|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
chwalę się ! byłam u księdza iiiii... 24 stycznia 2014 roku o godzi. 17 powiemy sobie z TŻ TAK !
![]() ![]() teraz tylko mnie naszło, ze oczywiście zapomniałam zapytać o pieniądze, ile to wszystko nas wyniesie ale to już trudno
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ja po ślubie będę składać życzenia na dzień matki też teściowej, chociaż jest dzień teściowej Wiadomo, że życzenia które będę składać mojej mamie będa bardziej od serca ale też nie znaczy że będą nieszczere składane teściowej. W końcu urodziła i wychowała mi męża dalszym wychowaniem zajmę się ja
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupiliśmy mi wczoraj rower miejski
Jechałam nim do domu i jestem zachwycona! ![]() Plan jest taki: jeździć co drugi dzień rano przed pracą. Mam taką trasę fajną koło siebie, 7km, spokojnym tempem jakies 30-40 minut ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Jestem BARDZO zadowolona W sierpniu miną 2 lata od kiedy nim jeżdżę. Jest totalnie bezproblemowe, przez ten czas wymienialiśmy tylko części eksploatacyjne. Jest ładne, efektowne, ma fajne osiągi, super się zbiera ![]() Ma bogate wyposażenie, bo to wersja Emotion doposażona w pakiet zimowy (podgrzewane przednie siedzenia, podgrzewane dysze wycieraczek itp.). Silnik benzynowy 1.4 120KM z turbiną, więc zbiera się naprawdę fajnie ![]() Nie wiem, co jeszcze chciałabyś wiedzieć ![]() Aha, z bardziej przyziemnych rzeczy: kolor czarny, koszmarny w utrzymaniu
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-05-15 o 10:56 |
|
|
|
#2224 |
|
Winter is coming
|
Ciekawe tematy poruszacie
Ja nie pracowałam na studiach, ale po studiach od razu poszłam do roboty, mam etat plus pracę dodatkową. W sumie trochę żałuję, że na 4/5 roku nie pracowałam, ale w życiu zawodowym i tak nic by mi to nie dało ;] Moi rodzice zawsze wychodzili z założenia, że się jeszcze w życiu napracuję. Teraz mieszkam z nimi, ale pieniędzy już prawie nie biorę, no może czasami, bo moja matka kocha zakupy ![]() Na wesele będziemy się zrzucać, ja dam ile mogę, budżet mam jakieś 30/35 tys. Pieniądze na ten cel mam już od dawna odłożone, a od lutego jeszcze zaoszczędziłam 3 tys
|
#2225 | |||
|
Blond forever!
|
Justynkie - zazdroszczę wycieczki do Chin
Co prawda nie kręci mnie Azja, ale poznanie takiej obcej kultury to musiało być niezwykłe doświadczenie I gratuluję pracy w zawodzie - mam nadzieję, że mi się też uda ![]() Cytat:
Ale wszystko zależy od rodziców. Jak widać po przykładzie poznanianki to się nie sprawdziło Cytat:
Cytat:
Mnie też to kiedyś dziwiło, a teraz czasami im zazdroszczę, że nie mają takiego d.u.p.o.ścisku jak ja na bycie dorosłą
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pranie, gotowanie, sprzątanie Ale ja to lubię Cytat:
Rano jest słońce i się nagrzewa, ale prawie zawsze jesteśmy wtedy w pracy, więc to nie problem. Natomiast zanim wrócimy z pracy robi się przyjemny chłodek, no rewelacja! Słońce mi rano nie świeci, bo mamy zasłony, więc to nie problem ![]() Z kolei u mamy w domu mój pokój był na zachód i to tragedia, bo przez całe popołudnie musiałam mieć co najmiej 1 (a często wszystkie 3 ) roletę zasłoniętą, bo A) tak świeciło, że nic nie widziałam jak siedziałam na kompie/czytałam książkę/uczyłam się i B) tak się nagrzewało, że hej. Rano wychodząc na uczelnię zasuwałam rolety żeby mi się nie nagrzało zanim wrócę, skutkiem czego czasami miałam ciemno w pokoju cały dzień. |
||
