W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 13:51   #1861
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Piekne milosne wyznanie Ci wyszlo, kochana.
Ale ze wzgledu na to, ze tak ja kochasz, staraj sie nie swirowac ze stresu
.
postaram sie nie zwariować do sierpnia
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Jak bedzie głupio gadac to wpusc jednym a drugim uchem wypusc i tyle

BOTWINKA:
gotuje zeberko albo pałeczki lub udka z kurczaka,jak wywar jest gotowy to daje marchew,pietruszke,ziemni aki,seler,por,buraki -pokrojone w kostke lub wg uznania,potem jak jak zmiękną to daje ogonki z botwiny a jak juz warzywka są miekkie to na koniec liscie,gotuje jeszcze chwilke,doprawiam i zabielam śmietaną.Do tego ugotowane jajo i pyyyyyycha zupka
Dziękuje ci kochana
A moze być z jogurtem? Nie mam smietany

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja też dziś ją robię na obiad Gotuję podobnie jak barszcz czerwony dodając jeszcze ze 2-3 duże buraczki i na wywarze z kurczaka zazwyczaj. Najpierw z godzinkę np skrzydełka lub udko, potem do wody buraczki, przyprawy, marchewka i pietruszka starta, jak się chwilę podgotują to liście botwinki i potem trochę śmietany i soku z cytryny. A ziemniaki osobno do tego plus czasem daję też jajko na twardo.

Być może się spotkamy, jak też tam trafię Ja albo Bielański albo Karowa, zależy do którego zdążę i w którym będą miejsca Moja mama miała w Bielańskim praktyki (jest pielęgniarką), no ale to było ponad 20 lat temu, więc jej opinia nieaktualna.
dzięki za przepis. Tez zrobię z jajeczkiem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40823373]Gratuluję udanych wizyt!!!! Oby kolejne były równie udane

Fiazo wszystkiego naj

Do mnie przychodzi taka studentka germanistyki, płacę jej 25 zł za lekcję, to nie jest dużo wg mnie, bo wychodzi ok. 100 zł miesięcznie, a mam już opanowane (od października) naprawdę sporo gramatyki, jeszcze zostały jakieś przypadki i czas przeszły z takich głównych zagadnień.
Dla mnie przewaga tego rozwiązania nad szkołą jest taka: po 1 lekcje ustalam, jak mi jest wygodnie i nie ma problemu, jak odwołam - zwłaszcza teraz jest to ważne, w szkole bym traciła, po 2 w szkole jest jednak inny system nauki, są grupy na różnych poziomach i jest to trochę rozwleczone w czasie, no i po 3 - ja sama jestem po filologii i dokładnie wiem, na czym mi zależy: na zasadach, głównie gramatyki, bo wiem, że resztę jakoś w miarę ogarnę, nawet jak już nie będzie czasu na lekcje.
Mnie motywowało kilka rzeczy: po 1 znam angielski, znam rosyjski, znam parę języków słowiańskich, uczyłam się francuskiego w szkole, a z tak ważnego (w moim mniemaniu) języka jak niemiecki nie wiedziałam dosłownie nic, trochę mnie to zawsze denerwowało, po 2 trochę śmieszny powód, ale słucham sporo niemieckiej muzyki i tak śpiewać sobie w głowie o czymś, o czym się nie ma pojęcia - trochę śmiesznie postanowiłam to zmienić. Poza tym jest to jednak język sąsiada, no i wreszcie ostatni powód - jest to naprawdę ciekawy język, dość logiczny i język narodu, który wg mnie może się pochwalić najlepszą literaturą na świecie.
Jezu ale odpłynęłam....

Ale jeszcze: ja się zawsze lubiłam uczyć i po skończeniu studiów trochę mi brakowało tego, więc postanowiłam się nauczyć jeszcze jednego języka.

