W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 20:43   #1531
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Naprawdę pomocna będzie jak zasponsoruje Żartuję oczywiście!

Zmykam na dwór bo Małgosia mnie ciągnie na spacerek przed spaniem.
Ty babo wredna, duzo sie nie pomylilas, bo strzelalam zdeka wiecej niz chcialas z takim zamyslem, ze jakby co to Ci ta roznice w cenie zasponsoruje w ramach gestu przyjazni, zebys miala takie sliczne ciuszynki dla krolewny za tyle, co chcialas . A tak serio, to jestem taki hazard, ze nie ma bata, MUSIALAM to wygrac... ot tak, dla sportu
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ha ha ha teraz mowisz?? a tak serio, nie mialam co z Mery zrobic, jakby Mery nie bylo, to pewno ze bym sie przejechala A byli tez we Wrocławiu wiec i o Oliath moglam zahaczyc
A widzisz, bylo z Mery zawijac do nas, Lala tez w domu chorutka, kontuzja na placu zabaw
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-14 o 20:46
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:45   #1532
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
i przedstawiam Wam mojego przystojniaka
ja mam ciążowy mózg i nic nie widzę.
co dokładnie jest na fotce??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:46   #1533
sarna405
Zadomowienie

cholerna zgaga chyba wody gazowanej nie mogę pić
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:47   #1534
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Domka...no twarz i usta otwarte

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:48   #1535
iwona335
Zakorzenienie

dziękuje wszystkim za udzielenie odpowiedzi dot. prania ubranek
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:52   #1536
enlevee
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Envl: wiem! Hahaaa!! Uroki pisania z telefonu..juz poprawiłam bo mnie sama raziło..
Gratki jeszcze raz za prawko,teraz juz oficjalnie możesz śmigać..
A dziękuję już oficjalnie haha z jazd już nie tak prosto, wsZyscy mi mówią żeby od razu zacząć jeździć żeby nie zapomnieć a Tz ani mama dzisiaj jakoś nie byli chętni mi dac auta. Nasze jest dla mnie więc nie ma mowy żebym nie jeździła, ale wszyscy cwani jak już mam w ręce haha.
Od dzisiaj surka elaine Cię przechrzcila sutkiem hhahha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
normalnie ładnie się powsinożyłaś tyle godzin...

Od kiedy zaczynasz śmigać po Kraku?
No jak mnie wywialo to raz, zaraz jak dotre do domu to pewnie tz zmęczonym głosem zapyta gdzie się znowu szlajalam haha a jeździć planuje zacząć jak najszybciej, żeby nie zapomnieć i żeby nie być przerażona jak już maleńkiego będę wozila

Booooooze czemu ludzie się nie myja i tak cuchna takim to zakaz wstępu do tramwaju dożywotni !!!

12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:53   #1537
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A dziękuję już oficjalnie haha z jazd już nie tak prosto, wsZyscy mi mówią żeby od razu zacząć jeździć żeby nie zapomnieć a Tz ani mama dzisiaj jakoś nie byli chętni mi dac auta. Nasze jest dla mnie więc nie ma mowy żebym nie jeździła, ale wszyscy cwani jak już mam w ręce haha.
Od dzisiaj surka elaine Cię przechrzcila sutkiem hhahha

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

No jak mnie wywialo to raz, zaraz jak dotre do domu to pewnie tz zmęczonym głosem zapyta gdzie się znowu szlajalam haha a jeździć planuje zacząć jak najszybciej, żeby nie zapomnieć i żeby nie być przerażona jak już maleńkiego będę wozila

Booooooze czemu ludzie się nie myja i tak cuchna takim to zakaz wstępu do tramwaju dożywotni !!!

gratuluje Prawka!!!! czujesz ta dume?? ja myślałam, że zaczne chodzić i świecić że taka wspaniała jestem jak zdałam

a w pierwszą podróż wybrałam sie sama, po okolicznych wioskach, gdzie jest spokojnie na drodze i pamietam jak dziś nie umiałam wrzuć dwójki, było to cinqueconto, i ze ssaniem ręcznym ojj co ja z tym autem przeszłam
życze samych pozytywnych doswiadczeń za kierownicą
Stary 2013-05-14, 20:55   #1538
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Envl: hyyhy no tak to czasami jest..mi tata dość długo auta nie chciał dawać jak prawko zrobiłam co było jakieś 4 lata temu..dopiero. W końcu zaczną,nie maja wyjścia

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 20:57   #1539
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Oliath kochana to jak będziesz miała chwilkę to napisz mago co i jak z tym snajperem
No to tak:

