będziemy się wymieniać,ja chcę pracować wieczorami,a Tż ma pracę rano.Rodziny tutaj nie mam,więc nikt nam nie pomoże w tej sprawie. za tydzeń i miesiąc![]()
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
ale smieszny Cytat:
i jest przeszczesliwy![]() Kupilam witaminy bo mi sie skonczyly i akurat jest w ziko na promocji Bepanthen ( mowilyscie ze dobry nie?? :P ) 100 ml plus 20ml chyba badz 30ml za 26 zł i kupilam bo normalnie jest drozszy he Pani w aptece strasznie zachwalala i mowila ze na brodawki tez jest super przy czym trzeba splukiwac ale to nic ( trzeba czy nie trzeba musze poczytac w necie) .. i chyba 4 saszetki tantum verde bo nie wiem ile kupic a wcale nie sa tanie![]() zjadlam obiadek zupke jarzynową i zrobilam sobie kotlecika z mlodymi ziemniaczkami i mizeria (ostatnio mizerie moge palaszowac codziennie :P) mmmmm .. jutro rano mam isc na badania tak mi sie nie chce eh w piatek do endo muszę iść Alez mi mala wlozyla nogi pod zebra nie moge sie ruszyc auć.. i ostatnio jak siedze to zauwazylam ze muszę wolno wstawac bo brzuchol ciezki hahahah )Co do pracy to ja bede chciala z dzieckiem rok siedziec wiadomo,i bede musiala sie zastanowic czy chce napewno wrocic do pracy do centrum handlowego eh... ( czy mozna sobie wybrac odnosnie tego ze rok 80% pensji czy nie?) gratuluje wizyt i tyg i wozków
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
sammi ja będę 9 miesięcy na macierzyńskim.
|
|
|
|
#1397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Hm. Moj pracodowca tez chciał wiedzieć mniej wiecej kiedy planuje wrocic.. ale nie naciskal, zeby jak najszybciej. Musisz to indywidualnie przemyslec, sytuacja kazdejz nas jest inna. Cytat:
Cytat:
i mieścił sie w średniej.. teraz lekko mu sie chce przeskoczyć wyżej ale to lekkoa męzowi spacer dobrze zrobi, mojemu tez zdarza sie wychodzić.
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja bym odmówiła szybciutko. Wolałabym nie ryzykować skurczami czy coś. 2. Ja nie wiem ile bede z dzieckiem. Im blizej porodu tym bardziej mysle, że rok jednak.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-14 o 18:32 |
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. na macierzyńskim chcę być rok Niedawno wróciłam do domu, poszłam z mamą połazić po sklepach...wróciłam już autobusem, bo kondycha nie ta, ale na razie bez skurczów A teraz taaak mi się chce spać
|
||
|
|
|
#1400 | ||
|
Zadomowienie
|
Rozdarcie wewnętrzne + 100%, jak nie wybiorę będzie średnio. Chociaż czuję, że rok z dzieckiem wszystko by mi wynagrodził, sama nie wiem.
Nie truję już Wam Bardzo dziękuję za wyrażenie Waszego zdania Cytat:
Swoją drogą sporo wesel mamy w tym roku wszystkie ![]() Cytat:
ale ona kończy studia w tym roku i podejrzewam, że ma inne ambicje niż niańczenie siostrzeńca a my z TŻ nie damy rady wymieniać się opieką w ciągu dnia. Fajnie, że macie taką opcję, pewnie to też będzie wymagało od Was dobrej organizacji, ale to wszystko do zrobienia
|
||
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatki powsadzałam w doniczki, truskawki i poziomki w ogródku i jest gites. Teraz mnie plecy bolą za karę! I jak co roku stwierdzam, że mam za mało kwiatów!
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Hej popoludniowo
Stokrocia, fajnego masz drobinka, ja zazdroszcze, mam nadzieje, ze Lilo jednak na nastepnej wizycie przystopuje z rozmiarem ...Uff, porobilam zdjecia do aukcji i galerie i zaraz bede wystawiac, m.in. jeden z tych moich kocykow Baby Dior, taki szary blekit dla chlopczyka lekko azurowy, wyglada na surowa bawelne, na lato rewela tak ze Wam zarzuce linkiem jakby co... a zreszta link mam w podpisie caly czas ![]() Jednak nie zdazymy dzis po wozek, meza nawet w domu jeszcze nie ma Nadrobilam Klubik i macie fajowskie brzuszki spoko, jutro trzasne moj, mi sie zdaje ze ja mam z Was wszystkich najbardziej do przodu balonik, normalnie jestem bardziej do przodu niz w gore wzrostem a dziwne, bo jeszcze do setki nie dobilam obwodem moze mam jakies lewe lustra w domu
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
A poza tym licytuję jedną z aukcji, którą podała Oliath i za godz koniec. Ciekawe czy mi się uda. Trzymajcie kciuki, to wtedy już nic nie musiałabym dla małej kupować.
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak robicie farsz ze szpinakiem do naleśników?
|
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam magnuma czarnego-tylka tak jak ten rozowy nie urwał,wedlug mnie ... szkoda kasy
hahhahah tez trzymam kciuki za aukcje. |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
pół paczki mrożonego szpinaku na patelnie, aż się rozmrozi i woda odparuje.
do tego dodaję kostkę sera feta, rozgniatam to wszystko razem aż wyjdzie taka "maź" dokładam DUŻO czosnku, sól i pieprz i gotowe |
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
jakie kremy z filtrami/filtry dla dzieciaczka kupujecie???
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarnakejt
Jaki macie pomysł na oświetlenie w łazience, szukam inspiracji ![]() Szpinak na patelnię do tego feta, czosnek, pieprz i gotowe ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Ja się zastanawiam nad Linomagiem z filtrem 30. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

no i nie przewidzę, czy akurat będę miała lepszy czy gorszy dzień z brzuszkiem, bo jak mam gorszy to leżę całkiem plackiem...nienawidzę być taka niezdecydowana
poradźcie co byście zrobiły na moim miejscu?

za pozostale skonczone tc!
Czyli oprocz paru drobiazgow mamy (jak przyjda zamowione rzeczy
) prawie cala wyprawke!
Mój też zawsze wychodzi czym mnie doprowadza do furii 

poszlam na wesele. Ile ja sie wytancowalam, ile ja sie najadlam i ubawilam ze znajomymi to moje. Fakt w niedziele sie zle czulam, a w pon pojechalam na IP i zaczela mi sie akcja porodowa, ktora po wejsciu na porodowke i uslyszeniu krzykow innych kobiet zaraz sie cofnela. Urodzilam 11 sierpnia.
12.06.2010