Nie wiem, czy Ci w czymkolwiek pomogłam tą rozwlekłą wypowiedzią

No a jak nie będę wtedy u lekarza to co? Mogę coś zmyślić? Że byłam w aptece na przykład?
Ja akurat mam wręcz zalecone spacery przy cukrzycy :/ Nie dostałam nakazu leżenia...
A w jakich godzinach mogą przyjść? Obojętnie czy raczej poranne?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
O to widze ze masz indywidualne zajęcia, super. I cena bardzo niska
Namówie TZ na wspólna naukę tzn w tym samym czasie bo my na rożnych poziomach TZ tez po filologii jak ty
Podziwiam cię, tyle języków ogarnąć

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wróciłam od położnej.
wszystko dobrze,
mała główką w dół, serce wali jak szalone, wszystko ok.

tylko troszkę mi poziom żelaza spadł we krwi,
jakie wy macie wyniki żelaza około 30 tygodnia??
dla zdrowiutkiej Saruni

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja raz zapomniałam, raz przegapiłam, ale poprzedniego roku mi się udało za miastem parę miejsc odwiedzić
w tym roku planuje w mieście obskoczyć, u mnie jedną z atrakcji jest np. miejski schron, ale jeszcze dokładnie nie sprawdziłam co będzie, muszę plan wykonać bo będziemy chodzić razem z siostrą i jej tż
tylko teściowej dziś zapowiedziałam, że mamy sobotę wieczór zaplanowany bo już mi chce tż na wieś ciągać wrrr

dziś w ddtvn było...też mi się zechciało i pytałam mamy czy sadziła buraki bo nie wpadłam na pomysł, żeby iść do sklepu i kupić
dla mnie moja mama robi najlepszą, ale nie wiem jak ona robi
barszczu czerwonego za to nie cierpię

A ja jak na złość nie oglądałam dzisiaj ddtvn
Tak to jest jak człowiek wybiera sprzątanie zamiast tv

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:52   #1862
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
ojej, ale teraz zrobiłam tym zdjęciem...
Brzucha mierzonego nie mam, ale i mała i wody i w ogóle wszystko na wizycie zawsze ok
Generalnie Wam powiem, że jedna ma większy brzuszek, druga mniejszy - nie ma reguły. Tzn podobno geny mają tu "dużo do powiedzenia" i w sumie to się może zgadzac przynajmniej u mnie - moja babcia (od strony mamy) była w ciąży 6 razy i za każdym razem jej mówili, że w ogóle nie widać, żeby w ciąży była, moja mama ze mną przytyła 6 kg i też mały brzuszek - więc może to po prostu geny
no taka Twoja uroda
ciesz się, bo ja to jak słonica wyglądam haha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:52   #1863
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

A u nas w mieście, z okazji Międzynarodowego Dnia Tańca z Klanzą robią popołudniu w parku coś jakby warsztaty - pójdziemy z TZ, bo pogoda ładna, a ja uwielbiam z dzieciakami robić tego typu zabawy w pracy

No i pochwale się brzucholkiem, bo już humor mi się troszkę poprawił Proszę bardzo, oto moje cudo 29 tc:
Ejjjj była umowa - nie wciągamy brzuchów!
A tak serio, to połowa mojego... jak nie 1/3... ile masz w obwodzie?
Cytat:
Piekne milosne wyznanie Ci wyszlo, kochana.
Ale ze wzgledu na to, ze tak ja kochasz, staraj sie nie swirowac ze stresu

Nic nie pomoglo tyle, ze noga mi odmarzla na amen.

No wlasnie ze NIE biore, bo ich k. mać nie ma w calym Wro i apteka sprowadzala mi na zamowienie od producenta 10 sztuk na dzis i goowno, dzwonili ze maja tylko 3 a do lekarza w pn

Gratki! Jak bede u gina za tydzien to porownamy

Sie szmata znieczulila, no no no. Ja bym jej wszyla chuste chirurgiczna pieknym wzorkiem w macice. Taka przewrotna antykncepcja.
Nie dobrze z tymi zastrzykami... u nas tesz shit z zamóweniem, ale zamówiłam sobie 2 tyg. temu na 29 maja, bo będę mieć wtedy receptę...