Tu sobie wchodzisz: https://www.aukcjoner.pl/ i zakladasz konto, ktore bedzie zlinkowane z Twoim kontem w Allegro.
Po lewej pierwsza zakladka na gorze - Snajper Aukcyjny.
Musisz sobie doladowac konto na Snajperze, strzal chyba kosztuje ok. zlotoweczki (SMS za 7,38 = 8 strzalow).
Kiedy znajdziesz oferte, kopiujesz jej numer do snajpera i ustawiasz tam sobie swoj strzal, czyli max ile chcesz/ mozesz zaplacic za przedmiot. Mozesz to sobie w kazdej chwili edytowac i zmieniac.
Na 5 sekund przed koncem aukcji Snajper strzeli w Twoim imieniu - nie musisz nawet kompa miec wlaczonego
Strzela bezawaryjnie nawet jesli Allegro ma akurat na przyklad problemy z zalogowaniem uzytkownikow - jak przedwczoraj sytuacja z moim rolls-royce'm.
Nawet nie musisz miec aukcji w "obserwowanych " ani nic, no walisz piorunem znikad i wygrywasz bez zbednego podbijania ceny.
Jakby co, pytaj o dalsze szczegoly
Kubulek
Stary 2013-05-14, 20:58   #1540
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

wiecie co sobie tera zpomyslałam i jaka myśl mnie naszłą.

że my teraz dbamy o to, aby jeść zdrowo, dbać o zdrowie, jak dziecko się urodzi to używać tylko najdelikatniejszych kosmetyków, mało chemii, karmić zdrowo.
że skupiamy sie na pielęgnacji, aby nie narażać na wysypki, uczulenia itp...

a pewnie jak dziecko nam urośnie, i tak zacznie jeść mc donalda i colę , później zacznie pić , palić, kilkoro pewnie spróbuje czegoś mocniejszego.

i to całe nasze dbanie, to co? zmarnuje sie co nie?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:00   #1541
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak Madi napisała, oczko, nosek i buźka, zdjęcie mało widoczne wiec pewnie dlatego nie widzisz, ale na ekranie tak słodko wyglądał
Cytat:
stoKrotka: oby się szybko przestał fochowac!

Cytat:
J

Ja strzeliłam focha na mojego. Fakt, napracował się dzisiaj jak diabli i pewnie jest zmęczony ale chciałam mu pokazać wózek jak bedę licytowac, żeby go obadał i żebyśmy ustalili cenę max to stwierdzil, że nie teraz bo nie ma czasu a siedział i nic nie robił przykro mi się zrobiło bo on się nic a nic nie interesuje rzeczami dla Adasia
jest to przykre jak się facet nie interesuje (mój też niestety nie pała zainteresowaniem) ale faktycznie może chciał po prostu odpocząć, nie gniewaj się na niego

a miałam wam pisać, ze bitwa o kocyki na razie 6:0 dla mnie przegrana, już sześć razy byłam w biedrze, dwa razy u mnie na osiedlu, 4 razy w innych i dalej nie mam kocyka w jednej są, ale dalej mają coś nie teges z cenami i nie sprzedają, jakieś sieroty tam pracuję

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:01   #1542
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

że my teraz dbamy o to, aby jeść zdrowo, dbać o zdrowie, jak dziecko się urodzi to używać tylko najdelikatniejszych kosmetyków, mało chemii, karmić zdrowo.

a pewnie jak dziecko nam urośnie, i tak zacznie jeść mc donalda i colę , później zacznie pić , palić, kilkoro pewnie spróbuje czegoś mocniejszego.

nie zmarnuje
zapewniamy dzieciakom dobry start na tyle na ile mozemy, a później dziecko wyfruwa powoli z gniazda, szuka swojego miejsca i sam musi dokonywac wyborów, co wybierze tego nikt nie wie,
Stary 2013-05-14, 21:02   #1543
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

nie zmarnuje się, podstawy będzie dziecko miało solidne a to dużo znaczy

Łukaszek
Stary 2013-05-14, 21:03   #1544
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Domciatko: życie!

Olath: pamiętaj pls o mnie z tym kocykiem

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:05   #1545
zielinska1706
BAN stały

cześć dziewczyny, mogłabym się do was dołączyć?
zielinska1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:13   #1546
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Olath: pamiętaj pls o mnie z tym kocykiem
Elaine, przez te pierunskie spamerki nie wiem, o co chodzi, dawaj jeszcze raz, bo cos mnie ominelo widze
Kubulek
Stary 2013-05-14, 21:13   #1547
Charlize89
Rozeznanie

Witam. Ciężki dzień dzisiaj. Zajęta byłam od rana, a po południu byłam z TŻ na zakupach. Udało się trochę tego zgromadzić.

