Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 11:37   #3241
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

i kolejna pozycja śpiocha
tak teraz spi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1827.jpg (84,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1828.jpg (89,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1831.jpg (85,8 KB, 57 załadowań)

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:37   #3242
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Nancy, jak tak mozesz mowic??? Moj tez cyrki przy cycu, tez mam dolki, ze moze z butli bedzie lepiej, latwiej, ale sie nie poddaje, bo wiem, ze chce Malego karmic do 6go mies tylko cycem!!! Nie poddawaj sie kochana i nie mysl, ze Twoje mleko jest do d.upy, bo nie jest!!!

Marsi, brawo wielkie dla Leosia za wage
Ja sie skonsultowalam apropos malego przyrostu Pietraszka z nasza pediatra i na szczescie wszystko jest ok, po 3-4 mies przyrosty zaczynaja spadaccesze sie strasznie

Meneq, Aga,

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:39   #3243
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40821959]Meneq, fajne znalezisko w moim mieście też było (bo tam teraz ogólnie park poprzemieniali więc nie wiem, czy dalej tak0 takie miejsce, że cała kępa rok w rok 4listnych rosła, mutacje jakieś chyba.

Wrrr zator mi się zrobił! chyba sobie termofor walnę gorący.[/QUOTE]

Najsmieszniejsze, ze ta droga codziennie od ponad miesiaca chodze i dopiero dzis zauwazylam...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:40   #3244
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Dziewczyny na tych słoikach pisze, żeby zużyć w ciągu trzech dni, dajecie dzieciakom tyle, że udaje Wam sie zużyc? bo w takim razie to wychodzi, że trzeba dawać wiecej niż łyżeczke czy dwie... gubie sie w tym...
wodz tępa pała......

a tu nasza wczorajsza marchewka. Boże spraw, żeby dali coś lepszego
1 dzien 3-5 lyzeczek
2 dzien mniej wiecej 2 razy wiecej
3 dzien reszta

fotka najlepsza ze wszystkich

-------------------------
uwaga, zagadka: do czego moze przydac sie piersiowka metalwa?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:40   #3245
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
tak teraz spi
Czlowiek guma
Stary 2013-05-15, 11:40   #3246
nafiyqa
Zakorzenienie

Hoho, ale pospalismy
O 6 Kubus ani myslal spac i do 7 fikal nozkami
Ale potem oboje przydusilismy komara do 10:30

Lece czytac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:41   #3247
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Szajka - takim fiu.tom to tylko fiu.ty wyrywać!!!! dobrze, że Wam się nic nie stało.
ja od czasu podobnego przypadku, przechodząc przez ulicę pomimo, że mam zielone i tak idę i lukam na tych, którzy nadjeżdżają za pozwoleniem zielonej strzałki.
natomiast ja, jak jeżdżę to nie wyobrażam sobie nie przepuścić matki z dzieckiem..albo samego dziecka.
od dłuższego czasu zaczęłam się zastanawiać... po co ludzie dziękują za przepuszczenie ich na przejściu... przecież to powinność kierowców..
Ja tak miałam przed świętami wielkanocnymi. Jestem na środku drogi z dzieckiem kierowca na pierwszym pasie mnie wpuścił. A dureń z buska przejechał mi 5 cm od wózka z dużą prędkością - tak się wystraszyłam . Wyklęłam debila, a nie wchodzę nigdy na pasy jak nie jest bezpiecznie. I patrze co się dzieje na jazdni jak jestem na pasach bo z debilami to nigdy nic nie wiadomo.

No i kończę bo jedziemy mieszkania oglądać.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:45   #3248
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nie wiem co się dzieje z Małym, takie histerie odstawia przy piersi że to przechodzi ludzkie pojęcie, już samo ułożenie w pozycji do karmienia wywołuje przeraźliwy płacz. Poje trochę i nagle płacz a potem już nie chce co ja robię źle? może to moje mleko jest g.ó.w.n.o warte Tak było wczoraj i dzisiaj co prawda nie przy każdym karmieniu ale się zdarza i jeszcze te bączki bolące nie mam siły, jestem głupią matką, która nawet dziecka nie umie nakarmić

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:58   #3249
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, u nas rano 37 st, kurde i mało jadl w nocy bo myślałam,że mi cycki eksplodują, mam nadzieję,że w ciągu dnia będzie ok,
jak myślicie podać czopek czy to za niska temp?\
mam nadzieje, ze to nic groznego!
przyznam, ze ja po szczepieniach dałam czopek jak termometr pokazal 37,2 stopnie, mimo ze on wariowal troche i pokazywal miedzy 36,9 a 37.5 .. spanikowalam i dalam czopek, cala noc nie spalam i sprawdzalam temperature co chwila
a pozniej szaja tutaj pisala, ze to za niska tempretura i jeszcze nie powinno sie ingerowac, ze organizm sam powinien t zwalczyc

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40821385]Marsi, u maluchów 37 to normalna temperatura [/QUOTE]

A jaka już powinna budzić niepokój?
ja dałam po szczepieniach czopek przy 37.5, chociaz nie jestem pewna czy az tyle miał gorączki, bo termometr wariowal i pokazywal miedzy 36.9 do 37.5. ale wydawal mi sie taki rozpalony i spanikowalam

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Juz sie zaczelo...
Pamietacie tego pana, co to mojego tate bratem zrobil?
Wlasnie od niego, prosto z grzadki dostalam fasolke i zielony groszek
Załącznik 5250375
zazdroszcze swiezych warzywek

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
mi położna mówiła, że do 37,2 to normalna temp. u takich maluchów.

Hejka Kochane,
u nas noc nawet nawet, ale na każde jedzenie Julka sie tak drze, ze chyba budzi całe osiedle
Dzisiaj dałam jej soczek jabłkowy- 40 ml na początku nie chciała pić, ale za jakąś godzinkę sprobowałam jeszcze raz i poszło ładnie

Kupiłam wczoraj ten kleik kukurydziany i sie zastanawiam czy dać jej na noc czy lepiej rano, bo jak będą jakieś bóle brzucha to w nocy to niezaciekawie.
nadrobilam Was z grubsza i jestem w miare na bieząco.

Które z Was już jeżdzą w spacerówce? Mi to jakoś żal sie rozstawać z tą gondolą... ale ten mały buntownik takie cyrki ostatnio wyprawia, że chyba ją przesadze. Wczoraj nawet miała bude odsłoniętą i dalej sie darła więc się boje, że spacerówka nie rozwiąże problemu, bo przecież tam też jest buda i zasłania świat jak jest siedzisko rozłożone do pozycji leżącej....

marsi Ty w sobote bierzesz gondole, czy jeździsz już w spacerówie?

Dziewczyny na tych słoikach pisze, żeby zużyć w ciągu trzech dni, dajecie dzieciakom tyle, że udaje Wam sie zużyc? bo w takim razie to wychodzi, że trzeba dawać wiecej niż łyżeczke czy dwie... gubie sie w tym...
wodz tępa pała......

to jest bol, my mamy zaczac od jednej lyzeczki, dojsc do 5, czyli co? po tzrech dniach do wywalenia sloiczek
Stary 2013-05-15, 12:00   #3250
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
mi położna mówiła, że do 37,2 to normalna temp. u takich maluchów.

Hejka Kochane,
u nas noc nawet nawet, ale na każde jedzenie Julka sie tak drze, ze chyba budzi całe osiedle
Dzisiaj dałam jej soczek jabłkowy- 40 ml na początku nie chciała pić, ale za jakąś godzinkę sprobowałam jeszcze raz i poszło ładnie

Kupiłam wczoraj ten kleik kukurydziany i sie zastanawiam czy dać jej na noc czy lepiej rano, bo jak będą jakieś bóle brzucha to w nocy to niezaciekawie.
nadrobilam Was z grubsza i jestem w miare na bieząco.

Które z Was już jeżdzą w spacerówce? Mi to jakoś żal sie rozstawać z tą gondolą... ale ten mały buntownik takie cyrki ostatnio wyprawia, że chyba ją przesadze. Wczoraj nawet miała bude odsłoniętą i dalej sie darła więc się boje, że spacerówka nie rozwiąże problemu, bo przecież tam też jest buda i zasłania świat jak jest siedzisko rozłożone do pozycji leżącej....

marsi Ty w sobote bierzesz gondole, czy jeździsz już w spacerówie?

wodz tępa pała......

ech mi też szkoda się rozstawać z gondolą bo to jeszcze takie małe dzidzi
ale w spacerowce jeszcze nie jeździmy bo wydaje mi się,że jest za mały na nią
jeśli już to wezmę fotelik i wepnę w wózek
kurde sama nie wiem

a co do słoiczków to ja wczoraj dałam więcej niż 2 łyżeczki a dziś więcej niż 4
a foty zapomniałam zrobić
jutro się poprawię
Cytat:
marsi ja to wszystko wiem, że takie rzeczy u Was się działy, my od początku laktacyjnie problemowi byliśmy i tak jest cały czas, dlatego mówię, że moje mleko jest do d...y. Jeszcze dziś rano zrobił taką histerię, że oboje z tż na równe nogi, okazało się, że kupę robił, płakał strasznie, a przecież nie ma ani zaparć ani nic takiego.

spokojnie słonko, u mnie od samego początku też problemy z laktacją były
myślałam,że spooooro wiem skoro pierwsze tak długo karmiłam a tu dupa, czułam się zielona w lesie i miałam wrażenie że im więcej czytam tym gorzej
dopiero teraz jak mały zaczyna jeść więcej rzeczy a ja mam nadprodukcję mleka to uwierzyłam,że jest dobrze
dlatego teraz obiecałam,że w związku z tym,że omijamy jakieś karmienia na rzecz stałych pokarmow,nie zmarnuje laktacji tylko będę odciągać i mrozić
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40822086]1 dzien 3-5 lyzeczek
2 dzien mniej wiecej 2 razy wiecej
3 dzien reszta

fotka najlepsza ze wszystkich

-------------------------
uwaga, zagadka: do czego moze przydac sie piersiowka metalwa? [/QUOTE]

piersiówka- jak sama nazwa mówi- okład na cycki (czyt. dla niektórych okład na duszę )
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:00   #3251
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
tak teraz spi

ja nie wiem czy chce sie z Wami spotkac w sobote,
Leo już duzy! Julia tez taki slodki Bobasek a moj Borys ciagle jakas minitaruka
wczoraj bylo dopiero 5920 .. w zyciu do tych 6 kg nie dobijemy
na razie odstawilam sinlaca bo takie cyrki byly z mlekim, nie chcial jesc mimo ze w brzuchu mu burczalo juz
Stary 2013-05-15, 12:02   #3252
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze to nic groznego!
przyznam, ze ja po szczepieniach dałam czopek jak termometr pokazal 37,2 stopnie, mimo ze on wariowal troche i pokazywal miedzy 36,9 a 37.5 .. spanikowalam i dalam czopek, cala noc nie spalam i sprawdzalam temperature co chwila
a pozniej szaja tutaj pisala, ze to za niska tempretura i jeszcze nie powinno sie ingerowac, ze organizm sam powinien t zwalczyc

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

A jaka już powinna budzić niepokój?
ja dałam po szczepieniach czopek przy 37.5, chociaz nie jestem pewna czy az tyle miał gorączki, bo termometr wariowal i pokazywal miedzy 36.9 do 37.5. ale wydawal mi sie taki rozpalony i spanikowalam

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

zazdroszcze swiezych warzywek

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

to jest bol, my mamy zaczac od jednej lyzeczki, dojsc do 5, czyli co? po tzrech dniach do wywalenia sloiczek
38 i wiecej, wymaga lekarskiej konsultacji
Stary 2013-05-15, 12:04   #3253
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Chciałam zameldować, że jestem z wami moimi myślami, czytam was na bieżąco, ale pisać...ehhh... same wiecie ale postaram sie poprawić, no bo ile może taki stan trwać?

Lady - trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie pisałam wam o karuzeli Oskara.Niedawno mąż złamał pałąk na którym to wszystko wisi- skleił. Za jakiś czas ja nakręcałam i wszystko zostało mi w ręku (w tym samym miejscu rypło) Przedwczoraj M. naprawił i zamontował -wyciągałam wczoraj małego z łożeczka i złapał za misia,tak ciągnął że karuzela pękła w najgrubszym miejscu Był od nas lepszy
I w ten oto sposób każdy z nas miał wkład w łamaniu karuzeli

Dla mojego dziecka to chyba będzie trzeba zabawki z metalu kupować

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
a właśnie co do karuzel -Wasze dzieci nadal się nimi interesują? Bo Domci już się niestety znudziła [COLOR="Silver"]

moją dopiero teraz zaczęła interesować

Cytat:
oj dziołchy, przeczytałam wsio, ale ciężko było.. i tak sobie myśle, że to nie tylko silver nianie ma... Wy też!!- nie ukrywajcie!!

nic nie pocytuje, bo moje w moje dziecko piorun strzelił!
od kilku dni nie moge z nią normalnie wyjść na spacer, bo sie zachowuje tak, że szkoda gadac... moja cierplowść jest wystawiana na wielką próbę

w wózku płacze, na rękach też płacze i spacer sie konczy tak, że wracam po 30 min.
nie wiem o co chodzi...
POMOCY!!!

marsi, jak tak będzie to ona te targi w sobote rozniesie swoim darciem
u mnie tak od początku było, więc nie pomogę

Cytat:
Pstryczku- jest progres, ostatnio 6700 ale kupy nie było przez 6 dni a teraz 7130 po dwóch klockach do południa

jeżu mój Sammy tyle ważył jak miał 1,5 miesiąca a w jego wieku ważył 8800
no to podziwiam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!!
Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE]

co za palant!!! ale bym go zrypała, a najlepiej to policję wezwała, może jakiś mandat by mu sypnęli, no bo bez przesady!!!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jeju nie mam pojęcia czemu tak się dzieje Mój Iguś choćby nie wiem jak był zmęczony i głodny, nawet jak ryczy...to w wanience momentalnie się uspokaja.
u mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hejo

Szajka, co za palant, masakra!!!!!!!!!!! Od razu staje mi przed oczami sytuacja, gdzie moja mama byla swiadkiem, pamietacie??? Bozesz.....

Niedziekujemy za kciuki! Kuuuuurka dalej nic nie wiadomo, operacja podobno jednak na jutro rano przesunieta, ale wszystko tylko podobno..... wszyscy sa mega rozbici (((

pamiętam. a waidomo czy ta dziewczyna wyszła z tego???

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Szajka - takim fiu.tom to tylko fiu.ty wyrywać!!!! dobrze, że Wam się nic nie stało.
ja od czasu podobnego przypadku, przechodząc przez ulicę pomimo, że mam zielone i tak idę i lukam na tych, którzy nadjeżdżają za pozwoleniem zielonej strzałki.
natomiast ja, jak jeżdżę to nie wyobrażam sobie nie przepuścić matki z dzieckiem..albo samego dziecka.
od dłuższego czasu zaczęłam się zastanawiać... po co ludzie dziękują za przepuszczenie ich na przejściu... przecież to powinność kierowców..
zgadzam się, w Danii jak mieszkałam to KAŻDY samochód się zatrzymywał, bo to piesi i rowerzyści mieli pierwszeństwo! i to bez łachy, jak u nas, albo czasem jak ktoś biegnie przez pasy to sobie myślę: na cholere ty biegniesz, masz tak samo prawo korzystać z nich jak kierowca, więc nie wiem...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ktoś chciał moje WC

fewcia, serca nie masz! jak zobaczyłam twoją to już mi się moja nie podoba, a remontowaliśy ją 2 miesiące temu w sumie to nasal remontujemy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ło matulu!
Juz?
sama jej gotujesz? czy sloiczki?
a w ktorych sloikach jest gluten? kurcze, nawet na to nie zwracalam uwagi
jaka kaszke dajesz? jak czesto?

-----------------------------------
dziec zjadl mi ostatnia porcje marchewki z jablkiem i teraz spi.
calkiem ladnie zajadal nie liczac wtopy z pierwsza lyzeczka ktora zamiast w buzi wyladowala... na czole
Szaja, podziwiam twoja Dorcie. ona taka spokojna jest jak je....

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

ozeszwmorde!!!! moj nawet nie mysli o podnoszeniu glowki a co dopiero pozycja polezaca

to po kiego groma patrzysz na ten pie.rdolnik? patrz w monitor!
widzę pstryszku, że wiedzy nigdy dość

co do podkerślonego - dooobrze gada! polać jej!!!

---------------------

zaraz napiszę wam coś w k. cobyście uważały

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:05   #3254
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Dziolszki, skoro malemu juzmineka skaza bialkowa to iedy moge wprowadzac na nowo nabial??? Bo sie juz stesknilam za serkami i mlekiem ponad miesiac juz nie jem nabialu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:05   #3255
meneq
Zakorzenienie

Ostatnio Yae budzi sie, jak tylko wniose ja do domu po spacerze. Dzis sie wzielam na sposob i siedze na schodach przed domem. "Nie budz licha poki spi"...
Stary 2013-05-15, 12:08   #3256
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

na razie odstawilam sinlaca bo takie cyrki byly z mlekim, nie chcial jesc mimo ze w brzuchu mu burczalo juz
No Kochana nawet tak nie mów, oczywiscie, że chcesz się z nami spotkać przecież nie spotykamy się ze względu na wage naszych dzieci. Borysek zobaczy nasze grubaski i stwierdzi, że też musi dużo jesc żeby szybko rosnąć głowa do góry- widzimy się w sobote. Posłuchasz jak Julka ładnie sie drze w wozku hehehe

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

miałam zapytać:

jak dałam dzisiaj gałganowi soczek to słoiczka już nie moge czy moge?

Stary 2013-05-15, 12:09   #3257
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
No Kochana nawet tak nie mów, oczywiscie, że chcesz się z nami spotkać przecież nie spotykamy się ze względu na wage naszych dzieci. Borysek zobaczy nasze grubaski i stwierdzi, że też musi dużo jesc żeby szybko rosnąć głowa do góry- widzimy się w sobote. Posłuchasz jak Julka ładnie sie drze w wozku hehehe

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

miałam zapytać:

jak dałam dzisiaj gałganowi soczek to słoiczka już nie moge czy moge?

mowisz?
Borys to dopiero daje koncerty w wozku, ludzie czasami mnie rozbrajaja .. patrza sie jakbym go zarzynala ... no ale czasami naprawde nic nie da sie zrobic
Stary 2013-05-15, 12:10   #3258
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
mowisz?
Borys to dopiero daje koncerty w wozku, ludzie czasami mnie rozbrajaja .. patrza sie jakbym go zarzynala ... no ale czasami naprawde nic nie da sie zrobic
no to sama widzisz- będzie koncertowo- rozniesiemy te targi na strzępy

Stary 2013-05-15, 12:20   #3259
sylwietta1988
Zakorzenienie

40 minut usypiania... tak mi go było żal, bo spiący jak jasny gwint a usnąc nie mógl, wsciekał sie za to i wył jak syrena strazacka... boziu spraw, żeby chociaz godzine pokimał
ja sie pytam kolejny raz- kto mu kaze wstawac o takich porach nienormalnych, niedospac a potem urządzac histerie....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:22   #3260
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

pieprzysz jak potłuczona, nie chcesz sie spotkać blo Borys jest mały? sorki ale myslałam,ze to ja jestem blondynka (i o ta tępa! )
kurde nawet jakby moje dziecko miasło garba,zeza i cos jeszcze to dlaczego mialabym sie nie spotkac z Wami???
Stary 2013-05-15, 12:23   #3261
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
pieprzysz jak potłuczona, nie chcesz sie spotkać blo Borys jest mały? sorki ale myslałam,ze to ja jestem blondynka (i o ta tępa! )
kurde nawet jakby moje dziecko miasło garba,zeza i cos jeszcze to dlaczego mialabym sie nie spotkac z Wami???

hahaha, nie ze maly, tylko ze zdoluje sie jeszcze bardziej ..
juz nie pamietam od ilu tygodni czekam az chociaz 6 kg dobije, a od kilku dni takie histerie przy karmieniu urzadza, ze raczej sie nie przyblizamy
boze
Stary 2013-05-15, 12:24   #3262
pstryczek84
Zakorzenienie

Moj Kubulszczak co sie dzis rozgdalal to szok!
nawet kamerka go nie peszyła

http://youtu.be/i10HpG6DiyQ

Stary 2013-05-15, 12:28   #3263
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A idealne na problemy skórne jest mydło oliwkowo-laurowe. Nie próbowałam, ale mam zamiar w najbliższym czasie kupić.

http://www.lorient.pl/tradycyjne-myd...-13-id-30.aspx
Ja go uzywam do mycia buzki

Cytat:
to po kiego groma patrzysz na ten pie.rdolnik? patrz w monitor!