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Powyciągałam wszystko co kupiłam i dostałam dla dziecka..jest tego multum.. pokażę Wam (tylko pozostaje mi jeszcze zliczyć ile czego i w jakim rozmiarze )
piękne te ciuszki a kocyk z biedry mam ten sam

Cytat:
NADAL PUCHNIE MI STOPA.
Jesli w takim tempie bedzie puchnac, skore mi porozrywa
Oli, może jedź na IP? Mierzyłaś sobie ciśnienie?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:53   #1864
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Witam się w szczególnym dla mnie dniu - mam dziś imieniny
Sto lat i spełnienia marzeń Lekkiego porodu i mega szczęścia z dzidziolka

Cytat:
NADAL PUCHNIE MI STOPA.
Kobito, albo zadzwoń, albo idź do lekarza.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:54   #1865
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath a sprawdzałaś białko w moczu??
i tak zmierz sobie ciśnienie

Stary 2013-05-15, 13:56   #1866
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ejjjj była umowa - nie wciągamy brzuchów!
A tak serio, to połowa mojego... jak nie 1/3... ile masz w obwodzie?
Już nie będę wciągać, przepraszam hah

W obwodzie 85 cm Ale Wam powiem, że na SR jest babeczka w tym samym tygodniu co ja i teraz nie przesadzając - ma brzuszek 2 razy mniejszy niż ja! Normalnie nie wierzyłam jak powiedziała, w którym jest tygodniu bo mi ciągle gadają dokoła, że mam mały No i wyniki też ma wszystkie ok

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:57   #1867
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Powyciągałam wszystko co kupiłam i dostałam dla dziecka..jest tego multum.. pokażę Wam (tylko pozostaje mi jeszcze zliczyć ile czego i w jakim rozmiarze )
Wow, jaka wypraweczka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:57   #1868
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jeszcze jeden taki tekst i się posikam ze śmiechu
Lepiej ćwicz Kegla!

Filipiśko

Stary 2013-05-15, 13:59   #1869
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie będę wciągać, przepraszam hah

W obwodzie 85 cm Ale Wam powiem, że na SR jest babeczka w tym samym tygodniu co ja i teraz nie przesadzając - ma brzuszek 2 razy mniejszy niż ja! Normalnie nie wierzyłam jak powiedziała, w którym jest tygodniu bo mi ciągle gadają dokoła, że mam mały No i wyniki też ma wszystkie ok
Ja myślę, że możesz mieć podobny brzuch jak moja sis. 37 tc na zdjęciu poniżej

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-05-15 o 14:19
Stary 2013-05-15, 14:00   #1870
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjemnego prasowania
Cytat:
Oj cos o tym wiem.A ja sie coraz bardziej boje jezdzic i mecze sie za kierownicą....Wczoraj pojechalam na SR i spowrotem juz Tz wracał.
Jak nie urodze to jade na Boże Ciało do rodziców
A, że rodze w listopadzie to po prostu jadę
Cytat:
5 kg, ale ogólnie tylko brzuszek mi urósł, wszystkie ciuchy sprzed ciąży ciągle noszę, oprócz jeansów, no ale to wiadomo
Ja też A dżinsy przed-ciążowe to nawet zapinam tylko pod brzuchem oczywiście
Cytat:
No i pochwale się brzucholkiem, bo już humor mi się troszkę poprawił Proszę bardzo, oto moje cudo 29 tc:
Śliczny, a po porodzie szybko wrócisz do sylwetki sprzed
Cytat:
ojej, ale teraz zrobiłam tym zdjęciem...
Brzucha mierzonego nie mam, ale i mała i wody i w ogóle wszystko na wizycie zawsze ok
Generalnie Wam powiem, że jedna ma większy brzuszek, druga mniejszy - nie ma reguły. Tzn podobno geny mają tu "dużo do powiedzenia" i w sumie to się może zgadzac przynajmniej u mnie - moja babcia (od strony mamy) była w ciąży 6 razy i za każdym razem jej mówili, że w ogóle nie widać, żeby w ciąży była, moja mama ze mną przytyła 6 kg i też mały brzuszek - więc może to po prostu geny
Moja koleżanka do końca ciąży chodziła w swoich "normalnych" spodniach i ma teraz zdrowego 2 latka więc nic tylko się cieszyć ))

