W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 11:18   #1741
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Złe mi sie dzis spalo bo od wczoraj chodzę przygnębienia i poplakuje.....
Naprawdę dziewczyny ja juz psychicznie nie dam rady być w ciazy. Maja siedziała cicho baaaardzo długo a to zawsze powoduje ze żyć mi sie odechciewa. Wstalam rano, szturcham, pukam, potrzasam a ona nic
Teraz leże i wierci sie a ja zamiast sie cieszyć to rycze.

Nerwy juz mi puszczają, tak kocham to dziecko ze odchodze od zmysłów juz

nie zamartwiaj sie. to taki malutki czlowieczek i tez miewa swoje dni jak my, a Ty sie usmiechnij

Wrocilam ze spuchnieta lapa, az ciezko paluchy mi zgiąc, a nie spalam na niej

I w zwiazku, ze dzis sroda to WSZYSTKIM gratuluje rozpoczetych tygodni

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:20   #1742
sammi24
Zadomowienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cześć laseczki

matko, o której Wy wstajecie, posty z 5.00 rano a mnie siostra obudziła telefonem o 10.00

Gratulacje za nowe tygodnie, już praktycznie wszystkie niebawem będą miały za sobą 30 tc widzę, że nowe zakupy, m.in. Jedo Fyn i to za 4 stówki

Ja jak dobrze pójdzie ogarnę się i jadę po zakupy z listy "chemia "(chusteczki, płatki kosm., pieluchy, proszek etc). Wezmę siostrę ze sobą, bo sama za dużo nie dam rady i tak się porywam, ale czuję, że muszę już to pokupować
Chcę dzisiaj nagrać kilka scen do filmiku, który chcę zmontować TŻ na urodziny, wydrukować zdjęcia do karty, którą chcę mu zrobić ręcznie, kupić jakieś śmieszne świeczki na tort (widziałam takie w kształcie Boba Budowniczego, byłyby idealne).

Co do prania dziecięcych ubranek - ja wywiozę większość rzeczy do rodziców w czerwcu, wypiorę u nich, mieszkają w domku na wsi więc wywieszę je na tarasie, mama pomoże mi prasować - raz, że będzie mi łatwiej, a dwa - mama strasznie chce brać udział w tych czynnościach więc czemu nie
I jestem za wolną niedzielą od wizażu- to raczej misja niemożliwa ale mnie nie będzie na pewno bo jadę na wieś na weekend, a pogoda ma być piękna

Jak będziecie grzeczne to wstawię dzisiaj swój balonik do klubu

Perse a masz teraz jakieś problemy z netem? bo ostatnio korzystasz chyba tylko z tej aplikacji w tel, tak?
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:20   #1743
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Nie chcę nikogo obrazić, wyrażam tylko swoją opinię, dle mnie ten poród lotosowy to głupota i nie wyobrażam sobie pielęgnować niemowlaka z długoą pępowiną i łożyskiem
mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Oj laski, cos sie znowu dzieje ze mna nie tak
Wczoraj wieczorem mialam duzo bardziej kostki spuchniete niz normalnie miewam na koniec dnia, wczoraj to juz takie poduszki mi sie porobily, ale mysle - ok, do rana jak zwykle zejda... no zeszly czesciowo, co juz mnie zmartwilo, ale gorzej teraz, bo prawa kostka jak balon mi puchnie wlasnie... ledwo ruszam stopa a druga jest ok
Perse, Ty tak mialas, prawda? ze jedna puchla?

EDIT: acha, nie uderzylam w nic, nie wygielam, nie uszkodzilam, nie boli.
Oli kotku, pracusiu nasz, chyba za duzo szalejesz. Zrób chłodny okład i nogi wysoko.

Co do pytania misiaczkio to jak sie czuje, to powiem ze calkiem calkiem. Jakos czas leci i nie jest tak zle. W 25 tc dowiedzialam sie o szyjce, gin kazal wytrzymac chociaz 10 tyg., a to juz prawie polowa za mna Jeszcze 5 tygodni, wlasciwie pelnych 6 i bede mogla troszke wiecej chodzic. Jutro wizyta i dowiem sie co i jak. Jak skoncze 35 tydzien to jesli bede bardziej aktywna to i tak wg gina wytrzymam do skonczonego 37-38 tc, ale jutro zobaczymy jak szyjka trzyma.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:23   #1744
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
i jak smakują?
Jak nigdy dotad

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzucholki!

Witam sie na 100 dni przed planowanym terminem porodu!!!!

choc mam cicha nadzieje ze mlode zdecyduje sie pokazac za jakies 90 dni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:25   #1745
czarownica1
Zakorzenienie

przyczołgałam si do wyrka na lewym boczku polezec

Misiaczka ja wieczorem to juz codziennie musze lezke uronic (nie rycze) bo tez juz psychicznie nie wurabiam. Mnie mecza te rózne bóle, pracowac jeszcze musze wiec nie moge codziennie polezec. Brak mi tchu bo dziecko wysoko, a i od refluksu tez tak sie robi. Bekam jak stary chłop na budowie albo męczy mnie niepokoj z odbicia (takie cos przy refluksie)... wiecej nie pisze bo alicze doła. Dobrze, ze mamy tu wesolo bo inaczej wariatkowo murowane
usmiechnij sie Kochana, maluch czuje zes smutna
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:27   #1746
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Co do pytania misiaczkio to jak sie czuje, to powiem ze calkiem calkiem. Jakos czas leci i nie jest tak zle. W 25 tc dowiedzialam sie o szyjce, gin kazal wytrzymac chociaz 10 tyg., a to juz prawie polowa za mna Jeszcze 5 tygodni, wlasciwie pelnych 6 i bede mogla troszke wiecej chodzic. Jutro wizyta i dowiem sie co i jak. Jak skoncze 35 tydzien to jesli bede bardziej aktywna to i tak wg gina wytrzymam do skonczonego 37-38 tc, ale jutro zobaczymy jak szyjka trzyma.
oby tak dalej i za jutrzejsza wizytę i szyjkę
Stary 2013-05-15, 11:27   #1747
czarownica1
Zakorzenienie

ten poród lotosowy to ... przepraszam jakas pomyłka...
Stary 2013-05-15, 11:30   #1748
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Witamy się w 27tc

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40818132]
ja dzisiaj mam USG na 17.40 u mojego gina, ide z Ignaskiem
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
dzień dobry!

na wstępie bardzo proszę o magiczne kciuki, dużo pozytywnych fluidów -
dziś g. 19.00 III USG i ostatnie z planowanych!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Szczepiona byłam w 99 roku, ale gdzieś wyczytalam, że ona działa ok. 10 lat. Dopytam się.
Na Ip nie jadę, bo zaraz mam wizytę u mojej ginki i mnie normalnie przynajmniej potraktuje...mam nadzieje, ze to tylko jakieś naczynko pękło, bo polecialo 2 razy na papier i wkładka i teraz jest spokój. Mała rusza nogami więc chyba dobrze.
Poproszę o kciuki za mnie i futro, bo zaraz jedziemy

ja bym chyba izolowała się od różyczki, wiem że najbardziej niebezpieczna w I trymestrze

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
wiitam sie w 30 tyg. Jaka powazna ze mnie ciezarówka

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry Zaczynamy 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 28 tygodmiu a wiec w 8 miesiacy

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Witamy sie z Laurą w 34 tc (ukonczylysmy 33)

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w 29tygodniuDzisiaj wizytuje o 17 i zobacze szkraba Pogoda dopisuje,humor tez wiec zapowiada sie super dzien.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzucholki!

Witam sie na 100 dni przed planowanym terminem porodu!!!!

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:31   #1749
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Jak nigdy dotad
no widzisz jak Ci tematy służą
Stary 2013-05-15, 11:31   #1750
fiazo
Zakorzenienie

rano byłam na zakupach czekoladowych
zaszłam potem do teściowej trochę posiedziałam
no i wróciłam

Synek
Stary 2013-05-15, 11:32   #1751
Myszolka91
Raczkowanie

Wspolczuje wam tej zgagi ja nigdy w zyciu nie mialam i niech tak zostanie.
Dziewczyny jezeli boli was kregoslup bierzcie 2xdziennie chela mag b6 mnie strasznie bolal kregoslup w 4msc i lekarz zalecil mi te tabletki i od prawie 2msc nie mam zadnych boli!
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:33   #1752
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Skylie, im więcej czytam tym bardziej przekonuję się w tym temacie właśnie do niesmarowania. W przyszłym roku tak, bo pewnie będziemy odbijać wyjazdy za ten rok. Ale w tym? Przecież jest budka, parasolka, cień w ogrodzie, a nie jesteśmy np. nad morzem gdzie jak ja to mówię: nawet w pochmurny dzień powietrze opala
No a na jesieni zaiwestujemy w dobry kremik na niepogodę. Pewnie jakiś eko

Rezerwowy krem bede miala w domu, bo wiadomo ze Wojciech powsinoga to smarowac trzeba, ale dzidziolowi daruje. Tym bardziej ze te kremy trudno sie rozsarowuja i wydaja sie bardzo ciezkie

Na zime nic tak nie dziala jak Medela Cold Cream. Nigdy Wojtkowi nie przemrozilo buzi po nim, a po innych i owszem

I prosze mi tu na wiek nienarzekac bo pewnie my zblizony mamy

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Nie chcę nikogo obrazić, wyrażam tylko swoją opinię, dle mnie ten poród lotosowy to głupota i nie wyobrażam sobie pielęgnować niemowlaka z długoą pępowiną i łożyskiem

Ze co? Z pepowina i lozyskiem? A po co jak to juz nie dziala a tylko bedzie pozywka dla bakterii?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Młodzi....dziękuję za komplement ale ja już taka młoda to nie jestem....co widać w nicku...
No nastepna Ty mlodsA ode mnie jestes wiec.mnie nie zalamuj !

Oliath- zrob sobie zimny prysznic i/lub oklady i lez z nogami w gorze. Zobaczysz czy cos po tym drgnie.

Mela- jak sie gosc zdecyduje to nich odrazu umowe podpisze zebyscie w ostatniej chwili na lodzie nie zostali.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:36   #1753
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
zgadzam się

jutro jest czwartek
a mi przywiozą we wtorek
yyyy..... spoko, chyba nie ogarnęłam)) zrozumiałam że jutro Ci przywiozą.:P hahaha

Madi: dziękuję Ci za pomoc...

Teraz suwaczek mi uświadomił że tylko 51! dni mi zostało!!!!

Oliath: biedactwo, mam nadzieję, że to kwestia pogodowa, a nie ciśnieniowa...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

aaa i miałam wrzucićże fajne pareo na grouponie: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_135&a=1661

jestem ciekawa czy z brzucholkiem moim się zmieszczę..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:37   #1754
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
rano byłam na zakupach czekoladowych
zaszłam potem do teściowej trochę posiedziałam
no i wróciłam
zaraz, zaraz wczoraj tez bylas u tesciowej
znowu dobry uczynek?
a co czeko kupilas?

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Wspolczuje wam tej zgagi ja nigdy w zyciu nie mialam i niech tak zostanie.
Dziewczyny jezeli boli was kregoslup bierzcie 2xdziennie chela mag b6 mnie strasznie bolal kregoslup w 4msc i lekarz zalecil mi te tabletki i od prawie 2msc nie mam zadnych boli!
na moj kregoslup to najlepiej codziennie na plasko polezec
biore magne b6 max to chyba to samo co chela?

--------------

no i trudno bede jeczec ale moje dziecko i ja jestesmy glodni.... zjadlam 2kanapki z pasztetowa Tz i pomidorem. Po pasztetowej zawsze mi niedobrze, choć ją bardzo lubie
Stary 2013-05-15, 11:37   #1755
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

No nastepna Ty mlodsA ode mnie jestes wiec.mnie nie zalamuj !
Skylie, z tym, że Ty już masz jedno dzieciątko a ja dopiero otwieram biznes

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:37   #1756
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

A ja dziś do niczego jestem Idę sobie, pa
kochana ja tez
mam niskie cisnienie,głowa mnie boli,jetsem rozdrazniona i wogóle Ide zaraz kawke wypic,jak mnie nie przywroci do zycia to masakra :/
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
[B.

Rockyy: gratki!!! poważny wiek!
)
Skonczyły się żarty to juz naprawde ciąża ze zbliżającym sie porodem
Stary 2013-05-15, 11:41   #1757
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
yyyy..... spoko, chyba nie ogarnęłam)) zrozumiałam że jutro Ci przywiozą.:P hahaha

.
spoko, tylko te nasze suwaczki takie ubogie bo nie liczą tyg. Popróbuj jeszcze z babystrology

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
kochana ja tez
mam niskie cisnienie,głowa mnie boli,jetsem rozdrazniona i wogóle Ide zaraz kawke wypic,jak mnie nie przywroci do zycia to masakra :/

Skonczyły się żarty to juz naprawde ciąża ze zbliżającym sie porodem
Co Wy lask dziś takie markotne...loda sobie zjedzcie albo czekoladkę

Ja za to mam dziś powera, 1 pranie juz wisi, salon posprzątany, jeszcze została kuchnia, łaźnia i sypialnia..ale dziś chyba wszystkiego nie ogarnę....bo padnę....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:42   #1758
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz suwaczek mi uświadomił że tylko 51! dni mi zostało!!!!

Oliath: biedactwo, mam nadzieję, że to kwestia pogodowa, a nie ciśnieniowa...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

aaa i miałam wrzucićże fajne pareo na grouponie: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_135&a=1661

jestem ciekawa czy z brzucholkiem moim się zmieszczę..
jakie pomyslowe

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:43   #1759
enlevee
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Gratuluję nowych tygodni no i trzymam za wizytę (w tym swoją ) ale moja dopiero o 18:45 więc pewnie Wy wszystkie zdążycie relacje zdać zanim ja wyjdę do gina
Wstałam dopiero niedawno, ewidentnie mi dał wczorajszy dzien w kość..
Do tego ledwie wstałam zrobiłam awanturę Tżtowi.. bo nie mamy obecnie drukarki w mieszkaniu, a musze list przewozowy wydrukowac i czekac na kuriera zeby odebrał paczke.. zawsze to na moja głowe spada, mimo, ze mógłby podjechac do pracy i wydrukowac.. i tak sie wkurzyłam, ze sie drzeć zaczęłam i ryczeć, a jak coś mi odpowiedział żebym się z łaski swojej zamknęła to nie wytrzymałam, rozpędziłam swoje 73,5kg, wbiegłam na niego i go popchnęłam na ścianę ten się tylko odwrócił i zaczął się śmiać
ale dalej jestem taka wkurzona mimo, ze juz wyszedł..normalnie tak mnie chłop wkurza od jakichs 2 tygodni ze udusiłabym go za nic, tak po prostu..masakra
Juz mi na mózg siadła ta ciąża

chyba jak wróci to muszę mu zrobić dobry obiad w ramach lekkich przeprosin, bo ostatnio ciagle chodzę na niego zła jak osa.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-15 o 11:44
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:44   #1760
czarownica1
Zakorzenienie

Madi, nie mam loda w domu, Tż też nie ma, czekolady też nie mam

ale se dziś kurze dooopa zażyczę shake`a z maca, trudno zdradzę cukrzycową na chwilę

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Gratuluję nowych tygodni no i trzymam za wizytę (w tym swoją ) ale moja dopiero o 18:45 więc pewnie Wy wszystkie zdążycie relacje zdać zanim ja wyjdę do gina
Wstałam dopiero niedawno, ewidentnie mi dał wczorajszy dzien w kość..
Do tego ledwie wstałam zrobiłam awanturę Tżtowi.. bo nie mamy obecnie drukarki w mieszkaniu, a musze list przewozowy wydrukowac i czekac na kuriera zeby odebrał paczke.. zawsze to na moja głowe spada, mimo, ze mógłby podjechac do pracy i wydrukowac.. i tak sie wkurzyłam, ze sie drzeć zaczęłam i ryczeć, a jak coś mi odpowiedział żebym się z łaski swojej zamknęła to nie wytrzymałam, rozpędziłam swoje 73,5kg, wbiegłam na niego i go popchnęłam na ścianę ten się tylko odwrócił i zaczął się śmiać
ale dalej jestem taka wkurzona mimo, ze juz wyszedł..normalnie tak mnie chłop wkurza od jakichs 2 tygodni ze udusiłabym go za nic, tak po prostu..masakra
Juz mi na mózg siadła ta ciąża
ja mam na 19 więc najpóźniej zdam relację
Stary 2013-05-15, 11:44   #1761
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
[

bo żem kurna tu najstarsza dooopka
Wy młodzież w sile wieku a ja mogłabym już być Babcią, jakbym się dość wcześniej postarała
No na babcie mi na fotach nie wygladasz wiec jakbys nia była to i tak gratulowaliby Ci na spacerach synka
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Oj tak, obrzydliwe!
Te kobiety, co się decydują, powinny zjadać te łożyska tak jak zwierzęta... bleee... Masakra
Szczególnie, że najmniej przyjemnym zapachem moim zdaniem podczas porodu jest właśnie łożysko pełne krwi

