|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Jestem już po, mam nadzieję, że nie zadzwonią. Nie widzę dla siebie miejsca w strukturze tej firmy.
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Opowiadaj! Co tam nie ten teges
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40808958]z całym szacunkiem do Was, ale to jest starsza Pani i niestety starsi ludzie tak już mająi czasem z takimi nawykami i zachowaniami, że nic nie zrobisz.[/QUOTE]
Dokładnie, całe życie tacy byli i nagle nie zmienią się i swojego zachowania bo ktoś się do nich przeprowadził. Taka jest rzeczywistość, więc albo wydajesz sporą kasę na wynajem osobno czegoś albo oszczędzasz kasę i mieszkasz z ciotunią. BTW. czy ktoś ma notatki etc. do udostępnienia ze szkolenia Umiejętności Interpersonalne z PARP, wcięło mi gdzieś a nie mam dostępu już do tego szkolenia. Będę wdzięczna
Edytowane przez mikados Czas edycji: 2013-05-14 o 17:59 |
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Rozmowa gerneralnie jak na pierwszą rozmowę okej, nie miałam żadnych szablonowych pytań typu wady/zalety, sukces/porażka, dlaczego ja etc. W zasadzie nie miałam żadnego pytania z czytanych w internecie, a przejrzałam ich dziesiątki. To czego bałam się najbardziej, czyli pustka w głowie i niemówienie się nie zdarzyło, gadałam jak nakręcona, ale nie zawsze miałam możliwość dokończenia wypowiedzi i nie mogłam sprzedać się wystarczająco. Generalnie nie padło żadne pytanie, w którym mogłabym sprzedać swoje osiągnięcia, więc nie wiem czym miałabym ich przekonać. Zwrócono uwagę na mój brak biżuterii, a miałam więcej niż kiedykolwiek indziej: kolczyki, pierścionek, bransoletkę, wisor, zegarek. Zdawałam sobie sprawę, że szłam na rozmowę do salonu z biżuterią, ale chciałam zachować umiar w tym wszystkim, a nie obwiesić się jak choinka. Pochwalono moje buty, być może dlatego że były ze sklepu, w którym jedna z regionalnych pracowała wcześniej. Nie podoba mi się biżuteria, którą miałabym sprzedawać, jej cena i atmosfera wyścigu szczurów zaobserwowana na sali sprzedaży. Poza tym miałam wrażenie, że oczekiwano osoby z 5letnim doświadczeniem w zarządzaniu i skończonymi studiami mgr z zarządzania.
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro to, co miałaś na sobie, to wg nich "mało" no to sorry. Jak bym poszła do sklepu z biżuterią, gdzie sprzedawca wyglądałby jak choinka, to raczej bym wyszła. Lepiej jeżeli miałby jedną, ale konkretną rzecz na sobie, np. fajny zegarek. No, ale ja się znam ![]() A z tymi butami to dziwna sprawa, komentowanie wyglądu jest dla mnie nie do przyjęcia. Nawet, jeżeli ktoś coś zachwala. Po prostu czułabym się "lustrowana" od góry do dołu
|
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
Uważam że powinniście się od razu wyprowadzić, tek to będziecie sobie tylko nerwy psuć. Będzie dochodziło do nieporozumień z ciocią i między wami. Mam babcię staruszkę, kocham ją nad życie ale nie wyobrażam sobie z nią mieszkać. Starsi ludzie mają swój świat i swoje przyzwyczajenia.
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się, że czułabym się dobrze w takim miejscu pracy, sprzedając asortyment, który do mnie nie przemiawia. I w takich sterylnych warunkach, gdzie wszystko jest idalnie pozawieszane; nie znoszę nudy, muszę być czymś zajęta, w sklepie z ciuchami klienci chociaż robią bałagan, a tu nic. Edytowane przez liittleedeviil Czas edycji: 2013-05-14 o 18:58 |
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To nic Ci nie da, bo oni chcą zazwyczaj jakiś papier. To, że nie miałaś z kim zostawić dziecka nie interesuje ich (jeszcze Ci powiedzą, że wiedziałaś o terminie i miałaś sobie opieke załatwić:/), musiałabyś mieć zaświadczenie od lekarza, że dziecko było chore, albo Ty byłaś chora. Niestety taka jest rzeczywistość ... wiem, bo koleżanka miała dokładnie taki sam przypadek jak Ty. Chyba, że u Ciebie kobiety z UP są bardziej ludzkie niż u nas ... :/W takim przypadku nie zostaje Ci nic innego jak pogadać z nimi i poprosić, żeby Cię nie wykreślały.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. Walczę o piękną sylwetkę ... ![]() start: 06.03.2013 Edytowane przez SweetDevil Czas edycji: 2013-05-14 o 21:00 |
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
mikados, wysłałam
|
|
|
|
|
#3463 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Smerfetka ja na twoim miejscu bym szybko uciekała, nie wiem ile płacicie ale pokój w mieszkaniu studenckim to dobre rozwiązanie. Nie ma się co męczyć, tylko nerwy tracisz. Dom to ma być miejsce gdzie możesz spokojnie odpocząć a nie uważać na wszystko co robisz.
|
|
|
|
#3464 | |
|
Rozeznanie
|
Jestem po rozmowie i poszło... BARDZO DOBRZE.
![]() Mówiąc szczerze, spodziewałam się wszystkiego co najgorsze. I rzeczywiście, przydarzyła mi się scenka do odegrania, rozmowa dłuuga po angielsku. Ale jeśli mam być szczera, uśmiech rozwiązał sytuację i bardzo dobrze mi poszło! Były 3 rekruterki, w tym HR i dwie kierowniczki sklepów. Zasugerowano mi że mnie przyjęli, ale dadzą znać do piątku, jakakolwiek byłaby decyzja (taka polityka firmy ).Cytat:
Ale rozumiem, też tak kiedyś zostałam potraktowana i też w biżu.
|
|
|
#3465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czekamy teraz
|
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40816939]super by było!!
czekamy teraz [/QUOTE]Ach, ach, nie dziękuję!
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Raczkowanie
|
Super!!!! Gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Ja jutro mam rozmowę w biurze nieruchomości. Płacą 1600zł BRUTTO!!!! + premia. Premia jest jakoś od 10 klienta w miesiącu.Jestem załamana ale idę. Sama nie wiem co robić, ta rozmowa to po znajomości i z jednej strony chcę iść do pracy a z drugiej nie chce
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
Szłam wczoraj na tę rozmowę, patrzyłam na dziewczyny pracujące w sklepach i uświadomiłam sobie, że nie chcę dalej pracować w sklepie. W niektórych sklepach sprzedawcami były dziewczyny ok. 30 letnie, nie chcę w tym wieku być sprzedawcą (kierownik to taki sam sprzedawca, a po identyfikatorze z nazwą firmy nikt wchodzący do sklepu nie wie czy jestem kierownikiem, sprzedawcą czy pomocą techniczną). Kierownicy sklepów, z którymi rozmawiałam zarabiają ok. 2 tys. netto podstawy, premie w zależności od miesiąca, albo są albo ich nie ma. Czy warto? Pracować w trybie 12 godzinnym, od poniedziałku do niedzieli pod nieustanną presją wyniku sprzedaży sztuk na paragonie?
Przekładałam poprzednią pracę ponad wszystko, kiedy moje koleżanki ze studiów imprezowały i umawiały się na randki ja zarządzałam ludźmi. Teraz oprócz tego, że nie mam pracy nie mam też ramienia, w które mogłabym się wypłakać. Nie chcę pracować w sklepie, ale mam doświadczenie tylko tam, studia to 5 lat zmarnowanego życia, szans na pracę zero. Nie wiem co mogłabym robić innego. |
|
|
|
|
#3472 | ||
|
Konto usunięte
|
po cichu sądzę, że mi też przedłużą
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Stawki 2000 zł dla kierownika to taki standard chyba. Ja z premią zarabiałam około 2400 - 2600 zł i w biurze nie widziałam takich pieniędzy na oczy. No chyba, że z premią, to wtedy tak. Ty masz długie doświadczenie w kierowaniu sklepem, nie? Może zahacz się i gdzieś uda się przejść na Regionalnego, od razu na rozmowie na kierownika pytaj o możliwości dalszego awansu. |
||
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na biuro nieruchomości to super warunki, przynajmniej masz podstawę i jak wnioskuję umowę o pracę (bo 1600 zł brutto to najniższa krajowa). U mnie 90% ogłoszeń do biur nieruchomości to konieczność założenia własnej DG i tylko wynagrodzenie prowizyjne (czyli jeździsz swoim samochodem za swoje pieniądze, a przez 3 miesiące możesz nic nie zarobić). Więc nie wiem czemu jesteś załamana.
|
|
#3474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektórzy pracodawca chyba na główkę upadli: specjalista ds sprzedaży warunek bezwzględnie wymagany to znajomość języka arabskiego i rynku w Libii a wynagrodzenie jakie otrzyma wybrany "szczęśliwiec" to1700 brutto!!. Edytowane przez mikados Czas edycji: 2013-05-15 o 11:26 |
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale po co "pracować w trybie 12 godzinnym, od poniedziałku do niedzieli pod nieustanną presją wyniku sprzedaży sztuk na paragonie?"
|
|
|
|
|
|
#3476 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40822270]
[/COLOR] chyba jestem jakaś inna, ale ja bardzo chętnie wróciłabym do zarządzania sklepem...[/QUOTE] Mnie sklepy odstręczają brrrr
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Konto usunięte
|
ja lubię zarządzać i się w tym spełniam. mieć wsio pod kontrolą w papierach. 12 h to dużo,ale trzeba pamiętać, że nie pracuje się co dzień. choć mi raz proponowano na stanowisku kierownika pracę po 6 h dziennie, każdego dniapopołudniu do zamknięcia sklepu.
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-05-15 o 12:17 |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Nouvelle i oby zadzwonił Ci w piątek telefon z dobrą nowinąBordowa, a Tobie jak wczoraj poszło
|
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
znowu będę miała rozkminę... na stronie pup pojawiła sie informacja że znowu jest nabór wniosków na staż... i juz nie wiem czy znowu stać się bezrobotna i czekać na cud w zawodzie czy zostac tu gdzie teraz jestem...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

Skoro to, co miałaś na sobie, to wg nich "mało" no to sorry. Jak bym poszła do sklepu z biżuterią, gdzie sprzedawca wyglądałby jak choinka, to raczej bym wyszła. Lepiej jeżeli miałby jedną, ale konkretną rzecz na sobie, np. fajny zegarek. No, ale ja się znam

i oby zadzwonił Ci w piątek telefon z dobrą nowiną