Nie licząc ubranek, obecnie posiadam:

Do spania:
Łóżeczko z materacem
Prześcieradło 1szt
Kołdra, poduszka
Poszewka na kołdrę 1szt.
Kocyk cienki 1 szt.
Rożek
Wózek (właśnie zamówiłam)

Do kąpieli i pielęgnacji:
Wanienka
Płatki do przemywania buzi
Ręczniki (mogą, ale nie muszą być z kapturkiem) 1 szt
Miękka szczotka do włosów
Nożyczki lub obcinak do paznokci
Gruszka do noska
Proszek do prania dla niemowląt (Biały jeleń)
Delikatny płyn do płukania ubranek (Dzidziuś)

Do przewijania
Przewijak
Pieluszki jednorazowe 1 op. Dada
Pieluszki tetrowe 10 szt
Pieluszki flanelowe 5 szt

Do karmienia butelką:
Butelki najlepiej antykolkowe obecnie jedną sztuke butelki BabyOno 0M+ i smoczek antykolkowy 3M+

Rzeczy pomocne:
Smoczki uspakajające

Na czas porodu:
koszula nocna 1 szt.
pomadka ochronna do ust

Na okres poporodowy:
majtki jednorazowe lub siateczkowe 1 op
biustonosz do karmienia 1szt

Uff....jeszcze wiele brakuję, ale źle nie jest. Idę się zrelaksować pod prysznicem i do wyrka. Postaram się jutro was nadrobić.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:15   #1548
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
To proponuje listwe oswietleniowa, żebyście mogli sobie ustawić światełka

I tak chyba zrobię

A teraz uciekam na położe i do wyrka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:15   #1549
Marionette18
Raczkowanie

Kochane, dziekuje Wam za zyczenia! Oby sie spelnily Neni to juz 26 wiosenek

Ja jakos dzisiaj nie mialam czasu zajrzec, a tu tyle stron do nadrobienia
Franek smiga mi caly dzien po brzuchu, chyba ma juz mniej miejsca bo czuje wszystko super dokladnie, a czasem jak mi zasunie kopa pod zebro to az jekne...
Cos mi sie po poludniu brzuch strasznie napinal, czasem bolal, ale polezalam troche z Tz, ten wyglaskal malego, a po jakims czasie przeszlo. Martwic sie? Nie martwic? To jest to stawianie, o ktorym pisalyscie

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:18   #1550
krysiaa2608
Raczkowanie

Powiem Wam, że na niektórych ludzi to słów brak... Pisałam Wam kilka razy, że kumpel TZ zaproponował nam ubranka po córci, no i już kilka razy byliśmy wstępnie umówieni, a kończyło się tym, że koleś nie odbierał telefonów itp... Przed weekendem dzwonił i umówiliśmy się w poniedziałek na 18 (wczoraj), tylko miał nam później napisać w esce dokładny adres - wczoraj koło południa napisał, że jednak nie możemy się spotkać bo nie wzięli od rodziców z domu ubranek i umówmy się na środę, czwartek lub piątek... TZ mu napisał, że w takim razie spotkajmy się w środę o 18 i żeby napisał mu dokładny adres; jutro jest środa, smsa z adresem jak nie było tak nie ma... Mogę się założyć, ze jutro kolega nie będzie odbierał telefonu...

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:19   #1551
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Kochane, dziekuje Wam za zyczenia! Oby sie spelnily Neni to juz 26 wiosenek

Ja jakos dzisiaj nie mialam czasu zajrzec, a tu tyle stron do nadrobienia
Franek smiga mi caly dzien po brzuchu, chyba ma juz mniej miejsca bo czuje wszystko super dokladnie, a czasem jak mi zasunie kopa pod zebro to az jekne...
Cos mi sie po poludniu brzuch strasznie napinal, czasem bolal, ale polezalam troche z Tz, ten wyglaskal malego, a po jakims czasie przeszlo. Martwic sie? Nie martwic? To jest to stawianie, o ktorym pisalyscie
to i ja przyłączam sie do życzeń, wszystkiego najlepszego:r oza:

pytałam dzisiaj ginki o twardnienie brzucha to zaleciła mi duphaston wziąć jak będzie skurcz, co o tym sadzicie? ona trochę w ten duphaston jak w obraz wierzy