A jeszcze też się pochwalę, że dzwoniła do mnie mama i mówiła, że odwiedziła ją Mama jednego z chłopców, który chodził do naszego Klubu Malucha i przywiozła prezenty dla Glutka

Nawet nie wiem skąd wie o naszym Maluchu ale zrobiło mi się bardzo miło... Jak Chłopczyk przechodził do przedszkola to razem z jego Mamą ryczałyśmy, że musimy się rozstać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:01   #1871
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja mam taką sytuację, że jestem zameldowana gdzie indziej i mieszkam gdzie indziej. A ogólnie w zusie mam adres zamieszkanie ten co zameldowania, więc jak przyjdą do mnie to pocałują klamkę, albo porozmawiają z moją 89 letnią babcią
też tak mam... Niby mieszkam niedaleko i babcia może pokierować, ale...

Cytat:
Dzikie szaleństwo A jakie to wszystko ładne
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:01   #1872
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
brzuszek na finiszu?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:02   #1873
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Przez całą karierę jeszcze takiego brzucha nie widziałam :P

Filipiśko

Stary 2013-05-15, 14:03   #1874
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjemnego prasowania
Margoś zawsze potrafisz sprowadzić na ziemię

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:04   #1875
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Oj cos o tym wiem.A ja sie coraz bardziej boje jezdzic i mecze sie za kierownicą....Wczoraj pojechalam na SR i spowrotem juz Tz wracał.[COLOR="Silver"]
ja to jak nie muszę to nie jeżdżę, od połowy stycznia za kierownicą może z 5 razy siedziałam i to na krótkich odcinkach, strasznie jestem rozkojarzona i wolę nie ryzykować bo wiem co to znaczy

Cytat:
wow dużo tego, ale widać, że na różny wiek np. po majteczkach

Cytat:
widać, że Twoja siostra szczuplutka bardzo

zrobiła prawie dwa ciasta, teraz trochę muszą się schłoodzić by potem znaleźć się w lodówce

jeszcze tylko ziemniaki na obiad obrać i wsio na dziś

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:04   #1876
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Przez całą karierę jeszcze takiego brzucha nie widziałam :P
ani ja hahahha

to chyba też od wieku kobiety zależy, bo ja staram 30, ale takie młodziutkie mamy to pewnie malutkie brzuchy mają...

mogę się tak pocieszać?

Stary 2013-05-15, 14:06   #1877
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze też się pochwalę, że dzwoniła do mnie mama i mówiła, że odwiedziła ją Mama jednego z chłopców, który chodził do naszego Klubu Malucha i przywiozła prezenty dla Glutka

Nawet nie wiem skąd wie o naszym Maluchu ale zrobiło mi się bardzo miło... Jak Chłopczyk przechodził do przedszkola to razem z jego Mamą ryczałyśmy, że musimy się rozstać
A jak Glut okaże się dzieczynką

Cytat:
brzuszek na finiszu?
Dokładnie w 38 urodziła
Stary 2013-05-15, 14:06   #1878
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jest strasznie szczupła....
Cytat:
Margoś zawsze potrafisz sprowadzić na ziemię
Polecam się na przyszłość

Ale moje pranie się wyprało więc miłego dnia Wam życzę

Mały
Stary 2013-05-15, 14:07   #1879
surka
Zakorzenienie

Cytat:
ani ja hahahha

to chyba też od wieku kobiety zależy, bo ja staram 30, ale takie młodziutkie mamy to pewnie malutkie brzuchy mają...

mogę się tak pocieszać?

Moja siostra rodziła w tym roku i ma 29 lat Ale ja też się nie przejmuję, bo ja taki brzuch jak ona na końcu to miałam chyba w 25 tc
Stary 2013-05-15, 14:08   #1880
idzia111
Zakorzenienie

krysia ale kruszynka z Ciebie, twój brzuch to 1/3 mojego,

surka a Ty jestes pewna, ze ten brzuch to jest z ciazy? bo to moze byc brzuch ze dwa miechy po porodzie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:09   #1881
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A jak Glut okaże się dzieczynką

Ale na przywiozła "nowe" prezenty a nie po swoim synku )

A poza tym Glut i tak ma wszystko chłopięce bo ubranka ma po chłopcu, a mąż i tak wie, że Glut jest Dziewczynką)

Jakoś mi chłopięce nie przeszkadzają na dziewczynce za to różowe na chłopcu bardzo

Mały
Stary 2013-05-15, 14:11   #1882
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
surka a Ty jestes pewna, ze ten brzuch to jest z ciazy? bo to moze byc brzuch ze dwa miechy po porodzie.
Tak po cesarce nie miała wogóle brzucha Ona przez całą ciążę nie kupiła sobie, żadnych spodni z panelem. Wszystkie biodrówki dlaej na nią pasowały

Cytat:
Ale na przywiozła "nowe" prezenty a nie po swoim synku )

A poza tym Glut i tak ma wszystko chłopięce bo ubranka ma po chłopcu, a mąż i tak wie, że Glut jest Dziewczynką)

Jakoś mi chłopięce nie przeszkadzają na dziewczynce za to różowe na chłopcu bardzo
Chyba, że tak

A teraz idę na fasolkę
Stary 2013-05-15, 14:12   #1883
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
niezła kolekcja
Cytat:
Zrobiliśmy sobie z Sierścią coś koło 6 km
Ale musieliśmy wracac bo kundel wytarzał się w koopie i tak śmierdział, że nawet na spacerze nie mogłam z nim wytrzymać
Prasując poczekam, aż wyschnie i znów idziemy
Więc owych 5 stron, których jestem do tyłu tylko dzisiaj pewnie i tak nie nadrobię, a jak przyjdę następnym razem to będzie ich 50
Tak to jest z Pieskowymi dziecmi
Cytat:
NADAL PUCHNIE MI STOPA.
bidulko
Cytat:
tylko teraz nie wiem jak ponazywać te wszystkie ciuszki.. co jest śpiochem, co pajacykiem, co kaftanikiem.. i co tam jeszcze jest? będę strzelać
powoli do tego dojdziesz
Stary 2013-05-15, 14:14   #1884
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem w wielkim szoku. Ale ona bardzo szczuplutka chyba była przed ciąża.

Cytat:
ani ja hahahha

mogę się tak pocieszać?
Chyba lepiej postaw na uwarunkowania genetyczne
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:15   #1885
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziękuje ci kochana
A moze być z jogurtem? Nie mam smietany

nigdy z jogurtem nie probowałam
Cytat:
OMG ale chudzina
Cytat:

ale fajny gest
Stary 2013-05-15, 14:16   #1886
magolina
Wtajemniczenie

misiaczka wiem co czujesz, bo ja tez tak mam, że wariuje ze strachu jak Adaś mało aktywny, a teraz to już w ogole, jakoś tak się dziwnie ułożył, że od wczoraj nie czuje kopniaków tylko wypychanie/przesuwanie się w okolicach pepka i tyle

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40822345]

MAM PYTANIE ODNOŚNIE KONTROLI Z ZUSU!!
Czy jeśli była kontrola w moim zakładzie pracy, czy na pewno nie chodzę do pracy (LOL to wymyślili) to jest jakieś prawdopodobieństwo, że ja też się mogę spodziewać kontroli? I czy przy chodzonym L4 może mnie nie być w domu?
[/QUOTE]

wydaje mi się że jak nie mają w zwyczaju chodzić w danym mieście to nie chodzą. U Idzi jest specyficznie bo tam zawsze kontrolują, u mnie np nigdy się z tym nie spotkałam, a wiele moich koleżanek/znajomych siedziało na l4 i żadnych kontroli nie miały

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
jestem na chwilę u siebie w domku się spakować...
co do różyczki to niestety musimy się z tż izolować przez tydzień od ustąpienia objawów więc kolejny tydzień u rodziców mnie czeka..
co do krwi to mała mi mocno tam uciska więc po nocy jakieś naczynko mogło popuścić. Ale ogólnie wszystko jest ok, szyjka długa miękka.

