|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Wrocilam ze spuchnieta lapa, az ciezko paluchy mi zgiąc, a nie spalam na niej ![]() I w zwiazku, ze dzis sroda to WSZYSTKIM gratuluje rozpoczetych tygodni
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cześć laseczki
![]() matko, o której Wy wstajecie, posty z 5.00 rano a mnie siostra obudziła telefonem o 10.00 ![]() Gratulacje za nowe tygodnie, już praktycznie wszystkie niebawem będą miały za sobą 30 tc widzę, że nowe zakupy, m.in. Jedo Fyn i to za 4 stówki ![]() Ja jak dobrze pójdzie ogarnę się i jadę po zakupy z listy "chemia "(chusteczki, płatki kosm., pieluchy, proszek etc). Wezmę siostrę ze sobą, bo sama za dużo nie dam rady i tak się porywam, ale czuję, że muszę już to pokupować ![]() Chcę dzisiaj nagrać kilka scen do filmiku, który chcę zmontować TŻ na urodziny, wydrukować zdjęcia do karty, którą chcę mu zrobić ręcznie, kupić jakieś śmieszne świeczki na tort (widziałam takie w kształcie Boba Budowniczego, byłyby idealne). Co do prania dziecięcych ubranek - ja wywiozę większość rzeczy do rodziców w czerwcu, wypiorę u nich, mieszkają w domku na wsi więc wywieszę je na tarasie, mama pomoże mi prasować - raz, że będzie mi łatwiej, a dwa - mama strasznie chce brać udział w tych czynnościach więc czemu nie I jestem za wolną niedzielą od wizażu- to raczej misja niemożliwa ale mnie nie będzie na pewno bo jadę na wieś na weekend, a pogoda ma być piękna Jak będziecie grzeczne to wstawię dzisiaj swój balonik do klubu Perse a masz teraz jakieś problemy z netem? bo ostatnio korzystasz chyba tylko z tej aplikacji w tel, tak? |
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pytania misiaczkio to jak sie czuje, to powiem ze calkiem calkiem. Jakos czas leci i nie jest tak zle. W 25 tc dowiedzialam sie o szyjce, gin kazal wytrzymac chociaz 10 tyg., a to juz prawie polowa za mna |
||
|
|
|
#1744 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Jak nigdy dotad
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
przyczołgałam si do wyrka na lewym boczku polezec
![]() Misiaczka ja wieczorem to juz codziennie musze lezke uronic (nie rycze) bo tez juz psychicznie nie wurabiam. Mnie mecza te rózne bóle, pracowac jeszcze musze wiec nie moge codziennie polezec. Brak mi tchu bo dziecko wysoko, a i od refluksu tez tak sie robi. Bekam jak stary chłop na budowie albo męczy mnie niepokoj z odbicia (takie cos przy refluksie)... wiecej nie pisze bo alicze doła. Dobrze, ze mamy tu wesolo bo inaczej wariatkowo murowane ![]() usmiechnij sie Kochana, maluch czuje zes smutna
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
ten poród lotosowy to ... przepraszam jakas pomyłka...
|
|
|
|
#1748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40818132] ja dzisiaj mam USG na 17.40 u mojego gina, ide z Ignaskiem [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym chyba izolowała się od różyczki, wiem że najbardziej niebezpieczna w I trymestrze ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Wspolczuje wam tej zgagi ja nigdy w zyciu nie mialam i niech tak zostanie.
Dziewczyny jezeli boli was kregoslup bierzcie 2xdziennie chela mag b6 mnie strasznie bolal kregoslup w 4msc i lekarz zalecil mi te tabletki i od prawie 2msc nie mam zadnych boli! |
|
|
|
#1752 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Rezerwowy krem bede miala w domu, bo wiadomo ze Wojciech powsinoga to smarowac trzeba, ale dzidziolowi daruje. Tym bardziej ze te kremy trudno sie rozsarowuja i wydaja sie bardzo ciezkie Na zime nic tak nie dziala jak Medela Cold Cream. Nigdy Wojtkowi nie przemrozilo buzi po nim, a po innych i owszem I prosze mi tu na wiek nienarzekac bo pewnie my zblizony mamy ![]() Cytat:
Ze co? Z pepowina i lozyskiem? A po co jak to juz nie dziala a tylko bedzie pozywka dla bakterii?Cytat:
Ty mlodsA ode mnie jestes wiec.mnie nie zalamuj !Oliath- zrob sobie zimny prysznic i/lub oklady i lez z nogami w gorze. Zobaczysz czy cos po tym drgnie. Mela- jak sie gosc zdecyduje to nich odrazu umowe podpisze zebyscie w ostatniej chwili na lodzie nie zostali.
