|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Ale zadzwoń do gina, może akurat |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wpadłam na chwilke.
Przeczytałam opis motylka Usmialam sie a na koniec poeyczalam ![]() Motylku świetna robota
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
uśmiałam się z męża
i że muszę pójść do drogerii "Ty nigdzie nie idziesz! Ja pójdę!" pytam: dlaczego wyśmiałam go i wycieram się po kąpieli dalej, nagle patrzę na ręczniku glutek i trochę śluzu takiego brudnego wzięłam papier, jeszcze więcej glutka mówię mężowi, że chyba faktycznie będę rodzić
|
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash dzięki za info
Motylku miałaś poród marzenie, obyśmy wszystkie taki miały ![]() Witamy się w zaczętym 40 tc, zostało 7 długich dni do tp, wczoraj tż miał pogadankę z małym by już wychodził, a on kopnął 2 razy i dostał czkawki nie słucha rodziców od samego początku teraz zjadłam 2 ciastka i mały łakomczuch znowu czka ![]() pogoda piękna, tż ma tyle roboty że już na 5 jechał do biura, a ja sie przespałam jeszcze w między czasie, zaraz wstawię pranie, posprzątam i idę po pyszną jagodziankę do piekarni justi mam tak samo jak Ty, opycham się teraz rzeczami których potem jeść nie będe mogła, a to kapusniaczek z młodej kapusty, kalafior, czipsy, pepsi, frytki i dupa rośnie że hej ![]() tak się zastanawiam jak piszecie że Wasze mamy Wam pomogą po porodzie i sobie myślę czy poradzę sobie sama? moja mama raczej mi nie pomoże <bo ona się nie zna na takich małych - a miała 3 swoich > teściowa wymyśliła sobie urlop - na 2 tyg wylatują gdzieś, cały młyn w firmie zostaje na głowie tż który za nic w świecie nie moze wolnego wziąć, przyjedzie w ciągu dnia zrobić mi obiad i posprzatać tj na 2-3 godz a tak będe sama, nie mam siostry ani żadnej kuzynki żeby mogła mi pomóc, jedynie co się jedna ciocia zaoferowala że w razie gdybym miała cesarkę to przyjedzie na chwile w ciągu dnia, za dużo też nie bo daleko mieszka, więc nie wiem mamuśki aż tak źle jest?
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. bo mi jescze czop nie odpadł..
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też zaczęty 40 tydzień, 6 dni do terminu ej ej mnie dupa nie rośnie, przez miesiąc przytyłam 0,5kg ja chcę sobie poradzić sama <z mężem! > wiem, że w razie czego mogę liczyć na mamę ale mam nadzieję, że ogarniemy sytuację ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() no i nie wiem jak u Was z tym zaświadczeniem o becikowe (bo chyba Adunia czy Agnes pisały, że gin zaprosił na kolejną wizytę aby to załatwić ) - u mnie wystarczy, że pójdę z kartą ciąży do rejestracji i otrzymam od ręki Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-05-15 o 09:22 |
|||
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
o chodzi z tą opieką nad żoną? To jest jak zwolnienie lekarskie?? Mąż dostaje na mnie i potem ma pensje 80%? za ten okres?
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anka za 40t
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1152 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę! Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby wszystko szybko i łądnie się rozkręciło!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To tak ja u mnie... Z tym, że u Ciebie wylazły na sam koniec, więc jest szansa, że więcej ich nie będzie. U mnie teoretycznie jeszcze miesiąc więc może być ich więcej... No i nie powiem... Codziennie już się przeglądam w lusterku w drżeniem ręki sprawdzając czy jakieś nowe łajzy nie wylazły! Ash- dzięki za info o karmieniu, przyda się na pewno! Motylek- dzięki za opis porodu... Ekspresowy rzeczywiście... tylko zazdrościć ![]() --- Jestem w szoku. Po wczorajszej całej nieprzespanej nocy, dzisiaj spałam jak dzidziuś 8h bez wstawania do WC. Przebudziłam się co prawda 2 razy, ale tylko sprawdziłam która godzina i dalej wio lulu Idę coś zjeść, bo mnie zasysa od środka...
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 40t, wpychaj się w kolejkę, bo coś dziewczyny się ociągają ![]() 2. no to świetnie, też bym tak chciała ![]() w ogóle na górze pokazała mi się reklama że 19.05 jest światowy dzień pieczenia, i już myślę jakie bym ciasto zjadła
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
ma aż takie straszne opinie?? ja do niego poszłam tylko na pierwsza wizyte potwierdzajaca ciąże (2 listopad tylko on przyjmował)
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
idę zrobić szamański sposób kuzynki na poród : "umyj kabinę od prysznica - ja umyłam i wieczorem na porodówkę jechałam " a wiec idę do sprzątania
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i smacznego śniadanka
|
|
#1157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ja też nie wstaję od jakiegoś czasu no, dziś wstałam bo kot buszował i jak już poszłam ją pogonić to przy okazji siku smacznego Cytat:
nie wiem jak to się stało, ale gin powiedział, że super bo ostatnio miałam 4kg w miesiąc, więc sporo też bym zjadła jakieś dobre ciacho ![]() Cytat:
no i jest mega niedelikatny jeśli chodzi o badania, najlepiej więc trafić w weekend bo wtedy go nie ma Cytat:
|
||||
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilismy nową wycieraczkę bo stara już zniszczona i mówię, żeby zostawił klucze na śmietnik to pójdę wyrzucić. A ten, że mam siedzieć w domu a nie się przemęczać. Jak ja Ci zazdroszczę glutka, u mnie nadal nic
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy wizytujesz? |
|
|
|
|
#1161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
To mówię, że nie, ale ja tak sobie w piżamce do południa chadzam ![]() Wizytuję jutro, zobaczymy czy będzie badać na fotelu. Ostatnio mówiła, że w piątek mam iść na KTG do szpitala gdzie chcę rodzić, bo może zechcą już zatrzymać. Muszę podpytać czy nie mogę w poniedziałek, bo ja nie chcę się nudzić cały weekend sama w szpitalu, wolę w domku posiedzieć.
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Na TVNie będzie Ewa Chodakowska !
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie Ewy Chodakowskiej, to powiedzieli, że będzie w weekendowych wydaniach Dzień Dobry TVN. Ciekawe co to ciekawego będzie.
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie będzie w konflikcie z Pytaniem na Sniadanie?? czy ona już tam nie występuje?
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. Może w jednym w tygodniu a w drugim w weekendy?
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może tvn daje więcej $$$, nie wiem czy w PnS występuje, nie oglądałam daaawno |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z cyckami jest o tyle fajnie, że na plaży są zasłonięte... a brzusio jest odsłonięty i każdy będzie podziwiał moją panterkę na siłownię, fitness, jogging czy rower też już topu nie założę Cytat:
![]() Cytat:
życzę powodzenia w walce.. jak znajziesz jakiś magiczny sposób to się podziel ![]() też mi się wydaje, że po porodzie jak skóra nie będzie taka napięta to będzie to wyglądało jeszcze gorzej ![]() Cytat:
za odejście czopu/czopa (nie wiem jak odmienić ) wbijaj się w kolejkę, może odblokujesz ten zastój.. czas na nowe dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() na razie są w miarę płytkie.. jeśli W. by się pośpieszył i wyskoczył z brzusia to może proces ich postępowania nie zdążyłby postępować.. ![]() wyszły mi przy pępku, w tych miejscach gdzie mały wypycha łokcie, kolanka czy jakieś inne bardzo wystające części ciała.. skóra jest wtedy tak napięta, że i tak dziwne że nie pęknie.. Cytat:
![]() pora kupić nową Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Ale zadzwoń do gina, może akurat 

i że muszę pójść do drogerii "Ty nigdzie nie idziesz! Ja pójdę!" pytam: dlaczego
na ręczniku glutek 

<z mężem!