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to tylko słowo uczucia swoją drogą, mogę mówić do niej mamo i tego też oczekuje od tż w stosunku do mojej mamy. Swojej mamie bardzo dużo zawdzięczam, urodziła mnie, wychowała, była na każde zawołanie,przy każdej chorobie, doradzała, jak trzeba było postawiła do pionu i kocham ją nad życie. Jednak nie mogę stwierdzić, że po latach nie powiem, że zawdzięczam teściowej pomoc, dobrą radę, wsparcie opiekę nad dziećmi. Nigdy nie będzie tak ważna jak moja mama ale nie zamierzam jej mówić bezosobowo. Mam nadzieję, że będziemy żyły jak matka z córką a nie synowa z teściową Też bym chciała być w ich domu traktowana jak córka na równi z jej synem a nie jak synowa. Nawet w podziękowaniach dla rodziców mam tekst "Kochani rodzice.. nie martwcie się, że swoje dziecko straciliście, tylko, że kolejnego członka rodziny zyskaliście" i tak się do tego nastawiam Co tżta to i moje
|
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ciężko Was nadrobić, kiedy macie czas tu siedzieć? ![]() moniczka_90 gratuluję! A u mnie dziś 444 DDŚ ![]() Velika, czy mogę na priv z pytaniem z prawa karnego, może cywilnego ?
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2013-05-15 o 11:12 |
|
|
|
#2230 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z tż walczyłam wczoraj o godz. 14:00 ale za nic się nie chce zgodzić uważa że to za późno (jestem ze śląska wesela godz. 11,12,13) Powiedział, że on nie zamierza jeść obiadu o 17:00 (cały tż) i że inne PMki potrafią sie wyszykować na 12:00. No i dało sie wynegocjować 13:00. A jak u was wygląda wesele o 17:00 około około 19:00 jesteście dopiero na sali i jak z posiłkami co jest podawane? Kolacja?
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-05-15 o 11:13 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojej, ale dziwnie tak z rana ślub U nas zawsze ok 16-17 jest ślub, później na salę i podawany jest w pierwszej kolejności normalnie obiad
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajny artykul znalazlam...
"z tata do ołtarza"
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Docik, super widok z okna masz!
My teraz też mamy fajny, bo mieszkamy na ostatnim (III) piętrze, przed balkonem mamy ogromne drzewo i jest bardzo zielono ![]() TŻ jak idzie na balkon, to mówi, że idzie do ogrodu Króliczku, a na czym będzie to mieszkanie dla młodych polegać? My się przymierzamy powoli do czegoś, nowego. Chcielibyśmy 3 pokoje, a najlepiej 2 pokoje i jeden z aneksem kuchennym (kuchnio-salon-jadalnię).Verunka, co do salonów to ul. Długa+Filipa, ew. Nabla (na Rzecznej). W Nabli są cudne sukienki Absolutnie nie idź do Evity na Al. Pokoju - tragiczna obsługa i wysokie ceny ![]() Na Długiej Karolina ma dobre opinie i kreacja Żannet Co do cen, to my chcieliśmy się w 20tys. zamknąć, ale nie da rady :nie; Pierwszy kosztorys liczony z 'górką' na wszystkim był na 31 tys. Ale liczę, że wyjdzie sporo mniej, bo na wielu rzeczach oszczędzamy. Kate Noir - w Wawie sklepy 'uświadomione': AISHAbra, ul. Pasaż Ursynowski 1 lok U18, Bellami.pl, ul. Szkoły Orląt 4/21, Biustokracja, ul.Żelazna 31, Bradea.pl, ul. Drzeworytników 59A, Bradonna, ul. Puławska 156 Bra-Dreams, ul. Wolska 50a, pawilon 24 (Pasaż Wolski), Dopasowana, Al. Waszyngtona 122, Dopasowana, ul. Koszykowa 67 Gorsetka, ul. Popiełuszki 19/21, I p. paw. 4 Lady's Place, pasaż handlowy Metro Centrum, lok. 2001C, Lady's Place, ul.Mehoffera 26 paw.18, Magia Kobiet, Warszawa-Wesoła, ul. Wspólna 11 lok 3, MamBra, Al. Niepodległości 46/50e lokal 190a, Peachfield, ul. Żeromskiego 55/67, Satine, al. Jana Pawła II 43A/33 Satine, ul. Puławska 24B SecretHills, ul. Wałbrzyska 11 (CH. Land, lok. 142, parter) Stanikarium, ul. Bolkowska 1B Allofkowa - ja nie składam teściowej życzeń z okazji Dnia Matki
|
|
|
|
#2235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Potem jest ciepłe danie... zazwyczaj jest 4-5 ciepłych dań... i wesele do 3 jesli dwudniowe, jesli jednodniowe to nawet do 5 rano
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm mi się ksiądz prosto z mostu zapytal która chce godzine, ja mu powiedziałam, zę 16 w sumie byłaby ok a on do mnie, ze zrobimy 17 bo ksiądz gdzieśtam będzie i zeby się wyrobił na spokojne itp. to będzie 17, no to mówie, ze ok jak mu powiedziałam, ze piatek to tylko się uśmiechnał i zapytał czy wiem, ze piątek to raczej dzien postny na co ja, ze wiem tylko my robimy przyjecie na 8 osób i nie bedzie żadnej dużej popijawy no i nie było żadnego problemu z tym piątkiem w ogóle taki miły ten ksiądz raczej ![]() za kilka miesięcy trzeba będzie iść do proboszcza TŻa po akt chrztu itp. i ciekawe co to będzie wtedy
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale u mojego tż tak jest w domu... wstaniesz o 11:00 to pytanie, czekasz na obiad do 13:00-14:00 bo po co jeść śniadanie jak zaraz obiad będzie. Godzina 20:00 to nie do pomyślenia, żeby jeść kolacje. Ja z mama jem o 22:30 jak wraca z pracy tż nie może tego przeboleć ale pomału się uczy, że jestem nocnym żarłokiem Dlatego obiad o godzinie 16-17 jest dla niego nie do pomyślenia Nawet w dniu wesela
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-05-15 o 11:28 |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
tym bardziej, że ślub i wesele latem, nie wyobrażam sobie w takim upale zaczynać wesela o 14. Przecież wszyscy do 20 będą padać jak muchy
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalny obiad...u mnie najprawdopodbniej bedzie tak: 19.00: Obiad dwudaniowy, zaraz po nim deser 19.40 Pierwszy taniec 21.30: I kolacja gorąca (strogonow) 22.30: Tort 24.00: Oczepiny 24.30: Udziec pieczony z dodatkami (kasze, ziemniaczki, kapusta itp) 2.00: II Kolacja gorąca (żeberka, saszlyki itp.) 3.30: III Kolacja gorąca (flaki/żurek plus cos tam....) Oczywiscie do tego sałatki i zimna płyta - z doświadczenia wiem że ludzie nad ranem już nie jedzą - wesele do 5 rano przewiduje i będzie jak widac 5 cieplych posiłków
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to się mówi Cała Polska W Cieniu Śląska
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, co do mówienia po ślubie do rodziców to ja nie wiem jak to będzie
![]() Moja mama nie chce żeby TŻ mówił do niej 'mamo', bo jakoś jej dziwnie. Wolałaby chyba po imieniu. TŻ pewnie będzie mówił bezosobowo Z kolei na 100% wiem, że teściówka będzie chciała żebym mówiła do niej 'mamo'. Lubię ją, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam.. A już do ojca TŻta powiedzieć tato, to kompletnie niewykonalne ![]() Będzie cyrk
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli ślub jest o 16, 17, to goście mogą sobie poleżeć do 11 i zmęczeni nie będą ![]() Mnie bardziej martwiłby skwar w lipcu/sierpniu- z tego względu, jak dla mnie, wczesne godziny odpadają. Co do pracy w czasie studiów, to ja pracowałam praktycznei przez całe studia- dopiero teraz dałam sobi spokój, żeby napisać magisterkę. Od skończenia 19 lat pieniędzy od rodziców nie biorę, mam pokój u teściów, ale muszę się dokładać. Z drugiej strony nie krytykuję tych, którzy są na utrzymaniu rodziców. To w sumie normalne w Polsce. Jedyne to mnie dziwi, to jeżdżenie na wakacje za pieniądze rodziców. Mnie by było głupio prosić rodziców o pieniądze na wyjazd z chłopakiem
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-15 o 11:43 |
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od 16 do 19 wesele całe siedziało na dworze, na sali 10 osób "bo taka piekna pogoda" i gadali gadali gadali... o 19 połowa wróciła do środka bo jakas tam atrakcja była... koło 20 zaczeła sie dopiero zabawa taneczna tak naprawdę - ale wszyscy byli tak zmeczeni tym jedzieniem, siedzeniem, gadaniem... tacy znużeni byli po prostu, że o 1 w nocy z wesela na 80 osob zrobiło się 20 ![]() sama po sobie wiem, żer tanczyc nie lubie gdy jest jasno na dworze
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja wiem jak to wyglądało u Tż bratowej... przez 3 miesiące po slubie mówiła po prostu teść i teściowa... i zarzekała się, że nigdy nie powie mamo/tato i chyba teściem już zostanie
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Docik, właśnie forma: czy może mama podać sól? A co mama sądzi o...
jest dla mnie okropna ![]() Zawsze kojarzy mi się z Miodowymi Latami, Karolem Krawczykiem i jego teściową, do której mówił "mamusia" Ale zauważyłam, że szwagier TŻta mówi do rodziców TŻta właśnie "czy może mama", czy chciałby tata itd. A są po ślubie 10 lat! |
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zostanie ta 13:00 to tak na sali byśmy byli po 14:00. Zastanawiam się nad tą salą i zmianą terminu ale boję się, że 14.08. będzie piękna pogoda a 29.08. będzie padał deszcz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- To mam 2 tygodnie dłużej czekania na zostanie żoną tż Mam dużo wątpliwości, czy pierwszy wybór nie jest najlepszy, gdyby nie ta data to bym bez problemu zmieniła sale, 22.08. jest też wolnym terminem piątek, zespół ma wolne ale kamerzysta nie da rady bo by miał 3 wesela pod rząd. Ta data 22.08. lepsza niż 29.08. bo to koniec sierpnia.
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony może być odwrotnie, 14.08 może być brzydko, a 29.08 pięknie ![]() W Jankowicach nie byłam, ale w Wodzisławiu sala bardzo mi się podoba
|
|
|
|
|
#2249 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pracę znajdziesz, trzeba wierzyć Cytat:
Zanim przyjechaliśmy do Gd to TŻ mieszkał na stancji a ja u rodziców. Często zdarzało nam się oglądać film na leżąco i przysnąć i zawsze mnie to denerwowało że muszę wstać i jechać do domu. Mam dość konserwatywnych rodziców, nie zgadzali się abym nocowała u TŻ a ja nie chciałam z nimi konfliktu. Cytat:
. Nie boisz się zadymy na ślubie? ![]() A co do daty: nigdy nie trafisz z pogodą, teraz wszystko się przesunęło. My mamy 14 czerwca i zaczynam się bać czy nie będzie zimno...
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak dokładniej to dopiero będę szukać w necie ![]() Dziękuję wszystkim za głosy oddane na kuzynkę ![]() Mam teraz do was pytanie. Nie byłam jeszcze nigdy w salonie z sukienkami ślubnymi, ale wy za to już chodzicie Powiedzcie mi jak wyglądają Panie które tam pracują? Tzn jak się ubierają itd
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

ale to już trudno 

Wiadomo, że życzenia które będę składać mojej mamie będa bardziej od serca ale też nie znaczy że będą nieszczere składane teściowej. W końcu urodziła i wychowała mi męża 

My się przymierzamy powoli do czegoś, nowego. Chcielibyśmy 3 pokoje, a najlepiej 2 pokoje i jeden z aneksem kuchennym (kuchnio-salon-jadalnię).
Jak to się mówi Cała Polska W Cieniu Śląska 
Mam dużo wątpliwości, czy pierwszy wybór nie jest najlepszy, gdyby nie ta data to bym bez problemu zmieniła sale, 22.08. jest też wolnym terminem piątek, zespół ma wolne ale kamerzysta nie da rady bo by miał 3 wesela pod rząd. Ta data 22.08. lepsza niż 29.08. bo to koniec sierpnia.