Ale są romowie, którzy zabierają łożyska ze sobą (w jakimś wiaderku np.), jakiś kulturowy zwyczaj. To jestem jeszcze w stanie zrozumieć. Ale dziecko w łóżeczku z łożyskiem... bleeee
nie wyobrazam sobie jak Laura lezy a obok lozysko
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wczoraj na spotkaniu z położną, własnie mówiła, że najbardziej krwawy widok podczas porodu to urodzenie łożyska, dlatego oni wtedy TŻ-tow odsyłaja do dziecka, które jest ważone itd moga juz je nosic i cykać zdjecia żeby nie widzieli tych scen
warto wiedziec
Cytat:
Młodzi....dziękuję za komplement ale ja już taka młoda to nie jestem....co widać w nicku...
Nie smutaj z wiekiem...bo jak to powiem mężowi to sie zdołuje bo on z Twego rocznika
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Oj laski, cos sie znowu dzieje ze mna nie tak
Wczoraj wieczorem mialam duzo bardziej kostki spuchniete niz normalnie miewam na koniec dnia, wczoraj to juz takie poduszki mi sie porobily, ale mysle - ok, do rana jak zwykle zejda... no zeszly czesciowo, co juz mnie zmartwilo, ale gorzej teraz, bo prawa kostka jak balon mi puchnie wlasnie... ledwo ruszam stopa a druga jest ok
Perse, Ty tak mialas, prawda? ze jedna puchla?

EDIT: acha, nie uderzylam w nic, nie wygielam, nie uszkodzilam, nie boli.
Kochana moze powinnas chcociaz cały dzien dac luzu i polezec beztrosko?
Stary 2013-05-15, 11:46   #1762
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, tylko te nasze suwaczki takie ubogie bo nie liczą tyg. Popróbuj jeszcze z babystrology

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Co Wy lask dziś takie markotne...loda sobie zjedzcie albo czekoladkę

Ja za to mam dziś powera, 1 pranie juz wisi, salon posprzątany, jeszcze została kuchnia, łaźnia i sypialnia..ale dziś chyba wszystkiego nie ogarnę....bo padnę....
chyba masz rację, zjem loda :P mężowi się wczoraj nie dostało i mam pół litra algidy

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:46   #1763
krysiaa2608
Raczkowanie

kolega oczywiście nie odbiera telefonu - chyba zostanę jasnowidzem

idę się położyć

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:46   #1764
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz, zaraz wczoraj tez bylas u tesciowej
znowu dobry uczynek?
a co czeko kupilas?
nom zaszłam bo jak już byłam w cerfurze to nie chciało się od razu do domu wracać
czekolada milka duża, promocja była 2szt za 9,70zł
a i długo nie byłam bo wiedzialam, że zaraz będzie szła na spacer z podopieczną, a se ciasta jeszcze u niej podjadłam

zapomniałam się przywitać
Witam się w szczególnym dla mnie dniu - mam dziś imieniny

Synek
Stary 2013-05-15, 11:46   #1765
Rockyyy
Zakorzenienie

aaaaa mój zbudyniały mozg od rana o tym myslał a pisze dopiero teraz: gratuluje tygodni i trzymam mocnoo za wizyty

En mnie ostatnio Tz tez działa na nerwy......chyba hormony mi szaleją ;/
Stary 2013-05-15, 11:47   #1766
lachryma
Zakorzenienie

ogarnęłam paznokcie u stóp
na razie bez malowania.
następnym razem idę do kosmetyczki, to już nie dla mnie i mojego karku
Stary 2013-05-15, 11:47   #1767
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
nom zaszłam bo jak już byłam w cerfurze to nie chciało się od razu do domu wracać
a i długo nie byłam bo wiedzialam, że zaraz będzie szła na spacer z podopieczną, a se ciasta jeszcze u niej podjadłam

No tak Zosiu! Wszystkiego najlepszego! Zdrowego maluszka i samych przyjemności

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:48   #1768
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
kolega oczywiście nie odbiera telefonu - chyba zostanę jasnowidzem

idę się położyć
Co za typ
Cytat:

Sto latek Zosiu nasza kochana Zdrówka,szczescia,spelnie nia marzen i terminowego lajtowego porodu N
Stary 2013-05-15, 11:48   #1769
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
dzisiaj mialam super sen!!
Snilo mi sie ze urodziłam synka miał ciemne włoski i mega przysysał się do cyca ogolnie taki sajgon na poczatku ze szok, nie wiedzialam co szybko zrobic czy nakarmic, czy przebrac pampersa itp, ale mega szczesliwa bylam no i tesciowa chciala nakarmic malego ale ja jej nie pozwolilam i wzielam malego, a ona do mnie ze jestem zachlanna itp wychodzi moje myslenie w snach...
no i tez snilo mi sie ze nie kazala mi go teraz przebierac i sie wkurzylam ze znow sie wtraca.
kurcze boje sie tego ze ona bedzie na dole, ja u gory i codziennie bedzie przychodzic do mnie i mi go brac albo jak bedzie plakac to od razu przyleci i bedzie sie pytac co robie temu biednemu dziecku ja jestem chyba przewrazliwiona na wtracanie sie itp

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:49   #1770
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
wszystieeeego naj naj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości