|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
A moze być z jogurtem? Nie mam smietany ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40823373]Gratuluję udanych wizyt!!!! Oby kolejne były równie udane ![]() Fiazo wszystkiego naj ![]() Do mnie przychodzi taka studentka germanistyki, płacę jej 25 zł za lekcję, to nie jest dużo wg mnie, bo wychodzi ok. 100 zł miesięcznie, a mam już opanowane (od października) naprawdę sporo gramatyki, jeszcze zostały jakieś przypadki i czas przeszły z takich głównych zagadnień. Dla mnie przewaga tego rozwiązania nad szkołą jest taka: po 1 lekcje ustalam, jak mi jest wygodnie i nie ma problemu, jak odwołam - zwłaszcza teraz jest to ważne, w szkole bym traciła, po 2 w szkole jest jednak inny system nauki, są grupy na różnych poziomach i jest to trochę rozwleczone w czasie, no i po 3 - ja sama jestem po filologii i dokładnie wiem, na czym mi zależy: na zasadach, głównie gramatyki, bo wiem, że resztę jakoś w miarę ogarnę, nawet jak już nie będzie czasu na lekcje. Mnie motywowało kilka rzeczy: po 1 znam angielski, znam rosyjski, znam parę języków słowiańskich, uczyłam się francuskiego w szkole, a z tak ważnego (w moim mniemaniu) języka jak niemiecki nie wiedziałam dosłownie nic, trochę mnie to zawsze denerwowało, po 2 trochę śmieszny powód, ale słucham sporo niemieckiej muzyki i tak śpiewać sobie w głowie o czymś, o czym się nie ma pojęcia - trochę śmiesznie postanowiłam to zmienić. Poza tym jest to jednak język sąsiada, no i wreszcie ostatni powód - jest to naprawdę ciekawy język, dość logiczny i język narodu, który wg mnie może się pochwalić najlepszą literaturą na świecie.Jezu ale odpłynęłam.... Ale jeszcze: ja się zawsze lubiłam uczyć i po skończeniu studiów trochę mi brakowało tego, więc postanowiłam się nauczyć jeszcze jednego języka. Nie wiem, czy Ci w czymkolwiek pomogłam tą rozwlekłą wypowiedzią ![]() No a jak nie będę wtedy u lekarza to co? Mogę coś zmyślić? Że byłam w aptece na przykład? Ja akurat mam wręcz zalecone spacery przy cukrzycy :/ Nie dostałam nakazu leżenia... A w jakich godzinach mogą przyjść? Obojętnie czy raczej poranne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] O to widze ze masz indywidualne zajęcia, super. I cena bardzo niska Namówie TZ na wspólna naukę tzn w tym samym czasie bo my na rożnych poziomach TZ tez po filologii jak ty![]() Podziwiam cię, tyle języków ogarnąć ![]() Cytat:
dla zdrowiutkiej SaruniCytat:
Tak to jest jak człowiek wybiera sprzątanie zamiast tv
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() ciesz się, bo ja to jak słonica wyglądam haha |
|
|
|
|
#1863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio, to połowa mojego... jak nie 1/3... ile masz w obwodzie? Cytat:
Cytat:
piękne te ciuszki a kocyk z biedry mam ten sam ![]() Oli, może jedź na IP? Mierzyłaś sobie ciśnienie? |
|||
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat i spełnienia marzeń
Cytat:
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath a sprawdzałaś białko w moczu??
i tak zmierz sobie ciśnienie |
|
|
|
#1866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahW obwodzie 85 cm No i wyniki też ma wszystkie ok
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej ćwicz Kegla!
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-05-15 o 14:19 |
|
|
|
|
#1870 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A, że rodze w listopadzie to po prostu jadę Cytat:
A dżinsy przed-ciążowe to nawet zapinam tylko pod brzuchem oczywiścieCytat:
![]() Cytat:
))A jeszcze też się pochwalę, że dzwoniła do mnie mama i mówiła, że odwiedziła ją Mama jednego z chłopców, który chodził do naszego Klubu Malucha i przywiozła prezenty dla Glutka Nawet nie wiem skąd wie o naszym Maluchu ale zrobiło mi się bardzo miło... Jak Chłopczyk przechodził do przedszkola to razem z jego Mamą ryczałyśmy, że musimy się rozstać
|
|
#1871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A jakie to wszystko ładne
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez całą karierę jeszcze takiego brzucha nie widziałam :P
|
|
|
|
|
#1875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zrobiła prawie dwa ciasta, teraz trochę muszą się schłoodzić by potem znaleźć się w lodówce jeszcze tylko ziemniaki na obiad obrać i wsio na dziś
|
|||
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
ani ja hahahha
to chyba też od wieku kobiety zależy, bo ja staram 30, ale takie młodziutkie mamy to pewnie malutkie brzuchy mają... mogę się tak pocieszać? |
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie w 38 urodziła
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam się na przyszłość ![]() Ale moje pranie się wyprało więc miłego dnia Wam życzę
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra rodziła w tym roku i ma 29 lat |
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
krysia ale kruszynka z Ciebie, twój brzuch to 1/3 mojego,
surka a Ty jestes pewna, ze ten brzuch to jest z ciazy? bo to moze byc brzuch ze dwa miechy po porodzie. |
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Ale na przywiozła "nowe" prezenty a nie po swoim synku )A poza tym Glut i tak ma wszystko chłopięce bo ubranka ma po chłopcu, a mąż i tak wie, że Glut jest Dziewczynką )Jakoś mi chłopięce nie przeszkadzają na dziewczynce za to różowe na chłopcu bardzo
|
#1882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona przez całą ciążę nie kupiła sobie, żadnych spodni z panelem. Wszystkie biodrówki dlaej na nią pasowały ![]() Cytat:
![]() A teraz idę na fasolkę
|
||
|
|
|
#1883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezła kolekcja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
nigdy z jogurtem nie probowałam
![]() Cytat:
Cytat:
ale fajny gest
|
|
#1886 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
misiaczka wiem co czujesz, bo ja tez tak mam, że wariuje ze strachu jak Adaś mało aktywny, a teraz to już w ogole, jakoś tak się dziwnie ułożył, że od wczoraj nie czuje kopniaków tylko wypychanie/przesuwanie się w okolicach pepka i tyle
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40822345] MAM PYTANIE ODNOŚNIE KONTROLI Z ZUSU!! Czy jeśli była kontrola w moim zakładzie pracy, czy na pewno nie chodzę do pracy (LOL to wymyślili) to jest jakieś prawdopodobieństwo, że ja też się mogę spodziewać kontroli? I czy przy chodzonym L4 może mnie nie być w domu? [/QUOTE] wydaje mi się że jak nie mają w zwyczaju chodzić w danym mieście to nie chodzą. U Idzi jest specyficznie bo tam zawsze kontrolują, u mnie np nigdy się z tym nie spotkałam, a wiele moich koleżanek/znajomych siedziało na l4 i żadnych kontroli nie miały Cytat:
![]() Cytat:
Nie smutaj sie ![]() Cytat:
A żelazo staraj się uzupełnić w diecie ewentualnie jakieś tabletki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40823673] Na pocieszenie dostałam dzisiaj całą torbę ubranek, wprawdzie niektóre trochę bardziej zużyte, ale z reguły w super stanie - za darmo Od tamtej babeczki, u której wygrałam wtedy aukcje I dała mi 3 kosmetyki z Nivei, bo jej dziecko okazało się być alergikiem [/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
a ja głupia myślałam, że mam sporo ciuszkówCytat:
En nie zacytowało mi ale oplułam monitor jak wyobraziłam sobie jak rozpędzona popychasz Tż Oliath mam nadzieję, że noga przestanie puchnąć a jak nie to może to gdzieś skonsultuj z lekarzem??? fiazo wszystkiego najlepszego z okazji imienin Nie wiem co jeszcze miałam napisać, bo nie wszystko mi zacytowało
|
||||||
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Ogranełam prasowanko,ide cosik zjesc.
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzus malutki a Ona drobniutka
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi sie Laura kręci w tym brzuchu........żeberka mnie bolą
|
#1890 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam i zmykam,chciałam się tylko pochwalić,że właśnie popełniłam największy i najdroższy zakup związany z moim Szkodnikiem,zamówiłam i zapłaciłam za cały zestaw wóziowy. Już się nie mogę doczekać kiedy przesyłka dojdzie i będę mieć frajde ze składania tego cacka miłego dzionka życzę
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

dziś w ddtvn było...też mi się zechciało i pytałam mamy czy sadziła buraki bo nie wpadłam na pomysł, żeby iść do sklepu i kupić 

tyle, ze noga mi odmarzla na amen.
piękne te ciuszki

a ja głupia myślałam, że mam sporo ciuszków