Łukaszek
Stary 2013-05-14, 21:21   #1552
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:

pytałam dzisiaj ginki o twardnienie brzucha to zaleciła mi duphaston wziąć jak będzie skurcz, co o tym sadzicie? ona trochę w ten duphaston jak w obraz wierzy
Moja na to zalecała magnez z wit b6 3 razy dziennie, o niczym innym nie wspominała

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:23   #1553
mela1234
Zakorzenienie

Dobrej nocy

Dziękuję Oliath
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:23   #1554
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No to tak:

Tu sobie wchodzisz: https://www.aukcjoner.pl/ i zakladasz konto, ktore bedzie zlinkowane z Twoim kontem w Allegro.
Po lewej pierwsza zakladka na gorze - Snajper Aukcyjny.
Musisz sobie doladowac konto na Snajperze, strzal chyba kosztuje ok. zlotoweczki (SMS za 7,38 = 8 strzalow).
Kiedy znajdziesz oferte, kopiujesz jej numer do snajpera i ustawiasz tam sobie swoj strzal, czyli max ile chcesz/ mozesz zaplacic za przedmiot. Mozesz to sobie w kazdej chwili edytowac i zmieniac.
Na 5 sekund przed koncem aukcji Snajper strzeli w Twoim imieniu - nie musisz nawet kompa miec wlaczonego
Strzela bezawaryjnie nawet jesli Allegro ma akurat na przyklad problemy z zalogowaniem uzytkownikow - jak przedwczoraj sytuacja z moim rolls-royce'm.
Nawet nie musisz miec aukcji w "obserwowanych " ani nic, no walisz piorunem znikad i wygrywasz bez zbednego podbijania ceny.
Jakby co, pytaj o dalsze szczegoly
Dziękuje Ci dobra kobieto
Jutro będę obczajać dokładnie i jak będę miała jakieś pytanka to poproszę o dalsze wskazówki

Cytat:

Niestety nie na wszystko mamy wpływ. Ale póki to od nas zależna jest ta mała istotka to będziemy chciały dla niej jak najlepiej

Cytat:

1. jest to przykre jak się facet nie interesuje (mój też niestety nie pała zainteresowaniem) ale faktycznie może chciał po prostu odpocząć, nie gniewaj się na niego

2. a miałam wam pisać, ze bitwa o kocyki na razie 6:0 dla mnie przegrana, już sześć razy byłam w biedrze, dwa razy u mnie na osiedlu, 4 razy w innych i dalej nie mam kocyka w jednej są, ale dalej mają coś nie teges z cenami i nie sprzedają, jakieś sieroty tam pracuję
1. No tak tylko że to już nie pierwszy raz...
Ale już mi przeszło. Jak się sam zapyta to mu powiem, jak nie to nie

2. To już można nazwać pechem....
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:24   #1555
fiazo
Zakorzenienie

ja to się zmywam, jakaś niewyspana dziś chodzę, zaraz tż wraca z melanżu to razem się położymy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:26   #1556
Marionette18
Raczkowanie

Ktoras z Was pisala (przepraszam, ale juz nie pamietam kto), ze denerwuja ja ''dobre rady'' odnosnie ciazy. Mam to samo. Dzisiaj rozmawialam z przyszla bratowa i przy okazji zdazyla mnie wkurzyc. Jak jej powiedzialam, ze juz nie moge doczekac sie lipca i tego gdy przytule Frania, odpowiedziala, ze jeszcze bede marzyla zeby czas sie cofnal i zeby siedzial w brzuchu. Ona czesto mnie wkurza takim gadaniem, ktore wedlug mnie sugeruje, ze nie wiedzialam co robie decydujac sie na dziecko i ze bede jeszcze wspominala stare, dobre czasy, w ktorych nie mielismy dziecka... Dzisiaj juz nie wytrzymalam i powiedzialam jej, ze moze nie mam doswiadczenia jako matka, ale zdaje sobie sprawe, ze wychowanie dziecka to ciezka praca, ale i duzo radosci. Odpowiedziala, zebym zle jej nie odbierala... uhhhh Dodam, ze ona zaliczyla wpadke 3 lata temu, a teraz mnie wielce uswiadamia...
wrrrrrr!

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-05-14, 21:31   #1557
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Witam. Ciężki dzień dzisiaj. Zajęta byłam od rana, a po południu byłam z TŻ na zakupach. Udało się trochę tego zgromadzić.

Nie licząc ubranek, obecnie posiadam:

Do spania:
Łóżeczko z materacem
Prześcieradło 1szt
Kołdra, poduszka
Poszewka na kołdrę 1szt.
Kocyk cienki 1 szt.
Rożek
Wózek (właśnie zamówiłam)

Do kąpieli i pielęgnacji:
Wanienka
Płatki do przemywania buzi
Ręczniki (mogą, ale nie muszą być z kapturkiem) 1 szt
Miękka szczotka do włosów
Nożyczki lub obcinak do paznokci
Gruszka do noska
Proszek do prania dla niemowląt (Biały jeleń)
Delikatny płyn do płukania ubranek (Dzidziuś)

Do przewijania
Przewijak
Pieluszki jednorazowe 1 op. Dada
Pieluszki tetrowe 10 szt
Pieluszki flanelowe 5 szt

Do karmienia butelką:
Butelki najlepiej antykolkowe obecnie jedną sztuke butelki BabyOno 0M+ i smoczek antykolkowy 3M+

Rzeczy pomocne:
Smoczki uspakajające

Na czas porodu:
koszula nocna 1 szt.
pomadka ochronna do ust

Na okres poporodowy:
majtki jednorazowe lub siateczkowe 1 op
biustonosz do karmienia 1szt

Uff....jeszcze wiele brakuję, ale źle nie jest. Idę się zrelaksować pod prysznicem i do wyrka. Postaram się jutro was nadrobić.

Nooo już zacne zakupy poczyniłaś super

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Jak po odpoczynku przestaje to nic złego nie powinno się dziać aczkolwiek zwracaj na to uwagę. No i jednak nie powinno się głaskać/smyrać/masowac brzucha bo może się zacząć macica spinac. Przynajmniej tak mi i ginka i położne w szpitalu mówiły.

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że na niektórych ludzi to słów brak... Pisałam Wam kilka razy, że kumpel TZ zaproponował nam ubranka po córci, no i już kilka razy byliśmy wstępnie umówieni, a kończyło się tym, że koleś nie odbierał telefonów itp... Przed weekendem dzwonił i umówiliśmy się w poniedziałek na 18 (wczoraj), tylko miał nam później napisać w esce dokładny adres - wczoraj koło południa napisał, że jednak nie możemy się spotkać bo nie wzięli od rodziców z domu ubranek i umówmy się na środę, czwartek lub piątek... TZ mu napisał, że w takim razie spotkajmy się w środę o 18 i żeby napisał mu dokładny adres; jutro jest środa, smsa z adresem jak nie było tak nie ma... Mogę się założyć, ze jutro kolega nie będzie odbierał telefonu...
Znając mnie to bym temu koledze ładnie podziękowała i ciuszków nie wzięła nienawidzę takiego olewczego stosunku, bo to wygląda tak jakby nie chcieli Wam jednak tych ciuszków dać

Spadam się myć i do wyrka
Dobranoc.

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-05-14 o 21:33
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:36   #1558
Marionette18
Raczkowanie

Duphaston na twardnienie? Mi gin przepisal ''w razie wypadku'' Jak bede laciala samolotem i cos sie zacznie dziac niedobrego. Poki co nie bralam i mam nadz., ze nie bede. A w ciazy latam duzo...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:

Jak po odpoczynku przestaje to nic złego nie powinno się dziać aczkolwiek zwracaj na to uwagę. No i jednak nie powinno się głaskać/smyrać/masowac brzucha bo może się zacząć macica spinac. Przynajmniej tak mi i ginka i położne w szpitalu mówiły.

Mnie jakos relaksuje i uspokaja taki glaskanie po brzuchu przez Tz, ale jak zauwaze, ze cos nie tak to zaprzestaniemy tych praktyk

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-05-14, 21:42   #1559
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Jutro będzie dzień lenia i Spa- w końcu jutro wizyta

Cytat:
Ja piorę w 40 bo boję się o kolor i ewentualne skurczenie/zbiegnięcie
Żelazkiem potraktuje na koniec i będzie git
Tez mam taki zamiar
Cytat:
ano ..samo zycie
Cytat:
I tacy łażą po świecie.
Mnie najbardziej wkurzał kolega.Wisiał mi kiedys kase.Miał oddac w czwartek (przykładowo) ,wiedział ze jej na ten dzien bardzo potrzebuje i jkaby zadzwonił ze jej nie ma to ja mogłabym wtedy cos wykombinowac sobie i przeciez bym go nie zabiła,rozne sytuacje w zyciu sie zdarzają...a on nie dawał znaku zycia,nie odbierał tel,potem go wyłączył........
Cytat:
Moja na to zalecała magnez z wit b6 3 razy dziennie, o niczym innym nie wspominała
Stary 2013-05-14, 21:43   #1560
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
progesteron (duphaston, luteina) działa rozluźniająco na mięsień macicy

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości