|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
no te o tatusiu są super
|
|
#1442 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawką i gruszką
![]() W końcu nastał cieplejszy dzionek Cytat:
Doczytałam że ok,odpoczywaj i dbaj o siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kolejny chłopak![]() A masz fotkę??? Cytat:
Zwróć uwagę lekarzowi może to rzeczywiście jedna z przyczyn,a jeśli nie to trzeba szukać dalej. Często dzieje się też tak przez stres... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ato leniuszek![]() Nie strasz ja jutro idę na cytologię Mnie ostatnio trochę bolało jak mi szyjkę sprawdzała,chodząc czułam dyskomfort ale przeszło.Cytat:
Cytat:
![]() Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|||||||||
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie Anulko to i mi proszę wpisz na 04.06
godzina to między 8 a 12. a usg nie wiem kiesy teraz... sorki, że tak z dolotu ale ciągle was nadrabiam...
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-05-15 o 12:32 |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Tak się cieszymy
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja też hurtem dodam 31.05.2013.Poproszę o dopisanie
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-05-15 o 12:29 |
|
|
|
|
#1446 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może teraz będzie wysyp dziewczynek!?! ![]() Cytat:
Teraz odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przeczytałam w necie ,że istnieją testy sprawdzające płeć dzidzi już w 10 tyg ciąży! nazywa się ten test Intelligender Test i kosztuje 139 zł
To jest pojemniczek, do którego wstrzykuje się odpowiednią ilość porannego moczu, miesza się i odczytuje wynik po 5 min. Płeć dziecka w tym teście zależy od koloru na jaki zabarwił się płyn, jeśli na ciemnozielony to chłopczyk, pomarańczowy dziewczynka. Ale cuda wymyślają co nie? oczywiście nie skusiłam się na niego, bo uważam że to jakaś bzdura...ale tak napisałam o nim tak dla ciekawostki, na youtobe można obejrzeć, jak wygląda ten test i jak się go wykonywuje. jest on bardzo popularny w usa
|
#1448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę nawet w 65% dziewczynki, tak mi się marzyCytat:
|
|||
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo proszę o jasne wytłumaczenie jak zrobić tak żeby kliknąć w słowo i otwierał się np suwaczek.Nie mogę zajarzyć ,że jakiś kod czy co ![]() Czytam jak to zrobić i dalej nie wiem |
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- jak chcesz zrobić swój to kopiujesz URL suwaczka, otwierasz: ten globusik, czyli wstaw link , ogólnie jak klikniesz Ok, to wyświetli Ci się cały URL ,i dodatkowo coś będzie zaznaczone odgórnie do zmiany, tam wpisujesz co chcesz i voila. Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-05-15 o 13:10 |
||
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez zazdroszcze corci ![]() Kasiula24, kasias cudne ciuszki ![]() olenka1304 trzymam kciuki, gratulacje,
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
To ogólnie wygląda tak:
[="blabla"]blabla[/URL] - o, tutaj widać. Przed znakiem = powinno być URL, ale wtedy mi się gotowy wyświetla...przed znakiem [/url] wpisujesz swój tekst, np. mój bąbelek i jest Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-05-15 o 13:12 |
|
|
|
#1453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale 6,4 cm to dopiero wielkoludek ![]() olenka1304 Trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze! nemosek w ciąży macica jest dużo mocniej ukrwiona więc trochę bardziej bolesna była ta cytologia jak dla mnie i parę kropli krwi poleciało, ale to ponoć normalne. Może też dlatego coś mnie kłuje, bo zrobiła się mała ranka. kasias_84 gratuluję! A w którym tyg robiłaś genetyczne, że już uchwycił fifolka ? ![]() ktosiula z ciśnieniem mam to samo - niskie 90/60 czasem rośnie do 100/60 i do tego tętno spoczynkowe ok 90. Lekarz powiedział, że skoro byłam niskociśnieniowcem to się nie zmieni, a co do tętna to niby w ciąży się pompuje więcej krwi i to normalne ... TSH też mam w normie ... Będę za tydzień u innego lekarza, zasięgnę kolejnej opinii ... W ogóle pisałam kiedyś, że zakupiłam Mamma Marin na mdłości - ogłaszam, że nie działa, no chyba, że się weźmie na raz całą dzienną dawkę 6 tabletek ... Dziewczyny chciałam zapytać kiedy powiedziałyście o ciąży rodzinie i znajomym? I jak to zrobiłyście? Zwłaszcza chodzi mi o rodziców? Bo my póki co milczymy jak zaklęci - wiedzą tylko w pracy bo jestem na L4 (niestety toaleta a kibelek konkretnie stał się moim najlepszym przyjacielem już od 7 tyg. i nic nie mija |
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my rodzicom powiedzielismy tak zwyczajnie, ze jeszcze w tym roku rodzina K sie powiększy
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w 15 tyg i nadal mnie męczą wymioty
Co prawda o wiele rzadziej niż wcześniej ale jednak.
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to była dla nich bardzo wyczekiwana nowina,wiec nie chcelismy czekac ![]() no i powiedzieliśmy,ze Swieta spedziemy już w wiekszym gronie ![]() doczytałam o Ilonie tak strasznie mi przykro![]() piękne slonce u nas,wiec korzystam ja skusiłam się na kocyk z Biedry,ale mam na mnie nakrzyczała,ze za wcześnie...i mój M. tez krecil nosem...no trudno
|
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Cytat:
Ugotować ryż w kostce albo bulionie, dobrze odsączyc, wystudzić, dac pęczek szczypiorku, trochę startego żółtego sera, sól, pieprz, przyprawy czy zioła co kto lubi, ja dałam jeszcze trochę pokruszonych orzechów włoskich. Do tego 1-2 jaja, jeśli potrezba to zagęścić bułką. Formowac kotleciki, obtaczac w bułce i smazyć na złoto. Cytat:
![]() Mya to trzymam kciuki za kolejną laseczkę Przed chwilą słyszałam w wiadomościach, że urodził się dziś noworodek, który miał 4,5 promila we krwi Walczą o jego życie "mamusię" pogotowie zabrało do szpitala, bo zasłabła w monopolowym Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-15 o 13:48 |
||
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz termin na ten sam dzień co i ja ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- ale słodkie te ubranka ! ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :pala : biedny maluch
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze są wieczory...... bez płaczu się nie obejdzie ..... nie mogę spać.... boje się spać .... bo śni mi się nasze maleństwo..... za dwa tygodnie mam wyniki histopatologiczne..... może dowiem się z jakiego powodu tak wyszło.... Trzymam kochane za Was kciuki ..... życze zdrówka wam i żeby wasze maleństwa rosły duże piękne i zdrowe.....
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Dogorywam. Jest chyba z 25 stopni w cieniu, skwar niemiłosierny, boli mnie dziasło, brzuch, mózg, palce. Wgl wczoraj tak mnie napieprzały zęby na zmianę pogody... Tak cieprły... A wczoraj było zimno, więc moglam tego upału się spodziewać
![]() gotuję bób, to moja jedyna nadzieja
|
|
|
|
#1462 |
|
Wtajemniczenie
|
QUOTE=ilona_0105;40824563]Oj... czytam Was bo jakoś się z wami związalam....ale muszę ukradkiem podczytywac...bo konczy sie to jednak łzami..... jestesmy z TŻ u mojej mamy bo nie chcieli żeby zostawała sama... a tu jest taki szum zawsze ktos w domu ....mama ma na nocki teraz ,TŻ wraca około 18 do domu.... a siostra różnie zależy do której ma lekcje.... a tu brat przyjdzie z córką .... tak mnie wszyscy zagadują ,że nie mam czasu na smutki...... moja rodzinka ma fajne poczucie humoru.... i powiem szczerze ze brzuch mnie boli od śmiechu a nie po zabiegu...
Najgorsze są wieczory...... bez płaczu się nie obejdzie ..... nie mogę spać.... boje się spać .... bo śni mi się nasze maleństwo..... za dwa tygodnie mam wyniki histopatologiczne..... może dowiem się z jakiego powodu tak wyszło.... Trzymam kochane za Was kciuki ..... życze zdrówka wam i żeby wasze maleństwa rosły duże piękne i zdrowe.....[/QUOTE] ![]() Bób też chcę od bobu wszystko Ci minie, no musi
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-15 o 13:59 |
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wysłałam siostrze mms, a raczej tż, a ona do mnie : co to? Ja bym jej odpisała, że gó*no, bo głupie pytania zadaje, ale tz był kulturalny. A ostatnio ona do mnie, że jakbym jej zadala takie pytanie to też by mi odpisała to samo co ja chciałam Ilonka
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Mya1989;40824677]
Ja wysłałam siostrze mms, a raczej tż, a ona do mnie : co to? Ja bym jej odpisała, że gó*no, bo głupie pytania zadaje, ale tz był kulturalny. A ostatnio ona do mnie, że jakbym jej zadala takie pytanie to też by mi odpisała to samo co ja chciałam /QUOTE]
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety mrożony, ale lepszy rydz niż nic. Nad morzem nie ma targów jakie są np w wielkopolsce. Szlag mnie trafia, bo ani takich prawdziwych młodych ziemniaków, ani kapusty, ani nic
Ale na szczęście mamy sklep u Pani Basi, która bierze od rolników truskawki, ziemniaczki itp itd :slinka:
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam sie ja w drodze do pracy. Z duzo lepszym samopoczuciem I po przespanej nocy , sol morska zdzialala cuda
). OLENKA - badz dobrej mysli I napewno wszystko bedzie w porzadku. AZEALIA - ja sama poki co o porodzie nie mysle , I nie strasz mnie , bo sama zrezygnuje. Swoja droga moja mama rodzila trzy razy oprzez z gory ustalone cc ciekawe jak to bedzie ze mna .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Będę później próbować
|
||
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
KASIA - gratuluje coreczki !! Podgladamczasem inne watki I wszedzie jest przewaga chłopaczkòw ! BLUEBERRY- Witamy na pokładzie
gdzie Ty sie tak długo chowałaś?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1469 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Gratulacje chłopaczka!Cytat:
Ciekawe, czy się córa potwierdzi ![]() Cytat:
udanej wizyty, a maluszek uparciuszek ![]() śliczne zakupki dziewczyny!!Cytat:
mocno trzymam!Cytat:
jakie imię dali??Cytat:
super, że wizyta udana!
|
|||||||
|
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-05-15 o 14:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

Kolejny chłopak
przyszły dziadek powiedział że będzie mi skakał po brzuchu żeby tylko nie urodziło się w święto zmarłych. Mało to prawdopodobne że się wstrzelę dokłądnie w ten dzień ale niech pożyją sobie trochę w tej nieświadomości
Mnie ostatnio trochę bolało jak mi szyjkę sprawdzała,chodząc czułam dyskomfort ale przeszło.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Walczą o jego życie

też chcę od bobu wszystko Ci minie, no musi