Cytat:
ja bym nie dawała, nam pediatra mówiła, że powyżej 38 st albo jak bardzo marudzi.

ja też czytam ale nie mogę sie wpasować.

nie wiem co się dzieje z Małym, takie histerie odstawia przy piersi że to przechodzi ludzkie pojęcie, już samo ułożenie w pozycji do karmienia wywołuje przeraźliwy płacz. Poje trochę i nagle płacz a potem już nie chce co ja robię źle? może to moje mleko jest g.ó.w.n.o warte Tak było wczoraj i dzisiaj co prawda nie przy każdym karmieniu ale się zdarza i jeszcze te bączki bolące nie mam siły, jestem głupią matką, która nawet dziecka nie umie nakarmić
Kochana, mamy dzieci w podobnym wieku, u nas bylo to samo ostatnio.
Pamietaj, ze to przejsciowe!!
U nas pomogla zmiana pozycji, inne ulozenie glowki, itp. Uspokajam go tez smoczkiem, a jak juz przestanie wierzgac to zamieniam szybko na cyca.
A czulam sie juz jak wyrodna matka, ktora wpycha dziecku na sile cyca
Przejdzie

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

I d*pa, wiecej nie nadrobie, TZ nas goni na spacer, wiec uciekamy.
(ostatnio ma alergie na wizaz )

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:37   #3264
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja go uzywam do mycia buzki

Kochana, mamy dzieci w podobnym wieku, u nas bylo to samo ostatnio.
Pamietaj, ze to przejsciowe!!
U nas pomogla zmiana pozycji, inne ulozenie glowki, itp. Uspokajam go tez smoczkiem, a jak juz przestanie wierzgac to zamieniam szybko na cyca.
A czulam sie juz jak wyrodna matka, ktora wpycha dziecku na sile cyca
Przejdzie

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

I d*pa, wiecej nie nadrobie, TZ nas goni na spacer, wiec uciekamy.
(ostatnio ma alergie na wizaz )
czyli u Ciebie z karmieniem już lepiej?

Cytat:
hahaha, nie ze maly, tylko ze zdoluje sie jeszcze bardziej ..
zamiast się cieszyć,że masz takiego fajnego maluszka to Ty głupoty opowiadasz
Calawdesczu i blogerko- mam na zbyciu woreczki do kuchenki mikrofalowej do sterylizacji- może któraś potrzebuje????? dajcie znac to wezmę za pamięci
Stary 2013-05-15, 12:40   #3265
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

haha boski jest zawsze tak dużo gada ?

Stary 2013-05-15, 12:44   #3266
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
wodz tępa pała......

Cytat:
ja daje 3 lyzeczki na poczatke, drugiego dnia 6 a trezciego dnia reszta sloiczka, tj okolo pol sloiczka, wtranżala go w 2 minuty

Cytat:
tak teraz spi

---------------
spitalamy i my na spaceros

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
haha boski jest zawsze tak dużo gada ?
wlasnie nie, ostatnio byl niepokojaco milczacy ale jak widac to byla cisza przed burza

ostatnio wiecej gada, piszczy, taki żwawszy w kroku jest
skok jak nic albo zeby

Stary 2013-05-15, 12:47   #3267
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Wspaniala gadula
Stary 2013-05-15, 12:49   #3268
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

ja daje 3 lyzeczki na poczatke, drugiego dnia 6 a trezciego dnia reszta sloiczka, tj okolo pol sloiczka, wtranżala go w 2 minuty

---------------
spitalamy i my na spaceros

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

wlasnie nie, ostatnio byl niepokojaco milczacy ale jak widac to byla cisza przed burza

ostatnio wiecej gada, piszczy, taki żwawszy w kroku jest
skok jak nic albo zeby
hahaha, a widzisz, bo moja to jak jej nie zagadujesz to rzadko kiedy sama z siebie tak gada
a ten jego dzwiek to mi sie kojarzy tak jakby samochód naśladował

Stary 2013-05-15, 12:59   #3269
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Blogerko, czytaj uważnie bo nie powtórzę

Twój maluch urodził się mniejszy niż 3kg, prawda? to ma piękną wagę, moja Agu urodziła się 3270g, a 6,6 kg ważyła dopiero mając pół roku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:06   #3270
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40823600]Blogerko, czytaj uważnie bo nie powtórzę

Twój maluch urodził się mniejszy niż 3kg, prawda? to ma piękną wagę, moja Agu urodziła się 3270g, a 6,6 kg ważyła dopiero mając pół roku [/QUOTE]

Czy to znaczy, ze waga przy urodzeniu determinuje przybieranie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości