|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
witam dziewczyny
![]() musze sie przyznac ze grzeszę nosze staniki z fiszbinami i mam ogromne wyrzuty sumienia...ale bez nich bym dolowala sie ze piersi sa MALE. W takich stanikach lubie moje piersi a jak sie sciagam czar pryska w sekunde i nie wiem czy to przez @ czy to przez te staniki czy przez cos innego.. juz oczywiscie sobie wzmowilam ze cos sie dzieje moze implant sie przekreca no nie wiem
|
#6752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Olivko, za dużo czasu minęło od operacji, więc implant sie nie może przekręcać
Piersi mogą boleć od @. A stanik masz dobrze dobrany? Tzn, czy Ci fiszbina nie "piłuje" po implancie?
|
#6753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#6754 |
|
Zadomowienie
|
kachula faje musisz odstawić. Od tego potem moga być rózne stany zapalne itp. Musisz rzucić to świństwo. Pamiętaj, że piersi są dla cierpliwych i zdecydowanych. Więc jeśli chcesz je mieć, to... Masz motywację
|
#6755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kasę wydawana na fajki będę odkładać i na nowe ciuszki przeznaczać
|
|
#6756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#6757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#6758 |
|
Zadomowienie
|
i tak trzymaj
|
#6759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#6760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Olivko ja też psychicznie się przygotowuję do stanika z fiszbiną
|
|
#6761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak u nas jest dobrze z profilaktyką , z dostępnością do specjalistów i wyspecjalizowanych ośrodków Wszystkim ministrom i innym światłym przedstawicielom naszego kraju polecam "Chory na raka w systemie ochrony zdrowia" Ewy Borek. Króciutka publikacja ale warta uwagi. Jeśli chodzi o taką profilaktykę był u nas już kiedyś ten temat. Jedna z szamanek przed operacją dowiedziała się że ma mutację genową i guzek w piersi. Zrobiła badania- guzek nie był niczym groźnym, a usunięcia gruczołu nikt nie zalecił. Guzek Pani dr wycięła podczas operacji a nasza koleżanka musi robić badania piersi co pół roku jako osoba podwyższonego ryzyka, nikt jej piersi nie chciał amputować. Filmu o którym piszesz nie widziałam , mało oglądam telewizję - muszę wiedzieć że coś jest żeby zobaczyć. Ale zachodzę czasem na forum amazonek więc wiem jaką walką jest ta choroba. Nowotwór piersi jest najczęstszym nowotworem wśród kobiet, następny jest nowotwór jelita grubego i płuc. Z tego powodu robienie operacji piersi bez badania USG piersi jest szaleństwem ze strony lekarzy. Poniżej cytat z raportu jaki powstał pod patronatem PTO Mężczyźni najczęściej zapadają na raka płuca, stercza i jelita grubego. Rak jelita grubego zajmuje w badanym okresie drugą lub trzecią pozycję w częstości zachorowań na raka u mężczyzn. Kobiety najczęściej zapadają na raka piersi, raka jelita grubego oraz raka płuca. (...) Przewiduje się, że liczba nowych przypadków raka piersi u kobiet wzrośnie z obecnych ok. 14,5 tys. do ok. 19 tys. w roku 2020, przy czym możliwa rozpiętość szacowanej liczby nowych zachorowań w 2020 wynosi ok. 5,6 tys. przypadków (od 14,8 tys. do 20,4 tys.). (....) Prognozowana liczba nowych zachorowań na raka jelita grubego u kobiet może się mieścić w przedziale 6,8–8,6 tys. przypadków rocznie, przy czym warianty liniowe prognozy wskazują na liczbę w przedziale 8,0–8,2 tys. (...) W Polsce liczba zgonów z powodu raka nieco wzrasta. źródło: Biała Księga Zwalczanie raka jelita grubego i raka piersi w Polsce na tle wybranych krajów europejskich Analiza zasobów systemu opieki onkologicznej i czynników warunkujących sukces. Ośrodek Analiz Uniwersyteckich Sp. z o.o. Warszawa–Kraków marzec, 2011 Raport powstał pod patronatem Polskiego Towarzystwa Onkologicznego Tu w całości :http://www.qaly.pl/biblioteka/onkolo...iega%20PUO.pdf Nie sądzę by ktoś tam zajrzał ale proszę Was badajcie piersi, dbajcie o nie, nie męczcie ich w za małych stanikach i pamiętajcie o błonniku codziennie Ostatnio na jednym ze szkoleń " Powikłania po operacji piersi" Polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej tematem były "Rzadkie nowotwory piersi". Szkoda że żaden z chirurgów nie ma na swojej stronie nic na ten temat Jak znajdę streszczenie to podrzucę. Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-05-15 o 01:06 |
||
|
|
|
#6762 |
|
Przyczajenie
|
Kochane mam do Was pytanko, otóż operację powiększania piersi mam już za 2 tyg i pojawia się pierwszy stresik
![]() Chciałabym wiedzieć czy w piątym dniu po op będę w stanie się sama podnieść z łóżka, przygotować sobie coś do jedzenia ? Mąż ma dwudniową delegację ( niestety nie może jej przełożyć ) i w piątym dniu po op będę zmuszona zostać całkiem sama na dwa dni... jak to u was było ? Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
#6763 | |||
|
Zadomowienie
|
caluje serdecznie wszystkie dziewczynki i te z cudnymi cycorkami i te ktore niebawem beda mialy cudne cycorki i oczywiscie te co dopiero planuja ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2013-05-15 o 15:32 |
|||
|
|
|
#6764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piersi mam blisko siebie a on mostek ma wysoki wiec moze od tego![]() Stanik z fiszbina jest ajny ja je lubie oj lubie piersi pieknie w nim wygladaja a ja psychicznie w takim leiej sie czuje---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
ciezko mi stanik dobrac i chyba mam winowajce bo dzis juz piersi nie bola mnie. W domu nosze sportowca nie mecze ich calymi dniami i w nocy nadal topik ale jak wychodze gdzies to pozwalam sobie zaszalec i chyba @ robi swoje bo teraz piersi mi nabrzmiewaja i sa strasznie bolace przy dotyku wczesniej jak mialam chlopieca klate takiego czegos nie bylo nawet troche nie puchly czy mam sie martwic??---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
ja niby tez wszystko sprawdzam ale jednak chyba robie cos zle skoro mnie piersi bola![]() milo Cie widziec ![]()
|
|
#6765 |
|
BAN stały
|
Właśnie czytałam wczoraj o Angelinie i jestem pod wrażeniem. Jak dla mnie jest bardzo odważna! Mimo ze np. dzisiaj w radio słyszałam, że taka profilaktyka nie likwiduje ryzyka zachorowania...jestem ciekawa o ile zmniejsza.
Zastanawiam się czy taka profilaktyka ucichnie czy jednak stanie się to popularniejsze i częściej stosowane....a przynajmniej nagłaśniane. Balsenko ja tez noszę stanik z fiszbinami ale pilnuje piersi, żeby nie gniotły się albo żeby fiszbiny się nie wbijały. Także robimy podobnie! |
|
|
|
#6766 |
|
Zadomowienie
|
MyaDiva ,Saba08 -dzieki za odpowiedz i za podpowiedz wybiore sie pewnie ponownie na konultacje do M.W i ponownie do J.J moze uda mi sie go namowic na troszke wieksze
![]() jusi-kiedy te twoje obiecane nowe zdjecia jestem bardzo ciekawa jak wygladaja w chwili obecnej Jeśli chodzi o Angelina Jolie podziwwiam ja za odwage ,jej jest znacznie lepiej bo ma wsparcie na pewno znakomitych specjalistów, swoja droga jestem ciekawa jak to jest z opieka i warunkami w pl
żelusie od M.W 27 sierpien 2014 KOREKTA NOSA Edytowane przez madlen666 Czas edycji: 2013-05-15 o 11:26 |
|
|
|
#6767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wg mnie spokojnie dasz radę
|
|
#6768 |
|
Raczkowanie
|
Gosia Nero - w 5 dobie powinnaś sobie już poradzić, ale łatwo nie będzie. Przygotuj się wcześniej tak byś nie musiała podnosić rąk do góry (np niech mąż ściągneie ci słuchawkę od prysznica czy przeniesie potrzebne przedmioty na niższy poziom w kuchni), wychodzenie z domu też lepiej sobie darować, więc zakupy trzeba zrobić wcześniej.
|
|
|
|
#6769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bądź dobrej myśli, zawsze może jakaś przyjaciółka wpaść i pomóc gdyby było ciężko!
|
|
#6770 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Już pisałam na innym wątku ale i tu się pochwalę Otóż moja mama zrobiła wywiad środowiskowy i okazało się że moja kuzynka też ma robione piersi. Robiła po ciąży dwa lata temu u dr MM. Tak się ucieszyłam że od razu zdobyłam numer i już jestem umówiona na oglądanie piersi!!!Nie widziałam jej parę lat i taki numer wycięła ) Może trochę się uspokoję jak z nią porozmawiam. I co najważniejsze zobaczę jaj piersi!!! bardzo się cieszę bo dowiem, się wszystkiego z pierwszej ręki! Wy tu rozmawiacie o rozmiarach a JA JESTEM ZUPEŁNIE ZIELONA!! Pani dr powiedziała mi rok temu że będzie C. I nic więcej. Ale jedna dziewczyna ma teraz FF a nawet G a też miała mieć C-! załamałam się dosłownie bo moja niewiedza może mnie zgubić Ale teraz już się czegoś dowiem!!!! Jeszcze raz dziękuje osobom które przyjęły moje zaproszenia za dostęp do albumów . Jednak na zdjęciach trudno powiedzieć czy piersi są małe, duże czy ogromne. Przepraszam za szczerość ale piersi G lub FF są dla mnie już za duże. I takich na pewno nie chcę. Z kolei za małych też nie chcę. Tego też się boję
|
|
|
|
|
#6771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#6772 |
|
Zadomowienie
|
Co innego rozmiar stanikowy, a co innego wizualny. Stanikowy zależy głównie (już pomijając fason) od obwodu pod biustem, bo np 75C to coś w stylu 70D/70E czy 65 F/G lub też 80B. To w końcu jaka miseczka?
Piszesz, że nie chcesz G, jasne, ale G wizualne są ogromne!!! A wizualne C ma wiekszość kobiet. Więc najlepiej chyba pokazać lekarzowi zdjęcie piersi, jakie Ci odpowiadają
|
#6773 |
|
Rozeznanie
|
po rozmiarze w ogolę chyba nie ma co patrzeć.... najlepiej przymierzyć wkładki u lekarza, zrobić sobie zdjęcie, ja np teraz żałuje ze nie wzięłam 295, moje 325 wydaja mi się za duże, nie o taki efekt chodziło, no chyba ze zrobią mi miłą niespodziankę i jak już sie ułożą będą fajne i sportowe, ale wątpie
|
#6774 |
|
Zadomowienie
|
Korolowa jeszcze masz piersi opuchnięte, więc są większe niż będą docelowo. Opuchlizna utrzymuje się średnio chyba 3-4 tygodnie, do max 6 chyba. Teraz nie ma co ich oceniać! Na pewno się zmniejszą, więc cieszę się, że uważasz, że są za duże, przynajmniej nie będziesz miała niedosytu
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- A poza tym przymierzanie wkładek daje tylko ogólny obraz, niestety.
|
#6775 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Ja już po konsultacji. Z doktorka jestem zadowolona. Bardzo spokojny i konkretny człowiek . Zapytałam się o te torebkę lacznotkankowa czy moja tendencja do wewnętrznych zrostow podwyższa prowdopodobienstwo jej stwardnienia? Nie ma znaczenia. Najpierw dr po pomiarach dobrał mi 270ml a potem dał 310ml alergan. Bardziej podobały mi się te większe i myśle ze przy dobrych wiatrach mogłabym negocjować jeszcze wiecej ale te mi się super podobały. Termin operacji odległy bo listopad ale to dobrze bo mam czas na ostateczna decyzje. Teraz ochlone , przemyśle i podejmę decyzje.
|
#6776 |
|
Zadomowienie
|
Kachula to super, że jesteś zadowolona. A rozwiał Twoje obawy odnośnie samej operacji?
|
#6777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Korolowa popatrz na zdjęcia moich piersi zaraz po operacji, wyglądały jak dwa mega balony. Ale opuchlizna zeszła, wszystko się zagoiło i ułożyło i są takiej wielkości jak miały być Jeszcze będziesz pluć sobie w brodę za te słowa, że żałujesz, że nie wzięłaś mniejszych ![]() Dziewczyny pisały, że piersi jeszcze się powiększą. Ja tego u siebie nie zauważyłam, mimo tego, że biorę tabletki anty, po których naturalny biust rósł mi jak grzyby po deszczu ![]() Za dwa miesiące będziesz zakochana w nowych cycuszkach
|
|
|
|
|
#6778 |
|
Zadomowienie
|
Na tym forum tyle się dowiedziałam ze nic nowego mi nie powiedział . Wytłumaczył wszystko dokładnie , poinformował ze każda operacja niesie za sobą ryzyko ale oczywiście mnie nie musi to spotkać . Zapytałam się o ewentualne postępowanie gdy takie powikłania występują i tak za same ewentualne zabiegi i hospitalizacje potem nic nie płace. Ogólnie super teraz ja muszę poukładać sobie w głowie. Implant wybrany , rodzaj cięcia tez. Dr dał telefon do siebie i w razie pytań kazał dzwonić .
|
#6779 |
|
Rozeznanie
|
Kachuula, 310 wkładki allergan? kurcze mi mój dr powiedział, że pomiędzy rozmiarem 295, a 325 nie ma innych, a tu proszę są 310?
unsafe_girl obym się zakochała
10.05.2013 okrągłe Allergan TRF 325 g / 10,5 x 4,7 cm Edytowane przez korolowa Czas edycji: 2013-05-15 o 21:53 |
|
|
|
#6780 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
Jezeli nastapily zmiany gdyz dawno mnie nie bylo i ktoras z dziewczyn dolaczyla do grona oczekujacych na zabieg prosze o dopisanie sie do listy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() __________________
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

nosze staniki z fiszbinami
juz oczywiscie sobie wzmowilam ze cos sie dzieje
moze implant sie przekreca no nie wiem

A kasę wydawana na fajki będę odkładać i na nowe ciuszki przeznaczać 

Jak znajdę streszczenie to podrzucę.

piersi mam blisko siebie a on mostek ma wysoki wiec moze od tego
Ale teraz już się czegoś dowiem!!!! Jeszcze raz dziękuje osobom które przyjęły moje zaproszenia za dostęp do albumów . Jednak na zdjęciach trudno powiedzieć czy piersi są małe, duże czy ogromne. Przepraszam za szczerość ale piersi G lub FF są dla mnie już za duże. I takich na pewno nie chcę. Z kolei za małych też nie chcę. Tego też się boję