Hanka zwolniła ze wzrostem jest o tydzień do przodu a nie trzy jak ostatnio i waży 2350g więc ma prawo masakrować mi miednicę
Ciesze się, że to krwawienie to nic groźnego, a Hania ładnie waży i już duża z niej dziewczynka

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Co za dzień
Syn mało kopie, praca średnio idzie, a na dodatek babcia TŻ trafiła do szpitala Nie chcę myśleć, co może się wydarzyć, bo to staruszeczka już bardzo
Mam nadzieję, że z babcią będzie wszystko dobrze.
Nie smutaj sie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Witamy się z Gabi w 33tc

Cytat:
wróciłam od położnej.
wszystko dobrze,
mała główką w dół, serce wali jak szalone, wszystko ok.

tylko troszkę mi poziom żelaza spadł we krwi,
jakie wy macie wyniki żelaza około 30 tygodnia??
Super, że wszystko ok.
A żelazo staraj się uzupełnić w diecie ewentualnie jakieś tabletki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40823673]
Na pocieszenie dostałam dzisiaj całą torbę ubranek, wprawdzie niektóre trochę bardziej zużyte, ale z reguły w super stanie - za darmo Od tamtej babeczki, u której wygrałam wtedy aukcje I dała mi 3 kosmetyki z Nivei, bo jej dziecko okazało się być alergikiem
[/QUOTE]

Cytat:

Malusi, zgrabniusi brzusio

Cytat:
a ja głupia myślałam, że mam sporo ciuszków

Cytat:

En nie zacytowało mi ale oplułam monitor jak wyobraziłam sobie jak rozpędzona popychasz Tż

Oliath
mam nadzieję, że noga przestanie puchnąć a jak nie to może to gdzieś skonsultuj z lekarzem???

fiazo wszystkiego najlepszego z okazji imienin zdrówka, szczęścia, pomyślności.

Nie wiem co jeszcze miałam napisać, bo nie wszystko mi zacytowało
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:16   #1887
Rockyyy
Zakorzenienie

głowa odpuściła
Ogranełam prasowanko,ide cosik zjesc.
Stary 2013-05-15, 14:17   #1888
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
brzus malutki a Ona drobniutka

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:17   #1889
Rockyyy
Zakorzenienie

Ale mi sie Laura kręci w tym brzuchu........żeberka mnie bolą
Stary 2013-05-15, 14:18   #1890
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie w 33 tc
Boze, tyle mam jeszcze do zrobienia, a czas tak pedzi !!!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Nie wiem, czemu sobie pomyślałam, że mogę być dzisiaj jedną z pierwszych na wątku

Witamy się w 27tc

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Heyah,

wiitam sie w 30 tyg. Jaka powazna ze mnie ciezarówka

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry Zaczynamy 33 tydzień.

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 28 tygodmiu a wiec w 7 miesiacu

nadrabiania to ja mam ale niestety nie mam czasu zeby nadrobic

Trzymam kciukasy za wizyty
gratuluje rozpoczetych tygodni i miesiecy

Cytat:
Kochana skonsultuj sie z ginem... co do tej rozyczki a za Psie dziecko

Jak to w zyciu,raz lepiej,raz gorzej i w miedzyczasie spam

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Dzien dobry zabcie ;*

Witamy sie z Laurą w 34 tc (ukonczylysmy 33)

Juz po sniadanku,idziemy ruchy policzyca potem uczymy sie na kosmetologie i anatomie Pogoda piękna,ciepło i slonecznie wiec chyba posiedzimy z notkami i kawką na ogródku

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w 29tygodniuDzisiaj wizytuje o 17 i zobacze szkraba Pogoda dopisuje,humor tez wiec zapowiada sie super dzien.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzucholki!

Witam sie na 100 dni przed planowanym terminem porodu!!!!

choc mam cicha nadzieje ze mlode zdecyduje sie pokazac za jakies 90 dni

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
pokazuje Wam moje wielkei Małe pranie
troszke sie tego nazbierało, jeszcze pościel sie pierze
Super pranko

Witam i zmykam,chciałam się tylko pochwalić,że właśnie popełniłam największy i najdroższy zakup związany z moim Szkodnikiem,zamówiłam i zapłaciłam za cały zestaw wóziowy. Już się nie mogę doczekać kiedy przesyłka dojdzie i będę mieć frajde ze składania tego cacka miłego dzionka życzę
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości