|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Witam sie w 33 tc
![]() Boze, tyle mam jeszcze do zrobienia, a czas tak pedzi !!!
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
A ja mam schize teraz, bo właśnie byłam w wc i miałam plamke świeżej krwi na papierze chyba niemożliwe żebym wczoraj przy goleniu się tam zaciela i teraz polecialo??Jezuu osiwieje niedługo. .
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Dzień dobry mamusie
![]() Zapowiada się słoneczny dzień. Ja zaraz zmykam do laboratorium dać się pokłóć, później kilka spraw urzędowych, zakupy, odwidzenie mojego chrześniaczka, więc pewnie będę późniejszym popołudniem. Miłego dnia wam życzę kochane. |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Szykujemy się do przedszkola, śniadanie i kawka w toku ![]() Oliath - gratulacje z okazji nowego tygodnia |
|
|
|
#1597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z piesiem wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
to zostało Ci jeszcze tylko 5 tyg miesiąc ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Lol się kokosi..też już nie chce spać.. pewno głodny..co by tu wszamać...hmmm..
![]() aaaa Kallisto śniłaś mi się. Może dlatego, że ostatni wpis wczoraj był skierowany do Ciebie. W moim śnie urodziłaś dzidziola, płci już nie pamiętam..ale był zdrowy i Ty byłaś szczęśliwa ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- świeża krew ciągle dochodzi? a dużo tego? czy jakieś mini plameczki jak z podrażnienia? może popatrz z lusterkiem co tam się dzieje..czy rzeczywiście nie podrażniłaś się przy goleniu.. jakieś popękane wargi |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Streści mi któraś co się dzieje? bo nie nadrobię 1500 postów
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czemu sobie pomyślałam, że mogę być dzisiaj jedną z pierwszych na wątku![]() Witamy się w 27tc
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za ciążowy wiek )) coraz bliżej rozwiązania ))
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Ty już prawie jedną ręką Glutka trzymasz ![]() Pocieszam się tym, że lipiec ponoć ma być mega upalny, a sierpień taki w sam raz super, już wolę mieć małego w najgorsze upały w brzuchu
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
i zycze Wszystkim milego dnia |
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jestem nastawiona psychicznie na listopad ![]() Chyba się muszę przenieść na jakiś późniejszy wątek ))Byliśmy wczoraj na wizycie i gin stwierdziła, że macica super mięciutka i że magnez, który łykam działa idealnie, ale żebym go odstawiła na początku czerwca i pozwoliła się organizmowi przygotować do porodu Problem polega na tym, że nie łykam magnezu, bo jak mi się skończył miesiąc temu to nie po drodze mi było kupić nowy?!Ha ha ha u wszystkich się coś dzieje tylko u nas nic ![]() Tweed jak byłam na Twoim etapie to mi się wydawało, że mogę urodzić w każdej chwili he he he )
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-05-15 o 07:18 |
|
|
|
|
#1606 |
|
Konto usunięte
|
witam sie dziewuszki z rana!!!
gratuluje tygodni!! karola jak krew swieza konsultuj z lekarzem... trzymam kciuki. a od TZ lepiej z daleka po co ryzykowac. ale moment wybral nie ma co... ja dzisiaj mam USG na 17.40 u mojego gina, ide z Ignaskiem milego dnia u nas piekne slonko !!! |
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
My Tobie również
D---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40818132] karola jak krew swieza konsultuj z lekarzem... trzymam kciuki. a od TZ lepiej z daleka po co ryzykowac. ale moment wybral nie ma co... ja dzisiaj mam USG na 17.40 u mojego gina, ide z Ignaskiem milego dnia u nas piekne slonko !!![/QUOTE] W sumie lepiej, że teraz niż jakby Malutka była na świecie ![]() A za usg trzymamy kciuki!
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie czytałaś porody marcówek albo majówek, to wiesz, że dziewczyny często biadoliły, że cisza, że spokój i nie rodzą, a nagle coś się zaczęło dziać Jak glutek będzie już w pełni "zrobiony", to sam zadecyduje o wyjściu ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40818132]witam sie dziewuszki z rana!!! gratuluje tygodni!! karola jak krew swieza konsultuj z lekarzem... trzymam kciuki. a od TZ lepiej z daleka po co ryzykowac. ale moment wybral nie ma co... ja dzisiaj mam USG na 17.40 u mojego gina, ide z Ignaskiem milego dnia u nas piekne slonko !!![/QUOTE] Ja dopiero za parę godzin będę musiałą dodzwonić się do przychodni, bo zapomniałam, na którą mam gina, karteczkę oczywiście też zgubiłam ![]() Słonko rzeczywiście fajne, ale jak tż z rańca otworzył balkon, to się kołdrą po czubek nosa zakryłam
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma tak dobrze
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40818132] ja dzisiaj mam USG na 17.40 u mojego gina, ide z Ignaskiem [/QUOTE] będę trzymać kciuki
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
A na swoje usprawiedliwienie Wam tylko napiszę, ze wchodzę d gabinetu wczoraj a moja Ulubiona Pani Dr mówi "O jakich pokaźnych rozmiarów już brzuszek"
))I tym optymistycznym akcentem zmykam :P Miłego
|
#1611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś takie informacje usłyszałam i mocno chcę w nie wierzyć![]() Cytat:
|
|
#1612 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to cichacz trwa z 10min, i to rowniez ja milcze ![]() A dzisiaj juz lepiej? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I zadnych falstartow, Malinka pierwsza w kolejce )![]() Zareczam Ci, ze nie wolisz niom ale nie masz wyjscia
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
na wstępie bardzo proszę o magiczne kciuki, dużo pozytywnych fluidów - dziś g. 19.00 III USG i ostatnie z planowanych! ![]() (mam nadzieję, że godzin nie pomyliłam )Syna nie widzieliśmy od 6 marca, więc radocha, ale mam stracha czy wszystko gra i jest jak trza ![]() no a tak poza tym to: przeleciałam zaległości wątkowe i napiszę tylko tyle: Sammi - do szpinaku możesz dodać trochę soku z cytryny, doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem, czosnkiem, śmietaną Dotkaaa - ja jestem nastawiona na krem z filtrem Ecocosmetics lub jak zdąże znaleźć inny mineralny i eko. Poza tym tak naprawdę to przecież my wystawiać dzieci nie będziemy na pełne słońce na długie godziny południowe w lipcu (ja lipcowa), mieszkam w lesie choć słońca mam tu też sporo, ale nie takie bystre, żeby i w cieniu opalało No i czy takiemu maluszkowi paprać buźkę po pierwsze zwykłymi kremami z filtrami, czy nawet tymi eko gdzie trzeba nałożyć ciut grubszą warstwę bo filtr mineralny ma mniejszą moc niż ten "chemiczny"?jeszcze czytam, jeszcze ogarniam temat w wolnej chwili. co do siedzenia z dzieckiem w domu: ja jestem sobie szefem i niby to prostsze, bo jednak mogę pracować w domu, dziecko mam na oku, ale... jednak odrywać się często od niej nie mogę, z drugiej strony zawalać terminów też nie mogę jak się zlecenia podejmę, a i ... jak jednak zdecyduję się cała uwagę poświęcić dziecku a nie podrzucać Babciom to mogę stracić to co sobie wypracowałam a dodatkowo miałam plan rozwoju na najbliższy rok... i ta cała sytuacja trochę mnie stresuje, bo kocham swoją pracę, chcę pracować bo lubię i chcę być matką zadowoloną a nie sfrustrowaną bo nie mogę robić tego co lubię.... może strach ma teraz wielkie oczy i wszystko da się pięknie pogodzić? Przecież jest tyle matek, które dają radę Baloniku: bryka super, też mam Fyna ![]() Co powiesz na temat Bielańskiego? Ja niby prawie zdecydowana na Praski, bo opinie krążą, że wszak on starożytny, ale opieka i personel super, no i mój lekarz ma tam "chody" ale słyszałam, że w bielańskim można sobie opłącić jedynkę, i Tż może być cały czas przy mnie.Mela, u mnie też jak się nasadzę kwiatków to czuję niedosyt, a może jeszcze by się przydało w tym roku ograniczam, bo jednak pójść pielić nie pójdę, ogarnę tylko skrzynki parapetowe i jakieś donice (łatwiej się do nich schylić ) a odbije sobie w przyszłym roku ![]() DObra Dziewczynki, lece, bo i z Mamą do lekarza, muszę dokończyć pracę, siebie wykosić i ogarnąć i o 17 wyruszamy na stolicę.... |
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam nie nadrabiac ale jednak to zrobilam
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej!
Karolajn, w naszym wieku są przeważnie osoby, dla których szczepienie na różyczkę było obowiązkowe ok. 12 rż, więc pewnie byłaś szczepiona, nie przejmuj się aż tak! Ale z krwią to lepiej na IP podjechać Mi się dzisiaj śniło krwawienie... :/Gratuluję Dziewczyny nowych tygodni i wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() Ja wstałam, jestem po śniadaniu, niemiec i potem nie wiem co. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40818279]Hej! Karolajn, w naszym wieku są przeważnie osoby, dla których szczepienie na różyczkę było obowiązkowe ok. 12 rż, więc pewnie byłaś szczepiona, nie przejmuj się aż tak! Ale z krwią to lepiej na IP podjechać Mi się dzisiaj śniło krwawienie... :/Gratuluję Dziewczyny nowych tygodni i wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() Ja wstałam, jestem po śniadaniu, niemiec i potem nie wiem co. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A potem to ja bym sobie poszla nad rzeke, posiedziala w cieniu drzew... ach |
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
czarowniczko
zaciśnięte!A jeszcze co do prania ciuszków dziecięcych..no właśnie na metkach jest zazwyczaj 30/40st.C..ale skoro one są bawełniane, a bawełnę można nawet gotować.. to chyba można wyprać spokojnie i w 60? i się więcej powybija przy tym.. |
|
|
|
#1619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja na twoim miejscu mimo wszystko udałabym sie na IP, szkoda się stresowaćCytat:
Cytat:
Ja mam wrażenie, że ciągle czeka mnie pół roku z ciążą![]() Oliath... ja tak tylko napisałam, żeby się pocieszyć... ostatnia iskierka zgasła ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40818279]Hej! Karolajn, w naszym wieku są przeważnie osoby, dla których szczepienie na różyczkę było obowiązkowe ok. 12 rż, więc pewnie byłaś szczepiona, nie przejmuj się aż tak! Ale z krwią to lepiej na IP podjechać Mi się dzisiaj śniło krwawienie... :/[/QUOTE] Ja na 100% miałam szczepienie, a mój organizm nie wykrył przeciwciał przeciwko różyczce i muszę uważać pewnie jedną dawkę miałam, teraz już nie pamiętam![]() Tuninguję się i zbieram do biedronki powoli, bo w mojej lodówce już naprawdę tylko światło zostało. Aaaa, pepsi, która miała być na dzisiaj już jest wypita ![]() znowu robię sobię na nią bana
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

to zostało Ci jeszcze tylko 5 tyg
miesiąc 

Mi się dzisiaj śniło krwawienie... :/

znowu robię sobię na nią bana