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
yyyy..... spoko, chyba nie ogarnęłam
)) zrozumiałam że jutro Ci przywiozą.:P hahahaMadi: dziękuję Ci za pomoc... Teraz suwaczek mi uświadomił że tylko 51! dni mi zostało!!!! Oliath: biedactwo, mam nadzieję, że to kwestia pogodowa, a nie ciśnieniowa... ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- aaa i miałam wrzucićże fajne pareo na grouponie: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_135&a=1661 jestem ciekawa czy z brzucholkiem moim się zmieszczę..
|
#1754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znowu dobry uczynek? a co czeko kupilas? Cytat:
![]() biore magne b6 max to chyba to samo co chela? -------------- no i trudno bede jeczec ale moje dziecko i ja jestesmy glodni.... zjadlam 2kanapki z pasztetowa Tz i pomidorem. Po pasztetowej zawsze mi niedobrze, choć ją bardzo lubie
|
||
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Skylie, z tym, że Ty już masz jedno dzieciątko a ja dopiero otwieram biznes
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
kochana
ja tez ![]() mam niskie cisnienie,głowa mnie boli,jetsem rozdrazniona i wogóle Ide zaraz kawke wypic,jak mnie nie przywroci do zycia to masakra :/Skonczyły się żarty ![]()
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Ja za to mam dziś powera, 1 pranie juz wisi, salon posprzątany, jeszcze została kuchnia, łaźnia i sypialnia..ale dziś chyba wszystkiego nie ogarnę....bo padnę.... |
||
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Gratuluję nowych tygodni no i trzymam za wizytę (w tym swoją Wstałam dopiero niedawno, ewidentnie mi dał wczorajszy dzien w kość.. Do tego ledwie wstałam zrobiłam awanturę Tżtowi.. bo nie mamy obecnie drukarki w mieszkaniu, a musze list przewozowy wydrukowac i czekac na kuriera zeby odebrał paczke.. zawsze to na moja głowe spada, mimo, ze mógłby podjechac do pracy i wydrukowac.. i tak sie wkurzyłam, ze sie drzeć zaczęłam i ryczeć, a jak coś mi odpowiedział żebym się z łaski swojej zamknęła to nie wytrzymałam, rozpędziłam swoje 73,5kg, wbiegłam na niego i go popchnęłam na ścianę ale dalej jestem taka wkurzona mimo, ze juz wyszedł..normalnie tak mnie chłop wkurza od jakichs 2 tygodni ze udusiłabym go za nic, tak po prostu..masakra Juz mi na mózg siadła ta ciąża ![]() chyba jak wróci to muszę mu zrobić dobry obiad w ramach lekkich przeprosin, bo ostatnio ciagle chodzę na niego zła jak osa.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-15 o 11:44 |
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Madi, nie mam loda w domu, Tż też nie ma, czekolady też nie mam
![]() ale se dziś kurze dooopa zażyczę shake`a z maca, trudno zdradzę cukrzycową na chwilę ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wyobrazam sobie jak Laura lezy a obok lozysko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Raczkowanie
|
kolega oczywiście nie odbiera telefonu - chyba zostanę jasnowidzem
![]() idę się położyć
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekolada milka duża, promocja była 2szt za 9,70zł a i długo nie byłam bo wiedzialam, że zaraz będzie szła na spacer z podopieczną, a se ciasta jeszcze u niej podjadłam ![]() zapomniałam się przywitać Witam się w szczególnym dla mnie dniu - mam dziś imieniny
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa mój zbudyniały mozg od rana o tym myslał a pisze dopiero teraz: gratuluje tygodni i trzymam
mocnoo za wizyty ![]() En mnie ostatnio Tz tez działa na nerwy......chyba hormony mi szaleją ;/
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
ogarnęłam paznokcie u stóp
![]() na razie bez malowania. następnym razem idę do kosmetyczki, to już nie dla mnie i mojego karku
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sto latek Zosiu nasza kochana Zdrówka,szczescia,spelnie nia marzen i terminowego lajtowego porodu ![]() ![]() N
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dzisiaj mialam super sen!! Snilo mi sie ze urodziłam synka miał ciemne włoski i mega przysysał się do cyca ogolnie taki sajgon na poczatku ze szok, nie wiedzialam co szybko zrobic czy nakarmic, czy przebrac pampersa itp, ale mega szczesliwa bylam no i tesciowa chciala nakarmic malego ale ja jej nie pozwolilam i wzielam malego, a ona do mnie ze jestem zachlanna itp wychodzi moje myslenie w snach...no i tez snilo mi sie ze nie kazala mi go teraz przebierac i sie wkurzylam ze znow sie wtraca. kurcze boje sie tego ze ona bedzie na dole, ja u gory i codziennie bedzie przychodzic do mnie i mi go brac albo jak bedzie plakac to od razu przyleci i bedzie sie pytac co robie temu biednemu dziecku ja jestem chyba przewrazliwiona na wtracanie sie itp
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

a mnie siostra obudziła telefonem o 10.00 

a druga jest ok 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)